| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Филми 3 | 16.05.2021 18:06
Oxygenhttps://www.imdb.com/title/tt6341832/НФ/Мистерия/Драма / Нетфликс / Франция Режисьор: Александър Ажа (''Mirrors'' ; ''The Hills Have Eyes'') В главната роля: Мелани Лоран (''Inglourious Basterds'' ; ''6 Underground'') * Няма спойлери * Един от най-чаканите от мен филми. Трейлъра бе впечатляващ и имах много високи очаквания. За съжаление кислорода свърши много бързо, както и цялото напрежение и мистика. Тъй като нямам навика да чета предварително инфо за филм преди да го изгледам, то честно казано очакванията ми бяха в съвсем друга насока, предвид и предните филми на Ажа. Не че това е някакъв проблем. Ако сте гледали ''Погребан'' от 2010 г. то този филм е много сходен с него... Започна добре и някъде до към средата на филма бях във филма като се казва, въвлечен в историята и съспенса. Но екипа на филма направи една сериозна грешка и тя е, че разкри всички на драгия зрител, без да има някакви въпроси или мистика и то нещата бяха разкрити доста преди финала. Като цяло се получи един класически 'Антиклаймакс' което не е добре и сме го гледали стотици пъти. Аз лично се сетих за някои много важни разкрития, за други не и бях приятно изненадан, но цялостно погледнато не е добре един филм да започва силно и да завършва слабо. Би трябвало да е обратното. - 6.5
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Empire Of The Sun | 21.05.2021 05:11
Голям филм. Там изгрява Крисчън Бейл. И друга любимка, Миранда Ричардсън! 
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Филми 3 | 26.05.2021 17:31
Те пожелаха смъртта ми (Those Who Wish Me Dead)https://www.imdb.com/title/tt3215824/Адаптация по бестселър от Майкъл Корита. Седнах да го гледам повече заради добрия стар Шейн, отколкото заради Лара Крофт и какво да кажа, голямо разочарование. Голям 'хайп', голямо нещо, а накрая какво? Едно голямо нищо. Дори и Кутрето не можа да спаси нещата. Клише до клише, изключително праволинеен и предсказуем, а Анджелина Джоли бе много, много зле. Мислех все да се хвана за нещо, което да ми хареса и да дам поне един плюс. Ами съжалявам, но така и не открих такъв. Не си губете времето. - 5.0The Woman in the Windowhttps://www.imdb.com/title/tt6111574/Този го чаках много. Трейлъра ми бе харесал много. Мистерия, по популярна книга, а в главните роли, Ейми Адамс, Джулиан Мур, Гари Олдман и Антъни Маки?! УАУ! Сюжет ала Хичкок, а главната героиня страда от агорафобия. Уау, уау, но до тук. Оказа се потресаващ провал на Нетфликс! Поне в моите очи. Много лошо разказана история. Не знаеш върху какво да се концентрираш и върху което е фокуса. Миналото на главната героия и нейната психоза или случващото се в съседната къща. След като разбрах какво е направила главната героиня изобщо не ми бе симпатична и изобщо не ми пукаше за нея и дали ще разгадае мистерията. Сериозно ли заради краят на това бутафорно разследване пребори демоните в себе си?!?! Второ, какво чак толкова бе мистериозното се питам. Защото развръзката бе банална и досадно скучна и глупава. Ейми Адамс се старае, но играе толкова колкото и позволява зле написания сценарий. Останалите топ актьори ги има само в афишите, изобщо не се подлъгвайте... Най-интересното във филма бе един туист някъде средата към края, но аз не бях шокиран, защото това което се разбра тогава, вече го бях разгадал още след началните кадри. И това бе всичко. Браво на Нетфликс, че излъгаха толкова много хора с рекламата. Но и това си е майсторлък, важното е да се гледа, нали така? Е, специално в това са успели и само с това ще си останат. - 4.0
Последна промяна Diavolo на 26.05.2021 17:31, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 31.05.2021 15:51
Никой (Nobody)https://www.imdb.com/title/tt7888964/ ''Джон Уик'' се среща със ''Закрилникът'' и се ражда, 'г-н Никой'! Хареса ми и го препоръчвам на фенове на подобен тип екшъни. На моменти ми напомняше дори и ''Боен клуб''. Историята е добра, героите също. Едно много интересно и нестандартно амплоа за 'любимия ни адвокат', Боб Оденкърк, който се справя чудесно и си личи, че се забавлява от сърце. Екшън сцените са заснети страхотно и също така е голям плюс, че филма не се взима насериозно и това е ясно още от началото му, така че дори и най-екстремните и сериозни моменти разгледани под тази призма минават и стоят убедително. - 7.0 / 7.5 Човек на гнева (Wrath of Man)https://www.imdb.com/title/tt11083552/ Най-новия филм на Гай Ричи е римейк на култовия френски екшън/трилър, ''Le Convoyeur“ от 2004 г. В главната роля, енигматичния Джейсън Стейтъм, който отново блести и доказва за пореден път, че е една от най-горещите екшън звезди за последните 20 г. Много добра роля правят и Скот Истууд и Холт Макколъни. Като за чист екшън това е може би най-доброто до тук за тази 2021 г. На моменти си припомнях великия, ''Жега'' Дори само това е достатъчен плюс за филма. Екшъна и начина на разказване на историята от страна на Гай Ричи бяха най-силните качества на филма. На няколко моменти се изненадах от взетите решения от страна на Ричи и определено мога да кажа, че категорията в която попада е мрачен трилър. Препоръчвам! - 7.5 The Mitchells vs. the Machineshttps://www.imdb.com/title/tt7979580/ Много ми хареса. Забавна и увлекателна анимация от Нетфликс. Направена е така, че да се хареса от малки и големи. По един ненатрапващ се и интелигентен начин е показана огромната ни зависимост от смартфоните, социалните платформи и интернета. Имаме робоапокалипсис, в който едно нетрадиционно семейство е последната надежда на човечеството, но за да има успех тяхната мисия, то баша и дъщеря трябва да намерят обртатно пътят към себе си. - 8.0
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 02.06.2021 18:52
The Unholyhttps://www.imdb.com/title/tt9419056/Хорър трилър, който експлоатира добре познатата ни тема за ‘Явленията Божи’ на Земята. Изброени са исторически места като Лурд и Фатима, които както знаем официално са Свети места с милиони туристи годишно. И тук имаме същото, на една избраница се явява Дева Мария и се започва мистериозно изцеление на нелечимо болни. Но Сатаната не спи. Там, където има добро, има и зло... Кое ще надделее? В главната роля е Джефри Дийн Морган, който се справя добре и както винаги е енигматичен. Става за едно гледане, не очаквайте нещо кой знае какво или вече невидяно. 90-те минути минават бързо и леко, но въпреки всичко остава усещането за нереализиран потенциален и поредния филм по лесна рецепта за статистиката... - 6.5 / 6.0 Voyagershttps://www.imdb.com/title/tt9664108/ Действието се развива в бъдещето, когато ресурсите на Земята се изчерпват и човечеството е изправено пред своето изчезване. Но учените намират планета годна за живот и решават да изпратят първите мисионери-колонизатори. Интересното е, че това са генно създадени деца, които от малки са отгледани и обучени за тази мисия. И тук е интересното. Пътят до планетата ще трае 86 г. и до нея ще стигнат техните внуци, не и те самите. Те знаят това и го приемат. Дали наистина? Свободния секс на кораба е забранен, както и чувствата. Деца могат да се създават само лабораторно. Още в началото се разбира, че за да са така послушни и изпълнителн, тайно им се дава някакво химическо вещество, което стопира сексуалния нагон, както и чувствата и емоциите. Когато вече порасналите юноши разбират тази измама имат избор, да спрат приема на питието и да застрашат мисията или да продължат така. Какво ще изберат и какви ще са последствията от техния избор е основното във филма. И тук е проблема. Авторите се захващат с много сложен, екзинстециален въпрос, който не успяват да разкажат убедително. Всичко се претупва в един ненужен и предвидим екшън и коктейл от гледани до омръзване тийн драми. Ако продукцията не се бе взела толкова сериозно разбирам, но те искат много, а предлагат малко. Определено очакванията ми бяха много по-големи тук. - 6.0 / 5.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 04.06.2021 07:18
Круела (Cruella)https://www.imdb.com/title/tt3228774/Обикновено имам проблем с 'лайв-акшън' филмите на Дисни, особено през последните години. Този обаче се е получил добре. Много добре. Втори филм след 'Злодеида' в който Дисни решават да заложат на антагонист, който е представен в добра светлина, хайде така да го кажем. В случая това е Круела Девил, страховитата дама, която преследваше сладките далматинчета, за да си права палта от тях. Спокойно, кученцатата във филма са ОК, нищо страшно не се случва с тях. Декорите, костюмите, музиката, операторската работа са просто страхотни! От целия филм лъхаше енергия. Всичко бе заснето със замах, бяхме вътре в действието през цялото време. Въпреки, че е 134 мин. минава на един дъх. Ема Стоун бе страхотна, Ема Томпсън също. Не знам коя да похваля повече. Великолепни! Филмът е някакъв микс между ''Дяволът носи Прада'' ''Господарката на злото'' и ''Отряд самоубийци'' Последното заради лудия образ на Круела, който много ми напомняше на Харли Куин. Ема Стоун като Естела ми напомняше много на Андреа от Дяволът носи Прада, а Круела на Харли Куин както споменах по-горе. Един вид се получи ала 'доктор Джекил и мистър Хайд'. Имахме препратка и към най-популярния антагонист, 'Джокера'. А една страхотна сцена с пламнала рокля като моден спец ефект бе досущ като при Катнис от ''Игрите на глада''. Разбира се имахме и препратка към оригиналната анимация от 1961 г. с героите на Анита и Роджър и подарените им кутрета, Понго и Пердита. Генерално, историята е разказана много добре. Мина много плавно и умело през всичките етапи и всичките герои и техните действия стоят убедително. Препоръчвам! - 7.5
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Филми 3 | 04.06.2021 08:55
Круела... Навремето, в старите издания на книгата, името беше много сполучливо (според мен) преведено като Злобара ДеМон. За съжаление съвременните преводачи са много по-мързеливи и ненаходчиви, и започнаха в подобни случаи директно да оставят оригиналните имена.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Филми 3 | 14.07.2021 02:28
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Get Out | 16.07.2021 16:15
https://www.imdb.com/title/tt5052448/В препоръчай филм попаднах на това, Бягай се превежда, психо-хорър, една бяла хваща черни гаджета, води ги в къщата на родителлите си, където им се случват разни ужасни неща, някой гледал ли го е?
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 16.07.2021 16:45
Да, отдавна. поредната пропаганда, то от там почнаха нещата... п.п. режисьорът е голям расист
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Филми 3 | 16.07.2021 19:18
Имаш предвид черен расизъм, демек демонизиране на белите ...
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 16.07.2021 22:08
Да, точно. Джордан Пийл открито си го казва, че докато е жив никога няма в негов филм да има главна роля за бял актьор. Ако това го бе казал бял режисьор/творец щеше да бъде изгорен жив на кладата, но когато го каже афроамеирканец има лайкове.
в Америка в момента цари най-голямото лицемерие в историята на човечеството. Хората масово не казват това което дълбоко в себе си мислят, а каквото искат да чуят околните (дори и тези околни също дълбоко в себе си да не са съгласни).
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Филми 3 | 16.07.2021 22:35
Препоръчвам един стар психо филм с Никол Кидман, бях го гледал отдавна, но сега просто го засякох отново - The Others - https://www.imdb.com/title/tt0230600/, много мистерия, и накрая не схванах някои неща. Нещо хоръра ме е подгонил напоследък, бях спрял от доста време, въпреки, че съм го учил като модул във Филмови науки докато следвах в Лондон, доста време гледах яко хоръри, после спрях за бая време, ама е на, крастата си остава. Та в тоя контекст - The Ritual - Британски хорър, и който се интересува от Norse Mythology ще му е интересно! https://www.imdb.com/title/tt5638642/?ref_=nv_sr_srsg_0
 |
|
cori88
(Dune Warriors)
|

Re: Филми 3 | 17.07.2021 17:22
Най - жалкото е, че този начин на мислене се възприе от почти целия свят, като по този начин започна да се изопачава история, представи и да се избягват исторически истини не мислимо до преди няколко години. Честно казано лично аз не го разбирам това и не мога да разбера какво точно се цели с това нещо, но ако някой смята , че по този начин ще изтрие фактите какво са вършили дедите му не ми се вижда много редно. А за филмовата индустрия е направо пълно унищожение.
_________________ " За да се бориш с чудовища, понякога трябва и самият ти да станеш чудовище."
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Филми 3 | 19.07.2021 01:12
От една страна си прав, че се е възприело от почти целия свят ( с изключение на Източна Европа и особено България, където все още има мислещи хора ), но от друга не е точно така, особено исторически, защото точно белите са терорили яко черните. Думата линч идва оттам, името на един съдия, на име Линч, който позволява наказание спрямо конкретно лице от група хора, без съдебен процес. Не съм на 100 % сигурен, но нещо такова бях чел преди време, за един случай в Омаха, началото на миналия век, където обезобразяват и изгарят един чернокож младеж!
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 17.08.2021 02:46
Great Whitehttps://www.imdb.com/title/tt8435002/ пореден филм за голямата и страшна бяла акула. За съжаление този е един от слабите. Предвидим, клиширан до немай къде, политкоректен, с ужасен сценарий и диалози и с много лоши ефекти. Има само един плюс, многото красиви пейзажи. Като цяло не си го причинявайте! - 5.0 / 4.5 Бодигард на убийцата (The Hitmans Wifes Bodyguard)https://www.imdb.com/title/tt8385148 Звезден каст и големи претенции. Лошото е, че си остават само с претенциите. Така и не стана ясно какво точно се търси и иска от този филм. Ако е само да забавлява, то се проваля, защото е 'твърде много' и 'твърде креслив' В крайна сметка от толкова много преплитащите се поджанрове се е получила една голяма каша, която дори и вездесъщия Дедпул не може да спаси. Гледайте само ако няма какво друго. - 6.0
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 20.08.2021 17:15
Чернобыль / Chernobyl: Abysshttps://www.imdb.com/title/tt10648714/ Най-накрая се доредих и до руската версия за Чернобил. Руснаците толкова се заканваха на сериала на HBO и как бил лош и пропаганден, че този техен отговор се очакваше с голям интерес. А в крайна сметка какво се получи? Класически филм на обяснение в любов към американското кино и американския начин на живот?! WTF?! Какво имам предвид? Ами малко момченце запленено от Рамбо, Роки и Джеки Чан, на улицата случаен младеж се кълчат в някакъв рап/брейк танц (?!), а жанрът е класическия обичан от Холивуд. Любовна драма на фона на мъже герои изпратени в обречена мисия. Е, чудесно просто. Просто щрихирам всичко това, защото ми се наби на очи и така и не разбрах какво всъщност искат да ни покажат и разкажат. Защото аз не видях нищо ново и не научих нищо ново. А такива бяха заканите и нагласите. НО, извън всичко това, нека и похваля филма. Актьорите са добри. Химия имаше. Малкото момченце бе трогателно прекрасно, а цялата му история ме просълзи. Казаха си истината право куме в очите и посочиха недвусмислено кой е отговорен за всичко това (браво за което), а ефектите по време на мисията по гасенето и после по отводняването бяха задоволително добри, без да са нещо специално разбира се. За последното за съжаление като цяло останалия свят все още догонва Америка. Според мен прекалиха като цяло с любовната драма, можеха да и отделят по-малко екранно време и да наблегнат повече над самия Чернобил. Но за последното се искат и доста пари, а и опит, който от екипа на филма явно нямат. В крайна сметка това е един доста оплют филм, който обаче поне според мен не заслужава тези крайни хули и не е никак лош. Даже препоръчвам да се гледа. Но не мога да му дам по-висока оценка от тази, колкото и да ми се иска (даже съм дашен). - 6.5 / 6.0 Круиз в джунглата (Jungle Cruise)https://www.imdb.com/title/tt0870154/ Ето един свеж и забавен приключенски филм, който ме изненада, защото не очаквах почти нищо от него. Но историята е добра, както и хумора и екшъна. От всичко има и е добре дозирано. Емили Блънт е прекрасна в тази роля, а Джак Уайтхол е приятната изненада на филма. Двамата (брат и сестра) засенчиха за мен Скалата, който специално в този филм не е в най-добрата си форма и леко ме разочарова. Препоръчвам, особено за семейно гледане. - 7.0 / 6.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 22.08.2021 19:26
Spontaneoushttps://www.imdb.com/title/tt5774062/Нестандартен филм. По мистериозен начин група ученици започват да експлоадират (?!). Буквално, просто се изпаряват, остава само кръвта. Това обаче не е хорър. А черна комедия/драма. Метафора за свръх тревожността в тийнейджърската възраст и за нихилизма на съвременното американско общество. Филмът е и силно политически активен. Като цяло сюжетът работи и това е една добра метафора, но финалът е доста повърхностен, с което филмът олеква. Другото което не ми се понрави е, че политическите подмятания анти Тръмп и републиканците нямаха много място в историята и стояха като насила, по-задължение вкарани, а не като някаква смислена и свързана част от общата история. Заради това и заради краят не мога да дам по-висока оценка, която като цяло филмът заслужава. Но определено е добре да се види, най-малкото не е нещо което може да видите всеки ден... - 6.5Бързи и яростни 9 (F9)https://www.imdb.com/title/tt5433138/Най-слабия филм от всичките девет. Знаех, че ще е слаб и подходих с максимално ниски очаквания, но не знаех, че е чак толкова слаб. Той не е слаб, той е направо трагичен. Не знам кой е одобрил сценария, но това е обида за феновете. Дори да бе научна фантастика пак щеше да стои нелепо, но той не е в този жанр. ОК, оставаме безумните каскади и ефекти (ама буквално безумни, харчени милиони за тоз що духа, само станаха за посмешище и подигравки), но диалозите бяха потресаващо слаби, а актьорите ги мързеше да играят и дори да си мърдат устите. Мега нелепи сцени, огромни сюжетни дупки. Мисандей никога не е шофирала, но видиш ли изведнъж кара като отвързана. Дом го предават на Интерпол, но изведнъж служителите на Интерпол се изпаряват и вместо тях виждаме някакви смешни мажоретки, фенбойки на якия мачо Вин Дизел. Вин Дизел пък горкия от толкова много помпане и стероиди съвсем не може да си мърда устата горкия. Джон Сина като цяло бе Ок. Дано не се изпокарат и с него, че със Скалата се провалиха нещата. Но това да вкарат брат за Доминик Торето (главния герой) в забележете деветия филм от поредицата е просто обидно за всички. Дори в индийските сапунки не се прави това. Хелън Мирън е супер нелепа в тази си роля (изобщо не и подхожда, гротеска), както и Чарлийз Терон в ролята на 'бад ас' Това нейното е някаква пародия, толкова нелепо стои. Единствените плюсове са, че върнаха Хан (но пак фенсървис и олекване на реализма) и че дадоха сцена между него и Шон от Токио Дрифта, като и фактът, че за екипа на филма Брайън е жив. - 3.0Army of the Deadhttps://www.imdb.com/title/tt0993840/Още един провал. Зак Снайдър си помисли, че всичко до което се докосне ще се превърне в злато. Да ама не! Така и не разбрах какъв бе смисълът на този филм? Изобщо имаше ли такъв? Толкова нелеп и слаб сценарий отдавна не бях виждал. Краят също счупи тъпомера. Визирам и двата края. Не давам по-ниска оценка само заради ефектите и екшън сцените, които наистина бяха много добри. Всъщност Зак Снайдър неволно (защото не е планувано, видя се от сценария и финалът) ме накара да симпатизирам на зомбитата и всъщност най-тъжните моменти не бяха свързани със загубените хора и герои. Браво Зак, ти достигна нови висоти! Но това не е плюс, защото не това е искал да постигне. - 5.0 / 5.5The Tomorrow Warhttps://www.imdb.com/title/tt9777666/Ето нещо изненадващо добро. И за този бях сигурен, че няма да ми хареса и ще е поредния слаб блокбастър, но слава богу, тук поне са се получили нещата. Разбира се не очаквайте нещо специално или невиждано. Само че тук поне имаме сценарий и мисъл. И най-големия плюс, извънземните! Белошишите бяха наистина отблъскващи и страховити. Буквално виждах от всеки кадър колко обречени са хората. Филмът много ми напомни на шедьовър на Пол Верховен, ''Звездни рейнджъри'' Не е от неговата класа, но е добър и си заслужава парите. Много добро впечатление ми направи играта на Ивон Страховски (от ''Разкази на прислужницата''), много дълбочина видях. За съжаление Крис Прат стоеше нелепо до нея. Така и не се научи на тези драматичните сцени. Не му се отдават и това си е. Препоръчвам. - 7.0
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 24.08.2021 05:21
Между другото в '' The Tomorrow War'' забравих да спомена за футбола. В аванс ни дадоха финалистите на световното първенство в Катар' 2022 (което заради жегите в Катар през лятото е изместено за ноември-декември за първи в историята) и там единия финалист бе Бразилия (така че залагайте смело хора, имаме си джокер от бъдещето) Другият финалист обаче е мистерия. Екипите сякаш са на Шотландия, както и имената на някои от футболистите, но долу в ляво това не бе флагът на Шотландия. А някакъв несъществуващ, неразпознаваем национално знаме. По-скоро не са имали права или не са поискали нарочно, не знам защо, така и не намерих причина, но вторият финалист е мистерия. 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 03.09.2021 00:09
Дойде най-накрая и музата за супергерои и комиксови адаптации Черната вдовица (Black Widow)https://www.imdb.com/title/tt3480822Уф, започвам с този, който най-малко ми хареса... Защо по дяволите от Марвъл и Дисни така съсипаха този филм, а с него и образа на така популярната и харесвана Вдовица? Да ги съди до дупка, Скарлет. Не стига, че мотаха проекта с години, а за капак го пуснаха и на платформата си HBO Max, като премиера! За този филм за първи път се заговори през 2014 г. а истината е, че трябваше да го има през 2017 г. Действието на филма се развива след края на ''Капитан Америка: Civil War'' и преди ''Avengers: Infinity War'' По дяволите, тогава на власт бе Обама! На кой по дяволите му пука вече? Алоу, Марвъл, защо така? В крайна сметка, 11 г. след първото си появяване на голям екран, 'Черната вдовица' най-после получи свой собствен филм! Уви, прекалено късно. ОК, оставяме това на страна. Имаше и смекчаващи вината обстоятелства, като кризата с 'covid-19' Важното е, че излезе. НО какво по дяволите бе това? Всъщност филм за Наташа Романов ли гледахме или за нейната ''сестра''??? Филм за обичната ни Вдовица ли получихме или промотиране и билдване на бъдещи Марвъл проекти??? WTF, Марвъл?! Защо не видяхме нищо от обучението и преживяното в прословутата 'Червена стая'??? Та феновете това искаха + една силна и запомняща се Скарлет, като за последно. Вместо това видяхме само един нелеп хумор от нея и видяхме едно още по-нелепо копиране на ''Самоличността на Борн'' Вместо това видяхме някакъв филър филм с неясна ориентация и търсещ своето изгубено в историята място. Наташа я видяхме на мисия, накъде около 45-тата минута?! Смело мога да кажа, че ‘’Зимният войник’’ бе много по-добър филм за Наташа Романов, отколкото този. Какви бяха тези ефекти? По дяволите, бюджета е огромен, колкото на Трансформърс например, а през цялото време имах усещането, че гледах телевизионен сериал. За какво и къде са похарчени тези 200 млн.??? И за финал с лошото, другият огромен и крещящ минус е съсипването на така харесвания и култов комиксов персонаж, 'Taskmaster' И проблемът не е толкова във факта, че трябваше да е мъж, а не жена, а защото бе направен смехотворно и по един обиждащ феновете начин. За бруталната феминистка пропаганда дори не искам да отварям дума. Ако това бе филм за Йелена Белова със сигурност щях да дам по-висока оценка. Защото Флорънс Пю бе изненадващо добра и защото нейният персонаж бе написан много по-правдиво и умело. Ясно е, че ще я гледаме и занапред, най-скоро още в сериала за Хоук Ай. Другите малки плюсчета към този разочароващ филм са 'татко и мама', Алексей и Мелина. Руският Айрън Мен (навремето си спомням, че имахме и руски Рамбо), изигран от неутразимия Дейвид Харбър бе много забавен, макар че бих казал, прекалено забавен и глуповат (нарочно, за да изпъкват още повече жените герои), а Рейчъл Уайз като хладнокръвната и коварна дясна ръка на антагониста, руският Харви Уайнстийн, Дрейков, в ролята Рей Уинстън (също крайно неубедително написан и изигран герой). Най-яката сцена в целия филм бе семейната сбирка на масата в хижата. Тогава наистина се смях на макс. И за съжаление това беше. Нарочно завишавам силно финалната си оценка, защото просто този герой не заслужава по-малко от това, друг е въпросът е, че реализма сочи към противното. - 6.5Отрядът самоубийци (The Suicide Squad)http://www.imdb.com/title/tt6334354/Хареса ми много повече от първия филм. Плюсовете са повече от минусите, така че препоръчвам, особено за хард феновете. Те ще се изкефят на макс на 100%. Предупреждавам обаче, че е много краен и брутален и не случайно е категоризиран с 'Х'... Любопитно и важното тук е, че ''Самоубийственият отряд'' като времева рамка е след Джъстис Лигата! Плюсове: героите ; екшъна ; ефектите ; хумора. Героите са култови, за което едно голямо браво за избора на отговарящия за каста и разбира се браво на самите актьори. Идрис Елба има онова специфично и рядко срещано умение (не е само до талант), да изглежда добре във всичко. Дайте му нещо по-добро и той ще го превърне в злато. Е, тук са му дали нещо добро... Марго Роби прави своето най-добро Харли Куин превъплъщение и слава богу, че най-накрая скъсаха връзките и с Жокера. Джон Сина за пореден път ми е приятна изненада през годината, а неговият герой дори ще си има свой собствен сериал, от Януари' 2022 г. по HBO Max. Дейвид Дастмалхиан е другата приятна изненада. Любимецът ми, Кинг Шарк (Ам Ам) е озвучен по един страхотен начин от Силвестър Сталоун. Питър Капалди е много убедителен като 'Мислителя', а Вайола Дейвис е все същата убедителна гадна и безсърдечна кучка. Джоел Кинаман отново е тук, като полковник Рик Флаг и отново неутразим. И нарочно за финал оставил, Даниела Мелшиор като 'Цар плъх 2' Толкова е добра, уау, къде е била досега? Между другото така и не разбрах какво търси сред тези уроди и закоравели убийци, но няма значение. Много голям плюс е хумора. Нещо което винаги е било слабост на DC тук просто кърти. А екшъна е един път и меко казано брутален. Минуси: два големи проблеми на DC и тяхната кино вселена. Единият е липсата на връзка и място в историята на всичките тези герои и вторият е, че както почти винаги (с изключение на филмите на Зак Снайдър) не ни се обяснява кой знае колко за личния мотив на самите герои, за тяхната история, за смисъла на всичко това, което гледаме... Просто от вратата за краката. Това е положението. Като цяло се забавлявах на макс и останах приятно изненадан. Препоръчвам. - 7.5 / 8.0Zack Snyder's Justice Leaguehttps://www.imdb.com/title/tt12361974/Този го гледах отдавна, малко след премиерата му в HBO GO, но така и не писах ревю. Мислех да е нещо огромно, защото си заслужава, а и е над 4 часа, но имах страшно много работа тогава и нямах време. А после забравих, чак сега се сетих покрай останалите заглавия. Masterpiece! Браво на Зак. Ето какво значи да се даде пълна, неограничена свобода на един талантлив творец. Неговият втори топ, топ филм след шедьовъра, ''Watchmen'' Разликата с първия филм е огромна. Първият филм, съсипан от алчните и страхливи продуценти дори не заслужава да се споменава в едно изречение с този. Тези хора никога няма да бъдат забравени и с факта, че бяха безмилостни и към една човешка, лична трагедия... Е, историята ще ги запомни и то не с добро. Но толкова с отдавна забравени дребни душици... Разликата между двата филма е във всичко, не само във времетраенето. История, концепция, визия, игра, детайли, всичко! Това е визията на Снайдър и когато виждаме нейната цялост, всичко останало пасва като дялан камък. Бен Афлек и неговият Батман получават заслуженото и подобаващо отношение, като идеолог и обединител на Лигата, а Афлек е изключителен! Просто най-добрия Батман в историята (разбира се предстои да видим Робърт Патинсън през 2022 г.). Финалният диалог с Жокера в епилога е бижуто в короната на целия филм. Другият голям пробив е за Рей Фишър и неговият Киборг. Почти изтрит от Джос Уидън, тук той получава своето заслужено място и време, а така и целият филм добива истински завършен вид. Ако има някакви минуси, то те са свързани с образа на Флаш (не стоеше никак убедително и на място), начина по който са написани и представени антагонистите и може би музиката, поне ако трябва да я сравняваме с тази от оригиналния филм. Уви в края има и тъга. Защото визията на Зак няма да продължи. Поне не и под шапката на Уорнър и канона. Няма да видим скритите и планувани от него събития в тази Вселена занапред, а сънищата на Брус Уейн ще си останат просто сънища... НО нека завърша позитивно, ''Zack Snyder's Justice League'' е изключително събитие за киното. Събитие, което вещае едно бъдеще, в което истинските фенове най-накрая ще имат глас и ще определят съдбата на любимите си герои и истории. - 8.5И за финал, едно Аниме на Нетфликс, по мотиви от книгите на Анджей Сапковски. The Witcher: Nightmare of the Wolfhttps://www.imdb.com/title/tt11657662Хареса ми. Препоръчвам. Много добре направено Аниме, но трябва да се гледа внимателно, за да не се изпусне нещо. Темпото е много забързано. Уви, само 83 мин. не стигат. Можеха да го направят поне 2 часа и малко по-разбираемо за широката маса от зрители, не само за 'дай хард' фенове. Главният герой в историята е Весемир, менторът, учителят и бащинската фигура за Гералт от оригиналната история на Сапковски. И за неговият път от дете слугинче, до това да оглави могъщият и страховит вещерски орден и да го поведе към един нов път, към едно ново и светло начало... - 8.0
|
|   |
|
|