Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 20:56

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 463 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  Следваща
Сериали 3 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   22.11.2021 03:34

Midnight Mass
https://www.imdb.com/title/tt10574558/
драма/хорър/мистерия/фентъзи
продукция на Нетфликс ; 7 епизода х 60 мин.
Създател: Майк Фланаган

Един от сериалите на годината. Донякъде го очаквах, защото от Фланаган можеше да се очаква.
Върнах се десетилетия назад, когато хорърите бяха хоръри... Все едно гледах Хичкок и доброто старо кино.

Добре дошли на остров Крокет от 127 души. Една силно религиозна общност. Заглавието на всеки един епизод е директно взет от Библията.
Има много философия, много препратки към историята и много тълкуване на религията и нейното влияние върху хората за добро или лошо. Има ли живот след смъртта и какво е Раят?
И всички тези екзистенциални въпроси се преплитат с вампири, кървища и чудодейни изцеления.

Основните сентенции: ''Пътят към ада е постлан с добри намерения'' ; Прошката е нещото което ни формира като човеци.

Страхотна операторска работа, декори, музика, брилянтен сценарий, диалози и монолози за пример.
И един феноменален каст, достоен за ансамблово Еми.

Горещо препоръчвам!
-
9.0 / 8.5

(The Thracian Orphics)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   22.11.2021 04:31

Хорър - не, мерси...

Кажи нещо за Дюн 1...

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   25.11.2021 23:23

Wild Republic
https://www.imdb.com/title/tt11329064/
драма / приключенски ; Германия ; 8 епизода

Очаквах повече. Точно такъв тип сериали ми допадат, но след като изгледах всичките 8 епизода бих казал обобщено, пропилян шанс. Хубава идея, потенциал за интересно развитие, но всичко беше задушено в зародиш от разпиления сценарий. Сякаш създателите на сериала през цялото време са се лутали между няколко идеи и накрая са ги пльоснали всички накуп и е станала манджа с грозде.

--> Група малолетни осъдени се оттеглят във високите части на Алпите след инцидент по време на рехабилитационната си програма. Като се изправят срещу силите на природата, те създават собствено общество със свои правила. <--
Това е синопсиса. И ако бяха развили само тази част на историята с основен акцент младежите и техните взаимоотношения, без възрастните, без всички останали неща щеше да е перфектно, но уви, не.

Все пак му дайте шанс и преценете за себе си. Любопитен и провокативен е, но с много повече заложено отколкото реализирано.
-
6.5 / 6.0

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   05.12.2021 15:26

Изгледах два сериала по нашата ФОКС:

Clarice
https://www.imdb.com/title/tt2177268/
драма/трилър
13 епизода ; продукция на CBS
за Кларис Стърлинг. Историята се развива след събитията в Мълчанието на агнетата
Голямо разочарование. Тръгна добре в първите няколко епизода и след това пълен крах. Един от провалите на сезона за мен.
Имаме и гнусна мейнстрим пропаганда за БЛМ.
Актрисата която са избрали за тази толкова емблематична героиня е пълен провал.
Не си губете времето.
-
5.5

The Equalizer
https://www.imdb.com/title/tt11242246/
екшън/криминален
с Куин Латифа ; 10 епизода, продукция на CBS ; подновен за втори сезон (?!)
това недоразумение пък е правено като сериал по култовия филм с Дензъл, ама с жена в главната роля и то точно некадърната лоена топка Латифа.
Това е най-малоумния сериал за годината и един от най-слабите изобщо в историята на телевизионния бизнес.
Колко нагъл трябва да си, за да подновиш тази откровена помия и обида???
Трагична Куин Латифа. Бездарен сценарий и гнусна БЛМ пропаганда и колко лоши са белите и особено белите мъже.
-
2

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   09.12.2021 22:08

Time (2021)
https://www.imdb.com/title/tt13138834/

драма ; Великобритания ; продукция на BBC ; лимитиран сериал ; 3 епизода х 52 мин.

с Шон Бийн и Стивън Греъм

Гледах го HBO GO. Има го и по торентите преведен.
Класическа затворническа драма. Добре замислена, разказана и изиграна история. Много е реалистичен, а каста е великолепен. Една от най-добрите роли на Шон Бийн.
Препоръчвам.
-
8.0

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   10.12.2021 09:56

Chapelwaite(2021)
https://www.imdb.com/title/tt11525188/

драма/хорър/мистерия ; продукция на Epix ; 1 сезон с 10 епизода
Има го преведен в нашите торенти.

с Ейдриън Броуди

Чапълуейт е базиран на краткия разказ "Йерусалим'с Лот", който е в книгата Нощна Смяна от 1978 и е прикуел на романа Сейлъм'с Лот. Интересното е, че романът е написан 3 години по-рано.

Това е едно от най-добрите адаптирани произведния на маестро Кинг. Страхотен каст, сценарий, сценография, операторска работа и монтаж.
Много добре е изпипан и те държи в напрежение през цялото време.
Препоръчвам! :-)
-
8.0 / 8.5

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   10.12.2021 22:20

Arcane
https://www.imdb.com/title/tt11126994/

анимация ; НФ ; ешън ; приключенски / продукция на Нетфликс / 9 епизода х 40 мин. ; подновен за 2 сезон

УАУ!
Уникум ниво. Визуално пиршество. Това е една от най-впечатляващите анимации за възрастни които съм гледал някога.
Историята, героите, диалозите, екшъна, реализма, цветовете, абе всичко е на едно изключително ниво! Героите бяха по-истински отколкото в повечето филми.
И как завърши само не е истина просто... Нямам търпение за сезон 2.
Горещо препоръчвам! :-)
-
9.0

Тази година спокойно може да се определи като годината на анимациите (но не за деца).
Освен тази да спомена и за:
Dota: Dragon's Blood
Invincible
Pacific Rim: The Black
What If
Star Wars: The Bad Batch

Е, последните два могат да се гледат и от деца, особено последния. :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   11.12.2021 21:56

моите финални думи за La Casa de Papel

Амиии, доволен съм в крайна сметка! :-)

>>>>
Исках подобен край и го получих. И това заслужават верните фенове на всеки един култов сериал. А този ще остане в историята на телевизията за вечни времена.
Никога няма да прежаля някои мои любимци, както и факта, че по-малко от половината оригинален каст оцеля до финала, но ето ви, тук пък търсете реализма, за който толкова се пищи...
Не можаха да ме изненадат, нещата завършиха така както очаквах. Когато се чуха изстрелите в края, бях убеден, че ще са живи и че ще изскочат от чувалите за трупове. Гениално измислено, сигурно са хванали много фенове, но не и мен. Всъщност изненадаха ме единствено с месинга вместо истинското злато, а истинското злато ще остане гарант, хаха. Това беше добре замислено. Но са прави, че националния резерв е повече психологически трик, отколкото да има истинска, реална тежест.
Мислех си и друго, че ще върнат златото за свободата си, но ще натрупат състояние от игра на борсата, нали Професора разправяше за това, но така и не показаха повече от този сегмент. Все пак споменаха на финала, че освен, че ще са охранявани (да си живеят живота и да не бъдат разкрити, че са живи) от самата армия/държавата (хаха), но и са се облажили с толкова злато, че да не си и помислят да крадат повече... :-D

Фенсъврис като цяло, от което имах и нужда!

Bella Ciao!

Последна промяна Diavolo на 11.12.2021 21:58, променена общо 1 път

Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   18.12.2021 03:25

Diavolo написа:
моите финални думи за La Casa de Papel

Амиии, доволен съм в крайна сметка! :-)

>>>>
Исках подобен край и го получих. И това заслужават верните фенове на всеки един култов сериал. А този ще остане в историята на телевизията за вечни времена.
Никога няма да прежаля някои мои любимци, както и факта, че по-малко от половината оригинален каст оцеля до финала, но ето ви, тук пък търсете реализма, за който толкова се пищи...
Не можаха да ме изненадат, нещата завършиха така както очаквах. Когато се чуха изстрелите в края, бях убеден, че ще са живи и че ще изскочат от чувалите за трупове. Гениално измислено, сигурно са хванали много фенове, но не и мен. Всъщност изненадаха ме единствено с месинга вместо истинското злато, а истинското злато ще остане гарант, хаха. Това беше добре замислено. Но са прави, че националния резерв е повече психологически трик, отколкото да има истинска, реална тежест.
Мислех си и друго, че ще върнат златото за свободата си, но ще натрупат състояние от игра на борсата, нали Професора разправяше за това, но така и не показаха повече от този сегмент. Все пак споменаха на финала, че освен, че ще са охранявани (да си живеят живота и да не бъдат разкрити, че са живи) от самата армия/държавата (хаха), но и са се облажили с толкова злато, че да не си и помислят да крадат повече... :-D

Фенсъврис като цяло, от което имах и нужда!

Bella Ciao!

Много як сериал с много много бетер Холивуд сладникав край …трябваше повече герои да загинат за да е по реалистично … иначе на моменти доста наивен сценарий, но държи под пара и е готин. На мен Сиера и Найроби са ми любими от един друг сериал …

Като цяло много добър и различен ..

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   19.12.2021 02:10

Jiok / Hellbound
https://www.imdb.com/title/tt12235718/

драма/криминален/мистерия/хорър/фентъзи ; Република Корея ; продукция на Нетфликс ; 6 епизода ; лимитиран сериал

Допреди няколко месеца не бях гледал нито един корейски сериал, а току-що приключих с трети такъв.
И отново ми хареса. Брей ти да видиш тез корейци.

Неземни демонични същества, изпълняват кървави присъди издадени от мистериозен Ангел и изпращат хората директно в Ада, с което допринасят за формирането на религиозна група, основана на идеята за божествената справедливост.
Бих казал една модерна интерпретация на светата инквизиция, религиозното лицемерие и наивното суеверие на тълпата.
Сериалът има множество препратки към съвременното общество и към лицемерието в църквата и самите хора.
Демоните са само инструмент в този звучен за нас шамар.

Историята е разделена на две части, като между тях има скок от 4 години.
Но всичко е навързано и ако се гледа внимателно всичко е обяснено, къде директно, къде между редовете.

>>>>
Има два туиста в сериала.
Директно обяснение няма. Всичко е оставено на въобръжението на драгия зрител и на неговата лична интерпретация.
Защо бебето оцеля? Може би защото родителите му се жертваха за него и то беше помилвано. Но от кой? Господ, Дявола, Космоса?
Защо беше върната една душа на финала? Жената, майката на двете дечица от първата част възкръсна. Но защо?
Защото е била наистина чиста?
Защото хората се пробудиха и махнаха оковите на 'Новата истина'
Защото трябва да има равновесие в природата и една душа беше върната + една помилвана, за сметка на двете, които бяха взети без да са избрани.

хихи и за къде без ВИПове... ох, тез корейци.

Препоръчвам!
-
8.0

Последна промяна Diavolo на 19.12.2021 02:11, променена общо 1 път

Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   19.12.2021 03:37

TheExorcist написа:
Squid Game

Един познат ми говореше за него, кажи, понеже е корейски, той е със субтитри на English нали, защото не искам да свалям допълнително, ако го има в Netflix, ще го изгледам целия!

Извинявам се, ама това е негледаемо, ужасно противен корейски език, звучат като малоумни и някак несериозни ми стоят…. Изгледах епизод и половина и ми е ужасно тъп, не е моето …

Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   19.12.2021 03:49

TheExorcist написа:
Squid Game

Един познат ми говореше за него, кажи, понеже е корейски, той е със субтитри на English нали, защото не искам да свалям допълнително, ако го има в Netflix, ще го изгледам целия!

Естествено че го има в Нетфликс и стана най-гледания тая година, но не знам за европейския Нетфликс, но няма начин ДС не там … но за мен е пълна глупост , негледаема, бляяя

(Arlito)

Мнение  Re: Сериали 3   |   19.12.2021 10:30

Balleta написа:
TheExorcist написа:
Squid Game

Извинявам се, ама това е негледаемо, ужасно противен корейски език, звучат като малоумни и някак несериозни ми стоят…. Изгледах епизод и половина и ми е ужасно тъп, не е моето …

Не си прави заключения от първия епизод, там наистина всичко изглежда несериозно и почти пародийно, след това става съвсем различно. Съветвам те да изгледаш поне до третия и след това да решиш дали да продължиш - на мен много ми хареса, а аз гледам малко неща и определено не съм почитател на детинщини тип супергерои и подобни, от които Дявола често се възхищава :)

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   19.12.2021 15:48

Balleta написа:
TheExorcist написа:
Squid Game

Естествено че го има в Нетфликс и стана най-гледания тая година, но не знам за европейския Нетфликс, но няма начин ДС не там … но за мен е пълна глупост , негледаема, бляяя
Аз лично не го гледах, но жената и щерката го изгледаха и останаха доста доволни, че дори с нетърпение очакват и втория сезон, от който вече доколкото разбрах имало тийзъри из нета. Е, не го гледаха в оригинал де, на английски с немски субтитри май го гледаха, но няма значение.

Аз хвърлях тук-таме по едно очо и честно казано останах впечатлен. Въпреки че е налице типичното азиатско преиграване и хипербола, които понякога нервят, всичко е доста добре пипнато, а самият плот съвсем не се изчерпва със самата игра, а е доста по-дълбок и комплексен - житейски драми, бекграунд... Неизбежни са и асоциациите с шедьовъра Дългата Разходка на Стивън Кинг, както и с Игрите на Глада. Ако те ти харесват, просто няма начин сериалът да не ти хареса.

Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   19.12.2021 17:00

Абе не съм се отказал още, мисля да му дам още един шанс, все още ми е в плейлиста на Нетфликс, както казах дразни ме езика и актьорската игра която, както казва Спърса стои пародийно и несериозно, иначе сценария наистина веднага навява на Хънгър Геймс, които са си класика и ме кефят, но е и доста по различно де ...

Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   21.12.2021 00:22

Ganglands - френска криминална драма. Много добър, ще има и втори сезон, първия е само 6 серии, няма сладострастни изпънения ...

https://www.imdb.com/title/tt13278100/

Нямам идея дали е постван вече тук ...

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   22.12.2021 06:53

SUBXERO написа:
Balleta написа:
TheExorcist написа:
Squid Game

Аз лично не го гледах, но жената и щерката го изгледаха и останаха доста доволни, че дори с нетърпение очакват и втория сезон, от който вече доколкото разбрах имало тийзъри из нета. Е, не го гледаха в оригинал де, на английски с немски субтитри май го гледаха, но няма значение.

Аз хвърлях тук-таме по едно очо и честно казано останах впечатлен. Въпреки че е налице типичното азиатско преиграване и хипербола, които понякога нервят, всичко е доста добре пипнато, а самият плот съвсем не се изчерпва със самата игра, а е доста по-дълбок и комплексен - житейски драми, бекграунд... Неизбежни са и асоциациите с шедьовъра Дългата Разходка на Стивън Кинг, както и с Игрите на Глада. Ако те ти харесват, просто няма начин сериалът да не ти хареса.

Сигурен съм, че е добра продукция, но съм на друга вълна в момента, на руска вълна, гледам руски неща, и така! :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   23.12.2021 21:40

The Witcher
сезон 2

https://www.imdb.com/title/tt5180504/

==> има спойлери <==
ако не сте гледали, не четете!

Хареса ми като за край на сезона, главно защото накрая светата троица (Гералт, Цири и Йенефер) останаха заедно и ще продължат заедно, което ми е най-любимата част от цялата поредица.

Не ми хареса, че Цири (макар тя реално да нямаше вина) уби няколко вещера (хех, точно с камата която Весемир и показа и разказа за демона и как с нея са го проболи). Изобщо тази линия с Волет Меир/Баба Яга, която не е застъпена в книгите, нито пък Цири да убива вещери. Но пък се получи добре. Беше брутално и жестоко, както и битката с чудовищата от монолитите. Целия този сегмент ми хареса много. Въпреки, че беше яко намигване към Джурасик парк.

Хареса ми как имаше препратка към Отмъстителите и изчезването на хората след щракането на Танос.
По същия начин изчезваха образите и на родителите на Цири в идеалния и свят в който беше пратена от демона, който я облада.

Това с децата в Редания беше излишно. Какво искат да ни покажат, че елфите избиват множество бебета? По-лоши от хората няма, факт. Тъпо беше това, много тъпо и безсмислено жестоко.

Хареса ми как Йена си върна магията (и как очите и станаха виолетови/лилави), след саможертвата и за Цири, защото си върна баланса, изгубен след като използва забранената огнена магия в Соден. Макар че нямам спомени Йенефер да си е губила магията...

''Конниците на апокалипсиса'' от вселената на Сапковски, известни като 'Дивия лов' ми харесаха, явно ще играят роля в сезон 3.

От големия туист на финала аз естествено не бях изненадан, но съм сигурен, че е имало много WTF реакции на зрители.

сезон 2
плюсове/минуси и крайна оценка

Плюсове:

Екшън сцените като хореография бяха отлично направени.

Няма ги вече тези три различни времеви линии, които толкова много изтормозиха зрителите (не и мен обаче). И вместо само да прескачат през годините сега решиха да се наблегне повече върху централните персонажи и тяхното развитие.

Верена и Нивелин като Красавицата и звяра - битката с бруксата (вампир в света на Сапковски) в епизод 1.
Цялата история ми хареса, абе всичко около нея.

Обучението на Цири в Каер Морхен. Как я приеха вещерите, после с Трис, след това с Йен.
Изобщо Гералт-Цири-Йенефер това трио като за финал ми е топа.

Минуси:

Почти нямаше екшън

Второстепенните герои са много слабо развити. До степен на повечето хора да не им пука за тях за тяхната борба и цели.

Една от най-големите слабости на шоуто е, че основната история е все така слабо развита. Идентичността на историята. И през сезон 2 също продължиха с на час по лъжичка. 2 сезона минаха, а много зрители все още питат тези които са чели - 'Този кой е и този, а този за какво се бори'
Абрудно е да имаш 2 сезона зад гърба си и да се задават масово такива въпроси.

Съдбата на Ескел, който е пръв приятел с Гералт, учител на Цири и изобщо култов образ в света на Сапковски. А тук го представиха за 5 мин. и то в не особено добри черти, за капак и го жертваха по един безумен начин. По принцип 'лешерите' (горски духове) не превземат така телата и съзнанието на своите жертви, както правят демоните например.

Генерално сезон 2 го слагам след сезон 1, основно защото имаха повече от 2 години време да го направят много по-силен и епичен, а вместо това поне според мен направиха крачка назад.

Крайна оценка на сезон 2:
8.0 / 7.5

Има късна посткредит сцена. Май никой не я е гледал, защото не е писано за нея тук.
Не точно сцена, а нещо като промо кадри от спин оф сериала, който се задава през 2022 г. (Вещерът 3 ще е сигурно 2023 или 2024 г.),
The Witcher: Blood Origin
https://www.imdb.com/title/tt12785720/

Тук ще се разказва за първоначалната дружба между хора и елфи, от къде тръгва легендата за Цирила и защо ще е толкова важна, че всички и всичко живо или неживо я търси.
Ще се разкаже и за създаването на първия в историята Вещер.
Действието ще е 1200 г. преди събитията в основната история. Надявам се да видим за легендата за Лара Дорен.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   24.12.2021 00:12

Забравих да добавя към минусите за вкарването на проститутки (особено) и чудовища в супер непристъпния и защитен замък/крепост на вещерите в Каер Морхен. Това е просто абсурдно!!

Четох, че в третия сезон ще се акцентира най-вече върху дивият лов и баба яга, т.е. повече неща от игрите отколкото от книгите. Мен в игрите не ми е силата, но пък може така да ми е по-интересно, защото някои неща ще са изненада за мен.
Плануват се май 5 сезона, пък да видим.

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   24.12.2021 00:56

Малко старо е, но си гледам сега Prison Break, дават 4-ия сезон по Бтв, доста интересни неща, не съм го гледал преди!

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 463 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 24  Следваща