Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 14:44

Отговори на тема  [ 286 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Следваща
На АО вече официално погребаха тениса 
Автор Съобщение
(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   06.01.2022 15:49

Викаш ако влезеш незаконно в КНДР, ще те настанят в хотел и ще ти дадат право на обжалване?

@Шевченко, ти вероятно мина тридесетака, а още се държиш като 15 годишен.

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   06.01.2022 16:50

Е, всички потиснически режими по света все "дават права" - да стоиш например в карантина, в концлагер..., ако не се спазват законите, "демократично" спуснати отгоре. Да не забравяме и че в абревиатурата КНДР влиза думата "демократична" :laugh:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   06.01.2022 16:53

Dobril написа:
Vendome написа:
Разбирам, че случката е трудна за възприемане от нация, за която нарушаването на правилата е проблем само ако го прави някой друг.

И в Северна Корея има върховенство на закона и стриктен ред, обаче... изглежда в Австралия доста ги надминават в това драстично спазване на реда.... :rofl:

В Пхенян има един много готин бар с наливна местна бира:

https://www.google.com/maps/place/Daedonggang+Bar/@39.0213998,125.7684421,15.3z/data=!4m5!3m4!1s0x357e031e430a2429:0xdf2540650eedd569!8m2!3d39.01803!4d125.7663598

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   06.01.2022 18:16

Джокович май се готви за политическа кариера след като спре с тениса. Потърсете интервюто на баща му за сръбския телеграф, че четох цитати от него в швейцарски сайт. :stop: :whistle:

След изцепките на старши си мисля, че умишлено е тръгнал с нередовни документи (а не съм фен на конспирациите). Медицинските комисии и двата броя са само за допускане до игра, та да не бъркаме граничния контрол с тях. Отделно излезнаха писма от МЗ до Тенис Австралия от ноември 2021, където в прав текст си пише, че всеки индивид следва да се съобразява с наложените ограничения за влизане в Австралия и сам да се погрижи да отговаря на тях

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   06.01.2022 19:17

Да беше кандидатствал за религиозно освобождение - имаше по-голям шанс да мине. Ако принадлежеше към една друга религия, веднага щяха да му постелят червения килим. Въпреки че е боклук, аз му симпатизирам в този казус, защото и аз съм неваксиниран и може да се простя с работата си във всеки миг, ако работодателят ми реши да приложи мандатите на изкуфелия дъртак от бялата къща.

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   06.01.2022 20:19

vogelfrei написа:
Въпросът не е до знание, а до това, че могат да имат различни условия и те да си противоречат. Все едно да питаш дали властите в някоя западна държава са толкова заблудени, че да не знаят, че в България признаваме преболедуването за зелен сертификат - не са заблудени, а просто имат различни разбирания кое се признава и имат правото на такива, а ти имаш задължението да се съобразиш, ако искаш да влезеш на тяхната територия. Имаш и правото да се бунтуваш, че са напълно нелепи, но това не те прави по-малко длъжен да се махаш, когато не си ги изпълнил.

Аз съм съгласен, че Тейли е разбрал, че е сгафил, като е видял реакциите в обществото, но това само показва, че се е надявал да се размине и да не става проблем на границата, какъвто проблем е бил напълно неизбежен, като видиш колко пъти са им казали, че exemption-ът с преболедуването няма да се признае при кацане. Което за нормалните хора говори само, че големият мъжкар и смелчага, "сам срещу всички" Новак им е извивал ръцете и са му клекнали, като са приложили тотално двоен стандарт към богоизбрания. А ти реално недоволстваш, че реакцията на хората е накарала граничните да си свършат работата.

причтелче, на тъп ли се правиш или вандома те е заразил? какви различни условия между комисия на тенис австралия създадена специално за АО и граничните власти ? това да не е мелбърн опън до 12г за местни момчета и да се решава за хора, които са вече в Мелбърн, щатът Виктория.

Примерът ти е доста неподходящ. все едно Фандъка да каже едно, а кмета на район Лозенец друго.

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   06.01.2022 20:25

Petita написа:
Джокович май се готви за политическа кариера след като спре с тениса. Потърсете интервюто на баща му за сръбския телеграф, че четох цитати от него в швейцарски сайт. :stop: :whistle:

След изцепките на старши си мисля, че умишлено е тръгнал с нередовни документи (а не съм фен на конспирациите). Медицинските комисии и двата броя са само за допускане до игра, та да не бъркаме граничния контрол с тях. Отделно излезнаха писма от МЗ до Тенис Австралия от ноември 2021, където в прав текст си пише, че всеки индивид следва да се съобразява с наложените ограничения за влизане в Австралия и сам да се погрижи да отговаря на тях

готви се, да. решил е да преспи 4-5 дена с буболечките в Мелбърн, за да стане президент на Сърбия. :clown:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   06.01.2022 20:32

Nole написа:
Примерът ти е доста неподходящ. все едно Фандъка да каже едно, а кмета на район Лозенец друго.

Мчи то това редовно се случва! :dunno:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   06.01.2022 21:47

Чета, че според Сърджан Джокович, сърбите никога не били нападали друг, само се защитавали. Новост е за мен това, че Сливница е сръбски град!!

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   06.01.2022 22:02

Nole написа:
vogelfrei написа:
Въпросът не е до знание, а до това, че могат да имат различни условия и те да си противоречат. Все едно да питаш дали властите в някоя западна държава са толкова заблудени, че да не знаят, че в България признаваме преболедуването за зелен сертификат - не са заблудени, а просто имат различни разбирания кое се признава и имат правото на такива, а ти имаш задължението да се съобразиш, ако искаш да влезеш на тяхната територия. Имаш и правото да се бунтуваш, че са напълно нелепи, но това не те прави по-малко длъжен да се махаш, когато не си ги изпълнил.

Аз съм съгласен, че Тейли е разбрал, че е сгафил, като е видял реакциите в обществото, но това само показва, че се е надявал да се размине и да не става проблем на границата, какъвто проблем е бил напълно неизбежен, като видиш колко пъти са им казали, че exemption-ът с преболедуването няма да се признае при кацане. Което за нормалните хора говори само, че големият мъжкар и смелчага, "сам срещу всички" Новак им е извивал ръцете и са му клекнали, като са приложили тотално двоен стандарт към богоизбрания. А ти реално недоволстваш, че реакцията на хората е накарала граничните да си свършат работата.

причтелче, на тъп ли се правиш или вандома те е заразил? какви различни условия между комисия на тенис австралия създадена специално за АО и граничните власти ? това да не е мелбърн опън до 12г за местни момчета и да се решава за хора, които са вече в Мелбърн, щатът Виктория.

Тъпият си ти - разбира се, че граничните власти могат да кажат на която и да е друга комисия да го духа и да си налагат свои правила. Твоят пример е неподходящ - ако районният кмет каже нещо, което противоречи на акт от по-висш ранг, то не се прилага, но в случая сам си отговори на въпроса дали граничните власти на островна държава континент имат приоритет или организаторите на спортно състезание. Ако признаваш, че Джокович не отговаря на условията за влизане в страната (както по всичко изглежда), няма какво повече да се обясняваме.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   06.01.2022 23:08

Nole написа:
vogelfrei написа:

Какви области и райони те гоянт бе човек, какви примери даваш, определено не си живял в държава в която има федерални и щатски закони и щатските не могат да противоречат на федералните.

Австралийската тенис асисиация и Щата Виктория дават на Джоката медицинско изключение на база - проболедувал КОВИД в рамките на по малко от 6 месеца, поради което не може да си бие ваксина ( егати лицемерния опит за мед. изключение на сърбина, който открито и много отдавна прокламира, че е против и няма да си бие ваксина, но както и да е)

Федералните обаче, част от които са граничните не определят това за изключение на всяка цена и дори са информирали за това предварително Австралийската Тенис асоциация. Това, че те са обещали нещо на Джоката, което не им е в правомощията специално по тая точка за изключение си е техен проблем не на федералните власти.

Но ей го има обжалване, съдия ще реши казуса - ако бяхме аз и ти щяхме директно да бъдем екстрадирани - така, че споко все още не се знае, но да се бучи така, при условие че хората от месеци казаха, че неваксинирани няма да играят, но Джоката (който уж отстоявал принципи - ако ги отстоява директно ще откаже да ходи да играе в тая страна) пак търси вратички и пак се правят на тарикат с щаба си ...

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   06.01.2022 23:28

Balleta написа:
Nole написа:
vogelfrei написа:

Какви области и райони те гоянт бе човек, какви примери даваш, определено не си живял в държава в която има федерални и щатски закони и щатските не могат да противоречат на федералните.

Австралийската тенис асисиация и Щата Виктория дават на Джоката медицинско изключение на база - проболедувал КОВИД в рамките на по малко от 6 месеца, поради което не може да си бие ваксина ( егати лицемерния опит за мед. изключение на сърбина, който открито и много отдавна прокламира, че е против и няма да си бие ваксина, но както и да е)

Федералните обаче, част от които са граничните не определят това за изключение на всяка цена и дори са информирали за това предварително Австралийската Тенис асоциация. Това, че те са обещали нещо на Джоката, което не им е в правомощията специално по тая точка за изключение си е техен проблем не на федералните власти.

Но ей го има обжалване, съдия ще реши казуса - ако бяхме аз и ти щяхме директно да бъдем екстрадирани - така, че споко все още не се знае, но да се бучи така, при условие че хората от месеци казаха, че неваксинирани няма да играят, но Джоката (който уж отстоявал принципи - ако ги отстоява директно ще откаже да ходи да играе в тая страна) пак търси вратички и пак се правят на тарикат с щаба си ...

Точно така. Отделно, че е много забавно как лекарите, дали exemption-а, не се поставят под съмнение и няма как да са били накарани от организаторите да пуснат богоизбраната златна кокошка, но граничните на всяка цена са действали по поръчка на овчото население :rofl: Докато Джокович дори го е срам или шубе (или и двете) да каже кое точно налага двойния стандарт.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   06.01.2022 23:43

https://www.menstennisforums.com/threads/who-has-the-main-responsibility-for-djokovics-visa-fiasco.1003603/

Това е анкета в най-известния тенис форум в света, където е пълно с фенове и на Джокович...

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 00:16

аз отлично разбирам разликата между федерални и щатски власти. това, което вие се опитвате да ми обясните е че правителството на щата Виктория не е синхронизирало решенията си спрямо федералните правила за най-голямото спортно международно събитие в страната си, а отделно и комисията на тенис австралия също е пропуснала да провери какви са изискванията на федералните. вие наистина ли го мислите ?

Пол Макнами, бивш турнирен директор на АО е на моето мнение. предполагам, че е фен на джокович и го е яд, че сърбинът няма да играе ?

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 00:22

Diavolo написа:
https://www.menstennisforums.com/threads/who-has-the-main-responsibility-for-djokovics-visa-fiasco.1003603/

Това е анкета в най-известния тенис форум в света, където е пълно с фенове и на Джокович...

и в тази анкета няма фенове на федал, които са тикнали отговор джокович ?
г/д 50 на 50 между джокович и другите две опции. при положение, че федал претендират всеки поотделно да има много повече фенове от Ноле ми се струва, че дори част от тяхните фенове са гласували за другите две опции.

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 00:31

и още нещо, каква точно е проверката на федералните ?
на границата има комисия от лекари, които разглеждат медицинската част или полицаи, които определят автентичността на документите ? или и двете ?
айде джокович го държаха 10ч. да кажем, че нещо наистина са гледали, ама вярвате ли, че и за другите тенисисти с изключение е правена такава проверка ?

официално становище няма ? (или поне аз не съм видял), но се появиха информации по медиите, че доказателствата на джокович за преболедуване последните 6м. били минамални. ще бъда изключително изненадан, ако в законите на федераните има дефиниции за достатъчни доказателства ? и да, ясно ми е че могат да си правят каквото искат. въпросът е каква стойност има състезание в тази държава, когато наистина си правят, каквото искат.

(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 00:32

Много глупости чета тук :) Но от 2-3 години си щадя нервите и ги подминавам...
Само да кажа, че ако Джоко следваше само парите щеше да си е извадил сертификат.
Някой съмнява ли се в това?
В тези дни сърбинът показа, че е ГОЛЯМ ЧОВЕК!

Срећан Божић, Ноле!

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 00:32

В крайна сметка какво значение има как са гласували феновете на тениса в някаква анкета?

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 00:44

Vendome написа:
В крайна сметка какво значение има как са гласували феновете на тениса в някаква анкета?

тук съм напълно съгласен с теб.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 01:25

Nole написа:
аз отлично разбирам разликата между федерални и щатски власти. това, което вие се опитвате да ми обясните е че правителството на щата Виктория не е синхронизирало решенията си спрямо федералните правила за най-голямото спортно международно събитие в страната си, а отделно и комисията на тенис австралия също е пропуснала да провери какви са изискванията на федералните. вие наистина ли го мислите ?

Пол Макнами, бивш турнирен директор на АО е на моето мнение. предполагам, че е фен на джокович и го е яд, че сърбинът няма да играе ?

Точно така. от Тенис асоциациацията са били уведомени от федералните, че такова изключение не може да се направи и въпреки всичко са му го издали ...отделно е въпроса дали наистина Джоката е преболедувал, защот се знае само за един път, в в много по ранен периот отпреди 6 месеца ..

Цитат:
Government sources say Djokovic gave border officials a medical exemption on a letter from Tennis Australia, which had been signed by the chief medical officer of the organization, but this was rejected.

In November, Health Minister Greg Hunt wrote to Craig Tiley, CEO of Tennis Australia, that players seeking to enter the country would not receive vaccination exemptions if they had recently contracted COVID-19.

“Australia’s border forces have advised that people must be fully vaccinated as defined by ATAGI in order for them to enter Australia without quarantine,” Hunt wrote on 29 November.

“I can confirm that people who have been infected with COVID-19 in the last six months and are seeking to enter Australia from abroad have not received two doses of a vaccine approved by the Therapeutic Goods Administration (TGA) or recognized by the TGA (or one dose of Johnson and Johnson COVID -19 vaccine) is not considered to have been fully vaccinated “.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 286 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Следваща