Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 15:44

Отговори на тема  [ 286 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Следваща
На АО вече официално погребаха тениса 
Автор Съобщение
(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 08:08

Сега Австралия - да се готви Австрия, а после и останалата демократична Европа...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 10:06

terminator написа:
В тези дни сърбинът показа, че е ГОЛЯМ ЧОВЕК!

Срећан Божић, Ноле!

Можеше, но ако им беше праснал една цветиста и беше пропуснал Австралия.
Или ако не беше чакал и мълчал до последно. При така създалата се ситуация и от двете страни носят вина и това няма никакво значение кой на кого е фен. И към момента също няма спорове за Гоат мястото при 20-20-20, аз отдавна съм написал кой е Гоат в моите очи ако останат така.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 10:09

Vendome написа:
В крайна сметка какво значение има как са гласували феновете на тениса в някаква анкета?

Има значение, как да няма. А това не е кой да е форум. И там феновете на Ноле са почти колкото Надал, може и повече да са дори, поне са много по-гласовити и не може да се вземе думата от тях, ама сега ги няма никакви. И форума винаги е бил известен със своята обективност в анкетите, когато става въпрос за гласуване.
Крайните фенове на Джокович искат да го изкарат мъченик, което е абсурдно просто, а отдавна изфирясалия му баща и с Исус го сравни. :dunno: :uuu:

(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 10:37

Diavolo написа:
Vendome написа:
В крайна сметка какво значение има как са гласували феновете на тениса в някаква анкета?

Има значение, как да няма. А това не е кой да е форум. И там феновете на Ноле са почти колкото Надал, може и повече да са дори, поне са много по-гласовити и не може да се вземе думата от тях, ама сега ги няма никакви. И форума винаги е бил известен със своята обективност в анкетите, когато става въпрос за гласуване.
Крайните фенове на Джокович искат да го изкарат мъченик, което е абсурдно просто, а отдавна изфирясалия му баща и с Исус го сравни. :dunno: :uuu:

......
В много общества, овцете се оказаха над 80% /тези които се набоцкаха/.
Как да подкрепят Джокович, след като вече блеят...

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 11:08

Много точно казано, бат Терми!

Балет, и ти вярваш на това ? смяташ, че СЕО на Тенис Австралия е:

1.) малоумник, който не е разбрал какво са му казали федералните/здравния министър и не проверява правилата
2.) заблудил е нарочно Новак Джокович
3.) надявал се е че федералните ще го пуснат без да отговаря на правилата и е палил свещи всичко да се размине

кое от тия трите ти се вижда правдоподобно ?

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 12:36

Една до голяма степен адекватна гледна точка (на свободолюбието):

Новак е православен вярващ човек.
Той е и добър човек, и най-добрият в спорта, който упражнява. Не само това. Той е най-добрият и това ги унижава и изнервя, защото си остава такъв, колкото и да не им харесва. Новак им даде шанс да постъпят правилно, но гордостта им замъгли очите и обърка страховете в погубените им души. Новак направи оная крачка, от която се нуждае разумът, но те не разбраха и пропуснаха своя шанс.
Аз не съм Новак. Новак е Димчо, Новак е Иван. Новак е всеки един от нас, които виждаме огромната измама. Не, не става дума за здраве, свобода или ред. Става дума за дух, който Новак има предостатъчно. Той е най-добрият в своя спорт. Но това не е важно, защото титлите са като парите – печелят се и се губят. Но хората се запомнят и аз ще запомня тоя Новак, който не позволи да бъде поставен на колене.
Виждам злобничките подмятания на разни мижитурки, които обявиха Австралия за държава на реда. Не, приятели. Австралия е мизерна държавна терористична дупка, в която правителството наема хора да преследват други хора. Такива дребни душици в човешката история са одобрявали диктатури и диктатори, такива мърши са предавали родителите си и съседите си. Такива слагачи са се подмазвали на окупатори и убийци.
Новак им даде възможност да постъпят правилно и те не разбраха. Другите спортисти – неговите колеги – също не разбраха контекста на ситуацията. Не разбраха колко е важен моментът, защото в условията на узаконен държавен тероризъм няма защитени, а човешкото същество е унизено до положение на нежива материя, която може да бъде манипулирана съвсем безотговорно и безнаказано. Е, точно това глупците не схванаха.
И докато има хорица, които си мислят, че са се промъкнали някак хитричко за да спечелят някой и друг долар, то истинските човеци като Новак се движат напред и светят. Показват пътя и водят.
Направо не зная как бих се чувствал, ако го нямаше Новак. Може би щях да си гледам турнира като всяка година. Но сега е друго. Сега Новак е всички нас, които не приемаме диктaтypaта и тoтaлитapната наглост на шепа продажни малоумни негодници и психопати, както и клакьорите, аплодиращи безумния пaндeмиcтичен театър.
Сега Новак е ние!
~ Димчo Димoв ~

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 13:10

terminator написа:
......

Мдам, е да, може да се каже.
Анкетите са анонимни, това, че има малка подкрепа, явно наистина води до твоето заключение, т.е. че вече са с промити мозъци. Т.е. те пак си го подкрепят ама ковид диктатурата е права.
Тълкувам твоите думи и резултатите...
Аз моето мнение си го написах вече. И не мога да се съглася с вас, макар да разбирам гледната ви точка и нямам проблем с нея.

(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 13:50

Diavolo написа:
terminator написа:
......

Анкетите са анонимни, това, че има малка подкрепа, явно наистина води до твоето заключение, т.е. че вече са с промити мозъци. Т.е. те пак си го подкрепят ама ковид диктатурата е права.
Аз моето мнение си го написах вече. И не мога да се съглася с вас, макар да разбирам гледната ви точка и нямам проблем с нея.

======
И аз написах моето мнение.
И няма как да имам проблем с твоето, това е в противоречие с житейската ми философия.

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 13:54

Добра статия на този Димов.
Само да допълня, Австралия как няма да е богата страна след като навремвето група каторжници и всякаква друга сган са се заселили в нея, избили са голяма част от местното аборигенско население и са се възползвали от множеството богатства там. А какви богатства има на онази територия можете да прочетете в Уикипедия и други места.

Абсурдно е да се говори за разни закони и т.н.
Чудя се, как още може да има хора, които да възприемат абсолютно кухи термини като демокрация, плурализъм и т.н.
Никаква демокрация и никакъв плърализъм няма.
Разликата е, че при едната система имаме затворено общество и се облагодетелства предимно местната олигархия, при другата система световната олигархия казва какви ще са правилата
Закони, да, ние българите си имаме много кусури, но и в общества които се смятат за високо цивилизовани можеш да намериш къде да ядеш и да пиеш без зелен сертификат, да си купиш фалшив здравен пропуск, или да те осигуряват на едни пари, а да ти дават други.
Също така в развити страни се снимат всякакви извращения, сега модерно е африканци да уринират мощно в устите на жените и т.н. , да не изпадам в повече подробности.
В същите тези развити общества, разни богати африканци, със самочувствие могат да ти кажат съвсем спокойно "абе вие българите не сте съвсем европейци".

Зле сме, защото в стеаната ни няма достатъчно хора с чувство за принадлежност към земята, допуснахме прекалено много да ни откраднат.

И едно е закон, в който обществото да бъде принудено да спазва разби норми за общото благо, без това да им тежи кой знае колко, друго е да те принудят да поставиш под риск собственото си здраве, когато не става въпрос за война и защита на територия.
Впропем, в една анкета проведена преди няколко години на въпрос "бихте ли се били за страната си" очаквано нации като Германия, Великобритания, Франция са на дъното.

Навремето е имало сегрегация в САЩ.
Защо е имало сегрегация? Заради различния мирис на кожата на африканското население, заради репутацията им на крадци и изнасилвачи и т.н. те не са допускани на едни и същи обществени места с бялото население.
С времето тези прийоми са се приели като предрасъдъци.

Същото е и с ваксините и ваксинираните и неваксинираните. Няма безспорни доказателства, че един ваксиниран е по-безопасен от един неваксиниран.
Трябват още много научни изследвания, за да се достигне до същността на проблема.

Колкото до Джокович изказванията на неговите родители наистина са прекалени, но и отношението към него не е нормално в никакъв случай.
Не може да се държиш с един човек, само защото не е ваксиниеан като терорист, независимо каква е предисторията и т.н.

В случая т.н. развити западни общества за пореден път показаха упадъка си.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 15:36

Няколко аспекта.

1. Джокович - както писах, респект, че си остоява позицията и не иска да се ваксинира! До тук добре. Решил е все пак да направи всичко възможно и да иде да играе тенис в страна с доста дискриминационни правила - аре, да речем прави го заради многото фенове, заради играта, не заради тенекията и това да стане КОЗА. Приемам го. Обаче да седиш и да се натискаш, като те правят на маймуна и да чакаш адвокатите ти да оправят нещата за да идеш да играеш - е, тук нещата вече ми идват повече за новият Спартак лидера на свободният свят. Пича си е там, да си вземе тенекията и да стане КОЗА. И това са му приоритети, колкото и да им се иска на някои хора това да е новият Месия.

2. За австралийците - предната година имах честта да се запозная с двама австралийци и смея да твърдя, че това са едни от най-готините хора, които съм виждал. Големи купонджии, в същото време много приятески настроени и с готовност да ти помагат (не само мен), въпреки че бегло ме познават. Ако това са роднините на ония каторжници и всякаква друга сган, то бих казал, че доста са еволюирали за разлика от един друг народ... Да двама души не са представителна извадка, но и други хора споделят подобни впечатления като цяло.

3. За Австралия - нещата там са ултра зле откъм рестрикции и пандемична дискриминация. Същите тия австралийци от точка 2 дори с тъга споделиха, че не виждам как биха се прибрали в Австралия, било то и за няколко дена при сегашната ситуация. Но това какво общо има с хората? Това го правят наглите политици, които навсякъде са един дол боклуци. В България и страните от Източна Европа, това много добре си го знаем и това ни спасява от подобен сорт драстични простотии, но питам аз и отговор не искам - не ни ли държаха и нас макар за кратко като крепостни селяни с КПП-та? Не слагаха ли чингизи да пазят подстъпите към паркове и планини? Не ни ли сложиха макар и за ден-два да носим маски и навън? Май много бързо забраеихме как Тиквата, Годжи, министър Лой и сие ни бяха наложили един от най-зверските ковид режими, без да има грам смисъл и нужда от това? Единствената разлика е че ни спаси недоверието ни към политическите уроди, нещо което в Австралия и на Запад го няма. Там имат доверие към уродите, щото не са го яли дебелия като нас. Така че аре да не се правим на много велики, щото не сме!

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 21:46

terminator написа:
Diavolo написа:
terminator написа:
......

======
И аз написах моето мнение.
И няма как да имам проблем с твоето, това е в противоречие с житейската ми философия.

Само дето твоето мнение се базира на един човек, който неправилно го асоциираш като някакъв месия или борец за свобода и равноправие срещу ковид терора.

Последна промяна Diavolo на 07.01.2022 21:47, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 22:54

Новото име на Джокович -- НоВакс Джокович! :dance: :rofl: :laugh:

ICQ YIM WWW

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 23:23

Днес пасмината е задържала и чешка анонимничка, влезнала в Австралия още през декември, за да покаже, че отношението към Джокович не е лично.
Евала, момчета, грандиозно шоу за кеф на овчите глави, продължавайте само така.

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   07.01.2022 23:29

междувременно единствените, които заеха твърдо позицията на Новак (поне според моя рисърч) са Тенис Сандгрен, Джон Иснър и Янко Типсаревич. Имаше окуражителни съобщения и от Вашек Поспишил и Ник Кирьос, но без да заемат страна страната на някого...

Ами това е, почти няма мъже, само женчовци в тура да не казвам нещо по-цветущо ;)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 01:47

Ти да видиш, Ник Кирьос точно, дето не се спря да се заяжда с Ноле.
Това е интересно наистина. И между другото доказва, че такива като Ник са от този сой и сорт, дето винаги могат да те изненадат... приятно. :-)

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 07:41

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 11:46

Сега пък се разбира, че на 16 декември бил болен от ковид-19 за втори път.
Хех, а наш Иванчо е бил болен преди 5 месеца. Защо са тези тайни и защо чак сега се разбира?
Много неща около Джокович намирисват, мълчи се и изведнъж се прави нещо в последния момент. И после, вервайте ми.

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 13:44

За Австралия. Наясно съм, че там законите са строги, даже е забранено доколкото знам пушенето на обществени места.
Но възниква въпроса, след като не са като останалия свят, защо изобщо организират този турнир?
След като не можеш да предоставиш нормални условия на тенисистите и е налице вид дискриминация, то турнир не трябва да има.
А някой да не може да участва, не защото не отговаря на спортни критерии, а заради странични критерии е абсурдно и аборигенско, въпреки че повечето аборигени ги няма вече.

Във Формула 1 и МотоДжиПи миналия сезон караха и в Австрия(два пъти) и в САЩ, където законите също са доста строги. Даже, ако не се лъжа в Щатите караха и в двата шампионата когато вече го имаше новият Омикрон.
Едва ли всички пилоти са ваксинирани, но не съм чул или чел на някой да са му правили подобни проблеми.

Чета, яко го хейтят Джоката в Австралия. Ясно е, че има и хора които му симпатизират, но това само показва що за хора живеят в тази страна на каторжническа измет.
Бързо забравят, как същия този Джокович, от малка и бедна страна като Сърбия, макар и самият той богаташ дари пари за тяхната страна от спечеления награден фонд заради горските пожари.
Някои веднага ще кажат, че сумата която е дарил е малка, на фона на това което е спечелил от наградния фонд, но това изобщо не е така и сумата не може да се приеме като пренебрежима.
Да не забравяме, че става дума за даване на пари на чужда държава, след като проблемите на Сърбия изобщо не са малко. И сигурен съм, Джокович се е почуствал да даде за родината си дори и по-голяма сума, защото един националист не може да не даде на своите, а да даде само на чуждите сульо и пульо.
Как този червей Род Лейвър не го е срам да коментира Джокович. Когато той даде и половината от сумата която даде Джокович на неговата страна на Сърбия, тогава да коментира. Като бомбандираха Югославия на този червей дали му е пукало?
И е ясно, че това че си направил жест не те поставя над останалите, но става въпрос за елементарно уважение, каквото тези потомци на грабители и убийци очевидно нямат.
И защо трябва да казва на всеослушание Джокович каквото и да било? Той го е казал където трябва, всеки човек има право на лична свобода, има медицинска тайна и т.н.

Колкото до решението на Джокович да остане на австралийска територия, аз подозирам, че ако е зависело само от него е щял да си тръгне още на третия час, но е бил посъветван да остане от адвокатите си.
Защото хубаво ще си тръгне, но се създава опасен прецедент. В бъдеще и на друго място могат да решат да приложат същите прийоми.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 14:16

По последна информация е бил заразен на 16 Декември.

https://corner.dir.bg/tenis/prichinata-za-meditsinskoto-izklyuchenie-dzhokovich-e-bil-zarazen-s-kovid-na-16-dekemvri

Иначе и Бекер се изказал неподготвен, като е казал, че е трябвало да се ваксинира. Но е прав в едно, това скоро няма

https://corner.dir.bg/tenis/beker-za-nole-toy-e-golyam-inat-i-ne-se-otkazva-v-sluchaya-obache-pravi-greshka

Иначе по темата, колкото и да съм на позицията на Джокович, да не иска да се ваксинира, австралиийците се насраха, абсолютен двоен стандарт. Отдавна си беше ясно с правилата и Джоката щеше да бойкотора, а сега това е удар по другите тенисисти!

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 14:47

Минавам само за да сложа това 8-)
Изображение
Ясно е, че и едните и другите имат изгода от ситуацията в която да помпат самочувствие - едните колко са принципни и законни, а другия да се прави на мъченик и от това да се възползват анти-ваксъри, сръбски и руски пропагандатори. Беше ясно, че ще стане такъв цирк. Така, че кур за цирка. По-важно е да се обърне внимание на положението с бежанците и да се уреди техния статут, защото някои чакат от години и това го има не само в Австралия, но и по целия свят.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 286 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Следваща