Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 16:35

Отговори на тема  [ 286 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Следваща
На АО вече официално погребаха тениса 
Автор Съобщение
(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 14:49

falkenbach написа:
Минавам само за да сложа това 8-)
Изображение
Ясно е, че и едните и другите имат изгода от ситуацията в която да помпат самочувствие - едните колко са принципни и законни, а другия да се прави на мъченик и от това да се възползват анти-ваксъри, сръбски и руски пропагандатори. Беше ясно, че ще стане такъв цирк. Така, че кур за цирка. По-важно е да се обърне внимание на положението с бежанците и да се уреди техния статут, защото някои чакат от години и това го има не само в Австралия, но и по целия свят.

Най-смисленото нещо написано по темата! :cheers:

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 15:31

Е, това е принципна позиция, спор няма. Наследниците на тези които споменах се застъпват за себеподобните им. Като са толкова отворени да съберат пари, а е ясно че те ще си го на...т на себе си.

Не знам как е на други места, но в България една голвма част от т.н. бежанци са истински главорези. Щъкат си спокойно насам натам, задяват се с млади момичета, какво е това билет за градски транспорт е под достойнството им да разберат, а като ги глобят, вият на умряло.

И какво е това ;антиваксър; че не ми е ясно? Някаква антифно-мездренска глупост, лишена от съдържание и смисъл. Да наречеш антиваксър човек който не иска да си сложи в организма някаква експериментална течност, с неясни ползи и последици, говори достатъчно само по себе си.

И защо се говори са сърби и руснаци? В цял свят има противници на боцкането, при това доста интелегентни хора. България и Балканите далеч не са единственото място, където можеш да си извадиш фалшив пропуск, само че в западните страни е доста по-скъпо.
Голяма част от хората на Запад са ваксинирани не по убеждение, а по принуда. Който си мисли нещо друго, няма нужда да го квалифицирам.
Всъщност, в България доста хора пак са ваксинирани по принуда.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 16:36

TheExorcist написа:
По последна информация е бил заразен на 16 Декември.

https://corner.dir.bg/tenis/prichinata-za-meditsinskoto-izklyuchenie-dzhokovich-e-bil-zarazen-s-kovid-na-16-dekemvri

А на 17 и 18 имаше снимки как присъства на забави. Т.е. или това е фейк с положителния тест или не му пука и сее заразата. За мен първото (надявам се и вярвам).
Да си бяха замълчали и да не бяха казвали за този положителен резултат на 16.12 щеше да е най-добре. Сега съвсем се омацаха и оплетоха.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 16:43

Дяволе, ако си беше направил труда да прочетеш австралийската статия, към която дадох туитър-линк, щеще може би да си отговориш на въпроса.
По принцип отговорът е много простичък: personal privacy. Вече съвсем друг е въпросът кой, как и дали иска да го приеме...

Или както онзи там долу го е написал:

Цитат:
You see the problem here, don’t you? Novak kept his medical history private while we all agreed to flash our medical history to a stranger in exchange for the right to enter Kmart.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 16:46

Какви бежанци, какви пет лева... Аман от промити... да не казвам какво...

Фалк, като си толкова загижен - не мислиш ли, че е по-добре да помислим за по-добрия живот и интеграция на ромите, например?
Мисля,че си имаме достатъчно свои вътрешни дертове, че да си слагаме присърце и изтърканата карта с бежанците...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 18:01

Diavolo написа:
TheExorcist написа:

https://corner.dir.bg/tenis/prichinata-za-meditsinskoto-izklyuchenie-dzhokovich-e-bil-zarazen-s-kovid-na-16-dekemvri

А на 17 и 18 имаше снимки как присъства на забави. Т.е. или това е фейк с положителния тест или не му пука и сее заразата. За мен първото (надявам се и вярвам).
Да си бяха замълчали и да не бяха казвали за този положителен резултат на 16.12 щеше да е най-добре. Сега съвсем се омацаха и оплетоха.

пълен цирк, сръбските мекерета съвсем започват да се излагат, аууу каква тайна излезе наяве в толкова удобно време след толкова мълчание дори и в последните напечени 4-5 дни, че и датата е толкова скорошна и удобна :-D

И как никой не знае, че Новак е бил болен Декември, абе това да не е Хасан от Столипиново дето никой не го знае, това е световна звезда която се следи под лупа и е винаги в публичното простанство ... как за всички футболисти, спортисти, артисти, политици се знае, но за Новак е забулена тайна дошла изневиделица (и това няма нищо общо с медицинската тайна).... но дори и да е истина за австралийските федералните власти това не е причина за изключение.

Тук някои величаят сърбина, колко голям и какъв моралист бил - единствено Момчи правилно отбеляза, че това не е никаква принципна и морална позиция - да мишкаруваш да играеш на някакъв турнир на всяка цена. Ако имаше принципна позиция още преди турнира щеше да каже доблестно - аз не споделям правилата ви и няма да играя на турнира ви - но не той търси вратички и медицински изклчения. А след драмата на летището нормален човек с достойнство изобщо няма да продължава да стои и ще им бие дузпата .. Какъв морал, какъв голям човек, за малоумните изявления на баща му даже и не коментирам ... тоя лешпер го стравни с Христос :outofspace:

Всички знаят колко "обичам" Серена :laugh: , но колко години тя не игра на Индиън Уелс ??? Верно не е голям шлем и стойността на титлата не е такава, парите обаче са почти едни и същи (все пак се води 5-я шлем), но американката отстояваше някаква си нейна позиция и 9 години не игра след това там (не че публиката нямаше право тогава :-D )

Нещо в повече ми идва цялата тая драма подхваната най-вече от непривържениците на ваксините, а не толоова от загрижените фенове на Джокович.

Иначе лично аз искам Джокович да играе, първо винаги е по интересно когато има големи имена и второ ако Надал някак спечели :innocent: (ама надали) искам да е в конкуренция с най-добрия на АО, така титлата има стойност.

Много се нагнети вече положението, дори да го пуснат Джокович, как ще играе, забрави ...

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 18:26

Diavolo написа:
TheExorcist написа:

а сега понеже си добър в рисърча, може ли да ми кажеш на коя дата Надал е положителен с коронавирус, колко дни е карантината към тази дата в Испания и кога каца в Мелбърн ?

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 19:08

"забавите" са на 16.12. и 17.12.
т.е. тестът от 16-ти като е излезнал на 17.12 следобяда след награждаването в Новак Тенис Център и няма провинение :-D
колкото Надал е спазил 10-дневната карантина в Испания ;)

Последна промяна Nole на 08.01.2022 19:09, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 19:13

https://www.health.gov.au/health-alerts ... el/inbound

it has been at least 14 days since there was a first positive result of a PCR test and
източник: официален сайт на австралийското правителство

Надал има коронавирус на 20.12. а на 31.12. рано сутринта има пост от Мелбърн Парк

Коментари ?

Балета, дявола ?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 20:28

Темата не е за Рафича, а за бай ганьовските балкански изпълнения на Ноле, който не се бори срещу диктатурата, а се опитва да послъже и мине метър по неправилен начин и за това и няма го допуснат, защото ще станат за посмешище. Сами се наиграха.

Та,
Поразрових се за Надал: на 17.12 му е направен теста, на 18 излиза резултата, но карантината е от датата на теста. На 20.12 той го обявява в мрежите (че е с ковид), като карантината му, ако се брои от 17.12 реално изтича на 30.12.
На 31.12 той каца в Австралия. Вероятно има директен полет от Испания до Австралия, а знаете, че те са 10-11 часа напред, което значи, че там дори може да е кацнал и на 1 януари местно време.
Всичко е ОК, ако не беше 100% щеше да се пише и шуми от такива крайни Ноле фенове като теб. А такова нещо не съм видял никъде, нито в кафето, нито в менстенисфорумс. Но подготвен съм и ти отговорих.

Последна промяна Diavolo на 08.01.2022 20:28, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 20:33

Nole написа:
т.е. тестът от 16-ти като е излезнал на 17.12 следобяда след награждаването в Новак Тенис Център и няма провинение :-D

А това, че срокът да искаш exemption е до 10 декември видя ли го или още вярваш по най-овчия начин на лъжите на преродения Спартак-Христос : )

Ето туит от Патрик Макенроу, което поставя резонния въпрос - дали Новак е излъгал, ако е искал exemption преди "боледуването" си или за него този срок не важи по някаква причина.

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 20:46

Също така е много интересно, ако не се беше появила тази мистериозна "болест" в последния момент (след края на сезона, защото преди това е по-трудно да измами), какво точно е мислил да прави Джокович? Сигурно да пропусне Мелбърн, но по една случайност взел, че се разболял след крайния срок за exemption, без никой да разбере, и защо пък да не пробва да отиде..

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 20:53

Diavolo написа:
Темата не е за Рафича, а за бай ганьовските балкански изпълнения на Ноле, който не се бори срещу диктатурата, а се опитва да послъже и мине метър по неправилен начин и за това и няма го допуснат, защото ще станат за посмешище. Сами се наиграха.

Та,
Поразрових се за Надал: на 17.12 му е направен теста, на 18 излиза резултата, но карантината е от датата на теста. На 20.12 той го обявява в мрежите (че е с ковид), като карантината му, ако се брои от 17.12 реално изтича на 30.12.
На 31.12 той каца в Австралия. Вероятно има директен полет от Испания до Австралия, а знаете, че те са 10-11 часа напред, което значи, че там дори може да е кацнал и на 1 януари местно време.
Всичко е ОК, ако не беше 100% щеше да се пише и шуми от такива крайни Ноле фенове като теб. А такова нещо не съм видял никъде, нито в кафето, нито в менстенисфорумс. Но подготвен съм и ти отговорих.

братко, такава елементарна лъжа да пишеш...
надал играе на 18.12. в Абу Даби мач за 3-4 място...
Постът му в инстаграм на 20.12. казва, че тестът при обратния му полет е позитивен. няма как да е на 17.12 тестът.
а ако е бил на 17.12. и е играл мач в Абу Даби на 18.12. по обед, как се е прибрал в Испания ? Или те там резултатите излизат след 2 дни ?!
има съобщение със снимка от Мелбърн Парк на 31.12. българско време сутринта. Викаш
Колкото и да му е перфектен тайминга, нито е изпълнил условието на австралия за 14 дни, нито на испания за 10 дневна карантина.
И да, аз намерих информацията под туитове за Джокера. Явно започва здравата да се рови и всичко смърди в Австралия.

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 20:59

vogelfrei написа:
Nole написа:

А това, че срокът да искаш exemption е до 10 декември видя ли го или още вярваш по най-овчия начин на лъжите на преродения Спартак-Христос : )

Ето туит от Патрик Макенроу, което поставя резонния въпрос - дали Новак е излъгал, ако е искал exemption преди "боледуването" си или за него този срок не важи по някаква причина.

видял съм го срока 10.12. нека от Тенис Австралия да обяснят. както граничарите в австралия да обяснят защо са пуснали Надал въпреки, че има позитивен ПСР преди по-малко от 14 дни. и властите в Испания защо не е спазил 10-дневната карантина.

аз за Ноле не съм казал, че е светец и че спазва винаги правилата. симпатизирам му, че си отстоява докрай позицията. вие казвате, че бил селски тарикат да се опитва да намира пролуки в правилата (доста странна позиция на адвокат точно), за мен е окуражително че рискува участието си, но не приема да участва в ковид цирка и да се ваксинира. всеки с гледната си точка.

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 21:06

Естествено, че не си отстоява докрай позицията - няколко човека ти казахме, че бихме го уважавали, ако им беше теглил една, което би било окей, защото не само Австралия е превърната в концлагер (за което сме съгласни), но и са го измамили яката от Тенис Австралия, че ще мине номера с "преболедуването". Въпросът е, че нито алчността на организаторите, нито безумните мерки в Австралия, нито случаят на Надал са извинение за Джокович.

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 21:20

аз съм съгласен с теб, че Джокович е измамения в случая, радвам се че най-накрая го заключи и ти ;)

в американски сайт четох, че адвокатите му се позовават на одобрение от австралийски емигрантски служби и министерство на вътрешните работи. без да съм експерт си мисля, че това са органи под федералното правителство, а не щатското викторианско. отделно и към момента на сайта на щата виктория стои преболедуването като изключение за задължителна ваксина.

моето обяснение още от самото начало е че след дадената зелена светлина е бита задна от правителството на австралия в следствие на обществената реакция.

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 21:44

Ето я цялата им молба, ако ти се чете - тук.

Буквално в първия си пост казвам, че са му дали фалшиви надежди, което се потвърди напълно от изтеклите документи впоследствие. Както и казах, че това не го оправдава, а напротив - цялостното му поведение от самото начало го делегитимира в очите на много хора, и то далеч не само някакви ботове. Наясно си, че е негова работа да следи и да знае какви са изискванията за местата, в които е изявил желание да ходи.

Последна промяна vogelfrei на 08.01.2022 21:44, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 22:02

Nole написа:
Diavolo написа:

Та,

братко, такава елементарна лъжа да пишеш...
надал играе на 18.12. в Абу Даби мач за 3-4 място...
Постът му в инстаграм на 20.12. казва, че тестът при обратния му полет е позитивен. няма как да е на 17.12 тестът.
а ако е бил на 17.12. и е играл мач в Абу Даби на 18.12. по обед, как се е прибрал в Испания ? Или те там резултатите излизат след 2 дни ?!
има съобщение със снимка от Мелбърн Парк на 31.12. българско време сутринта. Викаш
Колкото и да му е перфектен тайминга, нито е изпълнил условието на австралия за 14 дни, нито на испания за 10 дневна карантина.
И да, аз намерих информацията под туитове за Джокера. Явно започва здравата да се рови и всичко смърди в Австралия.

Шева това са пълни глупости - няма такова условие за 14 дни прекарана карантина преди да влезеш в Австралия - условието е да тестваш негативно с ПСР тест 3 дни (72 часа) преди влизане в страната и да покажеш карта за пълна ваксинация.

Ако си излекуван, но продължаваш да тестваш позитивно, тогава ти трябва специален сертифицат от лекар в който изрично е посочено че са минали 14 дни от първия позитивен тест (демек ти е изтърпяла карантината и си излекуван) ... никой не е казал, че влизайки в Австралия Надал е бил позитивен ... от 20 до 27 са 7 дни, напълно достатъчни за излекуване и негативен тест, особено от новище щампове на вируса ... имам много познати, които след 5-7 дни вече тестват негативно (Мика Шифрин също не изкара 14 дни карантина и 8 дни след като тества позитивно участва в състезание преди няколко дни - на 7-я бе дала вече негативен тест) .... спокойно никой няма да пусне Надал в Австралия позитивен, Джоко-фновете вече търсят под вола тела за да оправдаят тарикатщините на сърбина.

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 22:22

да, прав си за Австралия.
и все пак за Испания си има 10 дневна карантина след позитивен ПСР. на 29.12 приемат закон, че я намалят от 10 на 7 дни...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: На АО вече официално погребаха тениса   |   08.01.2022 23:14

Каква карантина, с този омикрон много се разводниха нещата. Някои хора дават негативен тест след 3 дена.
В емирствата е едно, в Испания, второ, в Австралия трето. Аз само ти написах, че има 14 дена до Австралия, даже не съм проверявал дали там има такова изискване.
Явно го е изкарал на крак, не е контактувал с други хора, знам ли и аз, да се оправят, не съм бил там да им светя.

ама скивай го Нолката с позитивния тест и какви ги върши на следващия ден
https://www.tenniskafe.com/atp/novak-dz ... -dekemvri/

Последна промяна Diavolo на 08.01.2022 23:39, променена общо 1 път

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 286 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Следваща