Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 21:55

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 463 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 24  Следваща
Сериали 3 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   24.12.2021 06:16

Е, класика! Макар и след сезон 2 да го развалиха яко
Специално сезон 1 беше велик.

Hawkeye
https://www.imdb.com/title/tt10160804/

екшън/комедия/приключенски/семеен
лимитиран сериал / мини-сериал ; 6 епизода ; продукция на Марвъл ; разпространител Дисни

Приключи и последния за годината Марвълски сериал.
Ето как ги класирам сериалите на Марвъл и Дисни за 2021 г.
1. Уанда/Вижън
2. Локи
3. Какво ако...?
4. Фалкъна и Солджъра
5. Хоукай

Като цяло бих казал, че нямат слабо шоу или провалено такова. Въпреки множеството полемики и спорове.
Дори Ястреба който ми е на последното (но символично такова) място не е слаб или провал, поне не и в моите очи.
От друга страна пак само в моите очи, единствено Уанда/Вижън беше шедьовър и нещо което наистина си струваше внимателно гледане от-до. Защото всеки един детайл беше изпипан и от значение.
Просто зависи от коя гледна точка ще се разглеждат нещата.

Една голяма новина искам да споделя. Официално и потвърдено, Кингпин и Мат Мърдок а.к.а. Деърдевил от Марвъл/Нетфликс сериала за Деърдевил вече са част от MCU като запазват цялата си история. И ще бъдат използвани занапред в новите проекти на Марвъл и Дисни.
Това е отлична новина, браво! :-)

И сега за Хоукай

Сериалът не беше лош. Започна слабо и не свърши много по-силно, но в крайна сметка това са искали да направят от Марвъл. Нещо лежерно и коледно и за това и оценявам по различен начин, и подхождам по-снизходително.
Все пак можеха да намалят комедийния елемент, защото с всичките тези забавни моменти героите и цялостно съспенса олекваха. Но както казах, в случая зависи от гледната точка.

-

Оттук-нататък ===> има спойлери <===

Клинт Бартън успя да се прибера на време за Коледа, което беше и основната мисия на историята, хехе!
Така че аз доволен. :-) Най-малкото, защото в началото по едно време си помислих, че могат и да го убият и после неговото дело да се продължи от Кейт. Да, Кейт ще го наследи, но Клинт си е жив и ще си живее щастливо живота с жена си и децата си. Това ни се подсказа когато изгориха костюма на Ронин и когато тя тръгна да си избира име, а той видимо искаше да остави този живот зад себе си.

Другата мистерия беше чий е часовника от търга... Вече предположих, че ще се окаже на жената на Клинт, Лаура и така и се оказа. Но се подразбра също така, че жена му е агент 19 на ЩИТ (видя се логото на ЩИТ). Което е намигване към комикса.

Всичко останало беше предвидимо.
Сблъсъкът между Йелена и Хоукай (всъщност истински сблъсък нямаше, защото Клинт очевидно не искаше да се бие с нея) и как миг преди Йелена да го убие нещо ще се случи и тя ще разбере, че е излъгана и че Клинт няма никаква вина за смъртта на Нат.
Еко отмъсти за баща си като уби Кази, а после и Кингпин. Всъщност Кингпин едва ли е мъртъв. Няма никакъв смисъл в това да върнат толкова популярен персонаж с известен актьор и да го затрият след само 2 епизода в които се е появил. Явно както е в комикса ще оцелее, но ще е сляп. Нищо чудно и Кази да е оцелял, но за него се съмнявам.

Елинор първо бе спасена, но след това си получи заслуженото след множеството злодеяния, които направи. Логично и добре написано за нейния персонаж.

Джак получи своя звезден миг и развъртя сабята.

Най-силния епизод беше петия в който Хоукай се завърна за последно като Ронин и беше меко казано впечатляващ. Епизоди 3, 4 и 5 бяха много добри, точно средата на сериала.
Не бих казал същото за началото и края, но генерално ми хареса и го препоръчвам! :-)
-
7.5

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   26.12.2021 20:17

Колелото на времето (The Wheel of Time)
https://www.imdb.com/title/tt7462410/
-
драма/фентъзи ; продукция на Амазон Прайм ; 8 епизода ; потвърден за втори сезон ; адаптация по поредицата на Робърт Джордан и Брандън Сандерсън (Сандерсън завършва историята след смъртта на Джордан).
-
Надявах се много това да е новият Игра на тронове, но уви не е. Дупката оставена след края на Троновете така и не можа да се запълни. Вещерът не успя, Колелото също не успя.
Тази година имаше две емблематични адаптации. Фондацията (библията на НФ жанра) и Колелото (една от най-епичните и обичани фентъзи поредици за 20 век). Чел съм само Фондацията, но като обикновен зрител мога да кажа, че Фондацията ме грабна много повече на чисто емционално ниво.
-
За Колелото сега.
Ще се опитам да съм кратък и ясен и без да давам конкретни спойлери. А дали някой ще прочете нататък си зависи от него. Защото дори и без конкретен спойлер от общия тон пак могат да се разберат някои неща, така че както съм казвал винаги, първо гледайте и после четете. :)

Плюсове:
Декорите и костюмите. Специално костюмите са уникални.
Актьорите играещи: Нинив, Санче и Лан и с някои уговорки, Ранд.
Епизод 6: The Flame of Tar Valon
Епизод 4: The Dragon Reborn
Ако сценария и съспенса бяха като в тези два епизода, ехеее, но уви, не са!

Минуси:
за съжаление много повече.
актьорите играещи: Егвийн (много зле, много), Мат (макар той да има талант ама много зле му е написана историята в сезона, направо дразнещ и излишен персонаж) и Перин.
Цялостно погледнато каста е слаб. Т.е. минусите са повече от плюсовете. Дори топ актриса като Розамунд Пайк не може да спаси положението. Аз даже не бих и я отличил кой знае колко, така че ми заема златната среда.
Уж е много скъп сериал с близо 10 млн. на епизод, а това не се усети и видя. Почти нямаше масовки, камерата снимаше в близък план. Почти нямаше екшън, а когато го имаше, то той беше за много малко време.
Прескачаха с бясно темпо от една сюжетна ниша в друга.
Не усетих главната идея в сериала, кое е водещото, не ми беше обяснено достатъчно убедително кой за какво се бори и защо. Все пак са по-добри в това отношение от конкурентите от Нетфликс по отношение на Вещерът.
Нямам истински любимци за които да ми пука. Което е огромна загуба и минус. И това е така заради сценария и диалозите + нивото на кастинга.
==> тук вече има спойлер (макар да не споменавам име) <==
Не съм чел книгите и не мога да правя преки паралели, но знам, че има много промени и че феновете като цяло са бесни. С една дума, пореден провален сериал, базиран на нещо любимо за милиони фенове. Жалко. Преки паралели няма да правя, защото не съм чел и не знам как е, НО:
за мен е абсурдно (и съм сигурен, че не е така в романите), преродения дракон да бъде натирен набързо и едва ли не принизен, само и само за да изпъкнат едни други персонажи, защото така е модерно. И е абсурдно преродения дракон да се чувства едва ли не виновен и излишен и да го няма на финалната битка, където бяха сразени тролоците. Това за мен е абсурдно и го няма в нито един наръчник! Освен явно в този, модерния и абсурдния наръчник от последните години и който провали една камара топ филми и сериали...
-
7.0

(Real Green)

Мнение  Re: Сериали 3   |   26.12.2021 22:17

Чел съм както Колелото, така и Троновете. И двете поредици са страхотни и си заслужават. В Колелото има достааа разстягане на локуми - няма да забравя описанието на роклята на Мораейн описана в цяла глава.. Но сега за екраницациите - Троновете е с класи над Колелото. Още, докато четях си представях героите и в сериала напълно се покриха с моите очаквания, чисто визуално. Докато тук в Колелото, единственият от представените, който доста се доближи е Мат...моят любимец и който така го окепазиха, като персонаж (от втори сезон няма да същият артист). Останалите актьори в Колелото са тотален смях, може би единствено Лан до някаква степен е ок. По отношение на сюжета :helpless: :helpless: По отношение на битките - за 8те епизода само битката на майката на Ранд срещу няколкото противници беше уау, всичко останало мега зле.
Общо взето съм доста разочарован и не мисля да си развалям удоволствието от книгите с гледане на това подобие на екранизация.

Последна промяна Pocko на 26.12.2021 22:18, променена общо 1 път

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   27.12.2021 23:48

Pocko написа:
Чел съм както Колелото, така и Троновете. И двете поредици са страхотни и си заслужават. В Колелото има достааа разстягане на локуми - няма да забравя описанието на роклята на Мораейн описана в цяла глава.. Но сега за екраницациите - Троновете е с класи над Колелото. Още, докато четях си представях героите и в сериала напълно се покриха с моите очаквания, чисто визуално. Докато тук в Колелото, единственият от представените, който доста се доближи е Мат...моят любимец и който така го окепазиха, като персонаж (от втори сезон няма да същият артист). Останалите актьори в Колелото са тотален смях, може би единствено Лан до някаква степен е ок. По отношение на сюжета :helpless: :helpless: По отношение на битките - за 8те епизода само битката на майката на Ранд срещу няколкото противници беше уау, всичко останало мега зле.
Общо взето съм доста разочарован и не мисля да си развалям удоволствието от книгите с гледане на това подобие на екранизация.

След Троновете не ми се гледа друг сериал. Единствено Peaky Blinders донякъде, но главната актриса почина, и най-вероятно ще прeкратят сериала! В момента съм сериали free!

Последна промяна TheExorcist на 27.12.2021 23:49, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   30.12.2021 19:56

La Brea на NBC.
https://www.imdb.com/title/tt11640018/

10 епизода, подновен за 2 сезон.
Значи колкото и да е куц цялостно, поне навява някакви сантименти към добрите стари сериали отпреди 20 години.
Не натоварва и върви леко, даже приятно.

Но за бога, каста е избиран с конкурс за най-некадърна игра. На глас съм се смял на физиономиите които правеха актьорите. И не, не е пародия...

Не знам дали да препоръчвам или не, хаха. Всеки сам да си прецени.

6.0

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   04.01.2022 17:51

Изгледах корейския. Отличен сериал, но доста предсказуем.

Специално, организаторът го разпознах малко по-късно от Дявола, но все пак го усетих. Победителят също не беше труден за отгатване.

(Arlito)

Мнение  Re: Сериали 3   |   05.01.2022 20:36

Е то за победителя не е трудно да се познае, за организатора си се изненадах аз, но и двете не мисля че са чак толкова важни. Според мен други са ключовите неща в сериала, които го правят толкова добър.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   05.01.2022 22:47

Изгледах и японския конкурент Alice in the borderland. Има добри неща извън типичното излишно японско насилие, но е доста под корейския.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   08.01.2022 01:49

Изгледах поредната корейска драма на Нетфликс (вече им забравих бройката на корейците за 2021 г.)

The Silent Sea
https://www.imdb.com/title/tt11570202/
Република Корея ; продукция на Нетфликс
Драма/НФ/Мистерия

Някъде в бъдещето. Глобалното затопляне следствие на човешкото безхаберие и алчност е довело до необратими последици. Водата в световния океан се отдръпва, моретата намаляват, реките и езера се изпаряват, рибата, планктонът и водораслите умират, валежите рязко намаляват, пръкват се вируси и зарази, ужасяваща детска смъртност. Измират реколти и залежи, настава световен глад. Издава се нареждане за евтаназия на всички домашни любимци (кучета, котки и пр.) за да не консумират вода и храна. Водата рязко намалява и за да се консумира нормално количество вода ти трябват вип карти. За останалите или само в крайна нужда или не достига. По целия свят има бунтове и цари анархия.

На фона на тази чудна картинка, спасение сякаш е намерено и то е на... луната.
Там ''корейската НАСА'' е намерила вода, която може да е ключ към спасението на човечеството...
Нещо се е случило с екипажа на 'Мълчаливото море' и на изключително важна мисия са изпратени екип от астронафти и учени, които на всяка цена трябва да донесат пробите на Земята.
НО, какво наистина се е случило там и каква е тази тайнствена вода...???

Това е сюжета. Всичко се разбира още в пилотния епизод, така че не издавам нищо.

Сериалът е хубав, но начина по който е направен не изненадва с почти нищо. Всичко ми стана ясно и на много места предугаждах какво ще се случи. На моменти ми приличаше много на ''Пришълецът''
Началото и краят са силни, средата не чак толкова.
Кастът обаче е добър. За пореден път съм доволен от корейските актьори.

Гледайте, но не очаквайте нещо кой знае какво.
Добро шоу, но нищо специално.
-
7.0

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   09.01.2022 12:47

Въпреки, че бях гледал някои епизоди, почнах да гледам Hawaii 5-0, верно доста си е за наваксване, но си струва!

Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   10.01.2022 02:06

Diavolo написа:
The Chestnut Man
https://www.imdb.com/title/tt10834220/

6 епизода ; продукция на Нетфликс ; Дания ; драма/трилър/криминален/мистерия

Кестеновия човек е последната засега среща с толкова успешния скандинавски нео-ноар реализъм. 

Актьорската игра е първокласна! Впечатляваща и завладяваща, защото са толкова топлокръвни и убедителни, че ги чувстваш като твои близки, които гледаш в документална поредица за професията и живота им.
Атмосферата е потискащо мрачна, сюжета - мистериозен и въвличащ от епизод на епизод. 

Две ченгета, жена и мъж, различни и близки в зависимост от гледната точка започват да работят по случай със загадъчен сериен убиец, който убива по брутален начин избрани жени и да оставя като своя визитка, фигурки на кестенови човечета.

Останах изненадан с туиста в края, не го очаквах, а не се и сетих. Което винаги е плюс при мен.

Препоръчвам на всички! :-)
-
8.0 / 8.5

изгледах го , много добър, мерси ...поствай и друг такива, обичам тоя жанр :cheers:

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   11.01.2022 00:04

Balleta написа:
Diavolo написа:
The Chestnut Man
https://www.imdb.com/title/tt10834220/

6 епизода ; продукция на Нетфликс ; Дания ; драма/трилър/криминален/мистерия

Кестеновия човек е последната засега среща с толкова успешния скандинавски нео-ноар реализъм. 

Актьорската игра е първокласна! Впечатляваща и завладяваща, защото са толкова топлокръвни и убедителни, че ги чувстваш като твои близки, които гледаш в документална поредица за професията и живота им.
Атмосферата е потискащо мрачна, сюжета - мистериозен и въвличащ от епизод на епизод. 

Две ченгета, жена и мъж, различни и близки в зависимост от гледната точка започват да работят по случай със загадъчен сериен убиец, който убива по брутален начин избрани жени и да оставя като своя визитка, фигурки на кестенови човечета.

Останах изненадан с туиста в края, не го очаквах, а не се и сетих. Което винаги е плюс при мен.

Препоръчвам на всички! :-)
-
8.0 / 8.5

изгледах го , много добър, мерси ...поствай и друг такива, обичам тоя жанр :cheers:

Звучи интересно, аз харесвам датските неща, ще го чекна задължително, благодаря мен!

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   11.01.2022 00:20

The Lost Symbol
https://www.imdb.com/title/tt10478054/
приключенски/драма ; 10 епизода по 44 мин ; продукция на CBS и Universal Television
Адаптация по романа на Дан Браун от 2009 г.

Отметнах още едно заглавие за 2021. Много съм разочарован, ама много.
Няма смисъл от ревю. Много слаб сценарий, направо бездарен. И отчавайщо слаб каст.
Не мога да разбера как може да се одобряват подобни продукции.
Един от най-разочароващите сериали на годината.
-
5.5 / 6.0

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   11.01.2022 00:44

Преди около месец по Нетфликс изгледах The Stranger, а миналата седмица и Stay Close. Това са английски минисериали от по 8 епизода по новели на Harlan Coben, който междувременно неизменно оглавява бестселър-листите в Щатите и ЮК с всяка следваща си книга.

Невероятно заплетени и вълнуващи криминални мистъри трилъри с много силен сторилайн и отлична актьорска игра. За разлика от Валандер примерно, тук нямаме титулярен детектив и вързани едно за друго събития във времето, а плотът във всеки сериал си е самостоятелен.

Горещо препоръчвам!

P.S. Този пич между другото вече е издал към 40 книги и има договор с Нетфликс за филмирането на 14 от тях, като освен това е и един от изпълнителните продуценти на сериалите. Първите пет вече са факт. Горните два са на Нетфликс ЮК, а между тях е снимал и по един за НФ Испания, Франция и Полша. Тях също имам намерение ги изгледам.

Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   13.01.2022 16:07

Clickbait - Нетфликс, крими … много добър, 8 серии

Последна промяна Balleta на 13.01.2022 16:08, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   13.01.2022 16:24

Balleta написа:
Clickbait - Нетфликс, крими … много добър, 8 серии
Това е наистина много добро, но дотук успях да гледам само 2-3 епизода.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   14.01.2022 20:02

Alice in Borderland (2020)
https://www.imdb.com/title/tt10795658/

драма/мистерия/НФ ; Япония ; продукция на Нетфликс

Явно това е предшественикът на ''Игра на калмари'' Много са различни, но и много сходни, зависи от гледната точка.
Сериалът е жесток на моменти, чак брутален. Но и силен с посланието си.
Добър каст, историята е добра и гледах с интерес. Завърши с клифхенгър и чакам с подчертан интерес сезон 2. Хубавото е, че такъв е потвърден.

Препоръчвам!
-
7.5 / 8.0

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   18.01.2022 00:47

Yellowjackets
https://www.imdb.com/title/tt11041332/

драма/мистерия/хорър ; 10 епизода, подновен за втори сезон (очаква се премиерата да е пред декември' 2022) ; продукция на Showtime

Определено една от най-приятните изненади за 2021 г. Много добре написана история, много умело разказана и брилянтно представена от невероятния каст!
Очаквано завърши с клифхенгър (добре, че го нямаше антиклаймакса, който очаквах). Явно си е мислено в перспектива и от тази гледна точка не мога да ги критикувам, че разкриваха на лъжичка по малко, защото всичко е правено с мисъл и конкретна идея, която да се разгърне в два или три сезона. Почти нямам забележки. Старта беше много силен, както и финала, в средата леко се поизгубиха, но само за малко.
Много добре са написани самите самите герои. Нито да ги харесаш, нито да ги намразиш. Няма черно и бяло... Както и трябва да е.

За финала
   >>>>
Таиса какво изродче е, лелееееее, как може да е постъпила така с кучето, уфф, ужас.

Шона уж най-невинната и плашлива, ама от нея най-много ме побиват тръпки, както и от Мисти разбира се.
Леле представете си да спите в една стая с Мисти, или да тръгне да ви готви. Хох, неее. Шона може да ви накълца докато спите, а Мисти е Отровната Айви 2.0

Аз я харесвах Джаки. Усещах, че ще умре (от реакциите на Шона като възрастна) и ме е яд много. И особено по този жесток начин. И тия кокошки всичките там са за бой. Как пък я оставиха навън бе, басииииии. Злобарки!

Хави дали не е изяден от вълците? Нещо се съмнявам да го намерят жив и здрав.

Лоти обаче ще създаде култа и ще почнат поред да ги колят, в смисъл първо невярващите, от тях ще започнат.
Дали ще изпапкат, тренера?
И май, май точно Лоти и последователите и са обесили Травис.

Мисти уби Джесика (детективката) по брутално коварен начин. Завършен социопат си е.

Ван за мен е на 90% жива. И според мен е дясна ръка на Лоти и в настоящето.

Гледайте!
-
8.5

Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   18.01.2022 07:26

SUBXERO написа:
Преди около месец по Нетфликс изгледах The Stranger, а миналата седмица и Stay Close. Това са английски минисериали от по 8 епизода по новели на Harlan Coben, който междувременно неизменно оглавява бестселър-листите в Щатите и ЮК с всяка следваща си книга.

Невероятно заплетени и вълнуващи криминални мистъри трилъри с много силен сторилайн и отлична актьорска игра. За разлика от Валандер примерно, тук нямаме титулярен детектив и вързани едно за друго събития във времето, а плотът във всеки сериал си е самостоятелен.

Горещо препоръчвам!

P.S. Този пич между другото вече е издал към 40 книги и има договор с Нетфликс за филмирането на 14 от тях, като освен това е и един от изпълнителните продуценти на сериалите. Първите пет вече са факт. Горните два са на Нетфликс ЮК, а между тях е снимал и по един за НФ Испания, Франция и Полша. Тях също имам намерение ги изгледам.

Изгледах "The Stranger", мнооооого е добър мерси :cheers: Горещо препоръчвам.

Ще гледам и другия, между другото Нетфликс директно ми препоръча и "Gone for good", по друга новела на Харлан Кобен, а другите за които казваш са "Safe", "Innocent" и "The woods", смятам и тях да гледам :-) Тоя пич явно много си го бива по заплетените истории ...

Последна промяна Balleta на 18.01.2022 07:37, променена общо 2 пъти

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Сериали 3   |   18.01.2022 10:01

След толкова силни отзиви, започвам Кестеновият човек и Йелоустоун.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 463 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 24  Следваща