| Автор |
Съобщение |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 25.08.2022 15:25
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 25.08.2022 23:13
Много левашки допуснати голове. Жалко. А не е като да нямахме шансове, особено първото полувреме. Но комични отигравания на Гарсес. Нямаме сериозен отбор за Европа, така че и това което направихме не е малко. Това е положението. С политиката на Ганчев и всеки сезон с нов отбор - толкова!
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 26.08.2022 12:13
А откога е това интервю? Наскоро излезе една книга за най-големите голмайстори в А Група от пловдивския статистик Румен Минков. Там ги има много от нещата, които са казани и в интервюто - например за родното му място и за чичо му. За Гунди обаче, авторът пише че е срещнал Крум Милев на улицата и го е питал наистина ли не е искал Гунди. Милев отговорил че това са пълни глупости и измишльотини, че много добре виждал какъв играч е Гунди и какви качества има, и че изобщо не е това причината да не отиде в ЦСКА.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 26.08.2022 12:35
Преди 09.09.2016 година, беше в онова тяхно ТВ предаване по Тв7.
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 26.08.2022 12:36
За Гунди мисля, че има подобно изказване от Крум Милев в книгата "Гунди, голямото завръщане".
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 26.08.2022 12:37
Никой няма сериозен отбор за Европа, вече дори Лудогорец, които се мъчиха снощи с Жалгирис Каунас ама не на баскетбол.
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 26.08.2022 19:21
Относно Крум Милев съм чек негово изказване че е искал да задържи Гунди, но "отгоре" по партийна линия не са му позволили.
Иначе на интервюто с Якимов попаднах наскоро.
Иначе гадна година за ЦСКА, паднаха на финала за купата, не можаха да влязат в ЛК. Дано догодина е по-добре.
Каранга, Мауридес, Али Соу, Кайседо...този път в ЦСКА не можаха да случат на нападател и имат три дървета. Ако имаше нападател от подобна класа можеше да е друго, но такива са реалностите.
Все пак за четири сезона откакто се завърнаха в турнирите в ЦСКА записаха 15 победи, никак не лошо постижение. За сравнение Лудогорец в първите си четири кампании има 12. Да, различни турнири, различни съперн ици, ниво на трудност, просто любопитен факт.
Нека подкрепим момчетата на стадиона в понеделник, те го заслужават.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 26.08.2022 19:24
По принцип си прав, но конкретно Кери и Кайседо си тръгнаха по причини, независещи от ръководството. Проблемите на Йомов не спират. Няма го основното трио от миналия сезон. А Гарсес е най-добрия играч от началото на сезона.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 26.08.2022 21:18
Какви са му проблемите на Йомов?
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 26.08.2022 21:25
Последно пак е получил някаква контузия, която не знам каква е, но даже не беше в групата снощи. Преди това в хода на подготовката пак отсъства дълго, заради контузия. Още преди това пък се беше замесил в някаква престрелка на бензиностанция, за това знаеш.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 27.08.2022 00:53
Ретро интервю с Цоньо Василев (оригиналът е от жълтия вестник "Шоу", но интервюто е много яко) Г-н Василев, разбрах, че се връщате от лов. Колко глигана гръмнахте?– (Смее се). Абе, гърмяхме нещо там, ама повечето прасета избягаха. Колегите от ловната дружинка гръмнаха две големи – между 70 и 90 кила. Не можахме да ги намерим останалите. Стадото влезе в землището на друга ловна дружинка и… край. Предният път пак стана подобно нещо. Уцелихме голям глиган, той побягна – навсякъде по следите му кръв, кръв, кръв, обаче прасето го няма. Колко тежеше най-големият екземпляр, който сте отстрелвали?– Към 90 кила беше. Аз по принцип съм добър ловец. Имам няколко нелоши трофея. Първата пушка си я купих през 1976 г. от един оръжеен магазин на „Граф Игнатиев“. Легендата на ЦСКА Гошо Денев-Кучето, ми я уреди. През 1981 г. вече имах ловен билет и станах законен ловец. Вие сте роден в Търговище, но по-голямата част от живота ви минава в Шумен…– Да, в Търговище съм живял 2-3 години. После нашите се преместват в Шумен. Там първо започнах да тренирам лека атлетика, после се прехвърлих във футбола и така… Бързо се утвърдих и ме повикаха при мъжете. По това време “Волов” беше в зоните. Веднага се върнахме в “Б” група, а през 1972 г. извоювахме промоция в “А” група за първи път в историята на клуба. Играх една година в елита, но изпаднахме още същия сезон. Изиграх 29 мача и вкарах 1 гол. Дебютирах на 19 август 1972 г. срещу “Етър” като център-халф. Паднахме с 1:2. Треньор ни беше Борис Павлов. На мачовете ни тогава идваха по 10-15 хиляди души. Кога ви набелязаха от ЦСКА?– През лятото на 1973 г. спечелихме с младежкия национален отбор Балканското първенство. След този успех започнах да получавам оферти от почти всички наши грандове. Мен, младо момче, от провинцията, на 21 години и никому неизвестно, през зимата Йончо Арсов ме повика в “А” националния. Взех участие на едно турне през февруари 1973-а, което продължи цял месец – в Австралия, Нова Каледония и Индонезия. Дебютирах на 4 февруари срещу Индонезия в Джакарта (4:0). Тогава защо избрахте ЦСКА?– Една година отлагах казармата. Сашо Шаламанов от “Славия” ме навиваше да ходя при тях. Генералите от Строителни войски ми бяха обещали апартамент и други екстри. Хора от клуба идваха при майка и баща ми да ги увещават. Почти се бях навил. Добре, ама пристигна повиквателната от ЦСКА. Нямаше къде да мърдам. Как ви посрещнаха на “Народна армия”?– Не ми се зарадваха много. Гледат – идва някакво селянче. Аз си имах самочувствие – бях изиграл и 6 мача в националния отбор. Всички бяха нацупени и намръщени. Нали им ставах конкуренция. В ЦСКА повече бяхме вълци-единаци. Как да е иначе – като ни гледате мен и Гошо Денев. Сложат ни по лагери в една стая. Кучето като захърка, няма спиране, а аз по цяла нощ зяпам тавана. Отборът се делеше на групи. Едно време, като ни свършеше тренировката, всеки тръгваше в различна посока. Аз идвах от провинцията и си викам наум: “Абе, какви са тия хора тук? Две думи да не разменим в съблекалнята”. В евротурнирите отстранихме “Аякс”. Все големи имена – Сурбиер, брадатият Хулсхоф, Руди Крол, Ари Хаан, Неескенс, Мулдер, Пит Кайзер. Те бяха нещо изключително – тотален футбол в пълния му блясък. Не се знаеше кой е десен бек, кой дясно крило. Всички атакуваха, всички се отбраняваха. В Амстердам паднахме с 0:1. Холандците играха грубо. Счупиха ръката на вратаря Стоян Йорданов. Още оттогава започна закачката ми с Джони Реп. Мои съотборници се оплакаха, че скачал да ги хапе. Той видя, че няма да може да излезе на глава с мен и почна да опитва номерца. Хакна ми един тупаник в корема, изкара ми въздуха. Аз си го набелязах и само го чаках да дойде на “Васил Левски”. В София се захапахме от самото начало. Навръх Октомврийската революция (7 ноември) бихме “Аякс” с 2:0 с головете на Димитър Марашлиев и Стефчо Михайлов. Обезвредих напълно Реп. При първата възможност го нокаутирах зад гърба на съдията. Беше един швейцарец, нищо не видя. Паро Никодимов ми се скара: “Какво правиш, бе? Ще те изгони съдията!” Имам даже една снимка, на която се вижда как Паро ми се кара. Каква премия взехте за този подвиг?– А, кой ти е мислил за премия в този момент. 360 лева трябваше да вземем, но с удръжките станаха към 200 и нещо. Отделно 180 ни обеща шефът на БСФС Трендафил Мартински. Дадоха ни и по един руски часовник “Пальот”, още се мотае някъде вкъщи. Пет дни след великата победа над “Аякс” обаче падате във вечното дерби с 0:1, като вие си вкарвате автогол в дебюта…– (Смее се). Да, вкарах си автогол. “Левски” ни биха с 1:0. Изобщо – “мечтан дебют”. Всъщност за автогола основна вина носи вратарят ни Данчо Филипов, Бог да го прости! Меци Веселинов тогава ме натисна в една ситуация и аз съвсем леко върнах топката към Данчо. Той пък взе, че я пропусна и..автогол. Ама и аз съм си виновен… Кое най-паметното вечно дерби, в което сте играл?– Никога няма да забравя едно дерби с “Левски” през пролетта на 1977 г., в което съдията Цветан Станев ни закла жестоко. Ама зверски ни уби. Левскарите го бяха “задушили” отрано, бяха си опекли работата. Паднахме с 1:3. Стефан Божков тогава влиза в съдийската стая – скандали, викове, бой… После разбрахме, че Станев искал да урежда сина си на работа в полицията, и за услугата от “Левски” искали да ни пореже в дербито. В моята кариера най-много ядове съм си имал с продажни съдии. Ей, мръсно племе е това, от мене да знаеш. Коя е най-сладката ви победа над “Левски”?– През пролетта на 1976 година, когато победихме с 3:1 и станахме шампиони. Мен ме избраха за спортсмен №1 в “А” група. Връчиха ми една купа, а после гледай кво става. Отивам на другия ден на тренировка на “Армията”, и като ме заобиколиха наши фенове, цяла тълпа, задумкаха по колата, искаха да я обръщат. Такова думкане не си виждал. “Цоньо, как така ще си най-коректен? Точно срещу “Левски” ли?”. Те, понеже искат да се убива. Не може срещу вечния враг да си коректен. Излязох от колата и се разправяхме с феновете половин час. През 1978 г. идват паметните сблъсъци с “Валенсия”…– Тогава се справих добре. Опазихме Марио Кемпес. Той играеше със смъкнати чорапи. В тима играеше и немецът Райнер Бонхоф. В първата срещу бихме 2:1, като блестящ дебют направи 19-годишният Георги Димитров – Джеки. Данчо Филипов спаси дузпа на Кепмес, който няколко месеца по-рано стана голмайстор на Мондиала и световен шампион с Аржентина. Отпаднахме обаче, защото на реванша ни биха с 4:1. Кажете ми как се отстранява европейски шампион като “Нотингам”? През 1980 г. изхвърляте актуалния носител на КЕШ, воден от легендата Брайън Клъф…– “Нотингам” ги смачкахме в София в първата среща. Съдията Аньолин от Италия не ни даде две чисти дузпи – едната срещу Джевизов, другата срещу мен. Цецо Йончев им вкара победния гол за 1:0. На Острова отидохме спокойни. Керима (Ружди Керимов – б.а.) ги наказа още през първото полувреме. Как ги бихме ли? Свалихме топката на тревата – долу, долу, дол, цъка, цъка, цъка … Луди ги направихме Накарахме ги сами да си говорят. Посланикът нахлу в съблекалнята след мача ошашавен такъв и ни пита: “Абе, какво направихте вие? Аз 20 години да стоя в Англия няма да направя за България повече, отколкото сторихте вие?”. Никога няма да забравя как почти цялата публика на “Сити Граунд” ни стана на крака и ни изпрати с аплодисменти. Даже скандираха “ЦСКА, ЦСКА”. Дадоха ни по 180 лева премия за успеха. С шефа на ЦСКА Никола Миланов – Чопъра, сте били в лоши отношения… Това ли повлия да ви освободят през 1981 г. от “Армията”?– Да, повлия, естествено. Сложни бяха отношенията ни с Миланов. На 29 години бях аут от ЦСКА. Пропуснах възможността да стана единственият български футболист, участвал при детронирането на три действащи носители на КЕШ – “Аякс” през 1973 г., “Нотингам” през 1980 г. и “Ливърпул” през 1982 г. Напуснах ЦСКА. Освободих апартамента в “Младост”. Половин година бях на разпореждане. После ме пратиха запас. Даже бенефис не ми направиха от ЦСКА. Доколкото знам, Никола Миланов е уважавана фигура в историята на ЦСКА?– Каква фигура?! Чопъра беше един глупак и простак! Нищо не разбираше от футбол. Беше завършил гребане. От Пловдив го бяха изгонили, бяха го разжалвали от подполковник. Няма да забравя какви байганьовщини вършеше по време на командировките в чужбина. Веднъж се качи в самолета за Финландия, гостувахме в Хелзинки за световна квалификация. Там излязохме на разходка, гледахме да убием времето да мача. Минавахме покрай едно езеро с лилии, вътре плуваха лебеди и други птички. Един от моите съотборници извади комат хляб и почна да храни лебедите. Никола Миланов обаче взе от земята голям камък и нацели птицата по главичката. Тя взе да бере душа, но с момчетата я извадихме от водата и я съживихме. Минувачите се видяха в чудо. Е, кажете ми, за какво говорим? Що за човек си да замеряш с камъни птиците? Как се разви кариерата ви после?– Аз имам една приказка: “Късно се родихме за партизани и рано за футболисти”. Бях обещал да остана в Шумен. Имах оферти от “Ираклис”, по-рано от “Сент Етиен” и испанския “Гранада”. Върнах се обаче в “Шумен”, който беше изпаднал. Бяхме се засилили да се връщаме, но станаха едни игри и влезе… В “Ираклис” даваха мило и драго да ме вземат. Хората щяха да ме позлатят. Няма да ви говоря за какви пари ставаше въпрос. Чико Дерменджиев идваше на крака до апартамента ми в “Младост” да ме моли за “Ботев” (Пд). Обаче аз вече бях обещал на моите съграждани, че ще им помогна да се върнат в “А” група. Върнах се в родния Шумен в опит да помогнем за завръщане в майсторската група. Не успяхме, завършихме втори след “Спартак” (Вн). През 1983-а обаче се поправихме и спечелихме първото място в Северната “Б” група. Изпълних си обещанието – “Шумен” се върна в елита. Вече можех да отида на гурбет. Преминах в кипърския “Етникос” (Ахна). Местните ме носеха на ръце, много ме обичаха. Изкарах една година там, но дядо ми почина и реших да се връщам. Айде обратно. Кипърското първенство приключваше в началото на пролетта. Регламентът позволяваше да се върна в “Шумен” по средата на сезона. Един от първите ми мачове след завръщането беше на “Армията”. Паднахме от ЦСКА с 1:3, но аз излязох разплакан от терена. Защо?– Цялата публика скандираше: “Цоньо, ти си наш”. Не ме бяха забравили. В края на сезон 1983/1984 “Шумен” изпада след скандални баражи със “Славия” и “Дунав”…– Съдийството в тези мачове беше безобразно. Всичко беше предварително режисирано и от шефовете на БФС, и от някои генерали. Цялата работа беше, защото тогавашният шеф на БФС Димитър Николов-Мобуту, беше взел апартамент от “Славия” и беше поел ангажимент да ги спаси от изпадане. “Белите”, понеже завършиха на 14-о място и трябваше да изпадат, “умните” глави от БФС промениха регламента и отборите от 14-о до 11-о трябваше да играят баражи за оставане. По ирония на съдбата треньор на столичани беше моят приятел Шами… В 27-ия кръг приехме “Славия”. Пратиха ни за мача един нещастник да свири – Иляз Рамисов. Генералът от “Славия” му обзаведе апартамента, човечецът се продаде за един пакет фаянс. Този боклук се подигра с 30 000 души по трибуните, с цял град. Феновете щяха да нахлуват на терена. Първият секретар на Окръжния комитет на БКП Георги Начев трябваше да извика всички налични милиционери в града, за да озапти хората. Един от тези милиционери обаче, вместо да го пази, му нацепи един тупаник и оня се просна като парцал на тревата. Аз оттам – с бутоните по тиквата… мачкай, мачкай, удряй! Ритахме го като топка по игрището. Как оцеля – не знам. Такъв бой му турихме още на терена… После обаче на баражите пак се падна да играем със “Славия”. На 6 юни на “Овча купел” пак имаше клане. Главният съдия – Иван Йосифов, и той курва долна. Чавдар Цветков беше се върнал от Австрия, той вкара за 1:0, аз изравних. После обаче домакините ни забиха гол от 5-метрова засада. На тъчрефера Боре Александров му се схвана ръката да държи флага горе, ама Йосифов го пренебрегна, направи се, че не го е видял и зачете гола. Изгони и Краси Манолов за няма нищо и паднахме с 1:2. На реванша на 9 юни в Шумен свири Ахмед Яшаров. Чаво пак ни уши от фаул, Вальо Малджански и Иво Киров обърнаха мача. “Славия” ни изравни с шут “от Халите”, вратарят ни Кандиларов не се намеси добре и стана 2:2. Трябваше да играем допълнителен бараж срещу “Дунав”. Помагаше им моят приятел Чопъра. В Шумен ги изпуснахме – 1:1. Реваншът беше нещо изключително. Клане здраво. Ванката Евтимов заби два гола и до 90-ата минута резултатът беше 2:2 и оставахме в “А” група. “Дунав” имаха едно турче – Ешреф Сюлейманов, вкара гол от 10-метрова засада. Ела да видиш какво става. И тримата съдии от Варна ядоха бой. Единият асистент го погна публиката, аз се засилих към другия – Тодор Мутафов. Теглих му един шут в гъза, той посегна да ме удари с флагчето, но само ме одраска по врата. Оттам почваме и главния Кирил Савов – бой, тупаници… Така изпаднахме. Получи се истински парадокс – 11-ият изпадна в “Б” група, а 14-ият (в случая “Славия”) остана в “А” група. Кажете ми има ли по света такова чудо – 11-ият в класирането да изпадне? Спор няма, бяхте голям побойник.– О, това нищо не е. Ще ти разкажа и за един още по-фрапиращ случай. Гостувахме с ЦСКА в Бургас на “Черноморец”. Не си спомням дали бихме, или завършихме наравно, но аз вкарах гол. Напечена обстановка, местните ни замеряха с камъни. Главен съдия беше Величко Цончев от Велико Търново, а единият помощник беше Веско Гецов. Пусна на домакините да ни вкарат гол от засада, и аз отидох да му искам обяснение. Гецов ме напсува на майка. До мен беше Гошо Славков – Бенкса. Попитах го дали е чул това, което чух и аз. Той потвърди. Просъсках на съдията: “Само да ми дойдеш в София, аз може да не играя, но ще те пребия”. И оттогава само чаках сгоден случай. Няколко кръга по-късно играем със “Славия”. Гледам съдиите – хоп, Веско Гецов страничен. Викам си “Опа, падна ли ми?” и само го дебна. Той беше откъм сектор “В”, вдигна ни една засада. Затичах се и му се изплюх право в мутрата. Ама му теглих такава хубава, тлъста храчка. После, след мача, в коридора към съблекалнята като го гепих – бой, бой, бой Спуках го направо от тупаници и шутове. Видя ме дежурният делегат и щяха да ме наказват. 6 месеца без футбол искаха да ми лепнат. Обаче аз се отървах. Знаеш ли как? Не…– На заседанието на дисциплинарната комисия привикаха делегата, съдийската тройка и мен, естествено. Ден по-рано генерал Ковачев, когото много уважавам, ме вика: “Намерил съм ти медицинско. Ще те изкараме нервно болен и ще отървеш теслата”. Нали се сещаш? Уж съм откачалка и невменяем, и не съзнавам какво върша. Аз побеснях: “Другарю генерал, как така ще ме изкарвате ненормален? Ще ме е срам да се покажа пред хората”. Както и да е. Влизам аз пред комисията, съдиите се наредили около масата. Аз мълча. Думата взе Гецов и си призна: “Другари, провокирах го”. И това беше. Прави му чест на човека, че прояви доблест и си призна. Така ми намалиха наказанието от 6 месеца на два. После имаше мърморене в някои медии, защото наказанието ми почваше да тече през зимната пауза, когато мачове нямаше. Почивах цяла зима и напролет си бях готов за игра (Смее се). Въпреки изпадането в “Б” група през 1984-а, оставате верен на “Шумен” и се опитвате да го върнете в елита?– Е, да, но не стана. Ние щяхме да влезем, но стана една афера с така наречените “черни каси”. Тогава вместо нас влязоха “Академик” (Свищов) и “Локомотив” (Пд), а нас ни изхвърлиха от групата за наказание заедно с “Пирин” (Гоце Делчев). Какво се случи?– Абе, тя е дълга за разправяне. Те – Свищов, си бяха “опечени”, но някои хора провалиха работата с “Локо” (Пд). Имаше при нас един тъп арменец, който обяви, че ще уреди нещата по тяхна си, арменска линия с Едуард Ераносян, но нищо не стана в крайна сметка. Изядохме дървото. За кого става въпрос?– Старши треньор ни беше Динко Дерменджиев, а негов помощник – Минас Ованезов. Майните имаха мач срещу „Розова долина“ в Казанлък. Ако загубеха точки, ние влизахме в “А” група. Добре, ама “Локото” би, а Ованезов се изпуснал за опита за подкуп и така полицията го арестува с едно куфарче. Аферата се размириса, стигна чак до Тодор Живков, а нас ни изхвърлиха при аматьорите. Както беше писано в стила от онова време „за прояви, несъвместими със социалистическия морал“. Доколкото знам, после Чико лежа два месеца в следствения арест. Наказаха го за две години да не бъде треньор, обаче му намалиха санкцията на една година. През това време бачкал в СМК като водопроводчик. Не мога да подмина и един мач срещу Ейре на 1 юни 1977 г., в който се сбихте със звездата на ирландците Дейвид О’Лиъри…– Всичко тръгна от него. Дейвид беше една хрътка, горе-долу нещо подобно на Гошо Илиев – Майкъла. Чавдар Цветков беше паднал на тревата, а оня стъпи с бутоните върху лицето му. Побеснях, изпрасках го по мутрата и оня – нокаут. Стана меле. Подгонихме се по пистата, бой, псувни. Аз се скатах малко по-назад, отнесоха го Андрей Желязков и Краси Борисов. Кипърският съдия Никос Златанос ги изгони тях, както и двама от ирландците, а мен ме подмина. Размина ми се. Бихме с 2:1. Години по-късно отидох да играя в “Етникос” и там често ми свиреше същият рефер. Припомняше ми същата случка.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 27.08.2022 15:01
Явно няма да играе скоро, хванали са го с допинг.
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 30.08.2022 01:39
Прекършихме втория любим отбор на сините почитатели, ЦСКА е само един! https://scontent.fsof10-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/302414904_475242257944535_1654530483716927712_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=zc0DhuqUn2MAX9zbp3W&_nc_ht=scontent.fsof10-1.fna&oh=00_AT_46lQBmfqteKxPJMjFO8ZA_ESagbGYO7OKvg0TSTrn7w&oe=631195DAhttps://scontent.fsof10-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/302507912_475238401278254_6088883003063738163_n.jpg?_nc_cat=1&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=ZWv6sTfxICQAX_7v5tL&_nc_oc=AQnHrW_XE3JmxdhBhBE9lf6RayeR0Isj-oS7coL_D0rJiBvXZR2egNKbFAYqoAC4AKE&_nc_ht=scontent.fsof10-1.fna&oh=00_AT_LorLPhaZNRpKWJ75_2cWAUVqRSVOOT7KGZaYE0FHJkA&oe=6312D2B5Много грозен мач, не знам колко беше чисто игровото време. Л.П. добре ги беше инструктирал своите момчета, изритани балонни топки, тъчове, тъчове. Аз по-големи СЕЛЯНДУРИ не си спомням да съм виждал на "Армията", лежане, симулации, бавене на времето по всякакъв начин, евала, държаха се като отбор, който много "заслужава" да носи името с четирите свещени букви. За тези индивиди Л.П. Р.З. С.М. В.И. нямам думи, това не са хора, това са някакви ИЗРОДИ. За колко пари се продадоха, защо дойдоха в светинята да провокират, не знам. И не искам да знам. Зачерквам ги ЗАВИНАГИ, и повече няма да се занимавам с тях. Жалко, защото безспорно са дали много на армейския отбор, но такова поведение е недопустимо. Начело с гея Гьонов, който се усмихваше мазно, знаейки, че са си свършили работата. Какво ЦСКА си ти, като лежиш сума ти време на терена, за да бавиш играта? До вчера твърдиш няма да взимаш чужденци, само с българчета ще играеш, днес отборът ти пълен с наемници, повече и от тези на "Армията" Скиташ се немил-недраг по Обеля, "Васил Левски", Бистрица, къде ли не, имаш пари да купуваш маймуни, но не и да уредиш въпроса със стадиона. Гледаш безучастно отстрани как БК ЦСКА се мъчи, 5 години си строят залата, не даваш една стотинка, но изведнъж решаваш "да подадеш ръка", пишман помагачите, само за да се впиеш като кърлеж в чуждо цяло, с една единствена цел, непроменена от създаването ти до днес - РАЗЕДИНЕНИЕ. Както и с търга за емблемата. Знаеш, че присъствието ти ще предизвика високо напрежение, знаеш че няма как да извадиш по-висока оферта от тази на Ганчев, но въпреки това отиваш за да сееш ОМРАЗА и да има РАЗЕДИНЕНИЕ! Колко пъти "големият армеец" и спопнсор на "истинското ЦСКА" Цветомир Найденов си позволи да обижда и да се подиграва на армейските привърженици чрез постовете си във Фейсбук? Големите псевдо-патриоти, редовно честитят титлите на Лудогорец, нищо че се задмина рекорда на ЦДНА от 9 поредни титли, дори взеха Камбуров в техния отбор, само и само да задмине рекордна на Петър Жеков. БРАВО! Големите сте "армейци" , много сте "автентични" няма що. Кога Бенфика ще честити на Порто за нещо подобно или Манчестър Юнайтед на Ливърпул? Що за глупост? И на умника с единия ташак, вместо много да плямпа, да си спомни как на два пъти пропиля много голяма точкова преднина, през пролетта на 2009 г. и есента на същата година. Как футболисти уж имаха среща с него в ресторант "Окото" , а бяха причакани от мутри и бити! Браво, Мъдо! Говориш за предатели, ама от теб по-голям няма. "Селският" Литекс, със собственик който няма никакви амбиции влезе в А група сезон 1997/98 и оттогава до сезон 2014/15 спечели 4 ТИТЛИ, срещу 3 ТИТЛИ за управлявания изключително "комппетентно" ЦСКА, при това с по-малък бюджет. Управляван "компетентно" от пишман президента Л.П., който докара на "Армията" още по-компетентния В.Б. -Черепа. "Компетентното" ръководство тогава, работещо по европейски докара за ляв бек на "Армията" тролеят Роберт Цаха, та трябваше от селския отбор, с президента скръндза да идва Тиаго Силва, та да се оправят нещата. Също и Мурах Хидиуед, вкарал победен гол на Леверкузен, класирал ЦСКА за групите на УЕФА, но друго си е Мандур Аянда. Тази скръндза Ганчев с Литекс стигна до елиминации в турнирите, за разлика от управлявания по европейски образец отбор. Иначе добре е, че след отпадането от Базел, след скандала с Йомов, футболистите се вдигнаха физически и психически, но липсата на класен нападател тепърва ще им създава много ядове. Назон и Бамба са като Моке и Нвоко навремето, абсолютни инвалиди и некадърници. Какви положения опропостиха само! Ако имаше един класен нападател, ЦСКА отдавна да беше решил мача преди края му. Естествено, от "истинското" ЦСКА няма да се откажат. Все ще вземат точка или три от ЦСКА до края. По какъв начин не ги интересува, важното е да са КЪРЛЕЖИ. Добре, че някакъв швейцарски супер компютър дава на ЦСКА второ място, да съм "спокоен".  Само отдадеността на публиката остана, дано видим по-добри дни. Дано сломим предателите и кърлежите. ЦСКА заслужава да бъде оставен на спокйствие и да не му се пречи да се развива. Ще доживея ли такъв ден, не знам.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 30.08.2022 03:30
Най-накрая да видя ЦСКА, който се бори до последно в напечен, психо мач в сюблимен период след отпадане в Европа. Имаше напрежение, очакваше се провал срещу числото и змиите да засъскат отново, но уви, някои сини болни мозъци останаха излъгани. Много силна игра на ЦСКА в последните минути и страшна атмосфера на Армията. А 7-те човека агитка на числото бойкотирали разбираш ли... Жалък и смешен отбор пълен с курви за жълти стотинки. Тях историята ще ги осъди, да ги оставим да ближат морни рани. Но стана мача, въпреки якото лежане на числото. Имаше атаки, удари, пропуски, но по-футболния отбор логично победи. Ако ЦСКА имаше качествен нападател, числото отиваха на разгром.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 30.08.2022 06:49
Забавен мач между шиити и сунити. Все пак, вторите са по-класен отбор и логично обърнаха, макар и в края.
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 30.08.2022 14:05
Срам и позор са делата вчера на Армията. Толкова омраза, псувни и лайна срещу легенди на истинското ЦСКА. Някой успя. Този някой успя да затрие един голям БГ клуб, този някой раздели стотици хиляди армейски сърца. Повече едно мнение няма да изпиша в този или друг форум. Болката ще остане за цял живот.
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 30.08.2022 14:09
Не ме разбирайте грешно, не искам да защитавам едните или другите, нито пък имам достатъчно информация, за да споря... Явно че ЦСКА е зле, вече десетилетия - като едно огледало на държавата е: същата безизходица... Само с едно не съм склонен да се съглася, Чаво - за чужденците в двата отбора. Гледам в soccerway.com и там пише, че: в стартовите 11 ЦСКА София има един българин (Турицов) сред резервите има още трима българи, никой не влиза в игра от направените 3 смени трима чужденци заменят други трима в стартовите 11 ЦСКА 1948 София има шест българи сред резервите има още петима българи, никой не влиза в игра след направените 4 смени на терена има вече седем българи Така че, съжалявам, ама не си прав за това: Не искам да влизам в спор за игра (не съм гледал мача), нито за истории, нито за нещо друго. Имам своите съмнения относно 1948, не ги подкрепям... Но определено не смятам и че Ганчев е бъдещето на ЦСКА! Ако не е станало ясно - моето ЦСКА не е нито едно от двете настоящи...
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 30.08.2022 15:23
Да, Алекс, признавам че не съм гледал в кой отбор колко чужденци има. Но мисълта ми беше друга - че от другия отбор твърдяха преди време едно нещо, а се оказва че и чужденците при тях не са малко. Не съм гледал колко българи има общо в съставите на двата тима, но и да се гледа само от вчера бройката не е обективно, защото има хора които не са попаднали в групата за съответния мач по някаква причина и т.н.
И разбира се, че и настоящето ръководство допусна не малко грешки, просто исках да посоча че не може да се хвърля цялата вина само върху един човек, затова което се случи снощи си има първопричини и те са в не малка степен следствие и на хора, които не са вече в клуба, но са изпълнявали някаква функция в него в миналото.
Едва ли ще се намери идеален собственик за клуба. Нито един от собствениците след 1990 г. не успя да стабилизира клуба трайно, да начертае някаква перспектива, клубът поне частично да се самоиздържа, да има сигурни приходи от нещо. Ето, примерно сърбите продават, но и създават играчи, имат школа. Вярно, тази школа може да е много под стандартите на която е била преди години, но нещата са много по-добре, отколкото у нас.
За мен Цървена Звезда е добър пример. Те съумяват години наред да държат горе-долу едно и също ниво. И преди години Лудогорец беше явно по-силен от тях и ги отстрани в квалификациите на ШЛ, но нивото на Лудогорец падна и миналия сезон в ЛЕ Звезда без много проблеми се справи с тях. Не че Звезда са станали по-силни, но си задържаха нивото.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 30.08.2022 15:24
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 30.08.2022 15:59
Истината е тази: или трябва много добри мениджъри, които яко да са цъкали Football Manager и да са с невероятни умения в тръговията с играчи... Или трябва развиване на школи... Като се замислиш, дори най-богатите развиват школи...
За съжаление, както казваше покойния Краси Безински - тая няма да я бъде скоро и затова няма смисъл човек допълнително да се бори с вятърни мелници... За съжаление...
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
|