| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 17.04.2023 20:06
Трагичен мач, пореден срещу сините. Илич не може да играе срещу Левски. Атмосферата беше уникална. Толкова могъщо пееща агитка на ЦСКА не е имало от години. Убиха конкуренцията, макар че и феновете на Левски се представиха на ниво. Самия мач какво да го коментирам? Това е лицето на българския футбол. Мудно, с много брак и почти никакъв технически арсенал у футболистите. Как пък едно свестно центриране не видях за цял мач от червените? Поне това... Нямам думи. И добре, че Левски за пореден път доказа, че дузпи не могат да изпълняват! 
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 17.04.2023 20:25
Илич изглеждаше доста притеснен. Не знам защо. Поредни изпуснати точки заради дузпа. Генерално селски мач
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 18.04.2023 00:29
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 21.04.2023 02:12
Става ли Илич за ЦСКА ?
Вече цял сезон, но особено след последния мач срещу Левски се водят дискусии по темата. Противниците на сърбина твърдят, че отбора играе страхливо, няма стил, сравнение с есента нищо не се е променило. Тези които го подкрепят, контрират, че никога досега в ерата Гриша Ганчев отборът не е бил първи по това време на сезона, както и че този отбор на ЦСКА е най-безличния, откакто Ганчев пое клуба.
Истината е, че при последната шампионска титла при Стойчо Младенов отборът пак не блестеше, лицето му през пролетта не се различаваше от това през есента, а двата гола срещу основния съперник за титлата тогава Левски дойдоха след статични положения - гол с глава след корнер и дузпа във втория мач. Разликата обаче е, че не само онзи отбор на Младенов, а и другите му бяха много силни при статични положения, докато сега те сработват само понякога. ЦСКА на Стойчо беше със солидна защита и не допускаше да бъде надиграван. Сега на хартия защитата пак е силното звено, но ЦСКА на Илич често е надиграван от по-добрите отбори в големи части от мачовете им.
Грешно е също така Илич да бъде сравняван с Йешич. Йешич не беше от класата на Славолюб Муслин или Люпко Петрович, но въпреки това беше от поколението, когато в сръбския футбол имаше по-силни школи и по-добри треньори. Трудно ми е в момента да посоча някой наистина добър сръбски треньор. Качеството там също падна, както на треньорите, така и в школите. При Йешич ЦСКА бе принуден да играе дефанзивно в първите му месеци, най-вече защото имаше доста контузени футболисти, Сакалиев си замина за Бургас, и така изборът в атака бе твърде лимитиран. Докато сега при Илич има достатъчно офанзивни футболсти. През сезон 2005/06 ЦСКА на Йешич играеше по-офанзивно, вкарваше по пет,шест гола, макар и на по-скромни отбори, мачът с Локо Пд в София завърши 4-3 за ЦСКА. Защитата вече като че ли беше с една идея по-нестабилна, но отново отборът на Йешич рядко беше надиграван. Пролетта обаче тимът му изпусна голяма преднина, докато ЦСКА на Илич все още съхранява своята.
За мен имат основания твърденията, че сегашният отбор на ЦСКА няма облик. Но и при предишните треньори, с изключение на Стамен Белчев, трябваше да се вложи доста фантазия, за да се види някакъв облик. Проблемът на Белчев беше, че нямаше план Б, разчиташе на играта по крилата и най-вече на асовете си в определени периоди Десподов, Каранга, Тиаго Родригеш. Досега през настоящия сезон Илич все успява да извади по някой джокер. В началото на сезона вкарваха най-вече Маурисио Гарсес и Браян Морено, после Джонатан Линдсет и Амос Юга донесоха позитивното в играта на ЦСКА, в късна есен пък се прояви Марселино Кареасо, докато пролетта блестят най-вече Хайнц и Назон. Постоянство, обаче така и не може да се постигне.
Саша Илич прояви непоследователност в действията си, но това може да бъде оправдано донякъде с обстоятелствата. В началото на сезона се направи опит да се наложат повече българи - Хр. Петров, Бауренски, К.Кръстев, Ас. Дончев, Г. Минков, Ст.Шопов се появяваха по-често в игра, даваше им се шанс, за да се стигне до последния мач с Левски, където сред титулярите нямаше нито един българин. Ясно е, че тогава и селекцията не беше завършена, но ми е интересно дали това е еднолично решение на Илич, за такава рязка промяна в курса. Трябва да се отбележи, че Асен Дончев се контузи тежко, но това едва ли щеше да промени нещо. С промяната на схемата на 3-5-2 и Турицов загуби титулярното си място. Илич беше принуден да промени схемата най-вече заради обстоятелствата, но малцина очакваха това да продължи и през пролетта. Липсата на трансфери, резултатите в контролите и играта в тях, могат да послужат като оправдание да се продължи с 3-5-2.
Сред играчите има такива с качества, но аз съм против това един чужденец да остава прекалено дълго в България, защото губи форма и мотивация. Матай е вкарвал оказали се победни голове срещу Виктория Пилзен и Лудогорец, Юга получи много похвали в италианските медии за играта си след 0-0 на Олимпико между Рома и ЦСКА. Но за мен тези играчи не показват напредък, даже рядко показват и предишното си ниво. Изключение от по-дълго задържалите се играчи са вратарят Бусато и Тибо Вион, който тича и се старае много, но има ниско КПД. За съжаление и формата на Линдсет падна много бързо, въпреки че той е от по-скоро в отбора. Но за това може да има вина и позицията му на терена.
Общо взето Стойчо Младенов добре описа нещата при последния си престой "За омлет трябват яйца".
През годините от 2016 г. насам в ЦСКА винаги има липса на класа и сериозен дефицит на точно определена позиция. Над 80 процента от селекцията през тези години е свързана с привличането на офанзивни халфове, докато другите позиции се неглижират. Всеки един от треньорите на клуба в този период е имал своите слабости, но истината е че с наличния потенциал трудно ще се намери някой, който да се справи по-добре.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 21.04.2023 02:16
Съгласен съм с всичко. Аз например не харесвам тактиката и честите ротации на Илич, защото нямаме облик. Но пък сме ефкетивни и наистина имаме добра защита. Но Илич трябва да се остави да работи. Дори и да не станем шампиони. Най-големия враг на ЦСКА е честата смяна на треньорите и лошото управление. Само пари не стигат, трябва и добра работа с тези пари и последователност.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 25.04.2023 15:40
Браво, армейци ! Физиотерапевтът на ЦСКА Иван Христов, както и футболистите Иван Турицов и Енес Махмутович посетиха контузения Преслав Йорданов в болницата. Бившият играч на ЦСКА и сегашен на Пирин се контузи в последния мач между двата отбора, след съприкосновение с Махмутович. 
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 01.05.2023 12:11
Не гледах мача с Лудогорец, а и по принцип аз много рядко гледам български мачове, когато не съм на стадиона. Хубаво е, че имаше толкова много хора, но за съжаление в последно време това е рядкост. Аз съм гледал срещите с Нюкасъл и Хамбургер в Б сектор. Но и качеството много падна, няма успехи, така че нормално е. На терена позната картинка. Общо трима българи сред титулярите, първи удар в очертанията на една от двете врати в средата на второто полувреме, а не случайно омлета на Стойчо не се получи с Морено и Гарсес, като гледам и на Илич няма да се получи. И това са първият и вторият в класирането. Селско отрязаване в медиите. От Гонг и Блиц толкова се бяха въодушевилиот делиорманци, че въобще не можах да разбера какво става, коя минута е от тяхното отразяване, та трябваше да отворя лайвскора. Прекъсванията определено влияят зле на този стадион. Спомням си, 2001 г. срещу Милан, вървеше си 0-0, стана един фаул странично от вратата на ЦСКА, настъпи голяма разправия, 5 минути не се изпълни. После центриране, Пипо Индзаги отблизо и айде "чао". По принцип ЦСКА държи нещата в свои ръце, защото ако спечели всичките си мачове до края със сигурност е шампион. Като знам порядките в българския футбол обаче това няма да стане, няма да им позволят, дори и да имат футболни аргументи. А и повечето чужденци в ЦСКА са лигльовци, не са армейци, не са свикнли да се борят докрай. Ясно е, че Юга не става за централен бранител, Илич прояви излишно упорство. Да пуска Кох, няма да сбърка. Не искам да "наливам" акъл като много други, но като виждаш че нещата не стават трябва някаква промяна.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 01.05.2023 13:24
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 01.05.2023 15:15
Аз бях на мача Невероятна атмосфера, нямам думи. Но като знам колко калпаво е озвучението по Диемата не знам как се е чувало по телевизорО. Страхлив ЦСКА! Илич отново бе излязъл за кюскане за 0-0 и напред ако падне някой гол след центриране ще е отлично. Безумен пропуск на Морено при 0-0 през първото. А веднага след гола на мафиотския отбор Гарсес имаше 100%-во положение! Снощи нямах нерви и почти не съм мигнал, че изтървахме дошлите по бели гащи разградчани. Малко да ги бяхме натиснали и си заминаваха! Продължавам обаче да съм оптимист, мисля че Ботев няма да загуби на Колежа от тях. Все тая, всъщност за нас може и да е по-добре ако сме гости в решителния мач за титлата, защото явно тези момчета не могат да играят пред такава публика.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 01.05.2023 15:29
Браво Дяволо, много хубави клипчета си споделил. На последното от Гонг атмосферата се усеща най-добре. Най-вече браво, че си бил на мача, много се радвам.  А дори да играем в Разград пак ще има много армейска публика.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 01.05.2023 19:46
Вие първо бийте Хебър, че Любо Пенев ви се точи, а във финалната шестица освен ЧМ не виждам кого ще биете.
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 02.05.2023 12:52
Това да не е вашият отбор, да не може да бие такива отбори от ранга на Хебър? А в плейофите ЦСКА може да бие всеки, аз не се притеснявам. Поне 3 победи от 5 мача ще запишат.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 02.05.2023 15:05
 Днес на 53 години става Костадин Видолов, който има два периода с екипа на ЦСКА. В първия той участва в мачовете от есенния полусезон през 1996/97, сезон в който ЦСКА печели последния си дубъл. След това има още един сезон през 2000/01. Общо записва 48 мача с 11 гола. Голям техничар и импровизатор, играч който бе удоволствие да се гледа. В не едно интервю признава, че има симпатии към ЦСКА и Ботев Пловдив още от малък. Започва в Марица Пловдив като юноша, после преминава през Локомотив Пловдив, Ботев Пловдив, ЦСКА София, Бурсаспор, Унион Берлин, Левски, Спартак Пловдив, Берое Стара Загора. Любопитното е, че преди да подпише с ЦСКА за първи път, води подготовка с Локомотив София и играе в няколко контроли. Признава, че любимият му треньор е Георги Василев, с когото са работили заедно в ЦСКА, Унион Берлин и Левски. След края на кариерата си се занимава с треньорство, като за последно е помощик на Ясен Петров в националния отбор на България. Галерия от двубоя ЦСКА - Лудогорец от официалния сайт на "червените" : https://cska.bg/index.php?main_page=document_product_info&cPath=240_241_436_442&products_id=11623&zenid=bd41d4nbfsmgllbio32sv1a6o6
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 02.05.2023 15:31
Не знам дали биха им позволили или не, ама два мача съм им гледал този сезон и не видях никакви футболни аргументи. След мача с нас ми изглеждаше шокиращо, че това е лидерът в първенството, толкова беззъби не ги помня. За да не пиша отделно мнение, понеже си казал и за Видолов - отдавна се чудя дали това не е предател номер едно в историята на българския футбол. Аз поне не се сещам за друг, който да е играл в Левски и ЦСКА, Ботев и Локо. Че на всичкото отгоре е бил и в другия враг на уж любимия му Ботев - Берое 
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 02.05.2023 16:58
Коцето си е легенда на Ботев и е много обичан в клуба.
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 02.05.2023 17:08
Да бе, знам че е така, ама е наситина много интересно това. Ти сещаш ли се за друг, който е играл и в четирите отбора?
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 03.05.2023 09:10
Сещам се за Гибона, ама той не е играл при Манговци.
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 03.05.2023 09:15
Гибона не е бил в Локо, да. Консултирах се със статистик номер 1 в България, и той ми каза че другият такъв е Дончо Донев :)
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 03.05.2023 09:32
Вярно и Дончо Донев, добре подсети за него.
Кой е статистикът номер 1?
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА сезон 2022/23 | 03.05.2023 09:34
Дончо Донев даже е на една ръка да има четирите големи софийски и два пловдивски отбора.
Иначе, имаше един защитник, който направи софийски Голям шлем, но не се сещам за името.
|