Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 26.07.2026 10:43

Отговори на тема  [ 671 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Следваща
Premier League 2022-2023 
Автор Съобщение
(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   01.05.2023 21:18

Един гол му трябва, освен да го застрелят.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   02.05.2023 15:39

HumanFactor написа:
:cheers:

Силен аргумент, с който ме убеди че бутони в главата не са за червен картон, че Салах всеки мач го свалят с ръце в наказателното по 4-5 пъти, ама мръсните съдии късат живо месо от Ливърпул и не свирят дузпите, както и че е трябвало да има червен картон и за Тотнъм!

Така и не се вижда какво си пуснал от туитър, ама Стенли споменава Скип, да не е онова пред наказателното дето не даде фал? Безспорна грешка, задължителен жълт картон, ама за червен е абсурдно да се говори. Но нищо де, щом има бяла тишина може да приравним това положение с недаден червен картон и недадена дузпа, няма проблем...

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   03.05.2023 17:06

Последен опит за спасение от страна на Лийдс - назначиха любимеца на Мейджо: Сам Алъдрайс...

А след вчерашния мач на Челски, бъзикът на Troll Football е, че ако първите им мачове този сезон не бяха водени от Тухел, Челси вече щяха да са отбор от Чемпиъншип...

Довечера очаквам за последно да се простим с първото място - не вярвам Чуковете да вземат точка на Сити. А след това мераците на Лийдс за cleansheet едва ли ще се изпълнят в първия официален мач на Big Sam: гостуване на Етихад. Оттам насетне МанСити не виждам как точно ще изпуснат първото място...

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   03.05.2023 19:33

spurs написа:
HumanFactor написа:

Силен аргумент, с който ме убеди че бутони в главата не са за червен картон, че Салах всеки мач го свалят с ръце в наказателното по 4-5 пъти, ама мръсните съдии късат живо месо от Ливърпул и не свирят дузпите, както и че е трябвало да има червен картон и за Тотнъм!

Така и не се вижда какво си пуснал от туитър, ама Стенли споменава Скип, да не е онова пред наказателното дето не даде фал? Безспорна грешка, задължителен жълт картон, ама за червен е абсурдно да се говори. Но нищо де, щом има бяла тишина може да приравним това положение с недаден червен картон и недадена дузпа, няма проблем...

Жота игра с топката преди контакта със Скип.
Отделно Кейн, щото е галеното дете на английския футбол редовно го жалят ето тук например:
https://www.skysports.com/football/news/11095/12500681/tottenhams-harry-kane-lucky-to-be-spared-red-card-against-liverpool-ref-watch

Не дадената дузпата срещу Жота в същия мач, идентична за която имаш претенции (съдията беше същия!)

А да, и по-рано през сезона

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   03.05.2023 21:27

alexbg написа:

А след вчерашния мач на Челски, бъзикът на Troll Football е, че ако първите им мачове този сезон не бяха водени от Тухел, Челси вече щяха да са отбор от Чемпиъншип...

Както и Лампард се опита да потопи 2 отбора. :laugh:

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   04.05.2023 01:40

HumanFactor написа:
spurs написа:
HumanFactor написа:

Жота игра с топката преди контакта със Скип.
Отделно Кейн, щото е галеното дете на английския футбол редовно го жалят ето тук например:
https://www.skysports.com/football/news/11095/12500681/tottenhams-harry-kane-lucky-to-be-spared-red-card-against-liverpool-ref-watch

Не дадената дузпата срещу Жота в същия мач, идентична за която имаш претенции (съдията беше същия!)

А да, и по-рано през сезона

Направо ме шокираш, честно.

Първо, това дали Жота играе с топката няма абсолютно никакво значение. В днешно време картони се дават даже и при игра само с топката, ако влизането е с прекалено голяма сила/бруталност. Удар с бутоните в главата, при който има даже и кръв, не може да бъде нищо друго освен червен картон. Не мога и да си представя колко заслепен трябва да е човек, за да твърди че това не е за червен.

Второ, какво общо има ситуация в мач преди две години?!? Това че не са изгонили Кейн преди две години означава, че това сега не е за червен, така ли? По тая логика, ако след два кръга не дай си боже някой счупи два прешлена на Салах примерно, ще можем да кажем, че не трябва да го гонят, защото не са изгонили Жота, така ли? За твоя информация, вероятно ще ти е странно защото явно такъв начин на мислене не ти е присъщ, миналия месец във форума се обсъждаха такива ситуации и аз дадох пример точно с въпросната ситуация с Кейн, за която даваш линк, като казах че тогава заслужаваше червен картон, но не му го дадоха само защото е Хари Кейн и е златното момче на Англия. Как пък не съм се сетил да изровя някоя съдийска грешка от някой мач преди 12 години и на нейна база да твърдя, че правилно не изгониха Кейн тогава...Предполагам че като съм бил на 13 и аз съм коментирал всичко изцяло едностранчиво и пристрастно, но за зрели хора не виждам какво страшно има да гледат малко от малко обективно...

Накрая пък и някакво положение на Хааланд ми показваш. Не го знам, не ме и интересува, ако ще там и фал на защитника да са свирили, това не променя факта че изгонването на Жота сега беше задължително. Иначе ако случайно ти трябват още такива железни аргументи, можеш да даваш пример и с една ситуация на Моци срещу истинското Цска преди няколко години, когато не го изгониха за брутално влизане с бутоните в тялото на един сърбин. Ако не можеш да намериш снимка от ситуацията, кажи да помагаме - като я пуснеш и нея, вече можеш направо да твърдиш че Жота и жълт не е заслужавал в ситуацията, явно така работи логиката.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   04.05.2023 09:38

spurs написа:
Направо ме шокираш, честно.

Първо, това дали Жота играе с топката няма абсолютно никакво значение. В днешно време картони се дават даже и при игра само с топката, ако влизането е с прекалено голяма сила/бруталност. Удар с бутоните в главата, при който има даже и кръв, не може да бъде нищо друго освен червен картон. Не мога и да си представя колко заслепен трябва да е човек, за да твърди че това не е за червен.

Второ, какво общо има ситуация в мач преди две години?!? Това че не са изгонили Кейн преди две години означава, че това сега не е за червен, така ли? По тая логика, ако след два кръга не дай си боже някой счупи два прешлена на Салах примерно, ще можем да кажем, че не трябва да го гонят, защото не са изгонили Жота, така ли? За твоя информация, вероятно ще ти е странно защото явно такъв начин на мислене не ти е присъщ, миналия месец във форума се обсъждаха такива ситуации и аз дадох пример точно с въпросната ситуация с Кейн, за която даваш линк, като казах че тогава заслужаваше червен картон, но не му го дадоха само защото е Хари Кейн и е златното момче на Англия. Как пък не съм се сетил да изровя някоя съдийска грешка от някой мач преди 12 години и на нейна база да твърдя, че правилно не изгониха Кейн тогава...Предполагам че като съм бил на 13 и аз съм коментирал всичко изцяло едностранчиво и пристрастно, но за зрели хора не виждам какво страшно има да гледат малко от малко обективно...

Накрая пък и някакво положение на Хааланд ми показваш. Не го знам, не ме и интересува, ако ще там и фал на защитника да са свирили, това не променя факта че изгонването на Жота сега беше задължително. Иначе ако случайно ти трябват още такива железни аргументи, можеш да даваш пример и с една ситуация на Моци срещу истинското Цска преди няколко години, когато не го изгониха за брутално влизане с бутоните в тялото на един сърбин. Ако не можеш да намериш снимка от ситуацията, кажи да помагаме - като я пуснеш и нея, вече можеш направо да твърдиш че Жота и жълт не е заслужавал в ситуацията, явно така работи логиката.

Както видяхме през първото полувреме на Скип, ни червен картон, ни жълт, ни фал... оносно аргументът ти "В днешно време"

Онзи мач беше миналият сезон и ситуациите бяха подобни, не дадена дузпа и спестен червен картон... толкова за аргументът ти "В днешно време"

И накрая за идентичната ситуация с Холанд... много избирателно кое да вземем предвид и кое не.

Тка че let's agree to disagree. :cheers:

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   04.05.2023 17:44

Като казах "в днешно време" имах предвид че такива са сега действащите правила (щото през 80-те и 90-те много неща се тълкуваха по доста различен начин). Така че на практика нямам аргумент "в днешно време", казвам че по правилата на играта тази ситуация в този мач трябваше да завърши с червен картон.

А за "избирателното взимане предвид", по-скоро не разбирам ти какво целиш в даването на тези примери. Ако в онзи мач си твърдял, че съвсем правилно не са дали на Кейн червен, разбирам сега да казваш че и това не е за червен. Ако в ситуацията на Хааланд, която пак казвам не съм виждал и не знам какво точно е станало, ти си спорил с разни хора и си защитавал позиция че нищо особено не е станало, пак бих те разбрал. Ама ако, както личи от написаното, си на мнение, че е трябвало да изгонят Кейн и Хааланд, а сега с тия примери ми защитаваш решението да не изгонят Жота, това не е нищо друго освен двоен стандарт.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   04.05.2023 20:42

Скип си беше за гонене спърсе, Жота също. Сега дали би имало червун картон за Жота при изгонен Скипс, няма как да знаем. Нито дали би имало същата ситуация и кой как би я изиграл, за да предизвика реакцията на Жота.

Последна промяна Vendome на 04.05.2023 20:43, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   05.05.2023 22:19

Снощи Манчестър Юнайтед загуби от Брайтън и така остана само с една победа като гост срещу отборите от топ 12 в класирането. При това победата като гост над Фулъм дойде след гол в самия край на Алехандро Гарначо. След победата си над Уест Хам Манчестър Сити на Гуардиола реализира гол номер 1000 под негово ръководство във всички турнири, като контраст на това, че Манчестър Юнайтед е реализирал само един гол от игра срещу Брайтън в последните си четири сблъсъка с този отбор.
Добрата новина е, че в оставащите пет шампионатни мача, три от които като домакин, на Манчестър Юнайтед са необходими три победи, за да си гарантира място в топ 4.
С подобно представяне обаче другия сезон място в топ 4 ще е трудна задача. Всички възлагат надежди да бъдат привлечени нови футболисти, които да подобрят тима, но не бива да се забравя, че голяма част от тези обявени за ненужни бяха взети в последните 3-4 години. Тимът трябва да продава, за да вземе нови играчи, а освен Магуайър и Санчо от тези обявени за напускащи в медиите, то от другите играчи едва ли могат да се очакват някакви по-сериозни суми. Не виждам как клубът ще може да си позволи повече от две скъпи покупки. В Манчестър трябва да си поставят приоритетни цели, както на трансферния пазар, така и в турнирите в които участват.
Манчестър Юнайтед е много далеч от стандартите зададени по времето на Фъргюсън, в дейностите извън терена изостава значително, така че годините на несигурност и турбуленция ще продължат. Дори и сделката за клуба да се осъществи и Ман.Юнайтед да попадне на точните хора, то ще трябва време, за да се променят нещата.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   08.05.2023 20:46

Това което се случва в Брайтън е необяснимо :outofspace:
0-3?!

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   08.05.2023 21:04

Момчи според мен също не вярва...

Аз обаче се радвам - Лисиците са насочват към ЧШ...

Много трудно ще е към тях да се присъединят Черешките, но все още е възможно - просто Карамелите ще трябва удържат Х в следващия мач и да бият в останалите 2. Форест също след малко трябва да бият, за да имат и те шанс за заветните 39 точки, които биха изхвърлили Борнемът...

И все пак - по-реалистично е, освен Светците и Лисиците, да отпаднат... баси, не знам - равни "шансове" за Евертън и Нотингам, с една идея по-зле от тях са Лийдс...
Чуковете също ще е интересно, особено ако сега паднат от Пчеличките. После имат два мача с прекит конкуренти Лийдс и Лестър. А отделно играят и за ЛК с АЗ...

Завършекът на сезона е доста интересен. Както на дъното, така и за местата в ШЛ. Пуул ще направят всичко възможно да изпреварят врага Юнайтед... Предстои да видим колко топки имат ЕТХ и компания...

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   08.05.2023 21:14

Като нищо Ливълпул ще вземе 4 място и догодина титла.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   08.05.2023 21:24

Vendome написа:
Аз викам направо тази година. За какво да чакат до догодина?

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   08.05.2023 21:50

Vendome написа:

на това му викат - гладна кокошка, просо сънува :laugh:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   08.05.2023 22:09

Смейте се.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   08.05.2023 22:35

Ливърпул в последните години редуват един по-неубедителен с един много силен сезон. Ако традицията се запази, то другият сезон трябва да им е силен. Обновяването на състава започна през този сезон, очаква се да продължи и през следващия. Клоп си остава големият коз на клуба.

За Ман.Юнайтед е тревожно, че за четири кръга загуби 8 точки аванс, но все още всичко зависи от тях самите. Като домакин показват солидни игри, имат 3 домакинства срещу отбори които не се борят за нищо. Винаги може да стане издънка, но смятам че ще се справят. А и сега в Ливърпул също ще има напрежение, ще видим как ще се справят.

Уест Хам ги изключвам като потенциални изпадащи, имат достатъчно класа, участието им в ЛК няма да им попречи. Мойс е опитен и можещ треньор.

Евртън също имат добър шанс да се спасят, особено след победата тази вечер, която ще им даде допълнително самочувствие.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   08.05.2023 22:49

Глътка въздух, Не вярвах, че днес ще вземем нещо, тайно на равен се надявах, ние взехме че избухнахме. Със Сити едва ли ще изкопчим нещо, остават 2 мача с Вълци и домакинство с Череши. Нотингам си взимат и те днес мача, задължителен ама им остават тегави мачове. Лестър и Лийдс и те с тегавина. До края ще е зор то е ясно. Другите отбори ги пиши спасени, няма шанс да изпаднат.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   08.05.2023 22:49

SUBXERO написа:
Vendome написа:
Аз викам направо тази година. За какво да чакат до догодина?

То ти и преди 7:0 викаше, че никога не си бил по - спокоен и ми се чудиш на мнението на тренировката в ПМЛ. :laugh:

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League 2022-2023   |   09.05.2023 00:19

И така 3 кръга преди края борбата за изпадане се понареди спрямо очакванията ми - Лестър и Евертън направиха самоубийствен хикс от който обаче Лийдс не може да се възползва. Евертън все пак успя да овърачийвне и бие с разлика Брайтън.

Да направим преглед на това, което предстои оттук нататък.
Челси, Кристъл Палас, Уулвърхамптън и Борнемут - всички се спасиха като направиха по една победа. Само в сферата на фантастиката черешките могат да изпаднат.
Саутхамптън - след тази загуба от Нотингам светците поемат към чистилището на 99.9%. С оглед на сезона, който показаха си е напълно заслужено отпадането им. За съжаление, не ги чака нищо добро, защото собственика им Драган Шолак е в доста дългове и едва ли ще инвестира в клуба, за да го върне веднага обратно във ВЛ. Предполагам, че ги чакат тежки времена, но да се надяваме, че ще попаднат на добър мениджър, който да може да направи добър отбор от школата им, която е една от най-добрите в страната.
Лийдс - силен ход с привличането на големия Сам Алърдайс, но прекалено късно, че да ги измъкне. Имат домакиство на Нюкясъл, които обаче след тази загуба от Арсенал ще се нахъсат да си гарантират мястото в зона ШЛ, т.е. Лийдс дори и равен трудно ще вземе. После гостуват на Уест Хам, като тук ще е интересно, защото чуковете ако са се спасили на теория, може би ще пуснат резервен състав и като нищо ще полегнем. Освен това ние си уважаваме големия Сам с който направихме последната ни промоция във ВЛ преди 10 години. Само, че е възможно да не сме подсигурили още оставането ни и тогава Лийдс може и нищо да не видят. Последния кръг Лийдс имат домакинство на Тотнъм, които може би ще играят за подсигуряване на ЕКТ. Общо взето на теория могат да вземат 7 точки, но на практика може би ще са 4 макс, които едва ли ще им стигнат за спасение.
Лестър - прекалено много грешни стъпки в най-важните им мачове за спасение, а последните кръгове програмата им е много тегава. Домакинство на преродения последните мачове Ливърпул, гостуване на Нюкясъл и накрая домакинство на Уест Хам. Дори да вземат последния мач, то това ще е повече за goodbye. Жалко за лисиците, защото изпадайки слагат край на приказката им започнала преди 10 години, а имат нелоши играчи. При правилна политика може и да успеят да се върнат бързо, стискам палци.
Евертън - както и в предния пост посочих, карамелите имат реален шанс за спасение и въпреки равенството с Лестър, успяха да бият Брайтън с което компенсираха успешно загубата на точки предния кръг. Да, идния кръг имат гостуване на Ман.Сити в което ще им е трудно да вземат точка, но не и невъзможно, все пак са домакини. После гостуват на Уулвс, които вече са се спасили и защо дори да не ги бият, а накрая, ако случайно нещо не им се наредят нещата имат и домакинство на спасените черешки, които не играят вече за нищо. Потенциални 7 точки има тук, аз залагам на поне 3 или 4, които биха били достатъчни. Освен това Евертън заслужават да останат, защото са Евертън.
Нотингам - отборът наля много пари за трансфери и е на път да си осигури оставането този сезон, особено биейки Саутхамптън. Но, има едно голямо НО - ще е много интересно какво ще стане в гостуването на Челси. Защото ако паднат след това домакинстват на Арсенал. Потенциално това са си две загуби. Накрая гостуват на Кристъл Палас, които са си подчертано мръснишки отбор. Общо взето трябва да изкопчат поне две точки, ако искат да се спасят. Все си мисля, че ще го направят. Но дори и да се спасят ги слагам като топ фаворит за отпадане догодина.
Уест Хам - очаквах, че нещо такова ще стане, да паднем от Кристъл Палас, но да бием един от Манчестърите. Сега гостуваме на Брентфорд, които са ни неудобен съперник, но ако бием АЗ мисля, че ще играем със самочувствие и може да вземем нещо. Ако се закучим с нидерландците, то като нищо ще го играем умряла лисица срещу пчеличките. Общо взето много непредвидим мач. След това имаме домакинство на Лийдс и гостуване на Лестър. Най-непредвидимата програма за един от най-непредвидимите отбори този сезон. Реално може да паднем от всички, но и да бием всички. Предполагам, че ще стане нещо по средата и ще го докараме до 39-40 точки.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 671 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Следваща