Ролан Гарос 2023 - тема за коментари
Ролан Гарос 2023 - тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
MCStranger
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 08.06.2023 08:25
Аутокоректът ме подведе, исках да напиша Рууд, а не Руне В този полуфинал не знам за кого да съм. Рууд е абсолютно безличен, макар и да не е лошо момче. Сашата ми е доста дразнещ, но като цяло е по-добър тенисист. Освен това миналата седмица разбрах, че е на инсулин - за атлет от такъв калибър да има диабет и да се състезава на такова равнище е истинско геройство.
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 08.06.2023 18:04
Наслада е да гледаш Каспъра в първите 2 сета срещу Рюне. Опасявам се, че срещу Зверев няма да е толкова лесно.
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 08.06.2023 22:07
При жените - отлично! Остава само Алкарас да бие утре и ще ми е все едно какво става по-нататък.
|
|   |
|
 |
|
Naki
Регистриран на: 11.01.2013 23:28 Мнения: 3677 Местоположение: София област
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 09.06.2023 00:00
Не е все едно. Ще е гадно Алкараз да бие Джоката, и после да падне на финала.. Може би е малко вероятен такъв развой, ама е възможен.  При жените, мдааа... Ига (Ага? Уга!  ) срещу Мушичката, да видим..! 
Последна промяна Naki на 09.06.2023 00:01, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 09.06.2023 00:38
Ще е добре за тениса и се моля това да се случи. Ако може 5 часова петcетка, докато Каспъра премаже Зверев.
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 09.06.2023 11:02
Не знам какво му харесваш толкова на Рууд, той е просто олицетворение на посредствеността. Естествено, доколкото може някой на това ниво да се нарече посредствен. Добре, хайде, да не е посредствен, а да е безличен.
|
|   |
|
 |
|
Naki
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 09.06.2023 14:12
Кирьос бил хулиган-гамен, Рууд безличен, не може да ви се угоди! Не може всички да са емоционални като Джоката и Надалът. Трябва да има и по-спокойни тЕнесисти като Рууд.. Впрочем, тихите води са най-дълбоки.. Не се знае Рууд в личния си живот как е! Примерно имаше един филм биографичен за Борг и МакЕнроу. Борг май е бил голям психар като юноша, чупил е доста ракети - чак после, с доста треньорска работа е станал такъв спокоен и НЕемоционален, и то май само на корта. (Извън него - не баш.  )
Последна промяна Naki на 09.06.2023 14:13, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 09.06.2023 19:32
Аз съм си измислял, че Джокович е фаворит?!?!
Тези, които можеха да го отстранят, отпаднаха, а финалът ще е същият като Сити-Интер. 3-0.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 09.06.2023 19:36
Голямо разочарование от Алкарас! Не стана така очаквания голям мач. И вината е изцяло негова. На 20 г. в пикова форма, а се счупи буквално. Разпадна се. Ноле не имал такава разходка в парка след сет 2 от години. Все едно не играеше срещу бъдещия 'Гоат' а срещу някой страшно уморен от няколко петсетки изтерзан 30 годишен опонент от втората петдесетица на ранглистата. След този мач е време всякакви сравнения на Алкарас с Федалович да спрат, аз също ще спра, поне до доказване на противното. Ама това доказване на противното е вече в сферата на химерите. На най-слабата си настилка (слаба, слаба ама само заради Надал, без никаква друга обективна причина) един 36 годишен направи за смях един 20 годишен и бъдещ ''крал на тениса'' Не съм виждал Федерер, Надал или Джокович да изглеждат така на корта. Дори и на 20 години. А Алкарас играе с мощта и интелекта на поне 26 годишен. Така че не може да се хвали колко е извънземен заради годините си, но после същите тези години да се използват за оправдание. Не става така. Ами това е положението. След тази ера на тримата най-големи всички следващи са меко казано нелепи! Честито на всички фенове на Джокович за невероятната му победа!
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 09.06.2023 19:45
Алкараз въобще нямаше да спечели в САЩ, ако Джокович играеше там. Като физическа подготовка и разпределяне на силите, испанецът има много да учи. В първите 2 сета се опита да отиграе навъзможни топки и на моменти успя - и какво от това като се контузи сам поради тези усилия да гони всичко. Джокович печели в най-слабата ера в историята на тенисa, така че да сложим един астериск на всичките му титли през тази и предишната година. 
|
|   |
|
 |
|
Naki
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 09.06.2023 22:00
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 09.06.2023 23:08
Ето един тенисист за пример. Работи и се развива усърдно, няма фанфари около него, няма закани, няма юмруци, няма изхвърляния. Момчето тренира и играе! И го прави дяволски добре. Трети ГШ финал за Рууд. Много хора броят само титлите, което за мен не е правилно. Само една вметка. Измежду всички ''наследници'' на големите трима (Медведев, Зверев, Циципас, Алкарас, Тийм, Алиасим, Синер, Руне и кой ли още не, знаен и незнаен), норвежецът вече е в топ 3 с най-много финали на най-важните турнири. Цели три! Само Даниил Медведев и Доминик тийм имат повече - четири (и с по 1 титла)! Това е трети мейджър финал за Рууд в последните 12 месеца. 3 от 5 като ГШ турнири. Невероятно!
Последна промяна Diavolo на 10.06.2023 11:23, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 09.06.2023 23:10
Снощи не писах, но гледах и жените разбира се. Невероятни мачове. Много по-добри от днешните мъжки полуфинали. Интелекта и разнообразието победиха нечовешкото блъскане на Сабаленка без план Б и без никаква мисъл. Уникален мач на Мухова, нямам думи. Респект! Швьонтек показа защо е кралицата на червено. Хадад Мая игра ненормално добър тенис във втория сет и пак не успя да го спечели. Въпреки, че Ига е смазващ фаворит, очаквам Мухова да вземе поне сет ако покаже нивото си срещу Арина. Швьонтек 2-1 Ноле 3-0 (но дано Рууд хвърли мега бомбата)
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 09.06.2023 23:12
ИДЕМООООООООО !!!!!!!!!!!!!
Вярно е, че не следя нещата както други във форума го правят, но не знам защо мачът не се харесал на някои. Това беше финал преди финала, на фона на този мач следващият между Рууд и Зверев изглеждаше много скучен. На срещата между Джокович и Алкарас имаше изобилие от качествени разигравания преди испанецът да се контузи, като можеше да се стигне и до пет сета. Джокович започна много по-добре, първият сет диктуваше нещата, но във втория стана интересно. Първо Алкарас можеше да го приключи, след това такъв шанс се откри пред Джокович, преди Карлос да успее да затвори сета. Аз гледах мача основно по Франс 2, въпреки че съм си у нас, но имам тази програма и предпочитам да следя турнира по нея. Коментаторите казаха, че със сигурност предишните мачове на Алкарас са оказали влияние за това което се случи днес. Жалко, защото можехме да гледаме още зрелищен тенис, но не се получи. Аз даже си мислех, че Алкарас ще се откаже предварително, но той остана на корта до края, за което заслужава уважение.
В другата среща не само аз очаквах повече от Зверев, който се предаде много лесно. Само във втория сет показа някакви наченки на воля за победа, но всичко бързо приключи. Лично аз си мислех, че отсъствието му заради контузия ще окаже по-скоро положително влияние, той ще презареди батериите, така да се каже и ще се завърне по-силен. Със сигурност може много повече, но поне показва постоянство на този турнир с поредните полуфинали. Е, Каспер Рууд също показва постоянство, с втори пореден финал на РГ, но лично мен не ме впечатли особено. Не очаквам да даде голяма съпротива на Джокович на финала, макар че би трябвало да играе освободено.
Днес на кортовете беше и Майк Тайсън, който се кефеше на Джоко, а ми се стори че мернах и Сесил Каратанчева, която също аплодираше сърбина. В Неделя ще дадат инервю с Тайсън по Франс 2, така че ще чакам с интерес.
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 10.06.2023 07:27
 |  |  |  | Diavolo написа: Честит финал на скромния работяга Каспер Рууд. Ето един тенисист за пример. Работи и се развива усърдно, няма фанфари около него, няма закани, няма юмруци, няма изхвърляния. Момчето тренира и играе! И го прави дяволски добре. Трети ГШ финал за Рууд. Много хора броят само титлите, което за мен не е правилно. Само една вметка. Измежду всички ''наследници'' на големите трима (Медведев, Зверев, Циципас, Алкарас, Тийм, Алиасим, Синер, Руне и кой ли още не, знаен и незнаен), норвежецът има най-много финали на най-важните турнири. Вече цели три! Само Даниил Медведев има повече - четири! А колкото Рууд има само Тийм. Това е трети мейджър финал за Рууд в последните 12 месеца. 3 от 5 като ГШ турнири. Невероятно! |  |  |  |  |
Все едно чета за Давид Ферер. И той би имал множество финали (доколкото помня, има един) и може би титли от шлем, ако не играеше в пика на Биг 3 + Мъри + Вавринка. Много симпатичен и уважаван от мен тенисист - проблемът е, че откакто се отказа, не съм си спомнял дори веднъж за него, и така са всички.
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 10.06.2023 07:31
Желанията са едно, фактите -друго. В МТФ "играх" мача 3:1 за Джокович. Рууд едва ли ще вземе и сет. Мисля, че Ноле ще завърши годината дс Голям Шлем - на Уимби няма кой да го спре, на УСО е време да счупи каръка
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 10.06.2023 11:23
Абсурд.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 10.06.2023 19:17
Отличен финал между Швьонтек и Мухова. Достоен завършек на силния женски турнир. Полуфиналите в четвъртък бяха с класа над мъжките такива от петък. Ще видим утре дали мъжкия финал ще бъде като този. Малко се съмнявам, но дано бъда опроверган. В първия сет Мухова търсеше слабите места и пролуките, като се опитваше да се нагласи за този супер неудобен стил на игра, който има Ига - мощни удари от форхенд и бекхенд, коварен топ спин редуван с плоски удари и бързо темпо. Трябваше и повече време. Сет и 0-3 във втория. И чак тогава Мухова заигра както може и показа в пълна степен невероятния си талант и чувство към топката, което притежава. В не малки периоди от мача Каролина караше полякинята да изглежда несъстоятелна на корта. Истинска наслада за окото е играта на мрежата на чехкинята и вариативността с която разполага, но не само разполага, а знае кога и как да я приложи, за да е ефикасна. Жалко, че тези постоянни контузии и попречиха много за развитието, но и желая от сърце един много силен Уимбълдън, където защо да не се бори и за титлата. С този сервис, игра на мрежата и коварен слайс има всичко необходимо да стигне далеч в турнира. Въпросът тук ще е постоянството. Ключовия фактор за огромната част от добрите тенисисти и това което ги отличава от великите такива. За Швьонтек какво да кажа. Беше тествана на макс и успя да отговори подобаващо и като игра и като поведение. Истински шампионски отговор на спортист, който е готов за велики дела. Този финал беше изключително важен за Швьонтек. С този си успех тя влиза сред великите и вече само бъдещето ще покаже колко далеч ще стигне и колко още врати ще отвори... Честито за Ига, безспорната номер 1 и респект за Каролина!
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 11.06.2023 19:25
Нова титла с астериск. Жалко за Каспъра, но при 4-2 в първия сет сгреши един оувърхед и беше пробит. След това с тaйбрека беше ясно. От там нататък, нивото му падна.
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Ролан Гарос 2023 - тема за коментари | 11.06.2023 19:29
Дали все пак не е тръгнал към Големия шлем? Май само ако повтори "Косово йе Србия" (особено на US Open) може да бъде спрян да вземе и четирите "тарелки"...
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
|