Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 22:08

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 395 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Следваща
Филми 3 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   14.08.2023 11:47

Всичко съответства с истината, няма нищо невярно/измислено. ;)

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   14.08.2023 19:26

No Hard Feelings
https://www.imdb.com/title/tt15671028/

Или модерния прочит на, ''Вземи кака да те отрака'' :-D

Хмм, след този филм определено мога да кажа, че ромкома не е мъртъв, всичко е въпрос на сценарий...
Всъщност това не е точно романтична комедия. Чиста комедия си е с нюанси...
Вайба е малко на Американски пай и 10 неща, които мразя у теб, но и не съвсем...

Дженифър Лорънс направо е лепнала за тази роля. Много, ама много ми хареса.
''Задръстения'' девственик също са го уцелили. Само като го видиш и ще го разпознаеш дори сред 20 други момчета.

Имаше само един 'ту мъч' момент във филма, не очаквах да го видя и според мен е малко излишен.
Случва се сравнително в началото, някъде в края на първата 1/3-та.

Като цяло филмът е лек, забавен и много подходящ за лятото, не само защото сме на брега на Атлантическия океан.

Препоръчвам!
-
7.0 / 7.5

Последна промяна Diavolo на 14.08.2023 19:28, променена общо 2 пъти

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   14.08.2023 19:34

Ти и на морето не спираш с филмите. :)

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   14.08.2023 21:58

Diavolo написа:
Всичко съответства с истината, няма нищо невярно/измислено. ;)

3 часа за филм е много, сори, иначе истината е над 30 000 часа!

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   14.08.2023 22:03

Vendome написа:

Отиваш на море на гледаш кино! :outofspace:

И после що хората, които искат да видят морето нема къде да си сложат палатките!

Ми щото има мнооооого хора, които САМО на морето могат да гледат кино, в градовете е скъпо!

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   14.08.2023 22:06

Vendome написа:

Отиди на море да гледаш филми, морето го остави за вкъщи другия сезон!

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   14.08.2023 22:58

TheExorcist написа:
Vendome написа:

И после що хората, които искат да видят морето нема къде да си сложат палатките!

Ми щото има мнооооого хора, които САМО на морето могат да гледат кино, в градовете е скъпо!

Трезвен ли си? :laugh:

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   14.08.2023 23:02

Vendome написа:
TheExorcist написа:
Vendome написа:

Трезвен ли си? :laugh:

Не. Много добър приятел е починал! :-(

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   14.08.2023 23:03

Съжалявам!! :(

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   15.08.2023 11:59

The Pope's Exorcist
https://www.imdb.com/title/tt13375076/

Филмът е по-действителни събития и разказва за отец Габриеле Аморт - наистина най-прочутия екзорсист на Римокатолическата църква. Не съм запознат обаче с творчеството му и не мога да кажа дали филмът е достоверен в това отношение.
Обичам филми с екзорсизъм. Това си е една вечна тема, която винаги ще е актуална.
Става за едно гледане. Хареса ми колкото да ми е над чертата. Подходих с ниски очаквания и това помогна. Не ми е сред най-любимите филми на тази тема обаче. Беше много предвидим и написан малко като приказка. Не можах истински да го взема сериозно. Проблем със сценария в случая.
Издразних се, че преписаха зверствата на светата инквизиция на Дявола. Колко удобно...
Актрисата, която играе майката на децата не може да играе.
Приятна изненада с Франко Неро. Вечния Джанго. Ръсел Кроу е най-доброто във филма.

Препоръчвам, но с уговорки.
-
6.5 / 6.0

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   15.08.2023 19:44

Meg 2: The Trench
https://www.imdb.com/title/tt9224104/

Не съжалявам, че дадох пари за кино, че и за 3D филм (а аз не обичам три дето). В крайна сметка не може без такива филми. Малко да разтовариш напрежението както се казва и да гледаш някаква мега тъпотия, която да убие няколко мозъчни гънки, ама след това да се чувстваш някак си зареден.
Харесвам много Стейтъм и не мога да дам ниска оценка, а и все пак имаше не малко забавни моменти.
За съжаление отново имам един голям проблем. Твърде много човешки драми и конфликти! По-голямата част от филма бяха за тях. Екшъна с акулите ми се видя малко и недостатъчно.
Иначе сценария какво да се коментира. Ужасно клише като по учебник. Във всеки един момент си казвах, ей сега ще стане това, ей сега този ще каже точно това или ще направи точно онова. И в 4 от 5 случая познавах.
Ама въпреки това става. Над чертата е за мен. А и обичам океани и чудовища.
-
6.0 / 5.5

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   16.08.2023 01:43

Diavolo написа:
The Pope's Exorcist
https://www.imdb.com/title/tt13375076/

Филмът е по-действителни събития и разказва за отец Габриеле Аморт - наистина най-прочутия екзорсист на Римокатолическата църква. Не съм запознат обаче с творчеството му и не мога да кажа дали филмът е достоверен в това отношение.
Обичам филми с екзорсизъм. Това си е една вечна тема, която винаги ще е актуална.
Става за едно гледане. Хареса ми колкото да ми е над чертата. Подходих с ниски очаквания и това помогна. Не ми е сред най-любимите филми на тази тема обаче. Беше много предвидим и написан малко като приказка. Не можах истински да го взема сериозно. Проблем със сценария в случая.
Издразних се, че преписаха зверствата на светата инквизиция на Дявола. Колко удобно...
Актрисата, която играе майката на децата не може да играе.
Приятна изненада с Франко Неро. Вечния Джанго. Ръсел Кроу е най-доброто във филма.

Препоръчвам, но с уговорки.
-
6.5 / 6.0

Има само един Екзорсист! ;-)

Иначе по темата, гледай ( сигурно си го гледал де ) The Exorcism of Emily Rose! От 2005 е, но е добре направено, и е по истински случай за едно момиче болно от ужасяваща епилепсия в Германия началото на 70-те години!

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   16.08.2023 15:13

Гледал съм го разбира се. Много по-добър е от този с Кроу.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   24.08.2023 20:32

Синия бръмбар (Blue Beetle)
https://www.imdb.com/title/tt9362930/

Първият нов супергерой на новата DCEU Вселена водена от Джеймс Гън, но филм направен преди той да дойде и да я обяви. Кашата в ДиСи продължава. Уорнър пък направиха грешката да 'промотират' филма и на голям екран въпреки че първоначално бе планиран да се пусне само по стрийминг платформата, Max (вече се води Max, а не HBO Max). И ето го резултата - поредния звучен боксофис провал за Уорнър и ДиСи. Тези $120 млн. нямат избиване.

Генерално филмът не е чак толкова слаб и става за едно гледане, но с уговорки и според настроението на човек.
Малко над чертата е за мен, но е крайно недостатъчно за нещо повече от това.
Най-много ми хареса мацката Джени Корд, изиграна от Бруна Маркуезин. Единствения адекватно написан персонаж и изигран от талантлив актьор. И нито един друг от целия каст не ми хареса. Всъщност не, хареса ми и таткото. Имаше истинска доброта и душа в този човек. И това се усещаше.
Дори великата Сарандън изглеждаше смешно като главния злодей и потъна в слабия сценарий.
Като цяло - слаб каст, елементарен сценарий и диалози. Разочароваща музика и лоши ефекти.
Главният герой беше дразнещ, а Ксоло Маридуеня няма талант за нещо повече от Карате кид и евтини комедийки. Семейството беше меко казано странно, сестрата много дразнеща. Имаше твърде много криндж елементи с героичното мексиканско семейство Рейес. Най-нелепа беше бабата, която толкова много искаше да трепе империалисти. Сюзан Сарандън както споменах не стоеше добре като злодей. Антагонистите бяха много плоски и безинтересни.
Разочароваща музика, слаби ефекти и твърде много Айрън Мен... Много закъсня тази адаптация по един иначе много стар ДиСи комикс. Ако този филм беше излязъл преди 15-20 години със сигурност щеше да се хареса повече. А и тогава нямаше да я има задължителната пропаганда колко лоши са белите и богати империалисти.

Най-интересното нещо във филма беше Скарабеят. Откъде е дошъл, защо е тук, какво цели и т.н. Само дето създателите на филма изобщо не се постараха дори да отговорят на тези въпроси.
WTF???

Имам усещането, че този филм е бил направен за няколко часа, ей така набързо. Дайде това да сложим, дайте онова, шак шак и готово.
След половин година сигурно няма да си спомням нищо, а и за какво? След като за нито един герой не ми пукаше.
-
5.5 / 5.0

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   30.08.2023 10:32

Дяволе, кога пускат Наполеон в кината? Ще дават ли Жана дьо Бари по кината? Чета, че са го прожектирали на варненския фест.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   30.08.2023 10:42

На 24.11 излиза у нас Наполеон.
Жана дьо Бари няма да се излъчва на кино у нас.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   31.08.2023 22:36

Заложникът (Retribution)
https://www.imdb.com/title/tt6906292/
С Лиъм Нийсън.

Гледах до днес на кино.
Класически трилър от този тип, който много харесвам. Като Телефонна клопка или Лок (макар че той си беше драма). Действието се развива в колата, но съспенса е на макс. И така беше до последната третина на филма. Добро начало, добра средна част и последната третина съсипа всичко!
Все пак филмът е над чертата, задоволителен повече отколкото разочароващ и става за убиване на времето.

А какъв ми беше проблемът с последната част?
   >>>>
Първо, че познах кой е бомбаджията и второ, не мога да повярвам, че никой не му повярва до самият край, а пък тогава как така изведнъж му повярваха не знам, хаха. Визирам кимването на следователката, а нямаше доказателства, защото колата беше в мощни пламъци след взрива и нямаше как да се приближат до нея, за да видят дали има някой отзад. А дори и да имаше самото тяло не доказваше веднага всичко.
А колко лесно Мат Търнър можеше да поиска телефона на инспекторката от Интерпол, за да го държи включен на скришно място до него и така да може тя и всички останали да чуят всички разговори между истинския убиец и изнудвача (аз точно това очаквах).
Да не казвам и че всичко приключи много набързо. Разгръщаха, разгръщаха и накрая МЕХ!

-
6.0 / 6.5

Последна промяна Diavolo на 31.08.2023 22:39, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   01.09.2023 21:46

Extraction II
https://www.imdb.com/title/tt12263384/

Става филма и препоръчвам. Но разбира се занижете все пак критериите. Това си е типичен екшън. Но наистина екшън, а не някаква лиготия. Първият филм ми хареса повече, но на Нетфликс отново им се е получило.
И този път освен Крис Хемсуърт получаваме и Идрис Елба.
И да се готвим за третия филм...
-
6.5 / 7.0

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   27.09.2023 17:31

Гледах тийзъра на филма за Гунди. Хареса ми. Убеден съм, че филмът е направен с любов. Притесненията ми са заради подготовката на артистите в НАТФИЗ.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   26.10.2023 19:21

Убийците на цветната луна (Killers of the Flower Moon)
https://www.imdb.com/title/tt5537002/

Гледах го днес на кино в Парадайз МОЛ.
Предупреждавам, че филмът е 226 минути! Да, няма грешка! 3 часа и 26 минути!!!
Мартин Скорсезе не знам какво се опитва да покаже или докаже по-скоро, но това му е втори пореден подобен филм след Ирландецът. За статистиката, сегашният му социален епос е с 3 мин. по-къс.

Филмът е добър и ще му дам добра оценка, но не достатъчно висока като за толкова чакан и претенциозен филм, което идва да ви подскаже, че съм по-скоро разочарован.
За някои филми 7 е много, за други 7 е малко... Зависи от 'стартовата база'

А тук говорим за Скорсезе в комбинация с Леонардо Ди Каприо и Робърт Де Ниро по дяволите!

Филмът е адаптация по роман бестселър и е историческа/биографична криминална уестърн драма. Да, сложно е... Като самия филм...

Ами хора, бях отвратен от хората като хора гледайки филма и знаейки, че всичко това е истина. Даже са спестени някои ужасии... Действието се развива през 20-те год. на 20 век в печално известната Оклахома.
Горе-долу събитията съвпадат с клането и пожара в Тълса. Тук обаче избивани са индианците Осейдж и по един много долен начин. Системно натравяне, странни инциденти, нож в гърба, затваряне на очите от всички власти и т.н. Този период е известен като ''Големият терор''
Как пък нямаше един свестен и положителен герой в този филм? Изключвам някои феберейци дошли за 15 мин. в края и стоящи като притурка.
Чисто емоционално няма как да ми хареса един подобен филм, нито да ми пука за някого. Общо взето исках всички да измрат. Това чувствах.
Хареса ми само Моли, индианката. Прекрасно изпълнение на Лили Гладстоун!
Като режисура филмът е на ниво, но нищо специално. Скорсезе е правил доста по-добри филми от този.
На моменти не знаех какво гледам. Драма, сатира или документални кадри...
Актьорският състав също е на ниво, но отново имам същата забележка. Нито един от всичките светила в него не прави топ роля. Не ми харесаха, че да съм впечатлен и да изпиша сега хвалби по техен адрес. А ми се искаше.
Както споменах вече, само Лили Гладстоун прави роля от тези, които се запомнят и променят кариери.
Още от сега прогнозирам, че ще е номинирана за главна женска роля на оскарите догодина.

Може да си го спестите на голям екран и да го гледате на компа.
Аз поне си хапнах едно хубаво начос и пуканки, та поне заради това останах доволен.
-
7.0

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 395 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  Следваща