Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 02:03

Отговори на тема  [ 111 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Суперлига 
Автор Съобщение
(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   22.12.2023 15:36

И защо да не си направя, ако няма да плащам такса спокойствие на някакви селски тарикати, а многото повече пари от търговски приходи използвам за каквото преценя, че ще ми вдигне още повече, директно на мен, приходите? Частна академия, качествена бяза, стадион и скаути... А не да рева, че държавата не ми строяла стадион, а в същото времецелувам ръка на някакъв тъпак като Митю Марадоната, само защото от него зависи да взема 20 топки и да не ми спрат парите от общи ския бюджет?

Ако тръгне Суперлигата, след 10 години ще има нови отбори, далеч по-вълнуващи от числото или амфетаминовите например.

:kn: :kn: :kn:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   22.12.2023 18:05

bai Momchil написа:
Каква отвореност? Супердришнята беше замислен като затворен турнир тип НБА на грандовете. Обвинявате УЕФА, която всячески се мъче да угоди на тия същите, да не би случайно да се случи някой от тях да пропусне ШЛ. Затова са им тия нови формати и коефициенти. За такива като Реал го правят Балет, не за Алавес!

И Кибиче таиш някакви надежди за България. Да може и да пуснат някой наш отбор в пембяната им лига между пето и петнайсто ниво. В топа ще си играят едни и същи паляци и те ще цоцат здраво от нянката. И ако УЕФА има вина, то това е че кляка на тия същите. Барса и Реал трябваше да бъдат извадени от ЕКТ, остналите глобени сериозни.

А иначе Балета е прав, ама донякъде. Феновете от Азия и Америка ще я гледат супер дришнята, ако проекта мине, част от феновете в Европа също. Но има фенове, които няма да я гледат. В това съм абсолютно сигурен. Разбира се дришнята може да си се играе където им скимне и в САЩ и при Джихада и на Марс. Нещо за което УЕФА също тръгна да кляка. А да и Супердришнята ще включи после и клубове извън Европа, това също е ясно ако успее да пробие. Засега обаче отпора е сериозен и дано така бъде!

Не го прави заради такива, като Реал, а заради такива, като Ливърпул, Челси, Манчо и сие Премиър Лийг отбори които често остават извън 4-ката в Англия, а имат огромна фенска маса. Реал са си вътре така или иначе, кога ще завършат извън 4-та ? Също и някои италиански грандове, често са извън ШЛ. Но това е подробност.

А тази теза само показва, че УЕФА просто не иска да изпуска кокала и да е пълен монополист и не е никакъв закрилник на Европейския футбол, а просто иска да лапа парите без да прави нищо съществено. Появи се идеята за Суперлига и те първо скачат срещу нея, а после започват да правят подобие на нещо такова от страх, че изтърват кокала.

Иначе идеята за първоначалната Суперлига бе за затворена лига, но след вслушване с фенове и отбори се промени и вече е отворена система, така, че не знам защо толкова си против и такъв защитник на УЕФА.

Много хора тук са казвали че сегашния формат на ШЛ е скучен в началните си етапи и едва ли не всички започват да гледат от осминафиналите. Никой не му се гледа мач Манчестер Сити - Мьолде и предрешени резултати и победители. На мен ми се гледат мегадербита всяка седмица, завързани мачаове, интрига.

Новия формат ще го позволява - Звездната Лига ще е пълно с равностойни и силни отбори, имаш Златна имаш и Синя лига с отбори които също са на едно ниво и пак ще стават яки мачове. Имаш отпаданем имаш движение между трите групи, не виждам нищо лошо или неконкурентно способно, нищо против традициите или сегашните модели. Все едно финалните 8 сега не са едни и същи с едно-две изключения, ами то ще е същото с разликата че цял сезон ще има супер дербита на високо ниво,а не мега фаворити с мега аутсайдери.

Кое точно те притеснява, че така ревностно защитаваш Уефата ???

https://www.youtube.com/watch?v=uJkqwo1__8k&t=130s

[YouTube]uJkqwo1__8k&t=130s[/youtube]

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   22.12.2023 23:30

Balleta написа:
Не го прави заради такива, като Реал, а заради такива, като Ливърпул, Челси, Манчо и сие Премиър Лийг отбори които често остават извън 4-ката в Англия, а имат огромна фенска маса.

:stop:
Нищо подобно, ама нищо подобно.
Често отбор в долната половина на таблицата във Висшата Лига взима толкова или повече ТВ пари от победителя от Шампионската лига като награден фонд.
Тази реалност и тенденцията това да се засилва в бъдеще в полза на отборите от ВЛ е болезнено за Флорентино Перес и Лапорта.
Реал и Барса успяват само компенсират частично в комерсиалната част със спонсорски договори, но и това ще е до време.
Просто лъвският пай отива на острова, това засилва мощта на английските клубове.
Та тая суперлига е меракът на двата испански гранда в лицето на Перес и Лапорта да пренаредят играта и да могат легитимно да бъркат в кацата с меда.
Та не, не е "заради такива, като", а точно заради Реал и Барса е, отесня им Ла Лига като ТВ пари.
Ето, гледай:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   23.12.2023 00:03

HumanFactor написа:
Balleta написа:
Не го прави заради такива, като Реал, а заради такива, като Ливърпул, Челси, Манчо и сие Премиър Лийг отбори които често остават извън 4-ката в Англия, а имат огромна фенска маса.

Често отбор в долната половина на таблицата във Висшата Лига взима толкова или повече ТВ пари от победителя от Шампионската лига като награден фонд.
Тази реалност и тенденцията това да се засилва в бъдеще в полза на отборите от ВЛ е болезнено за Флорентино Перес и Лапорта.
Реал и Барса успяват само компенсират частично в комерсиалната част със спонсорски договори, но и това ще е до време.
Просто лъвският пай отива на острова, това засилва мощта на английските клубове.
Та тая суперлига е меракът на двата испански гранда в лицето на Перес и Лапорта да пренаредят играта и да могат легитимно да бъркат в кацата с меда.
Та не, не е "заради такива, като", а точно заради Реал и Барса е, отесня им Ла Лига като ТВ пари.
Ето, гледай:

Аха и какво, Ливърпул се кефят тази година че си цъкат в Лига Европа и играят с някакви измислени отбори, това ли ще кажеш? И няма да предпочетат да играят в ШЛ?

Това, че клубовете от английската висша лига генерират най-много пари от клубовете от останалите лиги като цяло никой не го оспорва. Реал не ги мисли, те нямат проблеми, отстъпват единствено на Сити в момента и то с много мъничко. За 2021-2022 като ревеню първи са Ман Сити и Реал, следвани от Ливърпул.
Айде да видим резултатите за 2022-2023, когато излязат и да видим дали неучастието на Ливърпул в тазгодишното издание на ШЛ не им се е отразило в негативен план.

А и нещо не си разбрал - "прави го заради такива" - се имаше в предвид УЕФА променя правилата заради такива (не защо се създава Суперлигата). Та със сигурност не е заради Реал, те нямат проблеми да се класират, но други грандове най-вече в Англия имат поради по голямата конкуренция там.

А Суперлигата се прави с цел да гарантира повече пари на участниците (не парите да отиват в УЕФА) и повече интересни дербита, зрителски интерес и още повече пари. Похвално е и това, че мачовете ще са безплатни.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   23.12.2023 00:37

Balleta написа:
HumanFactor написа:
Balleta написа:

Ето, гледай:

Аха и какво, Ливърпул се кефят тази година че си цъкат в Лига Европа и играят с някакви измислени отбори, това ли ще кажеш? И няма да предпочетат да играят в ШЛ?

Това, че клубовете от английската висша лига генерират най-много пари от клубовете от останалите лиги като цяло никой не го оспорва. Реал не ги мисли, те нямат проблеми, отстъпват единствено на Сити в момента и то с много мъничко. За 2021-2022 като ревеню първи са Ман Сити и Реал, следвани от Ливърпул.
Айде да видим резултатите за 2022-2023, когато излязат и да видим дали неучастието на Ливърпул в тазгодишното издание на ШЛ не им се е отразило в негативен план.

А и нещо не си разбрал - "прави го заради такива" - се имаше в предвид УЕФА променя правилата заради такива (не защо се създава Суперлигата). Та със сигурност не е заради Реал, те нямат проблеми да се класират, но други грандове най-вече в Англия имат поради по голямата конкуренция там.

А Суперлигата се прави с цел да гарантира повече пари на участниците (не парите да отиват в УЕФА) и повече интересни дербита, зрителски интерес и още повече пари. Похвално е и това, че мачовете ще са безплатни.

Ливърпул играят в този турнир, щото това са заслужили, а не щото това предпочитат, що за тъп въпрос?
Разбира се че Реал нямат проблеми да се класират, тя Ла Лига е надбягване с два коня в 90% от случаите.
Ти Ливърпул не ги мисли, колко ще им се отрази неучастието, няма да ни вземат точки за лоши финансови резултати.
FSG имат пари, щом решиха да се качат на кораба PGA TOUR.
Естествено, че Суперлигата се прави за повече пари за участниците, участниците Реал и Барса, както писах по-горе.
И сега спорът е кой ще ги раздава УЕФА или Флорентино Света Вода Ненапита Перес.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   23.12.2023 00:51

ок, явно си говоря с радиото, няма смисъл, спирам.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   23.12.2023 08:20

Според мене радиото е 100% спот он. СЛ като финансов дразнител е едно за Барса и Реал и съвсем друго за английските клубове, които и да са те.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   23.12.2023 10:16

Напротив, Балета е прав в случая, не четете явно. Той казва че УЕФА променя формата на ШЛ не заради Реал, щото те и без това няма как да пропуснат, а заради големите отбори, които рискуват да не се класират по нормалния начин - очевидно това са най-вече английските. А вие го репликирате за парите от суперлигата, което е съвсем различна тема (той и за нея твърди че Реал и сега изкарват повече де, не знам дали е така).

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   23.12.2023 11:34

Balleta написа:
Никой не му се гледа мач Манчестер Сити - Мьолде и предрешени резултати и победители. На мен ми се гледат мегадербита всяка седмица, завързани мачаове, интрига.

Новия формат ще го позволява - Звездната Лига ще е пълно с равностойни и силни отбори, имаш Златна имаш и Синя лига с отбори които също са на едно ниво и пак ще стават яки мачове. Имаш отпаданем имаш движение между трите групи, не виждам нищо лошо или неконкурентно способно, нищо против традициите или сегашните модели. Все едно финалните 8 сега не са едни и същи с едно-две изключения, ами то ще е същото с разликата че цял сезон ще има супер дербита на високо ниво,а не мега фаворити с мега аутсайдери.

Кое точно те притеснява, че така ревностно защитаваш Уефата ???

[YouTube]uJkqwo1__8k&t=130s[/youtube]

Много неща ме притесняват Балет.

1. Не било заради Реал, ми било заради английските гранодве. Все тая. В даден момент може и Реал да го закършат и да останат извън топ 4. Барселона беше на път по едно време. Също така два сезона поред Барса отпадаше в "скучните" групи.

2. На мен ми се гледат мачове като Сити и Молде. Точно това е смисъла на европейският футбол и точно затова съм против лигата. Нека шампионите на отделните страни да се преборят за шанса да играят с "богопомазаните" пръдльовци. Това е смисъла на спорта. А не да ги пращат в пембяната лига, където трябва да изкачат 100 нива - мисията невъзможна.

3. ШЛ загуби интереса си, не заради скучни мачове Сити - Молде, а точно щото не скучните мачове Сити - Реал станаха ежедневие, банални дербита, чиято тръпка реално изчезна. Единственият смисъл в тези мачове е когато са на елиминационна фаза и имат смисъл за това, кой ще спечели купата. В групите са просто едни банални мачове и нищо повече.

4. Изобщо не съм фен на УЕФА, напротив много ги критикувам, че ви клякат на всяка прищевка, щото и те са се ояли, но спорта е осъществен на няколко фундамента, като това да има демократични избори и те определят кой да е ръководител. Затоворени лиги тип НБА - не благодаря.

та още много мога да пиша, ама няма смисъл да се оливаме. Супердришнята както казах среща голям отбор и сред феновете в Европа, което е най-важното. Така и трябва да бъде.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   23.12.2023 11:37

spurs написа:
Напротив, Балета е прав в случая, не четете явно. Той казва че УЕФА променя формата на ШЛ не заради Реал, щото те и без това няма как да пропуснат, а заради големите отбори, които рискуват да не се класират по нормалния начин - очевидно това са най-вече английските. А вие го репликирате за парите от суперлигата, което е съвсем различна тема (той и за нея твърди че Реал и сега изкарват повече де, не знам дали е така).

Според мен и двете страни са прави, но доколкото съм чел инициативата и идеята на дришнята дойде от Реал и Ювентус - не е ли?

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   23.12.2023 12:59

Аз само за конкретния спор говоря, иначе съм на ваша страна генерално. В примера на Балета, може на света да не му се гледа Сити - Молде, ама на феновете на Молде определено им се гледа точно това. И за мен това е основното - като цяло с ШЛ все повече се намалява шанса на феновете на Молде да гледат мечтаните мачове, а със суперлигата съвсем ще се премахне.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   23.12.2023 13:38

spurs написа:
Аз само за конкретния спор говоря, иначе съм на ваша страна генерално. В примера на Балета, може на света да не му се гледа Сити - Молде, ама на феновете на Молде определено им се гледа точно това. И за мен това е основното - като цяло с ШЛ все повече се намалява шанса на феновете на Молде да гледат мечтаните мачове, а със суперлигата съвсем ще се премахне.

Абсолютно. :cheers:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   23.12.2023 17:27

bai Momchil написа:

1. Не било заради Реал, ми било заради английските гранодве. Все тая. В даден момент може и Реал да го закършат и да останат извън топ 4. Барселона беше на път по едно време. Също така два сезона поред Барса отпадаше в "скучните" групи.

2. На мен ми се гледат мачове като Сити и Молде. Точно това е смисъла на европейският футбол и точно затова съм против лигата. Нека шампионите на отделните страни да се преборят за шанса да играят с "богопомазаните" пръдльовци. Това е смисъла на спорта. А не да ги пращат в пембяната лига, където трябва да изкачат 100 нива - мисията невъзможна. Отделно, от следващия сезон първите 16 клуба с най-висок коефицент се класират автоматично независимо от мястото си и шанса Мьолде да срешне в квалификации тези грандове става 0%

3. ШЛ загуби интереса си, не заради скучни мачове Сити - Молде, а точно щото не скучните мачове Сити - Реал станаха ежедневие, банални дербита, чиято тръпка реално изчезна. Единственият смисъл в тези мачове е когато са на елиминационна фаза и имат смисъл за това, кой ще спечели купата. В групите са просто едни банални мачове и нищо повече.

4. Изобщо не съм фен на УЕФА, напротив много ги критикувам, че ви клякат на всяка прищевка, щото и те са се ояли, но спорта е осъществен на няколко фундамента, като това да има демократични избори и те определят кой да е ръководител. Затоворени лиги тип НБА - не благодаря.

та още много мога да пиша, ама няма смисъл да се оливаме. Супердришнята както казах среща голям отбор и сред феновете в Европа, което е най-важното. Така и трябва да бъде.

1. Тук не виждам никакъв довод - от 27 години насам Реал винаги се е класирал за ШЛ и винаги е излизал от груповата фаза , определено не е заради тях

2. За същите 27 години Мьолде се е класирал за групите в ШЛ само един единствен път за да играе с "богопомазаните". И тук довода ти издиша, защото при 100 квалификации и плейофи шанса някой от тия малките да се промъкне до групите е минимален и с промените става още по минимален и едва ли е по голям от този който се предлага във формата на Суперлигата

3. Поради новия формат почти всички мачове в Звездната лига ще са мачове със значение и заряд, не само тия в елиминациите.

4. Няма затворена лига - лигата ще е отворена.

Последна промяна Balleta на 23.12.2023 17:29, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   23.12.2023 17:41

SUBXERO написа:
Според мене радиото е 100% спот он. СЛ като финансов дразнител е едно за Барса и Реал и съвсем друго за английските клубове, които и да са те.

след днешния мач с Уест Хям, в този настоящ момент сте отбора, който би намазал най-много от новите правила за класиране в ШЛ

А какъв дразнител в СЛ бе показателно, че 6-те английски клуба дадоха бърза заявка за участие, докато не се уплашиха и решиха да излязат заради заплахите от УЕФА и националната асоциация. За феновете едва ли им пукаше толкова.

Виж Байерн може да си заяви позицията, защото те поне никога не влязоха в Суперлигата, другите са малко двулични.

Последна промяна Balleta на 23.12.2023 17:46, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   23.12.2023 22:15

Balleta написа:
bai Momchil написа:

2. На мен ми се гледат мачове като Сити и Молде. Точно това е смисъла на европейският футбол и точно затова съм против лигата. Нека шампионите на отделните страни да се преборят за шанса да играят с "богопомазаните" пръдльовци. Това е смисъла на спорта. А не да ги пращат в пембяната лига, където трябва да изкачат 100 нива - мисията невъзможна. Отделно, от следващия сезон първите 16 клуба с най-висок коефицент се класират автоматично независимо от мястото си и шанса Мьолде да срешне в квалификации тези грандове става 0%

1. Тук не виждам никакъв довод - от 27 години насам Реал винаги се е класирал за ШЛ и винаги е излизал от груповата фаза , определено не е заради тях

2. За същите 27 години Мьолде се е класирал за групите в ШЛ само един единствен път за да играе с "богопомазаните". И тук довода ти издиша, защото при 100 квалификации и плейофи шанса някой от тия малките да се промъкне до групите е минимален и с промените става още по минимален и едва ли е по голям от този който се предлага във формата на Суперлигата

3. Поради новия формат почти всички мачове в Звездната лига ще са мачове със значение и заряд, не само тия в елиминациите.

4. Няма затворена лига - лигата ще е отворена.

1. Прекалено буквално го приемаш. Прави се за всеки един реалоподобен.
2. Прекалено буквално го приемаш. Говорим за всеки един молдеподобен
3. И какъв заряд ще има в една лига тип ВЛ или Лига 1? Формата до колкото си го спомням беше 2 групи по 10 отбора без да има изпадащи, като първите 3 се класират. Ся ок ще сложат 1 изпадащ да речем. Ще има една златна среда отбори дето ще цъкат ганкиното. Още по-голяма скука и от групите в ШЛ, които поне в първите 4-5 кръга имат някаква интрига. Освен това мачове Реал - Сити ще са абсолютно всяка, година. Още по-голяма скука :dunno:
4. Ебаси и отворената лига. В момента е отворена, щото ако си шампион на страната имаш шанс да влезнеш в ШЛ след 2, 4 , 6 или 8 мача. 4 кръга макс. В дришнята да играеш в топ лигата ще ти трябват години. Заеби тая отвореност.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   24.12.2023 01:37

bai Momchil написа:
3. И какъв заряд ще има в една лига тип ВЛ или Лига 1? Формата до колкото си го спомням беше 2 групи по 10 отбора без да има изпадащи, като първите 3 се класират. Ся ок ще сложат 1 изпадащ да речем. Ще има една златна среда отбори дето ще цъкат ганкиното. Още по-голяма скука и от групите в ШЛ, които поне в първите 4-5 кръга имат някаква интрига. Освен това мачове Реал - Сити ще са абсолютно всяка, година. Още по-голяма скука :dunno:
.

Ами аз формата го постнах ама ти дори не си го погледнал :-D

Групата е от 8 отбора и първите 4-и се класират за елиминации, последния отпада. Къде виждаш в такава конфигурация златна среда, мижитуркане и цъкане на ганкиното ???

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   24.12.2023 11:00

Balleta написа:
bai Momchil написа:
.

Ами аз формата го постнах ама ти дори не си го погледнал :-D

Групата е от 8 отбора и първите 4-и се класират за елиминации, последния отпада. Къде виждаш в такава конфигурация златна среда, мижитуркане и цъкане на ганкиното ???

И с какво това е по-добро от група с 4 отбора, където първите 2 се класират директно, третият минава в ЛЕ, а последният отпада? :dunno: В група с 8 отбора ще има много повече безсмислени мачове.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   24.12.2023 16:51

На мен лично ми е трудно да повярвам, че европейските фенове могат да приемат копиран от САЩ формат тип "Суперлига", където някакви "звездни" отбори си цъкат помежду си. Всеки клубен шампион на страна-членка на УЕФА трябва да има възможността да участва в Шампионската лига - повечето "слаби" отпадат бързо така или иначе, но реално всяка година има по някоя "изнанада", вкл. в груповата фаза. Тази година напр. колко хора очакваха Манчестър Юнайтед или Севиля да не си минат групите? Кой беше чувал за Клаксвик, преди да остранят няколко "имена"? Доколкото разбирам новия формат, при него подобни изненади ще са напълно изключени - някой отбор от "долните" дивизии (или както се наричат) ще направи силен сезон сред себеподобни, ще иде в горната дивизия, и там в най-добрия случай ще живурка, а по-вероятно бързо ще изпадне обратно - защото просто разликата в бюджетите ще е твърде голяма. Балета пише "Все едно финалните 8 сега не са едни и същи с едно-две изключения" - за мен тръпката е в изключенията, възможността за изненада прави играта интересна, и реално всяка година има по някой извън "най-големите".

А иначе, аз съм изцяло за капитализма, само че той предполага свободен пазар и конкуренция - неща, които с тези промени няма да съществуват. В средносрочен план ще има повече пари за "големите", по-малко пари за "малките" и ще се създаде сегрегация, която възпрепятства развитието на играта. Европейците ще продължат да губят интерес към футбола и реално ще се разчита на телевизионни зрители от Азия, които са "фенове" на 5 отбора на кръст от Англия и Испания. Явно и затова предвиждат "безплатен" вход за мачовете, да замажат очите на местните фенове. Но в дългосрочен план просто не виждам как това може да успее...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   24.12.2023 17:12

Пак да се повторя. Това никога няма да стане, не знам защо изобщо се коментира...
Със същият пламът можете да обсъждате за това дали има или няма дядо Коледа и елфи... :laugh:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Суперлига   |   24.12.2023 17:15

Все тая (не ми е естествено), защото аз няма да гледам Супердришнята. Ще си гледам Чемпиъншип и другите ниски дивизии плюс не топ 4 първенствата в Европа.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 111 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща