| Автор |
Съобщение |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Суперлига | 24.12.2023 17:24
Аз още малко теми за размисъл да развия. Досега всеки един отбор малко или много е застрашен да не участва в ШЛ, което означава, че в домашните първенства се бори за топ 4. Преди това да беше въведено, тия отбори се бореха и за домашните купи, после почнаха да ги неглежират. Ако се случи Супердришнята, тва означава, че отборите ще играят ганкиното в домашните първенства, особено ако не могат да станат шампиони. Няма да има топ 4, класирани са за супердришнята, там зор да изпаднат (последни от 8 отбора), за кво да се бори Реал у дома, ако изостава от Барса с 10 точки и няма шанс да е шампион. То даже и да шампион пак няма да е толкова престижно, щото приходите от домашните първенства ще намалеят, тъй като отборите няма да имат стимул да играят в тези турнири. Ей тук е големият проблем!!!
И още нещо, не знам дали гледа клипове от жребия за купата на Франция как ония аматьори се изкефиха като ги изттеглиха срещу ПСЖ. А какво да кажем за Саарбрюкен или ония аматьори дето отстраниха Аякс? Точно тия малки аматьорски отбори са в основата на футбола. Те крепят богопомазаните и това че богопомазаните се разливат от кеф под светлините на прожекторите тънейки в слава е благодарение на масовката на тия малките отборчета. Така че, Балет, гледай малко по-аристократично и им позволи на тия малките един два пъти в годината да имат шанса да се отъркат в богоизбраните. Защото супердришнята ще убие всички тия отбори и това е сигурно.
 |
|
Balleta
|

Re: Суперлига | 24.12.2023 17:42
С това, че обикновенно в сегашните групи има два силно изразени фаворита и два силно изразени аутсайдера и в 90% от случаите групите са ясни, а в много случаи последите двубои стават безсмислени. Такива изключения, като Ман Юнайтед този сезон са рядкост и само затвърждава правилото. Не напразно тези групи отпадат следващия сезон, когато влиза в сила т.н Шведска система с една голяма група и общо класиране, като целата е да се елиминират безсмислените мачове в които няма за какво да играеш.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Суперлига | 24.12.2023 18:18
 |  |  |  | bai Momchil написа: Аз още малко теми за размисъл да развия. Досега всеки един отбор малко или много е застрашен да не участва в ШЛ, което означава, че в домашните първенства се бори за топ 4. Преди това да беше въведено, тия отбори се бореха и за домашните купи, после почнаха да ги неглежират. Ако се случи Супердришнята, тва означава, че отборите ще играят ганкиното в домашните първенства, особено ако не могат да станат шампиони. Няма да има топ 4, класирани са за супердришнята, там зор да изпаднат (последни от 8 отбора), за кво да се бори Реал у дома, ако изостава от Барса с 10 точки и няма шанс да е шампион. То даже и да шампион пак няма да е толкова престижно, щото приходите от домашните първенства ще намалеят, тъй като отборите няма да имат стимул да играят в тези турнири. Ей тук е големият проблем!!!
И още нещо, не знам дали гледа клипове от жребия за купата на Франция как ония аматьори се изкефиха като ги изттеглиха срещу ПСЖ. А какво да кажем за Саарбрюкен или ония аматьори дето отстраниха Аякс? Точно тия малки аматьорски отбори са в основата на футбола. Те крепят богопомазаните и това че богопомазаните се разливат от кеф под светлините на прожекторите тънейки в слава е благодарение на масовката на тия малките отборчета. Така че, Балет, гледай малко по-аристократично и им позволи на тия малките един два пъти в годината да имат шанса да се отъркат в богоизбраните. Защото супердришнята ще убие всички тия отбори и това е сигурно. |  |  |  |  |
Тук съм съгласен, макар, че борбата за топ 4-и е в точно три първенства, и още 2-3 са с по 3 и 2 отбора, останалите така или иначе са си с едно място - шампиона. Просто ще стане, като по времето на КЕШ. За възможността по малък отбор да срещне мега гранд съще е така, но това изобщо няма да ги убие, защото тея отбори ще си цъкат в другите две групи с много повече мачове и повече пари. Тук недостатъка е, че ако Лудогорец влезе Сината група, никой в БГ няма да може да им се опре, като финанси и ще дръпнат значително. Възможността Лудогорец да срещне Реал Мадрид става почти невъзможна, това също е недостатък. Сега има някакъв мижав шанс от 1%. :)
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Суперлига | 24.12.2023 19:08
Балет, заради Реал ли бравиш Супердришнята или щото си американизиран?
 |
|
Balleta
|

Re: Суперлига | 24.12.2023 22:27
Нито едното, нито другото, просто не съм един от стадото, претеглям позитивното и негативното. Не я отхвърлям само защото така или само заради масата или защото така казали моралистите и консервите.
А като гледам, дори и УЕФА се опитва донякъде да я копира в един съвсем нов формат и загърби набързо груповата фаза. Идеята за Суперлигта накара търтеите да си размърдат мозъците. Хубаво е да ги виждаш уплашени и действащи. Явно има смисъл да им се покаже, че не са недосегаеми, колещи и бесещи.
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Суперлига | 25.12.2023 11:55
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Суперлига | 02.11.2025 10:25
В последно време все повече се убеждавам, че всъщност най-доброто за футбола би било ако има Суперлига. Тези 15-на свръхбогати футболни клуба да си играят само там и да оставят останалите да дишат свободно.
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Суперлига | 02.11.2025 11:37
И как точно ще дишат останалите, като приходите им рязко ще спаднат? Суперлигата ще убие футбола.
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Суперлига | 02.11.2025 11:55
Да, ще има спад, но ще има и конкуренция, истинска надпревара. Заради нея очаквам да няма финансов апокалипсис. Какъв е смисълът от Бундеслигата с тази доминация на Байерн или на ВЛ с петте свръхбогати клуба? На мен лично не ми е кеф да гледам вече такива предрешени надпревари.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32263 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Суперлига | 02.11.2025 13:26
Твърдо против.
А и нито УЕФА/ФИФА, нито феновете ще го допуснат, така че това за мен е кауза пердута.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Суперлига | 02.11.2025 15:03
Ми ВЛ е много далеч от предрешена надпревара. Във ВЛ имаш Арсенал, Ливърпул, Сити, МЮ, Челси, които могат да спечелят лигата + Нюкясъл и Тотнъм които също могат да се намесят. Така че не виждам какъв е проблема? При Бундеслигата за съжаление Байерн е много над останалите. Както и във Франция с ПСЖ. Испанската Ла Лига също е скучна и точно това им е проблема за който реват - това че я няма конкуренцията във ВЛ. Ама за това не им е виновна ВЛ. Въобще където има двуполюсен модел, нещата не са ок. Интересна е за фенове на Реал и Барса, ама за неутрални зрители като мен е пълна скука, точно поради това. За мен разлика между Бундеслигата, където Байерн е тотален доминант и Ла Лига, където комбинацията от Реал/Барса е тотален доминант е все тая.
|