Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 22:58

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 395 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Следваща
Филми 3 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   06.12.2023 16:29

Napoleon
https://www.imdb.com/title/tt13287846/

Гледах го на кино и съжалявам за това си свое решение.
Въпреки, че епосите по принцип е хубаво да се гледат на голям екран.
Преди да започна с оплакванията си, които за съжаление са много, да кажа и няколко хубави думи.
Първо и най-важно, чест и почитания за големия Ридли Скот, който на 86 г. продължава да твори! Как го правят тези хора, не знам. Не стига, че м-р Скот е може би единствения останал режисьор, който все още снима подобен тип филми, които бяха много популярни преди години, но странно някак си се забравиха и вече никой не ги прави. И след провала на Наполеон този жанр съвсем ще притихме според мен.
Самите батални сцени бяха добре направени. Беше ясно кой с кого се бие и защо. Монтажът на битките също беше добър. Костюмите и възстановките бяха много добри. Всъщност може би точно това беше и най-големия плюс на филма. Операторът също е свършил своята работа.
И общо взето дотук се изчерпват добрите ми думи за продукцията.

Най-големия минус за мен е, че аз лично не почувствах по никакъв начин Наполеон! За мен той беше една празна обвивка, която така и не се запълни със съдържание, въпреки тези 2.37 ч. екранно действие!

Нямаше емоция в този филм!

И тук основната вина е в режисьора и сценариста. Не мисля и че Хоакин Финикс бе най-правилния избор за тази роля. Не казвам, че е играл слабо, но за мен това не беше Наполеон. По никакъв начин не можах да го усетя и припозная.
Ванеса Кърби като Жозефин също не ми стоеше убедително.
По никакъв начин не можах да ги усетя двамата. По-скоро усетих една токсичност на връзката им. Ако това е била целта, добре, ама едва ли.

Другият най-голям минус е, че филмът по-скоро е базиран на някакви слухове и легенди, отколкото на истински исторически факти. Което е недопустимо.
И Наполеон като цяло беше изкаран в доста лоша светлина. Поне от това което аз успях да усетя.
Сякаш точно това е била целта. Дайте да направи много скъп и лъскав холивудски хит в който да очерним една от френските исторически легенди. Знаем, че англичаните меко казано са ненавиждали Наполеон и има защо. Е, те сигурно ще са доволни сега...

И защо по дяволите трябваше да ме занимават в едно 40% от времето за филма с проблемите на Жозефин? Това филм за Наполеон ли е или за нея? Някакви пълни глупости и феминистки тъпотии, като това как Наполеон щял да бъде нищо и никой без нея (дето му сложи рога още в началото на брака им) и без майка му (?!)

Къде е историята на филма?
Защо Наполеон се е превърнал в това, което е? Така и не видяхме някакви ретроспекции, нищичко.

И защо не ни показаха тактическия гений на Наполеон? Загатнаха малко за него преди една от битките и това беше.

Да не отварям и дума за това как имахме едни невъобразими прескачания от сцена в сцена, без никаква връзка и плавност между тях.

Не ми хареса музиката също така.
Странно защо Ридли Скот не е потърсил Ханс Цимер, но за мен Мартин Фипс по никакъв начин не се е справил със задачата си.

Финално ще дам по-скоро задоволителна оценка за над чертата от мен да има само от уважение към Ридли Скот.
Но тази щестица за такъв филм с високи очаквания може да се приравни с четворка или по-малко, за такъв без подобни претенции, така че си правете изводите...
-
6

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   06.12.2023 22:59

Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии (The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes)
https://www.imdb.com/title/tt10545296/

Останах много приятно изненадан.
Всяка минута си заслужава. И препоръчвам да се гледа на голям екран. Аз го гледах на Аймакс и съм много доволен.

Чудесна режисура и история.
Отличен каст. Страхотна музика.
Кориоланус Сноу (страхотен Том Блайт) в неговата невинна младост и как се превърна в това което го познаваме от оригиналната трилогия.
Луси Грей (в ролята страхотната, Рейчъл Зиглър) също ми хареса много.
Много тъжна история между Сноу и Луси...
Голям фен съм на романите на Сюзан Колинс и на филмите и този оправда напълно високите ми очаквания.
-
8

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   07.12.2023 22:15

Черен петък (Thanksgiving)
https://www.imdb.com/title/tt1448754/

Класически слашър хорър филм, отдаващ почит на старите класики от 70-те и 80-те години на жанра.

Знаех си, че ще е добър и съм много доволен, че го видях на голям екран.
Илай Рот в пълния си блясък! И бих добавил, че този филм му е един от най-добрите в жанра.
Очаквам и продължение.

Препоръчвам за задължително гледане от всички хорър фенове.
-
7.5

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   25.12.2023 20:09

Весела Коледа! :-)

Rebel Moon: Part One - A Child of Fire (2023)
https://www.imdb.com/title/tt14998742/

Стар Уорс среща Седемте самурая среща Фондацията среща Аватар среща Гладиатор среща Пазители на галактиката.
Имаме си една класическа космическа опера с една 'Вселенска римска империя' в нея...
Или добре дошли в най-новия и амбициозен проект на Нетфликс в колаборация със Зак Снайдер - Rebel Moon.

Един филм разделен на две части (част 2 ще е на 19 април) с общ бюджет от $166 млн.

Историята е ''оригинална'' Не е адаптация на роман, комикс или сериал. Не случайно обаче слагам оригинален в кавички... Този филм е всичко друго, но не и оригинален.
Не знам какво му става на Зак, но напоследък не е във форма. Пиша всичко това, защото филмът е много амбициозен, с големи очаквания и претенции. Следователно и аз подходих максимално критично и гледах с много високи очаквания. Това винаги прави задачата на филма по-тежка, защото базисната, стартираща оценка е много висока.

За съжаление минусите са повече от плюсовете. Не съм и изненадан честно казано. Не всеки може да повтори формулата на успеха както направи г-н Вилньов с Дюн.

Защо според мен не са се получили генерално нещата?
Първо на първо, половината филм си е буквално преписване от Куросава, а другата половина от Лукас. Ами извинявайте, ама не е сериозно това...
Това е филм, лишен от чувства и изненади. Вместо това преследващ една твърде тягостна сериозност, която обаче е неуспешно разказана и показана. Или поне аз лично не можах да я усетя.
В крайна сметка ''Rebel Moon“ е един амбициозен провал. Защото се опитва да изобрази свят, който е масивен и гъмжи от живот, само дето изглежда твърде малък и пуст.
Каста също не се справя, а в него има доста разпознаваеми лица. Бих отличил само София Бутела като Кора и това е. Никой друг. И реално само нейния образ беше развит и добре разказан. А останалите герои какви бяха, само притурки?
Харесаха ми много и онова невинно момиче носещо вода, за което аз си помислих, че може да е уж убитата принцеса. Толкова чиста беше. Самата доброта и невинност. Но твърде малко я показаха.
И роботът Джими (с гласът на Антъни Хопкинс). И той ми хареса много и странно, но неговата болка я усетих много повече отколкото у героите от плът и кръв...

Плюсовете са добрите ефекти и здравия екшън. Не ми харесват обаче тези 'слоумошън кадри' Мисля, че им мина модата с Матрицата, 300 и Спартак (сериала) и е крайно време да бъдат забравени. Много са дразнещи.

В крайна сметка, зависи от каква позиция ще походите когато тръгнете да оценявате този филм. Може дори и да ви хареса и то доста. Няма да се учудя. Но може и да ви разочарова твърде много (по-вероятното).
Въпреки всико за мен е над чертата и му давам една задоволителна оценка. И все пак филмът определно трябва да се види.
-
6.5 / 6.0

Последна промяна Diavolo на 25.12.2023 20:09, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   12.01.2024 05:42

Изгледах два филма на кино

Аквамен и изгубеното кралство (Aquaman and the Lost Kingdom) (2023)
https://www.imdb.com/title/tt9663764/

Противно на повечето мнения и ревюта ми хареса като за едно гледане на голям екран, ей така да разпусна малко.
Даже ми хареса една идея повече от предния Аквамен или ги слагам на едно ниво. Като цяло на ДиСи им се получава с Аквамен като герой. Поне според моето скромно мнение.
Ако подходите с по-ниски очаквания, определено ще Ви допадне.
-
7.0 / 6.5

Ферари (Ferrari) (2023)
https://www.imdb.com/title/tt3758542/

Тук очаквах определено повече, но и това което видях не е никак зле.
Фен съм на Майкъл Ман. Този филм не е сред най-добрите му, но си заслужава да се види.
Това което ми липсваше е страстта и живота, а Ферари е именно това за Италия и италианците. Гордост, радост, страст и лудост. От друга страна ми хареса, че не се наблягаше толкова много на самите състезания, а видяхме повече история и драма.
Пенелопе Крус прави страхотна роля. Адам Драйвър също прави голяма роля, но според моето скромно мнение Крус го засенчва. Шайлийн Уудли, която иначе харесвам не стоеше никак добре до Драйвър.
-
7.0

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   13.01.2024 00:46

Уонка (Wonka) (2023)
https://www.imdb.com/title/tt6166392/

Хареса ми и препоръчвам.
Свеж, забавен, танцувален.
Малко разтуха за сетивата. Бг дублажа също беше на много добро ниво и почти не съжалявам, че не чух героите с оригиналния им глас.
Хю Грант изби рибата като Умпа-Лумпа, а за Оливия Колман просто нямам думи.
-
7.0 / 7.5

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   17.01.2024 04:46

Пчеларят: Смъртна присъда (The Beekeeper) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt15314262/

Този екшън беше взе от доброто старо време на класическите екшъни, когато един човек размята всичко живо, той е най-якия и срещу него нямаш шанс. :-D 8-)
Абстрахирайки се от някои небивалици доста добър екшън от началото до края.
Тази роля му ляга идеално на Стейтъм.
На екшън любителите филма ще им хареса.
-
7.0 / 6.5

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   27.01.2024 00:09

Гледах на кино Чума
https://www.facebook.com/movie.plague
https://www.imdb.com/title/tt21067734/

Хареса ми хора! И препоръчвам.
Историята е простичка, но хубаво разказана. Може би трябваше да е малко по-дълъг и да се удължи малко самият финал - завършекът. Но и така стои добре.

За мен филмът убедително успява да разкаже, че историята не е толкова за самата 'чума' а за чумата и страхът в душите на хората... И колко малко ни трябва, за да покажем най-грозните си черти...
На фона на скорошната пандемия, която си имахме мисля, че много хора ще гледат с по-друго око и ще разберат подобаващо внушенията на авторите, разбира се вдъхновени от великия Йовков.

Искам специално да похваля каста. За мен всички бяха много убедителни може би без Матей като Йоно.
Свежен беше уникален. Направо нямам думи. Какво присъствие само и каква игра с очите, с мимиките. Истински мъж, истинска сила и доблест лъхаше от него. Може би най-добрата роля на Свежен Младенов.
Много ми хареса и Евелина Бибова като хубавата и чиста душа, Елица. Велислав Павлов също играе та се къса. Каква гадинка.

8.0 / 7.5
Давам отгоре, защото е родно и защото от този филм лъха на кино и на истинска кино игра, а не театър.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   30.01.2024 12:41

Догман (DogMan) (2023)
https://www.imdb.com/title/tt17009348/

Новият филм на Люк Бесон е силно провокативен и определено трябва да се види. Жалко, че бях сам в киносалона. Явно засега няма интерес...
С противоречиви впечатления съм, но все пак положителното определено преобладава.
Най-важното е, че филма ме провокира и ме накара да мисля за него след като приключи по един по-различен начин. По този начин, когато не си гледал поредната масовка.

Със сигурност това е най-добрия филм на Люб Бесон от години насам, но за съжаление не е привлякъл вниманието на фестивалните и академични среди... Като се замисля донякъде разбирам защо...
Има две причини, които дърпат филма назад. Едната е чисто структурна. Така и не е ясно какъв точно филм гледаме и какъв е извода от всичко това, защото просто филмът беше навсякъде... А другата причина е, че никой не иска да гледа как любимите ни четириноги най-добри приятели разкъсват и похапват хора. Макар и лоши хора.

Филмът е силен и от първата до последната минута държеше вниманието ми.
Кейлъб Ландри Джоунс прави феноменална роля. Роля, достойна най-малкото за номинация за оскар и не мога да повярвам, че такова изпълнение ще остане ей така незабелязано...

Филмът създава един нов култов антигерой. Жокерът с кучетата... Може и така да се формулира.
По всичко изглежда, че това е един силно личен филм за Бесон и представлява един свиреп фарс на реалността ни. И е един силно провокативен (крещящ) и много по различен прочит на драмата на изхвърлените, изоставени и тормозени кучета, за която всички ние много добре сме запознати.
-
7.5 / 7.0

Последна промяна Diavolo на 30.01.2024 12:42, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   30.01.2024 22:37

Клети създания (Poor Things) (2023)
https://www.imdb.com/title/tt14230458/

Този филм независимо дали ще го харесате или не, е задължително да се гледа и по възможност на кино, като мен и след това всеки сам за себе си да прецени...
За някои това ще е филм шедьовър и филм на годината, за други претенциозна гротеска или отблъскващо грозен и пошъл филм. Зависи от гледната точка, от разбиранията, от нагласите, дори от моментното ви настроение...

На мен лично ми хареса и ще го оценя високо, защото не всеки ден виждаме нещо подобно.
Знаете, че по принцип водещото при мен е емоцията и повече оценявам като обикновен зрител и по-малко като критик. В случая честно казано на чиста емоционална база не го усетих чак толкова силно и лично, т.е. няма шанс да му дам по-висока оценка от тази (иначе щеше да има поне 9.0+), но и тази не е никак малка, съгласете се... НО, има защо!
Предупреждавам, че ви чакат тежки екзистенциални философии за живота, но представени по един майсторски кинаджийски начин с прекрасен сценарий и режисура, великолепна операторска работа, страхотна сценография - гарнирана от майсторски визуални ефекти, грим и костюми.

Този толкова силно провокативен и дори циничен филм на гръцкия гений, Йоргос Лантимос е адаптация на едноименния роман на Алистър Грей, ''Клети създания'' - разказващ за фантастичната еволюция на Бела Бакстър (Ема Стоун) - млада жена, която е върната отново към живота от брилянтния, странен и неортодоксален учен д-р Годуин Бакстър (Уилям Дефо).

Този филм мога да го характеризирам чисто фенски и намигвайки като: 'Франкенщайн на Мери Шели се срещна с Михаил Булгаков и Харуки Мураками).
Филмът е разделен на глави и прелива от черно-белия спектър в цветната палитра според живота (растежа и развитието) на главната героиня и как тя опознава и изучава чудатия свят около нея.
Може да се каже, че филмът е силно женски (за женска публика ако мога така да се изразя), но нека това не кара мъжете да се отказват, а да му дадат шанс.
Чисто жанрово е някаква смесица между черна и хаплива (да не кажа порочна) сатира и магически реализъм и акцентира върху ролята на половете, където съзнанието, АЗ-ът, не е подчинен на възпитанието и предопределеното...

Ема Стоун прави феноменална роля и както Лили Гладстоун (лично за мен засенчила Лео и Боби де Ниро във филма на Скорсезе) уж беше със сигурен оскар, то сега вече не е никак ама никак сигурно... За мен лично точно тази награда крие най-много интрига и ще е сложно да се направи сигурна прогноза до последния момент.
Ема по един поразителен начин пресъздава цялата пъстра палитра от чувства и емоции през които преминава нейната героиня. От бунта срещу установения ред и патриархалното начало, през почудата и удивлението от света, до голямото разочарование, когато се сблъсква с реалността. От поведението и като малко дете до израстването и до такава степен, че да чете тежка философия и да води разговор на нивото на нейния ''създател и Бог''. Този Бог е игра на думи и идва от името на героя на Уилям Дефо, което е изключителна хрумка на автора на романа.
Страхотни роли правят и Дефо и Ръфало (особено той), но Стоун толкова силно блести, че в някаква степен ги засенчва и приковава камерите върху себе си.

Във филма има може би твърде много секс и голота, но Йоргос иска да ни покаже тази голота като част от съзряването на Бела, като голотата и е по-скоро в нейната по детски наивна душа. Бела е като една Ева гризнала от ябълката дадена и от адвоката-бохем и хедонист (героя на Ръфало) избягала от райската градина и попаднала в месомелачката на реалния живот. Сблъсъкът с реалността е тежка и брутална. Освободена от предразсъдъците на времето, Бела е непоколебима в убеждението си, че трябва да се бори за свобода и равенство. А дали ще успее и докъде ще стигне в своето пътешествие и дали оптимизма към хубавото и доброто ща надделеят над лошотата, ще разберете когато изгледате филма...
-
8

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   02.02.2024 15:58

Нощно плуване (Night Swim) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt9682428/

Амитивил в басейна...
Ще ми е любопитно дали след този филм някой ще посмее да влезе в басейн, да поплува, хаха.
Като изключим тези намигвания и закачки, то този хорър ме разочарова и хем си знаех, че ще се получи нещо такова и бих могъл да си го спестя, то пак отидох на кино... Просто обичам жанра. А и друго си е на кино.
Та, предвидим филм, в доста моменти излишно протяжен, а хорър елемента не беше нищо особено.
Все пак кастът не беше никак лош.
-
5.0 / 5.5

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   05.02.2024 21:07

Аргайл: Супершпионин (Argylle) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt15009428/

Интересно да видим дали филма ще има боксофис успех, защото можем да си имаме нова Вселена - шпионска такава. Това е стара мечта на Матю Вон, като идеята е да обедини Аргайл с Кингсмен (те реално вече са в една Вселена след този филм) и да има продължения, сикуъли и прикуъли.
Филмите на Вон са си странни, справка и култовия (за някои) Шут в г*за.
А този филм трябваше да излезе още по време на пандемията... Много закъсня.

Финалът като цяло ми хареса и давам положителна оценка, но без нещо отгоре, което не е много добре за филм с претенции. Защо не 7 или повече? При положение, че като цяло се забавлявах и не ми беше скучно. Ами просто прекалиха с обратите. По едно време не знаех какво по дяволите ще последва и кой-какъв ще се окаже и на кого... 'Ту мъч' както се казва.

Най-любопитното около този филм всъщност не е толкова за него самия, а зад авторката Ели Конуей. Това най-вероятно е псевдоним, защото не се знае кой седи зад романа и всичко е забулено в някаква тайнствена мистерия. Авторката на романа по който е направен и самия филм е и главната героия. Няма да издавам най-големия туист какъв е, но на мен лично всичко това много ми допадна.

Сам Рокуел е най-хубавото нещо на този филм, без никакви съмнения. А музиката е великолепна. Това са най-големите козове на филма.
Харесвам Брайс Далас Хауърд, но на моменти преиграваше. Хенри Кавил просто краси филма, за това е сложен според мен. Но не само - има една култова сцена с него по време на надписите (мидкредит сцена). Изобщо краят с Хенри като 'нърд' е може би най-якото намигване, защото знаем, че Хенри е голям геймър и комик нърд.

Абе като цяло препоръчвам, но подходете с ниски очаквания, иначе ще ви разочарова.
-
6.5 / 6.0

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   09.02.2024 20:43

Момичето на Милър (Miller's Girl) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt8310486/

Отчетен на кино.
Дебют на Джейд Хейли Бартлет, която е сценарист и режисьор. Авторката явно е чела и гледала твърде много Обществото на мъртвите поети и Лолита и се е опитала да направи някакъв микс между идеите в тези класики. За съжаление обаче се е получил един неспасяем миш-маш.
Така и не разбрах какво иска да каже авторката на този филм. Станах свидетел на прескачане от една идея в друга и за съжаление с един хаотичен, разочароващ и неясен финал. Като добавя и кратките 90 минути, което е меко казано несериозно, то разочарованието ми е голямо.
Ако не бяха Джена Ортега (страхотна беше) и Мартин Фрийман, сигурно щях да му зашия двойка и то по десетобалната.
Авторката между другото явно е и голяма фенка на Уенздей (то лошо няма, сериалът е страхотен), защото Кайро беше абсолютно неин прототип, да не изброявам колкото много препратки и намигвания имаше, което също е несериозно според мен.
Тъй като обичам да чета и ценя литературата, това също е една малка причина все пак да завиша леко оценката, ако това може да се каже изобщо, че е добра оценка...

Можете да си го спестите на голям екран, а на компа, когато имате време. Не е нещо, което да трябва да се гледа.
-
5

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   12.02.2024 20:17

Уроците на Блага
https://www.imdb.com/title/tt27996716/

Гледах го на кино в G8. Радвам, се че имаше не малко хора. Повечето пенсионери, но лошо няма, важното е да се гледа.
Втори пореден български филм, който ми хареса много. След Чума, сега и Блага. А са доста камерни, обикновени филми. Но добре написани и най-вече добри изиграни.
Браво на Ели Скорчева. Уникална роля прави тази жена. На моменти беше стряскащо добра и чак плашеща. Спокойно може да се кандитатира за някоя роля на психопат сериен убиец, хаха.

Странен е филма. Трилър/драма, социална извадка... Социален трилър? За съжаление е доста тежък и труден за гледане. А и честно казано не очаквах това развитие на историята.

>>>>
Блага, всъщност не е никак 'блага' Мислех си, че отчаяна и останала без нищо ще се опита да намери 'Геро' и да го убие или да каже на полицията, че се е свързала с измамника и чрез нея евентуално да му устроят клопка. А то какво? Крадеше парите на хората, а накрая заради нея най-вероятно ще убият чужденката, а тя дори не подаде сигнал. Не мога да я оправдая в никакъв случай и за нищо)

Това е филма за сраха, малодушието и равнодушието...
Мога и опиша филма с една известна поговорка/сентенция:
''Злото съществува, защото добрите хора не правят нищо''
А още по-лошо е когато добрите хора стават лоши, защото е по-лесно и удобно...
-
8.0 / 7.5

Последна промяна Diavolo на 12.02.2024 20:18, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   12.02.2024 20:20

Дворецът (The Palace) (2023)
https://www.imdb.com/title/tt14549270/

Абсурдна черна комедия, която прави един много неприятен напречен разрез на хората и порядките сред богатите и разглезените...
Имаше наистина забавни моменти на които на глас съм се смял. Каста е много добър.
Но имам един голям проблем. Филмът генерално куца и страда от липсата на една основна идея било като за фабула, било като за размисъл на финала... Все едно гледах документалка от различни абсурдни моменти, които могат да се случат на един управител на супер луксозен хотел на приказно място в снежните Алпи.

Все е пак хубаво да се види според мен. Дори и да не ви хареса.
-
6

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   12.02.2024 20:47

Past Lives (2023)
https://www.imdb.com/title/tt13238346/

Много хубава романтична история, копродукция на Република Корея и САЩ.

Кой не помни първата си детска любов? И какво би станало 20 години по-късно...?
Този филм разказва за всичко това. За една може би изгубена голяма любов. За това как живота по-често не събира, а разделя сродните души... Но дали пък така не е по-добре за тях?
Едновременно с това те кара да се замислиш, какво би станало в един друг живот или една друга Вселена?
Какво значи корейското, 'ИнЮн' - кармичното събиране на хора, които са били любовници в минали животи.

Добър каст, хубав сценарий - една сърдечна история!
Препоръчвам с две палчета нагоре!
-
7.5 / 8.0

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   14.02.2024 16:12

Изгледах по bTV Cinema два филма, които съзнателно-умишлено пропусках през годините...
Като този Комптън получи доста ласкави отзиви, но просто не желаех да го гледам.

Straight Outta Compton (2015)
https://www.imdb.com/title/tt1398426/

Биографичен филм за NWA и как уличния гангста стил завладя щатите и Европа през 80-те и 90-те години на 20 век.
Не е това моето просто. Иначе е добре направен, спор няма.
Само дето този филм по-скоро им направи лоша реклама на т.нар. 'гангста рап'
-
6

Judas and the Black Messiah (2021)
https://www.imdb.com/title/tt9784798/

Отново биографичен филм разказващ за черните пантери и тяхното разпадане след атаките от ФБР.
Честно казано точно тази тема за афроамериканските неволи през годините винаги ми е била твърде далечна и скучна. Далеч повече ме интересуват драмите с индианците, пред които тези на черните са детска приказка.
Не ми хареса филма. Не ми хареса и каста. И не доумявам за оскара даден на Даниел Калуя, който между другото е много тежък расист...
-
4

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   14.02.2024 17:11

Маестро (Maestro) (2023)
https://www.imdb.com/title/tt5535276/

Точно този тип биографични филми определено не са моето нещо (просто в голяма степен са ми скучни), но давам доста положителна оценка на филма най-вече заради изпълнението на Кери Мълиган, която според мен се справя по-добре дори и от маестро Купър... Умела режисьорка работа на Брадли Купър, много красиво и умело вмъкнати 4:3 кадри, много добър дизайн.
Но да, поглеждах часовника си, което никога не е бил добър индикатор... Определено не бих го повторил, но и не съжалявам, че го гледах.
Препоръчвам, но ако сте в настроение за биографична драма.
-
7.0 / 6.5

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   14.02.2024 17:48

Заседнали (The Holdovers) (2023)
https://www.imdb.com/title/tt14849194/

Трогателна история на майстора Александър Пейн
Разказва за учител по история, който е чешит и темерут и никой не харесва и как той подхожда спрямо своите ученици и различните ситуации, които възникват.
Много майсторски и плавно разказана история за връзката учител-ученик и дали проблемния и непослушен ученик ще преоткрие своето място в този свят подпомогнат от своя странен учител, докато преминават през какви ли не перипети по време на коледните празници.
Действието се развива в началото на 70-те години на 20 век и възстановката е меко казано впечатляваща. Все едно си бях пуснал филм от тази епоха на киното.
Невероятна роля прави Пол Джиамати. Истинско удоволствие да се гледа.
Бих отличил и Да’вин Джой Рандолф, която е загубила своя син във Виетнам и прави също много добра роля.

Много ми хареса и препоръчвам!
-
8 / 7

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   17.02.2024 13:51

Мадам Уеб (Madame Web) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt11057302/

Марвел и Дисни съвсем го закъсаха горките... Какви филми правеха преди години и какво ни предлагат сега?!
WTF?!?! Какво по дяволите беше това, което гледах???
Потресаващо ТЪП филм!
Ужасен каст, патетично елементарен сценарий и много слаба режисура.
Не се сещам за едно нещо за което да похваля филма.

Дакота Джонсън милата, толкова ми е симпатична, но не може да играе и е сбъркала професията си.
Антагониста беше жалък и смешен, а така и не се разбра момичетата как така ще станат пазители или там каквото и по дяволите да са. Не че ми пука. Може би са се надявали на продължение и там да разгърнат историята ама аз викам всички да се хванат за ръчичка и право в амазонската джунгла и да си останат там в забрава...
-
2

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 395 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 20  Следваща