| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Сериали 4 | 19.04.2024 23:12
Tedhttps://www.imdb.com/title/tt14824792/Ако сте гледали и харесали ''Приятелю, Тед'' и сериалът ще ви хареса. Типичния пиперлив хумор от филма в този минисериал. На мен лично ми хареса и препоръчвам, но определено хумора не е за всеки, а и прекалено американски бих казал. - 7
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Сериали 4 | 25.04.2024 15:39
3 Body Problemhttps://www.imdb.com/title/tt13016388/Продукция на Нетфликс. Непременно ще прочета трилогията на Лиу Цъсин, защото сценарият е много любопитен и е нещо различно. Да, отново извънземни ни заплашват (гледали сме го много пъти), но тук е подходено много по-детайлно и научно. Явно е така и в романите, като там съм сигурен, че този елемент е много по-добре развит. Тези, които са гледали китайския сериал, заслужава ли си? 30 епизода ми се виждат страшно много. Прекалили са ми се струва. Предполагам, че е нискобюджетен, така че ако е само говорилня, не знам дали си заслужава, за това и питам? Първите два епизода бяха страхотни и яко се вкарах във филма както се казва. Визирам виртуалната реалност с играта/задача за разрешаване с трите слънца. И заплахата от неизвестното. Също така много ми хареса разговора с 'Господарката' когато тя разбра, че ние сме лъжци и че не може да ни се вярва. Целият сегмент беше много добре изигран и заснет. За съжаление с напредването на историята ставаше все по-банално, клиширано и предвидимо. Имам проблем и с каста. Трябваше всички да са китайци с някои редки изключения. И подбора на героите не ми се нрави. Не могат да ме накарат на чисто емоционално ниво да съпреживявам драмите им. Общо взето не ме интересуват, което е лошо. Най-много ми хареса образа на Бенедикт Уонг. А най-дразнеща е точно главната героиня, явно 'спасителката' - Джес Хонг. Но като цяло това е много добър сериал и бих гледал с интерес и сезон 2, въпреки че се носят слухове, че сериалът ще бъде канселиран, защото от Нетфликс не са доволни от рейтингите. Хареса ми и препоръчвам, като оценката ми клони повече към 7.5 отколкото до 8.0, но това няма значение. - 7.5 / 8.0
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 25.04.2024 16:01
Shōgunhttps://www.imdb.com/title/tt2788316/Продукция на FX Малко съм с противоречив вкус и раздвоен за финалното ми мнение за минисериала, но все пак повече ми хареса и повече са положителните неща. Романа си ми остава много по-любим. Романът е един от най-любимите ми изобщо в историята. Между другото имам ги и съм изчел абсолютно всички книги на Клавел. Не вярвам да направят втори сезон, защото ще трябва да си съчиняват много нови неща, освен ако не искат да дават основно ретроспекции. Цялостно ми хареса много и ще му дам висока оценка, но за съжаление му липсва магията на чисто емоционалната тръпка от моя страна, за да заслужи 9-ка. Ако бях сух кинокритик може би щях да му дам 9.0 / 8.7 - това е реалната му оценка на база сценарий, каст, сценография, операторска работа, музика и т.н. НО освен с Торанага заради любимия ми и велик Хироюки Санада и фантастичната Марико (изиграна от Анна Савай) останалите герои не ме грабнаха. Всъщност много ми хареса Фуджи, както и Кашиги Ябушиге (също страхотна игра на Таданобу Асано). Така и така екшън почти нямаше (и в романа почти няма екшън, както и финалната голяма битка също липсва), ами можеха тогава да разгърнат малко повече от задкулисната игра, да разберем малко повече относно обосновката на героите, да ги опознаем повече. Съжалявам ама аз не съм японец и като европеец мисленето ми е по-различно, както и възприятието на нещата. Разбирам, че сериалът е едва ли не японския прочит на историята за Джон Блакторн и Торанага, но този минимализъм в говорене/действие не ми се понрави и не е моето. Има някои по-съществени разлики с романа, но те не са причина за финалната ми оценка. Със сигурност този сериал ще се обсъжда дълго време и ще бъде едно от събитията на 2024 г. и не само, но лично в моите очи не е този шедьовър, както си мислех, че ще бъде в началото, когато си казах, УАУ какво по дяволите гледам. И все пак заради финалния кадър ще ударя едно рамо и ще завиша оценката, защото си мислех да дам даже 7.5 / 7.0 И така: - 8.0 / 7.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 09.05.2024 18:06
Изгледах сезон 2 на Invinciblehttps://www.imdb.com/title/tt6741278/Бруталната анимация на Робърт Къркман (TWD) под шапката на Амазон. Може да се каже и The Boys на анимациите, хаха. Амии отново ми хареса, жалко, че са само 8 епизода и че се чака много между сезоните. Но Къркман е обещал сезон 3 да се появи много по-бързо. Да видим... Сезон 1 все пак ми хареса повече, може би защото в този сезон видяхме много малко от Нолан Грейсън а.к.а. Омни-Мен. На сезон 1 бях дал 9.0, на сезон 2 ще дам 8.0/7.7, а общо дотук давам една много стабилна оценка от 8.5 с плюсче. - 8.5Изгледах и една много странна късометражно аниме на Warhammer The Exoditehttps://www.imdb.com/title/tt15318952/Само 3 епизода от по 11 минути. Графиката е убийствена, ама по дяволите какво беше това за Бога??? Няма история, няма нищо. Пускат ти там някакъв екшън с някаква кратка предистория на експанзията на човешката раса, която се е превърнала в Империя и е завладяла Галактиката. Нещо такова. Дори и аз не съм сигурен. Явно е реклама просто за Warhammer, знам ли и аз какво им е била целта. - 4
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 09.05.2024 18:37
Fallout (2024)https://www.imdb.com/title/tt12637874/ТОП! Може би най-добрия нов сериал за 2024 г. А още е рано... Обожавам постапокалитчните сюжети. Но и винаги подхождам много внимателно и с високи изисквания. Този сериал издържа всички 'проверки'. Каста е на изключително ниво. Пука ти за героите, защото са изградени много добре. Историята е майсторски написана и пресъздадена. На час по лъжичка ти се разкрива и така тръпнеш до самият край, за да ти се разкаже всичко, въпреки че ако си по-досетлив ще си навързал вече нещата. Сценография, декори, ефекти, музика, всичко е на възможно най-високо ниво. А това че са вкарали и много черен хумор прави сериала още по-добър, защото за такъв тип сценарий се иска особено умение и не всеки го може. Много лесно можеш да прекалиш и да развалиш всичко. А тук това работи идеално. Горещо препоръчвам! - 9.0 / 8.5
|
|   |
|
 |
|
Pocko
(Real Green)
|

Re: Сериали 4 | 09.05.2024 21:43
Айде, бре Дяволе, чакам, чакам, ама отзив за Fallout няма. Викам си да не си го пропуснал :) За мен също сериалът е много добър, допадна ми страшно много. Не съм играл играта, но чета отзиви на хора, които са я играли и също хвалят сериала.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 10.05.2024 17:43
Star Wars: The Bad Batchhttps://www.imdb.com/title/tt12708542/Приключих с финалния за сериала сезон 3. Доволен съм. И вярвам, че болшинството Стар Уорс фенове също са останали доволни от финала на сериала. Дейв Филони за пореден път не ни подведе! --> Има спойлери <--Първо, остана ли нещо неизяснено? 1) Тек, уви си е мъртъв. Но и честно казано по-добре така, за да има някакъв смисъл от смъртта му. От неговата саможертва. Така тя придобива много по-голяма стойност. Пък и е крайно време някой обичан и положителен герой да си умре още от първия път и да не го връщат под никаква форма. Не че не е имало и други такива случаи разбира се. И то с главни герои. А този тайнствен клониран супер войник е просто Клон X и толкоз. 2) Исках малко повече около Скорч, но ей така го заметоха... 3) И какво по дяволите стана с Коди? Отново за тоз чиляк или нищо или хайде почти нищо... Освен ако Филони няма някакви други идеи, нещо свързано с Рекс и Еко и покрай тях да разберем и за Коди... Визирам бъдещ негов проект, който да свърже края на Бад Бач с началото на Бунтовници. И мисля, че общо взето е това. Много дребни камъчета, които в никакъв случай не обръщат каруцата. Само щрихирам. Много съм доволен, че не убиха Кросхеър и че в случая не познах, защото бях почти на 100% сигурен, че накрая ще се жертва за Омега и братята си. Неговият образ бе най-добре изградения такъв в целия сериал и ми се превърна в любимец. Много съм доволен от самия епилог. Порасналата Омега, която се включва в съпротивата и явно е участвала и в бунта и е допринесла за краха на Империята години по-късно. Хареса ми, че я дадоха само с Хънтър, защото каквото и да си говорим, той си е нейния 'татко' И някак си бяха най-близки. Нямам претенции, че не са показали Рекър и Кросхеър, нали ги споменаха, значи всичко е наред с тях. Хемлок си получи заслуженото. За мен един от най-противните антагонисти изобщо във Вселената на Стар Уорс. До него дори мекотелото Рампарт изглежда цвете. Радвам се обаче, че не тръгнаха да изкупват греховете на Рампарт. Това щеше да е грешка, предвид факта, че унищожи цяло Камино. И поетично (както казва чичко Лукас), но умря убит от каминонец. Да, и все пак имахме саможертва на финала! Дело на Нала Се. Очаквано, не съм изненадан. Тя свърши изключително важна работа и реално тя унищожи проекта Некромансър и за мен също допринесе за бъдещия крах на Империята, защото ако този проект се бе осъществил, Императора щеше да е много по-силен и могъщ, както и елитните му войници. Така за Люк и компания щеше да е почти непосилно да се справят с тях. Имам обаче критика към Филони относно смъртта на Нала Се. Не конкретно за нея, а за факта, че след това така и не дадоха дори и за няколко секунди как Омега скърби за нея. Всъщност изобщо не се спомена нейната смърт все едно не е съществувала никога?! За мен задължително трябваше да има подобен момент с Омега, дори и за 20/30 секунди. Много странно... И какво излиза сега? Че Омега е отговорна за унищожаването на Олдерон? Амиии, мдам. Замислете се. Най-важния за Императора проект се проваля, но това дава възможност на гранд адмирал Таркин да прокара своя план за ''Звездата на смъртта'' известен с кодовото име, ''Звезден прах'' Ще ми липсват много Клон 99. Надявам се след година/две, Филони да продължи с анимациите, защото те са много по-добри от някои 'лайв-акшън' проекти. А и в тях няма абсолютно никаква и така типична за Дисни супер дразнеща пропаганда. И това което виждаме е истински Стар Уорс. Създаден от човек, който познава детайлно канона и е фен до мозъка на костите си в тази неповторима далечна сага. Цялостна оценка на сериала: 8.0 / 8.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 17.05.2024 16:26
Есента на демона (сезон 2 на Дяволското гърло)https://nova.bg/series_movies/series/5212/Изгледах преди малко финала на сезона. Със смесени чувства съм, но за съжаление надделява негативното, така че уви, няма да дам добра оценка. Има спойлери, ако не сте гледали, не четете! Бяш си решил този сезон да не търся кой е убиецът и че няма да гледам за това, а просто за кеф, така че не бях активен детектив. Но пък професорът беше толкова крещящ основен заподозрян, че то наистина реално нямаше кой друг да е. Няколко пъти си мислех за някой друг (ей така насила, само и само за да не е копи-пейст моделът от сезон 1) и просто стоеше нелепо. Та така... И ако съм познал за това кой е демонът, то очаквах да не е инвалид, т.е. сам да извършва убийствата. Да няма помагач. Никога не съм харесвал екипните изпълнения. Не са ми особено достоверни. В над 90% от случаите серийният убиец е вълк-единак. Не ми хареса и че физическият палач го видяхме едва в последния епизод, ей така от нищото. Кокалчето братче?! Кой? Кокалчето! Щеше да е върховно ако например се окажеше Илчев, ама къде ти толкова смелост или креативност. Сега първо ще спомена позитивното, после лошото (разбирайте всичко останало): Отлична операторска работа Любимата ми музика Кадрите от Търново Актьорската игра на Тони Наумовски (като вече разкрилия се демон не бе толкова блестящ, но това го отдавам на Милошев) и Александър Тонев, като Фичето (особено той е откритието за мен). Теодора Духовникова при смъртта на Филип. Владо Карамазов в сцената на смъртта си (изключително достоверно я изигра и да, точно така се прави, без излишни театрални драматизми) За тези финални арки на главните ни герои все пак съм длъжен и да похваля Милошев. Хареса ми много и Димо Алексиев като полицай Харитонов. Много добра роля направи. Това че той и Заимова се взеха ми хареса. Реално те двамата разследваха повече и особено тя, отколкото главните ни герои. Аз лично не съм разочарован от смъртта на Филип, защото той реално в този сезон само телом бе там, разхождайки манерката. Духом бе в Смолян (а актьора си е мислел за фотографията сигурно) и бе мъртъв отдавна. А може би нарочно е толкова безличен Чанов в този сезон, за да не тъгуват много хората от смъртта му? Или самият Карамазов не е давал много от себе си, не знам. И не ще узнаем. Но смъртта му е реалистична. За съжаление много често главните герои умират. Понякога по сценарий, понякога самите актьори така искат. Сега поне без него няма как да има сезон 3 и искрено се надавам да спрат дотук, защото този сезон бе доста по-слаб от първия. По тази логика, един евентуален трети сезон ще е тотал щета. Айде не, моля ви се. Спрете дотук. И без това телевизионните рейтинги бяха много слаби. И сега за лошотоТо откъде да започна. Няма много смисъл, а и сигурно вече всички сте споменали. Тепърва ще ви чета. Много сте изписали от снощи. Копи-пейст от сезон 1! Убиецът помага на нашите детективи и го гледаме още от епизод 1. Мия се сеща кой е и е сигурна в себе си, но след това много бързо се хваща за някакво ''доказателства'' и забравя за това свое шесто чувство и за тази следа, все едно никога не е съществувала?! Това Кокалче какво е дирил в затвора след като страда от параноидна шизофрения??? Няма съд, който да го изпрати там. Или според Милошев то тази шизофрения ей така си идва от нищото, когато на човек му скимне? И извинявайте, но е супер несериозно и изобщо никъде не се прави така, да ти покажат човекът зад качулката чак в последния епизод и той да се окаже абсолютен новобранец. Слаб 2! Най-лошото нещо е, че този сериал със сигурност е вдъхновен от Истински детектив, като са вкарани и много неща от великите шведски трилъри, само че са вкарани ей така самоцелно и без никаква логика или последователност. Милошев, как се става действащ полицай на терен без да си стрелял??? Или за жена ти може? А точно Заимова да убие (научила се да стреля само преди 5 минути) Демонът изобщо не ми хареса. Трябваше да е Мия или Фичето. Къде беше криминалното разследване??? Аз такова не видях. Видях една хаотична и аматьорска работа, която само идва да ни покаже, че реално полиция нямаме и че изобщо не сме подготвени да се справяме с евентуални гениални зли умове. Какво послание на финала по дяволите??? Милошев, добре ли си? Пламен Арсов беше лош. Много лош. Болен мозък и психопат. Какви престъпление, какви пет лева??? И добре, къде бяха тези истории, за да съчувстваме на демона??? Къде бяха ретроспекциите, историите от миналото? Защо по дяволите Филотея е избрала Десподов??? Каква е историята на милионите зазидани от Тороманов??? Сега идва и една огромна и срамна дупка в сюжета. То не е дупка, а цяла пропаст. На снимката в Сеул, Кърджиев е млад. А Пламен Арсов е умрял през 2016 г. (нали така пишеше на гробовете) т.е. 6, 7 години преди сегашните събития в сериала, т.е. има едно явно несъответствие като години и време.За толкова наивни канарчета (апропо ако четат фенове на Ботев Пд, честита купа на България!) ли ни взимате??? Отказвам да повярвам, че масовия зрител ни е толкова глупав и лесен за манипулация. Какво говори това за обществото ни? Не ми хареса, че Филип не чу думите ''Обичам те'' от страна на Мия. Тя трябваше по-рано да му ги каже. Това няма да направи болката и по-малка. Но са дребни хитринки за омекотяване на ситуацията, която явно Милошев не умее. Дребни детайлчета. Изключително нелеп момент (като сложена нова и красива кръпка на дреха, която трябва да се унищожи просто и нищо повече) с изникналия от нищото зелен кмет да кани патоложката Дара на зелена среща. Хора, по дяволите не се прави така! Току-що сте убили всенародния любимец, Карамазов. А и вече си имахме Харитонов и Заимова. Кому бе нужно това? Един сериал или е с мрачен финал или е с положителен. Миш-маша не е добра рецепта! Мия нямаше нужда да страда повече. Тя достатъчно изстрада смъртта на мъжа си. Иначе да, поне тук демонът бе прав. Мия видя какво е истински Ад, тук в Търново. Убийствата бяха по-брутални и убиха втората и любов. Това че любимият и Филип умря в ада (препратка към най-ниската точка в пещерата в която бяха) си беше попадение и сбъдване на заканата от писмото. Както и към Филип, че първият бе фарс, а този път трагедия (да, последна трагедия, смъртта му). Но всичко това беше излишно в сценария на Милошев и по този начин нелепото му финално послание олеква още повече. Защото реално Мия Язова няма абсолютно никаква вина за действията на мъжа си. Да се бе сетил поне Милошев преди да пише небивалици ей така да спомене, че лично тя се е разпоредила да изпратят отряда на този адрес, където скъпата и барета е пребил Арсов и му е докарал инвалидността. Ирина-Теодора (ако не се лъжа така се казваше щерката на Десподов, да на него, защото Арсов е донорче само) явно е обичала много баща си. И защо ни го показаха чак в последния момент, а преди това така я караха да играе все едно е на наркотици и все едно той я бие всяка вечер... Хора, не се прави така! Но Милошев обича да прави това. Навсякъде хвърля яко хайвер (зелен) за едно непрекъснато отвличане на вниманието, само че по този начин си доразваля и без това слабия и непоследователен сценарий. Най-големия проблем на сериала е написания сценарий. Самият сериал не е конструиран добре. Не е построен правилно. Историята е добра и при един умел разказвач можеше да се получи сериал-шедьовър, докато този е вкиснат паприкаш. Финална оценка на сезона по десетобалната система (ще ударя едно рамо, че е роден сериал все пак): 5
Последна промяна Diavolo на 17.05.2024 16:28, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 23.05.2024 19:08
Около света за 80 дни (Around the World in 80 Days) (2021)https://www.imdb.com/title/tt9174578/Изгледах го по bTV Action и останах приятно изненадан. Разбира се държа да подчертая, че има много големи промени спрямо класическото произведение на Жул Верн. Без да е нещо специално, просто лек, забавен, свеж сериал. Имаше от всичко по нещо. Но уви, сериалът бе канселиран заради слаб интерес и ниски рейтинги. Но поне тази класическа история на Жул Верн бе завършена. - 7.0
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 3 | 10.06.2024 12:19
The Acolytehttps://www.imdb.com/title/tt12262202/ Отдавна още писах използвайки култов Star Wars цитат: ''I have a bad feeling about this'' Уви, оказах се прав. Ето, дадох шанс, подходих с възможно най-ниските очаквания и им предоставих всички възможни условия, за да ми хареса поне малко (мааалко). Нищо повече от това или нещо по-специално не исках. И не и не! Съжалявам, но това 'фрик шоу' (не знам как по друг начин да го опиша) е всичко друго но не и Стар Уорс! Това е някаква евтина CW продукция с комедийно-фантастични елементи и безочлива пропаганда.. За съжаление така се получава, когато с проекта се захващат хора, които нямат никаква представа какво е това Star Wars, нито уважават канона, нито уважават феновете. Точно обратното. Тези автори, по-специално този екип създал това недоразумение мразят Стар Уорс, мразят канона на Лукас и самият него, мразят и нас феновете. За това последното съм категоричен. Споменах за факта, че тези два епизода ми изглеждаха по-евтини и от най-мизерния CW или SyFy сериал. А всъщност не е така. За бога, това е един от най-скъпите сериали в историята със смразяващия бюджет от $180 млн. Да, повтарям, 180 милиона?!?! Грешката не е във вашите монитори... Само за справка Оби Уан Кеноби струваше 90 млн. и се водеше най-скъпата Стар Уорс продукция (извън филмите разбира се и то не всички, хаха). За бога, къде са отишли тези пари??? За огъня във вакуум средата в космоса, може би? Корусант изглеждаше потресаващо зле. Декори, костюми, ефекти, операторска работа. Всичко е направено толкова нескопосано, че буквално останах потресен. Тези хора ако им дадеш да заснемат Титаник, сигурно след това ще видим някаква пробита лодка за двама... И не, с подобни проекти, рефрена подет от Катлийн Кенеди ''The Force Is Female '' никога няма да стане реалност, защото тези жени се дискредитират непрекъснато и стават за посмешище. Така уважение или признание няма как да получат. Сценария е слаб, много много слаб. Така написаните образи издишат и не ми пука за нито един от тях освен в малка степен за мастър Сол. Кунг фу сцените са толкова неуместни и толкова извън Стар Уорс Вселената, че не знам на кого му е хрумнало изобщо това нещо. Явно 100 г. преди Отмъщението на Ситите всички са владеели кунг фу. Но избрания от Силата, Анакин Скайуокър и куп други велики джедаи явно не са чували за тези техники... Дообрее. Диалозите са покъртително слаби, а най-лошото нещо от цялата тази каша е каста. Толкова слаб и неуместен каст не съм виждал от години! Главната героиня е покъртително слаба. Тя има две роли. На лошата и на добрата близначка. Само дето изражението и мимиките са и едни и същи и в двата образа. Освен трагичната Аманда Стенберг има още двама актьори с покъртително слаба игра. Чарли Барнет и Ребека Хендерсън. Отново, лек светъл лъч е Ли Джънг-дже от Скуит Геймс, който в малка степен ми напомни за великия Куай-Гон. Използваха Кари-Ан Мос толкова нагло в рекламната кампания, а я убиха в 7-та минута, хахаха. И то по толкова нелеп начин. Да, лазера не убива, но малката кама убива със сигурност. Покъртителна идея! Любопитно: Дийн-Чарлз Чапман (Томен от Игра на тронове) се самоубива на екран за втори път, хаха. И добре направи ако питате мен... Най-нелепия и трагикомичен образ е отвратително боядисаната в зелено Венестра, раздаваща го големия бос на джедаите. Гримьорите са за директно уволнение, но то реално целия екип е за такова. И накрая за пропагандата. Да, има я. Още в началото на филма изрично държаха да подчертаят, че Оша има две майки (?!). Интересно как ли са заченали? Или може би някой щъркел е донесъл близначките? Сигурно ще се измъкнат със Силата, но това ще е толкова нелепо и скандално, че ще бъдат попилени от феновете, хахаха. В каста няма нито един бял мъж, всъщност имаше, но реши да избяга от тази катастрофа и гаврътна отровата. Всички командващи са жени и то от типа Мери Сю, изиграни от бездарни актриси. Джедай Йорд го раздава по-наперен, но всъщност непрекъснато е поправян, поучаван и засрамван от разбира се изключително умната и проницателна Джеки, а зеленото чудовище непрекъснато пили на главата на горкия Сол. Този Скуит гейм е много по-гаден и опасен човече, не знаеш къде си попаднал, бягай докато е време! Как искате да се получи нещо дори и на 1/5 качествено? Когато начело на проекта са хора, които имат само една цел, да разделят хората и да сеят омраза, както и да демонстрират тоталното си невежество и творческо безсилие. Шоурънър е Лесли Хедлънд, известна с това, че 4 г. се кълнеше, че нейният прескъп шеф Харви Уайнстийн никога не е злоупотребявал с жени и че тя нищо не знаела виждаш ли... Личният секретар точно нищо не знае. Доооообреее. Същата тази Хедлънд нарече Трипио, 'Гей', а Арту 'лесбийка' ?!?! Тя самата е лесбийка. И пробута бездарната си интимна половинка Ребека Хендерсън в главна роля, изключително гнусно боядисана в зелено. Ама кой знае може това да им е някакъв личен извратен фетиш... Трагикомичното джедайче Йорд е изигран от Дафни Кийн. Също 'Гей' в реалния живот. Хубаво, лошо няма разбира се. Ама за жалост е много слаб актьор и стана за посмешище като заяви в интервю, че Анакин Скайуокър е взривил 'Звездата на смъртта' ?!?! Небинарната (хъх, това каква порода хомо сапиенс са?) Аманда Стенберг гордо заяви как е участва в проект, главната цел в който е бил да накарат всички бели хора да реват?!?! Представяте ли си ако бял мъж каже нещо такова за афроамериканците какъв лов на вещици ще настане? Една от бездарните сценаристки в сериала пък се изцепи, че е била наета на работа след като е казала, че единственото нещо, което знае за Стар Уорс е, че в него участва Харисън Форд и че обикалял с едно извънземно куче (?!) из космоса! Та да, това мили хора е екипът на шоуто. Е, как да се получат нещата, кажете ми... - 3
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Филми 3 | 10.06.2024 18:19
Нямам идея за какво говориш ама звучи ужасно и ако случайно ми попадне да го гледам, ще го пропусна. 
 |
|
redo
(The Thracian Orphics)
|

Re: Филми 3 | 11.06.2024 14:59
Подписвам се под това. Единственото, което ги интересува, е да си вкарат пропагандата.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 13.06.2024 17:55
Orphan Black: Echoes (2023)https://www.imdb.com/title/tt10016724/Ако се чудите дали да го гледате не си го причинявайте. Загуба на време. Единствената причина поради която го изгледах е защото го излъчваха веднъж седмично по Star Channel и е идеален за фон. Реално най-интересното бе в последния епизод, където дори се случи едно нещо, което не очаквах, но не ми пукаше, защото по никакъв начин не ми пукаше за персонажите. Много слаб сценарий, много слаба актьорска игра. Скука. - 5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 13.06.2024 18:19
С епизод 3 на Стар Урос: Аколит направо прокопаха дъното... И после се жалват, че феновете били писквили расисти и хомофоби. А те рално точно това целят, да всяват смут и раздор. Те са виновни с трагичния си сценарий и липсата на всякакво уважение към канона и наследството на Лукас. Значи не знаех, че пожар се подпалва върху камък. Явно е магичен някакъв. Карай да върви. Джедаите и то начело с Йода и Мейс Уинду не искаха да обучат Анакин, защото бе твърде голям, а и виждаха в него опасност, защото таи много гняв и мъка, а тук виждаш ли трима джедаи и един падуан се втурнали из галактиката на някакво забравено от Бога място, което дори не е част от Великата Република, при някакви извратени вещици (цялата сцена с дървото и танца нелеп препис от Аватар), за да вземат да обучат за джедаи две момичета, които са на възрастта на Анакин от Епизод 1, ако не и по-големи?!?! Логика - НИКАКВА! И после едното момиче остана без две майки, сестра и цял орден (докато Анакин остана само без майка) и въпреки това са я взели и обучили (?!?!) Сол защо не използва Силата, за да спаси Мей? Можеше. Даже и Оша щеше да умре, тъй като завалията скочи да я спасява като нормален човек, а можеше да я хване със Силата. Идва и кулминацията. Двете близначки са се родили след явна манипулация на Силата. Никъде не се казва, че са избрани или специални, т.е. двете майки лесбийки са по-гениални от Дарт Сидиъс, Дарт Плегъс, всички учени от Камино и т.н. и т.н. 40 години история и канон градени от Лукас, Филони и още стотици творци минали през ЛукасФилм, за да може някакви безхаберници да съсипят всичко. А самото обяснение за Силата бе върха на цялата малоумщина. Предполагам това обяснение за Силата и за късането на нишките е дошло в някакъв много тежък запек, който е имала уважаваната авторка. И след всичко това, трагичната актьорска игра, нелепите диалози, смешните визуални ефекти си продължават. Няма никаква промяна. Този епизод струва 22 млн. По дяволите, ''Битката за Ендор'' с мечетата (ако си спомняте) изглеждаше по-добре от това. Оценка на епизод 3: 1
Последна промяна Diavolo на 13.06.2024 18:19, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 24.06.2024 15:08
Последното кралство (The Last Kingdom)https://www.imdb.com/title/tt4179452/Доста късно изгледах този сериал, но както се казва, по-добре късно, отколкото никога. И това важи двойно по-убедително и на място, когато става въпрос за такъв сериал като този. Благодарен съм на bTV Action и разбира се горещо го препоръчвам ако има и други такива като мен, които по една или друга причина все още не са го гледали и се колебаят. ТОП класа отвсякъде. Лично за мен е по-добър от Викинги на които също съм голям фен или по-скоро бях такъв, докато не прекалиха и забравиха, че е хубаво да спрат. Е, тук спряха навреме... Върха на сладоледа бе сезон 3, който като сезон ми е може би в топ 5 изобщо като качествена телевизия. Според скромното ми мнение този сериал дори може да се постави донякъде на равни нога до Игра на тронове що касае развитие на героите, атмосфера и политика. Може би една идея след него, но там някъде в неговата атмосфера, което казва всичко и не мисля, че има смисъл от още похвали. Нямам забележки (е, някои не толкова важни и касаещи само последния пети сезон) и горещо препоръчвам. :) - 8.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 28.06.2024 14:28
Dark Matterhttps://www.imdb.com/title/tt19231492/Добре дошли в петизмерно вероятностно пространство, познато още като ‘суперпозиция’ Това е проявление на нашия ум, който се опитва да разтълкува нещо, за което мозъкът ни все още не е еволюирал. Добре дошли в квантовото състояние на мозъка ни. Това което виждаме в кутията прилича на коридор, но всъщност самата кутия се репродуцира във всички възможни реалности, които имат същите координати в пространството и времето! А зад вратите се визуализират безкрайни варианти на света, които познаваме, като аспектите на съзнанието ни, като емоционалното състояние определят каква реалност ще видим, щом отворим вратата... :) Дотук добре. УАУ, каква идея, а и какъв каст. НО... За съжаление започна много силно, но с последните два, три епизода предобриха яко. Излишно усложниха действието, даже го разводниха с вкарването на толкова много Джейсъновци и стана манджа с грозде. Чак вече не ми пукаше какво ще стане с героите и исках час по-скоро да свърши тази мъка. Хареса ми самият финал. Бе красив, а и от това имах нужда. Надявам се да няма втори сезон. И да има не проявявам особено голям интерес. Като цяло ми хареса и препоръчвам, но за мен този сериал ще остане като един пропилян шанс за нещо наистина стойностно и запомнящо се. - 7
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 11.07.2024 17:41
Изгледах Лакомник и Ла Бреа. И на двата сериала, третите сезони са финални и приключват. Sweet Toothhttps://www.imdb.com/title/tt12809988/Добър сериал. Препоръчвам. Някъде в границата на осмицата, но заради финала си смъквам с близо цяла точка или поне половина със сигурност. Защо? Ами защото напълно разбирам, че много автори мразят хората и ги смятат за най-голямото зло на тази планета (включително и при великия Толкин хората не са главните герои и са някак в периферията/миманса), но тук доста попресолиха. Какво излезе, че хората са болестта, а вирусът е лекарството... Въпреки, че беше ужасна и трудно я понасях, тази лошата азиатка бе единствената с акъл в главата, останалите бяха с промити мозъци, като в някаква секта. Хибридите, та хибридите. А хората??? А човечеството??? Да, има много лоши хора, но има и много добри хора. Всъщност хората са изключително сложни и многопластови създания, с толкова разнообразна палитра от чувства и емоции, че не знам дали във Вселената има нещо подобно на нас. Сериалът е лек за гледане, готини герои, запомнящи се. Само ми идваше малко странно, че гледаш в един момент някакви супер детски и наивни изпълнения и в следващия момент някакви тежки екзистенциални размисли и драми. Или си едното или другото. И двете едновременно не е добра рецепта... - 7.5 / 7.0La Breahttps://www.imdb.com/title/tt11640018/Не давам 4 само заради щастливия финал. Харесвам шоута, които си знаят чергата и поне не се опитват да се правят на интересни и ''различни'' Сезон 1 беше 'приятен' (с всички уговорки), но след това изключително нескопосан сценарий и пълна каша по всички линии. Ще запомня този сериал с може би най-слабия каст в историята на телевизията или поне на тези сериали, които аз съм гледал през живота си. Имам усещането, че са ги подбирали със специален конкурс на тема, 'как не се играе' пред камера! - 5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 20.07.2024 10:24
Изгледах сезон 4 на The Boyshttps://www.imdb.com/title/tt1190634/ --> има спойлери <-- Ще бъда максимално кратък, защото нямах търпение този сезон да се изтърколи. Да, беше ми любимо шоу и разбира се, все още остава с висока генерална оценка, но се радвам, че следващия пети сезон ще е последен и всичко приключва, защото се изтъркаха и този четвърти сезон бе меко казано слаб. Поне за мен. А пък скритата сцена след края как да я коментирам, освен като пълна безпомощност вече и поднасянето на претоплени манджи... Така и не пробваха вируса върху Хомлендър, тъпо. Очаквах това да е епичния край на сезона, явно са го запазили за началото на сезон 5, където дано да има повече динамика. След четири сезона продължавам да съм 'отбор Хомлендър' и за мен той им прави шоуто и без него, този сериал отдавна щеше да е забравен. За съжаление на 90% съм сигурен, че ще го убият в края, но синът му ще се стане бащичко, така че ще имаме преливане от пусто в празно... Оценка на сезон 4: 6Генерална оценка: 8.0 / 8.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 20.07.2024 10:58
The Acolytehttps://www.imdb.com/title/tt12262202/ Приключи тази мъка! Искрено се надявам да няма сезон 2, но съм почти сигурен, че ще направят такъв, не защото това недоразумение е гледано или става за нещо, а за да тролят масите и за да създават конфликти. Целта е ясна - разделяй и владей! Ситски лордове всъщност има, не са изчезнали. Ситите са в Дисни и останалите холивудски компании чрез които една много малка, но много богата групичка 'проповядва' идеали в които не вярва, но идеята е съвсем друга. Тези 'неофашистки либерални уок грешки на природата' имат една единствена цел и мисия и тя е да разбият силата на традиционното семейство, за да контролират по-лесно масите. Това е цялата работа. Всичко останало са празни алабалалистики и безсмислени спорове между феновете. Разбира се няма да им се получи и ще загубят битката, защото срещу природата не се върви и след години всичките тези недоразумения ще бъдат изтрити от историята. Това ще се случи и с този абсолютно пропаганден и безсмислен проект за който спрях да пиша, защото не исках непрекъснато да критикувам любимия си бранд. Но сезонът приключи и е време накратко да обобщя впечатлението си. Ще бъда максимално кратък и ясен: Това е най-слабия сериал от Вселената на Стар Уорс и изобщо един от най-слабите сериали за последните 10 години поне. Много слаб сценарий от сит, който не познава историята на Стар Уорс, не познава канона, не разбира посланията на Лукас и не уважава феновете! Много слаба, направо бих я нарекъл бездарна актьорска игра. Но повечето там не са и актьори, а са викнати по съвсем друга причина и тя е само защото не са бели или защото са 'гей' Толкова генерално слаб и бездарен каст не бях гледал от години и само онези клетници от Ла Бреа могат да им съперничат. Лошо структуриран сериал, лошо написан, лошо монтиран и лошо изигран! Бюджетът е 180 млн. а изглеждаше като да е от 8 млн. Няма да пиша, че канона е разбит или каквото и да е там. Има много мнения в тази насока и милиони възмутени фенове пищят, но за мен това са безсмислени глупости и преливане от пусто в празно. В смисъл такъв, че този проект просто не бива да се приема сериозно, игнорирайте го и проблемът вече не е проблем, а актив. А и след години тези истории ще са забравени, защото ще са пренаписани. Както виждате, много лесно можете да решите проблема. Въпрос на възприятие... Никога няма да им простя обаче факта, че изкараха джедаите (не всички, но централните герои, което ти е достатъчно) отрепки. Целта е ясна, вижте началото на поста ми. Просто Катрин и Лесли в реалния живот са точно такива 'грешки/извращения на Силата' каквито са Оша/Мей. Така че то това казва всичко. Нека все пак завърша и с нещо положително. Единственото такова. Повечето битки им се получиха и наблягам основно на тези със светлинните мечове. Добра хореография. Така че получават една точна бонус заради този факт. - 2
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 4 | 10.09.2024 17:10
Faudahttps://www.imdb.com/title/tt4565380/Изгледах всичките 4 сезона на израелския сериал, който е подновен и за пети сезон. Горещо препоръчвам! Изключителен сериал! С много суров реализъм и изълнен с пълната палитра от емоции и чувства, които могат да ви пометат буквално. Много силен сценарий, много силен каст, майсторска режисура, операторска работа, музика и монтаж. Имаше някои съвсем дребни нещица, които ме подразниха, но бели кахъри както се казва. Разказва се за вечната битка между евреи и палестинци за ивицата Газа и не само... Сериалът е много жесток на моменти, някои неща ще ви дойдат ей така шокиращо изневиделица, чувствайте се предупредени, но е задължителен за всеки един ценител. - 8.5
|
|   |
|
|