Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 20.09.2026 23:14

Отговори на тема  [ 80 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Снукър 2023 ~~~ 
Автор Съобщение
(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   22.01.2024 22:41

Ти много неща гледаш наведнъж и не съм сигурен, дали си слушал Спиридонов?
Саудитска Арабия превзема и снукъра. В скоро време ще има турнир там, като освен масата пари, които ще се хвърлят, ще има и още една топка :outofspace:
Доколкото разбрах ще е златна и ще може да се вкарва, след като влезнат червените. Демек спорт с вековна история, ще бъде с нови правила. Което макар и временно, никак не е добре...

Изображение

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   22.01.2024 22:42

Чух го това. Голяма простотия. Надявам се да претърпи пълен крах.

(Dune Warriors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   07.03.2024 23:20

След първото издание на турнира в СА, като нищо ще се превърне в постоянен турнир и нововъведението със златната топка, според мен ще се понрави на организаторите, още повече ,че наградния фонд за максимум беще 500к паунда

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   08.04.2024 21:13

Финал класика снощи между Марк Уилямс и Рони О'Съливан в един от големите ранкинг турнири на ITV, като този път уелският дракон взе превес с 10-5.
Мачът може да бъде разделен на три сегмента:

1) До 3-1 за Уилямс, Рони почти не беше в мача като най-високият му брейк беше 40 и Уилямс с процентна игра, без фойерверки, взе ранен аванс;

2) След 15-минутния интервал Ракетата влезе във вихрено темпо и с 4 големи брейка направи 5-3 за точно 37 минути, като Уилямс определено можеше да се чувства щастлив, че сесията приключи при този резултат и предстоеше 3 часа и половина пауза;

3) Във вечерната сесия Уилямс беше невероятен в защита и се доказа като един от най-добрите сингълпотъри (особено една червена към средния десен беше пиронът на турнира), а почти всяка грешка на Рони беше наказвана с брейк от поне 70 точки. Някъде при 8-5 Рони сякаш загуби и мотивация и желание за битка и непредизвиканите грешки се засилиха още повече. Особено фрапантен бе фрейм № 15, в който и двамата се редуваха да пропускат - Уило явно изпита леко напрежение при затварянето на мача.

Така, 10-5 финален резултат за Уилямс, който спечели 7 поредни фрейма във вечерната сесия, а преди това помля и Тръмп и Алън. Срещу Алън резултатът беше в един момент дори 9-0 в полза на Марк Уилямс преди да затвори с 10-5. Следва да се отбележи, че Уилямс беше близо да отпадне още от Том Форд в 1-и кръг, но направи "най-доброто разчистване в професионалната си кариера", когато изоставаше и беше опрян до стената при 9-9. Съветвам ви да си го пуснете в YouTube, всички червени бяха до борда.

Това е и втора тежка победа на Марк Джей срещу Рони след Мастърса през миналата година, когато Уило спечели с 6-5. Интересно дали ще се получи някаква сюжетна линия като между Надал и Федерер - визирам това, че Надал доминираше баланса горе-долу до 2017 г., когато изведнъж Федерер започна да ниже тежки победи и дори да се чувства комфортно срещу големия си немезис. Нещо подобно се чувстваше и в играта на Уилямс вчера, който игра като на тренировка - подчертано бързо и агресивно и не изглеждаше ни най-малко притеснен от противника.

Интересно ще бъде, ако се срещнат и на Световното, след като през 2022 г. бяхме съвсем близо до именно такъв финал между легендите набор 75. Стискам палци, Уилямс вече е сред фаворитите на букитата и за Крусибъл.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   23.04.2024 14:28

Неприятника Селби изхвърча позорно още в 1 кръг. :laugh: :wave:
Значи вече това световно може да се гледа за кеф :innocent:

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   23.04.2024 15:05

И световния шампион отпадна още в първи кръг. В горната половина се очертава сблъсък Хигинс и Алън, като по всяка вероятност един от тях ще играе с Шон Мърфи на полуфинала. Гледах малко от Картър и Макгуайър и не бих казал, че шотландеца ще направи някакъв сериозен пробив. Друга опция е Кайрън Уилсън, който евентуално би могъл да победи един измежду Хигинс и Алън, но по-скоро това няма да стане.
Долу се очертава мега сблъсък между Марк Уилямс и Тръмп и евентуален полуфинал на някой от тях с Рони, ако разбира се е в настроение и му се играе.

Разбира се това са хипотези, но в общи линии очаквам полуфинали Шон Мърфи-Марк Алън и Марк Уилямс-Рони.

Изображение

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   25.04.2024 06:50

Да, ама не.
Ем Джей е АУТ! За съжаление на Хенмана, а и мое разбира се. И предполагам за всички фенове на снукъра.
Огромен ШОК! :outofspace:

Доста жертви в този 1 кръг.
Марк Уилямс, Марк Селби, Дин Дзунхуей и Бари Хоукинс.
Да видим дали и Джон Хигинс няма да загуби днес...

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   28.04.2024 19:12

Изненадите продължават :-o
Не очаквах въобще Макгуайър да отстрани Шон Мърфи, но явно е, че моите очаквания нямат общо с реалността.
В момента и двата мача са много интересни и завързани. Лисовски и Бингъм правят дълги серии от фреймове и никой не може да се откъсне.
А Марк Алън и Хигинс се държат към този час 5-7, но в 13 тия фрейм "пистолета" влезе в серия.
Кайрън Уилсън ще се класира напред без проблеми според мене, а Рони има малко предимство срещу Райън Дей и ако не се случи нещо много неочаквано, то и той ще продължи.
Дяволе, става мазало...

Изображение

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   30.04.2024 00:49

Мега драма в 25 ти фрейм и победа за Джон Хигинс :outofspace:

Изображение

(Real Green)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   30.04.2024 00:53

Ами Жорка, вълшебство от Вълшебника. Никак не съм му фен, но показа много "топки" в този 25ти фрейм.

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   30.04.2024 01:04

Така е, Роска. Много класа и много топки показа. Иначе и 24 тия фрейм беше уникален. То не бяха надлъгвания, не бяха сейфтита. След онази червена на Алън си казах, че мачът е приключил, но не би. А дабъла на Хигинс в последния фрейм, беше от топ класа :moufan:

Изображение

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   30.04.2024 13:18

Да, велик мач стана. Нйа-добрия на това засега слабо световно първенство.
Гледах успоредно и Бинго и Лисовски.
Реално Алън изтърва Хигинс. А в този последен фрейм преди изумителния дабъл, можеше да приключи всичко, но сбърка сравнително леско топка с хикса при своята серия.
Вървим към финал Тръмо - О' Съливан. 8-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   01.05.2024 02:42

Гилбърт е в супер форма, дали не се готви някаква изненада тип Бресел...
Тръмп и Рони обаче са полуфинал, ако няма изненади. Сега погледнах схемата. Няма да има финал мечта. Жалко, ама това ще е нещо като финал преди финала.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   01.05.2024 16:42

Шокиращо отпадане на Тръмп след безобразна игра. :dunno: :-( :uuu:

(Real Green)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   01.05.2024 23:31

Ее, Дяволе, прокле и Ронката, и Тръмп :) ще има трима от квалификациите на 1/2 финалите.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   01.05.2024 23:45

кур за рони, кур осма :) не биваше да се кара на Деската. :laugh: да ходи в Китай сега да си играе демо мачовете с Динг.

Аз съм за Дейв Гилбърт оттук нататък. :) Не знам кога за последно е имало трима квалификанти на полуфинал, но гледам, че и четиримата полуфиналисти са с много близки коефициенти за титла.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   02.05.2024 00:28

Ами аз в крайна сметка не съм чак толкова изненадан, защото пикът на Рони бе преди месеци. Още на финала на Гран При срещу Тръмп отбелязах слабата му игра, като там чисто психологически надделя над Джъд. Жалко, че не можахме да станем свидетели на исторически сезон с четирите най-престижни титли в един сезон. Световното първенство, Юкея, Мастърса и Гран Прито. Друг такъв шанс е ясно, че няма да има. За мен големия шок бе отпадането на Тръмп, който дойде в супер форма и сякаш готов за втората си световна титла. Такъв талант като него със само една световна титла е скандално малко. Не знам какво му става на този човек в Крусибъл. :outofspace:
Иначе Хингис от 4-9 доведе нещата до 8-9 и от там Уилсън превключи и го унищожи. Рони през цялото време създаваше впечатлението, че се държи в мача с Бинго, а не го води... Точно обратното, нещата зависеха повече от щеката на Бинго. Имах усещането, че е по-сигурния и надежден човек за вкараване, някак си набитото ми око виждаше, че Рони ще загуби този мач и колкото и да се надявах на противното не стана.
От четиримата полуфиналисти съм за Бинго, мисля че ако играе на макс няма кой да го спре. Но имам усещането, че вървим към първа световна титла за Кайрън Уилсън, който псоледните години е много стабилен и последователен в Крусибъл.

Иначе това е най-слабото световно първенство, което съм гледал в историята. Аз аз гледам още от зората на Евроспорта.
И това няма нищо общо с отпадането на моите хора. Гледам безпристрастно нивото на игра.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   02.05.2024 00:47

Има някакъв проблем и с масите според мен - затова и толкова малко стотачки. Това се коментира и от доста от състезателите и експертите. Сукното и джобовете предразполагат към накъсана игра и това облагодетелства онези играчи, които рядко завършват фреймове с една визита.

Реално, ако Бресел не беше такава лигня, можеше и да си защити титлата при това развитие на схемата....

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   02.05.2024 00:48

Беше много странно също така, че в оная ситуация в 12-я фрейм Деси не можеше да върне черната на точката и всеки път се отместваше напред все едно има дупка под сукното... Браво на нашето момиче, че не се повлия от поведението на О'Съливан.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   07.05.2024 05:08

Ами логичното стана и най-постоянния на това световно, Кайрън Уилсън спечели първата си световна титла. Да му е честита. Напълно заслужено спечели.
Иначе това световно много бързо ще се забрави... Бях писал, че по-слабо световно не бях гледал, е и след полуфиналите и финала тези ми впечатления се затвърдиха.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 80 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4