Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 26.07.2026 08:23

Отговори на тема  [ 63 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Евертън - историята на един предизвестен провал 
Автор Съобщение
(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   03.07.2023 22:44

cori88 написа:
Ами вече ви е време за Чемпиъншип. Няколко сезона минавате метър, но лошото управление на клуба едва ли и този сезон ще ви спаси. Конкуренцията ще е убийствена този сезон и очакванията ми са вие заедно с Лутън да поемете към долното ниво.

Там ще е. Аз му разправям на Жорката ама не ми вярва...

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   03.07.2023 22:58

Аз пък мога да хвана бас, че следващия сезон Еве няма да потретят борбата заоцеляване.. или поне няма да треперят в последните 2-3 кръга.
;-)

(Dune Warriors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   03.07.2023 23:14

Anfield написа:
Аз пък мога да хвана бас, че следващия сезон Еве няма да потретят борбата заоцеляване.. или поне няма да треперят в последните 2-3 кръга.
;-)

Да за съжаление ще са отпаднали по - рано.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   04.07.2023 09:42

Евертън е най-жалкият клуб в Англия, много вероятно и в топ лигите на Европа( за последното нямам толкова задълбочено наблюдение да го твърдя). Дано имаме късмета да е готов стадиона, че да играем поне 1 мач от ВЛ на него преди да изпаднем в забвение.

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   04.07.2023 10:11

bai Momchil написа:
Евертън е най-жалкият клуб в Англия, много вероятно и в топ лигите на Европа( за последното нямам толкова задълбочено наблюдение да го твърдя). Дано имаме късмета да е готов стадиона, че да играем поне 1 мач от ВЛ на него преди да изпаднем в забвение.

Баце, не ти завиждам. Фен си на най-жалкия отбор в Англия и на най-жалкия в България - Ботев Пловдив.
Айде, аз поне съм от Ливърпул :laugh:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   04.07.2023 11:36

ReZo написа:
bai Momchil написа:

Баце, не ти завиждам. Фен си на най-жалкия отбор в Англия и на най-жалкия в България - Ботев Пловдив.
Айде, аз поне съм от Ливърпул :laugh:

За България не съм съгласен.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   15.09.2024 11:04

Евертън е полуаматьорски отбор в който се плащат милиони на месец за заплати. Няма друг такъв дезорганизиран отбор, даже и Септември са по-добре в това отношение.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   15.09.2024 11:27

Пропускът на Калвърт-Люин обърна мача. Дотогава стояхте добре.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   17.09.2024 16:03

Според мен е рано да ги отписваме.Шон Дайш и друг път е изпадал в такива ситуации.Може да измисли нещо.Днес чух,че ще сменя Пикфорд с вратаря на Нюкасъл Ник Поуп.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   17.09.2024 23:34

Никакъв смисъл няма в това. Пикфорд е отличен вратар.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   15.12.2024 11:54

И така Фитката официално ще встъпи в собственост през другата седмица, след като ВЛ даде одобрение за сделката. Тази новина като цяло е положителна за отбора, за да се спре това безвремие, което беше настъпило от началото на войната в Украйна и наложените санкции над варягите (в нашият случай Усманов, чиито протеже Мошири се води собственик на Евертън). Аз лично съм със смесени чувства.
Положителни, защото както казах това безвремие се проточи твърде дълго (почти 3 години) и му беше време да спре. Също така Фитката сравнено с ония наркотрафиканти и паляци Седмиците е наистина доста по-добре като собственик. Ония щяха да ни довършат. За тоя не се знае. :laugh:

Какви са ми опасенията обаче:

1. Номера, който Фитката врътна лятото през юли, когато пак беше в процес на закупуване на клуба и се отказа. Явно това е бил някакъв търговски трик в негова полза, но това докара още 6 месеца безвремие в Еверъртън и пореден сезон в който вместо да се стабилизира отбора той продължи да е посмешище.

https://ftv.bg/novini/anglia/241745.html

2. Престоя му в Рома не се отличава с нищо съществено. За 4 години така и не можаха да станат част от топ 4 при наличието на един разклатени Юве и Милан. :dunno: Не само това, отбора постигна едно 7 и три 6 места. Да спечели оная тенекия новият трофей, но това едва ли в днешният футбол може да се счита за нещо супер голямо (освен ако не си отбор от източна Европа).

3. Доведе Рома до треньорска криза, слагайки най-големият баберик Мъдурко начело.

4. Рижака със сигурност е аут. В кой момент точно не знам, но в момента залога за "Next Manager sacked" за Дайшката е около 34. Не знам дали ще е следващият, но това заслужава да се опита за тия дето бетват.

5. Кой ще дойда на мястото на Рижака? Пак се говори за някой "топ клас мениджър", а това вече сме ги играли, няколко пъти. Най упоритите слухове са за Маурицио Сари. Даже като бях на мача с Брентфорд, тази информация се потвърди от един вип фен, собственик на пъб в център, чиято жена е българка, който се познава с някой от легендите на клуба. Другото име от което изпадам в потрес е Мъдурко. За него обаче си мисля, че е малко вероятно на тоя етап. В крайна сметка амортизирани баберици, дето идват да си клатят мъдурите с цел да бъдат уволнени и да вземат тлъстата комисионна, не ни трябват. Както виждате тренда топ клубовете залагат на нови, жадни за успехи мениджъри като Слот, Аморим, Компани.

Нещо неутрално, даже по-скоро положително: Новият стадион, който е готов и ще почне да функционира от следващият сезон - със сигурност това ще изстреля клуба в нова орбита, заради приходите, а и не само. Това вероятно е една от причините Фитката да се натиска да вземе отбора.

Та да видим кво ще се случва.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   15.12.2024 12:35

Според мен Шон Дайш свърши отлична работа, определено е пренебрежително отношението към него, но то май е такова към повечето британски мениджъри, освен ако не се казваш Алекс Фъргюсън, разбира се. Видяхме ги Уест Хам с Лопетеги, в опита за "надграждане".

Колкото до собственика, както и,ма един лаф "мач с мач не си прилича", то и управлението на различни места не си прилича. Рома, както и Лацио нямат капацитета да бъдат топ отбори в Италия, това че в определени периоди са били по-силни от обикновено в историята им, не може да се приема за даденост. Това е все едно от Валенсия, Виляреал или Ла Коруня да очакваш дълго време да са сред претендентите за титла, не става.
Ясно е, че новият собственик идва, за да прави печалба. Целта на всички собственици е това, някои ги бива повече, други по-малко. Но новият стадион определено е нещо положително.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   15.12.2024 14:54

albertz написа:
Според мен Шон Дайш свърши отлична работа, определено е пренебрежително отношението към него, но то май е такова към повечето британски мениджъри, освен ако не се казваш Алекс Фъргюсън, разбира се. Видяхме ги Уест Хам с Лопетеги, в опита за "надграждане".

Колкото до собственика, както и,ма един лаф "мач с мач не си прилича", то и управлението на различни места не си прилича. Рома, както и Лацио нямат капацитета да бъдат топ отбори в Италия, това че в определени периоди са били по-силни от обикновено в историята им, не може да се приема за даденост. Това е все едно от Валенсия, Виляреал или Ла Коруня да очакваш дълго време да са сред претендентите за титла, не става.
Ясно е, че новият собственик идва, за да прави печалба. Целта на всички собственици е това, някои ги бива повече, други по-малко. Но новият стадион определено е нещо положително.

Абсолютно съм съгласен, Рижака с тия дървета постигна повече отколкото може да се иска. Особено миналият сезон с отнетите точки! Единственият му голям минус за мен е че е абсолютно твърдоглав дебил. Ако беше малко по "флексибъл" щеше да е топ.

Иначе не знам дали целта на всички собственици е печалба. За някой е имидж или просто начесване на егото.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   15.12.2024 15:34

Малко едностранно е това сравнение на Дайш с Лопетеги. Защо например не го сравним с Ираола?!
За мен е едно голямо антифутболно дърво, може би и защото ние трудно играем срещу отборите му рендета.
Ама явно има хора, на които им харесва дърварския му футбол - онзи ден май и Швабата го възхваляваше (или по-скоро жалееше по него)...
На вкус и цвет... Халал да ви е. За мен си остава бездарен дървар...

Дано се спасите този сезон, че наистина ще е жалко за този отбор-легенда, за разлика от други сини "отборчета"...

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   15.12.2024 19:22

Еми Алекс с футболисти дървете се справя перфектни. Други на негово място щяха да отпаднат. Ся вече с качествени футболери не знам какво би постигнал, така че не бих казал че го възхваляваме.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   15.12.2024 20:48

Перфектен е за спасяване на дърварски отбори. Няма потенциал за повече.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   15.12.2024 22:27

Vendome написа:
Перфектен е за спасяване на дърварски отбори. Няма потенциал за повече.

Тва второто няма как да го знаем.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   15.12.2024 23:49

Има как. Англичаните не са вадили класен триньжр от времето на Първа дивизия.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   16.12.2024 01:05

alexbg написа:
Малко едностранно е това сравнение на Дайш с Лопетеги. Защо например не го сравним с Ираола?!
За мен е едно голямо антифутболно дърво, може би и защото ние трудно играем срещу отборите му рендета.
Ама явно има хора, на които им харесва дърварския му футбол - онзи ден май и Швабата го възхваляваше (или по-скоро жалееше по него)...
На вкус и цвет... Халал да ви е. За мен си остава бездарен дървар...

Дано се спасите този сезон, че наистина ще е жалко за този отбор-легенда, за разлика от други сини "отборчета"...

Алекс, четейки те оставам с усещането, че едва ли не смяташ, че има някакво злорадство от лошия резултат на Арсенал и добрите думи за Шон Дайш имат някакъв друг контекст. Това е много нелепо, не е нужно всеки път човек да търси някаква конспирация и да си мисли, че целият свят е срещу неговия отбор и подобни неща. За мен не е задължително човек да харесва определен тип футбол, за да се твърди че разбирра играта, а аз умея да оценявам и когато даден треньор успява да има някакви постижения и при лоши стечения на обстоятелствата.

Не съм имал за цел да правя някакви едностранни сравнения, просто в случая намерих това сравнение за най-подходящо. Защото Мойс за мен си вършеше работа в Уест Хам, донесе и европейски трофей на клуба, а шефовете го махнаха, като за мен се изхвърлиха, смятайки че с Лопетеги ще вдигнат нивото. И в Евертън изглежда искат някой по-реномиран мениджър, но не се ли промени коренно трансферната политика, то няма на какво да се надяват. Защото го има примера и с Роберто Мартинес, реномиран мениджър, с по-скъпа селекция, но очакванията тогава се разминаха с резултатите.

За Борнмът ситуацията за мен е различна. Еди Хауй изгради този отбор, утвърди го във Висшата лига. За мен той постави основата. Да, Борнмът след това изпадна, не се върна от първия път, след като загуби в плейофите, но на втория сезон го направи. За мен това е, защото Хауй остави едно добро наследство. Защото можем да погледнем и един далеч по-традиционен отбор като Лийдс, след като изпадна, че още си е в Чемпиъншип. Да, отбора на Хауй не може да се сравнява с този на Ираола, баска си го направи, но за мен имаше една добра основа, на която да стъпи.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Евертън - историята на един предизвестен провал   |   16.12.2024 09:09

Чаво, нещо бъркаш. Мартинес нито разполагаше с голям бюджет, нито беше реномиран мениджър по-онова време, а още по-малко пък имаше скъпа селекция. Точно в ония времена продавахме играчи като Уейн Руни и Джони Стоунс да вържем бюджета (пример давам, Рууни беше при Мойс), но за сметка на това селекцията беше наистина добра и в Евертън идваха точните играчи. След това дойде Мошири и каза - на Евертън му трябва голям мениджър, взе лайното Куман и падението стартира. След него ни се изредиха знайни и незнайни герои, които ни оставиха тежки воденични камъни от които се освободихме едва в последните 2 сезона.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 63 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща