Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 20.09.2026 23:15

Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
ХГ 
Автор Съобщение
(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ХГ   |   09.10.2024 21:24

... в допълнение към горното (Томич извинявай за спама, ама Чаво повдигна важна тема) ... може би 95 процента от "силно възмутените" от диджея, щяха да са също "толкова възмутени" ако Джоко си беше поискал френски ласки от вякоя дама в публиката и тя му беше отказала, че видиш ли това е Джокович.
Тук това е просто пример и сърбина е част от него, но това щеше да се случи, с която и да е известна личност. Въпросът, който повдигна Чаво беше принципен.
Как така всички "възмутени", които не спряха да хулят диджея не се замислиха поне малко, хей така, да опитат да вникнат и от другата гледна точка. Ама не, манталитета от чалга културата им, не им е достатъчен за това.
Това се нарича ефектът на стадния принцип, който е характерен за нас, като нация от много години.
Нешка Робева влиза в това определение със сигурност. Попадна ми в един сайт това, което беше споделила и първоначално си помислих, че иде реч за контра на масите, но като го прочетох се разочаровах. Но това е тъжната картинка.
Томич, още един път извинявай...

Изображение

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ХГ   |   10.10.2024 02:55

albertz написа:
alexbg написа:
albertz написа:
Като изказванията й какво била предрекла баба Ванга, като не вярвам нито едно от твърденията на Робева да е вярно, или пък с последния си "проблясък", когато коментира случилото се на демонстративния тенис мач между Григор Димитров и Новак Джокович.

И какво точно бе ти хареса в "проблясъка" й? Че ми стана интересно...

Не знам защо много други нации, не само когато са в чужбина, се подкрепят едни с други, поддържат контакти, докато ние българите обичаме да се делим. Типичен пример е случаят с диджей Мартен, покрай тенис мача Димитров - Джокович. Много хора, в това число и Нешка Робева, побързаха да оплюят диджея, определяйки го с какви ли не епитети, заемайки страната на чужденеца, вместо мъдро поне да си замълчат, ако не да защитят сънародника ни. Видиш ли, бил се направил на интересен, защото не бил пуснал на Джоко "Луда по тебе" на Камелия. Аз не знам тези хора каква музикална култура имат, но би трябвало да са наясно че диджеят е само един изпълнител и няма как той на своя глава да прави каквото си знае. Би трябвало да са наясно също така, че и в музикални телевизии, където се изпълняват музикални поздрави, се случва понякога водещият да откаже да изпълни даден поздрав, като и на мен са ми отказвали, само че по радиото. Да, има ютуб, но там не винаги звукът и картината са с добро качество. Явно е, че има някаква причина, поради която диджеят/водещите няма как да пуснат определена песен. Те имат зареден набор от песни за вечерта, от които избират. И ми е интересно защо хората не приеха обяснението на Мартен, че просто е нямало как да пусне тази песен, а побързаха да го нападат. Но дори да е виновен, нещо чак толкова лошо ли е извършил, престъпник ли е? Затова, че е нямало как да пусне дадена песен, която дори не е българска,а е гръцка, при това с глупав текст.
Смях се с глас, когато някакъв тъпанар бе дал линк към клип от миланската скала, където при появата на Ибрахимович, музикантите го поздравяват с някаква има-няма 5 секундна импровизация на балканска музика. Само че едно е да свириш музика, друго е да я пускаш.
Мартен ми е познат от радио "Витоша" преди години. Мога да напиша, че е добър радиоводещ, който не се е натрапвал с нищо дразнещо.
Да не казвам навсякъде другаде, но почти нявсякъде съм сигурен, че хората щяха да защитят своя сънародник, дори и да не е прав, стига да не е направил нещо наистина непростимо.
А нашата Робева тръгна дори да се извинява на Джокович. Ако някой трябва да се извинява, то това е бащата на Джокович, който преди години обвини Григор, че той бил заразил Джоко с ковид, след като нашия пристигна на крака в Белград да играе тенис с Новак в едни тежки времена. После двамата цяла нощ са били на дискотека, смесвайки се с какви ли не хора, но видиш ли Григор бил виновен, той го бил заразил. Пълна идиотщина. Джокович може и да се е извинил на Димитров за това нещо, но публично извинение нямаше, нито пък сръбските медии обвиниха бащата на Джокович за думите му.

В България всякакви знайни и незнайни чуждестранни герои - хървати, казакстанци, сърби, печелят тв формати, като тези хора се съмнявам, че ги познават масово в техния роден град, дори на тяхната улица. Тук обаче ги правим царе.
На по-непаметливите ще напомня, какъв номер извъртяха на Емил Каменов в сръбската версия на "Биг Брадър", как един сърбин постоянно го провокираше, нашият го удари и изхвърча от играта. Питай ме кога българин ще спечели сръбско или хърватско риалити, никога!
Във Франция има множество забавни игри, състезания. Веднъж в тях участва нашата танцьорка от Кюстендил Деница Икономова, която в интерес на истината е печелила местното "Танцувай със звездите" няколко пъти, но там тя танцуваше заедно с партньори мъже, които са местни. В една игра организирана от известния Артюр, популярни личности от тв екрана, трябваше да се обучават в полицейска академия, да се научат да приведат във вид стаите си, униформите си, да се научат да маршируват. На финала останаха Деница и Жари, който е хомосексуалист. Шефът на поделението видимо се дразнеше на маршируването на Жари, който го правеше доста гейски. Нашата Деница се справи много добре. На финала обаче полицаят избра Жари, за мен без съмнение защото е французин. И то в една невинна игра, където няма нито парични стимули, нито нищо.

Чаво, изчетох те и за да сме обективни, ще напиша 3 неща:

- не всички българи оплюха Диджея, напротив аз прочетох страшно много комнентари, които директно го подкрепиха, включително и статии. Да, по телевизиите случката бе изкарана срещу него.

- доколкото знам, "Луда по тебе" е сръбска песен и оригинала е на Лепа Брена, не е гръцка, той затова и на Джокович му е любима, защото си е сръбска.

- Люси Дяковска съвсем наскоро спечели немския вариант на "Сървайвър" и 100 000 евро в риалито шоуто за оцеляване - "Аз съм звезда - извади ме оттук", но може би е единствената, у нас наистина много чужденци печелят риалитита. Но точно Емо Каменов за пример, то там всичко си бе за скандала, остави го тоя.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ХГ   |   10.10.2024 07:15

Гръцки е оригинала (както и на Летен дъжд на Тони Димитрова, например) - колкото и да не ги обичам тия маляки, на бяло черно не отива да се каже...

А иначе, за разните сравнения - Чаво, след като живееш там, би трябвало да си наясно колко големи шовинисти са франсетата. Не случаен е и самия термин - все пак Николà Шовèн...

И последно по темата от мен - язък за Стенли. Не знам дали оставащото време ще му е достатъчно - все пак вече 35 години минаха. В Библията неслучайно е писано за 40 години скитане. Дано и твоето свърши, скоро...

Последна промяна alexbg на 10.10.2024 07:17, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ХГ   |   10.10.2024 08:37

Сърбите, включително и Джокович страшно много харесват тази песен покрай един техен сериал (Южен Вятър мисля се казваше). Беше станал голям хит при тях преди години и бях страшно изненадан от моите екс-юго колеги, като ме питаха за Камелия тогава. :laugh: След това Нолето пусна онзи клип от съблекалнята на една купа Дейвис. Та затова я харесват не щото е сръбска/гръцка или най вероятно македонска :laugh:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ХГ   |   10.10.2024 15:17

alexbg написа:
Гръцки е оригинала (както и на Летен дъжд на Тони Димитрова, например) - колкото и да не ги обичам тия маляки, на бяло черно не отива да се каже...

А иначе, за разните сравнения - Чаво, след като живееш там, би трябвало да си наясно колко големи шовинисти са франсетата. Не случаен е и самия термин - все пак Николà Шовèн...

И последно по темата от мен - язък за Стенли. Не знам дали оставащото време ще му е достатъчно - все пак вече 35 години минаха. В Библията неслучайно е писано за 40 години скитане. Дано и твоето свърши, скоро...

ОК, значи оригинала е гръцки и на Лепа Брена също е кавър, то Джокота си я знае от сръбския вариант и затова му е любима. Значи Камелия е направила кавър на кавъра :-D

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ХГ   |   10.10.2024 15:28

Balleta написа:
alexbg написа:

ОК, значи оригинала е гръцки и на Лепа Брена също е кавър, то Джокота си я знае от сръбския вариант и затова му е любима. Значи Камелия е направила кавър на кавъра :-D

Джокича я знае от филма. Виж ми коментара по-горе.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ХГ   |   15.10.2024 01:59

Благодаря за отзивите, има какво да коментирам, но стана късно, а и ще се въздържа.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ХГ   |   18.10.2024 05:05

Това че навря в кучи гъз Ирина Винер си е достойно за орден стара планина,
………..

Майна, Винер е НАЙ -големия ЗЛОДЕЙ! Руско еврейско изчадие, фарисей! Тази мрази България изцяло, знам и биографията, тя тормози и руските деца, но Путин я харесва, не случайно Алина Кабаева му беше любовница!

Последна промяна TheExorcist на 18.10.2024 05:13, променена общо 1 път

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ХГ   |   18.10.2024 05:15

goro_levskara написа:
... в допълнение към горното (Томич извинявай за спама, ама Чаво повдигна важна тема) ... може би 95 процента от "силно възмутените" от диджея, щяха да са също "толкова възмутени" ако Джоко си беше поискал френски ласки от вякоя дама в публиката и тя му беше отказала, че видиш ли това е Джокович.
Тук това е просто пример и сърбина е част от него, но това щеше да се случи, с която и да е известна личност. Въпросът, който повдигна Чаво беше принципен.
Как така всички "възмутени", които не спряха да хулят диджея не се замислиха поне малко, хей така, да опитат да вникнат и от другата гледна точка. Ама не, манталитета от чалга културата им, не им е достатъчен за това.
Това се нарича ефектът на стадния принцип, който е характерен за нас, като нация от много години.
Нешка Робева влиза в това определение със сигурност. Попадна ми в един сайт това, което беше споделила и първоначално си помислих, че иде реч за контра на масите, но като го прочетох се разочаровах. Но това е тъжната картинка.
Томич, още един път извинявай...

Всичко е точно бро :rock:

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ХГ   |   18.10.2024 05:19

:-) :-) :-)
Vendome написа:
Резо, Раева си пада по черни паци, така че Томича не може да й покрие изискванията.

Първо не е мой тип, второ откъде разбра, че не покривам изисквания, искаш да провериш ли … ;-)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2