Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 21:43

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 395 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Следваща
Филми 3 
Автор Съобщение
(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   15.10.2024 09:20

albertz написа:
Не виждам Шифтър какво невярно е написал. Аз също мисля, че филма ще се гледа предимно от привърженици на Левски, но те си имат достатъчно публика, така че няма драма.

Така формулирано, твърдението звучи съвсем различно и съм напълно съгласен с него. Много ясно, че филмът ще се гледа предимно от левскари, няма друга логика. Но да се твърди, че едва ли някой друг ще тръгне да го гледа, е твърде крайно и няма как да се случи. Има много фенове на други отбори, които ще го гледат, можеш да си сигурен. Светът не е само Левски и ЦСКА, а и не всички са така крайни. Нямам представа от филма като такъв, но ако наред със сантименталната стойност спрямо Синята общност разполага и с художествена стойност, съм сигурен, че доста "неутрални" ще го гледат.

П.С. Ти винаги си бил коректен и мислещ фен и колкото и отдаден да си на Червената идея, неизменно намираш воля и смелост да поглеждаш на нещата от всички страни и да си критичен в името на истината, а не в името на отбора си (за което имаш моето уважение де). Нямам намерение да те агитирам за нещо, което аз самият едва ли ще гледам, но съм сигурен, че точно такива като тебе ще го направят, без значение от цветовете на шалчето.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   04.11.2024 18:31

За филма ще пиша като мине пика на зрителския интерес (още повече, че предстои да го гледам втори път и емоциите няма да са като на първото гледане), но относно числата, въпросът стои така до момента:

ОФИЦИАЛНО СЪОБЩЕНИЕ:

“Гунди - Легенда за любовта” събори 14-годишен рекорд само за първите си 17 дни на екран. Филмът на Димитър Димитров вече официално е най-гледаният български филм в новата история на родното кино.

За трети пореден уикенд филмът „Гунди – Легенда за любовта“ е най-гледаното заглавие в киносалоните в България. Феноменалният успех на филма продължава да се затвърждава, като с всяка изминала седмица продукцията задминава собствените си рекорди, а вече поглежда и към такива обвити в гъста паяжина. Само за 17 дни филмът за легендарния български футболист Георги Аспарухов успя да подобри 14-годишния рекорд на „Мисия Лондон“ отчитайки 397 225 зрители и вече заема първо място в официалната класация за най-гледани български филми след 1989 година според данните на Национален Филмов Център. За периода преди 1989 година няма водена официална статистика за броя зрители в кината у нас.

Важно е да се отбележи, че в тези цифри не влизат зрителите гледали филма в чужбина.

Филмът на режисьора Димитър Димитров вече надмина и най-смелите очаквания на екипа, който стои зад продукцията, но вече всички погледи са насочени към абсолютния рекорд на „Аватар 2“ от 475 823 зрители, който се очаква да падне в следващите 2 седмици.

Благодарим ви. Гунди е вечен

(Arlito)

Мнение  Re: Филми 3   |   05.11.2024 11:01

bai Momchil написа:
Ок разкажи го после, че ми стана интересно.

Вицът е нещо такова: Става сутринта Тодор Живков, поглежда слънцето и му казва "Добро утро, Слънчо", а слънцето му отговаря "Добро утро, Тодоре". На обяд пак отива до прозореца и казва "Добър ден, Слънчо", а слънцето пак отговаря "Добър ден, Тодоре". На свечеряване пак отива и казва "Добър вечер, Слънчо", а слънцето отговаря "Гледай си работата, Тошо, аз вече съм на запад".

Иначе от интереса до момента е повече от очевидно, че теорията на Шифтъра няма нищо общо с истината. Причините за това, според мен, са няколко:
- първо, че филмът далеч не е някакъв едва ли не документален футболен филм, че само футболни фенове да го гледат. Даже обратното, сходен филм можеше да се направи независимо от професията на главния герой.
- второ, рекламата и промотирането му са на изключително високо ниво, явно са инвестирали много в това и сега тази инвестиция им се отплаща (естествено помага много и фактът, че наред с професионалната реклама, цялата синя общност също допринася за популяризирането му по един или друг начин, но за мен не това е основното). Не знам дали е имало друг случай след 89-та, в който буквално всички да говорят за български филм - само като пример, дъщеря ми, която е в шести клас, отиде да го гледа със съученички по тяхна си инициатива.
- трето, дори и да се ограничим до футболните фенове, ми се струва абсурдно да се смята, че само левскари биха го гледали. Аз смятам обратното, че само крайни чорбари не биха го гледали, иначе е логично на всеки нормален футболен фен да му е интересно и да го гледа. Все едно, ако аз знам че има направен много качествен филм за Зума, Чико, Начко, Шами или някой друг от великите ни футболисти, да не отида да го гледам, защото не съм от съответния отбор - естествено че ще отида с голямо удоволствие. Да не говорим, че лично аз бих гледал качествен филм и за Жеков, Якимов, Иван Колев или друга такава легенда на ЦСКА, ако знам че няма да е някаква крайна пропагандна чорбарщина. Нещо, което този филм категорично не е, той е съсредоточен около личността на Гунди, няма нищо кой знае какво за Левски, или против ЦСКА или нещо подобно.

(Thug Slugs)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   05.11.2024 11:54

Не виждам с какво ми издиша теорията - левскарите са много, имат добър съпорт от ботевистите и някой друг "неутрален" фен, нормално е в началото филмът да поставя рекорди по гледаемост. Аз написах, че за мен е абсурдно да достигне 1 000 000 зрители, защото това значи 1/5 от всички българи да го гледат, просто е нереално - също написах, че ако се случи, ще е изключително постижение за българската спортна общественост и най-вече левскарите.

Не знам в какви среди се движите вие, но нито един от моите колеги и приятели няма да гледа този филм - не защото са крайни цесекари (такива познати нямам), а просто не се вълнуват от българския спорт (повечето и от спорта въобще) и любовната история на някакъв футболист просто не може да ги заинтригува. Няма да гледат и филм за Стоичков, Зума, или който и да било друг.

(Arlito)

Мнение  Re: Филми 3   |   05.11.2024 13:17

Е не си написал това, казал си че едва ли друг човек извън левскарите би дал пари за да гледа филм за Гунди. И това се установи, че категорично не е така. Аз познавам много хора, които не се интересуват от футбол, но са гледали филма. Дадох ти примера с шестокласничките, нали не си мислиш че са ултраски от сектор Б и са отишли заради любовта си към футбола? По тая логика човек би отишъл да гледа Шоушенк примерно, само ако се интересува от затворническо дело, или Индиана Джоунс, само ако харесва археология. Или айде, за да не кажеш че давам за пример несравними филми, само хората, изкушени от дипломацията ли са гледали Мисия Лондон, само таксиджии са гледали Посоки или само историци са гледали Възвишение?

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   05.11.2024 13:24

Например в Добрич, няма свободни места в местното кино до 7 ноември вкл. В София, молските кина имат по 8-12 прожекции на ден. Милион и според мен е абсурд, но числото от 700 000 е абсолютно постижимо, като то ще е без да се броят прожекциите в чужбина (само в Лондон са 5 или 6 до момента).

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   05.11.2024 14:08

Кой е казал, че филма не се гледа цесекари. Със сигурност е гледан от хиляди цесекари, както и от хиляди киномани, които не се интересуват от футбол, но по принцип не пропускат Бг филм.
Отделно сега като се вдигна толкова шум още повече народ ще иска да го види, за да види аджеба за какво толкова иде реч.
И за финал идват и хард кор левскарите, така че тези цифри са напълно реални и очаквани. Аз прогбозирах в един друг форум, че този филм ще счупи всички родни рекорди и така и стана.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   05.11.2024 16:25

Извинявайте че се намесвам ,но според мене пропускате нещо много важно .Явно филмът има много висока художествена стойност. Преди премиерата Иван и Андрей казаха ,че Лита е одобрила всяка сцена и всяка реплика във филма. Самата тя в края на премиерата каза "Георги заслужава този филм ".Според мен е филмът е направен качествено и достоверно и това е основната причина да пълни киносалоните.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   05.11.2024 16:49

Първо да кажа - не съм го гледал и едва ли ще го гледам.
Но едва ли е проблем да изкажа мнение.
Казвате, че е качествен филмът - ок. За мен обаче, за да е качествен (все пак това е в голяма степен субективно) един филм, освен играта и сценария, трябва да носи някакво послание със себе си, общочовешко по възможност...
Та питам гледалите го - има ли нещо подобно?

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   05.11.2024 23:21

Послания има. Семейството на първо място, работиш това, което обичаш, но непна всяка цена и можеш да се откажеш, честната игра е над всичко, а любовта още повече.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   05.11.2024 23:54

alexbg написа:
Първо да кажа - не съм го гледал и едва ли ще го гледам.
Но едва ли е проблем да изкажа мнение.
Казвате, че е качествен филмът - ок. За мен обаче, за да е качествен (все пак това е в голяма степен субективно) един филм, освен играта и сценария, трябва да носи някакво послание със себе си, общочовешко по възможност...
Та питам гледалите го - има ли нещо подобно?

Не съм съвсем съгласен с последното, да не кажа, че съвсем не съм съгласен с него.

Киното е изкуство, а изкуството е начин на комуникация. Послание има във всяко произведение на изкуството, в противен случай последното най-малкото няма да е такова, но дали посланието е "общочовешко" като първо е невъзможно да се определи, тъй като понятието е прекалено субективно. Освен това вкусовете, разбиранията, очакванията, потребностите, желанията и т.н. на публиката са също така прекалено субективни и индивидуални. Като второ, имаме безброй произведения на изкуството, чието послание е непонятно за повечето хора, което автоматично изключва вероятността, то да е "общочовешко". Дори да вземем като ориентир само киното, в историята му има безброй филми от ранг шедьовър, които са мистерия за масовата публика. Освен това, има цели жанрове в киноизкуството, чиято цел не е да предават никакви послания, а по-скоро или единствено емоции, настроения, факти, събития...

(The Thracian Orphics)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   06.11.2024 14:39

Vendome написа:
Послания има. Семейството на първо място, работиш това, което обичаш, но непна всяка цена и можеш да се откажеш, честната игра е над всичко, а любовта още повече.

:thumbs: :give5: :handshake:

Херо - мерси и за твоя отговор, не ме изненада особено.
Ама ще си позволя да те бъзна малко: MAGA :laugh: :laugh: :-P :-P :cheers: :cheers:

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   06.11.2024 14:46

Алекс, явно имаш доста грешна представа за мене. Никога не съм бил мейнстрийм, нито на изток, нито на запад.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   06.11.2024 17:36

Алекс, ако си лапнал от залог за победа на Тръмп, те разбирам. Иначе, все тая.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   06.11.2024 20:19

Vendome написа:
Алекс, ако си лапнал от залог за победа на Тръмп, те разбирам. Иначе, все тая.

Моят залог е крипто, така че съм доволен ;-) ;-)

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   06.11.2024 21:36

Е да, знам че Тръмп е голям поддръжник на криптовалутите.

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   06.11.2024 21:43

Тва което ме притеснява в Патока е че ще назначи Хахо и ще се влияе от него. А Хаха определено много повече му тропа дъската от Патока. Все пак трябва да си ебати и извратеняка да си кръстиш детето X~&YХУЙ :helpless:

(The Thracian Orphics)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   06.11.2024 22:11

bai Momchil написа:
Тва което ме притеснява в Патока е че ще назначи Хахо и ще се влияе от него. А Хаха определено много повече му тропа дъската от Патока. Все пак трябва да си ебати и извратеняка да си кръстиш детето X~&YХУЙ :helpless:

Не само Мъск, и Кенеди Джуниър ще назначи...
Единият за по-либерална икономика, другия за реформиране на здравеопазването и не само...

Ако не друго - интересни се очертават следващите месеци: не само в САЩ, тук също...

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   06.11.2024 22:13

alexbg написа:
bai Momchil написа:

Не само Мъск, и Кенеди Джуниър ще назначи...
Единият за по-либерална икономика, другия за реформиране на здравеопазването и не само...

Ако не друго - интересни се очертават следващите месеци: не само в САЩ, тук също...

Е, тук са ясни. Шишлъка рулира, другите козируват.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми 3   |   09.12.2024 21:51

Гунди - Легенда за любовта (2023)
https://www.imdb.com/title/tt31853193/

Най-накрая го изгледах на кино. :)

Очарован съм! Трогнат! И толкова развълнуван... И всичко това от един върл и в червата цесекар!
Със сигурност това е най-добрия български филм от ''демокрацията'' насам. За всички времена вече става сложно, но и не искам да правя сравнения, безсмислено е. Но със сигурност ще ми е във всеки един вечен топ.

Филмът е направен по един съвсем нов начин, който няма нищо общо с 95% от родните ни филми. Все едно гледам американски спортно-биографичен филм и то от най, най-добрите. Нека това да не стои като едва ли не скрита критика или пък да се изтълкува, че копираме. И да е така, какво от това? Точно така се структурира един успешен филм. Без типичните за нашето кино 'криндж арт драматични моменти' които си ги разбира само режисьора, а после зрителите са много прости и не разбирали от кино.

Отличен сценарий, отлична режисура, отлична операторска работа, супер звук (абсолютно всичко се чуваше, все едно ми говорят на ухото, значи могло), страхотен монтаж и най-вече -> невероятна актьорска игра! Павел Иванов е Гунди. И Буквално и преносно! А Александра Свиленова направо ме изуми. Какъв талант има това момиче. Невероятна е и съм сигурен, че и тя и Павел ще станат най-големите ни звезди. Химията между главните герои е изумителна и направо ме отвя.

Доволен съм и от чисто футболните моменти. Някои ще кажат, малко са за толкова дълъг филм, но аз това си го знаех още от самото начало и си бях доволен от показаното.
Доволен съм и от моментите с ДС, колкото трябва и без да се прекалява. Радвам се и че не ни намекнаха по някакъв начин, че са отговорни за смъртта на Гунди. Според мен това което се е случило е просто един нелеп инцидент, една трагедия, която за съжаление се случва всеки ден във всяка една страна и не винаги има виновник. Може би е карал с по-висока скорост, може би не, има някаква мистерия и така ще си остане. Аз само ще кажа, ако ти е писано...

Не случайно това е и най-скъпия български филм. Бюджетът е космически за родните стандарти, 2 млн. евро, но всичко е отишло по предназначение, от-до. Каква възстановка само. Буквално се потопих през 60-те и 70-те години от миналия век. Не видях гафове с просто око.

Отдавна не бях плакал на филм, в края на филма и това се случи.

Ако все още има колебаещи се, гледайте филма непременно. И по възможност на голям екран. :)
-
9

Последна промяна Diavolo на 09.12.2024 21:52, променена общо 1 път

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 395 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Следваща