Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 15:47

Отговори на тема  [ 221 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Следваща
Efbet Лига 2024-2025 
Автор Съобщение
(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   11.12.2024 20:55

Diavolo написа:
Ами ИВ стана бетер Брадъра
А този сезон е най-слабия и скандален за всичките 6 години
На мен Островът на 100-те гривни ми харесва много повече

Абсолютно, Дяволе. Аз спрях на средата на сезона дда гледам ИВ. Островът си е друга бира. Жалко, че като всяко хубаво ещо - има своя край...

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   11.12.2024 22:36

Аз пък си ги гледам Игрите, не знам какво общо може да имат с Биг Брадър (него никога не съм го гледал де). Островът го пуснах веднъж и ми се видя изключително постен, не съм повторил. А и Косъмчето е крайно неубедителен на фона на Димо, който много ще липсва и не знам как ще го заменят.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   11.12.2024 22:50

Прекалено дразнещи са ограниченията, които налагат Игрите, както и очевадното месене и субективизъм на продуцентите/продукцията.
Отделно, че ги направиха само за назобени нискомозъчни зомбита...

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   12.12.2024 01:04

Под ограничения не знам какво имаш предвид, намеса си има, да. Но не е за първи път, всяка година има намеса в една или друга степен. Факт е, че покрай тия кастинг битки и блата/острови последните два сезона доста си наместват нещата, но на мен все пак си ми е интересно.

А иначе финалистите, които останаха в момента, съвсем не са нискомозъчни, напротив даже.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   15.12.2024 12:29

Бай Момчи, чух сега по радиото, че днес сте щели да организирате протест срещу изгонването на Зингаревич. Каква е причината, мислите че е нещо насочено срещу отбора, или както беше едно време с не-банкера-а-родолюбец, щом някой ви дава пари го защитавате по принцип?

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   15.12.2024 12:45

Естествено, че е насочено срещу отбора. Никой не даде ясен отговор защо е със забрана. Отделно, според една статистика България е на второ място в цяла Европа, след Чехия, с преки или непреки руски инвестиции в страната.

Некоректно е да слагаш всички под един знаменател, защото и СЗ обичат парите и са подкрепяли тези, от които имат някаква полза.

Пак добре, че мнението ти е по футболни въпроси, а не за нещо друго.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   15.12.2024 14:58

spurs написа:
Бай Момчи, чух сега по радиото, че днес сте щели да организирате протест срещу изгонването на Зингаревич. Каква е причината, мислите че е нещо насочено срещу отбора, или както беше едно време с не-банкера-а-родолюбец, щом някой ви дава пари го защитавате по принцип?

Моето мнение е че някой кръгове искат да вземат отбора с цел след това и да вземат стадиона на концесия. Той е резковничето според мен. Зингаря няма никакъв бизнес в България с какво толкова е опасен? И ако е опасен ок, ама нека се каже каква е причината и да се даде възможност да се защити, а те мълчаха 1 месец, после казаха да изгонен е и до там. Ми то така утре и теб и мен могат да изгонят. :dunno: Не знам ти си адвокат, кажи си профи мнението, ама не е ли редно да може да се защити човека?

Иначе Зингаря изгради структури в отбора, такива каквито повечето средностатистически европейски отбори имат и точно това много ми харесва. Затова и му симпатизирам. Ся ако наистина играе за Путьо и е опасен за България ок. Ама нека кажат как точно. Чрез Ботев как точно го прави?

Последна промяна bai Momchil на 15.12.2024 15:01, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   16.12.2024 02:12

Имах възможност да наблюдавам два мача от турнира за купата, единия на живо, ще споделя впечатленията си.

В петък гледах Локо Мездра - Ботев Враца. По принцип даже мислех да ходя на този мач, но ми излезе работа, а и щях да изпусна волейбола на ЦСКА. Христо Янев реши да излезе само с българи в стартовия състав на Ботев Враца, което от една страна е похвално, но през първото полувреме почти нямаше разлика в представянето на двата тима, нищо че единия е от елита, а другия от третото ниво. Което за мен не говори никак добре за нивото на българските играчи. Чужденците, които играят у нас на пръв поглед не хващат окото, но без тях пък е по-зле. Второто полувреме Янев направи смени, Ботев успя да стигне до един гол и да спечели. Локо Мездра се стара, за мен не отпаднаха физически, опитваха се да направят нещо до края, което за мен е похвално, защото все пак това са аматьори, не тренират редовно и т.н. Но с оглед на това, че Локо Мездра така и не създадоха сносно голово положение цял мач, заслужено напускат турнира.

Днес Ботев Пловдив с лекота мина през Локомотив София и продължава напред. Агитката им не беше малко, но лично аз очаквах и повече. Но може би този ранен, неудобен час на мача, повлия за това. А и все пак публиката у нас непрекъснато намалява, не можем да очакваме посещаемост като преди 15-20 години.
Агитката на Локо беше на мястото си, макар и не голяма, както винаги много сърцата, подкрепяща всеотдайно отбора. Е, след петия гол свалиха знамената от оградата, но нормално, разочарованието беше голямо. Но освен агитката стадионът беше обидно празен. Това би трябвало да притеснява ръководството на клуба, да се замисли защо това е така. Ясно, слаб футбол, отборът не върви, но гледам статистика, отбори от Втора лига имат посещаемост 800-1000 човека, понякога и повече.
Много от крайните привърженици недолюбваха Николай Гигов, с оглед на края на неговото управление с право, но истината е, че след него Локомотив никога не е бил силен отбор.
Днес футболистите на домакините излязоха сякаш предварително отписали мача, не показаха никакво старание, допуснаха елементарни грешки, нищо че бяха без трима титуляри. Даже един Аралица, който беше барометърът на тима тази есен, беше гола вода.
При такова поведение на футболистите на Локомотив няма как да преценя добре силата на тези на Ботев Пловдив, просто защото не стана мач. Гостите показаха хубава импровизация с гола с пета, откривайки резултата, както и с трудния и атрактивен ножичен удар, довел отново до гол в тяхна полза.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   16.12.2024 09:20

Тва което се случва с публиката на Ботев през този сезон е много странно. Говоря за домакинствата основно. Супер сезон, отбора се развива супер, от ТВ екипа пускат страхотни видеа в социалните канали, а на стадиона обидно малко публика. :dunno:

Реално стадиона беше пълен покрай мачовете в ЕКТ, в дербито с Локото и с Левски, като на последните 2 мача не беше на 100%. В останалите мачове - трагедия. Вчера обаче агитката беше доста добре като бройка, имайки предвид, че това все пак не е гостуване в София срещу ЦСКА или Левски. Аз лично вчера очаквах по-малко души и се изненадах приятно. Да видим сега на последният ни мач с Лудогорец ще успеем ли да докараме поне до 10К или пак ще е слабо. :dunno:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   19.12.2024 12:02

1/4 финали за купата

Лудогорец - Ботев Пд
Черно море - Левски
Ботев Вр - Берое
ЦСКА - Арда

Добри мачове се очертават.

Днес играят Лудото и БотевЪ в отложения мач и Лудото ако бие (което и ще стане) ще дръпнат с 13 точки?! :outofspace:

Въпросът ми е дали Лудогорец изобщо ще загуби мач този сезон??? :helpless:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   19.12.2024 14:00

Diavolo написа:
1/4 финали за купата

Лудогорец - Ботев Пд
Черно море - Левски
Ботев Вр - Берое
ЦСКА - Арда

Добри мачове се очертават.

Днес играят Лудото и БотевЪ в отложения мач и Лудото ако бие (което и ще стане) ще дръпнат с 13 точки?! :outofspace:

Въпросът ми е дали Лудогорец изобщо ще загуби мач този сезон??? :helpless:

Ще загуби много ясно. Ей ги на за купата за една бройка да загубят от числото. Като дръпнат достатъчно ще им падне мотивацията и ще загубят. Може и то Септември да е.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   22.12.2024 14:04

ReКАПИТУЛАЦИЯ

В четвъртък се изигра последния мач в България за тази календарна година. Поне зрителите видяха цели шест гола, на мача нямаше излишно напрежение, което допълнително допринесе да квалифицираме случилото се като празник.
Но в същото време се видя, че Лудогорец няма никаква конкуренция в България, което едва ли е голяма изненада. Тимът от Разград събра 53 точки след есенния дял и най-голяма преднина пред втория, което е рекорд, не само за клуба, но и в историята. Гледайки други показатели, като спечелените точки средно на мач и вкарани голове, то разградчани са имали и по-силни есенни представяния, но и така представянето им е достатъчно доминиращо. Като че ли в Разград случиха на треньор, в лицето на Игор Йовичевич, който печели впечатляващите 2,22 точки средно на мач, а загубите му са само две, в Лига Европа, от Андерлехт и Атлетик Билбао. Може да се каже, че Лудогорец донякъде нямаше и спортен шанс в няколко мача от Лига Европа.
Педро Нареси се утвърди като твърд титуляр, а 20 годишният Ерик Маркус е откритието на сезона досега.

На пръв поглед има интрига за второто място. За мен обаче тя много бързо може да угасне. Най-вероятно Левски ще отпаднат от сметките, особено след като се очаква да ги поеме треньор от Испания, а ако той е доведен и от Лъчо Танев, то това съвсем ще утежни нещата. Наско Сираков е добър комбинатор, той разчита на това свое качество, но поне на този етап не виждам с кой може да влезе в комбинация напролет. Поне на този етап освобождаването на Станислав Генчев изглежда голяма грешка. Най-малкото той записа най-много шампионатни победи в кариерата си като треньор 13, при това не за пълен сезон. Тимът му показваше добра ефективност, що се отнася до спечелени точки, предимство при статичните положения и голове от резерви. За отношението му към някои от чужденците през пролетта ще се види най-добре дали е бил прав или не.

При Ботев Пловдив остава сянката на неизвесността. Но така или иначе Артур Платек в едно много хубаво интервю преди време заяви, че целта на Ботев е не да взима готови футболости (с малки изключения като Ивелин Попов), а да търси млади таланти, да развива качествата им и да реализира печалба с трансферите им. Както и че в стратегията на клуба влиза редовна продажба на играчи. Малко перефразирам думите му, но не мисля, че съм некоректен. Ясно е, че с подобна стратегия няма как да се гонят най-високите цели, още повече че сега след случката със собственика им, тази тенденция ще се засили още повече.

Така че за мен Черно море се очертават фаворити за второто място, поне към момента изглеждат най-стабилни.

Интересно е и в другия пловдивски отбор от елита Локомотив. Има наченки, че финансовата криза е овладяна, но как точно е станало това, след като Крушарски още е собственик, поне аз не мога да кажа с точност. Но идва нов треньор от Словения Душан Косич, има нов спортен директор Сергей Алейников, сравнително известно име. Освен това капитанът Ангел Лясков е завил, че няма намерение да напуска клуба, въпреки интереса към него, както и че всичко досега е изплатено напълно на футболистите.

Арда Кърджали непрекъснато правят малки крачки напред, надграждат, но това едва ли ще се изрази в нещо повече от редовно присъствие сред първите шест отбора. Което не е и малко, в крайна сметка.

Берое имат интересен отбор, ще бъде интересно как ще се представят пролетта. Но както и треньорът им Хосу Урибе казва, той се надява напусналите през зимата да не са много, защото трудно биха могли да бъдат заменени.

Славия на пръв поглед тръгва нагоре, но според мен всичко зависи от това дали Заги ще остане треньор или не. Той е обединителната фигура в Славия, привържениците много го обичат. До някаква степен той е в клуба това, което Мъри беше за Левски. Разбира се, в Славия мащабите са много по-малки. Но ако се махне, то Славия може да има проблеми дори с оставането си в елита.

Локомотив София вече започна със селекцията, включаща изходящи и входящи трансфери. За мен новите ще помогнат на тима. Червено-черните си върнаха Октавио и Кацаров, съответно от ЦСКА 1948 и Крумовград. Взеха и защитника Бидунга от "числото".

В Крумовград ситуацията е неясна, защото много от основните им футболисти от есента като Кацаров и Юсеин вече не са в тима. Може и да се озоват в зоната на изпадащите.

За ЦСКА вече писах в темата за клуба, тук няма да добавя нищо.

Не ми харесва поведението на ръководството в Ботев Враца. Несериозно е за мен да се мисли за оттегляне от първенството в средата на сезона, а причините които се изтъкват са абсурдни. По-добре да кажат нещата с истинските им имена и най-важното, да излязат мъжки от ситуацията. А не да се оправдават с публиката, че не чувствали подкрепа. И в Кърджали няма много хора, нищо че играят много по-добър футбол от Ботев Враца и имат добри резултати. В Локо София, Славия, Септември, ЦСКА 1948 какво да кажат тогава?
А за мен едно от нещата което най-много гони публиката са идиотските часове на мачовете. Но никой не говори за това, явно им е добре с парите от тв права.
Даже и в Русия не излъчват всички мачове директно по ТВ, дори и да имат възможност. И един отбор, чийто мачове започват на обяд какво печели от това, кой го гледа? Защото хората в събота или неделя на обяд ще са някъде или на пазаруване или на разходка или ще чистят. И се получава така, че уж се отразява даден тим, но всъщност реално не е така. Какво да говорим за много късните мачове или ранните мачове през седмицата, пълна кретения.

Последна промяна albertz на 22.12.2024 14:08, променена общо 2 пъти

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   22.12.2024 15:18

Относно Заги, хора от тяхната агитка са ми казвали, че е лично назначение на Маджо, който го харесва. Това е и обяснението защо не го махна Дебелия въпреки публичните критики към него от страна на Загорчич.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   02.01.2025 17:24

Засега не знам за други трансфери, но като че ли в Локомотив София са най-активни. Освободиха още двама играчи - Валентин Николов (който им беше и капитан по едно време) и Ивайло Найденов, а привлякоха Спас Делев. Макар и вече на години мисля, че ще им свърши работа.

Попаднах и на две класации, за най-скъпите български футболисти и за българските голмайстори през 2024, като важат всички официални голове - Първа лига, Втора лига, купа, евротурнири, национален отбор, евентуален чуждестранен отбор, ако футболистът играе в чужбина.

Най-скъп е Кирил Десподов, 8 милиона евро, според трансфермаркт. Илия Груев е 5 милиона, Филип Кръстев 3 милиона. Изненадващо за мен четвърти е Ивайло Чочев. Хем играе у нас, хем е в напреднала футболна възраст, но трансфермаркт му поставя цена 2,5 милиона евро.

От чужденците у нас най-скъп е Бърнард Текпетей, 5,5 милиона евро, а от първо до седмо място в класацията са все играчи на Лудогорец.

Най-резултатни български футболисти за 2024 са както следва -

1. Ахмед Ахмедов (Спартак Варна) - 29 гола
2. Кирил Десподов (ПАОК и България) - 16 гола
3. Александър Колев (Крумовград, Левски) - 12 гола
4. Марин Петков (Левски), Димитър Илиев (Локо Пловдив) - 9 гола
6. Владимир Николов (Славия), Тонислав Йорданов (Арда), Иван Минчев (Славия), Ивайло Чочев (Лудогорец), Станислав Иванов (Арда) - 8 гола

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   02.01.2025 17:40

Като изключим Ахмедов останалите супер ялови, ама къде се заби той - отиде при китайците?!? :dunno: :helpless:

Иначе 8М за Деспода, не знам има ли някой толкова луд да ги даде? За Илийката може и да платят повече ако успеят да излъжат някой отбор от ВЛ. Тая контузия обаче много го дръпна назад.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   04.01.2025 17:57

Много интересно почват първите тренировки. Сирака го подпукаха феновете, а любимеца на целокупният хиксарски народ. Лайното дебелогъзо го награбиха и него. В тоя момент ме е яд, че феновете на Славия се броят на пръсти. Тоя заслужава линч от феновете, даеба и гнусаря, даеба. Най-гнусното копеле в БГ футбола.

Гледам и оня дебил от агитката на ЦСКА, дето се изживява като институция и той критикува явно Филипов. Въобще не е лесно да си футболен ръковидите в А група. :laugh:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   04.01.2025 21:51

Сираков е гробокопач, а Дебелия е любимец само на дъщеря си.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   04.01.2025 21:57

Vendome написа:
Сираков е гробокопач, а Дебелия е любимец само на дъщеря си.

Кък на Хикса му е любимец. :helpless:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   04.01.2025 22:23

Това си мислех днес и аз. Чета някакво изявление на "Червена София" (въобще не съм ги чувал), как искали оставката на Филип Филипов, как искали минимум !!?? пет нови попълнения и т.н. Тия мухльовци едва ли са постигнали нещо значимо в животите си, но да се вживяват във ФБ много ги бива. Ето заради такива миризливи чобани, аз ако бях собственик щях да спра да се занимавам. Отделно, Филип Филипов има близо сто мача за ЦСКА, дал е нещо на този клуб, а те какво са дали? Собственика, ако прецени ще го махне.

Сираков въобще не му пука кой какво мисли. Усмихна се нагло и си замина с джипа. Това недоволство беше очаквано, той е бил подготвен, но не е нормално на първото занимание за годината клубът още да няма треньор.

Другото не ми се коментира в момента.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2024-2025 - Тема за коментари   |   05.01.2025 12:11

Честно казано не разбирам логиката на нашите футболни шефове при изборът им за треньор. Само като отвориш визитката и видиш, че даден треньор за 12 години е сменил 11 отбора, като само в 1 от тях е успял да се задържи повече от 1 сезон и ти става ясно. Не знам какво може да очакваш с такъв наставник, че точно при теб в 12-тия му пореден отбор, той ще разгърне потенциала и ще се превърне в новият Клоп, Пеп или Анчелоти?!? Още повече в нашето откачено първенство, където сигурен съм и гореспоменатата троица би имала проблеми. Същата грешка правят в момента Левски, която направиха ЦСКА през лятото. Даже по-голяма, щото Стипич има малко по-добро СВ от Веласкес. Наистина не разбирам с какъв акъл може да вземеш такъв човек начело?

Прогноза - лятото ще тръсят нов треньор.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 221 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Следваща