| Автор |
Съобщение |
|
Anfield
(Real Green)
|

Pool Mania 2024-2025 | 03.06.2024 22:51
132 години Ливърпул е на футболната карта в Англия, Европа и света.  Години на доказване, борба, слава, хегемония... години на традиции, чест, любов.. Преди 2 дни червените отвориха нова страница и повече от всичко в момента е нужно да се запази това, което хер Клоп върна, запази и доизгради. Добре дошъл Арне:  YNWA 
Последна промяна Anfield на 04.06.2024 00:33, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 19.06.2024 18:09
Welkom, Arne! 
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 14.08.2024 09:37
 Нови засега няма, а от тези по-горе поне двама ще напуснат или ще бъдат дадени под наем. Контролата със Севиля бе приятна за гледане и дава надежди за приличен първи сезон на Слот, но само до там.
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 14.08.2024 09:46
Като цяло е сух откъм трансфери прозорецът в Англия. Съставът от миналата година реално е запазен и би трябвало да влезе Ливърпул в четворката ако няма проблеми с постоянството. Титлата е мираж, евентуално някоя от двете купи може да бъде спечелена при добро стечение на обстоятелствата.
Обаче, сагата със Субименди май показва, че без Клоп, клубът не е толкова атрактивен за доста футболисти.
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 14.08.2024 18:54
На хартия състава ми изглежда добре. Ама като знаем, че няма линия (изключая вратаря) без флопващи играчи... На кантар са нещата - може и много добре да сте, дори и първи 9с повече късмет), може и 5и да отидете...
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 29.08.2024 12:24
Вратарят Брус Гробелар избира любимия си тим на "червените" пред списание "FourFourTwo" Вратар - Рей КлемънсНаследих Рей в Ливърпул. Мисля, че той беше най-добрия вратар който Британския футбол някога е имал. Когато се присъединих към Ливърпул и преди Рей да подпише с Тотнъм той ме издърпа настрани и ми каза "Бъди себе си, наслаждавай се на играта и всичко ще бъде наред". Това беше добър съвет, а аз в крайна сметка спечелих повече медали от него в Ливърпул. Десен бек - Стив НикълМоже да бъде прието като обида към Фил Нийл, с неговите 24 спечелени медала, но аз ще избера Стиви, защото той беше по-гъвкав (универсален). Той беше титуляр в Ливърпул за 11 години и изигра около 500 мача, преди да се оттегли, като също така бе част от състава на Шотландия за СП 1986. Централен защитник - Алан Хансен Винаги бих избрал Алан. Ако гледате Върджил Ван Дайк в днешни дни, всеки който играе до него изглежда по-добър, така беше и с Алан, както за клуба, така и в нац. отбор, всеки играеше по-добре (като партньор) до него. Той също така беше внушителна фигура, висок 188 сантиметра. Централен защитник - Марк Лоуренсън Марк беше рекордна покупка за времето си, когато подписа с Ливърпул и допълваше Алан много добре като централен защитник. Когато Алан направеше грешка, скоростта на Марк я неутрализираше. Той помогна на Алан значително в това отношение и те оформиха страхотна двойка в центтъра на защитата. Марк също запълваше празнини на левия бек. Ляв Бек - Алан КенедиТой беше отличаващият се ляв бек по време на моята кариера. Алан беше "глух" и можеше да те чуе само ако му подсвирнеш, като звукът се "промъкне" между шумът от тълпата. Така че аз подсвирквах на Алан понякога и коригирах позицията му на терена. Неговите възможности не подлежаха на съмнение и той беше толкова добър технически. Десен халф - Тери Макдермът Повечето си мачове изиграх с Крейг Джонстън на тази позиция, но ще поставя Тери на това място. Той беше като машина, можеше да тича цял ден. Тери беше по-добър в насочването на топката към наказателното поле и също така създаваше повече положения отколкото Крейг, когато пробиваше отдясно. Централен халф - Греъм СунесТой беше най-добрият играч, с който съм играл някога прерз живота си. Казвам това, защото той притежаваше всичко и можеше да играе на всяка позиция. Той беше най-полезен като полузащитник, но можеше да играе с лекота като десен бек, ляв бек или централен защитник.Като съотборник той изискваше съвършенство от своите колеги и нямаше да те остави да свалиш нивото. Централен халф - Ян Молби Крилата фраза в днешно време е "Какво правеше Ян Молби". Аз бих попитал какво той не може да направи? Той можеше да подаде топката по-добре от всеки друг, който съм виждал. Ян и Греъм щяха да бъдат много ефективни като двойка в центъра, Ян по-назад, а Греъм да създава (положения). Ляв Халф - Джон Барнс Какъв футболист и каква личност, най-милия съотборник който можеш да имаш. Той започна като бързо, технично ляво крило и по-късно се премести в центъра. Той е роден в Ямайка, но игра за Англия 79 пъти, като спорем мен можеше да запише още много мачове за националния отбор. Централен нападател - Йън Ръш Играл съм заедно с Ръши повече от всеки друг в Ливърпул, но по едно време той искаше да напуска, понеже Дейвид Джонсън и Кени Далглиш бяха предпочитани в атака. Той отиде при мениджъра и каза "Слушай шефе, искам трансфер". Треньорът го погледна и му каза "Какъв трансфер? Бягай навън и почни да играеш!". Той (Ръш) почна да тренира, Дейвид се контузи и в следващия момент Кени и Ръши се сработиха. Централен нападател - Кени ДалглишКени беше вторият най-добър играч, с който съм играл. Сунес беше най-добрият, но Кени беше веднага след него. Той имаше качеството да преодолее защитник и да създаде голово положение от нищото. Той и Ръши бяха чудесни като двойка и това се търси във футбола. Треньор - Боб ПейслиБоб ме взе в Ливърпул. Той обичаше да казва "Имаме една топка и 11 играча, отидете и го направете". Не винаги успявахме да го разберем, но по някакъв начин той предаваше своите идеи на нас. Резерви (без коментар за тях от страна на Гробелар) - Питър Биърдсли, Джон Олдридж, Рони Уилан.
|
|   |
|
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 03.09.2024 23:32
Изачаках да мине мача с Юнайтед, за да напиша някои и друга дума за нчалото на сезона. Всъщност първо исках да затвори трансферния прозорец, а след това исках да видя и как ще мине първия си сериозен тест Арне Слот.
Трансферното лято за червените бе сравнително вяло. Не пиша умряло, само защото 2-3 седмици имаше една сага с испански опорен халф, който въпреки че имал желание, жена му не искала да се мести и затова не са се получили нещата. Арне Слот призна, че са направили всичко възможно, но трансфер няма да има. До тук добре. Всеки с неговите си желания. Само не разбрах защо тогава нямаше план Б за друг подобен футболист от една страна и защо от друга страна една от малкото опции от играчи при нас, трябваше да се даде под наем в Лайпциг. В крайна сметка на Анфийлд акостираха грузинския вратар Мамардашвили(условно) и Федерико Киеза, а в посока Брентфорд заминаха 2 от младите играчи на Пуул - Сеп ван дер Берг и Фабио Карвальо. И в двете посоки има по един логичен трансфер и по един странен, според мен.
Реално в отбора има потенциал и може би не е грешно новият мениджър първо да се ориентира с какво разполага и след това да се прецени на кои постове какви и по-скоро кои играчи са му нужни. Клоп също не направи големи рискове с първия трансферен прозорец, който имаше пред себе си. Да, беше зимен такъв, но все пак изчака лятото и започна да гради състав с Мане, Джини и няколко играча, които явно си е бил харесал в Бундеслигата. Тук обаче идва момента с изтичащите договори на три ключови играча като Салах, Ван Дайк и Трент. Първият вече съобщи че играе последен сезон в Ливърпул. Дали това е по-скоро блъф, за да се забързат шефовете с оферта към него, или вече се вижда като част от някой Ал Бънди отбор, ще се разбере може би до края на този месец. С Ван Дайк положението е по-неясно, защото и той заяви че още няма разговори, но като цяло е спокоен. Най-неспокоен обаче изглежда Трент :) Лятото се говореше за какви ли не интереси към него. Може би бе опипване на почвата, но Трент вече явно изрази недоволство от това че Слот го смени в първия домакински мач. Предполагам че не бе много доволен и от смяната срещу Юнайтед, но може би нещата между него и холандеца са изгладени. Или поне ако има напрежение, то няма да е на показ. Та има какво да се решава и до лятото.
Малко за Слот. 3 мача - 3 победи, без допуснат гол и 7 отбелязани попадения. Като статистика всичко изглежда перфектно и вече излязоха какви ли не сравнения между него и предни мениджъри - кой как стартирал, с колко победи и т.н. Всъщност и играта не може да се каже че е лоша. Като изключим първото полувреме срещу тима на Ед Шиърън, останалите 225 (условно) минути не бяха лоши. Видя се как на полувремето в Ипсуич, отборът премина в друг режим и спокойно взе мач, който на хртия бе лесен, но точно гостуване на новак в първи кръг, често си е много хлъзгаво и завършва не според очакванията. Срещу пчеличките бе рутинна победа и така дойде истинския тест за Слот - гостуване на историческия съперник номер едно. Съперник, който също се нуждаеше от победа и осигуряване на спокойствие след загубата предния кръг срещу Брайтън. Арне се справи мисля много добре и без излишни фанфари, справяйки се и с казуса Трент през седмицата и т.н., успя да стигне до комфортен аванс на Олд Трафорд и поне според мен, да дръпне леко ръчната подобно на предните мачове. Съгласен съм донякъде с РеЗо, че Слот леко поуспокои играта на червените. Пресата не е толкова интензивна, но пък в моментите, в които я има сработва перфектно. Подаванията са повече и т.н. Ако Слот ще има проблем пред себе си, на първо време това ще е адаптацията към това, с което разполага и начинът по който ще използва наличните играчи в цикъла, който започва след мачовете на националните отбори. Наглед той има поне по 2-3 играча на пост и засега една или две контузии няма да са проблем, но точно след тези мачове на национални отбори, често от строя излизат понякога и почти половин дузина играчи, а мачовете започват да се редят през 3-4 дни. Неизбежни ще са сравненията и с Клопо. В някакъв момент е нормално това да почне да дава отражение и дано точно в такива моменти нещата не се издънят отвътре. Засега мисля че Слот продължава линията на германеца, като вкрва и нкои свои виждания за провеждането на срещите които минаха. Разликата... мисля че още в първия мач се затвърди на полувремето. Клоп даваше шанс на млади играчи. Даже те спечелиха Карабас Барабас Къп. Ако не бе избран този грешен тайминг на оповестяване на оттеглянето на Клоп, не знам дали нямаше да има още шанс за младежта. При Слот обаче индикациите са обратни - Байджетич бе даден под наем, Карвальо - продаден (!!), още 3-4 младежи също са дадени под наем, а Куанса бе сменен на полувремето в Ипсуич от Конате. Слот залага на опит на този етап. Но пък и на опит в рамките на състава без да иска извънземни покупки и т.н. Така понякога дефекта (липсата на опорен халф), става ефект - Гравенберх до момента е един от топ 3 играчите в червено за първите мачове на отбора. Изобщо тройкта в халфовата линия Гравенберх-Собо-Мака се справя перфектно независимо дали е в по-защитна и в по-офанзивна формация. Интересно ми е къде и как ще бъде вписан Киеза, но това ще го видим първо може би за някоя от купите.
YNWA
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 04.09.2024 08:50
Относно юношите, според мен Слот се презастрахова. Той няма популярността на Клоп и ако заради юноши се наредят издънки, веднага ще го емнат.
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 05.09.2024 03:01
 |  |  |  | albertz написа: Вратарят Брус Гробелар избира любимия си тим на "червените" пред списание "FourFourTwo" Вратар - Рей КлемънсНаследих Рей в Ливърпул. Мисля, че той беше най-добрия вратар който Британския футбол някога е имал. Когато се присъединих към Ливърпул и преди Рей да подпише с Тотнъм той ме издърпа настрани и ми каза "Бъди себе си, наслаждавай се на играта и всичко ще бъде наред". Това беше добър съвет, а аз в крайна сметка спечелих повече медали от него в Ливърпул. Десен бек - Стив НикълМоже да бъде прието като обида към Фил Нийл, с неговите 24 спечелени медала, но аз ще избера Стиви, защото той беше по-гъвкав (универсален). Той беше титуляр в Ливърпул за 11 години и изигра около 500 мача, преди да се оттегли, като също така бе част от състава на Шотландия за СП 1986. Централен защитник - Алан Хансен Винаги бих избрал Алан. Ако гледате Върджил Ван Дайк в днешни дни, всеки който играе до него изглежда по-добър, така беше и с Алан, както за клуба, така и в нац. отбор, всеки играеше по-добре (като партньор) до него. Той също така беше внушителна фигура, висок 188 сантиметра. Централен защитник - Марк Лоуренсън Марк беше рекордна покупка за времето си, когато подписа с Ливърпул и допълваше Алан много добре като централен защитник. Когато Алан направеше грешка, скоростта на Марк я неутрализираше. Той помогна на Алан значително в това отношение и те оформиха страхотна двойка в центтъра на защитата. Марк също запълваше празнини на левия бек. Ляв Бек - Алан КенедиТой беше отличаващият се ляв бек по време на моята кариера. Алан беше "глух" и можеше да те чуе само ако му подсвирнеш, като звукът се "промъкне" между шумът от тълпата. Така че аз подсвирквах на Алан понякога и коригирах позицията му на терена. Неговите възможности не подлежаха на съмнение и той беше толкова добър технически. Десен халф - Тери Макдермът Повечето си мачове изиграх с Крейг Джонстън на тази позиция, но ще поставя Тери на това място. Той беше като машина, можеше да тича цял ден. Тери беше по-добър в насочването на топката към наказателното поле и също така създаваше повече положения отколкото Крейг, когато пробиваше отдясно. Централен халф - Греъм СунесТой беше най-добрият играч, с който съм играл някога прерз живота си. Казвам това, защото той притежаваше всичко и можеше да играе на всяка позиция. Той беше най-полезен като полузащитник, но можеше да играе с лекота като десен бек, ляв бек или централен защитник.Като съотборник той изискваше съвършенство от своите колеги и нямаше да те остави да свалиш нивото. Централен халф - Ян Молби Крилата фраза в днешно време е "Какво правеше Ян Молби". Аз бих попитал какво той не може да направи? Той можеше да подаде топката по-добре от всеки друг, който съм виждал. Ян и Греъм щяха да бъдат много ефективни като двойка в центъра, Ян по-назад, а Греъм да създава (положения). Ляв Халф - Джон Барнс Какъв футболист и каква личност, най-милия съотборник който можеш да имаш. Той започна като бързо, технично ляво крило и по-късно се премести в центъра. Той е роден в Ямайка, но игра за Англия 79 пъти, като спорем мен можеше да запише още много мачове за националния отбор. Централен нападател - Йън Ръш Играл съм заедно с Ръши повече от всеки друг в Ливърпул, но по едно време той искаше да напуска, понеже Дейвид Джонсън и Кени Далглиш бяха предпочитани в атака. Той отиде при мениджъра и каза "Слушай шефе, искам трансфер". Треньорът го погледна и му каза "Какъв трансфер? Бягай навън и почни да играеш!". Той (Ръш) почна да тренира, Дейвид се контузи и в следващия момент Кени и Ръши се сработиха. Централен нападател - Кени ДалглишКени беше вторият най-добър играч, с който съм играл. Сунес беше най-добрият, но Кени беше веднага след него. Той имаше качеството да преодолее защитник и да създаде голово положение от нищото. Той и Ръши бяха чудесни като двойка и това се търси във футбола. Треньор - Боб ПейслиБоб ме взе в Ливърпул. Той обичаше да казва "Имаме една топка и 11 играча, отидете и го направете". Не винаги успявахме да го разберем, но по някакъв начин той предаваше своите идеи на нас. Резерви (без коментар за тях от страна на Гробелар) - Питър Биърдсли, Джон Олдридж, Рони Уилан. |  |  |  |  |
Избрал си е само хора от неговата генерация, никаква обективност! Което не означава, че не са велики играчи, просто е старчески субективно!
Последна промяна TheExorcist на 05.09.2024 03:08, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 05.09.2024 10:26
Аз съм на мнение, че ако наистина на ''фараона'' му е последния сезон, да си върнеме Мане, той не е приключил още. просто не е щастлив с египтянитът!
 |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
Регистриран на: 05.06.2012 23:27 Мнения: 2711 Местоположение: planet earth
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 07.11.2024 16:21
youtube.com/shorts/rhX0MSNyXYY?si=a2IBDHoOVdJJXwZL youtube.com/watch?v=iCAHS8-3ng4 каква невероятна "случайна" среща с един от героите от 67-ма 
_________________ "Истинският джентълмен никога не пита жена за годините, мъж за заплатата и софиянец откъде е..."
Последна промяна ReZo на 07.11.2024 16:27, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Саутхемптън - Ливърпул | 25.11.2024 00:58
Истинският резултат трябваше да е 1-7. Дузпата, с която реанимираха Светците я е видял нещо като Бенасьор Божията ръка. Корав мач стана иначе. Натегнаха се много, но бай бай сейнтс! 
 |
|
HumanFactor
(Real Green)
Регистриран на: 18.06.2012 16:22 Мнения: 1189 Местоположение: Fields of Anfield Road
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 03.12.2024 09:36
Liverpool to face Accrington Stanley in FA Cup third round. Тази реклама от 89-та
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 03.12.2024 10:03
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 23.12.2024 05:24
Въпреки атрактивния футбол, в дългосрочен план, Слот не е зле да позатегне защитата и да помисли по идеята!
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32163 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 23.12.2024 11:57
Пуул шампион! 
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 23.12.2024 13:18
Томич, имам чувството, че сърцата ви са свити и не може да се зарадвате на хубавото. Клоп напусна, очакваше се тегав първи сезон на Слот, точно заради адаптация и липсата на Клоп, а отбора започна като добре смазана машина, мачка всички включително и отбори като Реал и Леверкузен в ШЛ. Най-добра защита във ВЛ (заедно с Арсенал 16 допуснати гола), най-добра защита в ШЛ (само 1 допуснат гол). И на фона на това коментара ти е да позатегне защитата? Сериозно? Радвайте се бре хора, защо гледате толкова негативно, на това което ви се случва? 
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 23.12.2024 13:20
Щото сезонът не е преполовен, а е налице опит с две загубени титли (точка разлика) и два загубени финала в ШЛ.
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 23.12.2024 13:23
Еми не се радвайте тогава, оплаквайте се и искайте оставката на Арнето, щото защитата ви била дантелена. 
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 23.12.2024 20:00
Аз на Арне се радвам още от Фейенорд и съм доволен, че дойде в Ливърпул. Между другото, той дойде в отбор със сходен бекграунд (доколкото знам, това също е било взето предвид при назначението му). Кефя се и сега, но още нищо не сме спечелили, за да съм спокоен. Искам титлата, ШЛ може да почака за догодина. Ще съм спокоен чак като (ако) станем шампиони.
|