Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 26.07.2026 10:57

Отговори на тема  [ 186 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Манчестър Юнайтед 2024-2025 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   20.12.2024 02:30

Манчестър Юнайтед отстъпи на Тотнъм в 1/4 финал за Купата на лигата. В мач съпътстван с много грешки, както от играчи, така и от съдии, Тотнъм използваха по-добре своите шансове. До известна степен може да се каже, че и показаха добра ефективност.
В трети пореден двубой играчите на Манчестър Юнайтед се опитаха да се върнат в мача, но този път не им се получи. Изоставаха с прекалено много. Аморим направи добри смени, включително и тази с Гарначо, опита по всякакъв начин да повиши интензитета в представянето на тима.
Прави впечатление, че за разлика от Тен Хаг, който не беше почитател на ротациите, Аморим ротира много тима, но може би прекалява с това. Не е изненада, но качеството на играчите в отделните линии не е еднакво, а тази вечер защитата на Юнайтед за мен определено беше по-слаба от тази която излезе срещу Сити. Може би промените са съобразени спрямо съперника, макар че аз не съм голям привърженик на тази теория. Лени Йоро днес започна като титуляр, но се видя че има още много да учи. В нито един момент от кариерата на Линдельоф в тима защитата не е изглеждала стабилна с неговото присъствие. Вратарят Байъндър допусна грешки, но аз не бих хвърлил цялата вина върху него. Много е трудно, когато не пазиш редовно да си във форма. Може би това го умееше само Серхио Ромеро, по някакъв уникален начин. Можеше намесата му да е различна, при всяко едно от четирите попадения, но аз не мисля, че допусна чак толкова груби грешки. Голът на Сон директно от пряк свободен удар беше майсторски, но и имаше явно нарушение в ситуацията срещу турския вратар.

Футболистите на Манчестър Юнайтед трябва да се научат да бъдат постоянни, това е белег на класа. Не да спечелиш едно дерби и да се помислиш за много велик. Предстоящия мач с Борнмът за мен ще е по-труден от този със Сити. Юнайтед трябва да печелят подобни мачове, ако искат да прогресират.

За Рашфорд не ми се коментира, няма смисъл. Крайно разочароващо за мен обаче е да си придаваш тежест, като говориш това което хората искат да чуят. Защото и аз знам какво да говоря, за да се харесам, но имам друг подход. Този в студиото на Диема играл ли е някога организиран футбол, за да прави такива крайни квалификации. И защо все казва "ние", "играхме" и т.н. Той работил ли е под някаква форма в този клуб, за да си позволява да говори така?
Ето такива неща винаги са ме отблъсквали, гледам да ги игнорирам, но понякога наистина е дразнещо и разочароващо.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   20.12.2024 09:37

Чаво, една лека поправка - гола на китаеца беше от корнер.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   22.12.2024 20:04

Ама сме истинска трагедия.Не виждам светлина в тунела

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   29.12.2024 23:15

Съдийте си правят гаргара с Манчестър Юнайтед, но с всички слаби отбори е така. Не е правилно, но така е навсякъде. Много загуби натрупаха и сега е време да изпъкнат лидерските качества, ако има такива. Но в отбора като цяло няма колектив, няма отбор в истинския смисъл на думата. Това показаха и последните събития с Гарначо и Рашфорд. Съотборниците им по никакъв начин не се застъпиха за тях, поне публично, да има отзвук. Всички си пазят гърба и личния интерес, каквото им кажат мениджърите им това правят.

Да се върна малко назад. Срещу Борнмът общо взето ми харесаха първото полувреме, но нямаше качество в отправените изстрели, или слаби, или извън целта. Маласия и Мейну са големи дупки. Този Мейну вкара няколко гола и се помисли за голяма работа, същото е с Амад. Вкара два гола и почна да ръкомаха и да вика, не му отива. Видно е, че дисциплината не е на високо ниво. Но трябва да се намери друг подход, защото ако ще и всички да отстранят пак ще се намерят лекета отнякъде.

Поредните простотии на Ратклиф, но за мен очаквано. Той е един паразит, по-лош и от фамилия Глейзър. Всичко което прави е за негова изгода.

Не си хабете времето да ме питате разни неща, на никого няма да отговарям, не съм и длъжен. Разбира се, всеки може да даде своето мнение, това за мен е излишно да го пиша, но го пиша.

Да не си разваляме настроението допълнително. В сайта на клуба се появиха четирите епизода на LifeBlood. Който иска да запази филма за себе си, в един слят файл и с четирите епизода, да заповяда.

https://1fichier.com/?gpv0v17ok1kwi7yx3wq8

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   31.12.2024 11:58

Това е най-слабия Юнайтед,който някога съм гледал.
Когато начело беше Тен Хаг си казвах,че имаме добри играчи ,които просто трябва да бъдат организирани за да станат на отбор.Обаче при Аморим тези играчи играят по-зле.
Не вярвам да вземем играчи през януари.Джим Ратклиф е по-стиснат и от евреите.Те затова се харесаха.
Като гледам португалеца ,колко отчаяно гледа,как в един момент забива поглед в земята и напълно отсъства от мача ,вече се съмнявам,че може да направи нещо.
А пък избора му на състав и смените са загадка целия футболен свят.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   31.12.2024 13:48

Вчера смяната му в 30-тата минута спаси МЮ от позорен разгром.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   02.01.2025 16:07

Календар Януари 2025

Мъже

Неделя 5 Януари Ливърпул (гостуване) първенство

Неделя 12 Януари Арсенал (гостуване) ФА Къп

Четвъртък 16 Януари Саутхемптън (домакинство) първенство

Неделя 19 Януари Брайтън (домакинство) първенство

Четвъртък 23 Януари Рейнджърс (домакинство) Лига Европа

Неделя 26 Януари Фулъм (домакинство) първенство

Четвъртък 30 Януари ФКСБ (гостуване) Лига Европа

Жени

Събота 11 Януари Уест Бромич Албиън (домакинство) ФА Къп за жени

Неделя 19 Януари Манчестър Сити (гостуване) първенство

Сряда 22 Януари Манчестър Сити (домакинство) Купа на лигата, 1/4 финал

Неделя 26 Януари Брайтън (домакинство) първенство

Отбор до 18 години

Петък 17 Януари Престън Норд Енд (домакинство) ФА Къп за младежи

Събота 18 Януари Дарби Каунти (домакинство) първенство

Събота 25 Януари Уулвърхемптън (гостуване) първенство

Отбор до 21 години

Петък 10 Януари Лийдс (гостуване) първенство

Петък 17 Януари Астън Вила (домакинство) първенство

Вторник 21 Януари Нордселанд (домакинство) Премиър лийг Интернешънъл къп, групова фаза

Неделя 26 Януари Брайтън (гостуване) първенство

Пет избора от мен

Ливърпул-Манчестър Юнайтед (мъже)
В колкото и лошо състояние да е Манчестър Юнайтед, това дерби, между отборите с най-много титли, въпреки предизвиква най-малкото интерес, ако не е и положителни чувства сред феновете. Последната победа на Юнайтед на "Анфийлд" е през Януари 2016, когато с гол на Уейн Рууни в края Юнайтед лъже Ливърпул и печели срещата. Оттогава (цитирам по спомен) Юнайтед са записали пет загуби там във всички турнири и четири равенства. Като и четирите равенства са с резултат 0-0 за първенство. Две при Моуриньо, едно при Солскяр и едно при Тен Хаг. Единственият гол за Юнайтед в този период е на Джеси Лингард през 2019, при загубата с 1-3. Футболът за това е интересна игра, защото и най-слабият отбор може да победи най-добрия. Надеждата умира последна.

Арсенал-Манчестър Юнайтед (мъже)
Очаквам много интересен мач, доста по-интересен, отколкото двата отбора изиграха наскоро. Ще бъде интересно с какъв състав ще излезнат Арсенал, ще заложат ли на най-доброто. Каква ще е настройката им, дали няма да отпаднат рано-рано, по подобие на миналата година. А и Юнайтед все някога трябва да бие. Гостите може и да не са в най-добрата си форма, но тръпката в този мач я има.

Манчестър Сити-Манчестър Юнайтед (жени)
Този мач за първенство е само няколко дни преди този за купа на лигата, като за мен е по-важният от двата, макар и при успех във втория женският тим да има шанс да спечели нов трофей. Важен е най-вече от психологическо естество, за да може жените да хванат вълната "Ние можем". Дори частичен успех ще е безценен за самочувствието на този тим, а и ще съхрани надеждите някак тимът да се пребори със Сити и Арсенал в края на сезона (с Челси е невъзможно) и отново да има европейски мачове за тима.

Манчестър Юнайтед - Престън Норд Енд (младежи до 18 години)
Миналият сезон тимът до 18 години спечели три трофея, но когато трябваше да направят следващата стъпка не бяха убедителни. Сега тимът ще е различен, но младите футболисти на Юнайтед са длъжни да се представят добре в този турнир, заради традициите. И защо не в края на кампанията в тази възрастова група да се поздравят с пореден трофей?

Лийдс - Манчестър Юнайтед (отбор до 21 години)
Гостуване на Лийдс винаги представлява интерес, независимо на какво ниво. Очаквам зрелищен и интересен мач и Юнайтед да победи :-)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   05.01.2025 22:58

За мен бе удоволствие да наблюдавам играта на Манчестър Юнайтед този следобед, смятам че се получи истинско дерби. Разбира се, футболистите на Юнайтед показаха и някои от старите си слабости, но смятам че с течение на времето могат да ги изчистят.
Като цяло стояха добре тактически, играха стегнато, хареса ми, че защитата се изнася много напред, а особено Хари Магуайър по този начин предотврати много опасности още в зародиш. Изпълняваше почти перфектно задълженията си. Пореден силен мач за Андре Онана на "Анфийлд" и като цяло срещу Ливърпул.
През първото полувреме Юнайтед бяха колебливи в атака, не развиха по най-добрия начин няколко атаки. Особено в края на полувремето Расмус Хойлунд беше длъжен да нанесе много по-добър изстрел.
Но си личеше ясно намеренията на футболистите на Ман.Юнайтед да атакуват. Много пъти те имаха възможност да разтеглят и притъпят играта с подаване към фланговете, но вместо това предпочитаха пасове през центъра, търсейки директно офанзивен футболист за голова опасност.
За мен Бруно Фернандеш, въпреки че е много критикуван, е много ценен за отбора. Брилянтен пас за гола на Лисандро Мартинес, който също завърши много добре атаката.
Юнайтед отново, подобно на предния сезон, не можа да задържи дълго преднината си, като голът който получиха за 1-1 определено можеше да бъде предотвратен.
За дузпата ще кажа, че това решение беше много по-честно, сравнение с головете получени след корнер от Тотнъм или Уулвърхемптън или голът с ръка на Жоелинтон за Нюкасъл. Браво, че има честни съдии в Англия, които не гледат умишлено да ощетят тима.
След това "дяволите" показаха още една стара слабост, бяха хванати на контраатака по елементарен начин, след като показват колебливост и суетене в противниковото наказателно поле.
Изключителна намеса със шпагат от резервата Лени Йоро в края, това беше отиграване от световна класа.
Накрая Хари Магуайър можеше да донесе победата, но ситуацията пред него въобще не беше лесна за отиграване. Имаше двама защитници пред себе си, както и вратаря Алисон. Не е като да е бил само Алисон пред него. А и на този тежък терен, един играч, който няма атакуващ инстинкт, едва ли щеше да се справи по-добре.

Както и да е, дано това представяне постави основите на нещо хубаво и да има трайно подобряване в играта.

За това, че няма пари за селекция, за мен от една страна е по-добре. Много трансферни грешки се направиха, които в крайна сметка отслабиха тима, защото напусналите футболисти се справяха по-добре. Ако искат да се развиват, в Юнайтед нямат право на повече трансферни грешки. Трябва да се привличат само играчи, които ще вдигнат класата на тима.

Последна промяна albertz на 05.01.2025 23:01, променена общо 3 пъти

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   05.01.2025 23:26

Само мога да кажа, че стана топ мач, а много арогантни фенове на Ливърпул се кротнаха. Аморим е много можещ треньор.

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   06.01.2025 00:20

Второто полувреме беше изключително, с директен нападателен футбол. За мен като неутрален в случая беше истинско удоволствие да гледам мача.
Равният резултат е справедлив, но и ако някой беше спечелил също нямаше да е незаслужено. Ман Юнайтед определено впечатлиха с играта си.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   06.01.2025 05:08

Един от най-хубавите мачове изобщо този сезон в европейския футбол. Заслужено равенство, че даже Ман Юн бяха по-заслужаващите победата ако трябваше да има победител.

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   06.01.2025 12:37

Подценихме мача и съперника и логично изгубихме 2 точки. Много отпуснати, много самоуверени повечето.
Сега, по-важното след този мач.
Пожелавам на Арне да покаже топки и да предложи на Трент следните варианта :
1. Пейката
2. Реал Мадрид, където също ще е пейка, между другото.

Очевидно има нещо, което не знаем, но това момче нещо се главозамая. Че не обича и не умее играта в защита, това май вече всички го знаем. Обаче, заради едното центриране, да си със статут на недосегаем, при положение,че не си Бекъм, не мерси ! Да заминава....

Робо той е свършил, според мен. Прави безумни неща. Вчера при 2:2, при една от последните атаки на Посредствените, щеше да скъса фланелката на негърчето на фланга, АБСОЛЮТНО НЕНУЖНО ! Правиш умишлен фаул в зона удобна за центриране. Тъпо и безотговорно !

В заключение, Етихад Сити именно заради това му ядат чепа този сезон. Забавиха се с обновлението на състава. Точно от това имаме нужда, плавна смяна на едни играчи с други. Нещото, в което Съра беше абсолютен майстор. Заменяше ги в точния момент, особено гол-майсторите.

Та така, иначе сме шампиони, безусловно ! :cheers: :first:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   06.01.2025 13:14

Трендафил се главозамая още предният сезон и мисля, че няма да е зле да го шътнете на Реал при другия мозъчен тръст гусин Директора. Вие си имате готов негов заместник, така че драма няма.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   07.01.2025 02:15

2-1 ми беше прогнозата, почти познах, но накрая като нищо щяха да ни измазнят в 95-тата, ако вместо дървото Магуайър там, племенникът ми щеше да вкара!

С други думи, Манчестър Юнайтед направиха мача на сезона си. Много силна игра. Евала!

П.С. Трент малко резерва батко...

Последна промяна TheExorcist на 07.01.2025 02:18, променена общо 1 път

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   13.01.2025 14:09

Междудругото, последната седмица, без значение от формата и класирането, Юнайтед направиха двата си най-силни поредни мача от не знам си кога и то като гости и то не срещу кого да е, на косъм от победата срещу най-силния отбор към момента и кръвен враг, и елиминирайки рекордьора по купи и също кръвен враг с 10 човека. Повтарям, и двата мача като гости. Респект!

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   18.01.2025 01:15

Тъжен ден за феновете на Манчестър Юнайтед ... починал е Денис Лоу, легенда на "червените дяволи" и Шотландия ... нека почива в мир :-(

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   18.01.2025 01:46

Forest_fan написа:
Тъжен ден за феновете на Манчестър Юнайтед ... починал е Денис Лоу, легенда на "червените дяволи" и Шотландия ... нека почива в мир :-(

Видях новината съвсем малко след като се появи в официалния сайт, миналия сезон се сбогубавхме с Боби Чарлтън, сега с Денис Лоу, последния от "Светата Тройца", единствения шотландски футболист, носител на "Златната топка". За мен най-големия голаджия, от тези играчи на тима, които съм гледал. Без да искам да омоловажавам постигнатото от Уейн Рууни и Сър Боби Чарлтън. За Джак Роули, Джо Спенс само съм чел, на Томи Тейлър съм гледал само няколко попадения. За мен най-близо до Лоу е Ван Нистелрой, лично мнение. Кадрите, които съм гледал, не са чак толкова много. Мисля, че това което не само аз си спомням е голът му за Ман.Сити срещу Ман.Юнайтед, след който Юнайтед изпада (така или иначе е щяло да се случи). Но извън това в съзнанието ми се е запечатал един репортаж от мач с Тотнъм, в който Лоу и Бест и Чарлтън се скараха здраво на терена. Но за мен това само показва колко добри футболисти са били, трима различни характери, но на терена по някакъв начин могат да бъдат заедно и да помагат на отбора.

Виждам, че линкът още работи, за един стар филм за Денис Лоу, ето го

https://1fichier.com/?g0p5jkfoh13civ28bpv2

Само да вметна в това мнение, че младите футболисти на Юнайтед се класираха за 5-ти кръг на младежката ФА Къп, след победа над Престън Норд Енд с 5-2. Синът на Дарън Флечър откри, Чидо Оби-Мартин вкара два гола, един на Мънро и един на Ибрагимов от дузпа.

Последна промяна albertz на 18.01.2025 01:48, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   20.01.2025 02:18

UNITED, UNITED, UNITED!

В много интересен мач, макар и белязан от грешки, жените на Манчестър Юнайтед победиха тези на Манчестър Сити като гост за първи път в историята си, и общо втори в лигата, като с това ги изпевариха в класирането и се изравниха по точки с втория Арсенал. Ела Туун, която до този момент нямаше гол срещу Сити, а също така нямаше гол за първенство от Април насам, реализира хеттрик.

Но всички момичета играха много добре, принудиха Сити да грешат и в крайна сметка бяха възнагредени и от съдбата. Много черна работа свърши дефанзивният халф Доминик Янсен, допусна и някои грешки, като сгрешени пасове и беше надскочена за втория гол за Сити, но второто полувреме беше невероятна. Офанзивният халф, японката Хината Миязава, изигра може би най-силния си мач досега, тя имаше труден период на адаптация. Титулярната нападателка Елизабет Терланд не вкара, но с напористите си действия, беше замесена в три от попаденията на тима. Резервата й Мелвин Малард свърши също много черна работа, непрекъснато пресираше, отнемаше топки, задържаше топката добре, правеше и заслони за съотборничките си, въпреки че това е баскетболен термин. Вратарката Тулис-Джойс се предовери на съотборничките си за първия гол на Сити, след едно центриране, може би трябваше да излезе, но след това компенсира с много добри намеси.
Треньорът Марк Скинър също заслужава много добри думи. Тактиката му тактика, смените му смени. Извлича максимума от този отбор.
Преди началото на мача на нотификациите съставът излезе много разбъркан. Викам си, тия които са подали информацията явно си нямат много пррдстава от женски футбол. Но какво беше учудването ми, когато и в официалното предаване за мача ги дадоха по същия начин. Естествено, на терена те въобще не играха на дадените позиции, но не знам от какво е продиктувано това, да заблуди съперника ли, въпреки че те много добре знаят коя къде играе в Юнайтед.

Мачът започна с почитане на паметта на легендата на Сити Тревор Буук, който също почина съвсем наскоро. И на Денис Лоу, разбира се.
"Дяволките" бяха в рая в първите 10-15 минути, всичко им се получаваше и те набързо създадоха доста положения и поведоха с 3-0. При първия им гол Хината Миязава се завъртя много майсторски, елиминирайки съперник и намери по превъзходен начин Елизабет Терланд, норвежката опита да стреля, но опитът и се превърна в супер асистенция за Туун, която копна топката покрай вратарката на Сити Кийтингс. Тя имаше много лоша вечер, но това може да се случи на всеки. Проблем беше честото връщане на топката към нея, а в този мач тя не се чувстваше убедително. При втория гол за Юнайтед Терланд беше много настоятелна в наказателното поле и вследствие на действията й топката се отклони към Леа Голтън, която вкара точно пред вратата. Но ако имаше ВАР щеше да се разглежда дали топката не е отишла директно към нея от Терланд, а не е имало рикошет, защото в такъв случай щеше да има засада. При третия гол пресата на Юнайтед отново сработи и при лошо изнасяне от Сити и отнета топка, се получи подаване към Туун, която отблизо не сгреши. Отново можеше положението да се гледа за засада, но повторенията показаха, че по-скоро няма такава.
След това Сити вкараха два гола с глава след центрирания, в самия край на полувремето. Като цяло центриранията от фланга бяха тези, които най-много затрудняваха Юнайтед. Отвратителната Вивиане Мидема, играла в Арсенал, върна един от головете, а при другия гол просто ударът беше много силен и много длобре насочен, вкара го едно от новите попълнения на Сити. Друга отврат, една японка от Сити, с момчешка прическа, също беше много напориста.
Второто полувреме обаче започна с бърз нов гол на Юнайтед и с това мачът бе затворен, защото след това Юнайтед заиграха много организирано и задружно. При гола имаше нова върната топка към Кийтингс, Терланд тръгна да я пресира, топката рикошира в гърба й и отиде на траекторията на Туун, а Кийтингс в този момент не беше на врата си, и се получи малко комична ситуация, защото двете с Туун тръгнаха да се надбягват, а Кийтингс е малко пълничка и нямаше шанс.

Разбира се, Юнайтед се възползваха и от отсъстващите футболкистки на Сити. Като например бившата капитанка на Юнайтед Алекс Грийнууд, която е стълб в отбраната на Сити. Или пък русото изкушение Клоуи Кели, която уж е контузена, но слуховете казват, че има проблеми с треньора и че дори Ман.Юнайтед искат да я вземат под наем. Ще видим дали е вярно.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   20.01.2025 03:32

Сър Алекс Фъргюсън говори за Краля Денис Лоу:

"Веднъж като опознаеш Денис и го видиш в игра, ти си казваш "да, това е играч". Странно е, но всъщност ми бяха необходими години, докато го срещна. Бях ковчежник на Съюза на играчите в Шотландия и имахме споразумение с други организации на футболните асоциации в други страни. Имахме мач в Париж и Денис игра през първото полувреме. Аз не играх.
Денис дойде на полувремето и попита "Къде мога да изпия чаша чай?" Денис обожаваше да изпие чаша чай. Качих се нагоре по стълбите и ние имаме един израз в Шотландия, когато хората обичат да се възнасят. "Кой си мислиш, че си ти, Денис Лоу?". Това е факт, така е. Всички го използвахме като деца.
Както и да е, имаше един джтенълмен футболист, който седеше на отсрещната маса, който играеше за Германия на Световното и не знам защо го направих, но му поисках автограф. А той ми каза "О,не!. А аз му казах този израз. А Денис стоеше отсреща! Аз казах ти си Денис Лоу, какъв старт!
Той беше най-добрият шотландски играч за всички времена. Кени Далглиш малко след това, имаше някои чудесни играчи, но Денис беше фантастичен играч. Той обобщаваше един Шотландец, бойния нрав, той можеше да се сбие в празна къща! Невероятен човек. Когато пристигнах във ФК Абърдийн, той имаше едно радио участие в Гърция, стояхме на летището, а имаше закъснение на полета. Не знам защо му го казах, след като ние (ФК Абърдийн) не се представяхме добре по онова време, защо не дойдеш за чаша чай някой път? Той ми каза "Аз съм последния човек, който ти искаш да дойде да пие чай с теб. Искаш ли пресата да излезе с челни заглавия "Денис дойде да помогне на Абърдийн?". Можех да го разбера, а после ние спечелихме първенството и на следващата седмица той дойде за чаша чай.
Отидох да го видя преди няколко месеца и той не се справяше добре, но той имаше тънкото умение да се бъзика, без дори да се усетиш. Той пускаше тънки шегички. Най-великото нещо беше, че той не използваше славата си. Той не си вирваше носа и беше много земен.
Кралят на Олд Трафорд имаше всички тези мачове за Шотландия. Интересно е защо му викаха "Краля", след като публиката имаше Джордж Бест и Боби Чарлтън, най-великия английски играч. Той (Чарлтън) беше фантастичен играч за клуба, но Денис беше "Краля". Роля играеше неговата решителност, волята за победа, която показваше всеки път, когато излизаше на игрището.
Такъв беше той-много състезателна натура. Няма значение какъв беше мача, това винаги присъстваше. Образът на Денис Лоу, който се бори с противников защитник, дебнещ ако вратаря изпусне топката, той винаги имаше предимство пред тях. Толкова състезателна натура. Мисля, че беше съвсем естествено феновете да го определят като "Краля".
Мисля, че след като се присъедини към нас (Ман.Юнайтед) 1963г. той преобърна съдбата на клуба. Това е най-великото нещо, което можеше да стори. Сър Мат Бъзби се въстановяваше от катастрофата в Мюнхен и ние спечелихме първия си трофей (след катастрофата) през 1963, точно след като Денис бе привлечен. Ролята, която той изигра тогава, беше съществена за обновяването на тима. Мисля, че повечето хора винаги си спомнят този трансфер от Италия. Това беше повратен момент за бъдещите успехи."

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед сезон 2024-2025   |   20.01.2025 13:41

Вчера ми стана тъжно като показваха Сър Алекс и неговата отчаяна физиономия.Да гледаш как всичко,което си създал с денонощен труд се руши е много гадно .Само той си знае какво му е в момента.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 186 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща