Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 26.08.2026 00:45

Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
НБА Декември 2024/Януари 2025 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  НБА Декември 2024/Януари 2025   |   19.12.2024 12:24

Относно претенции към заглавието на темата гледайте си работата. :-)

Да отбележа, че Милуоки Бъкс спечелиха НБА Къп, след победа на финала над Оклахома Сити Тъндър с 97-81. Тъндър спечелиха само първата четвърт, при това само с една точка.

Много ясно обаче, че това не ме вълнува чак толкова. Тези дни гледах Торонто Раптърс - Чикаго Булс. Мога да кажа, че Лонсо Бол си е класа, нищо, че не е играл толкова дълго. Той е X-факторът за Чикаго Булс. Дано се задържи здрав. Според мен точно неговата форма ще е определяща по какъв път да продължи сезонът на тима. Дали да играят сериозно и да запишат колкото се може повече победи или да "дръпнат ръчната" за евентуално по-добър избор в драфта. Но като знам какви играчи избират, то се надявам по-скоро на първото. Дори и да разменят Зак Лавийн, смятам че това няма да им се отрази фатално.
Иначе срещу Раптърс много ми хареса Хортън-Тъкър, докато Ар Джей Барет се изяви силно за Торонто.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА Декември 2024/Януари 2025   |   19.12.2024 13:06

Лонзо е добър защитник, но има посредствена стрелба и не ме впечатлява като подавач. Най- малкият брат Ламело е големият талант в семейството, но и той често се контузва.

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА Декември 2024/Януари 2025   |   20.12.2024 02:39

Аз пък съм впечатлен от погледа му върху играта и пасовете. И това го пиша не на база на видяното само в един мач. Поне в Булс няма друг, който има такъв поглед върху играта. И най-важното, умее да обработва бързо топката, да взима бързи решения, което е точно това което Донован иска като стил.

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА Декември 2024/Януари 2025   |   22.12.2024 13:11

Бостън Селтикс прекъснаха серията на Булс от три поредни победи, с убедителен успех в Чикаго със 123-98. Така те взеха реванш за поражението си у дома от Булс, като това беше първа победа на "биковете" над този съперник от две години.
В "Юнайтед Сентър" Селтикс отвориха преднина в края на втората четвърт, после Булс я съкратиха драстично в началото на третата, но в края й отново Селтикс дръпнаха със солидна преднина и вече нямаше път назад за Чикаго.
Джейсън Тейтъм, който беше един от тримата представители на Селтикс, получили техническо нарушение в първия мач между двата отбора, този път избухна с 43 точки.
Зак Лавийн, който вкара 36 точки в Бостън, този път реализира само 14. Петима от стартовата петица на Булс вкараха двуцифрен брой точки, но това не помогна на Чикаго да избегне поражението.

Преди няколко дни, при победата на ЛА Лейкърс над Сакраменто, ЛеБрон Джеймс подобри рекорда на Карим Абдул-Джабар за най-много изиграни минути в редовния сезон на НБА. Тогава Джеймс вече имаше записани 57 471 минути игра срещу 57 466 за Абдул-Джабар.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА Декември 2024/Януари 2025   |   23.12.2024 00:56

albertz написа:
Бостън Селтикс прекъснаха серията на Булс от три поредни победи, с убедителен успех в Чикаго със 123-98. Така те взеха реванш за поражението си у дома от Булс, като това беше първа победа на "биковете" над този съперник от две години.
В "Юнайтед Сентър" Селтикс отвориха преднина в края на втората четвърт, после Булс я съкратиха драстично в началото на третата, но в края й отново Селтикс дръпнаха със солидна преднина и вече нямаше път назад за Чикаго.
Джейсън Тейтъм, който беше един от тримата представители на Селтикс, получили техническо нарушение в първия мач между двата отбора, този път избухна с 43 точки.
Зак Лавийн, който вкара 36 точки в Бостън, този път реализира само 14. Петима от стартовата петица на Булс вкараха двуцифрен брой точки, но това не помогна на Чикаго да избегне поражението.

Преди няколко дни, при победата на ЛА Лейкърс над Сакраменто, ЛеБрон Джеймс подобри рекорда на Карим Абдул-Джабар за най-много изиграни минути в редовния сезон на НБА. Тогава Джеймс вече имаше записани 57 471 минути игра срещу 57 466 за Абдул-Джабар.

Те сезоните на Булс от няколко години са си вече едно досадно дежа-ву - класиране между 9-12-о място и максимум три победи стрейк :-D Няма харизматичйи играчи, няма хъс, няма класа, няма нищо.

Иначе наистина Лонзо Бол е най-качествения пойнт на Булс, но той 2 години и половина не е играл, а е на заплата :-D

Последна промяна Balleta на 23.12.2024 00:57, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА Декември 2024/Януари 2025   |   29.12.2024 22:57

BULLS WIN!

Преди няколко дни в ESPN се появи информация, че Джими Бътлър иска да напусне отбора на Маями Хийт през зимата. От Хийт заявиха, че нямат никакво намерение да се разделят с него. Впоследствие се появи допълнително информация, от друг източник, че двете страни не могат да се разберат за пари, цитираха се едни 113 милиона долара, пиша по памет, но нямах време да прочета подробности.

Пак според ESPN ЛА Лейкърс ще изпратят в Бруклин Нетс Д'Анджело Ръсел, Максуел Луис и три избора от втори кръг на драфта срещу Дориан Фини-Смит и Шейк Милтън. Фини-Смит минава за добър защитник и тройкаджия.

Няма да ви занимавам с Булс до нова година, после за тв излъчване са предвидени гостуването на Уизардс във Вашингтон и домакинството на Никс. Мисля да ги гледам и да ги отразя.

И накрая, знам че няма много ценители тук, но ви предлагам срещата от сезон 1984-85 между Ню Йорк Никс и Ню Джърси Нетс.

https://1fichier.com/?400bw6ici6jdutclikue

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА Декември 2024/Януари 2025   |   02.01.2025 17:45

Чикаго Булс се изложиха много. Паднаха от Уизърдс във Вашингтон, които са последни в конференцията и това им бе едва шеста победа през сезона. Абсолютно никаква игра в защита. Много отворени стрелби за домакините, а често вкарваха и под коша, абсолютно необезпокоявани. Джордан Пул вкара 30 точки за тях, Валанчунас също се включи добре. В Булс, освен ЛаВийн, Гийди и Вучевич другите нищо не играха, а спаха през цялото време. Коби Уайт имаше проблясъци, но вече колко време е в Булс, кога ще стане лидер. Този Пат Уилямс колко още време ще го търпят. Джалън Смит за какво го взеха изобщо, това да не е пансион? Но няма как един отбор да има амбиции с мухльото Били Доновън начело. Той получава огромен кредит на доверие, може би само Тибодо е получил повече, а не знам защо. Като ги знам какви играчи избират от ръководството и като си тръгнат ЛаВийн и Вучевич и този тим тотално запада. Ще подобрят сума ти негативни рекорди, я запишат 5 победи за сезон, я не.

Хюстън Рокитс победиха комфортно у дома Далас Маверикс, които бяха без Лука Дончич. Сериозно обновление в Хюстън, поне за мен, защото не следя много останалите тимове. Дилън Брукс е там, Фред ВанВлийт (още от миналиая сезон), новозеландецът Стив Адамс, от няколко сезона турчина Шенгюн. Интересен тим са.

За мен обаче извън Булс този сезон най-голвм интерес представляват Оклахома Сити Тъндър. Ще ги гледам някой път.

И накрая още една НБА класика - 29 Октомври 2003, Сакраменто Кингс-Кливлънд Кавлиърс, дебютът на ЛеБрон Джеймс в лигата.

https://1fichier.com/?6z59562ikz5wtgtxnzlc

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА Декември 2024/Януари 2025   |   02.01.2025 20:02

Стивън Адамс не играе много, но Шенгюн има забележителен напредък. Отделно от изброените от теб Грийн прави доста добър сезон, Джабари Смит е ок. От Рийд Шепард се очакваше повече, водеха го най-добрия стрелец в последния драфт, но явно му трябва повече време. Като цяло Хюстън са един от приятните отбори (не бих казал изненади).

Тъндър определено са отбора за гледане в момента, като Шей е основен кандидат за МВП, ако запази играта си. Хартенщайн попълни липсващото им парче в центъра и дори в момента липсата на Холмгрен не се усеща, отлична работа на Сам Прести, което не е изненада.

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА Декември 2024/Януари 2025   |   04.01.2025 23:02

Хубаво е, когато има и други коментари, радвам се. Утре вечер има доста интересен мач, Оклахома-Бостън, мисля да го гледам.

Тази вечерв крайна сметка няма да дават Булс, не знам дали още има проблем с един от спонсорите на тима, въпреки че у нас Диема предваха домакинството с Филаделфия. Но и с тези проблеми по BeIn пак дават по често мачове на Булс, отколкото у нас. Тази вечер е нещо като tribute за Дерик Роуз. Булс ще изтеглят номера му от употреба от следващия сезон. Иначе четох, че Никс са ротирали едва 8 играчи в предния си мач, надявам се това да им се отрази.

Иначе онзи ден Джими Бътлър каза, че иска да почувства отново удоволствие от играта, а на въпрос дали това може да стане в Маями, той отговори "Не мисля". В резултат на това Хийт го отстраниха от тима и ще изслушат оферти за него.

ЛеБрон Джеймс опрделено кара втора младост, той подобри рекорда на Майкъл Джордан за най-много мачове с 30+ точки. Той е постигнал това с повече мачове, но в крайна сметка се гледа рекорда. Освен това гледах статистика, че е вторият играч след ЕмДжей с 30 и повече точки, след като е минал 35 години. Но Джордан има предимство в броя срещи, в които го е правил. Преди време ЛеБрон Джеймс, който сега е на 40, беше казал, че може да играе още 5 до 7 години, но няма да го направи.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА Декември 2024/Януари 2025   |   04.01.2025 23:33

albertz написа:
ЛеБрон Джеймс опрделено кара втора младост, той подобри рекорда на Майкъл Джордан за най-много мачове с 30+ точки. Той е постигнал това с повече мачове, но в крайна сметка се гледа рекорда. Освен това гледах статистика, че е вторият играч след ЕмДжей с 30 и повече точки, след като е минал 35 години. Но Джордан има предимство в броя срещи, в които го е правил. Преди време ЛеБрон Джеймс, който сега е на 40, беше казал, че може да играе още 5 до 7 години, но няма да го направи.

Не просто с повече мачове, а с адски много повече мачове. Ако съм видял правилно, Джордън го е направил в хиляда и малко мача, а Леброн - в над 1500. Изобщо, що се отнася до вкарване, Леброн е много далеч от Джордан и го изпреварва само в рекорди, постигани с натрупване, където имат роля много повечето изиграни мачове.

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА Декември 2024/Януари 2025   |   07.01.2025 21:59

В Неделя вечер Оклахома направиха поредното си впечатляващо представяне, като победиха шампиона Бостън. ОКС изоставаха с 10 точки на полувремето, след третата четвърт все още бяха с пасив, но в последната надделяха с лекота. Статистиката също показва, че през второто полувреме са намалили драстично показателите на Селтикс в атака. Впечатление ми направи изказването на един от коментаторите след срещата (който е много опитен), че ОКС е отбор, който не се притеснява, ако изостава с 10 или 15 точки и че през второто полувреме Бостън не е бил същия отбор. Аз мога да кажа, че като физика играчите им се впечзтляващи -все високи, добре сложени физически и доста атлетични. Сега през седмицата им предстои много интересен мач с Кливлънд Кавалиърс.

Също в Неделя ЛА Лейкърс се държаха много добре срещу Хюстън, макар и да загубиха. ЛеБрон Джеймс върна своите в мача, макар накрая една загубена от него топка да преопредели изхода на срещата. Но очаквам Лейкърс да са костелив орех в плейофите, това е тим който може да се противопостави на всеки.

Снощи Антъни Едуардс избугна с 37 точки за победата на Минесота над ЛА Клипърс с две точки разлика. Пропуснах да отбележа тези дни, че Кауай Ленърд се завърна в игра за Клипърс след дълго отсъствие, снощи май му беше втори мач, но нещо не ми харесва. Може би е нормално в началото да не е много убедителен.

Маями Хийт и Сакраменто Кингс си спретнаха страхотно шоу с две продължения, Хийт бяха без Бътлър, а накрая Кингс надделяха, като ДеМар ДеРозан пое диригентската палка и вкара много важни стрелби в края.

Коби Уайт направи страхотна забивка през Виктор Уенбаняма, а Булс надделяха над Спърс у дома. Изпълнението на Коби бе избрано за най-доброто в топ 10 за изминалата нощ. Никола Вучевич пък задмина легендата Майкъл Джордан по мачове с дабъл-дабъл за Булс, като Вуч вече има 181 такива и е на пето място във вечната ранглиста на тима.

Ню Йорк Никс наредиха три поредни загуби, след поражението им от Орландо Меджик.

Детройт Пистънс се представят много добре напоследък, като са със 7 победи от последните си 8 мача, като за тях блести Кейд Кънингам. Те са на седмо място на Изток с актив 18-18.
На Изток тимовете от 5-то до 10-то място са с близки показатели, например Булс, които са 10-ти, са само с победа по малко (18 срещу 17) от Милуоки Бъкс, които в момента са пети. Кливлънд са в серия от 10 поредни успеха, докато на Запад ОКС са с 15 поредни победи. Няма други отбори, които да се доближават до тези показатели в двете дивизии, Сакраменто Кингс са в добра форма напоследък, с 5 поредни победи на Запад, но те са едва 11-ти за момента там.

Класиране топ 10 Изток

1. Кливлънд 31-4
2. Бостън 26-10
3. Никс 24-13
4. Орландо 22-16
5. Милуоки 18-16
6. Индиана 19-18
7. Детройт 18-18
8. Атланта 18-18
9. Маями 17-17
10. Чикаго 17-19

Класиране топ 10 Запад

1. Оклахома 30-5
2. Хюстън 23-12
3. Мемфис 24-13
4. Денвър 20-14
5. Лейкърс 20-15
6. Далас 20-16
7. Клипърс 20-16
8. Голдън Стейт 18-17
9. Минесота 18-17
10. Сан Антонио 18-18

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА Декември 2024/Януари 2025   |   08.01.2025 01:14

И аз гледах ОКС срещу Бостън. Второто полувреме беше някакво безумие от Селтикс, бяха около 20% от тройката, но не спряха да стрелят и съответно да пропускат почти всяка атака.

Що се отнася до ОКС, въпреки резултатите им дотук, така и не мога да ги приема за сериозен претендент за титлата. Играят много здраво, но според мен нямат втори освен Шей, на който да могат да разчитат на сигурни много точки в плейофите, и това ще им попречи. Освен ако евентуално Холмгрен не влезе в тази роля, но той има прекалено малко опит все още. Може и изобщо да не съм прав разбира се, ама това е моето мнение.

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА Декември 2024/Януари 2025   |   08.01.2025 17:18

spurs написа:
И аз гледах ОКС срещу Бостън. Второто полувреме беше някакво безумие от Селтикс, бяха около 20% от тройката, но не спряха да стрелят и съответно да пропускат почти всяка атака.

Що се отнася до ОКС, въпреки резултатите им дотук, така и не мога да ги приема за сериозен претендент за титлата. Играят много здраво, но според мен нямат втори освен Шей, на който да могат да разчитат на сигурни много точки в плейофите, и това ще им попречи. Освен ако евентуално Холмгрен не влезе в тази роля, но той има прекалено малко опит все още. Може и изобщо да не съм прав разбира се, ама това е моето мнение.

Определено има резон в разсъжденията ти. ОКС като франчайз може и да имат опит в мач за титлата, но тези играчи в момента нямат. Плейофите са нещо съвсем разклично. Има много примери от близкото и по-далечното минало как даден отбор блести в редовния сезон, но в плейофите приключва бързо. Като Мемфис Гризлис преди два сезона.
По-принцип всеки тим в НБА е зависим от звездите си, когато трябва да се направи разликата, макар и при някои това да е по-ярко изразено от други. ОКС изглеждат силни като колектив, но и Булс изглеждаха така, през сезон 2011/12, когато спечелиха редовния сезон, но после се контузи Ди Роуз и всичко приключи. И в средата на 90-те имаха много добър отбор, но в отсъствието на Джордан не можаха да стигнат далеч.

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА Декември 2024/Януари 2025   |   08.01.2025 17:36

В дербито на последните два шампиона в лигата Бостън Селтикс победи Денвър Нъгетс, които са без Йокич, и Селтикс продължиха добрата си серия напоследък, незвисимо от поражението от Оклахома. От това което гледам сега, а и преди, то Кристапс Порзингис е много ценен играч за тях, винаги съм го харесвал.

Далас Маверикс победиха лесно ЛА Лейкърс, макар да бяха без Кайри Ървинг и Лука Дончич. Но 5-6 човека вкараха двуцифрен брой точки, което затрудни защитата на Лейкърс.

Голдън Стейт Уориърс са в много лоша форма и изглежда са в безпътица, а това призна и треньорът им Стив Кър. Те загубиха от Маями, които бяха без Бътлър. ГСУ са с цели 15 поражения в последните им 21 срещи.

Шарлот Хорнетс играха много добре и си заслужиха победата срещу намиращия се в криза Финикс Сънс. ЛаМело Бол блестя за "стършелите", беше в основата на много атрактивни изпълнения, завърши с 32 точки, 10 борби и 7 асистенции. Това е едва втори успех за Хорнетс в последните 20 мача. Девин Букър вкара 39 за Сънс, но те са само с една победа от пет мача и с 8 поражения в последните си 10 срещи.

Юта Джаз и Атланта Хоукс направиха луд завършек на техния мач. Юта тъкмо бяха изравнили с тройка, но буквално в последното отиграване в срещата Трей Йънг метна една топка още преди централната линия и тя влезе. Трей Йънг е най-добрия подавач в лигата, със средно 12.0 асистенции средно на мач. Лаури Марканен завърши с 35 точки за Юта.

Антъни Едуардс от Минесота е в невроятна форма напоследък. В последните си три мача той бележи средно 40.7 точки. Срещу Ню Орлийнс Пеликанс той вкара 32 и вгорчи завръщането на Зайън Уилямсън. Но Зайън направи впечатляващо завръщане, даже се отчете с една яка забивка след завъртане, като преди това той открадна топката. Завърши с 22 точки.

Тази нощ има два много интересни мача. Играят Кливлънд и Оклахома и Индиана и Чикаго в директен спор за по-предно класиране. Двата мача са по едно и също време. Аз ще се опитам да гледам Чикаго (ако не заспя) и утре на запис другия мач.

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА Декември 2024/Януари 2025   |   09.01.2025 15:54

Първо ще започна с нещо странично. Големи пожари в Лос Анджелис, има и човешки жертви, не знам дали няма да има и отложени мачове. Дано всичко бъде овладяно по-бързо.

В най-интересния мач снощи Кливлънд Кавалиърс се наложиха у дома над Оклахома Сити Тъндър, като в мача водачеството се смени над 30 пъти. Кливлънд имат само една загуба у дома, а чисто статистически, техните показатели на Изток водят поне до финал, в исторически план. Кливлънд са един от не чак толкова многото отбори, които държат едно високо ниво няколко сезона поред и се подобряват. За тях снощи Джарет Алън се отличи с представянето си.

Филаделфия биха трудно у дома Вашингтон, като с победата си се доближиха до топ 10 и плей-ин турнира. Тайръс Макси вкара 29 точки за тях, но най-полезен беше Гершон Ябуселе, със своите 21 точки, 8 борби и 3 асистенции.

Индиана Пейсърс буквално отнесоха Чикаго Булс, които бяха безпомощни в защита и бяха смачкани физически. Биковете допуснаха и много търноувъри, като само в първата четвърт те бяха седем. Пейсърс не стреляха добре в първата четвърт, но след това всичко им вървеше. Те са с четири поредни успеха от началото на годината. Халибъртън прави много добър сезон, със средни показатели от 24,8 точки и 11,0 асистенции. Томас Брайънт изигра много силен мач снощи.
От една страна чест прави на Булс, че не се предадоха напълно и не рухнаха, защото в един момент разликата беше към 40 точки и изглеждаше така, сякаш ще се увеличи още. Но в последната четвърт даже се появи някаква мижава интрига, след като Булс сведоха изоставането си до към 12 точки. Но изглежда, че Пейсърс просто се бяха отпуснали леко, като бързо си върнаха контрола над срещата. Зак Лавийн завърши с 31 точки за Булс, а той почти винаги играе на ниво, макар и понякога да е сам и да няма подкрепа. Много добро включване от пейката направи Джейлън Смит, който критикувах наскоро.
От друга страна гледайки Булс човек се чуди как изобщо са толкова напред, спрямо представянето им. Това е един от най-слабите отбори в лигата, често им липсва организация в играта, почти никога не държат един мач под контрол. Често се случва да изостават с много и по някакъв начин да успеят да наваксат и дори да спечелят в последната четвърт. Но това не може да бъде обяснено, освен с някакъв късмет. И да не се класират за плей-ин турнира техния боклучав баскетбол няма да липсва на никого от неутралните зрители. Да, Лавийн е майстор, Вучевич също, Л.Бол има какво да покаже, но има и много по-добри от тях. Сега им предстоят пет поредни домакинства, но няма да са те, ако успеят да се възползват максимално.

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА Декември 2024/Януари 2025   |   14.01.2025 00:15

Снощи Денвър Нъгетс победиха Далас Маверикс като гост. Въпреки че продължават да са без Лука Дончич и Кайри Ървинг домакините се държаха прилично срещу шампиона от 2023г. За мен мачът не беше лесен за Йокич и компания. Но Денвър са много силни в борбата, те вкараха цели 27 точки от втори шанс. Ръсел Уестбрук се вписва много добре в Денвър, все едно е играл там с години. Взаимодейства си добре и с Никола Йокич.

Индиана Пейсърс са в много впечатляваща форма напоследък. Те записаха шест поредни успеха, а снощи победиха претендента за титлата Кливлънд, като станаха първия отбор през сезона, който ограничава Кавалиърс под 100 вкарани точки в един мач.
Нещо повече, в третата четвърт Индиана не позволиха на Кавс да реализират кош близо 8 минути. Резултатът само от второто полувреме беше 68-40 за Индиана.

Джалън Брънсън от Ню Йорк Никс направи супер мач, като вкара 44 точки срещу Милуоки Бъкс, като при това игра под 30 минути. Той се контузи в хода на срещата, но впоследствие успя да се върне на паркета. В негово отсъствие Бъкс бяха съкратили значително преднината на Никс, но в крайна сметка бяха разгромени с 140-106. Бъкс са гола вода срещу топ отборите от Изток през този сезон. Със своето постижение пък Брънсън се нареди на трето място, което разделя с Кармело Антъни, в историята на Никс за най-много мачове с повече от 40 реализирани точки. Двамата имат по 17 такива постижения. Втори в тази класация е Кинг с 23, а първи Патрик Юинг с 30 такива мача.

Бостън Селтикс се озориха доста с Ню Орлийнс Пеликанс, които са сред слабите отбори пррз този сезон. За Пеликанс отново игра Зайън Уилямсън, който имаше вътрешно наказание от един мач, заради пропусната тренировка. Селтикс биха с една точка разлика 120-119, а Джейсън Тейтъм реализира 38 точки за тях. Но в самия край Дерик Уайт от Селтикс не можа да вкара топката в игра за пет секунди, Пеликанс имаха последно владение и стреляха, топката влезе и излезе от ринга и в крайна сметка те загубиха.

Юта Джаз и Бруклин Нетс се надпеварваха кой кого ще излъже, като и двете петорки бяха криминални, с много неизвестни играчи. Този сезон и двата тима танкират. Но в крайна сметка си спретнаха интересен мач и Джаз взеха срещата с точка разлика 112-111.

Чикаго Булс и Сакраменто Кингс направиха също интересен мач, в който имаше интрига до края. В крайна сметка гостите надделяха с 5 точки разлика в завръщането на ДеМар ДеРозан в Чикаго. Подобно и при победата си над шампиона Бостън Кингс записаха близо 70 точки, реализирани от ДеРозан, Фокс и Сабонис, а цялата им стартова петица записа двуцифрен брой точки. За Булс точки записаха цели 12 играча, а Зак Лавийн отново бе във вихъра си, с вече пет поредни мач с повече от 30 вкарани точки. От началото на годината Зак е с 32.8 точки средно на мач, 60 процента стрелба, 42 процента от три точки, 5 асистенции средно и 4.8 борби. Само Джордан и ДеРозан са вкарвали в пет поредни мача 30+ точки в историята на франчайза. Стискам палци Лавийн да остане и Булс да изпреварят Филаделфия в крайното класиране за редовния сезон.

В колежанското първенство Купър Флаг от Дюк продължава да се представя впечатляващо, като с нетърпение се чака идването му в НБА. Засега Вашингтон изглеждат фаворити да го привлекат, но има още време.

Последна промяна albertz на 14.01.2025 00:20, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА Декември 2024/Януари 2025   |   18.01.2025 02:22

Покрай други неща нямам много време да следя и да пиша тези дни, но да отбележа, че преди няколко дена Лос Анджелис Лейкърс изтеглиха от употреба екипа на Майкъл Купър с номер 21. Един от добрите защитници за времето си, когато на играта в защита не се е обръщало толкова внимание. 5 пъти Купър е шампион с Лейкърс. Къде на шега, къде не, се замислих ще останат ли номера за игра в Лейкърс, защото вече доста номера са изтеглени от употреба.

Вече не знам за трета ли, четвърта година в Париж се провежда мач от НБА, при това този път те са два, и двата пъти между Сан Антонио и Индиана, но и сега билетите са изчерпани. Има съвсем малко останали бройки, но доста скъпи. А има и още по-скъпи, които са изчерпани. А билети се продаваха само онлайн. Явно наистина интересът е голям, хем двата отбора да не са от най-атрактивните, въпреки че в Спърс е Уемби. Но пък парижката публика го е гледала много пъти.

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА Декември 2024/Януари 2025   |   21.01.2025 09:04

Bulls@Clippers 112-99 LaVine 35 pts. Great MLK day :dance: :first:

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА Декември 2024/Януари 2025   |   21.01.2025 22:06

Снощи в САЩ наред с встъпването в длъжност на Доналд Тръмп за президент се честваше и денят на Д-р Мартин Лутър Кинг. По този повод се изиграха серия от мачове, като при мен всички бяха предавани директно по телезизията, докато прегледах програмата на Диема Спорт и видях, че нищо не са давали, което за мен е изненада, но не искам тук да коментирам допълнително тези спортни програми.

Разбира се, за мен най-интересен беше мачът на Чикаго Булс, който беше и най-късният, съответно и започващ в най-неудобно време за гледане при мен. Не исках да си развалям напълно съня, затова си навих часовника за час, при който да хвана второто полувреме, но се оказа, че не съм си направил много добре сметката. Все пак хванах част от третата четвърт и гледах общо час. Останах много доволен, мога да кажа, че в последните години, от тези мачове които съм гледал по телевизията, рядко се е случвало Булс да играят по този начин. Биковете бяха в серия от пет поредни загуби, но усещах, че могат да направят нещо и да изиграят мач който не е за изпускане и не се излъгах. Още повече, на фона на слуховете, че тима вече "танкира" и т.н.
Зак Лавийн вкара 15 точки само през третата четвърт, като имаше някои много атрактивни изпълнения. Резервите на тима също имаха голяма заслуга, защото точно те затвориха третата четвърт, а след нея преднината на Булс преди последната такава беше 18 точки. Много силно включване на Талън Хортън-Тъкър, който беше във вихъра си, Джалън Смит направи пореден солиден мач и допълваше чудесно Вучевич, когато го заместваше, Джош Гийди, след силните критики към него напоследък, също направи много силен мач. За Лавийн какво да напиша, той носи отбора на гърба си. Със своите 35 точки Зак Лавийн се изравни с легендата Боб Лов на второ място в историята на франчайза, за най-много мачове с 30 и повече точки. Той е на осмо място за всички времена като реализатор за Булс, без да е в топ 10 по изиграни мачове, записани минути или общо сезони.
Булс използваха и това, че Клипърс бяха без Кауай Ленърд, чийто минути след тежката контузия са ограничени, както и без тежкия Ивица Зубац. Играчите на биковете държаха съперника далеч от коша си през по-голямото време, а също не им позволяваха и много отворени стрелби. Въобще, защитата беше на висота в този мач, ограничиха Клипърс под 100 вкарани точки. Преди срещата на ФБ страницата си Булс бяха поместили едно много хубаво послание от Д-р Кинг "Ако не можеш да летиш, тогава тичай, ако не можеш да тичаш, тогава върви, ако не можеш да вървиш, тогава пълзи, но каквото и да сториш ти трябва да продължиш да се движиш напред". Мисля, че играчите на Булс може би несъзнателно изпълниха повелята и направиха всичко, за да победят в този мач, което е много ценно.

В другите мачове Детройт Пистънс продължиха добрата си серия, като биха силния тим на Хюстън Рокитс като гост. Шарлът Хорнетс изненадаха неприятно Далас Маверикс, а Голдън Стейт Уориърс затвърдиха впечатленията, че са в много лош момент от сезона, Бостън ги разгромиха като гост без проблеми.

Мемфис Гризлис и Минесота Тимбъруулвс напрвиха много интересен мач, по-голямата част от който успях да проследя. Мемфис бяха в специални червени екипи в този мач, много красиви за мен, вероятно като почит към застреляния точно в техния град Д-р Кинг. Някъде в средата на първата четвърт гостите от Минесота взеха предимство и го запазиха почти до края, но може би лоша шега им изигра, че техния лидер Антъни Едуардс записа цели 22 точки през първото полувреме и само 10 през второто. Това рефлектира и върху резултатността на Уулвс, които останаха с дълга серия без кош точно когато не трябва, в края на срещата. За Мемфис Джа Морант бе във вихъра си в заключителните акорди на срещата, а той бе добре подпомаган и от Джарън Джаксън-джунър, който прави много солиден сезон и записва средно по 22.6 точки през сезона, което е най-добро постижение за него през кариерата му. В крайна сметка Гризлис спечелиха само с две точки разлика.

Ще се върна няколко дена назад, за да спомена, че Джими Бътлър се завърна в игра за Маями Хийт срещу Сан Антонио Спърс, но отношенията играч/клуб остават все така обтегнати. Но Хийт биха убедително в този мач с 128-107, сякаш, за да покажат, че са силен тим и без доскорошния си лидер.

Преди да паднат от Булс ЛА Клипърс бяха в много добра серия и биха Лейкърс в градското дерби, но тогава игра и Кауай Ленърд.

Ето и всички резултати от мачовете , които бяха предавани от снощи в късния следобед до рано сутринта в Европа, в деня на Д-р Мартин Лутър Кинг.

Шарлот Хорнетс - Далас Маверикс 110:105

Хюстън Рокитс - Детройт Пистънс 96:107

Мемфис Гризлис - Минесота Тимбъруулвс 108:106

Ню Йорк Никс - Атланта Хоукс 119:110

Кливлънд Кавалиърс - Финикс Сънс 118:92

Голдън Стейт Уориърс - Бостън Селтикс 85:125

Ню Орлийнс Пеликанс - Юта Джаз 123:119

Лос Анджелис Клипърс - Чикаго Булс 99:112

Последна промяна albertz на 21.01.2025 22:07, променена общо 1 път

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА Декември 2024/Януари 2025   |   21.01.2025 22:12

albertz написа:
Снощи в САЩ наред с встъпването в длъжност на Доналд Тръмп за президент се честваше и денят на Д-р Мартин Лутър Кинг. По този повод се изиграха серия от мачове, като при мен всички бяха предавани директно по телезизията, докато прегледах програмата на Диема Спорт и видях, че нищо не са давали, което за мен е изненада, но не искам тук да коментирам допълнително тези спортни програми.

По Диема 3 имаха някакво комбинирано излъчване (така им идваше от Щатите) - аз ги хванах за момент, когато почнаха Никс - Хоукс и вече играеха Минесота - Мемфис и Хюстън - Детройт. Не помня дали имаше 4 мач, но екрана беше на 4 и току превключваха от един на друг мач.
Погледахме малко със сина, ама по ред причини не се задържахме.
Та да - даваха вчера...

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 37 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща