| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Сериали 2025 | 04.01.2025 13:41
Squid Game / Ojing-eo geim (2021 - 2025)https://www.imdb.com/title/tt10919420/Изгледах сезон 2Хареса ми и препоръчвам! Разбирам защо има толкова голямо недоволство сред не малко фенове, но според мен това не е защото епизодът или сезонът са слаби, а защото очакванията са били различни, а и с този клифхенгър на финала... Даам... Но, стана ясно, че сезони 2 и 3 са заснети изцяло, може би има още малко работа над сезон 3 и това е причината да няма обявен финален сезон 2 в две части от по 7 епизода (примерно). И така е по-добре. Сега няма да се чака 3 години, а само няколко месеца. Може би не малко хора са се подразнили и от факта, че в този финален епизод все едно гледахме Блекхоук и Р-к Райън в едно, някакъв военен екшън с хиляди хвърчащи гилзи, хаха. Но аз лично като погледна цялостната картинка, бих казал, че сезон 2 е добър, даже много добър! И много важен за тази Вселена. Идеалната връзка между сезони 1 и 3. Всичко това което не видяхме в сезон 2, вярвам, че ще го видим в сезон 3 и ако там са си изиграли правилно картите, то сериалът ще има един цялостен завършек на много високо ниво и ще претендира с право за един от най-добрите сериали в историята. По ред причини... Лично според мен епизоди 6 и 7 са най-слабите в сезон 2, но в никакъв случай не са слаби сами по себе си... Епизодите много добре допълват цялостната история на сезон 2 и идеята на шоурънърите. ==> Следват спойлери <==Пиковите моменти в сезона за мен бяха когато ни показаха, че 001 е фронтмаската и братът на полицайчето. И също така когато ни разкриха за 011 и че е от червените, севернокорейката търсеща детето си. Глупак ли е 456? Много четох как бил глупав и т.н. Ами не, не споделям това мнение. 456 или Ги-Хун си изигра правилно картите, просто го надцакаха. Това не го прави глупак. Сложно е да водиш война с невидим враг, който има много пари, власт и контрол. И въпреки всичко Ги-Хун беше близо до пробив, но 001 'суична' в точния момент и не ги пробиха в гръб. Също така Ги-Хун сигурно се е надявал на по-широка подкрепа, но дори и с тези хора които поведе беше близо до победата. А каква беше алтернативата? Да останат за още една игра? Ами знаем какво щеше да стане. Пак щяха да умрат. Накрая щеше да остане един. Сега поне имаха шанс, дори и малък за успех. Кои ми бяха любимците в сезона? Харесвам много 149 и 222, това са ми любимките. Бабката и бременната. 001 също ми е любимец, нищо че е злодей. Кефи на макс как ги манипулира тънко. Разбира се 456 не го коментирам, той си ми е номер 1 цялостно. 333 (този с криптото) също ми харесва, дано има шанс с 222, ама едва ли, очаквам да има много смърт за съжаление. 380 също е яка мацка (за съжаление я убиха). 95 също е много миличка (и нея я убиха). Както е видно масово си харесвам жени, ами така е, то аз никога не съм криел, че корейските жени са ми любими, изключително нежни цветя са. Още от фигурното пързаляне си ги харесвам, от много години. Но харесвам много и японки и китайки. Абе жените от далечния изток са изключително женствени и грациозни, излезли като от някакви елфически фентъзи романи и много си ги харесвам. Не мога да понасям следните герои: рапъра Танос (това име лесно се помни, защо ли, хахаха), лакея му и най-противния от всички (124), както и вечно киселия чичка 100. Тази 44 с нумерологията също едвам я търпя. Адски дразнещо същество. Всички останали, които не съм ги споменал не са ми нито на плюса, нито на минуса, т.е. са ми безразлични. 11 (ама от червените) също ми харесва. Мисля, че ще изиграе ключова роля в сезон 3. Но не мога да и простя, че убива ей така хора без да и мигне окото. Независимо от причината. Харесвам я, но по-скоро я искам мъртва. За мен има един голям въпрос. 001 или Фронтмаската има ли шанс да мине на страната на 'доброто' Нещо като в Стар Уорс да се получи? Или докрай ще остане циник спрямо живота и втория шанс за такива ''пройдохи'' като в игрите. Тази история, която разказа за жена си според мен е истинска и заради нея се е включил за първи път в игрите. Защо обаче след това е станал част от тях и то с ключова роля вярвам, че ще ни се разкрие в сезон 3. Искам повече подробности за играта и нейното начало. Кой, кога и защо. Дали наистина 001 от сезон 1 е главния кукловод и идеолог? Кой дърпа конците в момента? Тези 'ВИПОВЕ' ми е много важно да бъдат разкрити, защото заради такива като тях има и такива игри. И това са хора от цял свят според мен, не само корейци. Но идват в Република Корея, защото само там са се сетили за подобно ''зрелище'' (поне за историята в тази Вселена е така). Оценка на сезон 2: 8.0 / 7.5Цялостна оценка на сериала дотук: 8.5Сезон 1 е по-добър, но не с много, което говори достатъчно, защото сам по себе си сезон 1 е един от най-добрите сезони изобщо в историята на модерната телевизия и сериалите. Ако сезон 3 е добър и финалът е добър и реалистичен може оценката да отиде и към деветка, защото този сериал се превърна в социален феномен и тези неща също трябва да се включват и оценяват. Значи с нещо специално е успял и пробил, там където много други не са...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Сериали 2025 | 10.01.2025 02:59
Creature Commandos (2024) https://www.imdb.com/title/tt26545355/Брутална анимация на Джеймс Гън, препоръчвам за задължително гледане! Но се пригответе за доста тежки моменти... Подновен е за сезон 2. Престижно е за нас българите, че Джеймс Гън е избрал българския език за официалния такъв за хората от източна Европа в неговата Вселена. Не руски, а български. Хехе, яко. Мария Бакалов и Юлиан Костов са сред озвучаващи героите актьори! Защо давам оценка 6, при положение, че е за 8, дори 8.5? Ами какво да ви кажа, не съм фен на самоцелното търсене на шок моменти, обрати и смърт на обични нам герои. Аз даже много ядосан след финалния за сезона епизод им писах 4, но размислих и все пак дадох компромисното 6. Ами съжалявам, но някои неща бяха просто излишни и не, няма нужда от чак толкова реализъм... - >>>>
- Никога няма му простя на Гън, че уби любимата ми Нина Манкузо и Джи Ай Робот, 'ТинМен' - оригиналния такъв, трепещия нацитата. Този когото видяхме в края на сезона е нов версия/прототип, а нЕма нужда!
Сериалът задължително трябва да се гледа заради епизоди 3 и 4, които са сред най-доброто изобщо за 2025 г. - 6
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2025 | 15.01.2025 20:47
Disclaimer (2024)https://www.imdb.com/title/tt16294384/Много добър сериал. Един от най-добрите за 2024 г. Сценария е много качествен, диалозите точно на място, по-голямата част от каста меко казано впечатлява, а като прибавим и страхотната музика, красивите цветове и майсторската работа с камерата, сериалът си е едно малко бижу. Няма да издавам нищо, но ще кажа, че изненадата в края на сериала аз лично я очаквах, т.е. я предвидих с което много се гордея, защото беше много добре замаскирано според мен. Кейт Бланшет е невероятна! Силно препоръчвам. - 8
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2025 | 16.01.2025 12:48
Skeleton Crew (2024)https://www.imdb.com/title/tt20600980/ Островът на съкровищата срещна The Goonies = Skeleton Crew Честно казано не очаквах да ми хареса и имах почти нулеви очаквания за което, но ти да видиш, останах приятно изненадан. Шоурънърите, Кристофър Форд и Джон Уотс са се справили, поздравления! Историята е простичка и лесносмилаема. Сериалът е силно детски ориентиран и в това няма нищо лошо. Съветвам ви да се вгледате в себе си и да откриете спящото вътре във вас дете. Сериалът ме върна в 80-те и 90-те години, когато се правеха много подобно филми в които някак си всичко минаваше лесно, бързо, безгрижно без да се напрягаш излишно, без да ти дават наклон в живота и да те поучават. А просто се потапяш в приключението и го изживяваш. Разбира се, сериалът е далеч от най-доброто в жанра, но това няма никакво значение, защото имаше една добра история с начало-среда-край. Беше разказана относително добре. Каста в почти пълния си състав се справи също добре. Децата бяха готини и нито едно от тях не ме дразнеше. Имаше екшън, имаше смях, имаше и няколко обрата, като особено единия от тях си беше майсторски и изненадващ. Естествено, че имаше клишета, неловки моменти, както и типичните мързеливи и наивни сцени, но не забравяйте, този сериал това цели, основно към тази аудитория се е прицелил и в тази точно ниша се справя добре. Сериалът поставя някои важни въпроси, като най-важния от тях е, защо по дяволите чак сега разбираме за Ат Атин и колко важна е всъщност тази планета и каква огромна тайна крие в себе си? Това ли е била най-строго пазената тайна в републиката? Джъд Лоу както можеше и да се очаква е голямата звезда на шоуто. Джъд искрено се забавлява и ролята много му отива. Неговия герой Джод от симпатичен разбойник премина в много краен и черен злодей, а накрая се разбра и неговата лична трагедия, свързана със 'заповед 66'... Не ми хареса обаче как приключи последния епизод. Не самия епизод, а неговия край. Почти сигурно сезон 2 няма да има и ще ме е яд ако не разбера какво следва за Джод, какво ще стане с него (той видимо се предаде осъзнавайки, че е загубил...) и още по-важното, какво ще стане с Ат Атин и нейния статут. А с нейните жители? Жалко само, че няма кой да гледа и оцени сериала, защото рейтингите са толкова слаби, че почти на 95% може да се прогнозира, че втори сезон няма да има и така въпросите ще си останат висящи във въздуха. Епизоди 1 и 2 са с най-слабата гледаемост от всички Стар Уорс сериали в Дисни+, а от епизод 3 нататък, шоуто дори не попада в Нилсен класацията?! Според мен всичко това се дължи на фактора Аколит, който може би заби последния пирон в ковчега на Дисни Стар Уорс. Дано сезони 2 на Андор и Асока променят тази тенденция, защото ако и те са със слаби рейтинги, всичко което се спечели благодарение на Мандалорецът (сезони 1 и 2) и Андор ще отиде по дяволите. Препоръчвам! - 7
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2025 | 16.01.2025 22:17
Landman (2024)https://www.imdb.com/title/tt14186672/Поредно бижу от Шеридан. Много ми хареса сезона и вече съм в очакване на сезон 2, който към момента официално не е потвърден, макар че на 90% е ясно, че ще има такъв. Сериалът започна силно, за малко забуксува, но бързо излезе от калта и разгърна много умело историята и героите си, което обещава много силен втори сезон. При Шеридан няма излишни сезони, има си начална и крайна точка и дали сезоните ще са два или повече всичко е много добре свързано и преплитащо се. Атмосферата е чудесно пресъздадена. Сценарий, диалози и каст са на отлично ниво. Кусури могат да се намерят, но само ако излишно издребнея от което няма смисъл, а и те са незначителни. Доволен съм и от финала, въпреки че не беше класически затварящ такъв, а даде мегдан за нов сезон. Но това се очакваше в малка или голяма степен. Истински се припотих по време на екшъна с един герой (не издавам) и понеже това е Шеридан си бях притеснен до последно какво ще се случи... Препоръчвам за задължително гледане. - 8.0 / 8.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2025 | 17.01.2025 21:49
Silo - сезон 2https://www.imdb.com/title/tt14688458/Финалния епизод ми хареса, но не колкото очаквах и сериал от този ранг заслужава. Подразних се от някои неща. Цялостно сезон 2 ми хареса (най-вече заради последните епизоди), но сезон 1 беше по-силен. По-умело написан, изигран и монтиран с една специфична загадъчно-мистериозно-носталгична нотка... Все пак цялостно си остава един от най-добрите НФ сериали за последните години. Оценка на сезон 2: 7.5 / 7.0 Цялостно за сериала: 8.0 / 8.5- >>>>
- Добре по дяволите може ли да приключиш на възможно най-интересното, когато беше пуснат огъня в буферната зона (а защо се пуска този огън, може би за да унищожи вируса или по дяволите онова неизвестно нещо, което убива хората??? защото докато е отворена вратата нали онова нещо влиза по въздуха) и сега не знаем какво ще стане с Жулиета (е, за нея съм спокоен де) и Бърнард и изведнъж дават някакво супер досадно ретро с герои за които грам не ми пука и ги виждам за първи път.
Кой е дал тази идея? Това нещо в най-добрия случай се прави като посткредит сцена, а не така. 90% от хората ще са бесни. Прогнозирам все пак, че Бърнард едва ли ще оцелее. Може би ще е тежко ранен и ще каже нещо важно на Жулиета и ще умре. Не знам. Той беше в обикновен костюм от силоза, докато Жулиетка ще оцелее благодарение на Соло, който ако не се лъжа и даде огнеупорен костюм.
Този бунт и в книгите ли започна и приключи за 15 минути? Там по тази логика е 5 страници сигурно... Цял сезон се готвят за нещо, което започна и приключи, докато си излапам пицата. Егати и антиклаймакса, честно! Туиста как надхитриха Бърнард ми хареса, но и го разгадах, бях сигурен, че го пускат по пързалката.
Надявам се сега Жулиета да стане кмет, а не Симс, който цял сезон се чуди на кого да е верен според това как ще му е удобно на гъзеца. Жена му, Камил не мога да я понасям. Може и да е заради актрисата, не знам. Много противен образ. И Симс къде ще отиде сега? Дали ще го спасят баш шефовете, които явно наблюдават всичко.
А какво ще стане с Лукас?
С какво толкова страшно ги шантажират от началството, от главния явно силоз, където контролират всичко. Вирус, газ, какво по дяволите е това?
Толкова много въпроси имам. Май ще започна с книгите, че нова година чакане и после пак на час по лъжичка е супер-дразнещо.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2025 | 18.01.2025 04:59
Изгледах епизод 1 от сезон 2 на SeveranceHello, Ms. Cobelhttps://www.imdb.com/title/tt15180436/ Преди да изгледам епизода си прочетох старите ревюта от сезон 1 и изгледах отново последния девети епизод от сезон 1, за да си припомня нещата, защото такъв сериал като този се гледа внимателно с максимално изострени сетива, защото тук дребните детайли са от значение. А такива сериали са малко. Хареса ми епизода. Силно и стилно начало. Не съм и очаквал нещо по-различно. Сезон 1 за мен е абсолютна класика и най-добрата фантастика от години. Следват спойлери! Реално епизодът започна там, където свърши сезон 1, макар от мистър Милчек да разбрахме, че са минали 5 месеца. На нашия Марк му бяха спуснали някакъв нов екип от парашутисти, но бързо им биха дузпата и върнаха старите му съзаклятници, след като той самия се разбунтува и постави ребром нещата. Или му връщат екипа или няма да работи за тях. Тук имам единствено претенции към сценария или може би аз не разбрах нещата. Признавам си, че сериалът е доста сложен за разбиране. М-р Милчек беше категоричен и каза на Марк, че те са отказали и то категорично да се върнат в офиса, докато той точно обратното, дори ги е молил да го върнат (явно за да търси жена си). И сега изведнъж ей така ги върнаха?! Как, защо, какво??? Не разбрах. Освен ако Милчек не го е излъгал. Не знам но някак си целия този сегмент според мен не работеше добре. Можеше да се напише по един различен и по-убедителен начин. Всичко останало беше ТОП. Никакви претенции нямам, напротив, очакванията ми се завишиха още повече. Знаем, че компанията Лумън е създадена през 1865 г. (от надгробната плоча на основателя Киър Игън (1841 - 1939 и начело на компанията от 1865 до 1939) ), а точно тази сграда, клон 501 в която 'творят' нашите герои е построена през 1870 г. Това го каза самата сграда в едно много забавно анимирано филмче. Признавам си, че не бях направил връзката, но в този епизод на два пъти загатнаха за гражданската война. Не знам защо, но явно това е нещо важно за сериала. И не е случайно... И от там вече и самата година (1865) вече ми стои по един съвсем различен начин. Ами първо през 1865 г. войната между севера и юга приключва! Но защо сега правя връзката? Ами заради два момента в епизода. Първо, дадоха картина на една стена в която се виждаха главите на нашите четирима бунтовници (не бяха точно те, но беше очевидна метафора) и до тях стоеше генерал с окървавена сабя и в униформа на конфедерацията (юга). И второ, на два пъти дадоха оперативна програма (на мониторите им) озаглавена Cold Harbоr. Какво се случва тогава? Ами тогава конфедерацията водена от брилятния и велик пълководец и тактик, Робърт Лий нанася тежко поражение на съюза (севера) и Юлисис Грант. А в същото това време нашия Марк по образование е историк. Е, толкова много съвпадения на едно място няма как да не значат нещо. Според мен този основател на Лумън е бил голям земевладелец/бизнесмен от Юга. Какво друго ми направи впечатление? Обърнахте ли внимание колко синьо беше всичко? Защо са избрали този цвят? Синьото е символ на много неща, най-вече на спокойствието и контрола. Подпомагат мисловния процес и съсредоточаването. Много си отива със зеления цвят, който също е основен за сериала. Лумън привидно им дава свобода и спокойствие, но така още повече ги контролира, докато те си мислят, че променят нещо... Какво по дяволите търсеше това малко момиченце там?! И то на позиция заместник-управител. WTF? Тук със сигурност има нещо, но не мога да разбера какво. Освен да е дъщеря на Марк и г-жа Кейси ама това в момента в който го пиша и вече ми стои абсурдно, тъй като те нямат деца. Марк има племенница доколкото си спомням и май още едно дете е на път (сестра му не беше ли отново бременна?). А къде е мисис Кейси? Нейната стая за релакс я няма вече. И тя е изчезнала. Защо? И жива ли е изобщо? Хели ми се видя много странна. Нищо общо с бунтарския образ на Хели от сезон 1. Докато Ървинг и Дилън си бяха същите. Хели не им каза истината какво е видяла навън извън офиса. Защо ги излъга? Гузна е и се притеснява да им обясни, че носи кръвната линия на основателя или просто тази, която виждаме е външната/оригинална Хели. Оригинална не е точно казано, защото и двете версии са оригинални. Говорим за един и същ мозък и съзнание на който обаче е сложен ограничител/разделител. Ако е външната Хели, кучката на Игън, то защо е дошла? Иска да разбере колко тайни са разбрали или иска да се увери, че компанията в която и тя има пръст не е зла и че има смисъл това което правят? И тя всъщност знае ли с какво се занимават? Ние зрителите все още не знаем. Но трябва да е нещо голямо, значимо, кардинално. За да има огромната тежест която сериала има. Клониране? Вечен живот? Какви са тези кодове, тези цифри и шифри? Какво се опитват да разгадаят? Направи ли ви впечатление как г-н Милчек им натърти за деветте основополагащи принципа на Лумън? Спомням си, че в сезон 1 даже бяха рецитирани поименно. Защо девет? Знаем за деветте кръга на ада. Не знаем обаче колко са етажите в Лумън. Ако са девет, бинго. А пътят към ада е постлан с добри намерения. Ако се опитват да постигнат вечен живот или безсмъртие, то това не е непременно лошо, но на каква цена? И кой я плаща? А Киър Игън ли е дявола? А какво знаем за външния свят? Нищо не знаем. Реално в сезон 1 виждахме малко от външния свят само през очите на Марк и г-жа Кобел, която беше и съседка на Марк. А най-забавния момент от епизода пък беше как г-н Милчек се ядосваше, че на екрана все още не се изписва неговото име, все едно не го приемат сериозно като управител. ''Здравейте, г-жо Кобел'' Оценка: 8.5 / 8.0
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

The Agency | 18.01.2025 05:16
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Agency_(2024_TV_series)The Agency Един приятел американец ми го препоръча, освен идеята каза, че и играта е добра, нямам нерви за сериали от известно време, но щом само един сезон е минал ще го чекна, някой тука отзиви?
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2025 | 18.01.2025 14:16
Масовка. Не е нищо особено и не ми е в списъка. Нещо дъвкано сто пъти, нищо ново или стойностно.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2025 | 19.01.2025 15:49
Secret Level (2024)https://www.imdb.com/title/tt33204697/НФ / Фентъзи / Антология / Анимация (късометражни епизоди) / 15 епизода / Подновен за сезон 2 Продукция на Blur Studio / Дистрибутор: Амазон Прайм Видео От Тим Милър, създателя на култовия, "Любов. Смърт. Роботи" 15-те епизода нямат нищо общо помежду си. Всеки един от тях е една отделна история. Имаше няколко велики епизоди, но и няколко много слаби и скучни. Определено, Любов. Смърт. Роботи ми хареса повече, но и от този съм доволен. Основното тук е, че тази поредица е направена за геймърите. Така че само те ще са запознати с тези светове, а те са всякакви. Каквато и фантазия да имате със сигурност ще останете изненадани колко разнообразни са световете и историите. Всеки един епизод е озаглавен с името на играта от чиято Вселена е. Хареса ми и препоръчвам, но само за хард кор фенове в жанра. - 7.5 / 7.0
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Сериали 2025 | 19.01.2025 17:04
 |  |  |  | Diavolo написа: Squid Game / Ojing-eo geim (2021 - 2025)https://www.imdb.com/title/tt10919420/Изгледах сезон 2Хареса ми и препоръчвам! Разбирам защо има толкова голямо недоволство сред не малко фенове, но според мен това не е защото епизодът или сезонът са слаби, а защото очакванията са били различни, а и с този клифхенгър на финала... Даам... Но, стана ясно, че сезони 2 и 3 са заснети изцяло, може би има още малко работа над сезон 3 и това е причината да няма обявен финален сезон 2 в две части от по 7 епизода (примерно). И така е по-добре. Сега няма да се чака 3 години, а само няколко месеца. Може би не малко хора са се подразнили и от факта, че в този финален епизод все едно гледахме Блекхоук и Р-к Райън в едно, някакъв военен екшън с хиляди хвърчащи гилзи, хаха. Но аз лично като погледна цялостната картинка, бих казал, че сезон 2 е добър, даже много добър! И много важен за тази Вселена. Идеалната връзка между сезони 1 и 3. Всичко това което не видяхме в сезон 2, вярвам, че ще го видим в сезон 3 и ако там са си изиграли правилно картите, то сериалът ще има един цялостен завършек на много високо ниво и ще претендира с право за един от най-добрите сериали в историята. По ред причини... Лично според мен епизоди 6 и 7 са най-слабите в сезон 2, но в никакъв случай не са слаби сами по себе си... Епизодите много добре допълват цялостната история на сезон 2 и идеята на шоурънърите. ==> Следват спойлери <==Пиковите моменти в сезона за мен бяха когато ни показаха, че 001 е фронтмаската и братът на полицайчето. И също така когато ни разкриха за 011 и че е от червените, севернокорейката търсеща детето си. Глупак ли е 456? Много четох как бил глупав и т.н. Ами не, не споделям това мнение. 456 или Ги-Хун си изигра правилно картите, просто го надцакаха. Това не го прави глупак. Сложно е да водиш война с невидим враг, който има много пари, власт и контрол. И въпреки всичко Ги-Хун беше близо до пробив, но 001 'суична' в точния момент и не ги пробиха в гръб. Също така Ги-Хун сигурно се е надявал на по-широка подкрепа, но дори и с тези хора които поведе беше близо до победата. А каква беше алтернативата? Да останат за още една игра? Ами знаем какво щеше да стане. Пак щяха да умрат. Накрая щеше да остане един. Сега поне имаха шанс, дори и малък за успех. Кои ми бяха любимците в сезона? Харесвам много 149 и 222, това са ми любимките. Бабката и бременната. 001 също ми е любимец, нищо че е злодей. Кефи на макс как ги манипулира тънко. Разбира се 456 не го коментирам, той си ми е номер 1 цялостно. 333 (този с криптото) също ми харесва, дано има шанс с 222, ама едва ли, очаквам да има много смърт за съжаление. 380 също е яка мацка (за съжаление я убиха). 95 също е много миличка (и нея я убиха). Както е видно масово си харесвам жени, ами така е, то аз никога не съм криел, че корейските жени са ми любими, изключително нежни цветя са. Още от фигурното пързаляне си ги харесвам, от много години. Но харесвам много и японки и китайки. Абе жените от далечния изток са изключително женствени и грациозни, излезли като от някакви елфически фентъзи романи и много си ги харесвам. Не мога да понасям следните герои: рапъра Танос (това име лесно се помни, защо ли, хахаха), лакея му и най-противния от всички (124), както и вечно киселия чичка 100. Тази 44 с нумерологията също едвам я търпя. Адски дразнещо същество. Всички останали, които не съм ги споменал не са ми нито на плюса, нито на минуса, т.е. са ми безразлични. 11 (ама от червените) също ми харесва. Мисля, че ще изиграе ключова роля в сезон 3. Но не мога да и простя, че убива ей така хора без да и мигне окото. Независимо от причината. Харесвам я, но по-скоро я искам мъртва. За мен има един голям въпрос. 001 или Фронтмаската има ли шанс да мине на страната на 'доброто' Нещо като в Стар Уорс да се получи? Или докрай ще остане циник спрямо живота и втория шанс за такива ''пройдохи'' като в игрите. Тази история, която разказа за жена си според мен е истинска и заради нея се е включил за първи път в игрите. Защо обаче след това е станал част от тях и то с ключова роля вярвам, че ще ни се разкрие в сезон 3. Искам повече подробности за играта и нейното начало. Кой, кога и защо. Дали наистина 001 от сезон 1 е главния кукловод и идеолог? Кой дърпа конците в момента? Тези 'ВИПОВЕ' ми е много важно да бъдат разкрити, защото заради такива като тях има и такива игри. И това са хора от цял свят според мен, не само корейци. Но идват в Република Корея, защото само там са се сетили за подобно ''зрелище'' (поне за историята в тази Вселена е така). Оценка на сезон 2: 8.0 / 7.5Цялостна оценка на сериала дотук: 8.5Сезон 1 е по-добър, но не с много, което говори достатъчно, защото сам по себе си сезон 1 е един от най-добрите сезони изобщо в историята на модерната телевизия и сериалите. Ако сезон 3 е добър и финалът е добър и реалистичен може оценката да отиде и към деветка, защото този сериал се превърна в социален феномен и тези неща също трябва да се включват и оценяват. Значи с нещо специално е успял и пробил, там където много други не са... |  |  |  |  |
Снощи с жената свършихме втория сезон. Много добре описано, Дяволето! Споделям ти симпатиите и антипатиите едно към едно, което всъщност е заложено в сюжета де и не би трябвало нормален човек да възприема персонажите по друг начин. Относно фронтмена, учудва ме, че гадаеш какво може да го е накарало да стане това, което е. Както майка му спомена в домашната сцена с брат му полицайчето, жена му е починала вследствие на заболяването и той се е отчуждил. Ясно ти е какво може да направи загубата на голямата любов с всеки човек, така че аз лично не съм изненадан от това, което е станало с него. Точно заради това обаче аз не го виждам като "лош" в класическия смисъл, а нещо като Дарт Вейдър (отново отлична препратка от твоя страна) - силно емоционален човек, превърнал се в жертва на негативните събития в живота му, в който доброто продължава да тлее и зад всичките му злодеяния всъщност крие отчаяният зов на доброто в търсене на протегната за помощ ръка.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2025 | 20.01.2025 01:51
Дам И тайничко се надявам, за да бъде като истинския Дарт Вейдър, на финала останалото добро в него да се пробуди и да получи своето изкупление и опрощение... Макар че корейците са малко особен народ и като цяло японци, китайци и корейци и не съм съвсем сигурен дали не тая напразни надежди... ;)
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2025 | 21.01.2025 00:07
Outlander (2014 - 2026)https://www.imdb.com/title/tt3006802/Изгледах сезон 7. Догодина излиза финалния 8 сезон.Хареса ми. О, каква изненада. Сигурно за N-ти път пиша тези думи за този сериал и то при толкова много сезони и епизоди и съм сигурен, че винаги така съм започвал ревюто си след всеки изгледан епизод или сезон. Ами да, за някои може да е скучен и аз няма да тръгна да ги оборвам разбира се, но ето този сериал така да ми е легнал значи, все едно е писан за мен. Никога, никога, ама точно никога не съм бил отегчен или недоволен, а епизодите са си доволно много (не като останалите по 6, 8, макс 10 епизода на сезон) и то повечето по 1 час. Много се успокоявам като ги гледам. Страхотен сценарий, актьорска игра и сценография. Толкова е красиво заснет. За последния епизод: - >>>>
- Мхмх, какво беше това в края? Фейт е жива?!
Уф, а дано, вярвам, че ще е така, иначе Клер нямаше да ги има тези видения. Явно отново ще се пътува до Франция.
Аз се опасявах, че ще дойдат военни да приберат Джейми за дезертьорство ама явно си има право да се откаже ако става въпрос за семейството. Не съм им чел доктрините.
Плаках за Роло. Защо по дяволите? От старост сигурно. Ех, душичка. Дано Иън си намери някое малко вълче. Оценка на сезона: 7.5 / 8.0 Цялостно сериала: 9.0 / 8.5
Последна промяна Diavolo на 21.01.2025 00:12, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2025 | 01.02.2025 13:43
Beacon 23 (2023-2024)https://www.imdb.com/title/tt9174724/Изгледах сезон 2 с Бг аудио. Изтървах ги преди по Стар Ченъл, ама сега наваксах. Спомням си, че бях харесал сезон 1 и му бях дал 7.0 / 6.5, нещо такова. Но по дяволите това, което видях в сезон 2 беше меко казано -> негледаемо?! Какво падение! И това идва от Хю Хауи, автора на Силоз? Сериозно? Не знам, може романа да е на съвсем друго ниво, а тук просто Зак Пен и компания да не струват, знам ли. Няма за какво да се хвана просто, за да го похваля. За каквото и да било. Слаб сценарий. Скучен, досаден. Много слаб каст. Никакъв съспенс. Дърводелски визуални ефекти. Това нещо дори и за фон на става! Искрено се надявам да са го канселирали и това недоразумение да не види трети сезон. Оценка на сезон 2: 4Цялостна оценка: 5.0 / 4.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2025 | 01.02.2025 14:18
Agatha All Along (2024)https://www.imdb.com/title/tt15571732/С умиление си спомних за любимия ми Уанда/Вижън и как с този сериал ме накараха да се вълнувам отново от MCU. За съжаление след това много бързо разрушиха всичко до един необратим момент. Но сега години по-късно се появи това шоу и вкуса ми се оправи след толкова много разочарования от мШИю през последните години. Радвам се, че и сериала е подновен за сезон 2, след като намеренията бяха да е само един кратък сезон. Дано само не го окепазят... Реално това е третия сериал от MCU, който си струва. След ''Уанда/Вижън'' и ''Локи'' Останалите и да ги гледаш и да не ги гледаш и с тях и без тях - все тая! Хайде бих добавил и анимацията - ''Какво ако...?'' И докато Уанда започна ударно, а накрая може да се каже, че разочарова, тук се получи точно обратното. Първите епизоди бяха доста мудни (не и слаби, просто ги 'имаше'...), но с всеки следващ епизод ставаше все по-интересно и по-интересно. Имам обаче някои съмнения и опасения да не ни подготвят за война на синовете на Уанда срещу нея самата с която ще ме изгубят. И другото нещо, не знам как я мислят, но шансът да харесам Агата като човек е НУЛЕВ. Ако ще да я дадат как кърми младенеца и спасява милиони... Агата е зла, егоцентрична к*чка и това, че я върнаха като ''сипматичната лелка призрак'' да ''отваря очичките'' на Били не ми хареса, но нека не съдя преди да видя финалния резултат. Звездата на сезона според мен не беше нито Били, нито Агата, а Лилия! Сценарий, каст, атмосфера, музика, сценография, много добри практични ефекти и култовата песничка за 'Пътя' - прекалено много плюсове. Така че сериала получава една заслужена висока оценка. - 7.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2025 | 09.02.2025 14:40
American Primeval (2025)https://www.imdb.com/title/tt24069848/Минисериал от 6 епизода на Нетфликс за едно сурово и жестоко изследване за раждането на американския Запад. Средата на 19 век, времена на беззаконие, убийства, зверства и много смърт. Сериалът проследява историята на една майка, която иска да заведе синът си при баща му, който никога не го е виждал, като самата майка е издирвана за убийство. Те се запознават с мистериозен и много опитен трапер, който се съгласява да ги преведе през дивите земи пропити с много кръв. Те попадат във вихъра на враждата между мормоните, американската армия и местните коренни жители - шошоните и не на последно място, глутница изгладнели вълци. Този сериал е някакъв микс между Завръщането (с Леонардо Ди Каприо), класиката Deadwood на MAX и великия 1883 на Шеридан. Изключително реалистичен с отлична сценография и операторска работа. Тейлър Кич е страхотен! Има изключително присъствие. Доволен съм и как представиха индианците. Мормоните са големите злодеи в историята, като историческия период съвпада с т.нар. модерен Мойсей, Бригам Янг. Това което ми попречи да му дам по-висока оценка е самия сценарий и самите герои. Така е написан и изигран все едно гледах повече документален филм и от друга страна много трудно се привързвах към самите герои по такъв начин, че да ми пука за тях и да бъда въвлечен чисто емоционално в това влакче на ужаса. Препоръчвам! Много се колебаех за оценката. Между осем и седем гравитирах и това 7.5 отразява най-реално чувствата ми след края на всичко. - 7.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2025 | 18.02.2025 17:02
Earth Abides (2024)https://www.imdb.com/title/tt26443935/САЩ / НФ/Драма Един сезон от 6 епизода / Продукция на MGM+ / Адаптация по научно-фантастични роман на Джордж Стюарт от 1949 г. Изключително смъртоносен вирус е причина Земята да опустее и да останат малцина оцелели. Главния герой (Александър Лудвиг от Викинги) по един доста странен начин се спасява (не издавам какъв). Поредния постапокалиптичен сериал за това как след някакъв катаклизъм или болест близо 99% от човешката популация е ликвидирана и как малцината оцелели започват една тежка борба с това да рестартират живота. Тук обаче няма зомбита, кръвожадни банди, няма клифхенгъри, както и няма някакви всесилни герои, които са винаги прави и винаги побеждават. И това го прави по-различен от масовката и ми предизвика вниманието. В сериала се разглежда въпроса за доверието и взаимопомощта между непознати, както и дали трябва да се повторят старите грешки и да се следват старите модели за старта на новия живот след катастрофата или трябва да се приспособим към новите реалности и да се вслушаме много повече в природата... Сериалът има и своите драматични моменти. И то доста силни... Имаше два момента, които ме хванаха за гърлото. Единия породен от природата, а другия от човешко решение... Не ми хареса актьорската игра на част от каста, както и това замеряне в лицето с това как трябва да живеем (не че не са прави, но аз просто винаги съм казвал, че интелигентната публика сама ще разбере посланието, а когато и го поднесеш така недвусмислено значи я подценяваш) и как 20 години по-късно природата се е самоизлекувала без вредата нанасяна от хората. Имаше няколко подбрани кадри на изключително чиста, дива, красива и жива природа, т.е. такава каквато би била без нас хората, но за мен беше излишно. Но ги разбирам. Искат да са сигурни, че са били разбрани от всички... Препоръчвам. - 7
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2025 | 25.02.2025 19:15
Dexter: Original Sin (2024)https://www.imdb.com/title/tt32252772/ Изгледах сезона. Искрено се надявам да не е само един сезон, но уви, засега нямаме официално потвърждение за втори сезон, въпреки че Клайд Филипс го иска. Много ми хареса. Много! Този сериал за мен буквално реанимира Декстър, който след края на оригиналния сериал и особено финала на сикуъла беше мъртъв. А ми беше в топ 5 на най-любимите сериали за всички времена. Много ми се иска да видя повече Декс като дете и как Хари започва да го обучава в кодекса. За тези неща имаме само малки ретроспекции в оригиналното шоу, а тук почти нищо не видяхме. Искам да видя смъртта на Хари по-подробно отново (въпреки, че всичко е ясно там ; бтв: Хари нарочно предозира, съсипан от това което вижда и какво чудовище е отгледал след като Декс му показва разчлененото тяло на сводника бияч и убиец), да видя как Декстър и Дебра преодоляват тази трагедия, как Декс си купува лодката, как се среща с Рита и т.н. За мен Патрик Гибсън и особено Моли Браун буквално са изкопирали оригиналните си копия. Такива невероятни превъплъщения отдавна не бях гледал. Дано и двамата получат световно признание и награди, заслужават го. А какво да кажа за Алекс Шимицу като Мазука и Джеймс Мартинес като Батиста? Все едно бяха използвали 'Дийп Фейк' технологията. Без думи съм! Кристина Милиан като по-младата и напориста Мария ЛаГуерта също много ми хареса. Крисчън Слейтър също страхотен. На него много му отива да е малко странен, но много важен чисто духовно 'татковци' на култови ТВ образи. Освен Декстър, визирам разбира се великия, ''Mr. Robot'' Сара Мишел Гелар също много ми хареса. Всъщност нямам никакви забележки относно целия каст в сериала. Никакви! Не очаквах да ни покажат толкова детайлно разчлененото тяло на майката на Декстър и Браян. Отвратителна гледка. Но и това е самата реалност. Да, картелите правят такива неща. И после как няма да се превърнеш в психопат? Въпросът е Декстър става такъв по рождение или се превръща в такъв след видяното? За мен е второто, но има и не малко мнение в полза на първото. Можем да поспорим. Спойлери от сезона: - >>>>
- Видяхме първата жертва на Декс, как задобряваше от 'случай на случай' как започва с алигаторите преди да открие по-сигурния начин с яхта в залива в Маями и превръщането му в 'Касапина от Бей Харбър'
Първите му грешки, едната от които за малко да се окаже фатална... Признавам си, че ме изненадаха със Спенсър като убиецът на деца. Изобщо не го очаквах. Реално Спенс не беше сериен убиец. Омразата към жена му го подтикна към това. Просто превъртя! Понякога не се раждаш като чудовище, а ставаш такова... Думи на самия Декстър. И да, така е. Защо Спенсър уби детето на съдията? Ами според мен за да отклони вниманието към картела и да няма капчица съмнение кой стои зад всичко това. Освен това беше и добра тренировка при него преди да похити синът си (биологично не му е син). Относно Евелин Фогел (великолепната Шарлот Рамплинг) и защо я няма в сериала? Мхм, ами според мен тук има едно простичко обяснение. Шоурънъра и баща на ТВ вселената за най-обичания сериен убиец в историята явно иска да се разграничи от много слабия сезон 8. Доколкото си спомням Фогел се появява чак в него и става ясно, че едва ли не тя е авторката на кодекса, а не Хари. За мен това беше една от многото грешки, които се допуснаха (най-голямата за мен не е Декс като дървосекач, а смъртта на Дебра). И така самият Хари Морган олекна много като значим образ. Недопустимо като телевизия! Аз искам този кодекс да е изцяло творение на Хари. И вярвам не само аз... Знаем, че Клайд Филипс е шоурънърът на първите четири сезона, не случайно те са и най-силните и гледаните. След това лека-полека шоуто поема надолу. Краят на последния епизод беше великолепен. В него имаше абсолютно всичко, което да се иска от една добра телевизия.Горещо препоръчвам. Браво на Клайд Филипс, на целия екип стоящ зад сериала разбира се и на великолепния каст! - 8.5
Последна промяна Diavolo на 25.02.2025 19:15, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Сериали 2025 | 25.02.2025 20:02
Лелеее, тук ще се трепери докато излезе на някоя от платформите. За мене, заедно с Breaking Bad и Yellowstone, един от най-великите сериали!
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Сериали 2025 | 25.02.2025 20:48
Имама три съвпадения значи Бих добавил и немския Dark. Абе има още много, ама нема смисъл. Между другото не знам дали си гледал 1883 и 1923 (предисториите на Йелоустоун), но горещо ти ги препоръчвам.
|
|   |
|
|