| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32267 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 21.01.2025 17:08
Странен мач между Новак и Карлос. С оглед играта в първия сет и състоянието на Джокович очаквах едва ли не победа в три сета за Карлос или хайде в четири след някой геройски сет за Ноле. Вместо това играта на Карлос се разпадаше и човека просто не знаеше каква игра да играе. Въпреки безспорните огромни успехи за крехката си все още възраст, Алкарас има сериозни проблеми за разрешаване, ако иска да стане един от най-великите. Сервиса му е под всякаква критика, както и много от решенията, които взима на корта. Джокович от своя страна показа защо е най-великия. Видя, че в дългите разигравания няма успех и започна да търси кратки удари по ъглите и да минимализира лесните грешки. Ако ще има точка, Алкарас да си я заслужи. Смени концепцията си Ноле, а с напредването на мача явно и обезболяващите подействаха и Джокера и в дългите разигравания започна да стои много по-равностойно и това съвсем дестабилизира психиката на Карлос. Чак в сет 4 и двамата играха еднакво силно, особено последните няколко гейма (но твърде късно за Карлос) но набраната инерция помогна на А играта на Ноле срещу А играта на Карлос. Чисто исторически Алкарас играе най-слабо на АО. От друга страна това е най-успешния турнир за Ноле, така че това не е изненада, въпреки че букитата дадоха 1.30 в началото и сега сигурно ближат рано от множеството загуби, защото само безумец би заложил на толкова нисък коефициент срещу властелина в Мелбърн. Разочарован съм цялостно от Алкарас. Нищо не е надградил, а много се изприказва за това и най-вече работата му върху началния удар и особено втория му сервис. И поздрави за Ноле феновете тук. Доказа защо е ГОАТ. Но си мисля, че срещу Зверев и особено Синер ще му е много по-тежко.
Зверев ми е скрития фаворит и отново ще кажа, че непрекъснато надгражда и много се труди и има потенциала да победи Алкарас/Ноле и Синер, но въпросът е дали ще го стори? До този мач бях оптимист за него, но въпреки това убедително 6:1 в 4-ия сет, в играта му имаше брак и стегнатост, а сервиса изобщо не вървеше. Томи Пол напълно логично и заслужено можеше да води с 2:0 сета. Просто американеца в типично за него начин чоукна мощно в края на сетове 1 и 2. Сервираше и за двата сета, отделно че имаше и два сетбола (единия на собствен сервис).
За Коко и Паула. Изненадах се от победата на Бадоса, но малко. И тук имаме едно свръхнадценяване на реалните качества на Гоф, която за пореден път беше разкрита. Вече не знам за кой ли път го пиша, но Коко има много слаб форхенд и това едва ли някога ще се промени.
За Сабаленка и Настя. Нямаше как да няма поне един по-сложен мач за Арина. Павлюченкова си е крив съперник по принцип, въпреки всеизвестния гипс на ниво 1/4 финал. Арина трябва да вдигне нивото обаче, защото с подобна игра като във втория сет и началото на третия няма как да победи вдъхновената Бадоса.
Последна промяна Diavolo на 21.01.2025 17:47, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 21.01.2025 17:37
Всичко, което написа Дявола по-горе. Днес беше един от най-добрите мачове на Джокович, които аз съм гледал. С уговорката, че Алкараз игра под възможностите си, особено сервисът му беше трагичен. Също така настилката е ужасно бавна. Ако на Зверев не му върви сервисът, а Синър не е топ физически, Джокович ще спечели. Близо е до върховата си форма.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32267 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 21.01.2025 17:45
Между другото ако не се лъжа това беше първата загуба на Алкарас на турнир от големия шлем след като е спечелил първия сет.
п.п. Втора такава загуба е. Има загуба пак тук на АО от Имер.
Последна промяна Diavolo на 21.01.2025 21:20, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 21.01.2025 23:00
Не е вярно, че сервиза на Алкараз е трагичен. Просто Джокович е вторият най-велик посрещач в историята и върна всичко, даже направи брутален ретур при сет поинт. Значи ще трябва да стискам палци за Зверев и двамата ще ни преспат с безкрайните бекхенд то бекхенд разигравания. Ботска работа 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 22.01.2025 15:28
Синер е истинска машина! По един уникален начин разви своята игра и всеки сезон надгражда с нещо. Не бързаше да е в светлините на прожекторите. Тих, трудолюбив и много работещ над всички детайли в играта си. Абсолютно върви по стъпките на Джокович като развитие. А и като игра.
Последна промяна Diavolo на 22.01.2025 16:02, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 22.01.2025 16:46
Ами да го видим срещу Бенката Шелтън дали може да отрази 140 мили сервиз 
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 22.01.2025 18:15
Много дилеми ще има отностно нелегалния, едни ги банват, други не, 11 минути почивка ... полуфиналите едва ли ще ги гледам, че се връщам рано от нощни, но зависи кой е на финала, пък да видим, и айде последно Ноле, и дъртата да заминава в историята най-накрая! 
 |
|
MCStranger
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 23.01.2025 14:45
Ига дали ще изяде геврек, или само франзела от Мади Кийс? 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 23.01.2025 14:51
Арина е от друга лига. Впечатляваща атакуваща игра. Все едно някаква машина нон-стоп те замерва с тежки топки по ъглите и всички краища на корта. Валяк.
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 23.01.2025 16:16
Wow...Една от любимките ми (тенисистка със супер мощ, която хич не я слуша главата) победи една от супер-фаворитките тук, на бавен корт, който е в полза на Швьонтек, в три сета, с шампионски тайбрек 10:8. Друг е въпросът, че можем вече да честитим 3-ата поредна титла на АО на Сабаленка. Както и да е - втори финал в кариерата на Мади след онзи злощастен УСО през 2017, когато беше отвята от Слоун Стивънс. Твърдо за Кийс в събота, но нямам особени надежди.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 23.01.2025 16:26
Едно е ясно вече, Сабаленка остава номер 1 и след АО.
Браво на момичетата за оспорвания и драматичен мач, особено третия сет беше класа. Само той ако трябваше да се оценява щеше да е велик мач. За съжаление в първите два сета имаше и твърде много брак и грешки, но все пак е полуфинал на турнир от шлема, нека и това имаме предвид. Аз признавам си, винаги съм подценявал Мади, но се радвам за нея. Изстрада своя голям момент. Да и е честит втория финал от турнир от големия шлем и първи в Мелбърн! Заслужено спечели Кийс според мен. Беше по-добрата в решителните моменти и тя беше тази, която търсеше развръзката. Швьонтек с играта си от клея няма никакъв шанс на бърз хард и за пореден път беше разкрита. Онзи US Open все повече ми прилича на изключение от правилото и ще е така, докато не видя нещо ново в играта на Ига. За нея може би е по-добре да падне на полуфинала, защото на финала Сабаленка щеше да я унищожи буквално.
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 24.01.2025 08:14
Разочароващ край на мача. Зверев едва ли щеше да се справи с Алкараз и мисля че това му е големия шанс да спечели Слам. Джокович беше далеч от 100% в този сет.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 24.01.2025 09:14
Шокирах се от това бързо отказване. Ноле игра добре в този сет, имаше и шансове да го спечели и изведнъж се отказа, все едно беше излязъл да изиграе един сет. И какво сега, ако беше спечелил сета пак ли щеше да се откаже? За победа трябват три сета. Какво ли му е сега на Алкарас, хах, защото още там се видя, че има нещо с Ноле. Получи се интензивна тренировка за Саша, но друго щеше да е цял мач под пара, не е добре това за него за финала. Синер почти сигурно ще си защити титлата според мен.
Добри думи на Саша по време на интервюто с Къриър. Не мога да повярвам, че публиката освирка своя десеткратен шампион. Обикновено големите шампиони се уважават независимо от обстоятелствата.
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 24.01.2025 09:42
Вече всички сме за Синер...Преди това сме за Шелтън, разбира се, но шансовете му са минимални - ако да кажем вземе първите 2 сета с тайбрек и Синер не е 100% физически. Не вярвам, че аз го пиша, но съжалявам за Джокович, след мача му с Алкараз заслужаваше да е поне на финал.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 24.01.2025 14:38
Машината си е машина. Честито на Яник. :) Шелтън игра на супер ниво, но освен един тайбрек не можа да закачи нищо повече. Дори и да беше взел първия сет, щеше да си остане с него. Синер влиза като фаворит на финала и вярвам, че ще защити титлата си и ще спечели общо трета ГШ титла. Не спира да се развива, което е най-големия му плюс. За Шелтън ще кажа, че ако иска да бъде истински фактор за големите турнири трябва много да подобри ретура си.
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 24.01.2025 21:25
Излезна ми някакво клипче, че при мъжете родените през 80те години на миналия век са спечелили 80 Големи шлема (ясно защо). Родените през 90те били спечелили едва 2. А родените през първото десетилетие на 21 век - вече 6, повече от злощастниците от 90те...
Баси - тия великите са смазали/потиснали цяло едно поколение...
(Не знам доколко е вярно - в днешно време много 'траш' има.)
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
Последна промяна alexbg на 24.01.2025 21:26, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 24.01.2025 22:50
Не само, че е вярно, а има и още по-фрапиращи статистики - 1 от великите трима има повече Мастърс ТИТЛИ отколкото родените през 90-те взети заедно имат Мастърс ФИНАЛИ!!! Всъщност "изгубеното поколение започва преди 1990 г. Между Чилич (роден на 23.9.1988) и Тийм (роден 03.09.1993), или почти пълни пет години няма роден нито един носител на шлем. Най-бележитите играчи от тази петилетка са Григор (най-успелият - с 1 Мастърс и 1 титла от ATP Master Finals), Раонич и Нишикори (с по един финал на шлем). От родените след Тийм има малко по-добри играчи - Медведев - с 1 шлем и 5 финала + 1 ATP Finals + 6 Masters, Зверев - с 3 финала на шлем (и шанс да спечели първия си шлем в неделя), 2 ATP Finals, 7 Мастърса, Циципас - 3 Мастърса (всичките Монте Карло!!!) и 1 ATP Finals + 2 загубени финала на шлем и Каспър Рууд с 3 загубени финала на шлем. И двата спечелени шлема са USO, по принцип това е турнирът, където най-често се случват изненади - единствените шампиони с по един шлем след появата на големите 3-ма са точно там - Дел Потро, Чилич, Тийм и Медведев. Тъй като Зверев е в добра форма и още е млад, Медведев не е изключено да се съживи, Фриц набира скорост, Циципас може да се подобри, Рууд може да вземе някой РГ, а от родените през 2000-те засега само Синър и Алкараз са на световно ниво, не е изключено 90-тарите да вземат още някой и друг шлем. Ако не го направят тази година обаче, играчи като Фонсека ще се засилят и ще става все по-трудно да се промъкнеш до финал на шлем, камо ли да го спечелиш. Всичко горенаписано също подчертава факта, че всъщност Григор изобщо не е имал лоша кариера, от родените в 5-те години между Чилич и Тийм е най-добрият играч, продължава да играе на елитно ниво - на ръба на Топ 10 е и по спечелени пари от наградни фондове e на 17-о място във вечната ранглиста и на 8-о сред активните играчи. Ако ги нямаше Биг 3+2 (Мъри/Вавринка), със сигурност щеше да е с няколко шлема.
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 25.01.2025 06:14
Хич няма да му е лесно на Синер на финала. Саша си е подобрил сервиза и форхенда. Едиственото предимство на Синер е, че Зверев играе блъскаческата (както вчера) и ще играе предимно в защита, а това срещу Синер е пагубно. Ако издържи физически, Италианецът ще спечели. Стигне ли се до 5-сетка обаче, Зверо ще го изтощи.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 25.01.2025 14:07
За мен това е една от най-сензационните ГШ победи, която е достойна за холивудски филм буквално. Шокиран съм. Браво на Мадисън, направи турнира на живота си. Победи световните номер 1 и 2 и то спасявайки мачбол на полуфинала.
|
|   |
|
 |
|
MCStranger
|

Re: Australian Open' 2025 - тема за коментари | 25.01.2025 14:11
И освен тях победи Рибакина, Колинс и Свитолина. Един от най-трудните пътища към финала за шампион при жените в исторически план, може би.
|
|   |
|
|