| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32163 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 13.01.2025 14:17
Е, бихте и Пуул и то вие бяхте с втория отбор. ;)
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 14.01.2025 00:51
Манчестър Юнайтед не играха много добре в този мач, срещу Ливърпул играха по-добре, но показаха характер. Радвам се за Алтай, защото при Тен Хаг почти не пазеше. Аморим му дава повече шансове. Конкретно за дузпите мисля, че той има голяма заслуга за спасяванията им, изпълненията не бяха лоши. Е, в това на Хаверц може би нямаше достатъчно сила. Спасяването на удара на Райс също беше топ, при това топката не беше удобна за турчина, леко го изненада, имаше колебание с коя ръка да отрази удара. Арсенал за втора поредна година отпада на първото стъпало за тях, в случая 3-ти кръг. Аз отдавна съм писал кой е най-големият им проблем според мен, липсата на изявен нападател. Статистически може и да се справят добре в атака, но точно в такива мачове, подобно и на гостуването на Байерн в Мюнхен в ШЛ миналия сезон, си проличава липсата на достатъчно класа там. Никога не е приятно когато любимят ти отбор загуби, но пък умората и контузиите са ключов фактор в края на всеки сезон, в този смисъл Арсенал може да е с евентуално предимство. Както се казва, поне сигурна ШЛ да хванат, което носи солидни приходи, които от своя страна спомагат за подсилването на състава. За да не отварям още едно отделно мнение, искам да допълня от написаното от Фореста, че навремето няма и смени. Резерва е само един вратар, който влиза, само ако се наложи. Така че горе-долу играят едни и същи. Докато сега, с цели пет смени, това дава възможност за сериозно освежаване на състава. За Постекоглу аз съм твърдо на мнение, че трябва да остане поне до края на сезона. Не само аз съм впечатлен от работата му, може и класирането да е слабо, но това е временно класиране. Като игра Тотнъм впечатлява, поне за мен, бедз да съм ги гледал кой знае колко много. Такива издънки тип "Ипсуич" винаги е имало, просто не знам манталитет ли е, нещо друго ли, но винаги ги е имало. Сезон 1995/96 Юнайтед спечелиха дубъл, Тотнъм ги пречука с 4-1 на 1-ви Януари, при това заслужено, но въобще не си спомням къде завършиха накрая. Е, тогава Уилям Пруние изигра и последния си, от общо два мача за Юнайтед, но и друг да беше, Спърс просто бяха по-добри в онзи ден.
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 14.01.2025 07:43
Никакво предимство. Само виж жребия за ФА. За едните Акрингтън и Плимут. За другите Салфърд и Лейтън О/Дарби. За третите Лутън и Екзитър. (Това си е направо една хубава обиграваща тренировка за резервите, така че да са във форма, когато се наложи.) За останалите - отбори от Премиършип или в 3ти, или в 4ти кръг (или и в двата). В пети кръг очаквам на Пуул и Шити да се паднат някой от двойките: Престън - Уикъмб, Стоук С - Кардиф, Лийдс - Милуол, евентуално Сейнтс - Бърнли. За останалите: Вила ако се справят и с втори лондонски отбор, може да им потретят с Челси или Фулъм. Юнайтед би трябвало да минат Лестър, но няма да се учудя да се натресат на Свраките после...
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
Последна промяна alexbg на 14.01.2025 07:45, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 14.01.2025 11:06
Алекс, миналата година Ливърпул гостува в 3 кръг на Арсенал, а на 1/4 финала отпадна като гост на Ман Ю. Никой не е мрънкал. В неделя гледах тегленето на жребия. Въртяха се топките, Шварцер ги вадеше една по една и ги даваше на Киоун. Кое тук е нагласеното?
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 14.01.2025 11:54
Аз не казвам, че е нагласено - късмет си е... Както казват, той е със силните...
Просто не виждам предимство в ранното отпадане...
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 06.02.2025 16:13
Изненадващо или не Арсенал не можа да намери аргументи да се противопостави на Нюкасъл в полуфинала-реванш за Карабао къп. Много добра игра на "свраките", които заслужено са на финал. Те вкараха гол още преди да е дошла четвъртата минута на срещата, но попадението на А.Исак бе отменено, заради минимална засада, а от това което видях като повторения, то изглежда че дланта на шведския нападател беше малко по-напред. Малко преди да получат първия гол Арсенал изпуснаха най-доброто си положение, но в ответната атака бяха наказани. Исак напредна и улучи гредата, но при добавката Джейкъб Мърфи не сбърка. Някъде в средата на полувремето пък Габриел Мартинели от Арсенал получи някаква контузия и бе заменен. Втората част Нюкасъл държаха нещата под контрол, като удвоиха резултата, след гол на А.Гордън, дошъл след груба грешка в защитата на Арсенал и много лошо изнасяне на топката от вратаря на "артилеристите" Д.Рая. Като цяло Нюкасъл имаха сериозно предимство във въздушните двубои и действаха с голяма скорост в действията си, но което играчите на Арсенал не можаха да отговорят.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 06.02.2025 18:26
Ако тази вечер Ливърпул, ще стискам палци на Свраките за пръв трофей от 1969 година.
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 06.02.2025 19:50
Ако тази вечер Ливърпул ?
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 06.02.2025 20:01
Защото играят тази вечер.
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 06.02.2025 21:05
 |  |  |  | albertz написа: Изненадващо или не Арсенал не можа да намери аргументи да се противопостави на Нюкасъл в полуфинала-реванш за Карабао къп. Много добра игра на "свраките", които заслужено са на финал. Те вкараха гол още преди да е дошла четвъртата минута на срещата, но попадението на А.Исак бе отменено, заради минимална засада, а от това което видях като повторения, то изглежда че дланта на шведския нападател беше малко по-напред. Малко преди да получат първия гол Арсенал изпуснаха най-доброто си положение, но в ответната атака бяха наказани. Исак напредна и улучи гредата, но при добавката Джейкъб Мърфи не сбърка. Някъде в средата на полувремето пък Габриел Мартинели от Арсенал получи някаква контузия и бе заменен. Втората част Нюкасъл държаха нещата под контрол, като удвоиха резултата, след гол на А.Гордън, дошъл след груба грешка в защитата на Арсенал и много лошо изнасяне на топката от вратаря на "артилеристите" Д.Рая. Като цяло Нюкасъл имаха сериозно предимство във въздушните двубои и действаха с голяма скорост в действията си, но което играчите на Арсенал не можаха да отговорят. |  |  |  |  |
Две неща мога да кажа - Арсенал бяхме слаби. Което го отдавам на направо липсата на скамейка и абсурда едни и същи играчи да играят по два пъти на седмица на такова ниво. Логично загубихме. Второ - освен че са безобразни рендета половината от Нюкасъл, ми направи впечатление и безумието на уж "възрастния" Трипиър, който освен всичко друго, накрая почна да се заяжда и бута с 18-годишен тийнейджър. Ако имах високо мнение за него като играч и/или човек - щях да кажа, че не му приляга. Ама той си е лекенце от край време. И сега се е събрал с още няколко подобни. Май станаха повече от "две неща", ама не знам, Чаво, направи ли ти впечатление поведението на футболистите на Свраките. За всяка добре отиграна топка, спечелено единоборство, изчистена топка и подобни се поздравяваха така здраво и се радваха толкова неистово, че за момент се почувствах странно. Помислих си, че явно подценявам моите хора от Арсенал - след като противника ги води с 2:0/3:0/4:0, а се радва така сякаш играе финал за ШЛ и смачква от бой Реал Мадрид. Или все едно са някой селски четвъртодивизионен отбор, стигнал до финала на ФА Къп. Чак ми беше абсурдно. Както и накрая след мача здравото прегръщане от страна на Мърфи - и на свои, и на чужди... 
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 06.02.2025 22:24
Не бе, ясно, просто в постинга не спомена ако Ливърпул КАКВО?! Иначе ясно 
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 07.02.2025 00:22
Алекс, говорих преди малко с един фен на Свраките. Извинява ти сехза радостта на техните футболисти. Разбира те, макар да знае, че при вас би било същото ако отидете на полуфинал в Европа, даже Йодегард нямало лично да снима ами това щели да правят роднините на всичките ви играчи.
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 07.02.2025 01:10
Вече предполагам няма да си за свраките! 
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 07.02.2025 07:09
Пиян ли си или просто си правиш на глупав?
 |
|
albertz
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 07.02.2025 14:21
 |  |  |  | alexbg написа:  |  |  |  | albertz написа: Изненадващо или не Арсенал не можа да намери аргументи да се противопостави на Нюкасъл в полуфинала-реванш за Карабао къп. Много добра игра на "свраките", които заслужено са на финал. Те вкараха гол още преди да е дошла четвъртата минута на срещата, но попадението на А.Исак бе отменено, заради минимална засада, а от това което видях като повторения, то изглежда че дланта на шведския нападател беше малко по-напред. Малко преди да получат първия гол Арсенал изпуснаха най-доброто си положение, но в ответната атака бяха наказани. Исак напредна и улучи гредата, но при добавката Джейкъб Мърфи не сбърка. Някъде в средата на полувремето пък Габриел Мартинели от Арсенал получи някаква контузия и бе заменен. Втората част Нюкасъл държаха нещата под контрол, като удвоиха резултата, след гол на А.Гордън, дошъл след груба грешка в защитата на Арсенал и много лошо изнасяне на топката от вратаря на "артилеристите" Д.Рая. Като цяло Нюкасъл имаха сериозно предимство във въздушните двубои и действаха с голяма скорост в действията си, но което играчите на Арсенал не можаха да отговорят. |  |  |  |  |
Две неща мога да кажа - Арсенал бяхме слаби. Което го отдавам на направо липсата на скамейка и абсурда едни и същи играчи да играят по два пъти на седмица на такова ниво. Логично загубихме. Второ - освен че са безобразни рендета половината от Нюкасъл, ми направи впечатление и безумието на уж "възрастния" Трипиър, който освен всичко друго, накрая почна да се заяжда и бута с 18-годишен тийнейджър. Ако имах високо мнение за него като играч и/или човек - щях да кажа, че не му приляга. Ама той си е лекенце от край време. И сега се е събрал с още няколко подобни. Май станаха повече от "две неща", ама не знам, Чаво, направи ли ти впечатление поведението на футболистите на Свраките. За всяка добре отиграна топка, спечелено единоборство, изчистена топка и подобни се поздравяваха така здраво и се радваха толкова неистово, че за момент се почувствах странно. Помислих си, че явно подценявам моите хора от Арсенал - след като противника ги води с 2:0/3:0/4:0, а се радва така сякаш играе финал за ШЛ и смачква от бой Реал Мадрид. Или все едно са някой селски четвъртодивизионен отбор, стигнал до финала на ФА Къп. Чак ми беше абсурдно. Както и накрая след мача здравото прегръщане от страна на Мърфи - и на свои, и на чужди...  |  |  |  |  |
Постъпката на Трипиър беше напълно излишна, но сме виждали и по-грозни провокации. Но има вероятност той да напусне Нюкасъл и да отиде в Турция, така че няма да дразни и провокира другите фенове и отбори в Англия. Вярно е това, че всеки корнер, всяко спечелено единоборство, беше посрещано с голям ентусиазъм от феновете на "свраките", но това е напълно нормално. Все пак отдавна не са печелили нищо, а сега им предстои финал, така че имат нов шанс за трофей. Отделно и да не беше така, джордитата имат една особена гордост. Спомням си, един случай, за който ми каза майка ми. На летището в Нюкасъл (понеже на повечето летища там има книжарници) съвсем нормално попитала дали имат списание на Манчестър Юнайтед, на което един от персонала на летището и отговорил с особено въодушевление "Ние тук си имаме Нюкасъл" или нещо подобно. А това беше преди да бият с 5-0. А тогава каква радост беше, все едно са спечелили титлата, а в крайна сметка Манчестър Юнайтед пак си стана шампион.
Последна промяна albertz на 07.02.2025 14:22, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 07.02.2025 14:33
Снощи Ливърпул игра много добре и още в самото начало даде да се разбере, че няма да остави и минимални шансове на Тотнъм. От своя страна "шпорите" бяха отчайващо слаби, бранеха се опълченски, не създадоха нито едно сносно голово положение, няма и удар във вратата. Наблюдавах играта на вратаря им Антонин Кински. Действително се справя добре с центриранията, като цяло добре лови топката, въпреки че е новак в Англия. Беше виновен за дузпата, но нямаше много какво да направи, Тотнъм бяха подложени под голям натиск. От друга страна не спаси нито едно чисто голово положение. Но е по-добра опция от Фрейзър Форстър, така е. В кръга на шегата, феновете на Тотнъм не ценят колкото мен Майки Мур, тръгнаха да напускат стадиона, точно когато той се появи в игра. Но мачът вече беше решен. Проблемите пред Постекоглу нарастват, не знам дали ще завърши сезона. Снощи и Ричарлисон се контузи и излезе принудително, а новото попълнение Матис Тел, който го замени, беше незабележим, много лош дебют. От своя страна Ливърпул продължават да играят уверено, с голямо самочувствие, а Салах е в перфектна форма в един важен етап от сезона. Той даде страхотен (голов) пас, но правилно беше отсъдена засада.
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 08.02.2025 16:30
Лейтън Оу са на път да ме приземят май... Замислям се колко ли сме зле ние, след като Шити успяха да ни вкарат гол, пък на "Оу-тата" от източен Лондон не успяват цяло полувреме...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32163 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 09.02.2025 02:30
Скандално съдийство на Ман Юн и Лестър. 4 човека бяха в засада, а Хари Магуайър беше цяло тяло и поне метър в засада?! Това е меко казано абсурдно и несериозно!
Челси излетяха, не е кой знае каква изненада. Сити много слаб мач, но явно мислеха изцяло за мача с Реал. Реал от своя страна изтърваха Атлетико и могат да си го изкарат на плачевната защита на гражданите.
|
|   |
|
 |
|
borkata
(The Grizzlies)
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 09.02.2025 20:00
Сензация,Плимут оправиха сезона на Юнайтед.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Купи сезон 2024-2025 | 09.02.2025 20:41
Хах, не е истина. Опашкаря в Чемпиншъп отстрани първия във Висшата лига и фаворит номер 1 на букитата за ШЛ - Ливърпул. Това наистина май само в Англия може да стане... Изключително срамна загуба за Пуул, а някои футболисти играха по един меко казано странен начин...
|
|   |
|
|