Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 26.07.2026 08:23

Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30 
Автор Съобщение
(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
 Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   12.02.2025 15:33

Изображение

Под този номер днес ще изиграе дербито между сини и червени в град Ливърпул. Но тук не числото е акцента, а факта че това ще бъде последен мач между тези два съперника на легендарния Гудисън Парк. Следващата среща вече ще бъде на новото градско бижу, което съвсем скоро ще е готово за нови паметни битки на карамелите.
Този мач трябваше да се изиграе преди два месеца, но бе "издухан" от Дара и така се озова на дата, в която червените си осигуриха почивка от ШЛ. За тези два месеца се случиха няколко неща - сините вече са с нов мениджър, червените видимо отписаха едната купа и се съсредоточиха върху останалите, а междувременно мина и трансферен прозорец, в който и двата отбора бяха тихи, много меко казано.

Толкова много е писано за това градско дерби, което според някои източници дори дава понятието "дерби", което в съвременния футбол от градско съперничество се ъпгрейдна до среща на регионални, национални че дори и междунационални съперници. Или просто на мач между силните на деня.
Дербито на Мърсисайд обаче е многопластово. То включва битките на терена, но включва и подадените синя и червена ръка в много тежки моменти за единия или другия отбор. "Дербито на приятелство" – така го наричат често, защото цели семейства или приятелски компании отиват заедно на мач, разделят се за 2 часа, за да подкрепят любимия си отбор и след това са отново заедно. С годините има много статии, снимки или клипове за това как сини и червени се подкрепят било то в годишнини на трагедията в Хилсбъро, било то след трагедии като тази с Рис Джоунс. Емблематична е и историята, според която брат на загинал в Шефилд, облечен в своя син екип ходи редовно на мачове на Ливърпул, сред море от червени фланелки, но в памет на своя брат.

Та така... днес Ливърпул ще излезе за победа номер 100 във всички мачове срещу карамелите, но и за още нещо не маловажно – увеличаване на преднината си пред Арсенал на 9 точки. Еве пък ще имат първи по-сериозен тест след връщането на Дейвид Мойс на мениджърския пост.

:blue_fan: :red_fan:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   12.02.2025 21:23

Ами аз много неща мога да напиша, но като прочета "последен мач" и очите ми се пълнят със сълзи. Да тука акцента се мести от мача, дербито към the Old Lady стадиона... Всъщност точно в дербито срещу Ливърпул през 1949 е рекорда за посещаемост през цялата 133 годишна история на Гудисън - 78К. Този стадион е рекордьор по мачове на топ ниво, както и на него България е играла мач от СП срещу Бразилия с Пеле в състава си.

Който не е бил на Гудисън е изгубил страшно много. Това е най-британският стадион в момента, изпълнен с толкова история. Като попаднеш на него и се чувстваш като в машина на времето. Няма нищо модерно, освен няколко телевизора и информационното табло. Всичко останало обаче те връща в 20 век.

Нямах късмета да видя победа на Евертън на Гудисън, но за сметка на това бях на трибуните на Гладис Стрийт. Разбира се както си му е редно с "Obstructed view". :laugh: На трибуните бяха 95% местни. Няма китайци да си правят селфита, няма чаршафи, никакви туристи. Чувствах се леко като нашественик, някакъв там паляк дето осквернява храма. Хората бяха много любопитни към нас, чувайки ни да говорим някакъв странен език, но пък и доста приятно изненадани, че Евертън има фенове в България. Мачът се гледаше прав и имаше масово хора по стълбите (където видимостта беше по-добра, щото там няма колони да ти пречат). Ние бяхме едни от много малкото, които правихме снимки с телефоните си - хората бяха отишли просто да гледат мача, а не да качват безсмислени фотоси по разни хвалиръцковски социални дришни.

Но това е, времето не прощава и от есента отбора се мести на новият модерен стадион, които в доста отношения бие този на Спърс (или поне така твърдят). В понеделник ще е първият тест на У18 на новият стадион, където са отпуснати 10К билета. През март ще има още един мач на У21, като там капацитета ще бъде увеличен на 30К, а през май ще е последният тест, все още не е ясен какъв мач ще се играе и най-вероятно ще е на пълен капацитет (нещо като откриване).

Колкото до мача днес, кака Дара ни спаси от голям резил преди 2 месеца и днес определено Евертън изглежда по-различно с идването на Мойс. Разбира се Ливърпул си е големият фаворит и всичко друго освен тяхна победа би било изненада. Кво промени Мойс - основно 2 неща. Схемата - заигра с трима централни като включи О'Брайън към г-н Търговски и Бранта. Даде свобода на Ндайе да играе и зад нападателя. За съжаление отново страдаме от контузии. Пернатия от ромски произход ще липсва в центъра (реално контузията го извади до края на сезона и предвид, че е под наем и въобще от състава), МакНийл, Броя и Коня са също аут. Напред няма опции и ще играе Бето, въпреки по някое време като нападател може да се появи и Майкъл Кийн, който от централен защитник се опитва да бъде преквалифициран като нападател.

Ми толкоз, дано стане мач и интригата в него да се задържи по-дълго.

Ето и новият стадион за който има желание да го види.
https://www.evertonstadium.com/

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   12.02.2025 21:58

:moufan: :moufan: :moufan:
:cheers: :cheers: :cheers:
:ludnica: :ludnica:

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   12.02.2025 23:23

Голямо рендосване пада и от двата отбора дотук. Мисля, че Пуул са "по-качествени" в грубостите, но за сметка на това картоните са в повече за Карамелите. Ама като види човек съдията - всичко си идва на мястото...

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   12.02.2025 23:33

alexbg написа:
Голямо рендосване пада и от двата отбора дотук. Мисля, че Пуул са "по-качествени" в грубостите, но за сметка на това картоните са в повече за Карамелите. Ама като види човек съдията - всичко си идва на мястото...

ееей.. тези приказки ги слушам от години за същия (съдия) и от фенове на Манчо и от фенове на.... Пуул... да, точно.. наши фенове го плюят също калкото и остаалите..

Чуввам че Хаверц се е контузил.. да не би някой наш фен да го е спънал в някой хипермаркет?

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   13.02.2025 00:38

alexbg написа:

Алекс, понеже говориме за съдии, КАК ОТ 5 МИНУТИ ПРОДЪЛЖЕНИЕ ДАДЕНО ПО ПРАВИЛАТА СЕ ДАДОХА 10?!?!?! :wave:

Аре у лево, ние сме шампиони, а карамелите да се стопят! СЪДИЯТА ПЕДЕРАС, да даде 30 минути ако иска! :stop: :uuu:

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   13.02.2025 00:50

Anfield написа:
alexbg написа:

ееей.. тези приказки ги слушам от години за същия (съдия) и от фенове на Манчо и от фенове на.... Пуул... да, точно.. наши фенове го плюят също калкото и остаалите..

Чуввам че Хаверц се е контузил.. да не би някой наш фен да го е спънал в някой хипермаркет?

Не разбирам защо се нервиш - съдията е слаб. Точка. Ако има пристрастие, то не е към вас, а към Шити (но това не е темата днес).
Или не си съгласен, че поне два картона не ви даде през първата част? Свали очилата и ще видиш, че съм прав...

Иначе - разбирам, че си разочарован/фрустриран от късния гол и на това отдавам включването на Хаверц... Не виждам смисъл да го коментирам...

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   13.02.2025 01:12

TheExorcist написа:
alexbg написа:

Алекс, понеже говориме за съдии, КАК ОТ 5 МИНУТИ ПРОДЪЛЖЕНИЕ ДАДЕНО ПО ПРАВИЛАТА СЕ ДАДОХА 10?!?!?! :wave:

Аре у лево, ние сме шампиони, а карамелите да се стопят! СЪДИЯТА ПЕДЕРАС, да даде 30 минути ако иска! :stop: :uuu:

Томич, ти гледа ли мача? Случайно забеляза ли че във въпросното 5 минутно продължения Алкатраз и Бранта си сблъскаха картуните и над 2 минути им оказваха помощ лекарският екип. Гола падна в 97:07. И да шампиони сте, ама да го ДУХАШ ти специално! :tomate:

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   13.02.2025 01:13

TheExorcist написа:
alexbg написа:

Оффффф. Караш ме да превъртам назад:
91:00-91:20 - 20 секунди преди да заложат топката след аут (чернодрешкото показа часовника на ръката си), Алисон я ритна в 91:35
92:50-93:10 - още 20 секунди преди Алисон да си заложи топката и докато Нуньес лежи по терена
93:43-95:43 - 2 минути не се играе заради двамата играчи на Евертън, които се сблъскаха един в друг (Алкара и Брантуайт)
Имаш две минути само от последната ситуация и поне още 20 секунди от двете предишни забавяния на Алисон и компания.

96:53 - моментът, в който Ашли Йънг центрира (което и после гледаха за потенциална засада) - това е началото на атаката.
97:07 - топката е в мрежата.
Тоест - почти две минути след дадените първоначално 5 за начало на атаката. Винаги се изчаква започната атака (особено ако няма връщане назад) преди да се свири край.
Тоест - две минути и 7 секунди след петте при положение, че имаше основание за удължаване на времето с 2 минути и 20 секунди.

Не виждам 10 минути, не виждам и грешка (учудващо за тоя съдия) при удължаването на "минимално добавени" първоначално минути.

Иначе съм съгласен (почти) - 'айде У ДЕСНО, шампиони СТЕ и съдията изначално е педерасТ.

:cheers:

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   13.02.2025 01:24

Когато е дадено 5 минути продъжение, ЗАЩО края се свири в 99-тата?! :wave:

Грозните сцени накрая няма да ги коментирам!

P.S. На Оливър трябва да му се спрат съдийските права!

Последна промяна TheExorcist на 13.02.2025 01:26, променена общо 1 път

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   13.02.2025 01:29

Алекс, ако този гол в края бе отменен, щеше да е престъпление. Затова няма как да съм фрустриран. Еле пък като съм писал това, което цитираш още по-няма как, защото не се бе случило :)

Далеч съм от мисълта да правя драми, защото за мен този мач бе по-специален. Това че се опитваш пак да вкарваш някакви съдии, картони в него е жалко на фона на това, което писахме с Момчи преди самия мач.

А, още малко нещо.. преди 2-3 седмици се чудеше защо се спира игра заради Гравенберх. Разбира се, след това сигурно беше превключил на друг мач (на Арсенал примерно) и не видя, че същия съдия направи същото и с играчи на другия отбор тогава. Днес видя, че се спира игра дори когато се сблъскат 2 съотборника и това е нормално, защото съдията априори няма как да знае дали си "бърка в гъза"(цитат по памет) или наистина има причина..

За мен заслужен резултат и вината за това, че червените не биха си е само и единствено в тяхната кошара. Респект за Еве и дано по-рано решат битката с оцеляването (за мен е сугурно че ще се спасят, както бе и предните години) и да се насладят на един хубав следващ сезон на новия стадион!

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   13.02.2025 01:33

Голям мач на Еве!
И пореден хикс на Гудисън Парк. Големи бойци са карамелие и за това са ми сред любимите британски отбори.

Момчи, на новия по-голям стадион не знам дали ще сте толкова успешни. Вие сте биткаджийски отбор. От много години е така. Разчитате на тичане и борба предимно. И размерите на Гудисън Парк много спомагаха за това. Ако не беше магията на този стадион според мен отдавна да сте изпаднали. Не сега, предните сезони. ;-)

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   13.02.2025 01:50

Diavolo написа:
Голям мач на Еве!
И пореден хикс на Гудисън Парк. Големи бойци са карамелие и за това са ми сред любимите британски отбори.

Момчи, на новия по-голям стадион не знам дали ще сте толкова успешни. Вие сте биткаджийски отбор. От много години е така. Разчитате на тичане и борба предимно. И размерите на Гудисън Парк много спомагаха за това. Ако не беше магията на този стадион според мен отдавна да сте изпаднали. Не сега, предните сезони. ;-)

Биткаджийско? Всеки сезон да се бориш да не изпаднеш?! Нищо общо с Кендъл ерата. Но да, срещу нас играят мача на живота си. Ениуей, гуд бай Гудисън Парк!

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   13.02.2025 02:00

За мен заслужен резултат и вината за това, че червените не биха си е само и единствено в тяхната кошара. Респект за Еве и дано по-рано решат битката с оцеляването (за мен е сугурно че ще се спасят, както бе и предните години) и да се насладят на един хубав следващ сезон на новия стадион!

Анфо, защо да е заслужен резултата? Като погледнеш игровото предимство, Пуул бяха 2 трети пред Еве. Единственото заслужено беше яростната битка и последният мач на този стадион между тези биткаджии!

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   13.02.2025 02:29

TheExorcist написа:

Анфо, защо да е заслужен резултата? Като погледнеш игровото предимство, Пуул бяха 2 трети пред Еве. Единственото заслужено беше яростната битка и последният мач на този стадион между тези биткаджии!

Защото мачът продължава до финалния сигнал. Когато си помислиш, че с 2:1 всичко е решено и бъдеш наказан, няма как да кажа че сме заслужавали победа.
И аз мога да се хвана за едно или друго нещо, но няма нужда. Еве бяха надъхани и изиграха не лош мач съобразно потенциала, който имат. Ние - не, при все че състава бе запазен за този мач, вместо да излезе и да реши срещата в Плимут. А това, според мен бе много важен мач за титлата. Може би дори по-важен и от трите мача, които скоро предстоят един след друг - Вила, НЮ и Сити.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   13.02.2025 03:42

Anfield написа:
TheExorcist написа:

Защото мачът продължава до финалния сигнал. Когато си помислиш, че с 2:1 всичко е решено и бъдеш наказан, няма как да кажа че сме заслужавали победа.
И аз мога да се хвана за едно или друго нещо, но няма нужда. Еве бяха надъхани и изиграха не лош мач съобразно потенциала, който имат. Ние - не, при все че състава бе запазен за този мач, вместо да излезе и да реши срещата в Плимут. А това, според мен бе много важен мач за титлата. Може би дори по-важен и от трите мача, които скоро предстоят един след друг - Вила, НЮ и Сити.

Принципно е абсолютно вярно, което казваш с изключение, че последният съдийски сигнал не се даде след 5-те минути от продължението, а съдийчето реши, че трябва да се играе още толкова, колкото си реши, това е проблема! ;-)

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   13.02.2025 07:35

Много здрав мач стана,истинско дерби.Мотивацията на Евертън беше като за финал.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   13.02.2025 08:49

Някои хора гледат футбол от незнамсиколко години (или поне така твърдят), а все още не са наясно с правилата на играта. Добавеното от съдията време след края на редовното време никога не е било фиксирано като продължителност. С оглед на вероятността, през въпросните Х минути да има нови прекъсвания, добавеното време винаги се е разглеждало като "минимум".

Нямам никаква представа къде въпросният г-н Разбирачев гледа мачовете от ВЛ, но аз лично ги гледам по SKY с английски коментар и хората там винаги подчертават този момент, казвайки "a MINIMUM of X minutes of added time".

Извинявам се на останалите четящи и пишещи в темата, но както е казал народът, на малки деца в малки лъжички.

P.S. Адски ме е яд, че не гледах мача! Хем видях темата и писаното от Анфо и Момчи по-рано през деня и въпреки това вечерта тотално изключих и се мъчих с яловата ШЛ конференция, на която по средата на второто полувреме направо си заспах. Мачове като този винаги са били със специален заряд и в тях домакинските отбори обикновено надскачат сами себе си. Очаквам нещо подобно и в последния мач изобщо на този стадион, който принципно се очертава да е срещу Саутхамптън. Още помня последните мачове на Болейн Граунд и Уайт Харт Лейн, където по стечение на обстоятелствата и в двата гостуващ бе Ман Юнайтед. И в двата мача домакините играха "като за последно" (в позитивен смисъл) и естествено ни биха, като смея да заявя, че при други обстоятелства тези мачове си ги вземахме. Особено интересно бе срещу Уест Хам, където дори водехме с 2:1 и определено бяхме по-добрият отбор, но... мача свърши при 3:2 и така...

Надявам се новото начало за Евертън да е начало на по-добра епоха в историята на този велик клуб!

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   13.02.2025 09:52

Евертън имат два мача финали за ШЛ през сезона, спечелиха първия, честито ! Не съм гледал мача, но предполагам, че са празнували дълго и пищно. Те за друго не играят ! Това е същото като Локо Пловдив срещу Ботев. Един мач само, осмисля целия сезон на по-малкия клуб.
Тези ни хейтят повече от феновете на манюр, да го знаете. Предполагам ,че сте били в Ливъпрул, феновете на Пуул и сте наясно как е, там на място.

На 02.04 обаче е втория мач, само че на Анфийлд. Ще ги видим нашите, как ще се държат на реванша. Подозирам, че и този мач е бил подценен, като гледам статистиката. Но пак казвам, не го гледах.

Дано поне него вземем, защото този сезон може и да изгубим титлата , ако продължим да кръводаряваме на отбори от долната половина на таблицата, които играят за здраве - с Йонайтед 2:2 удома, Евертън, Фулъм 2:2 удома......
Но пък и е ясно, че няма как да се спечели всичко.
Най-хубавото е, че 14 кръга преди края, имаме само един основен конкурент за титлата, и това е Арсенал. Няма как да имаш по-мечтан "конкурент" за титлата, защото не е шампионски отбор. Чудесен треньор имат, да, но не и отбор към този момент.

Последна промяна ReZo на 13.02.2025 09:55, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Premier League ● Everton - Liverpool ● 12.02.2025 21:30   |   13.02.2025 09:59

Diavolo написа:
Голям мач на Еве!

Дяволе, доколкото съм чел дизайна на новият стадион бил такъв, че трибуните са с определен наклон, който да създава впечатление, че си много близко до терена. Надявам се атмосферата и там да е подобна, ще видим. На мен ми е супер тъжно за Гудисън, ама както казах времето не прощава. Без нов модерен стадион няма как да се конкурираме с другите отбори. На Гудисън почти няма скайбоксове, а това носи страшно много приходи и е много важно. Няма място за музей, не може да се реновинара щото бил старинна сграда дето за една смяна на тръба се искало не знам си кво... и други такива проблеми.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 39 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща