| Автор |
Съобщение |
|
albertz
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 17.02.2025 23:44
От това което видях ЦСКА показаха добра игра срещу солидния отбор на Арда Кърджали, вкараха хубави голове, имаше добри комбинации. Надявам се така да бъде в срещата между дватга отбора и за купата. На ЦСКА му трябва постоянство, нещо което към момента не може да постигне. Но изглежда очакванията ми към Аарон Исека няма да се оправдаят. Дано Питас се адаптира по-бързо и да започне да бележи редовно. Неприятна ситуация с вратарите, след контузиите на Бусато и Лапухов, но и Иван Дюлгеров е приемлив вариант, а и в крайна сметка тимът няма загуба с него на вратата. Разбира се, това все някога ще се промени, но съдбата му намигна отново да е титуляр. Утре се навършват две години от непрежалимата загуба на големия бате Петьо (Жеков), той никога няма да бъде забравен от истинските армейски привърженици. 
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 19.02.2025 15:12
На днешната дата през 1990г. стартира организираната подкрепа за ЦСКА. Да се вкарат под общ знаменател всички, които са оглавявали фенклуба, били са сред активните дейци, за мен е невъзможно, защото през организацията са преминали хора, много различни като характери, политически възгледи, възгледи за живота, организационни качества. А и за да съм обективен, трябва да призная, че нямам добър поглед върху целия период.
Като цяло за мен благодарение на тази организация ЦСКА продължи да съществува, в едни много враждебни времена, когато можеше да бъдеш пребит на улицата за нищо, когато почти всеки си търсеше враг, върху кого да си изкара агресията. Не бяха единични призивите "ЦСКА да бъде пратен в Сибир", мен лично много са ме обиждали, а и не само мен, "чорбар мръсен, да умреш", ей такива неща. Разни "мъжаги" бяха настръхнали срещу всичко червено, като разярени бикове. Ще разкажа накратко само една история. Една зима бях с шуба на Ман.Юнайтед, с преобладаващо червено, намирах се в Горна Баня, тогава карах шофьорски курсове, а инструкторът ми и още едно момче бяха слезли надолу да си налеят минерална вода. Аз чаках пред колата. По едно време минава някаква по-стара лада от нашата учебна, с четирима яки мъжаги вътре. Спряха, няколко минути гледаха на кръв, изглежда се колебаеха какво да правят, в крайна сметка се отказаха. А аз все още бях едно момче. Вярно, може би по-височко, въпреки че не съм много висок за мъж, но бързо достигнах сегашния си ръст. Какво да кажа - смешно, жалко, комплексарско, примитивно поведение. И ако бяха ме набили какво, голямото геройство.
Разбира се, в организацията се допуснаха и не малко грешки, като например случаят с избирането на Валентин Михов, как е станало, разказвали са ми. Няма да влизам в детайли, но всеки греши.
Първите ми по-сериозни спомени са от Венци Вучев. Харесваше ми това, че не си придаваше тежест, държеше се човешки, като с равен, с такива като мен. При него за първи път си изкарах членска книжка. Поне от това, което съм видял, правеше много достъпни екскурзии в провинцията, на символични цени. Но от друга страна имаше лековат подход към нещата, не беше най-добрия организатор.
Димитър Ангелов - Дучето, беше простоват човек, често се държеше арогантно, обиждаше, никога не се движеше сам, поне аз не съм го виждал. Случвало се е да седя на една маса с него, на мен лично нищо лошо не ми е направил, въпреки че съм чувал неприятни неща. Той по някакъв начин успяваше да мобилизира тълпата, факт е, че имаше мачове ЦСКА нищо не играеше (в крайна сметка точно по негово време Левски стана три пъти шампион), всеки нормален знаеше, че ЦСКА няма шанс за титла, но въпреки това хората бяха на стадиона. Екскурзиите станаха по-професионално направени, но и по-скъпи. При него започна и да се прави по-сериозна хореография. Но вътрешните боеве в Сектор Г бяха честа гледка.
Росен Петров - Животното въведе йерархия в Сектор Г, имаше ред и дисциплина, вече не можеше всеки да си прави каквото иска. В резултат в сектора стана малко по-спокойно, по-нормално, можеше да се видят и семейства с малки деца понякога.
Иван Велчев - Кюстендилеца, с благословията на Животното, се опита да продължи започнатото от него. За мен с променлив успех, но сектора е сравнително обединен. На мен лично обаче никак не ми харесват политическите възгледи, това което се проповядва. Може то да не е много по-различно отколкото преди, но преди това не беше чак толкова натрапчиво и ясно изразено. Също така, с кого да поддържат приятелски отношения в чужбина, си е политика на лидерите на сектора, но аз няма как да се асоциирам с техните приятелства. Вярвам, че и при други е така. Добре, нека си ги имат тези приятелства, но не може това да се представя като колективно мнение на всички. Не можеш дас караш целия сектор да вдига хореография за чужд отбор, нека .лидерите се почетат един друг, с знамена и транспаранти, но отпред на оградата, лошо няма.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 21.02.2025 17:45
Много глупава постъпка бе това Филип Филипов да даде пресконференция, относно освобождаването му от тима. Ако целта му беше да се оправдае и да спечели симпатии за себе си, то се получи обратното, сам хвърли кал върху себе си. За мен беше недопустимо изказването му как Томаш искал да си хвърли оставката след загубата от Славия, още повече самият Томаш отрече това твърдение. Не е професионално да изнасяш неща от кухнята на клуба, дори вече да не работиш в него, още повече Филипов говори и за други неща, които засягат пропусквателния режим около отбора, пропусквателния режим на самия стадион за определени хора. Също да изнасяш неща от съблекалнята, свързани с определени футболисти. Действително, работата която вършеше Филипов не е лесна, но именно затова ти получаваш такова доверие от шефовете за работа която не за всеки и трябва да се носи отговорност, но Филипов сам си призна с приказките си, че не се е справил. Още повече получаваше много голяма за стандартите на България заплата, а много хора се бъхтят за пренебрежими възнаграждения. На мен ми стана чудно как въобще той остана в клуба, след едно от многото му тъпи изказвания. След загубата от ЦСКА 1948 в баражите за евротурнирите се изтипоса пред камерите и каза, че той не можел да носи отговорност за чужди решения и чужди грешки. Чакай малко, ти към онзи момент си на работа в клуба близо две години, при това на отговорна позиция и изведнъж сам признаваш, че си кукла на конци, нищо не си правил и само си си клател краката, а си на щат и получаваш заплата. Аз ако бях собственик на клуба моментално щях да го уволня, след подобно изказване.
Тези дни излезе автобиографичната книга на легендата на варненския футбол и дългогодишен състезател на ЦСКА Божил Колев. Непременно ще си я купя, като се прибера. Сега не мога да намеря статията, за да видя как се казва самата книга, но не е от голямо значение.
На днешния ден през 1996г. се играе един много интересен мач на "Георги Аспарухов" между Левски и ЦСКА, в несъществуващия вече турнир за Купата на Професионалната футболна лига. Цели 40,000 души се стичат на стадиона в района на "Подуяне", включително и голяма агитка на ЦСКА. Георги Василев се изправя срещу тима в който е затвърдил репутацията си, спечелил е титли, отстранил е шотландския колос Рейнджърс в евротурнирите. Унижил е настоящите си работодатели с голям резултат 7-1. Той е посрещнат сравнително добре на "Герена", за разлика от бившите сини футболисти, вратарят Димитър Попов и нападателят Георги Донков, срещу които "летят" закани и обиди. В ЦСКА е и Петър Михтарски, който е също бивш играч на "сините", но не е техен юноша, за разлика от Попов и Донков. ЦСКА са без двама основни футболисти, Анатоли Нанков е контузен, а Добромир Митов наказан. В Левски отсъстващите са повече - Емил Кременлиев, Сашо Марков, Валентин Дъртилов, Елин Топузаков, Емил Велев, Георги Славчев, Кънчо Йорданов. За сините блестят младите тогава Илиян Симеонов и Христо Йовов, които вкарват двата гола за своите. Те са подпомагани умело от халфовата линия от Тодор Зайцев. В тима на Левски е и Мариян Христов. Първото полувреме завършва 0-0. През второто Левски откриват резултата в 52-та минута, чрез Илиян Симеонов - Чушката. След сблъсък между Веселин Сърбаков и Божидар Янков, играчът на "червените" е изгонен с втори жълт картон. Малко по-късно чупят носа на Филип Филипов и той е принуден да напусне игра. Малко по-късно Румен Христов от ЦСКА намира Георги Георгиев в наказателното поле, който е повален, но дузпа не е отсъдена. Три минути след това Гецата центрира на Георги Донков, който вкарва с глава, но голът е отменен заради засада. Малко по-късно и Донков е отстранен от игра. С девет човека "червените" допускат и втори гол, дело на Христо Йовов. Така Левски продължават серията си срещу ЦСКА, която към онзи момент е седем поредни успеха. Те стигат и до девет, преди на десетия път Петър Михтарски да накаже "сините".
Последна промяна albertz на 21.02.2025 17:47, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
goro_levskara
(Underground)
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 21.02.2025 17:54
Този мач ще остане в историята, като единственото дерби със свободен вход. Иначе книгата се казва От Черно море и Цска до световния футбол
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 21.02.2025 22:30
Да, това е и най-посетеният мач на Герена, на който съм бил, беше буквално претъпкано. Хем беше в някакъв много ранен час, доколкото си спомням, май трябваше да бягаме от последните часове за да отидем.
Естествено, в по-нови времена щеше да има много мачове, които да са поне толкова посетени, но просто след ремонта капацитетът на Герена стана много по-малък.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 22.02.2025 18:39
Доколкото си спомням, този мач не бе предаван директно по телевизията, това също би трябвало да е повлияло на посещаемостта. Аз не присъствах на въпросната среща, слушах я по радиото в една кола. После по "Спортен свят" по Нова Тв в неделя имаше обширен репортаж. За свободния вход знаех, но го бях забравил, затова не съм го споменал.
Благодаря на Жоро за името на книгата за Божил Колев. Аз знам, че е излязло нещо като енциклопедия с всички мачове на националния отбор досега. Интересно ми е дали някой я има, да даде отзиви.
Иначе хубава победа днес над Ботев Пд, очквана за мен, макар че нищо не съм гледал. Но с оглед последните резултати имах такова усещане.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 22.02.2025 21:35
Размазахме Ботев, а другата седмица ще откажем говеждите мечти за титла, мухаха 
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 22.02.2025 23:50
Говедата за титла не мечтаем, но се надяваме Сашо Томовски да остане при вас поне два сезона. Само неговата селекция е няколко пъти като цена над нашите последни три.
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 23.02.2025 00:44
Точно и аз това щях да напиша, едва ли някой разумен мечтае за титла. Дано запазим второто място, по-вероятно е някой да ни изпревари за него, отколкото да станем шампиони.
За втората част не се присъединявам, професор Томаш аз си го уважавам :)
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 23.02.2025 03:10
Значи Томето и Борето не са никак разумни... А като и бая сини фенове покрай тях във фейсбук групата и в спортала... 
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 23.02.2025 08:09
В социалните мрежи и Спортал е пълно с пубери и възрастни инфантили. Русев и Касабов си говорят, колкото да не заспят. Мачът във Варна за Купата ще покаже реалността.
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 24.02.2025 00:57
За мен няма лошо това което говорят Томислав Русев и Борис Касабов. Това им е работата, нека се поддържа интрига и да има шоу. А и по-добре да говорят такива неща, отколкото други, които са казали през годините. Особено Т.Русев, откровено расистки. Стига сме се хващали за всичко буквално. В интерес на българския футбол е и други отбори освен Лудогорец да са силни и да стават шампиони. Честно казано, не мисля че ще стане, но нека интригата е жива.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 17.03.2025 02:26
Саше, не става!
Далеч съм от мисълта, че честата смяна на треньори е нещо хубаво, но всяко нещо си има някакви граници. На Томаш му бяха докарани много скъпи футболисти, но той не може да вземе и един мач срещу по-силен противник. Точките които ЦСКА спечели при него също не са много, класирането е все така незавидно. Мнозина преди него са си тръгвали и за много по-малко. Да, отборът играе сравнително приятен футбол, но това далеч не е достатъчно. Вярно е, че в българския футбол има и странични фактори, има и черно тото, но в крайна сметка условията са едни и същи за всички. Не виждам как отборът ще става по-силен при Томаш, как ще направи силна серия в евротурнирите, ако се класира, разбира се. Май прави ще се окажат онези, които твърдят, че таванът на Томаш е Берое и Локомотив Пловдив, където се справяше далеч по-добре с ограничени ресурси. Без да искам да обиждам тези отбори. Томаш се забърка и в странични разправии, както и във Варна есента, така и наскоро в Стара Загора. Може основната вина да не е в него, но и той трябва да е по-внимателен. Един треньор на ЦСКА също така, не може да си позволява определен изказ. Да каже неща от рода, че "ако цапа гащи" може да направи само един много прост човек.
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 17.03.2025 13:09
А с Ботев какво става - да не би да танкират за плейофите за Лигата на Конференциите?
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 20.03.2025 22:19
Без да съм гледал мача, според мен черно тото. Нашия футбол смърди отвсякъде, не искам да се връщам на други неща от последните дни. Темата и без това е за конкретен отбор, не за всички.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 20.03.2025 23:15
На днешния ден ЦСКА прави един от най-силните си мачове за КЕШ и в историята си въобще. На 20 март 1974 е победен Байерн с 2-1, но след загуба с 1-4 в първи мач "армейците" отпадат от турнира. И в двата мача има дискусионни съдийски отсъждания, а резултата от Мюнхен не отговаря на съотношението на силите. На мача в София рефера Джон Карпентър от Ейре позволява на Рот от явна засада да се откъсне сам срещу вратаря Симеонов (легенда на Славия, но за един полусезон в ЦСКА). Мони излиза да пресрещне съперника си и съдията отсъжда дузпа. След мача Симеонов се кълне в съблекалнята, че не е досквал Рот, но няма какво да се направи. И делегатът на УЕФА, гъркът Дедес, е на мнение, че в ситуацията е имало засада. Паул Брайтнер открива за Байерн от дузпа. ЦСКА обаче играе за честта си и обръща резултата до 2-1, записвайки почетна победа. Божил Колев изравнява от дузпа за ЦСКА в края на полувремето, а Георги Денев донася победата в 48-та минута. После Аспарух Никодимов удря греда, а Стефан Михайлов бие над гредата. Гостите от Байерн прибягват до грубости през второто полувреме, за да спрат набезите на "армейците". С добра игра за тях се отличава Франц Бекенбауер, докато Герд Мюлер е статист. ЦСКА - 1.Симеон Симеонов, 2. Иван Зафиров, 4. Божил Колев, 5. Кирил Станков, 6. Димитър Пенев - капитан, 3. Цоньо Василев, 8. Аспарух Никодимов, 7. Цветан Атанасов, 9. Стефан Михайлов, 10. Димитър Марашлиев, 11. Георги Денев. Като смяна влиза Стоил Трънков. Байерн - 1. Сеп Майер, 2. Георг Шварценбек, 3. Виго Йенсен, 4. Йони Хансен, 5. Паул Брайтнер, 6. Франц Бекенбауер, 7. Вилхелм Хофман, 8. Франц Рот, 9. Ули Хьонес, 10. Кони Торстенсон, 11. Герд Мюлер. Като смяна влиза Юп Капелман.  Днес един голям мъжкар - Велиян Парушев трябваше да има рожден ден, но остана завинаги на 44 години. Парушев играе за ЦСКА през сезон 1991/92, като става шампион на България и вкарва гола, с който ЦСКА елиминира Парма в Италия.
Последна промяна albertz на 20.03.2025 23:15, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 21.03.2025 10:16
Кои неща от последните дни, за напускането на Тони Велков ли говориш? Не съм го виждал никъде , ама като си мислех какво може да е, и за мен обяснението е в нещо такова.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 21.03.2025 11:46
По-скоро визира интервюто на Владо Стоянов.
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 21.03.2025 12:35
Аа, може, аз така и не съм го изгледал още, само бомбастични заглавия видях. А за Тони Велков има ли някаква яснота защо се махна?
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА 2024-2025 | 24.03.2025 02:25
Във волейболното мъжко първенство започнаха плейофите. След като две години ЦСКА нямаше победа над Нефтохимик в Бургас, успеха с 3-2 гейма дойде тъкмо навреме, за да поведат "армейците" с 1-0 в серията. 2-0 за ЦСКА, после Нефтохимик изравнява и след тайбрек "армейците" ликуват. Ключова за мен е контузията на бившия играч на ЦСКА и сегашен на бургазлии Красимир Георгиев в средата на мача. ЦСКА имаха късмет, че Пламен Шекерджиев трябваше да претърпи операция и реши да остане в България и да довърши сезона в ЦСКА. Той вече е във форма и логично "армейците" се възползват от качествата. Чудя се защо Страхиня Бързакович от ЦСКА редовно е подценяван във всякакви класации за чужденци и без извинение избират всякакви смешници, а той човека си върши работата много професионално вече над три години и е сред най-добрите и постоянните играчи на тима. Днешната среща не прави изключение.
Последна промяна albertz на 24.03.2025 02:26, променена общо 1 път
|
|   |
|
|