| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Филми 2025 | 28.02.2025 23:33
Относно песента на Неапол за която писах в ревюто си за Партенопа: Моля, вижте тези две видеа. Уникални! Първото е след края на един мач, а второто е репортаж от мрачните години на пандемията от ковид-19, когато хората бяха затворени по домовете си.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Филми 2025 | 01.03.2025 13:31
Благи деяния (Kinds of Kindness) (2024)https://www.imdb.com/title/tt22408160/ Филм на нашумелия Йоргос Лантимос. Още един режисьор, който не е за изпускане. И аз не изпускам, НО не всяка риба в океана е годна за ядене... Та така и с този филм. Този е филм е антология, съставена от три отделни (несвързани) истории с едни и същи актьори. Общото е самото повествование, което е своеобразна палитра от жанрове: драма, трагедия, черна комедия, хорър, фентъзи... Общото е така характерното за гръка, 'пътешествие сред мрачните пътища на човешките емоции,' изследвайки най-гнусните и черни краски на Азът. Любимият на Йоргос, абсурден фатализъм. Аз ще го кажа така, накратко и с простички думи: един буламач от нещо в нищо! Твърде, твърде претенциозен! И не, това не е авангардно кино! Разочарован съм и мисля, че това е най-слабия филм на Йоргос. Все пак оценявам това което е направил и показал и няма как да му дам по-ниска оценка, защото няма да е обективно. Въпреки че на чисто емоционално ниво го заслужава. От трите истории, първата е най-интересна, останалите две са много трудни за понасяне... Най-хубавото нещо във филма е играта на невероятния Джеси Племънс, който незаслужено е пренебрегнат от академията. Ролята му крещи най-малко за номинация за Оскар. Харесва ми и самото заглавие, защото то е брутална ирония и игра на думите. Нищо 'благо' няма в този филм, не се подлъгвайте. Този филм е идеален да го гледаш отстрани, но в никакъв случай да не си в него... Не препоръчвам, защото не искам да бъда 'споменаван с лошо' след това. Но все пак нека ценителите хвърлят едно око, защото ще ми е любопитно какво мислят... И дано имате здрави нерви и нечувствителен стомах... - 6
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 05.03.2025 15:13
Покажи ми Луната (Fly Me to the Moon) (2024)https://www.imdb.com/title/tt1896747/ Никак не лоша комедия/романс акцентираща върху легендарната мисията Аполо 11 с прословутото първо кацане на луната през 1969 г. с екипаж, Нийл Армстронг, Бъз Олдрин и Майкъл Колинс. В този филм обаче акцента е друг. Надпреварата със СССР е в разгара си. Гагарин е първия човек излетял в космоса, Америка е притисната до стената, но на американците не им пука за луната. На НАСА и трябват пари, а за да има пари трябва да се вдигне шум и американците да прегърнат идеята и разбира се да се развържат кесиите на влиятелни хора. За тази цел се наема чаровната и напориста мошеничка Кели (Скарлет), която става главен пиар на мисията с неограничени права, само че тя среща упорита съпротива от страна на консервативния шеф на мисията и герой от корейската война, Коул (Чанинг). Другия акцент е върху така популярната конспирация, че всъщност американците никога не са стъпвали на луната и че това е най-голямата измама в историята сътворена в някакво тайнствено студио. Следват редица забавни моменти. Главните герои са като кучето и котката, но дам, май се сещате какво ще последва... И един малък спойлер - внимавайте с черната котка (аз съм горд със себе си, че се сетих каква ключова роля ще изиграе, хихи). Филмът не е биографичен, стъпва върху реални исторически факти, но само толкоз. Всичко останало е измишльотина, но приятно скалъпена. Има разбира се и своите минуси, които са типичните за този жанр. Препоръчвам. - 6.5 / 7.0 Изкупление (Absolution) (2024)https://www.imdb.com/title/tt8337290/ Единственото хубаво нещо в този трилър/драма е играта на Лиъм Нийсън. Голям актьор. Всичко останало е една много грозна, гадна, мръсна, черно-сива история в която няма нищо хубаво, емоционално или зареждащо. В смисъл самия сценарий е такъв. Това са искали да ни разкажат. Героят на Нийсън е застарял гангстер и бивш боксьор, който е смъртно болен без шанс за изцеление. Когато разбира колко му остава изведнъж решава, че трябва да поправи грешките от миналото си, като се сближи отново с дъщеря си и внука си... Ще получи ли търсеното изкупление? Едвам го издържах, признавам си. Много труден за гледане филм. - 4 Челюсти в мрака (Arcadian) (2024)https://www.imdb.com/title/tt22939186/ Поредното постапокалиптично бъдеще. Хората са почти изцяло изтребени от някакви грозни извънземни същества, някакъв микс между крокодила Гена, велосираптор и пришълецът. Създанията са активни само нощем. Уязвими са от дневната светлина. Героя на Никълъс Кейдж е отгледал своите двама сина в тези мрачни години и сега тримата се борят за своето оцеляване. Единия син е изобретател, много умен, който търси слабото място в съществата, а другия романтик, влюбен в симпатично момиче в една ферма недалеч от тяхната къща. Ще успеят ли нашите герои да оцелеят? Твърде кратък е филма, за да се разгърне и разкаже нещо убедително. Ролята на Кейдж доста периферна грубо казано (акцента е върху синовете му). Създанията твърде неясни от една страна и от друга и по-важна и в случая отрицателна е, че бяха някакви бутафорни гротески. Филмът не знае върху какво да се фокусира и блуждае. Каста слабичък. По-скоро не препоръчвам, но пък за фенове на жанра, защо не? Не съжалявам, че го гледах, хайде така да го кажа. - 5.5
Последна промяна Diavolo на 05.03.2025 15:21, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 08.03.2025 18:26
Нико: Отвъд северното сияние (Niko: Beyond the Northern Lights / The Magic Reindeer: Saving Santa's Sleigh) (2024)https://www.imdb.com/title/tt14813816/Анимация. Копродукция между Финландия, Германия, Дания и Ирландия Разказва се за елените на Дядо Коледа и как се сдава водач на шейната... Идеално е филмчето за семейно гледане и особено от по-малки дечица. Препоръчвам. Туптящи сърца (L'Amour ouf / Beating Hearts) (2024)https://www.imdb.com/title/tt27490099/Романтичен / криминален / драма Копродукция между Франция и Белгия. Гледах го на кино. Микс между Уестсайдска история и Ромео и Жулиета Класическа любовна драма между доброто момиче, отличничка на класа и лошото момче, хулиган, което не желае да учи и смята улицата за своя учител... Каста е много силен за мен, особено за тийн версиите на главните герои. Има съспенс и някои добри плот туиста. Една идея дойде твърде дълъг и лично за мен заключителната част не беше толкова силна и убедителна като останалото. Но въпреки това ми хареса и препоръчвам. - 7
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 09.03.2025 20:10
I'm Not a Robot / Ik ben geen robot (2023)https://www.imdb.com/title/tt19837932/Копродукция на Нидерландия и Белгия. / 20 минути Филмът получи номинация за оскар в категорията най-добър късометражен филм и заради това и тематиката ми привлече вниманието. Има го по тракерите. Ами хареса ми. Аз не знаех нищо за филма и си мислех, че ще е някаква черна комедия иронизираща така дразнещата КАПЧА (напълно автоматизиран публичен тест на Тюринг за разграничаване на компютри от хора) или т.нар. обратен тест на Тюринг. Всеки от нас се е сблъсквал с това, всеки път полудявам, хаха. Така и редови служител в музикална звукозаписна компания докато работи се налага да актуализира софтуера и се появява гадинката. Натиска тя картинките, за да докаже, че е човек, а не бот, НО греда. Не става! Обажда се на поддръжката и от там за шок и ужас и казват, че щом не може да мине теста значи е... робот...?! WTF И гледайте нататък, не искам да разкривам, но останах изненадан от обрата. Много ми хареса играта на главната актриса. Казва се Елен Парън. Сценария е добър, а тези 20 минути минават като 10. Препоръчвам. Фаталният 5 септември (September 5) (2024)https://www.imdb.com/title/tt28082769/Филмът е с номинация за оскар' 2025 за най-добър оригинален сценарий. Историческа драма по действителни събития. Копродукция на Германия и САЩ. Филмът разказва за Мюнхен' 72 и израелските спортисти, които бяха похитени и убити от палестинските терористи от 'Черния септември' Обаче не акцентира над самите спортисти или терористите, а върху американската телевизия ABC, които излъчват на живо олимпиадата за САЩ и се оказват единствени с картина на живо от мястото на събитието. Типичен трилър/драма сякаш излязъл от калъпа на филмите на Арън Соркин. Много се говори, бързо се сменят кадрите и общо взето не трябва да се разсейваш за миг. Дойде ми твърде кратичък. Можеше да го увеличат с поне 15/20 минути ако не повече. Добър каст, добър сценарий, реалистично показани автентични кадри. Филмът отвсякъде лъхаше на документалка, но не е. Хареса ми и препоръчвам, но повече от това не мога да му дам. - 7.0 / 6.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 10.03.2025 11:02
Момичето с иглата (Pigen med nålen / The Girl with the Needle) (2024)https://www.imdb.com/title/tt10236164/Номинация за Оскар' 2025 г. в категорията, 'Най-добър чуждоезичен филм' Драма по действителни събития. Копродукция на Дания, Швеция, Франция, Белгия и Полша, като езикът във филма е датски. Действието се развива в Копенхаген през 1919 г. по време и основно след края на първата световна война. Филмът е черно-бял, като според мен това е нарочно търсен ефект, не само заради епохата, но и заради изключително отблъскващата реалност и герои. Да не отварям дума за основната тематика, която е меко казано шокираща. Много силна режисура на Магнус вон Хорн и страхотна игра на Вик Кармен Соне. Като в много градове от Европа в онези години имаме огромна пропаст между богатите и бедните, като реализма е изключително суров, мрачно-сив и студен. Режисьорът е безмилостен, като допълнително утежнява филма използвайки техники от експресионизма. Главната героиня например така е написана, че трудно може да бъде харесана, въпреки, че тя е една от хилядите жертви на обществото във времена, когато всеки ден е бил борба за оцеляване, а емпатията много широко понятие... Основната тема във филма е много тежка и не всеки би я понесъл... Хареса ми и му давам добра оценка. Повече не мога да му дам, а и не мисля, че заслужава, въпреки смазващата атмосфера. Прекалено отвратително-грозен и отблъскващ е на чисто емоционално ниво. Препоръчвам само на закоравели филмоманиаци. - 7.0 / 7.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 11.03.2025 16:12
Децата на Бендида (2025)https://www.imdb.com/title/tt33004721/Гледах го на кино. Филмът е продуциран от Балкан Филм Къмпани ЕООД Разпространител: А Плюс Синема Режисьор: Ники Станчев В ролите: Велина Георгиева, Силвия Петкова, Калин Вельов, Костадин Султов, Миглена Трендафилова, Кристиана Вангелова и др. Приключенски / Фентъзи Филнът е сниман във Варна и Шумен. Уф, тоз Ники Станчев сигурно много е гледал Карибски пирати и решил и той да направи пиратски филм ама да има и богиня и будистки мотиви за вечния кръговрат на прераждания и какво ли още не. Абе аватарски свят в който живите създания живеят в симбиоза и хармония. Ужасяващ буламач! Много съжалявам за което, защото си мислех, че ще е приятно детско приключение, което после да препоръчам за семейно гледане. Сценарий и режисура нямаше за мен. А кастът е толкова посредствен, че е чак плашещо, как е възможно това да се заснеме, монтира и одобри? И кой гений реши, че това нещо ще се гледа? Достоен конкурент на ''До последен дъх'' за най-лош филм за 2025 г. Още сме месец Март, а вече имам две предложения... Все пак давам 4, а не обидните оценки под нея, заради децата. Да, има много деца от актьорска школа, ''Калпазани'' Не знам обаче кой и как работи с тези деца, но преди да се харчат пари за пълнометражни филми за кино, нека все пак се научат на елементарни неща, за да не се чувства зрителя неудобно. Едно е да рецитираш на училищна театрална постановка и всички да са горди и да пляскат, съвсем друго е това. По-лошото обаче е, че възрастните актьори са като децата, а там вече оправдания няма. Не си го причинявайте. - 4
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 12.03.2025 20:35
Ainda Estou Aqui / I'm Still Here (2024)https://www.imdb.com/title/tt14961016/Бразилия / Франция ; драма/исторически/биографичен * Оскар' 2025 за най-добър чуждоезичен филм за 2024 г. * По мемоарите на Марсело Рубенс Пайва, синът на бившия конгресмен Рубенс Пайва отвлечен от военната хунта през 1971 г. Филмът разказа за него, за жена му и децата му. Нещо като семеен портрет през десетилетията, като се започне от края на 60-те и началото на 70-те години и се стигне до 2018 г. Изключителен филм и напълно заслужен оскар! Както знаете бях за Емилия Перес, но сега след като изгледах филма смело мога да кажа, че оскарът е отишъл където трябва. Не че е нещо ново, невиждано, но по дяволите толкова добре написан и изигран филм. Плашещо добър! В този филм има сърце, душа, живот и майсторство разбира се. Нямам абсолютно никакви забележки. От първата до последната минута, всичко беше както и където трябва. Филмът е изключително трогателен и емоционален, хваща те за гърлото и не те пуска до самия край. Сценарий, режисура, каст, музика, операторска работа, как се работи със светлините, за да подчертае даден важен момент, музиката, просто всичко във филма работи като една добре смазана машина. Фернанда Торес прави изключителна роля и въпреки, че Майки Мадисън ме отвя, си мисля, че и тя заслужава не по-малко оскара. Препоръчвам горещо! - 8.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 15.03.2025 14:34
Анна (2022)https://www.imdb.com/title/tt22534924/Изгледах го в MAX. Има го в Зелка, за тези, които нямат стрийминг платформата MAX. Режисьор: Боримир Илков-Боно В ролите: Радина Кърджилова, Васил Бинев, Пламена Гетова, Добрин Досев, Веселин Мезеклиев и др. Хареса ми. Социална драма и не само... Простичка история, но добре разказана. Сценария и дозировката са добри, а Радина много ми хареса като игра. Ако правилно съм разчел историята, на финала на филма - >>>>
- Анна реши да запази бебето, защото му направи магията против уроки, явно за да прогони злите духове от насилника.
Препоръчвам. - 7.0 / 7.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 15.03.2025 17:22
Малко киномаратон. Мики 17 (Mickey 17) (2025)https://www.imdb.com/title/tt12299608/ Не знам какво гледах, честно. Такъв миш-маш от жанрове и такъв буламач от слаб сценарий, посредствена режисура и слаб каст с някои редки изключения скоро не бях гледал от филм с претенции. Робърт Патинсън се справя с ролята, но какво от това. Ясно е, че е филма ще е голям боксофис провал, но за мен е и креативен такъв. Не си го причинявайте. - 4 Питър Пан: Кошмари в Невърленд (Peter Pan's Neverland Nightmare) (2024)https://www.imdb.com/title/tt21955520/ Третия филм от TCU (The Twisted Childhood Universe) след двата подобни филма за Мечо Пух. Доста брутален +18 слашър хорър филм. Хич не се подвеждайте по думите -> Питър Пан + Невърленд. Нищо детско или вълшебно няма. Горещо препоръчвам на върлите хорър фенове - 7 Последен дъх (Last Breath) (2025)https://www.imdb.com/title/tt14403504/ Филмът разказва за невероятната истинска история на Крис Лемънс - водолаз останал без кислород на 90 м. под водата в Северно море. Само защото е емоционален филм за водолази и по истински събития му давам тази висока оценка. Защото реално погледнато все едно гледах документалка и то евтина такава. Предвидим, досаден на моменти, нищо особено като актьорска игра и т.н. Но пък последните минути бях на тръни, така че явно си е постигнал целта. Препоръчвам. - 6.5 Предопределение (La vita accanto / The Life Apart) (2024)https://www.imdb.com/title/tt4401330/ Италианска драма с мистични елементи за силата на връзката майка-дъщеря, за това дали е възможно да обичаш някого и в същото време да го изолираш и отхвърляш? Марко Белокио е завършен конформист и с този филм за пореден път го доказва. Отново засяга темите за предразсъдъците и лицемерието в обществото. НО, аз съм по-скоро разочарован, защото имах по-сериозни очаквания заради режисьора и тематиката. Не съжалявам обаче, че го гледах на кино. Интересен филм, но нищо повече от това. - 6.0 / 6.5 Див диамант (Diamant brut / Wild Diamond) (2024)https://www.imdb.com/title/tt28319139/ Френска драма. Филмът проследява живота на младата танцьорка Лиан, обсебена от идеята да стане риалити звезда и успешен инфлуенсър с което да се измъкне от тинята в която е затънала с проблемна майка, малка сестра за която да се грижи, бедност и токсични мъже. Всичко това хубаво, но не добре написано и разказано. Почти непрекъснато си поглеждах часовника, така че това трябва да ви казва всичко. - 5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 18.03.2025 20:18
Плът (2025)https://www.imdb.com/title/tt24309220/драма / филмът е от официалната селекция на 29-ия международен СФФ Продукция на Премиер Студио Плюс ЕООД + НФЦ / Разпространител: bTV Studios / Самсара Режисьор и сценарист: Димитър Стоянович (дебют за пълнометражен филм) В ролите: Весела Бабинова, Пламена Гетова, Юлиян Вергов, Диляна Попова, Рашко Младенов, Рушен Видинлиев, Стефан Мавродиев, Николаос Цитиридис и др. Това е една лична изповед на Димитър Стоянович, който описва трагедията на собствената си майка, актрисата Ани Бакалова в неравната борба с бича на 20 и 21 век - рака и напразните надежди хвърлени в пространството от лекари или пишман гурута и лечители-шарлатани. На мен филма ми хареса и му давам положителна оценка, заради няколко неща. Самата идея за плътта и за нейната главна роля в историята е нестандартна и смела. Заради страхотното изпълнение на Пламена Гетова, която изнася филма на плещите си и заради вкараната философия от далечния изток и по-точно от любимата ми Япония. Не мога да му дам обаче по-висока оценка, защото е прекалено къс за сериозно кино, не е достатъчно дълбок за претенциите, които има, фокусира се само върху главния герой и нейната дъщеря. Всичко останали са само фон, предмети. Тежък е филма, но историята върви бързо и аз лично не усетих когато изминаха 90-те минути. - 6.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 18.03.2025 20:49
Черната чанта (Black Bag) (2025)https://www.imdb.com/title/tt30988739/Класически шпионски трилър в който трябва да сме нащрек и да разберем кой е къртицата! За съжаление аз не успях, защото друг ми беше основния заподозрян. Всъщност съвсем малко пред самото разкриване вече разбрах кой е, ама това не се брои, защото вече имах жокери, идеята беше да позная в средата на филма. Но това си е буквално мисия-невъзможна. Както и да е. Имаме стегнат сценарий, остри диалози и бързо действие в комбинация с добър каст, в който блестят Майкъл Фасбендър и Кейт Бланшет. Но, Стивън Содърбърг е правил по-добри филми от този. Именно защото той е режисьор очаквах повече и филмът на фона на някои негови предишни заглавия ми стоеше някак си скучен, праволинеен. Закотвен през цялото време на едно и също място. По-скоро препоръчвам. Точно този тип жанр се гледа леко. - 6.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 19.03.2025 20:05
Пътешествие в Дивия Запад (Buffalo Kids) (2024)https://www.imdb.com/title/tt26530493/Испанска анимация, която много ме трогна. Прекрасни герои и история. Детски приключения, сладко кученце, истинско приятелство, любов, индианци и лоши бандити. Какво повече да искаш? Препоръчвам за малки и големи. Чудесен филм за цялото семейство. Скрити в мрака (Hidden In The Dark) (2025)https://www.imdb.com/title/tt35714798/Хорър ; България / Италия ; продукция на Феникс Продакшън ; разпространител: А+ Синема Филмът е изцяло заснет в България. В главната роля е очарователната, Линда Шабловски. В ролите: Борислав Чучков, Мак Маринов, Орлин Павлов, Велизар Бинев, Ромина Божинова, Донка Аврамова, Димитър Касабов и др. Само защото е европейски филм, а се говори на лош английски с акцент автоматично му намалявам оценката с цяла единица. Чисто наказателно! Вбесявам се когато в редица европейски филми се срича с акцент на английски само и само за да е англоговорящ филма. Недоумявам наистина. Филмът наподобява Подпалвачката само че тук телекинезата е свързана с връзката с духовете в отвъдното. Главната героиня има сила, която алчна компания иска да експлоатира като изнудват нейния психиатър да им съдейства. Мрачна тайна крие къщата в Словакия, в която двамата се укриват. Има някои доста брутални моменти, предупреждавам. Големия плюс са някои чисто хорър моменти, както и играта на Линда. Иначе има много плот дупки и останалите актьори са далеч от нейното ниво. Потърсих инфо за актрисата, защото много ми хареса, някак си от пръв поглед ме грабна, а и е талантлива, но явно сега дебютира или нещо подобно, не знам. Не успях да открия почти нищо за нея, освен че е на 20 г. и така и не разбрах дори, италианка ли е, германка ли е. Ужас, хаха Но пък и открих инстаграмчето: https://www.instagram.com/lindaschablowski/Препоръчвам, колкото и странно да ви звучи. Мисля, че закоравели фенове на хоръра ще го харесат като за едно гледане без нищо повече. Но пък е имало, къде къде по-слаби хорър филми с пари и претенции, така че... - 6.0 / 5.5
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 20.03.2025 03:09
The Gorge (2025)https://www.imdb.com/title/tt13654226/ Най-накрая и аз да изгледам този така нашумял НФ/хорър/романс/екшън на ЕпълТВ+ Един от най-големите хитове в Замунда за последната 1 година. Съдя по брой тегления и коментари. Много ми хареса! Значи точно този тип жанр ми е супер-любим. Дайте ми повече. Много ме е яд, че всичко приключи и някак си не виждам смисъл от нов филм, въпреки безспорния успех. Според мен от Епъл сбъркаха. Трябваше да направят сериал, а не филм. Щяха да пожънат още по-голям успех. Таман щяха да имат време за всичко, а не да се опитат да вместят толкова много материал за малко над 2 часа. Не че не са се справили. Успяха да разкажат каквото беше необходимо, поне според мен. Имаше време и за романтика и за шегички и за конспирациите и за екшъна с изчадията. Между другото аз в началото си мислех, че след опит с атомна бомба се е получило някакво свлачище към Ада. А то какво излезе... Но лошо няма, има резон отвсякъде. Самият замисъл е много готин. САЩ от западната кула, СССР от източната и пролома между тях, нещо като берлинската стена по време на студената война. И не е нито по игра, нито по роман. Изцяло оригинален сценарий, което е още един плюс. Харесвам Майлс Телър и Аня Тейлър-Джой, имаше химия между тях, изкефих се. Няма как да не спомена и голямата ми любимка, л-т Елън Рипли! Мисля, че не е нужно да споменавам за чия актриса пиша... Естествено, че имаше и минуси, но не желая да ги изтъквам, а и са ясни струва ми се. А когато 2 часа филм ми мине като 30 минути, не виждам и смисъл да ги споменавам. Препоръчвам! - 7.5 Rebel Moon - Part Two: The Scargiver (2024)https://www.imdb.com/title/tt23137904/ След първия филм иди-дойди, можех да се хвана за нещо и доколкото си спомням бях дал 6, което е много, но всъщност е малко, защото говорим за блокбастър с много големи претенции, яко понапудрен от Зак Снайдър и Нетфликс. Но след този филм, прошка няма да има! Зак Снайдър е успял да направи немислимото за един режисьор. Как така, само той може да каже. Но със сигурност е за изучаване (как да не се прави филм)... Филмът е едновременно навсякъде и никъде! Толкова слаба, направо бездарна режисура. Жалък сценарий, елементарни диалози и трагикомичен каст. Няма нито един герой към когото да изпитвам емпатия. Даже накрая ми се искаше всички да измрат и да се приключва тази мъка, ама къде ти, чак и трети филм ще има. Няма смисъл да продължавам повече. Най-слабия филм във филмографията на м-р Снайдър. - 4
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 21.03.2025 22:35
Аз вчера не се сдържах и отидох на кино да изгледам за 4-ти път Интерстелар. И да уважа 10-годишнината на шедьовъра на Нолан. В Аймакса го гледах в МОЛ София. Ами класика отвсякъде. Какво да ви кажа. Размазах се от кеф. И имаше близо 100 човека в залата, въпреки че вече за трета седмица е на екран. :)
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 21.03.2025 23:09
Легенда за героите на Кондор (She diao ying xiong zhuan: Xia zhi da zhe / Legends of the Condor Heroes: The Gallants) (2025)https://www.imdb.com/title/tt28131433/Гледах го на кино. Хареса ми. Който харесва точно този тип китайско кино ще се изкефи вярвам. Има всичко, типично за този жанр. Битки, легенди, фентъзи елементи, тайни сили, екшън и разбира се чиста и всеотдайна любов. - 6.5 / 7.0
Последна промяна Diavolo на 21.03.2025 23:09, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 25.03.2025 21:54
Триумф (2025)https://www.imdb.com/title/tt21905244Филм на АБРАКСАС Филм ООД с помощта на НФЦ / Разпространител: Ноу Блинк Филм Режисьор: Кристина Грозева и Петър Вълчанов Вдъхновен от действителен случай В ролите: Мария Бакалова, Юлиан Вергов, Маргита Гошева, Иван Савов, Станислав Ганчев, Иван Бърнев, Юлиян Костов и др. Гледах го на кино. Залата беше почти пълна. В навечерието на падането на комунизма група от българската армия водена от ясновидка отоват да копаят дупка, където имало мистериозен извънземен артефакт, който ще отведе България към окончателен световен триумф. Не знам какви са тези истински събития (или по-скоро градски легенди), ама по дяволите какво гледах??? Какъв беше този абсурден филм??? След края на филма огромен процент от хората цъкаха и се смеееха (ама не защото филмът беше смешен), а имаше и доста хора, които си тръгнаха по време на прожекцията. Поне да бяха написали нещо след края на филма, а то нищо. Само дадоха снимки на реалните военни участвали в тази абсурдна мисия. Изключително кринджав филм. Все пак съм снизходителен заради великолепната Мария Бакалова и давам спасяваща оценка над чертата, т.е. 'Задоволителен' / 'Ядва се' НО с оглед сериозния бюджет, реклама и очаквания тази оценка е много ниска и за мен филмът е провал! Не препоръчвам. - 5.5 / 5.0
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Филми 2025 | 25.03.2025 22:03
Как градски легенди, доколкото чух, филмът е за Царичината дупка, съвсем истински случай, не може да не си чувал за него. Само че не мисля, че е в навечерието на падането на комунизма, доколкото си спомням беше след това, началото на 90те мисля.
Иначе жалко, ако наистина е такъв филмът, надявах се да е интересен.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 25.03.2025 22:33
Не съм го чувал, може и да съм чул нещо ама да съм забравил, все пак малко ли години минаха? Явно не е било кой знае какво
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Филми 2025 | 25.03.2025 22:47
Снежанка (Snow White) (2025)https://www.imdb.com/title/tt6208148/Гледах го на кино, като в залата бяхме общо 5 човека. Смятайте... Само ето тези цифрички са достатъчни. Те могат да послужат и за кратко ревю, което обобщава всичко. 1. Снежанка и седемте джуджета (1937 г.) - анимация бюджет: $1.5 млн. приход: $418 млн. 2. Снежанка (2025 г.) - филм бюджет: $270 млн. (реално е над $300 млн. заради многото презаснемания и протакане) приходи към момента: $86.1 млн.Такаа, да си дойдем на думата. Снежанка излезе на голям екран и в момента в цял свят се обсъжда само това. Уок ДРисни събраха смелост, напомпаха мускули и решиха да направят игрален пълнометражен римейк на знаковата си и легендарна пълнометражна анимация от 1937 г. Анимация от която започна историята на Дисни като компания. Разбира се разграничавайки се от късометражните филмчета за Мики Маус. Филм по най-прочутата и обичана приказка за всички времена. Позволявам се да го напиша, защото дори и за някои хора да не е така, то съм убеден, че няма по-разпознаваема приказка в историята. И тук визирам цялото земно кълбо. Снежанка за приказките е като Реал Мадрид за футбола, Майкъл Джордан за баскетбола, Уейн Грецки за хокея и т.н. и т.н. Няма смисъл да продължавам. ДРисни обаче решиха да тръгнат на кръстоносен поход срещу човечеството и да пропагандират уок културата като генерално промениха изконни истини и се обрекоха не само на провал, но и на изтриване от историята. Още не мога да повярвам, че дръзнаха да осквернят и това! Първо изрязоха седемте джуджета от заглавието. Имам въпрос, нали сега всички сме равни и никой няма за какво да се срамува, било то от килограмите си или някакъв недъг. Така че те по този начин не дискриминират ли джуджетата? Толкова ли беше сложно да поканят ниски хора и да не се стига до тази ситуация? Защото джуджетата (нито веднъж не беше спомената думата джудже във филма) са изцяло анимирани и стоят изключително зле! После решиха да поканят латинос актриса при положение, че Снежанка е синоним на кристално бялата кожа. Бяла като сняг. Точка. Аз просто нямам думи колко нагли са тези бездарни боклуци! Още с този си ход Уок ДРисни се обрекоха на мега провал. Но не спряха дотук. Наглостта граници няма. Решиха, че не е хубаво да има принцове (принцеси може, но не и принцове ; това не е ли пак дискриминация???) и принц нямаме, а някакъв крадец/бандит с добро сърце. Който през цялото време беше насочван и воден от силно еманципираната феминистка, Снежанка. Рейчъл Зиглър за мен е пълен провал като изпълнение. Момичето не може да пресъздаде този образ, много далеч е от приказката на братя Грим и от оригиналната анимация от 1937 г. За капак самата актриса стана за посмешище като не спря да атакува Гал Гадот, заради това, че последната е еврейка. Това не е ли също дискриминация питам аз? Филмът има само едно достойнство и това е Гал Гадот, която изнася филма на плещите си и която в моите очи е много по-красива от Снежанка. За мен огледалото в този филм беше напълно излишно. Реално се получава някаква пародия, гротеска. Филмът е много по-слаб от оригиналната анимация от 1937 г. Слаб е и като един редови филм от 21 век. Скучен, досаден, не стои добре на голям екран. Чудиш се къде са потънали тези 270 милиона? Гледал съм филми струващи 10 млн. които имат много по-хубава и автентична сценография. Не мога да дам чак 1. В смисъл, не че не го заслужават, но този път ще минат и без моята единичка (гледам стотици хиляди хора от цял свят им праскат единици дори и без да са гледали филма, което е организирана атака срещу най-мразената филмова компания в Холивуд), защото все пак има някакви мижави достойнства и някои хора са дали сърцето си за филма, такива от които нищо не зависи и които не са виновни за идеологическата и културна война, която една шепа хора водят срещу почти целия свят. И която ще загубят! Защото срещу природата и историята няма как да спечелиш. Не препоръчвам! - 4
|
|   |
|
|