Re: Лига на Нациите 2024-2025
| 24.03.2025 15:23
Голямо шоу снощи!
Гледах всички мачове вчера без Исландия и Косово
При първото завъртане от Лига на нациите + квалификациите също гледах близо 90% от мачовете.
Ще се повторя за кой ли път, но този турнир Лига на нациите е едно от най-хубавите нови творения на УЕФА.
Истински празник за футбола. Пълни стадиони, атмосфера, страсти, голове, обрати, драми. И не само този сезон е така. Още от дебюта изригна, като сега вече си е основен турнир като гледам начина по който реагират обикновените фенове + смаите треньори и футболисти.
Италия и Германия, какво да кажа, за мен съдията изигра важна роля, защото в 75 мин. имаше 100% дузпа за скуадра адзура и ако беше вкарана ставаше 3-3, като немците вече си бяха глътнали граматиката и на терена имаше само един отбор. Синия! Да, немеце докосва/лизва топката, ама какво от това, като не я избива в корнер, италианеца има предимство и контрол над топката и след това е повален. СКАНДЛАНО!
Изобщо не искам да коментирам втория гол за Германия. Такова нещо за първи път виждам. Цялата защита на Италия + ДоЛарума спорят със съдията за някакво нарушение ли и аз не знам за какво, спорят и помежду си нещо, обсъждат си и немците си изпълниха ълговия удар и вкараха?!
И в първия мач и двата гола, които Италия допусна бяха лековати, след центрирания.
Нидерландия лично за мен заслужаваше повече да продължи с оглед продукцията общо от двата мача, но както добре знаем, стигне ли се до дузпи, Нидерландия в 95% от случаите губи!
Този път се представиха достойно, две дузпи в редовното вкараха + че се стигна чак до 6-ти дузпи за определянето на това кой отбори ще продължи към полуфиналите.
Ямал вкара ювелирен гол. Гледайте и се наслаждавайте. Висша техника (поемането + финта + удара и всичко в рамките на секунди).
Много футбол имаше и в двата мача и жалко, че лалетата отпадат.
Франция смачка Хърватия. Целия мач се игра пред вратата на Ливакович, като не си спомням дори за една полуопасна атака на хърватите. Не съм гледал статистиката ама Франция отправиха сигурно 30 удара за тези 120 миниути. Мачкаха здраво и резултата много, много лъже.
При дузпите логиката все пак възтържествува. Голям Менян.
Португалия и Дания също направиха шоу. Много як мач, двуостър, с положения и пред двете врати. Пореден празник за открия и нападателен футбол. Претъпкан ст. Жозе Алваладе (всички стадиони вчера бяха пълни, като най-зле беше положението в Беглград между Сърбия и Австрия), страхотен футбол и заслужена победа за португалските магьосници.
Роналдо отново преподаваше!

Суууууууу
Белгия бяха като заспали 70 минути. Много бавен, анемичен и скучен футбол. Но след първия гол изведнъж им дойде енергия и настроение и развинтиха украинците.
Словения и Словакия много лъже резултата. Имаше открит футбол, тичане, положения и пред двете врати.
Гърция изнесоха урок на Шотландия. Фантастични атаки и контри. На скорост с едно докосване. Шотландците не знаеха къде се намират.
Турция унищожи Унгария. За мен турците са сред най-добрите отбори в Европа.
Гледах и Ейре и България. По-добре стояхме отколкото в Пловдив, но резултата същия.
Нямаме качество, това е. Илиев не е магьосник, а някои футболисти не зная основни неща за този спорт, които се учат още в детските години.
Ейре не е нищо особено. Послаб отбор от Шотландия, а видяхме една Гърция какво им направи. Ние къде сме на този фон?
Вижте какво правят Сърбия, Босна (хърватите дори няма да ги коментирам), Гърция, Турция, все наши страни съседки. Може би сме най-близо до Румъния като класа, ама за мен и румънците са много по-добри от нас.