Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 16:41

Отговори на тема  [ 221 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Следваща
Efbet Лига 2024-2025 
Автор Съобщение
(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   27.04.2025 10:10

Феновете на ЦСКА и Левски живееят с мисленето си в бай Тошуво време (където всички бяхме щастливи ама не го знаехме) и си мислят, че всеки мач трябва да печелят с по 5 гола. Това е една от причините за многото поредни титли на Лудогорец.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   27.04.2025 10:28

Левски трудно ще удържи второто място, но дори да го спечели, ще има резил в ЕКТ ако остане испанският турист.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   27.04.2025 10:45

Vendome написа:
Левски трудно ще удържи второто място, но дори да го спечели, ще има резил в ЕКТ ако остане испанският турист.

9 точки от 5 мача. За мен ви е на 90% сигура. Лудогорец ще играе ганкиното, щото още днес бие и става шампион, така че никакви проблеми.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   27.04.2025 11:25

И как ще ги вземем тези девет точки? Аз освен домакинството на Лудогорец, не виждам кого друг можем да бием. Лошото е, че при взимане на второто място, испанскато менте почти сигурно ще остане.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   27.04.2025 11:40

Vendome написа:
И как ще ги вземем тези девет точки? Аз освен домакинството на Лудогорец, не виждам кого друг можем да бием. Лошото е, че при взимане на второто място, испанскато менте почти сигурно ще остане.

Имах предвид, че имате 9 точки преднина.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   27.04.2025 13:39

И аз не виждам как ще загубим 9 точки преднина. Дори и да паднем и в Кърджали, и във Варна, трябва да паднем за втори път на Герена от Черно море, което не ми се вярва. А същевременно някой от преследвачите трябва да печели постоянно.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   28.04.2025 06:43

Това не е от голямо значение ако лятото не махнат този неможач
и сложат някой, поне малко доближаващ се до треньорската професия.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   28.04.2025 11:09

Според мен Левски ще завърши комфортно на второ място, с което ще си осигури и директна квота за Европа. Колкото до освиркванията, за мен не трябва да се търси непременно връзка със случващото се на терена. Феновете са недоволни по-скоро от това, че от години клубът не се управлява добре и се получава натрупване. Но те поне ходят на стадиона, за да изразят мнението си, не като други, които когато отборът не върви въобще ги няма. Примерно, ако Наско Сираков не беше в клуба и примерно треньор беше Стоилов или дори Илиян Илиев, едва ли щеше да има такова недоволство, дори и при загуба.

Едва ли всички сводници, наркопласьори, убийци, такива които не плащат големи данъци, източват, са фенове на Левски и ЦСКА.

А Домусчиев има по-голямо влияние от другите собственици и затова отборът му печели. Както и заради това се замитат истории с неговите кораби, я хванати да превозват голямо количество дрога, я късащи подводни кабели.
А се изравнихме с Гиблалтар и Литва, по това, че един отбор има толкова поредни титли, евалата.

Само два случая ще припомня, които а мен са показателни. Един гнусен сайт - Новспорт, който по принцип уж държи умерен тон, когато ЦСКА имаше шанс за титлата преди две години, излезе със серия провокативни статии, как ЦСКА си уреждали мачове, как хващали съдии, без каквито и да е доказателства, при положение, че тези твърдения могат да се кажат и за много други отбори.

2018 г. , точно преди последния кръг, в който се определя титлата, избухва скандал как Черно море правили полиграф, как "хванали" играчи, че играли симулативно срещу ЦСКА , в мач завършил почти преди месец, като по този повод вадят 4-5 човека от титулярния си състав и пътуват без тях за Разград. Естествено, нищо не бе доказано, въпреки заканите на тимаджийте. Някои ще кажат да , ама Черно море спечели следващия мач в София и са се разбрали. Хубаво, но морето по принцип често е подхлъзвал ЦСКА, и друг път е печелил в София, даже и през 2003, когато ЦСКА бяха много силни.

Във ФБ гледам навръх Великден един просташки колаж. Едно яйце без украса, което се предполага, че е мъжко, както и едно красиво нарисувано яйце, което се предполага, че е женско. И се разиграва следния "диалог". Мъжкото пита женсклото яйце къде се е наточило така и къде отива. Следва отговор, че отива на кафе с приятелки. И мъжкото й отговаря "Лъжеш, пак отиваш да се чукаш!"
Ето, това ни е нивото, пък ако на някой привържениците на Левски и ЦСКА ако са му виновни за всичко, така да бъде!

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   28.04.2025 11:54

Бъркаш за Илиан Илиев. Има огромен негативизъм към него от страна на синята публика.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   23.05.2025 09:15

Да преследваш мечтата си
(или какво не ни учат футболните мотиватори, коучове, инфлуенсъри и всякакви други пръдни, отрепки и лентяи)

Да няма как да не сте попадали на видеа, курсове и всякаква друга подобна мързелива сволоч, която е достатъчно некадърна да работи нещо смислено, но пък хитра да вади лесни пари от баламурници и лапнишаранчета дето им се вързват. Основният лайтмотив е да преследваш мечтата си. Дават ти разни мотивационни примери за хора дето упорито са следвали мечтата си и са я постигнали и че ти трябва да правиш като тях, но съвсем умишлено изпускат обратните примери на тези които са преследвали мечтата си, но не са успяли, които като процент съм сигурен, че са много повече. Най-интересното обаче е още един пример, който е много важен - преследващ мечтата си, постигаш я и тя се превръща в кошмар. Това също е нещо, което упорито се премълчава от тарикатите търтеи. А футболът е велик спорт, защото освен като игра, той е и социален феномен. Това изтъркано клише е вярно не за друго ми защото футболът е под светлините на прожекторите и резултатите са видими в много кратък период от време. Т.е. в него за разлика от другите сфери се вижда ясно, управление, бизнес и процеси до какви резултати водят.

Но да се върнем към преследването на мечтите. Първият пример, който съм ви давал е Куманодиното лайно и Барсата. Тотал щета и провал. Защо пиша в тая тема вече се досещате. Тази есен, двата най-популярни отбора в България се водеха от двама млади бг тренери, които казваха, че са сбъднали мечтите си. Единият го пратиха при дядо Мраз още на Коледа, но другият.... о, другият паляк, който заряза силен отбор който беше изградил да преследва мечтата си. Постигна мечтата си. Като я постигна, не спираше да сипе високопарни слова, клишета които уж би трябвало да се харесват на феновете. Хубавото е че по-умната част от феновете осъзна това лаладжийство, та същият тоя се сгромоляса тотално и мечтата му се превърна в кошмар. Тотал провал с най-скъпата селекция правена в България в конкуренция с полу умрели отбори!

Та скъпи ми инфлуенсъри, коучове, мотиватори и всякаква друга сволоч. Елета да ме мотивирате как да си преследвам мечтите. :laugh: :laugh: :laugh:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   23.05.2025 12:19

Малко комплексарско ми се вижда всичко това, най-вече времето в което е пуснато, защото от предишни постове, не съм останал с впечатление за позицията ти за Томаш. Можеше да я изразиш ясно далеч по-рано, не да чакаш загубения финал.

От това което съм чел във ФБ страници още от началото повечето хора имаха неодобрение към избора на Томаш. Той никога не е бил особено харесван сред масовите привърженици.
Но се сещам и за едно друго твое подмятане към Акрапович. Като си тръгна веднага се изрепчи "Е, казах ли ви". Само че Акрапович не си тръгна заради лоши резултати и за това, че се е провалил като треньор в ЦСКА. Тръгна си, защото имаше конфликт със Стойчо Стоилов, а към онзи момент той колеше и бесеше в клуба.

За тия инфлуенсъри нямам представа, ти ги следиш повече, като периодично правиш подмятания колко сме остарели ние, от по-старото поколение. За себе си мога да напиша, че младите хора определено ме харесват. За треньорството нямам представа. Миналата година ми предлагаха работа като анализатор на треньор трениращ подрастващи за 1500 лева на месец, отказах.

По принцип за мен човек трябва да е луд да си има стабилна работа в даден клуб (и да е добре платена) и да отиде на работа в Левски, Лудогорец или ЦСКА, след като там няма никакво уважение към треньорската професия и треньорите ги сменят през няколко месеца. Дали ще спечелиш чак толкова много пари за тези няколко месеца и дали си заслужава, не знам. Е и този Йовичевич не дубъл, требъл да донесе на Лудогорец, ако не ги вкара в групите на ШЛ веднага ще го махнат, сигурен съм.
От друга страна Керкез е умен човек. Тук Ботев Пловдив, защото вече се е доказал и го уважават, после в чужбина.

Много ми е забавно как разделеш нещата на лошо и добро, за теб всичко е черно и бяло.
Мога да разбера гледната ти точка за Роналд Куман, защото докато той беше в Евертън оставаше впечатлението, че има пренебрежително отношение към клуба, но това не е оправдание човек да показва слепота. Не знам по какъв повод беше, но Карло Анчелоти беше споменал Куман, докато италианецът беше треньор на Евертън, че холандецът бил оставил добри впечатления там и го уважавали. Ти и за самия Анчелоти имаше пренебрежително мнение, как бил напълнил отбора с дървен материал, нещо подобно.
Далеч не всички треньори на Барселона са се задържали дълго в клуба, в момента той е начело за втори път на Нидерландия, не е на улицата. За разлика от един Тен Хаг, за когото ти твърдеше, че бил добър треньор. Роналд Куман има трофеи с три различни холандски клубни тима. Също си спомням как с Бенфика елиминира Ливърпул 2006 г., които бяха актуални клубни шампиони, без отборът му да допусне гол и да вкара общо три.

За Моуриньо същата работа. Не го харесваш добре, но някои от нещата които си писал за него са определено глупави. Португалецът се е доказал като треньор, дори вече да го кара на стара слава. Четох един материал наскоро във FourFourTwo за Галатасарай - Фенербахче. Там го уважават много, признават неговия авторитет, макар и да не можа да донесе успехи на фенерите и по-скоро да си тръгне след края на сезона, но това ще бъде най-вече по негово желание.

Много обичаш също така да квалифицираш кои фенове са утрепки и кои не. Ако трябва да сме честни почти навсякъде има утрепки. Само че поне аз не помня, феновете на Рейнджърс, който редовно играе в Европа, да се замесвали в какъвто и да е инцидент довел до смърт.
За Милуол има влогове в Ютуб, други материали. Наскоро един чернокож американец беше ходил на техен мач, можеш да видиш. Имат си и чернокожи привърженици. (местни).

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   23.05.2025 15:23

Виж сега, Чаво. Този пост не е насочен срещу Томаш, още по-малко срещу ЦСКА. За Томаш мисля, че коментирах някъде, че с Генчев много си приличат, но вторият е доста по-умерен, докато Томаш залага много на заучени клишета, които би трябвало да се харесат на феновете, като каква марка било ЦСКА и тем подобни, които си ги знаем. Всичко много хубаво ама с тях според мен се пробваше да спечели симпатиите на публиката и да прикрие лошите резултати, които постига. Иначе като треньор аз нямам мнение за него. Гледал съм много малко мачове на ЦСКА за да придобия представа що за треньор е. С другите отбори се справяше добре, със Спартак почна супер. Така че вероятно има качества. В ЦСКА просто прегоря и не издържа на напрежението, което е огромно.

Та Томаш в този момент просто ми беше пример за това, което исках да кажа. Не може да не си попадал на вдъхновяващи и мотивационни истории за "успели" хора. За това как някой много мечтаел да стане еди какъв си, вярвал в мечтата си, преследвал я и след голяма упоритост я постигнал. И това ни се набива в картуните постоянно. Е, да де, ама колко такива които са имали мечти, вярвали са, блъскали са се за тях не са успели? За тях истории няма, нали? А те са много повече от тия успелите!!! Само че такива истории няма как да носят дивиденти на разказвачите, щото не са интересни. И хората няма да им дадат пари да им разказваш за някакъв лузър. Още по-малко пък ще се вдъхновят от такъв и най-лошото няма да може да ги манипулираш, щото ще осъзнаеш реалността, а тя не е розова. Та вчера просто се замислих, че има и нюанс на това дали ще постигнеш мечтата си или не. Ето Томаш я постигна, заряза един стабилен отбор, който изгради, за да стане треньор на отбора на който симпатизира. Класически пример за мотивация и вдъхновение... Обаче тая мечта дето я постигна се превърна в кошмар за него. И това също няма да го чуем от разните му мотиватори/коучове или там както се наричат.

Та така... Колкото до другите теми дето засегна, ще ти отговоря допълнително на тях.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   24.05.2025 12:47

Явно не съм те разбрал добре. Но май това е по-подходящо за кръчмата, но ти така си преценил. Имам бегла представа за нещата, които засягаш. Но тъжно е за мен, да има толкова глупави хора, глупави и прекалено меркантилни.

Наистина успелите хора не парадират с това, гледат да стоят встрани, така че тях няма как да ги дават за пример. Тъжно е, че разни мутри, покровителствани навремето от най-високо ниво, занимавали се с грабежи, рекет, убийства, сега се представят за едва ли не някакви герои, пример за подражание. А те всички до един са под земята.

Няма да давам пример за фалшивото, за лустрото на повърхността, всеки който може да разсъждава, си е дал сметка, че нещата не винаги са такива, каквито изглеждат.

Колкото до Томаш, изглежда ти повече следиш какво е говорил, даже и от мен. Томаш трудно може да спечели тези , които са го гледали като футболист. Още тогава се създаде негативно отношение към него, заради несигурните му изяви. Не веднъж съм чувал, как някой иска да го бие, ако го намери.
В интерес на истината Томаш почна добре. През сезон 1999/00 в допитване на вестник "Сектор Г" бе избран за играч на сезона от феновете, а тогава в отбора имаше доста значими футболисти, беше и Бербатов. Също Мето Деянов, утвърдени имена като Чомаков, Милен Петков, макар Милен зимата да отиде в АЕК. Румен Христов също беше харесван от публиката.
Но след въпросния сезон Томаш заигра много несигурно, направи не малко слаби мачове, публиката го емна, някои го обвиниха и за продажник. Не го отнесе само той, но феновете определено не са го запомнили с хубаво. После и преди да дойде в ЦСКА като треньор имаше голямо неодобрениер към него. Аз в началото го подкрепях, най-малкото защото ми беше омръзнало едни и същи треньори да се въртят начело на клуба, а резултата от всичко това беше никакъв.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   24.05.2025 16:16

Чаво, нямаш ли вече Вайбър?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   26.05.2025 04:25

Бахти и скандалния гол на Ботев Враца.
Дебелия за колко го продаде мача?
Вижте го вратаря каква глупост сътвори в края.

Дано Пирин изхвърли този нелеп отбор без публика, че ми писна всяка година да се спасяват на косъм. :uuu:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   26.05.2025 15:47

Ако говориш за Ботев Враца, то исторически това е отбор с традиции и имат публика, но сегашното лице на клуба не се харесва на местните, затова и не ходят на стадиона. Иначе си прав, че не са за елита, то и кмета на града го призна. Има слухове, че фамилията Папазки помага и на тех, но по-добре да си спестят разходите, след като резултата е незадоволителен.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   26.05.2025 15:49

Vendome написа:
Чаво, нямаш ли вече Вайбър?

Не. Повечето хора с които общувам не държат на Вайбър. Преди години мобилните оператори действително имаха лоши тарифни планове. Но сега има много добри планове, с неограничени минути, с други екстри. Вайбър е програма, която товари ненужно много оперативната памет, скапва телефона, функциите й се припокриват с други функции на телефона, които са с по-добро качество. Съжалявам.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   26.05.2025 17:39

Исках да ти пратя един линк, но не те открих във Вайбър. Ще ти го пусна тук на съобщение.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   27.05.2025 01:14

albertz написа:
Ако говориш за Ботев Враца, то исторически това е отбор с традиции и имат публика, но сегашното лице на клуба не се харесва на местните, затова и не ходят на стадиона. Иначе си прав, че не са за елита, то и кмета на града го призна. Има слухове, че фамилията Папазки помага и на тех, но по-добре да си спестят разходите, след като резултата е незадоволителен.

Да, да, знам, че си имат публика и традиции, но от години стадиона им е празен, а продукцията отвратителна. И ми писна все Христо Янев да ги спасява в последния момент и все с някакви драми.
Пирин пък са отбор с още по-големи традиции и публика, така че им стискам палци. :)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Лига 2024-2025   |   30.05.2025 02:26

Жалко за орлетата от Пирин.
Направо ми се драйфа вече от ия Ботев Враца и вечното им оцеляване по един и същ начин.
Този път събраха и някаква публика. Сефте за сезона. 2000 човека. :uuu:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 221 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Следваща