| Автор |
Съобщение |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 23.12.2024 21:58
Вие си знаете, но не може да цените щастието.
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 24.12.2024 16:06
Аз се радвам бе пич, кефи ме играта, но Стенли е прав за непреполовения сезон и горчивия опит, от нелепо загубените титли и ШЛ, освен това има една приказка - прекалено добро не е много добро!
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 24.12.2024 16:07
Освен това искам да чуя и мнението на Бат Анфо, който много рядко пише вече!
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 25.12.2024 12:35
Която е една от най-тъпите български поговорки, заедно с "Наведена глава, сабя не я сече".
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 08.01.2025 13:17
С изиграването на дербито срещу Юнайтед, червените от Анфийлд записаха 19-тата си шампионатна среща от сезон 2024/25. Т.е. изиграни са точно половината мачове, след което може да се каже, че убедително заемат първото място в класирането на Висшата лига. Малко цифри и мисли след тези 19 мача… Разбира се, че няма как да сме недоволни от годината до тук. И тук не визирам класирането във ВЛ и ШЛ. Сезонът започна леко колебливо, мина се през мачове, които се вземаха не толкова с игра, колкото с моментни проблясъци и индивидуална класа. Някак обаче постепенно всичко си дойде на място и за няколко дни се постигнаха победи над шампионите на Англия, Испания и Германия. Арне намери своите 13-14 човека и с леки ротации, най-вече напред, направи един приятно играещ отбор. Отбор, който играе близко до този на Клоп, но някак малко по-рационално и даващ усещането че контролира всеки мач независимо от резултата в даден момент. През лятото на практика не бе направен нито един трансфер. Да, взет бе Киеза, но мисля че няма много изненадани от това колко игрови минути има италианеца. Тук аналогията е неизбежна с шампионския сезон, преди който нямаше нито един сериозен трансфер и Пуул бе на последно място с похарчените 1-2 млн за Сеп ван ден Берг. Прогнозите това лято бяха за място в 4-ката но не и преди Сити и Арсе, които изглеждаха като абсолютни фаворити за този сезон. Отделно всички очакваха да видят как ще се справи енигмата Арне Слот. Холандецът обаче влезе на скорост и с малки, но съществени промени даде нужното спокойствие в защита. Да, единствената трансферна цел отказа да дойде в Ливърпул, но пък това само показа колко полезен в тази зона може да е Гравенберх. Райън е един от най-постоянните и силни играчи в червено през сезона. Заедно с Макалистър и Собослай често бяха като бермудски триъгълник за противниковите средни линии. Напред аз лично съм доволен от това че Арне намери мястото на Гакпо. И в ПСВ и в националния, Коди играе(ше) основно на позиция в ляво от нападателя. Клоп му търсеше често други позиции, за да има игрови минути, но това не винаги бе ок за холандеца. При Слот обаче нещата стоят малко по-различно и мисля че промяната се вижда с просто око. Разбира се не мога да не кажа, че Мо прави сезона на живота си до момента. Предния сезон ми скъса нервите с лакомия, неточни отигравания, мрънкане и т.н. През този сезон не само аз, но предполагам и всички фенове на червените, ако имаме някакви претенции към него, то те са изцяло извън терена. За това - малко по-нататък В момента класирането изглежда повече от приятно за Ливърпул: 1 Liverpool 19 14 4 1 47 - 19 28 46 2 Arsenal 20 11 7 2 39 - 18 21 40 3 Nottingham F 20 12 4 4 29 - 19 10 40 4 Chelsea 20 10 6 4 39 - 24 15 36 5 Newcastle U 20 10 5 5 34 - 22 12 35 6 Manchester C 20 10 4 6 36 - 27 9 34 Най-много точки, най-много победи, най-много отбелязани голове, втора най-добра защита. И всичко това при мач по-малко от почти всички останали отбори. Уау, както би казал хер Клоп. Точно година по-рано класирането имаше следния вид: 1 Liverpool 20 13 6 1 43 - 18 25 45 2 Aston Villa 20 13 3 4 43 - 27 16 42 3 Manchester C 19 12 4 3 45 - 21 24 40 4 Arsenal 20 12 4 4 37 - 20 17 40 5 Tottenham H 20 12 3 5 42 - 29 13 39 6 West Ham U 20 10 4 6 33 - 30 3 34 Сходни показатели при един изигран мач в повече. Т.е. категорично могат да се кажат 2 неща – в отбора няма някакъв срив след напускането на Клоп и че догодина ще сме отново част от Висшата лига Сега обаче и малко по нещата писани по-горе в темата. Защо е рано за каквото и да заключение, още по-малко празнуване и т.н. Какво последва предния сезон? На 26-и януари Пуул бе на 5 точки пред Сити (мач по-малко) и Арсенал и бе в играта и за 4-те трофея. На същия този ден обаче дойде новината че Клоп напуска след края на сезона. Останалото бе един мъчителен втори полусезон за червените фенове. Дано не съм прав, но им много прилики между миналата и тази година. Малката разлика сега е това, че и Сити и Арсе направиха много грешки и това ни дава наглед доста комфортна преднина. Дотолкова комфортна, че не малко фенове бяха едва ли не ядосани на отбора, че не са били Юнайтед с разлика, но това е друга тема. Да, играта на отбора в голяма част от сезона е страхотна, но не трябва да се забравят мачовете с Форест, Брайтън, Фулъм и т.н. Някак на заден план остава и това, че Арне на този етап работи с наследството на Клоп и на практика използва един и същ отбор с леки промени, а при толкова тежък сезон, зимните месеци започват контузии, умора и т.н. Ако миналата година не добре избраният момент за новината за Клоп бе гейм чейнджър, то сега има предпоставка за нещо подобно - все по-дразнещите писания за изтичащите трансфери на триото Трент, Върджил и Мо. Първият видимо вече е с размътена глава и ако Арне не вземе мерки, следващия по-сериозен мач може да е загуба с грешки именно на Трент. Мо използва силния сезон, който прави, за да извлече максимума от следващ договор. Умело подбира моментите кога какво да каже, но за доброто на отбора би било по-добре, дори и да реши да си ходи, медийните му изяви сега да са концентрирани върху този сезон, а не да са послания към FSG. На този фон може би най-адекватен е Ван Дайк, но при него може би е най-лесно да се стигне до нов договор. Т.е. за мен поне това е притеснително и слага капката катран в иначе супер сезона до тук. Разбира се че се радвам на това, което виждам като игра. Не можах да гледам мача с Юнайтед, но от репортажа и от това, което чета и от фенове на двата отбора, е станал един хубав за гледане мача. Но има още прекалено много мачове, в които всичко може да се случи. Ако се върна пак на предния сезон, през зимата също чувах как сме шампиони, как Сити вече са изпята песен, Арсенал по традиция ще се спънат зимата и т.н. Видя се какво се случи само за няколко седмици през март и април. Дано тази година се реши достатъчно рано какво ще се случва с Трент и Мо и от една страна Арне да има време да мисли за нови попълнения, от друга всеки да се концентрира върху представянето си на терена, а не да си пресмята милиони, трофеи и т.н. А иначе Слот има да мисли за защита наистина, но това следва да е за следващия сезон. Робо мина зенита си, Цимикас често е контузен и от лятото трябва да ново попълнение поне в тази част на отбраната. Върджил, Конате плюс Куанса и Джо засега дават добри опции на холандеца, а Брадли на моменти е по-стабилен от ТАА на десния бек, но 1-2 контузии и нещата могат да се променят много лесно. Да, в няколко мача се допуснаха леки голове, но поне засега това не е било фатално. Та нека се радваме на отбора си, защото пак ще се върна на изходните позиции (лесно могат да с епроверят дори и тук в играта на Швабата) и това къде сме днес. Да се радваме на играта, която в не малко моменти е наслада и мога да кажа, че вече пръст в това има и Арне и да се надяваме сезона да приключи добре. YNWA 
 |
|
albertz
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 08.01.2025 20:52
Манчестър Сити и Ливърпул си остават двата най-сериозни претендента за титлата, нищо не се е променило. Нотингам и Нюкасъл правят силни кампании, но чак за титла не вярвам да имат сили. Сити, въпреки че сега са назад, не трябва да бъдат отписвани. Смятам, че могат да запишат дълга победна серия и да се върнат в борбата. Всичко зависи от евентуалното наказание, което ще им бъде наложено. Но мисля, че ако се стигне до отнемане на точки, то е логично да се случи от следващия сезон, поне така се е процедирало на други места. Но Сити не могат вечно да са шампиони, Ливърпул просто трябва да задържат нивото и ще дочакат своя шанс. Конкретно за този сезон, ако запазят сегашния си ритъм, то няма кой да ги спре, при каквито и да е обстоятелства. Аз малко се съмнявам, че могат да издържат цял сезон в тази форма, но ще видим. Даже и без Трент, Мо и Върджил мисля че могат да държат едно постоянство, имат широчина в състава и качество.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 08.01.2025 23:19
Зако отписваш Арсенал?
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 09.01.2025 11:54
Защото, ако не стане чудо, и аз не виждам как ще се преборим... То със Сака не вървят нещата, а пък без него хептен... Най-тъпото е, че вече спрягат Салиба за основна цел на Белия балет. Зорлем ще ме карат да захаресвам Барса (не че е възможно де...)... Без Салиба съвсем ще окапем - не че Бенито Бланко не може да се върне партньор на Габриел, ама... Абе не знам - тегаво е при нас...
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 09.01.2025 15:07
Разликата е 6 точки, стопяват се бързо.
 |
|
HumanFactor
(Real Green)
Регистриран на: 18.06.2012 16:22 Мнения: 1189 Местоположение: Fields of Anfield Road
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 15.04.2025 21:05
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 27.04.2025 22:07
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 27.04.2025 23:07
Благодарим. Наздраве!!
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32163 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 28.04.2025 02:44
Честита титла на всички фенове на Ливърпул. 20 титла, Ман Юн са изравнени. Уникална атмосфера на Анфийлд и истински погром над Тотнъм. Бях в заведение днес, гледахме Милан, Интер и Юве, а до нас на друг екран имаше доста фенове на Ливърпул, гледайки мача с Тотнъм и беше голямо шоу. После по улиците на София и в метрото видях още няколко фена на Пуул с шалчета и фланелки.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32163 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 12.05.2025 12:17
Любопитно ми е какво мислят феновете на Ливърпул тук във форума с освирканията по адрес на Трент Александър-Арнолд на Анфийлд вчера в мача срещу Арсенал? Не от всички, но си беше доста шумно и секна чак след като стана 2-2 и се усетиха, че току-виж загубили от един от големите съперници, нищо че е мач без значение за червените за настоящия сезон. Може би реакцията беше и с натрупване, защото Реал Мадрид не е никак обичан в Ливърпул, особено след като Рамос прегази Мо Салах в онзи финал и предреши мача + болните трансфери за феновете пак от Пуул в Реал на Стив Макманамън и Майкъл Оуен. Т.е. имаме повтарящ се модел. Трент можеше да се превърне в легенда, но избра парите и славата. Като нашия Доларума. Ама той смени кон за кокоша, при цялото ми уважение към ПСЖ.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 12.05.2025 13:34
Не виждам смисъл от това освиркване. Решил е да ходи в Реал, нека отива. Няма незаменими играчи.
 |
|
HumanFactor
(Real Green)
Регистриран на: 18.06.2012 16:22 Мнения: 1189 Местоположение: Fields of Anfield Road
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 12.05.2025 16:10
Единственият момент в който феновете на Ливърпул могат да освиркват Трент Александър-Арнолд е ако/когато носи друга фланелка. Абсолютно недопустимо е да се освирква някой, който носи Liverbird Upon My Chest, независимо дали е изграл 1 мач или 800 мача, независимо дали е вкарал 1 гол или 300 гола.
Последна промяна HumanFactor на 12.05.2025 16:11, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 12958 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 12.05.2025 16:29
Дори и тогава не виждам основание да го правят. Смяната на клубната принадлежност сама по себе си не трябва да е повод за такова отношение, колкото и навътре да го приемат някои фенове. Когато раздялата е свързана с взаимни нападки и други мръсни номера, тогава имаме коренно различна ситуация. Но в случая момчето каза, че иска да смени отбора, една лоша дума за клуба не каза (или най-малкото на мен не ми е попадало нещо подобно) и ако същите тези фенове наистина го уважават, би трябвало да уважават и решението му.
Аз лично намирам решението му за лекомислено. Дали ще спечели някой милион повече или по-малко би трябвало да не е основен дразнител за елитен футболист. Относно славата, както спомена Дявола по-горе, също съм на друго мнение. Ливърпул и Реал са клубове с един и същ ранг и статус. Бройката на тенекиите не трябва да е определяща. Към настоящия момент Ливърпул също е гарант за слава, както и с потенциал да печели всяко съревнование, в което участва. Навремето Оуен и МакМанаман си тръгнаха в търсене на успеха, но тогава бе ясно, че с онзи Ливърпул това нямаше как да стане. Сегашната ситуация е коренно различна. Отборът току-що стана шампион и има всички изгледи възходящата тенденция да продължи. Аз лично бих предпочел да съм със статута на звезда родно производство в Ливърпул пред статута на звезда скъп наемник за Реал, пък дори ида печеля малко по-малко, но както аз, така и всички останали тук и из социалните мрежи не сме запознати с всички детайли от кухнята, така че всички тези акции са меко казано излишни.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 12.05.2025 23:03
Вътрешни конфликти са. Трент обича Ливърпул. А за Макманамън и Оуен, Пуул бяха безнадеждни тогава. Швабата е прав тука! Мане също се махна по подобна причина и се ''самоуби''!
Друг проблем е, че след Хендо, никой не владее съблекалнята, ( Мо Сала не е той ) и това си е проблем, който трябва да се реши!
Последна промяна TheExorcist на 12.05.2025 23:10, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 13.05.2025 11:52
За мое щастие, имах възможността да гледам този мач от Меката за феновете на червените - The Kop. Разбира се бях там известно време преди началото и още при обявяването на състава имаше сериозно освиркване като се стигна до неговото име. Изкоментирах на шега с приятел, че това ни кара да се чувстваме като на български стадион, но честно казано си мислех, че ще е просто като еднократна реакция на решението на Трент, което бих го разбрал донякъде. Това, което не ми хареса определено, е мощното освиркване (и то дори не основно от Коп-а) след като се появи и най-вече освиркването при всяко едно докосване на топката. Много видимо това се отрази зле не само на ТАА, но и на отбора като цяло и съвсем не случайно малко след това падна и изравнителния гол. Малко преди смяната Конър Брадли, за който между другото се пееха песни още преди мача, което пък ми хареса много, та Конър получи ЖК и може би това бе причината за влизането на Трент. Ако не е, то определено много грешно решение на Слот, защото нямаше нужда да се причинява това на Трент от една страна, от друга лично за мен това бе момента, в който този мач не бе спечелен. Много ясно се усети промяната в отбора, според мен и в самата публика в един момент. Много аналогии с други трансфери се се правят и в някои от тях има резон. Аз лично уважавам решението и желанието на всеки един играч да поеме по който път реши. Трент имаше 3 възможности - нов договор и оставане за 4-5 години примерно, нов договор с договорени клаузи за преминаване на едно или друго място и съответно постъпления към клуба, и третата - напускане като свободен агент. Той избра последното, което си мисля че е основната причина за това недоволство. Дали отива в Реал, Барса или ПСЖ - щеше да е същото, защото така направено и поставено от самия Трент, феновете усещат предателство към клуба.
 |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
Регистриран на: 05.06.2012 23:27 Мнения: 2711 Местоположение: planet earth
|

Re: Pool Mania 2024-2025 | 13.05.2025 12:37
Каквото било-било, оставете миналото, оставете емоциите... Пожелавам успех на ТАА в Реал и дано там му намерят точната позиция, защото той бек не е ! А новините за негов заместник са повече от обнадеждаващи. Ако вземем този Джереми Пинпонг от Леверкузен, това ще е надграждане на позицията. Но отляво все така ще си стои дупката около Робо, който този сезон стремглаво се спусна надолу. Ще си помечтая за Милош Керкез от Борнмът, защото и с него, отзад ставаме БЕТОН ! 
_________________ "Истинският джентълмен никога не пита жена за годините, мъж за заплатата и софиянец откъде е..."
|
|   |
|
|