Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 26.07.2026 08:25

Отговори на тема  [ 186 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Манчестър Юнайтед 2024-2025 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед 2024-2025   |   24.05.2025 12:29

Днес Ерик Кантона има рожден ден, става на 59 години.

Като малък повечето време прекарвах на вилата при баба и дядо, та веднъж бях взел един плакат на Ерик Кантона, да си го сложа на вилата. Но понеже жигулито на дядо ми винаги беше пълно с какво ли не по плаката имаше следи от засъхнали кайсии. Този плакат го пазя и до днес, макар да не е закачен никъде в момента. Тогава го закачих на тавана. Това беше едно от двете места където слушах мачове на Манчестър Юнайте по радиото, другото беше на терасата. Тогава нямаше много футбол по телевизията, а и каналите бяха пиратски, така че не се знаеше кога ще спрат. Така и стана за завръщането на Кантона на терена срещу Ливърпул за сезон 95/96. Връщам се от вилата, пускам телевизора и търся Скай, а то сигнал няма. Бях доста разочарован. Но по-късно през този сезон предаваха домакинския мач с Тотнъм, даже имаше два канала, където даваха първенството, освен Скай и един норвежки. В този мач не се виждаше как ще падне гол, изведнъж Кантона тръгна малко след центъра, слаомира като на ски писта, намери си пространство да стреля и с много точен удар матира Йън Уолкър. После за финала за купата с Ливърпул сигналът пак беше изчезнал, едни познати живеещи на "Константин Величков" и те нямаха тогава, а при тях също съм гледал много, когато при мен нямаше сигнал. И слушах мача пак по радиото, впоследствие разбира се съм гледал и целия мач. Това може би е любимкият ми момент, свързан с Кантона. При центрирането топката не му дойде добре, той се отдръпна леко назад, за да може да стреля, но въпреки това и до днес ми е трудно да си обясня как успя да нанесе добър удар от такава позиция.
За мача със Съндърланд, когато след двойно с МакКлеър прехвърли вратаря Перез, си спомням че даваха репортаж, не го даваха директно мача.
Най-неприятния момент ми е от реванша с Боруся Дортмунд за Шампионска лига през 1997. Юрген Колер изглежда добре бе разучил играта на Кантона. Имаше едно добро положение пред Кантона, но той първо си спря топката, а можеше да бие директно. Това позволи на Колер да реагира и да изчисти от голлинията.
Малко преди края на онзи сезон си бях купил една тениска на Кантона от Тайланд, която много наподобяваше на металистка, заради изображението, даже някои хора се бъркаха, че съм метъл фен. И тази тениска я имам до днес, макар да не я нося, защото е доста избеляла. После за отказването му разбрах от късните спортни новини на БНТ, въобще не го очаквах.

Това са само малка част от спомените ми сързани с Кантона, най-значимите за мен.
Ще пусна само един клип от един мач с Уимбълдън за купата. Какъв брутален шпагат направи Вини Джоунс на Кантона. Но това въобще не повлия на французина, а по-късно в този мач той вкара страхотен гол. Уау!

https://www.youtube.com/watch?v=Yru_ZF42Hzk

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед 2024-2025   |   24.05.2025 15:25

Този клип от мача с Уимбълдън е велик.! :cheers:

Един от любимите ми клипове от Албиона и футбола през 90-те.

Голям играч беше Кантона, а и попадна на правилното място в точния момент! Предполагам знаеш, че преди трансфера му в Лийдс е бил на проби в Шефилд Уензди, но не да го одобрили.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед 2024-2025   |   24.05.2025 21:34

А Платини го е предложил на Греъм Сунес, но той е отказал.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед 2024-2025   |   25.05.2025 02:27

Vendome написа:
А Платини го е предложил на Греъм Сунес, но той е отказал.

Кантона не е искал да играе при Сунес, имаха неразбирателство!

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед 2024-2025   |   18.06.2025 08:53

Попадна ми информация във Фейса за това, че след Мюнхен Реал са предложили на Юнайтед да им преотстъпят Ди Стефано до края на сезона. Това дали е вярно?

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед 2024-2025   |   18.06.2025 09:27

Да, вярно е. Според английските медии, само високата заплата на играча попречила това да се осъществи, но истинската причина всъщност била, че от ФА блокирали сделката под предлог, че по този начин щяло да се попречи на развитието на един английски футболен талант.

Вместо това, Реал се навили да играят благотворителни мачове срещу Юнайтед, без да получават сумата, която в онези години изисквали за провеждането на демонстративни мачове. Приходите отишли като помощ за вдигането на клуба на крака и за семействата на загиналите и пострадалите в Мюнхен. Изиграли са се общо пет мача на Олд Трафорд, а освен това Сантяго Бернабеу организирал и благотворителни банкети за събиране на още средства.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 186 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10