Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 18:10

Отговори на тема  [ 148 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Сериали 2025 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   25.07.2025 20:20

Ironheart (2025)
https://www.imdb.com/title/tt13623126/

6 епизода / не е подновен за сезон 2 и аз лично ще съм шокиран ако бъде

Марвел стигнаха дъното!
Оттук-нататък не знам дали е възможно измъкване от блатото, в което са такава охота сами се хвърлиха следвайки чужди интереси.
Умът ми не го побира, как е възможно такова падение? Това ли е компанията, която направи Iron Man? И Кевин Файги като изп. продуцент как е възможно да допусне подобен долнопробен боклук да види бял свят?

Доминик Торн като Рири Уилямс е същинска катастрофа. Момичето няма капчица талант и непрекъснато преиграваше. Всяка нейна мимика или жест беше 'ту мъч' Толкова много се напрягаше през цялото време, което е най-сигурният признак, че не ставаш за тази професия.
Сценарият беше потресаващо плосък, диалозите кухи. Клише до клише. Евтини визуални ефекти.
За капак ми вкарват Мефисто - един култов и велик образ от комиксите в този долнопробен сериал, а когато трябваше да го вкарат в Уанда/Вижън се правеха на интересни и тролеха феновете.
И най-лошото от всичко. Какъв пример може да бъде тази ''наследничка'' на Тони Старк? Завършен егоист, обсебена от манията за пари и че нямаш ли пари си никой. Разбира се, че целият свят и беше виновен за това, че не е богата. Реално и главният ''протагонист'' и главният антагонист бяха водени от жаждата за пари, за много пари. И двамата бяха престъпници.
Мефисто също го хиперболизираха и за пореден път унизиха всички богати хора по света, как едва ли не са си продали душата на дявола и че без неговата помощ е нямало да бъдат това което са. Толкова плоско, толкова лишено от нюанси. Това и за Тони Старк ли се отнася???
Финалът беше изключително тъп, въпреки че беше логичен и изобщо не съм изненадан от решението на г-ца Уилямс.
Дано никога повече не видя този трагикомичен антигерой във Вселената на Марвел!
-
1

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   29.07.2025 16:50

The Pitt (2025)
https://www.imdb.com/title/tt31938062/

Драма ; САЩ ; 15 епизода ; подновен за сезон 2 ; продукция на Warner Bros. Television ; Мрежа: HBO MAX
Шоурънър: Р. Скот Джемил

Изключително шоу!
15 епизода, които изгледах буквално за няма 3 дена. То просто не можех да спра... И исках още! Ама чак догодина.
Сериалът е някакъв микс между 24 и Блекхоук. 24 е ясно защо, но защо Блекхоук? Ами който е гледал този филм ще разбере.
Най-накрая медицински сериал, който да заложи основно на драмата в спешното отделение с пациентите и медицинските казуси, а не върху някакви нереални лични драми и сложни конспирации. Тук също имаше лични драми и то сериозни, но те не изпъкваха над случаите.
Хареса ми и това, че всички лекари и стажанти не бяха някакви супергерои или пък кретени. Бяха обикновени хора, които допускаха грешки, но се раздаваха и даваха всичко за пациентите. Имаше и някои хрумки, които бяха извън матрицата с клишетата и ме изненадаха приятно.
Изключителен каст и операторска работа!

Заради съвсем дребни и незначителни камъчета, които ме подразниха не давам кръгла деветка, но и по принцип аз деветки давам изключително рядко. Така че...
Един от най-добрите сериали за последните години.
Горещо препоръчвам.
-
8.5 / 9.0

Последна промяна Diavolo на 29.07.2025 16:51, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   29.07.2025 21:42

Изгледах аз сериала Йелоустоун, но не виждам мотив да гледам 1883 и 1923, след като Моника (Кейси) предава наследството.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   30.07.2025 01:19

Гледай, гледай.
Там си има нещо като индианско проклятие, че един ден земята ще се върне на истинските им собственици...
А и нямаше друга опция. Поне ще си остане резерват и чиста природа, а не увеселителен парк...
А и Кейси и Моника и Бет и Рип си имат свои си имения, така че не скъсат напълно със земята, а само с Йелоустоун.

Велик сериал. 1883 и 1923 са уникални.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   01.08.2025 21:10

Foundation - сезон 3, епизод 4
The Stress of Her Regard

https://www.imdb.com/title/tt32429257/

Отново предупреждавам, ==> Има спойлери <<==

Хареса ми епизод 4!
Още повече развиха някои персонажи и така усложниха всичко, че настана голяма главоблъсканица. Кой с кого и защо!

Най-важното от епизода в традиционните ми щрихи:

Демерзел разкрива в терапевтичен разговор с Ворелис (първия Зефир на Трантор), че тя стои зад взрива на ''Звездния мост“ в сезон 1 - акт, довел до смъртта на милиони, но от нейна гледна точка - необходим за съхранението на Империята. Така косвено е подпомогнала и оцеляването на Хари Селдън. Реално е искала да предизвика криза, която ще удължи легитимността на Империята. Освен това, взривът е бил и начин да убие множество врагове на Империята в едно движение, и най-вече да осуети независимостта на Анакреон и Теспис.
Аз бях шокиран! И не, тази хрумка не ми хареса. Никак даже.
Ворелис предполага, че Демерзел дълбоко в себе си копнее за свобода, дори за живот извън оковите си. Нов живот. Но Демерзел отрича яростно, заявявайки, че не е човек и не трябва да бъде третирана като такъв.
Когато Ворелис настоява, че вижда в нея страдание, Демерзел буквално се разпада - част от лицето и се напуква, и за момент се вижда метала под синтетичната кожа. Това е първият физически символ, че тя носи вътрешен конфликт между машина и разум с човешки елементи.

Голям обрат! Хан Причър не е потомък на Гаал Дорник, а неин любим?!
По-точно: Заедно са само от 32 дни, но реално от години, заради кратките събуждания на Гаал по време на криогенния си сън.

Прийм Палвър (висш менталист от Втората Фондация и неин първи говорител) свързва умовете на Гаал и Причър, използвайки техниката, "ментално преплитане.'' Това им позволява да споделят спомена за срещата на Причър с Мулето.
Те осъзнават, че Мулето е не просто силен и могъщ телепат - той никога не е срещал други менталисти, и това го плаши.
Прийм прави ключово наблюдение: Мулето държи на това да бъде обграден от хора - защото се чувства самотен. Това говори за емоционална уязвимост под хищния му контрол.

Остават 72 часа до ''събуждането“ на Хари Селдън (Vault-а), което ще маркира Третата Кризa от Плана.

Подсказват ни, че брат Здрач и посланик Куент имат интимна връзка.
Брат Здрач показва на Куент ''Първичния блясък“ (Prime Radiant), като опитват взаимно да споделят контрол и разбиране за Плана на Хари Селдън.

Ден задава въпрос на холограмата на първия Клеон - за Година 26. Тогавашният Клеон е убил 20 000 микогенианци, за да се добере до техни артефакти, които е подарил на Демерзел, защото е бил влюбен в нея.
Тези артефакти се оказват инструментите, с които тя поддържа тялото си - от медицински и инженерни наноботи до регенеративни функции.

Ден се отправя към Микоген - не само от лична нужда, но и в чест на Сонг, която е загубил.

Мавон, клавигерът на Ден, уж помага на Императора, но се оказва човек на Демерзел.
Взима насила със себе си своя клавигер, Мавон. Дава му от наноботите си, за да излекува дъщеря си, но след това изненадващо го убива, защото правейки се на наивен през цялото време внимателно го е наблюдавал и е разбрал, че Мавон не работи за него и не му е верен. А е бил човек на Демерзел. Той му вля от наноботите си след като го уби, за да заблуди Демерзел. Така тя ще търси един труп и ще го намери, но много късно, защото брат Ден вече ще е на Микоген.
Следва един от най-силните монолози в сериала"
‘’Никой не може да избяга от Империята, дори Императорът’’

Брат Изгрев и Гаал се опитват да избягат от Трантор.
В тунелите под повърхността, Гаал използва менталните си способности, за да заблуди преследвачите.
Успяват да се измъкнат, а Гаал разкрива съществуването на Втората Фондация пред брат Изгрев, което може да е съдбоносно за него...

Сцената на финала с моторите (докато Ден пътува към Микоген) визуално ми напомни много на филма ''Трон“ - светлини, неон, тунели и футуризъм, в стил ретро-кибер. Куулт!

Нещата наистина станаха многопластови и сложни за разгадаване. Могат да поемат във всякаква посока, но все пак спазвайки най-кардиналните събития от романите.

При мен изникват няколко въпроса след епизода.

1) Какво ще търси брат Ден в Микоген освен любовта си, Сонг? Знаейки, че всички нейни спомени са изтрити.
А дали няма да търси нещо с което да убие или подчини Демерзел? Нещо скрито на Микоген?

2) В какво ще се трансформира брат Изгрев, като най-млад от династията Клеон? Дали ще стане член на Втората Фондация (макар да няма ментални способности). Дали ще стане близък приятел с Гаал Дорник? Очевидно Империята е обречена и скоро ще падне.
Но какво ще стане с Клеоните?

3) Хан Причър дали не е ''заразен'' от Мулето? Дали не е станал несъзнателно негов троянски кон? Имаше лека подсказка в епизода по време на разговорите между него и Гаал. Честно казано по-скоро не го вярвам, но предвид непрестанните обрати, няма да се изненадам. Но не ми се иска да е така, защото между него и Гаал има химия. Но пък много би ми харесало ако се случи нещо между Гаал и брат Изгрев, защото и те стоят добре заедно. Даже по-добре от Гаал и Причър, защото последния ми е малко обсебващ.

Отличен епизод.
-
8.0 / 8.5

Последна промяна Diavolo на 01.08.2025 21:17, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   02.08.2025 22:42

Yellowstone: One-Fifty
https://www.imdb.com/title/tt18360602/

Документален филм от 2022 г. на FOX за националния парк Йелоустоун с гайд - самият Кевин Костнър.
4 епизода са. Изгледах го в платформата СкайШоутайм.
Сериалът е направен в чест на Фердинанд Хейдън и неговите колеги, които през 1872 г. успяват да убедят конгреса на САЩ да защити тази девствена и уникална земя и така се ражда първият национален парк в света. Юлисис Грант малко по-късно подписва закон с който провъзгласява тази земя за защитена.

Кевин Костнър ни води през чудатостите в Йелоустоун следвайки дневниците на пионерите от 19 век.

Сериалът е уникален! Има толкова много спиращи дъха гледки, все едно се чудиш дали изобщо сме на планетата Земя. Страхотна красота. Природа, феномени, реки, езера, гейзери, гори и толкова много животни.

Горещо препоръчвам.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   03.08.2025 09:03

Diavolo написа:
Гледай, гледай.
Там си има нещо като индианско проклятие, че един ден земята ще се върне на истинските им собственици...
А и нямаше друга опция. Поне ще си остане резерват и чиста природа, а не увеселителен парк...
А и Кейси и Моника и Бет и Рип си имат свои си имения, така че не скъсат напълно със земята, а само с Йелоустоун.

Велик сериал. 1883 и 1923 са уникални.

Чета, че щели да правят и 1944, но трябва в един момент да се спрат, за да не се получат бълвочи.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   03.08.2025 12:16

Да, с Матю Макконъхи.
Няма как да има бълвоч, защото Шеридан е невероятен майстор на сценария. Той просто буквално няма слаб сериал. Това е шокиращо. :)

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   03.08.2025 13:43

Всяка тема си има изчерпване и ако се прекали със спинофи, неибзежно идва някой слаб такъв.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   03.08.2025 22:01

Пусни си 1883, няма да съжаляваш. Велик сериал.
И после 1923
Уникални са

:)

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   03.08.2025 22:04

Почнах първия, на 4 епизод съм.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   04.08.2025 01:20

Е, как е, харесва ли ти?

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   04.08.2025 06:57

Да, но още далеч от развръзката.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   04.08.2025 20:14

Изгледах Tales of the Walking Dead (2022)
https://www.imdb.com/title/tt15669534/

Антология / 6 епизода

Дано за сезон 2 си вземат поука от критиките (напълно основателни) и да разказват истории от Живите мъртви, а не за някакви свръхестествени щуротии.
Не съжалявам, че го гледах, но половината епизоди бяха абсурдни и изобщо не на място.

Най-много ми харесаха епизоди 1 и 4, които ги слагам почти на едно ниво.
Ето такива епизоди ако правят, цена няма да имат. Интересни истории с хора-чудаци, с нещо по-различно, нещо любопитно, което да грабва вниманието и да се чудиш после какво ли се е случило с тези герои и как са сега?
Епизодът за Алфа (само този епизод беше за някой познат на нас герой от титуляното шоу майка) го слагам на 3 място и това е.
Другите три епзиода не ми харесаха.
Епизод 2 с повтарящия се цикъл го слагам на 4 място.
Последният епизод с призрака (или дамата в бяло) го слагам на 5 място и на последното 6 място е изключително тъпия и дразнещ 5-ти епизод, който май само режисьора си го е разбрал.

Общата ми оценка е 6. Великодушен съм.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   08.08.2025 15:05

Foundation, сезон 3, епизод 5
Where Tyrants Spend Eternity

https://www.imdb.com/title/tt32429266/

Пореден добър епизод. Много кратки ми идват епизодите (45-50 мин.), ще ми се да бяха по час, но пък продукцията е скъпа, а епизодите са все пак 10, а не 6 или 8.

--> Има спойлери <--

Започвам традиционно с моите щрихи от епизода / най-важното, както и моите размисли успоредно с това.

Много бързо Демерзел разбра за измамата на брат Ден, но го отписа. ‘Той няма да ни безпокои повече и няма да се завърне.’ При положение, че е уязвим без наноботите си, тя явно го зачеркна. Интересно е дали брат Ден ще умре или ще намери своето щастие далеч от имперските тегоби.
Брат Изгрев обаче е много по-ценен за Демерзел като бъдещ командващ Клеон. Тя каза, че лично ще се погрижи за него...

Лорд Индбър затвори ''непокорният си син'' - Хан Причър.

Торан Малоу, Байта и Магнифико не успяха да акостират на Нов Терминус и по неволя кацнаха на родния за Торан Малоу, ‘Хейвън’ - трудно кацане след като бяха свалени от орбиталната защита.
Чичо Ранду Малоу (внук на Хобър Малоу), предводителят на търговците срещу Фондацията ги приюти.
Байта очарова сприхавия Ранду и го убеди да отиде с тях на Нов Терминус, където да преговарят с Индбър. Идеята и е да използва Магнифико и неговата вълшебна музика като ключ към напредък в преговорите.

Гаал показа на Изгрев, своята ‘Зигота’
Там е съхранена ДНК памет на нейната дъщеря Салвор, което ще се роди отново...
Преди да потеглят към Кларион, Изгрев изпрати видеосъобщение до брат Здрач, в което искрено съжали за ‘предателството си’ спрямо него, Клеоновата династия и Империята.

Гаал Дорник и брат Изгрев се насочиха към станция Кларион (близка до Калган), където Изгрев ще се опита да изнуди консул Винод Тариск да застане на негова страна по отношение на обсадата над Калган.
Тариск има влиянието да убеди голяма част от съвета да гласува 'ЗА' обсадата.
Зера, член на Втората Фондация, помагаше на терен на Изгрев.

Изгрев дали не прекали? Уби случайна жена - любовница на консула, само защото е чула разговорът им.
В крайна сметка брат Изгрев се наложи над съвета и с помощта на Тариск имперската флотилия ще бъде изпратена на Калган.

Обсадата бе направена много бързо след взетото решение, но Мулето се включи с видеовръзка в реално време и обяви, че той и свитата му са напуснали Калган още преди флотилията им да мине през портала, ‘Златен кон', който вече е негов (всичко това видяхме в епизод 3).
Мулето унищожи Калган пред очите им, използвайки Кобалтова енергия - т.нар. 'синя смърт'
Той не само унищожи цялата планета, но и флотилията на Империята. Всички портали временно се изключиха - няма път за бягство или помощ. Само с един ход Империята беше поставена на колене.

Разбра се, че Гаал е подозирала за провала на Империята на Калган и унищожаването на флотилията, но не е била на 100% сигурна. Само е предполагала, че Мулето ще използва портала и ще избяга, но залагайки капан на Калган.
В името на голямата политическа игра Гаал жертва цяла една планета?! Как изобщо това може да и се размине? Защо толкова кардинални решения ни се показват набързо и с по две изречения???
И трябва ли ние да простим на Гаал? Убий 100, за да спасиш 1000? Това да не са ябълки и круши???
Нейната игра е Империята да отслабне и изчезне, както е предвидено от Хари Селдън. Така Фондацията ще изпъкне повече. Трябвало видиш ли да се съхранят митичните кораби, планетите-житници и колкото се може повече хора глобално.

Империята вече е сериозно уязвима без армадата си и е въпрос на време съветът да изземе властта и да сложи край на Клеоновата епоха. Целта на Гаал е да направи обсада на Мулето на Трантор, а не на Калган, които така или иначе били обречени и нямали шанс срещу Империята.
Как, Гаал го разбра и откъде е толкова сигурна, след като Мулето е аномалия и за него психоисторията не казва нищо?

Брат Изгрев не можа да и прости и не се върна при нея. Явно реши да се завърне на Трантор.
Тариск издебна Изгрев пред отворения шлюз на кораба и отчаян стреля, което предизвика взрив и двамата бяха изхвърлени в космоса. 100% брат Изгрев ще оцелее, тъй като е защитен с костюм, а отделно има своите наноботи.

Демерзел се качи неканена на кораба на Гаал. Какъв край само на епизода! :-)

Какво разбрах и мисля за 'Зиготата' и Кобалтовата енергия или т.нар. 'Синя смърт'

Зигота:
Стъклена капсула съдържаща - биологично-генетичен 'архив' на Салвор Хардин. Тя ще се роди отново, когато дойде моментът.
В научно-фантастичен смисъл това напомня класическите идеи за клониране и генетично съхранение, но с добавка на нещо почти свръхестествено - тук 'ДНК паметта не е само генетичен код, а включва и спомени и опит, което е чисто фантастична концепция, но типична за Азимовския свят.

Синята смърт (поради синята светлина, която отделя):
Кобалтът в реалния свят е силно радиоактивен метал, но в сериала 'синята смърт' е изобразена като енергийна, унищожителна сила с огромна, всепомитаща мощ.
Тя е оръжие за масово поражение, способно да предизвика верижна реакция, която буквално разрушава целия планетарен щит и повърхност за секунди. Мощта и е много по-голяма от атомните бомби и е по-скоро еквивалент на бомба, използваща антиматерия, което също си е чиста научна фантастика.
Смъртта поне е бърза - един миг и вече те няма.

Разбира се, няма смисъл да пояснявам, че нито ''зиготата'', нито ''кобалтът'' като оръжие съществуват в романите на Азимов.

Генерално давам по-ниска оценка от традиционната си (варираща между 7.5 и 8.5), защото прекалено бързо се случиха някои събития, а и въпреки че визуално епизодът стои уникално, оръжията за масово поразяване не кореспондират много с философията на Азимов. Но разбирам защо го правят - така сериалът става по-ефектен и по-привлекателен за младата публика. Лошо няма.
-
7

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   08.08.2025 15:54

Приключих с 1883 и 1923, добри са, като първият ми хареса повече. По-реалистичен ми се стори.

Започнах Landman, звучи обещаващ в първия епизод.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   09.08.2025 01:06

Радвам се, че ти харесаха.
Ландмен е велик. Много реалистичен. Много напомня на роман на Артър Хейли. :)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   13.08.2025 21:40

Cobra Kai (2018 - 2025)
https://www.imdb.com/title/tt7221388/

Продукция на Нетфликс / 6 сезона / 65 епизода

Сериалът приключи. Беше сложен край.

Сериалът продължава историята на култовия филм от 1984 година - ''The Karate Kid''

За мен този сериал ще остане в историята. Много любим, един ден с кеф ще си го повторя.
Гледа се на един дъх. Култов сериал. Прекрасен каст.

Горещо препоръчвам.
-
8.0 / 8.5

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   14.08.2025 07:59

За MobLand не знам дали някой е писал, но препоръчвам. Кримка в стил Гай Ричи. Неслучайно той е режисьорът на първите два епизода.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 2025   |   14.08.2025 14:22

Писах ревю. Някъде на предните страници.
Добър е.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 148 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща