Българските клубове в ЕКТ 2025-2026
| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 23.07.2025 23:49
Кога съм казвал, че Карабах са пътници бе човек? Аз даже съм играл за тях. Какви ги блещиш? Аз съм ти писал, че Арда и Черно море са пътници, какви Карабах, какви 5 лева? 
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 24.07.2025 01:26
Aз нищо не блеща - само те чета. Ето, цитирам те: И после казваш: Тук може би грешно съм те разбрал - сега се замислих, че Лудогорец ще са паднали и ще играят срещу паднал - Шелбърн. Но първоначално ми прозвуча, все едно Делиормана ще играят с победителя от Шелбърн - Карабах (обикновено отпадаш от по-горния турнир - ШЛ - и играеш с победител в по-долния - ЛЕ (в случая)... ОК - моя грешка, ама признай си: не е особено ясно написано от теб. А за Левски: Не съм убеден, че Сабах ще бъде преодолян (особено пък лесно) от сините...
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 24.07.2025 07:24
Да, объркал си се. Абе чудя се аз посред нощите какви ги плещи тоз младеж, а то какво било Когато бързам така се изразям, бързо, кратко. Точно така, ако Лудото падне от Риека, което не вярвам отива на загубилия от азерите и ирландците. А те Шелбърн ще ги елиминират и със затворени очи, така че в най-лошия случай Лудогорието имат гарангтиран плейофен мач за влизане в шампионската фаза на Лига Европа.
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 24.07.2025 22:35
Левски нямал никакъв шанс  аз не видях Брага да са по-класни и всичко ще се реши в Португалия. Вилито беше да стадиона и гледаше сина си.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 24.07.2025 22:49
Левски 0:0 Брага Равностоен мач. Без чисти положения и пред двете врати. Левски според мен играха на максимума на възможностите си, а и точно в момента са в топ форма, браво на треньора за което. Брага разочароваха, но това им е първи официален мач все пак. Назад са с подготовката. А и на тази разорана нива на Герена нямаше как да покажат бързината и техниката си. Браво на Левски. Точката си е точка срещу отбор, който е много по-скъп и добър от тях.
Арда 0:0 ХИК Хелзинки Арда бяха по-добрият отбор и заслужаваха победа с 1:0, но вратаря на финландците ги измъкна. Не очаквам някакви чудеса от Арда. В Хелзинки на изкуствения стадион има опасност да ги смачкат с физика и директен футбол. Обидно малко публика в Кърджали, това е направо скандално.
Черно море 0:1 Истанбул Башакшехир И моряците надскочиха себе си по подобие на Левски и според мен по-добре от това не могат да играят, но срещуе себе си имаха много по-добър отбор. Разликата в класите си личеше, а турците показаха и добра физическа форма. Турците можеха да бият и с повече, но пък от друга страна последните 20 минути си бяха изцяло за Тича, които удариха и греда. Никакъв шанс за варненци на реванша.
Като теглим чертата два любопитни факта: Общо четирите ни отбор в Европа (Лудогорец, Левски, Арда и Черно море) не вкараха нито един гол?! Но от друга страна получиха само 1 гол.
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 25.07.2025 01:06
Рано е още май за отваряне на тема за ЕКТ, затова тук да отбележа няколко интересни факта:
Бешикташ на Оле Гунар срещу Шахтьор на Арда Туран - 2:4 за гостуващите украинци. Другият интересен резултат в ЛЕ беше хикса на Хибърниън като гост на Мидтиланд (1:1). В ЛК пък АЗ Алкмаар паднаха като гости от финландския Тампере Илвес 4:3, за отбелязване са и Спарта Прага, които бяха победени в Казахстан от Актобе (2:1). И може би изненадваща е и победата на югозападните българи от Вардар у дома в Скопие над Лозана с 2:1.
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 31.07.2025 00:08
Браво на Лудогорец. Елиминираха Риека и следващата спирка е Ференцварош. Първият мач е в Разград следващата седмица. Дори и да отпаднат от унгарците (които са леки фаворити според мен) вече имат гарантирано участие в шампионатната фаза на Лига на конференциите, така че си гарантират европейски мачове до края на 2025 г. Риека видимо отстъпваха чисто футболно на Лудогорец и решиха да компенсират с доста груба игра, така че справедливо бяха посечени от съдиите. Лудогорец дълго време имаха човек повече, след това двама човека повече, но и бяха много изнервени предвид големия залог. Неминуемото обаче се случи през второто продължение.
|
|   |
|
 |
|
cori88
(Dune Warriors)
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 31.07.2025 08:18
Видимо Риека не бе на нивото което сме свикнали да виждаме като Хърватски шампион. Лудогорец седеше добре на терена и чакаше свойте шансове. Годините на растеж показаха , че опита се изгражда всяка година и като направим справка с предните двубой на Лудогорец с Динамо , тогава картоните бяха за нашия тим. което доказва, че няма как да се събудиш и да станеш фактор на терена , само за това че си налял едни милиони някъде, просто трябва време и работа. За първи път от 20 години в толкова ранна фаза отпада представителя на хърватите.
_________________ " За да се бориш с чудовища, понякога трябва и самият ти да станеш чудовище."
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 01.08.2025 09:28
Много силен мач на Левски и на Арда вчера. И двата отбора имат преодолими съперници, така че могат да додрапат до пелйоф.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 01.08.2025 13:09
Браво на Арда. За първи път в историята си елиминират противник в Европа. Исторически момент за тях и малкото им фенове в Кържали. За мен това е акцентът от цялостното представяне на българските отбори в Европа този сезон. Арда не играха процентен футбол като Лудогорец, нито защитен като Левски, а се надиграваха и атакуваха. И можеха да вкарат много голове и в двата мача. Браво и респект.
За Черно море какво да кажа. Най-лесното е да бъдат съсипани от критика, но истината е, че техният съперник беше най-лошияъ възможен. И не мисля, че който и да е български отбор би се справил с Истанбул. Там има една много силна тройка, но след нея има поне още 2, 3 клуба, които могат да спорят с нашия Лудогорец например и то успешно.
Левски логично и очаквано загубиха срещу Брага, но не в редовното време както се очакваше, нито с голям резултат, а достойно. Скъпо продадоха кожата си. Веласкес ги е научил на страхотна дисциплина и игра в защита, както и уплътняване на зоните. Въпросът е в атака, защо се получава толкова малко. За 240 минути футбол срещу Апоел и Брага само 1 гол и то дошъл при игра 11 на 10. Брага заслужено продължават напред, но в една паралелна вселена онова положение на Сангаре влизаше и португалците можеха да си заминат. Левски имаха още един шут на Лима, който по-скоро го достраша и се опита да се отърве от топката и една много хубава контра, но футболист на Брага изби топката преди Марин Петков да я шутира. Срещу Сабах, Левски вече ще е фаворит и да видим там какво лице ще покажат, защото вече не върви да се играе за 0:0 и ако стане нещо напред да ги излъжем.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 04.08.2025 16:32
Не коментирате жребия ама:
Лудогорец падне или бие ще играе срещу победителя или загубилият от Шкендия - Карабах Барабах. Така че при евентуална загуба от Ференцварош, бараж с Шкендия и според мен ЛЕ си е абсолютно реалистична като миналата година.
Левски ако бие азерите отива на АЗ Алкмар (или Вадуц ако стане чудо ама надали), та според мен са до тук, което си е повече от достойно.
Арда ако бие Жалгирис отива на Раков или Макаби Хайфа.
Горе долу нещата са като предната година - 1 отбор в групите и то вероятно пак в ЛЕ.
Последна промяна bai Momchil на 04.08.2025 16:32, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 04.08.2025 19:06
Съгласен съм, но една корекция - миналата година Лудоселец игра в ЛК.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 04.08.2025 20:25
Лудогоред срещу Карабах си има шансове, освен ако психологически онази седмица не им тежи. Но пък ако загубят от Ференцварош ще играят с Шкендия (не вярвам да отстранят азерите).
Левски няма никакви шансове срещу АЗ Алкмаар
Арда съшо отпада, независимо дали ще играят срещу израелците или поляците.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 04.08.2025 22:40
Това изобщо не е верно. Игра си в груповата (основна) фаза на ЛЕ.Провери.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 07.08.2025 00:11
Логично и справедливо равенство с оглед показаното на терена между Лудогорец и Ференцварош. Черната ни серия като домакини срещу унгарските отбори продължава.От 2003 г. нямаме победа над тях. Тогава Марек победи с 3:2 Видеотон след сребърен гол в продълженията дело на Муджири (да имаше и такова чудо във футбола) и продължиха напред в Интертото. Лудогорец имаха две чисти положения, но не успяха да вкарат. Но и маджарите имаха няколко добри положения. Очаквах повече от Лудогорец, все пак бяха домакини. В Будапеща с подобна страхлива игра не ги виждам.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 07.08.2025 08:53
Ференцварош бяха по-добрият отбор на терена, ако на реванша нещата са същите ще продължат. Тоя Видал е баси мухоглава. Дадат ли му топката и само търси да бие. Супер неефективен.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 07.08.2025 23:31
Добър ден за родните отбори. Две победи с по 1:0, а общо трите ни представителя в Европа не допуснаха гол. Прави впечатление, че в този европейски сезон изключително трудно вкарваме, но още по-трудно допускаме голове. Е, изключение е Черно море. Арда имаха шанса да останат с човек повече още от съблекалните, но има го и това във футбола. Тяхна първа и историческа победа в Европа (предния двубой с ХИК не се брои, защото дузпите не се гледат). Левски много се измучи срещу посредствения отбор на Сабах, които са на нивото на нашето Берое или малко по-добре. Не знам защо проспаха цяло първо полувреме. Видя се, че азерите като ги натиснеш и са шаш и паника. Не очаквам проблеми за Левски на реванша, но срещу АЗ Алкмаар, абсолютно никакъв шанс няма Левски.
Последна промяна Diavolo на 07.08.2025 23:31, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 08.08.2025 09:34
До тук най-слабо се представя Лудогорец. Изобщо не е убедителен. С Минск и Риека допусна изравняване. Особено с Минск беше скандално, след като водеше с 1:0 на реванша (2:0 в общият резултат). С Ференцварош супер неубедителен като домакин. Според мен унгарците имаха повече шансове. Левски се представя най-стабилно до тук. Дяволе, свали червените очила. Много стабилен в защита, но ялов в нападение. Реално щеше да направи 5 мача поред 0:0. вчера все пак вкара гол в 98-мата минута. Тоя Сангаре много го хвалят левскарите, ама май по-добре, че им се контузи. Бахти и катъра. Същият кат нашите Бето и ДКЛ  Тоя Сула от Спартак дето влезна, центрира супер корнер, според мен ще е голямо попадение. Фабиен не ми хареса. В защита обаче са доста стабилни. С Брага играха супер. Иначе съм съгласен, че с АЗ нямат шанс, но представянето до тук е повече от добро. Арда. Значи цялата тая истерия покрай Арда е само щото играят с доста българи в състава и видиш ли всичкият хора на тия дето си мислят, че с БГ в състава може да направиш нещо им идва дюшеш това като аргумент. Само че... ако Арда бяха изтеглили жребий като Морето например, къде щяха да са сега? Две загуби и вкъщи. Ок с ХИК направили 2 силни мача (само вторият го гледах). Да вторият беше доста добър, но се класираха с дузпи, не ги биха реално. Както Дявола много добре подсказа - първата им победа дойде вчера. А вчера - първо пак късмет в жребият, второ луд късмет с ЧК от съблекалнята. И цял мач с 10 човека играха супер страхливо. Тия от Литва даже повече нападаха. И вместо да ги хванат и опукат едно 2,3 на 0 и да си решат мача, те ги е страх. И ся мача е отворен, щото в Кърджали тия ботушари може и да вкарат някой гол и аре пак дузпи.  И тоя късмет им продължава щото на баража пак ще имат не чак толкова труден съперник какъвто е АЗ и какъвто беше Брага. Та да, изобщо не съм съгласен с всеобщата еуфория.
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 08.08.2025 10:40
Сула не е от Спартак, а от Черно море и им беше най-добрият футболист в последно време, аз много го харесвам и се радвам, че го взехме. Назад е с подготовката, като влезе във форма очаквам да се впише много добре.
За Арда не съм съгласен, още от миналата година са много приятен отбор, който играе много хубав футбол. Това, че са основно с българи е бонус, и наистина доказва, че е възможно, ако българите ти са точните. Сега лятото си тръгнаха трима от най-добрите им футболисти - Стаси, Боби Цонев и Офор и те успяха да ги заместят перфектно с Вутов и Карагарен (и двамата според мен са по-слаби от напусналите, но все пак се вписаха и играят добре). Явно Тунчев е добър треньор, а освен това е много симпатичен, умерен и говори разумно, така че е нормално хората да ги харесват.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Българските клубове в ЕКТ 2025-2026 | 08.08.2025 11:14
 |  |  |  | spurs написа: Сула не е от Спартак, а от Черно море и им беше най-добрият футболист в последно време, аз много го харесвам и се радвам, че го взехме. Назад е с подготовката, като влезе във форма очаквам да се впише много добре.
За Арда не съм съгласен, още от миналата година са много приятен отбор, който играе много хубав футбол. Това, че са основно с българи е бонус, и наистина доказва, че е възможно, ако българите ти са точните. Сега лятото си тръгнаха трима от най-добрите им футболисти - Стаси, Боби Цонев и Офор и те успяха да ги заместят перфектно с Вутов и Карагарен (и двамата според мен са по-слаби от напусналите, но все пак се вписаха и играят добре). Явно Тунчев е добър треньор, а освен това е много симпатичен, умерен и говори разумно, така че е нормално хората да ги харесват. |  |  |  |  |
Айде да те питам кое точно е възможно? Ако не беше проблема със Зингаря, щяха ли Арда да играят в ЕКТ? Те дори и с проблема със Зингаря пак бяха на косъм, просто нещата дето се случват в ЦСКА са необясними. При нормално развитие на първенството, Арда щяха да са извън четворката. Така че ставало, ама като става що топ отборите не взимат Стати, Цонев, Витов и сие?
|