Манчестър Юнайтед Сезон 25/26
| Автор |
Съобщение |
|
Prototype_Iblis
(The Grizzlies)
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 29.08.2025 09:43
 ей това вече приказка, голям фен му бях, легендата на Спартак Пл., въпреки че игра супер в доста наши отбори и началото на 90-те беше направил един извънземен сезон за Левски. Жалко, дори и да се случи чудото и някога България да започне да "произвежда" отново класни футболити имаме 0% шанс те да ни радват в А-група!
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 30.08.2025 03:18
Не само фаловете, а и решителните голове срещу Югославия!
 |
|
albertz
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 31.08.2025 00:15
Не съм гледал мача днес, слушах го по радиото, а вечерта гледах и разширен репортаж. Но на база впечатленията ми ще направя някои изводи.
- Изглежда за първи път от сезон 2019/20 се възстановява инициативата "дай дузпа, спаси Манчестър Юнайтед". Но тогава отборът на Солскяр имаше и футболни аргументи и стигна до ШЛ, докато сега не знам докъде ще стигнe. След мача с Фулъм сега дадена, но отменена дузпа през първото полувреме, и дадена такава дълбоко в добавеното време, като в английския футбол рядко се свирят подобни нарушения. Да, имаше задържане за фланелката на Амад, но за мен това не беше достатъчно, а и Амад доста подчерта контакта.
- Цялостното поведение на играчите, езикът на тялото отново бяха доста разочароващи. Това най-ясно се видя при първия изравнителен гол на Бърнли. Нямаше кой да "бие" играчите на Бърнли, още преди топката да стигне до наказателното поле, а същевременно там се бяха наредели 5-6 играчи с червени фланелки, които бяха абсолютни статисти и играч на Бърнли вкара необезпокояван. После много тънка засада, при незачетения гол за гостите, отново липса на интензитет и закъснели действия. Много лоша подредба при втория изравнителен гол, който беше напълно предотвратим.
- Към позитивното Юнайтед направиха някои хубави атаки, като тази в края на първото полувреме, когато Амад пропусна. Но подобни атаки трябва да станат рутинни, да има повече изработени положения, тогава ще се създаде навик и те да бъдат реализирани.
- Мейсън Маунт няма никакъв късмет с контузиите, откакто дойде в клуба, но си мисля че колкото повече играе, толкова повече ще се подобряват представянията му. Пишейки това, днес той пак има някакъв проблем, както и Куня. Но в трите шампионатни мача досега Маунт показа интересни неща.
Отборът до 18 години победи Дарби Каунти като гост с 4-0. Големият талант Джей Джей Гейбриъл вкара първия си хеттрик за клуба. По-рано четох, че ще го поканят да тренира с първия тим, не знам дали вече се е осъществило. Капитанът Ибрагимов добави още един гол от дузпа.
Женският тим победи Хамарби с 1-0 и продължава към следващия квалификационен кръг в ШЛ. Единственият гол вкара Елизабет Терланд, като приноса ѝ в този квалификационен турнир в Стокхолм е четири гола. Селин Бизет центрира остро в наказателното поле отдясно, Мелвин Малар достигна топката в другия край и я върна към центъра на пенала, където Тери я засече отблизо.
Последна промяна albertz на 31.08.2025 00:21, променена общо 3 пъти
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 01.09.2025 20:27
Манчестър Юнайтед е на път да вземе вратаря Сене Ламенс, като изглежда остават само медицинските прегледи. Коментарите около него бяха, че няма да е титуляр, а по-скоро ще е инвестиция за близкото бъдеще, но аз не съм убеден, особено при формата която показват Байъндър и Онана. Ще бъде интересно и дали някой от двамата ще напусне, но аз се съмнявам. Логично при този вариант интереса към Мартинес от Вила отпада, въпреки че последните договориха Джейдън Санчо под наем.
Женският отбор ще играе с норвежкия Бран за място в груповата фаза на Шампионската лига.
Отборът до 21 години победи вчера следобед Ман Сити с 2-1 като домакин. Чидо Оби Мартин се пребори за една топка в края на първата част и откри резултата. Сити изравниха през втората част, но влезлия като резерва Амир Ибрагимов донесе победата на своите. Амир се разписа и предния ден за отбора до 18 години. Шон Лейси показа настоѝчивост по десния фланг, центрира ниско и остро, вратарят на Сити се опита да улови топката, но не успя, а дагестанецът отблизо я засече в противниковата врата.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 01.09.2025 21:53
Уж Мартинез беше почти сигурен, а накрая тоя белгиец. Клубът ли го е предпочел или нещо не са успели с Мартинез? Ако е първото, за мен е шокиращо, така да изпуснат уникален вратар.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 01.09.2025 22:26
Както аз интерпретирам нещата от написаното, то са преговаряли и с двамата и с който първи се е получило с него са подписали. На едно място писаха, че искат и белгиеца, както и Мартинес, но при това положение поне един от сегашните вратари трябваше да напусна, а явно не се е получило. Но белгиецът от дълго време беше спряган за трансфер в клуба. Не знам дали това означава, че им е бил първи избор.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 01.09.2025 23:03
Всъщност аз не съм го виждал тоя белгиец, може и да е добър. Просто за мен Мартинез е най-добрият вратар и се учудвам, че Юнайтед (а и никой друг голям всъщност) не го взе.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 02.09.2025 01:01
най-добрия ???  Ако говорим само за дузши може да имаш някакво право, ама като цялостен вратар абсурд. И Куртоа и Донарума, че дори и новия на Барса, а има и други.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 02.09.2025 01:32
Еми това е моето мнение, не само на дузпи (там е ясно, че номер едно е Вуцов :) ), а генерално като влияние върху мачовете на отбора си според мен Мартинез е най-добър. Съгласен съм, че и Донарума и Куртоа също могат да претендират, новия на Барса не знам, никога не съм го виждал, така че не мога да кажа нищо за него.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 02.09.2025 07:44
Мартинес е топ селяк и топ вратар, но чак номер 1. Аз си държа на Алисон. :) Донарума е зле с играта с крака и имам съмнения, че ще се впише в Сити.
Последна промяна Vendome на 02.09.2025 07:45, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 03.09.2025 16:05
Отборът до 21 Години на Манчестър Юнайтед завърши 1-1 с отбора на безработните футболисти, на базата в Карингтън. Динамичен мач, младите момчета на Юнайтед трябва да съжаляват, че не го спечелиха. Но и те не бяха с най-доброто, въпреки че личаха имената на вратаря Мърдок, защитника Камасон, Сам Мадър, Джак Флечър, голмайстора в мача Шей Лейси, когото аз прекръстих леко наскоро:) Освен тях окото ми хвана Джуниър Браун, Ако не бъркам първото име. Има качества, но много се увлича по индивидуалната игра, но нормално, още е малък. За играчите без контракт откри Конър Уикам с хубав прехвърлящ удара от центъра, за което и Мадър имаше вина. Юнайтед изравниха чрез Шей Лейси. След къс корнер топката попадна в него и той я завъртя фалцово.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 03.09.2025 23:39
Гледам агента на Ламенс, удивително прилича на Тен Хаг. Даже нали го уволниха от Леверкузен, викам да не се е върнал под някаква форма. Но не е. Веднага го почнаха новия вратар в английските медии, как от Лийдс и Съндърланд се били отказали от него по-рано през прозореца. Но всъщност е бил скъп за тези два отбора. Мисля си, че Аморим няма да сбърка, ако го пусне да дебютира на "Етихад". Навремето и Масимо Таиби дойде без голям опит в клуба, макар да бе играл в Серия А, но направи дебюта си на "Анфийлд". И въпреки, че в последствие нещата не се развиха добре за него ( а и стандартите в клуба тогава бяха съвсем други), то в онзи мач имаше не малка заслуга за победата.
И понеже съм на тема вратари, последното което прочетох за Емилиано Мартинес и неосъществения трансфер в Юнайтед е, че е щял да излезе два пъти по-скъпо от Ламенс с постоянен трансфер, а и заплатата му е много голяма.
Скоулс пък критикува клуба, че не са взели Донарума, но аз одобрявам това решение. Джиджо си е л.йно, макар и да е добър вратар. А атмосферата в Юнайтед и без това не е много здрава, така че нямаше нужда от още едно л.йно. Клубът тъкмо разкара няколко.
Последна промяна albertz на 03.09.2025 23:42, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 04.09.2025 01:17
Грейс Клинтън почти сигурно ще заиграе в Сити. От Юнайтед са ѝ предложили нов контракт, но тя е отказала. От клуба са предпочели да вземат пари за нея, вместо да я пуснат като свободен агент следващото лято. В отделна сделка, а не като замяна се очаква юношата на небесносините Джес Парк да премине в Юнайтед. Сити печели от тази сделка, но червените нямат голям избор. Могат само да се надяват Парк да заблести при тях. Но дори и да не я вземат лично за мен няма голямо значение.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 08.09.2025 11:56
Андре Онана отиде под наем в Трабзонспор за сезона. Няма сума за наем, като предполагам ще му покрият заплатата. На едно място даже четох, че там ще взима и повече, заради бонусите. Но не вярвам за него да има повече бъдеще в Юнайтед. Има критики, че Юнайтед остават Без опитен вратар, като не знам защо се подценява Хийтън. Това че треньорите не му гласуват доверие, не значи че не може да пази. Да, минал е зенита си, но какво от това. Отделно, мисля че ако на Байъндър му се дава повече игрово време, то той ще изчисти грешките си. Ще бъде интересно кой ще е титуляр в близко бъдеще.
В Събота се изигра благотворителен мач между Селтик и Манчестър Юнайтед в Глазгоу, като Димитър Бербатов вкара един от головете за тима при равенството 2-2. Юнайтед загуби впоследствие на дузпите, но в такъв мач не резултата е най-важното. Митко имаше възможност да се събере с някои от старите си съотборници, като Нани и Карик. Головете от мача не съм ги видял, на клубния сайт имаше кратко видео обръщение от Бербатов.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 10.09.2025 15:21
Интересна статистика за Сити-Юнайтед
-Юнайтед е изиграл 196 официални мача със съперника си, като е спечелил 80, завършил е наравно в 55 и е загубил 61. Това прави успеваемост от 41%.
- Уейн Руни е вкарал най-много голове за Юнайтед в дербито - 11 от 25 мача. Сър Боби Чарлтън има 9, а Ерик Кантона 8.
- Райън Гигс има най-много изиграни мачове срещу Сити - 37. Давид ДеХеа е с 28, а Сър Боби Чарлтън с 27.
- Сър Алекс Фъргюсън е водил тима в най-много дербита - 47. Лес Макдауъл е рекордьор за Сити с 26, а Пеп Гуардиола има мач по-малко.
- Четиринадесет играчи на Юнайтед са били гонени в дербито. Кристиано Роналдо е единственият играч на Юнайтед, който е гонен два пъти от игра. През 2006 и 2008.
- Четирима играчи на клуба имат записан хеттрик срещу Сити. Първи е Ричард "Дик" Смит през 1894, следват Джо Спенс през 1921, Алекс Доусън през 1960 и Андрей Канчелскис през 1994.
- 196-те дербита на Манчестър са играни на следните стадиони. На "Олд Трафорд" - 85 пъти, на "Мейн роуд" 53 пъти, на "Етихад" 25 пъти, на "Хайд роуд" 17 пъти, "Банк стрийт" 9 пъти, "Уембли" 5 пъти, "Норт роуд" веднъж и "Брамъл Лейн" веднъж.
Последна промяна albertz на 10.09.2025 15:23, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 14.09.2025 22:44
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 14.09.2025 23:55
Гледах мача, няма и едно нещо, от което да съм доволен.
Преди мача бях оптимист, и заради слабата форма на Сити, и заради добрите резултати срещу тях през миналия сезон.
Първото полувреме за мен беше много слабо, като и двата отбора изглеждаха неубедително. Но Сити видяха, че Юнайтед са като безопасна игла в атака, играта им няма как да им донесе неприятности. Гражданите се успокоиха и заиграха по своя начин. По-футболните неща категорично дойдоха от тяхна страна, а нямаше да е незаслужено, ако бяха победили и с по-голям резултат. Юнайтед от своя страна не изневериха на импотентния си, скучен футбол. Два дена да бяха играли, нямаше да вкарат гол. Поне до първия гол на Сити нямаше разкъсване на линиите, имаше добра тактическа дисциплина. След това дойде познатия хаос. Рубен Аморим показва пълна липса на професионализъм, като толерира сънародника си Фернандеш, за сметка на други играчи. В тази си форма Бруно трябва да е резерва, абсурд да е капитан. Остава отворен въпроса какви са мотивите му да остане в отбора, след като на всички е ясно, че така или иначе това е подледния му сезон. С треньори от битака няма как да се надяваш на нещо. Солскяр, Тен Хаг, Аморим, въобще не успяха да отговорят на изискванията на този клуб. Ако шефовете смятат да я карат така, по-добре да се махнат всичките. Омар Бареда докара Аморим миналия сезон, а сега го пази, за да му е бушон, да не го отнесе той. Сити пуснаха с лека ръка Бареда, Юнайтед го приютиха. Време е да си ходи, на първо място той. Ако някой вярва на приказките му, че през 2028 клуба ще се бори за титлата, значи не е наред с главата. Юнайтед едва ли ще изпаднат, но с подобни представяния пак ще са в долната половина на таблицата.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 15.09.2025 06:42
 |  |  |  | albertz написа: Гледах мача, няма и едно нещо, от което да съм доволен.
Преди мача бях оптимист, и заради слабата форма на Сити, и заради добрите резултати срещу тях през миналия сезон.
Първото полувреме за мен беше много слабо, като и двата отбора изглеждаха неубедително. Но Сити видяха, че Юнайтед са като безопасна игла в атака, играта им няма как да им донесе неприятности. Гражданите се успокоиха и заиграха по своя начин. По-футболните неща категорично дойдоха от тяхна страна, а нямаше да е незаслужено, ако бяха победили и с по-голям резултат. Юнайтед от своя страна не изневериха на импотентния си, скучен футбол. Два дена да бяха играли, нямаше да вкарат гол. Поне до първия гол на Сити нямаше разкъсване на линиите, имаше добра тактическа дисциплина. След това дойде познатия хаос. Рубен Аморим показва пълна липса на професионализъм, като толерира сънародника си Фернандеш, за сметка на други играчи. В тази си форма Бруно трябва да е резерва, абсурд да е капитан. Остава отворен въпроса какви са мотивите му да остане в отбора, след като на всички е ясно, че така или иначе това е подледния му сезон. С треньори от битака няма как да се надяваш на нещо. Солскяр, Тен Хаг, Аморим, въобще не успяха да отговорят на изискванията на този клуб. Ако шефовете смятат да я карат така, по-добре да се махнат всичките. Омар Бареда докара Аморим миналия сезон, а сега го пази, за да му е бушон, да не го отнесе той. Сити пуснаха с лека ръка Бареда, Юнайтед го приютиха. Време е да си ходи, на първо място той. Ако някой вярва на приказките му, че през 2028 клуба ще се бори за титлата, значи не е наред с главата. Юнайтед едва ли ще изпаднат, но с подобни представяния пак ще са в долната половина на таблицата. |  |  |  |  |
Първата ми мисъл беше Моуриньо, но той е дърт, но мисля, че на Манчо им трябва Рой Кийн!
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 15.09.2025 07:13
Всички проблеми тръгват от собствениците.
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 | 15.09.2025 07:35
Чаво, вчера го зададох тоя въпрос, та ми е интересно и твоето мнение. Онана вчера с най-висока оценка от отбора си, нищо че паднаха с 1:0 от Фенерите. Хойлунд вкара в дебюта си за Тотнъм. Мак Томине и Антъни ги правят диви и щастливи в новите си отбори, даже и един Гарнър при нас се представя на добро ниво и е един от най-стабилните ни играчи. Това ме кара да си мисля, че проблема при вас не е в скаутското звено. 
|