Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 09:59

Отговори на тема  [ 45 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
България - Испания - на Васил Левски 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  България - Испания - на Васил Левски   |   05.09.2025 13:50

Бях на мача снощи.
За играта няма смисъл да пиша. Разликата е от земята до небето. Големият тест на нашите ще е срещу Грузия в борбата за последното място, но според мен грузинците са по-добрият отбор и ще ни бият.
Само да кажа, че на живо да видиш как испанците си подават топката на скорост и намират празните пространства е истинско удоволствие и то в мач, в който играха сигурно на 30, 40% от възможностите си. А нямаха и ден, защото изтърваха фрапантни положения. Едно е на телевизора, друго е на живо. Просто на живо виждаш реалната картинка и скорост на играта. Камерата леко забавя ефекта. Ние постоянно гонихме топката. Имахме две свестни атаки в мача, но трябва да се отбележи, че при 0:1 можеше да изравним, защото топката се лизна в гредата след спасяване на Симон.

Искам да акцентирам над организацията и атмосферата.
Първо атмосферата. Публиката си направи кефа. Имаше мексикански вълни и запалени фенерчета на телефоните, а в това шоу се включи и испанската агитка, които бяха около 100 човека. Нямаше никакви ексцесии, както и очаквах. Имаше страшно много малки деца по трибуните. Аз за първи път вижам такова нещо. Може би малките деца и жените по трибуните бяха колкото мъжете, ако съберем дечицата и дамите. Общо взето семеен празник.
Чак в края на мача някои от ядрото от сектор Г започнаха да пеят песни срещу Гонзо, а пък от сектор Б доста неадекватно отговориха с 'червени боклуци' (дали визирайки червените испанци или сектор Г, които подиграваха Гонзо остава загадка, но според мен е второто). Нямаше скандирани 'за' или 'срещу' Левски и ЦСКА, за което имаше нещо като неписано споразумение.

И сега за организацията, която беше пълен провал.
Ние отидихме както се препоръча 2 часа по-рано. Т.е. още в 19:45 ч. бяхме на стадиона (2 часа по-рано) и не видяхме истинската главоблъсканица. Но какво видяхме.
Първо някакви безумни кордони около Васил Левски направиха така, че да се придвижиш от метрото на Васил Левски (до прочутото бившо 'синьо') до сектор Г ни коства 20 минути. Нещо което отнема не повече от 5 минути.
То бяха едни заобикаляния, едни безумия. Изнервени полицаи гледаха лошо и отговаряха троснато все едно са сърдити на целия свят.
Но най-голямата ми критика е, че алчните боклуци от БФС явно са напечатали и продали повече билети от реално свободните места, явно (дали умишлено или не, не знам) без да отчетат малобройната агитка на Испания, заради които клетката остана полупразна. Ама те и за там са продавали, защото имаше масово правостоящи. Поне едно 1000 човека ако не и повече не можаха да седнат. Това е БЕЗУМИЕ. Висяха хората по пътеходите, до оградите, на входовете и горе зад последния ред. Някои бяха седнали на самите входове отгоре на бетона. Такова нещо само на балканите и в третия свят може да се види. Не знам делегата какво ще опише в дневника си, но ни чака солена глоба. Но дреме им на БФС. Налапаха милионите. По моите груби изчисления прихода от продадени билети е някъде около 4 млн. лв. Смятайте.
За малко да се стигне до бой около мен на няколко пъти. Защото и самите фенове не си гледат билетите и сядат където им попадне и после идват тези, чиито места са за там, ама ходи разкарай вече седналите... То скандали, то разправиии и за малко и до бой да се стигне. Стюарди нямаше. Дойде един и сякаш се уплаши и си тръгна. И така много хора стояха като наказани - прави 110 минути, а бяха дали 60 лв. (най-евтините билети).
Разбира се няма смисъл да обяснявам в какво окаяно състояние е самият национален стадион.
Но това е положението! Важното е пара да има и ВИП-овете да са доволни. За тях имаше и кетъринг - хапки, винце и всичко както си трябва. За простосмъртните данъкоплатци, висене прави на бетона прави по време на мача.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: България - Испания - на Васил Левски   |   05.09.2025 14:12

Извънфутболните неща аз ги видях по доста различен начин.

Първо атмосферата беше потресаващо зле, не мисля че някога съм виждал толкова тихи 40 000 на едно място. И причината е точно това, че беше пълно с майки с деца и хора, които за пръв път стъпват на стадион. Както и фенове на Ямал де, само около мен имаше поне 10 фланелки на Барса. От моите хора, които ходят сериозно на мачове (и левскари, и чорбари) ,не отиде нито един.

За мен беше шокиращо, че при тия цени се разпродаде целият стадион, ама явно БФС са успели по някакъв начин да го маркетират много добре тоя мач. Като изключим химна, шоуто на почивката с вълната и фенерчетата и размяната на реплики меду Б и Г накрая, през останалото време си беше театър. И в интерес на истината агитките изобщо ги нямаше, ти говориш за ядрото от сектор Г, ама не мисля че истинското ядро е било там. Аз бях в Б и там нямаше никакви сериозни наши. Като се запя за Гонзо, в Б отначало се почна (доста рехаво, поради същата причина) викане за Левски, а после се мина на по-хитрото червени боклуци, защото наистина може и да се смята че е срещу испанците и масово хората се включиха защото помислиха че е това.

Също не ми е направило впечатление да има повече продадени билети. Аз лично за пръв път виждам в Б да се спазват места (пак, защото повечето бяха обикновени хора), но все пак имаше и немалко случаи, в които хората не си бяха седнали на местата. От там някои се разправяха, други сядаха където намерят, а трети си оставаха прави на пътеката, но поне при мен нямаше кой знае каква бройка правостоящи. И някои от тях си бяха правостоящи по желание, защото си бяха застанали така много преди мача. По-скоро оставаха единични празни места във вътрешността на трибуните (до мен имаше такова), както и на най-долните редове, защото на хората не им се седи там. Това са по-скоро нормални неща за много посетен мач в България.

С това за придвижването пък съвсем ме изненада. От синьото до Б си се ходеше съвсем свободно и директно, не ме спряха никъде. За сравнение на дерби или мач на Левски от евротурнирите от синьото до А има поне два кордона, където спират и проверяват хората и се стига много по-трудно и бавно. Може би като си отивал към Г е имало някакъв кордон заради испанците, но иначе движението си беше свободно.

Футболните неща са ясни, само да ти кажа, че при удара на Ради Кирилов всъщност не е било спасяване на Симон (и на мен на стадиона ми се стори така), а Педро Поро я е отклонил в гредата.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: България - Испания - на Васил Левски   |   05.09.2025 14:17

На теб ти е били лесно, защото си бил в Б.
Обаче ние от метрото до синьоро до Г обходихме половин София.
Атмосфера нямаше чисто футболна, но си направиха кефа тези които бяха дошли. Имаше няколко пъти българи юнаци и сърце душа за България и това беше.
В Г сектор беше голяма драма, заради клетката. В Б не виждам причини да има драми. Ами казвам ти при нас всичко беше заето, нямаше свободна седалка, а имаше стотици правостоящи. Сотици. Навсякъде.
Под ядрото на сектор Г, по-скоро баш в центъра на сектора, младежи около 20 години. 100 човека не повече.
Тарторите ги нямаше.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: България - Испания - на Васил Левски   |   05.09.2025 17:09

С кеф пропуснах вчерашната футболна халтура и заложих на Евробаскет.

Отговори с цитат
Мнение  Re: България - Испания - на Васил Левски   |   05.09.2025 20:45

От прочетеното оставам с впечатление, че е било голяма селяния.
На клубни мачове това с местата масово не се спазва, предполагам че сега понеже са отишли хора, които рядко ходят на мач и затова са станали разправии. В редките случаи когато накой е имал претенции към мястото което съм заел, съм се премествал, без да се разправям.
Отдавна не ме блазни да ходя на мач, в който идват някакви звезди, защото както Дяволо е писал на тях не им се налага да играят с повече от 30-40% от възможностите им. Не става надиграване, няма истински мач, а Една демонстрация, която може би е малко по-интересна от тренировката на дадения тим.
Бих отишъл на мач на България който наистина има някакво значение, с по-равностоен тим, където подкрепата наистина ще има значение.
Що се отнася до загражденията и буферните зони и за мен нещата не са толкова зле. В чужбина често ходенето, докато стигнеш определеното място е повече. Или поне на тези събития на които съм бил.

Последна промяна albertz на 05.09.2025 20:45, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: България - Испания - на Васил Левски   |   06.09.2025 14:37

Аз мисля да отида и с Турция и Грузия, живот и здраве.
Интересно ми е тогава колко хора ще дойдат на Васил Левски. :)

Отговори с цитат
Мнение  Re: България - Испания - на Васил Левски   |   06.09.2025 15:11

Ако съм си в нас, живот и здраве, аз също мисля да посетя тези два мача. Най-много ме спиране началния час. Сега за Септември е добре, ама за последните не.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: България - Испания - на Васил Левски   |   06.09.2025 15:29

Тебе не те ли устройва метрото?

Отговори с цитат
Мнение  Re: България - Испания - на Васил Левски   |   06.09.2025 16:05

По принцип ме устройва, но на времето като ходих в Мърфис за късни мачове, все за малко хващах последното. Да, на нациналите започват 15 минути преди 22 часа, а и сигурно няма да има толкова хора, така че ще успея. А пък може и заради мача да има и метро до по-късно.
Но аз го писаха и заради стыденото време. У нас есента следобед може даже да е жега, но сутрин и вечер много падат температурите.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: България - Испания - на Васил Левски   |   06.09.2025 21:05

Аз съм съгласен с Дявола. Последният мач дето посетих на този стадион беше финала Ботев - Лудогрец. От метрото на Юнак до сектор В ни прекараха през една кал, заграждения, проверки, бах маааму.

И защо трябва да се ходи 2 часа по-рано. Какво е това малоумии. Какъв ще го кесаш 2 часа по-рано на трибуните. То даже няма откъде да си купиш бира или нещо свястно за хапване, както е по нормалните стадиони.

Не знам кога ще се научат у нас как се организира мач. :dunno:

На мача с АЗ пак ли така беше, ако някой от левскарите е ходил?

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: България - Испания - на Васил Левски   |   06.09.2025 21:23

Е какво си съгласен с Дявола, като не си бил на мача? :) Нали това казвам, че в сравнение с големи вътрешни мачове придвижването беше далеч по-лесно. Иначе като каза кал, на последния мач с тирето (когато Алдаир изравни в стотната минута), ние бяхме във В и ни прекараха през една ужасяваща кал, никога не ми се е случвало такова нещо. И така го бяха направили, че просто нямаше вариант да минеш от друго място, безумно беше.

С АЗ естествено че пак си ги имаше кордоните, не е било нещо страшно, но беше далеч по-строго отколкото сега с Испания.

А това за 2 часа по-рано беше някаква препоръка, естествено че не могат да те накарат да дойдеш толкова рано.

Последна промяна spurs на 06.09.2025 21:24, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: България - Испания - на Васил Левски   |   06.09.2025 23:59

Във фейса и Бг мама се оказаха същите проблеми като моите в сектор Г. Явно драмите са били при нас и според мен е заради клетката за гостите. Там нещо някой се е полакомил да напечата повече билети. Окей, баш първия ред до пистата почти не беше зает ама имаше поне тройно на това хора, които бяха прави, а където и да се озъртах и гледах всичко беше фраш и свободни седалки нямаше.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: България - Испания - на Васил Левски   |   07.09.2025 00:01

Иначе това за 2 часа по-рано е за да няма натрупване на хора.
А и който дойде по-рано си сяда където му скимне. По принцип никой не ти гледа местата, особено в сеткори Г и Б. Ама този мач беше повече като не театър и имаше много неделни зрители, семейства, деца и си гледаха хората местата. Разбирам ги. Ама останалите или са нагли или просто не умеят да разчитат какво им пише. То е квантова механика да зацепиш кой вход/блок/ред/място си. :-?
Друг е въпросът, че номерата върху седалките почти не се различават. Толкова е амортизирано всичко.

Отговори с цитат
Мнение  Re: България - Испания - на Васил Левски   |   09.09.2025 15:43

Очаквано, Илиан Илиев вече не е селекционер на България. Това нищо не променя, България ще си остане слаб отбор, който и да го замени. З́ащото няма материал, а и няма да има скоро. Такива като Груев и Десподов се представят за звезди, а те нямаше да са и в Б отбора на България, когато имаше такъв. Няма школи, няма нищо, едни мижави успехи на пълния с чужденци Лудогорец нищо не променят.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: България - Испания - на Васил Левски   |   09.09.2025 17:08

Колкото и да са посредствени играчите, при добър треньор могат да не са чак толкова нефелни изявите им като отбор. Жожето Ил Ил беше великолепен халф, но е средняк като треньор. В България му върви с ръгачески футбол, защото средата позволява да печелиш, но в ЕКТ никога не е отстранявал съперник.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: България - Испания - на Васил Левски   |   09.09.2025 18:20

А ГОН3:0 оставка кога???

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: България - Испания - на Васил Левски   |   09.09.2025 18:23

bai Momchil написа:

Айде пак фенски мантри. Защо Гонзо трябва да я подава?

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: България - Испания - на Васил Левски   |   09.09.2025 18:27

Аз не очаквам нищо смислено от човек, провалил се два пъти като ръководител на Левски. Да идва Барбуков и да му гледаме резила. Нормалните държави не слагат бивши ритнитопковци за шефове на федерациите си.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: България - Испания - на Васил Левски   |   09.09.2025 19:13

Balleta написа:
bai Momchil написа:

Айде пак фенски мантри. Защо Гонзо трябва да я подава?

По-същата причина като с Илиан, заради неизпълнение на поставени цели

https://www.youtube.com/watch?v=pHassGzJ1qU

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: България - Испания - на Васил Левски   |   09.09.2025 22:46

Не, че нещо ама президентът на БФС не отговаря само за мъжкия национален отбор.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 45 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща