Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 26.07.2026 10:43

Отговори на тема  [ 245 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща
Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 
Автор Съобщение
(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   09.01.2026 10:05

Мойс попадна в неправилния момент в Юнайтед. Тежко беше да наследиш САФ.

За разлика от теб, аз не разбирам от футбол.

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   09.01.2026 10:38

Искаше ми се да влезна тук и да потроля малко за новия стар мениджър на ман юр - Оле-Глупав Селския, но после се сетих ,че и ние имаме един холандец , друсащ нещо незнайно какво от алиекспрес, та се спрях . Не се присмивай на врага, че ще ти дойде и на теб на главата :)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   11.01.2026 23:10

Манчестър Юнайтед резонно отпадна от ФА Къп, но не трябва да има разочарование или яд, защото играта на тима бе на много ниско ниво. С пет минути натиск в началото и пет в края не става.
Още избора на двойка централни защитници вещаеше много проблеми. Напълно неориентирани и тромави Йоро и Мартинес, а нещастникът Дало им пригласяше подобаващо.
В този отбор тичат само двама играчи - Доргу и Диало, а последния го няма. И без най-големия охлюв Люк Шоу темпото на другите е същото. Освен това за мен е видно, че на някои играчи просто не им се играе за този отбор.
Ако следващия треньор има поне малко авторитет, трябва да закотви на пейката Дало, Йоро и Куня. Бразилския измекяр си мисли, че като е дошъл за много пари титулярното място му е гарантирано.
И преди съм писал, че Бруно Фернандеш освен дузпи, не трябва да изпълнява други статични положения. Дори корнера за гола бе много лошо изпълнен, чист късмет че Шешко вкара и не си сблъска главата с Магуайър. Но поне си личи, че противниковите защитници се чувстват некомфортно от присъствието на Хари в наказателното поле.
От една страна ми е неприятно за Флечър, изглеждаше много притеснен. Хареса ми как надъха публиката при излизането си от тунела за второто полувреме. Но той сякаш не знаеше защо е на пейката, напълно безидеен.
Младият Шей Лейси получи горчив урок. Съдията можеше и да е снизходителен и да не го гони, но щеше да му направи мечешка услуга. Младите трябва да свикват с изискванията в мъжкия футбол.
Който и да дойде за треньор при два мача срещу Сити и Арсенал не знам какво може да спаси тима. Сезона свърши на практика днес. Няма купи, няма евротурнири, остават още 17 безмислени мача в който "играчите" да разходят фланелките. И не, не чакаме следващия сезон, защото той ще е същия. Чакаме да се смени собствеността и клуба да оцелее дотогава, нищо друго.

И женският отбор не изигра добър мач в Лондон срещу Арсенал, но поне си тръгна с точка. Аз имах съвсем различна нагласа. Юнайтед играха десет минути в началото, когато имаха и най-доброто положение в мача. Супер центриране на Парк, мощен удар на Фридолина Ролфо с глава, вратарката на Арсенал отби, а топката се отби още веднъж и в напречната греда.
След това Арсенал заградиха Юнайтед, но така и не можаха да вкарат. И когато ги гледах срещу Тотнъм беше същото. Много еднотопни атаки, имат куп нападателки, но няма кой да им връзва играта.
Второто полувреме Юнайтед останаха с десет човека, след червения картон на Джейд Ривиър, а влязлата като смяна Сими Аужо престоя само пет минути на терена, преди да бъде заменена тактически. Много неприятно за нея. Хана Лундквист направи много добър дебют в защита, дебютира и Леа Шюлер. А се разбра, че Юнайтед искат и още една нападателка от Швеция.
Треньорката на Арсенал индиректно обвини Фалън Тулис-Джойс, че е бавела играта, но за мен малко прекали.
Така и двата шампионатни мача между двата отбора завършиха 0-0, но първия бе много по-интересен.

Последна промяна albertz на 11.01.2026 23:13, променена общо 1 път

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   12.01.2026 03:02

Айдее, пак да вмъкнеме женките :laugh: . Чаво направо стани треньор на женския национал.... :laugh: :laugh: Само не влизай в съблекалнята! :laugh: ;-)

Ебавам се, наздраве! :cheers:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   12.01.2026 11:04

Има ли индикации за смяна на собственост? Гледах ви по-голямата част от мача и толкова много ми напомняте на един отбор на 40 мили западно от Манчестър...

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   12.01.2026 13:07

Поне аз не знам за такава индикация. От друга страна следя много, но винаги има нещо, което пропускам. Например не знаех какви ги е писал този капут Берада(когото аз прекръствам леко) против настоящия си клуб до снощи. А той се е престарал. Жалко, че в такива случаи феновете на тима не са като френските или португалските. Там отдавна да е ял бой.
А да се върна към смяната на собствеността. Аз и преди съм писал, че онзи арабин, който уж искаше да купи клуба, дали изобщо съществува. Всички медии пускаха една-единствена негова снимка, никой не го е виждал, не е чувал гласа му (доколкото знам).

За стила на игра снощи, за мен хибриден между Ерик Тен Хаг и Аморим. Върнаха се дългите балонни пасове напред, които са най-малкото спорни, при Тен Хаг поне имаше интензитет и имаше кой да тича, а сега като няма топката се губи много по-лесно. И от друга страна гледахме типичната за периода на Аморим пълна липса на интензитет. При Ван Гаал, преди години, Юнайтед също играеха пешеходен футбол, но имаше кой да подава, пасовете бяха много по-точни, създаваха се опасности.

Връщането на Мазрауи, Магуайър, Де Лихт, Диало би трябвало да подобри малко нещата. Най-малкото те са класа над техните заместници.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   13.01.2026 01:14

Тимът до 21 години би убедително Улвърхемптън като гост с 4-1, в първия си официален мач тази година. Тимът е лидер в Премиър лийг 2, с две точки преднина пред Ипсуич.
Гледах само репортаж от мача. Тайрел Маласиа изигра едно полувреме за тима и именно той откри резултата в края на полувремето. След изпълнение на пряк свободен удар, довкара топката отблизо. Така и така не можаха да го продадат, мисля че заслужава да получи още един шанс в първия тим, където играят всякакви инвалиди и некадърници.
През втората част тима до 21 години вкара още три гола. След силен шут на Сканлън топката се отби в напречната греда и Чидо Оби вкара отблизо. Габриеле Бианкери вкара третия гол за тима след рикошет, преди "вълците" да върнат един гол, след хубав изстрел отдалеч. Чидо Оби вкара втория си гол в мача в края, след хубав пас на Бианкери.

Има индикации, че Майкъл Карик ще води мъжете до края на сезона. За мен е на 99% сигурно.
Харесвам Карик и мисля, че той има недовършена работа в тима. В първия си период като временен треньор той води отбора само в три мача, но и трите бяха трудни. Първо, гостуване на носителя на ЛЕ тогава Виляреал. В първия мач на "Олд Трафорд" испанците надиграха Юнайтед и създадоха много голови положения. Юнайтед би трудно и с късмет с 2-1. Именно затова очаквах труден ответен мач. Но останаха впечатлен, Ман.Юнайтед игра много добре, не позволи на домакините да разиграват и спечели заслужено с 2-0.
Във втория мач, гостуване на Челси, късмета покри Карик, той бе избрал ултра дефанзивна тактика, Кристиано Роналдо бе резерва. Общо взето Юнайтед ритнаха веднъж към вратата и вкараха, но в крайна сметка не загубиха и завършиха 1-1.
В третия мач биха Арсенал като домакини с 3-2, а Кр. Роналдо вкара два пъти.
След това в Мидълзбро Карик не можа да направи силно впечатление, въпреки че изведе веднъж тима до плейофите. Но и след неговото напускане тимът не е станал по-силен.
На всеки треньор би му било трудно в това състояние на Манчестър Юнайтед, но мисля че той е най-добрия избор.
Важното е той да вдигне духа в тима и не мъжки изяви да не се допускат. С интриганти като Б.Фернандеш в съблекалнята това няма да е лесна задача.
Юнайтед са длъжни да се възползват от по-малкото си мачове и да са свежи, да дебнат всяка грешка на конкурентите си.

И накрая при жените Хана Блъндел преминаване под наем в Евертън, даже дебютира снощи за новия си тим срещу Сити, но не можах да гледам много.
Рейчъл Уилямс пък се гласи за постоянен трансфер в Лестър. Нападателката - ветеран все по-рядко намира място на игрището.
Тя вкара безценни два гола срещу Челси в полуфинала за купата преди две години, а впоследствие Юнайтед биха на финала и Тотнъм.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   13.01.2026 02:28

https://youtu.be/FgmRrbATq7Y?si=Uf_s6COVdP2LBRkO

Then and now :-)

https://youtube.com/shorts/BCrFF_mNC1A?si=31zVptefhn-O-fP7

Phallon vs Arsenal

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   15.01.2026 17:00

След идването на Майкъл Карик и щабът му, възникват не малко интересни въпроси. Ще се опитам да отговоря на част от тях.

Ще бъде ли Карик истински треньор?

Това е логичен въпрос, като се има предвид колко хора влизат в новия щаб. Това са бившият помощник на Гарет Саутгейт в националния отбор Стив Холанд, работилия с Карик и преди Джонатан Уудгейт, бившия футболист на тима Джони Еванс, доскорошния треньор на тима до 21 години Травис Биниън, без да слагаме и треньора на вратарите.
Истината е, че освен Холанд, никое от другите имена не може да се сравнява като репутация с това на Карик. Еванс и Биниън са взети най-вече заради това, че познават съблекалнята и характерите на мъжко и младежко ниво. Вероятно Карик ще се допитва до тях за някои неща, но приносът им ще бъде минимален.
Уудгейт е взет според мен заради солидарност, както и защото говори испански.

Много се е писало в миналото за приноса на Карик и Кийрън МакКена в екипа на Солскяр, за този на Стив Макларън и Карлуш Кейрош в този на Фъргюсън, но когато човек не е на тренировъчната база да види всичко с очите си, то другото е до голяма степен спекулация. Няма как да знаем какъв е реално приноса на тези хора.

Ще се отрази ли отсъствието на Биниън на тима до 21 години?

Имайки предвид, че Юнайтед води в първенството в тази възрастова група и представянето им в Премиър лийг интернешънъл къп, особено на фона на резултатите на другите английски тимове, то мен лично няма как да не ме е яд, за напускането на Биниън.
В негово отсъствие Том Къртис води тима срещу Уулвс, като вероятно ще продължи да го прави. Стартира убедително, с победа с 4-1 като гост над Уулвс, но това може да се определи като "късмета на начинаещия", защото целият спортен шанс беше на страната на Юнайтед в онази вечер. Да се надяваме, че Биниън ще намери начин да остане близо до тима и често ще дава съвети на Къртис.

Ще има ли зимни трансфери в клуба?

Доста интересен въпрос. Това ще зависи най-вече от това дали клуба ще продава играчи сега,като индикациите са, че от Юнайтед не са много склонни да го направят. Може би ако излезе достатъчно примамлива оферта може. И все пак Жоао Невеш, който играе в Саудитска Арабия за мен е реалистична цел. Не струва скъпо, има опит в английското първенство.
Но така или иначе повече от един трансфер е малко вероятен.

На каква позиция ще играе Бруно Фернандеш?

В последните два мача португалецът игра по-напред, но тогава ги нямаше Мбуемо и Амад, които вече тренират и са на разположение.Така че е логично да се търси едновременно място на терена за него, Амад, Мбуемо и Куня. Да бъде жертван Шешко е вариант, но за мен малко вероятен, имайки предвид че влезе и в голова серия. Така че е логично Фернандеш отново да бъде върнат по-назад, без непременно да копира функциите, които изпълняваше при Аморим.

Последна промяна albertz на 15.01.2026 17:01, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   16.01.2026 16:29

Рууд ван Нистелрой ще е помощник на Роналд Куман в националния отбор на Нидерландия.

В същото време нова нападателка дойде в женския отбор. Това е 21 годишната шведка Елен Вангерхейм, идваща от Хамарби.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   17.01.2026 22:37

Подпечатахте титлата на Арсенал, а с вас на Трафорд ще се решат нещата за 4-ката!

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   18.01.2026 01:12

TheExorcist написа:
Подпечатахте титлата на Арсенал, а с вас на Трафорд ще се решат нещата за 4-ката!
Едва ли. Още другата седмица като треснем Арсенал насред Лондон, нещата ще се върнат в изходна позиция.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   18.01.2026 02:00

Мачът малко ми приличаше на един преди няколко години, тогава Юнайтед пак биха Сити с 2-0 (макар че аз не приемам резултата днес). Това даде голямо предимство на Ливърпул тогава за титлата, но те си я заслужиха най-вече с тяхното представяне.

Същото бих казал и за Арсенал. Ако станат шампиони, те на 95% са такива за мен, това ще си е предимно тяхна заслуга, с представянето им през сезона. Макар че аз не отписвам напълно Вила, нищо че загубиха категорично гостуването си на Арсенал. Силен отбор е не този, който само бие, силен отбор е този, който може да се изправи след лош удар.

За Ливърпул и Ман.Юнайтед съм по-скоро съгласен, горе долу са на едно ниво, макар че и тук не трябва да се правят сметки без Челси, които ще се вдигнат при Росиниър. А и на база това което видях на Ливърпул-Барнзли, въпреки наглед категоричната победа, не съм впечатлен.

Иначе аз едно нещо знам- след Фърги, този отбор много трудно може да направи два поредни силни мача, а и обективно Арсенал са по-силни от Сити, така че ако бият Юнайтед, това трябва да се приеме напълно нормално.

За днешния мач, категорично надиграване над Сити, две греди, три отменени гола, голям пропуск на Каземиро.
Карик изнесе урок по тактика на Аморим, макар че онзи едва ли е гледал, сигурно си е бръснал слабините по това време, чист пед....
Начинът по който изглеждаше Юнайтед в първия си мач срещу Сити този сезон и сега, разликата е от земята до небето.
Важно завръщане на Магуайър в защита, веднага се усети, Лисандро също много силен, но като имаш добър партньор е друго.
Карик изненада не малко хора, като пусна Доргу и Амад, но това са двама бързи играчи. Правилно Йоро въобще не влезе в игра, накрая предпочете Хевън, правилно Куня беше резерва, защото Мбуемо е в по-добра форма. Дало игра от немай къде, най-слабия за Юнайтед на терена.
Съдията можеше и да го изгони, но какво да кажем за Холанд, който остави "автограф" с бутоните си върху коляното на Магуайър, а после удари с ръка в лицето, мисля Мартинес.

Доживях да видя три отменени гола в мач за един отбор, след Беласица-ЦСКА 2001.
Няма такива мръсници. Абсолютно манипулирана графика, дело на изкуствен интелект, при отменения гол на Диало. Да дойдат да ми чертаят на х.я. За отменения гол на Маунт решиха да не се излагат повече и да не лъжат хората. Корумпирани марионетки.

Ела Туун получи ордена си на Британската имерия днес на стадиона (МБЕ), добрата ѝ приятелка Габи Джордж от женския тим също беше на събитието. Тууни в момента е контузена, но ще се върне до края на сезона.

https://share.google/z0JR5UboURgJUmh6k

п.с. Херо, понеже писах много дълго време виждам че ти си писал междувременно и мненията ни за следващия мач се разминават. Няма нищо нарочно, да не се сърдиш.

Един от младите футболисти, когото много харесвам- Сам Мадър, премина с постоянен трансфер в Кайзериспор, неприятно ми е, но дано се развие много и един ден да се върне в клуба.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   18.01.2026 12:57

Чаво, стига глупости бре. Как точно се манипулира ИИ? Кво имат си бутонче, искам да е засада и го натискат. :dunno:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   18.01.2026 15:12

Една програма създадена от човек, каквато и да е, винаги може да се манипулира. Те за третия гол даже не показаха и графика. Не казвам, че става с натискане на някакво бутонче. За мен ВАР е голяма мръсотия, колкото и помага, толкова и пречи. И с него или без него пак се помага на силните на деня. А съдийте в Англия отдавна са се доказали като неадекватни, включително и тези на ВАР. Те затова рядко им поверяват някой голям международен мач. И ако това стават, те обикновено не се справят добре. Уж претендират да са най-силното първенство, а съдийството е едно от най-слабите. Да не говорим, че се доказа с аудио записи как един съдия псува по даден клуб и треньор, останалите са не мислите, че са по-различни? Доказа се и за друг, че е употребявал наркотици. Пълни боклуци, по-зле и от наще.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   18.01.2026 15:44

Ся, тва за съдиите в Англия не е вярно. Просто ВЛ е първенството, което най-много се гледа и най-много се коментира и съответно спорните съдийски манипулации влизат в полизрението и от там хората казват - тия са ебати и слабите съдии. Тва гледаме и БГ също и казваме нашите и английските съдии са най-големите бастуни. Съгласен съм за спорните ситуации игра с ръка, ЧК, дузпи, ама при засада не мисля, че някой я манипулира, освен ако не чертае ръчно линии. Но с тази полу автоматична система няма как да стане. При третият гол не показаха графика, така е, ама какво точно щеше да промени тази конспирация? Каква е разликата от това да биете с 2:0 или с 3:0? Какво толкова променя, че да си слагат вараджиите главите в торбите заради това? Да беше 1:1 по има логика.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   18.01.2026 16:04

Аз като цяло не съм привъженик на конспирациите, но от друга страна човек не трябва и да се доверява напълно на всичко, което му казват, трябва да има критично мислене. В случая това може и да е абстрактно, от друга страна някои ще си кажат, ама като и трите гола са били нередовни съдийте какво да правят, но аз не мисля, че по какъвто и да е повод някога ще видя да отменят три гола на Сити в един мач, поне не при тези собственици.
Отделно с ВАР за мен се обесмислят ценностите на играта, замисъла на тази игра. Прекалено много вглъбяване има, ама на определен играч къде му е ръката в дадена ситуация (съгласен съм донякъде с предложенията на Арсенал Венгер за засадата), дали в хода на атаката няма някакво нарушение, пък било то и минимално или пък друго нещо, което да е повлияло, което също да се счита за нередно.
А ако гледаме теория на конспирацията, то понеже много отбори са на гъсто в класирането за евроместа и головата разлика също може да повлияе за класирането накрая. Но това изглежда дребнаво, аз не искам да се занимаваме с дребнавости.
Но иначе, дори и титлата се е решавала по голова разлика, 2012 имаше такъв случай.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   18.01.2026 16:55

Този съперник. Чаво, добре е човек да излезе малко от фенските пристрастия. Да ти напомням ли какво се говореше за вас и за съдиите в периода на доминация на Съра? А за ЛиВАРпул? Всеки който е на върха в определен период е там щото съдиите го бутат според феновете на другите отбори. Обаче ся ако отвориш да видиш кво пишат феновете на Сити, ще видиш, че се оплакват, че не е имало ЧК за фала срещу Доку при 0:0 първото полувреме. Що ВАР-а не се бил намесил? А ся де? Лошият ВАР ощетил и двата отбора. :laugh:

Колкото до ВАР, тва все едно да се оплакваме що колите са заместили каруцата. От както има коли смъртността от инциденти на пътя рязко се е повишил, замърсяването на въздуха също. Та да се върнем на каруците?

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   18.01.2026 21:27

Това за "този съперник" не го разбрах. Да, за битката през 2012 година тя беше точно между Сити и Юнайтед, но не мисля, че съм проявил неуважение като не съм написал имената.
Всеки човек си има някакви наклонности/пристрастия, идеални хора няма. Най-вече тези, които претендират, че са безпристрастни, те са едни от най-големите коне с капаци. Могат да дам и пример, но ще се въздържа.
Аз не претендирам, че съм идеален, но пиша това което съм видял и което мисля, дори то да не е в полза на моя отбор. Мисля, че могат да се видят достатъчно такива примери.
За евентуалния червен картон на Дало съм писал. Но удар с ръка в лицето на футболист е директен червен картон, в случая за Холанд, да не говорим че закачи много лошо коляното на Магуайър, може и да не е било умишлено, но му остави отпечатък от бутоните.
Лично за мен няма никакво съмнение, че Манчестър Юнайтед си остава най-мразения отбор от останалите хора в Англия,а и не само и има, като има голяма доза пристрастност в някои твърдения. Ето, сега се коментира постъпката на Дало, без да се гледа поведението на Холанд, преди се коментираше как съдията помогал някак, но когато Жоелинтон от Нюкасъл вкара безпорен гол с ръка миналия сезон, което се видя в реално време, коментари по медиите нямаше.
Аз съм наясно какво се е коментирало, не че не се е случвало съдиите да помагат на Юнайтед, но примерно 2014 година (таман след периода на доминация на Юнайтед) излезе официална статистика и се оказа, че към онзи момент най-много дузпи са отсъдени за Ливърпул.
Но независимо дали се е помагало на даден отбор или не, то много рядко може да се види да отменят три гола за даден отбор в един мач.

А що се отнася до примера с каруците, не мисля че най-голямата смъртност в света идва от автомобилни катастрофи.
За замърсяването също не съм сигурен.Просто населението на Земята расте прогресивно.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   19.01.2026 10:24

Чаво, не си ме разбрал. Не съм казал, че проявяваш неуважение. Просто дадох пример за различни гледни точки. Ей го вчера Флик реве от съдията, да припомням ли Перес колко пъти се оплаква и той през този сезон. Влизаха в полемики с федерацията даже. Ако не гледаш ВЛ, а само Ла Лига, ще кажеш най-слабите съдии са в Испания. :laugh:

Примера с каруцата е само пример. Откакто има коли, колите са допринесли за по-висока смъртност от инциденти и до замърсяване. Не казвам, че е най-висока тая смъртност, просто сравнявам с каруцата. Та същото е и с ВАР - носи си недостатъците, ама предимствата му са очевидни.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 245 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Следваща