Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 02:45

Отговори на тема  [ 66 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Ски алпийски дисциплини 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   09.02.2026 16:49

Франзони и Моне, кефят, много рисови, безстрашни в спусканията си.

Франзони определено се очаква да е новия доминатор в Спускането.

Кристоферсен пренебрегнат за слолома, това си е интересно.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   09.02.2026 17:23

Второ олимпийско злато за Франьо фон Алмен, но тук голямата заслуга е на фантастичния слалом на Танги Неф, който донесе и златото.
Със среброто се окичиха Марко Одерман и Лоик Меяр (големите фаворити на хартия) и австрийците Винсент Крихмайер и Мануел Фелер. Много слабо спускане за Лоик, който закопа надеждите на Марко, но какво да кажем за Даниел Аюл??? Катастрофален слалом, язък за фантастичното спускане на Алекси Моне.
Така имаме:
1. Швейцария 2
2. Швейцария 1
2. Австрия 1

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   09.02.2026 19:19

Никакви изненади, Швейцария бе твърд фаворит без значение коя двойка щеше донесе златото, но много слабо от страна на Меяр и Юл. Жалко за Моне.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   10.02.2026 18:28

Какво направи Шифрин :outofspace: :-o :dunno: Дали спомена от преди 4-и години е още там :helpless:

Абсурдно, Шифрин в СК бие всички без преднина с апо над една секунда във всяко едно състезание, а днес уникалната Бриийзи дори бе дала малка преднина от няколко секунди.
И от най-сигурното злато даже и на стълбичката не се качиха :outofspace:

Дано се събере ментално за слалома, ясно е, че всичко е на ментална основа, особено след като си бил в 8 от 9 състезания за СК.

Олимпиада .....

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   10.02.2026 19:10

Изявлението на Линдзи!

https://www.facebook.com/share/188q54d4zJ/?mibextid=wwXIfr

Последна промяна TheExorcist на 10.02.2026 19:12, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   11.02.2026 05:36

Голяма бомба падна днес. Един от най-сигурните златни медали на целите игри в Милано и Кортина гръмна.
Мика Шифрин издъни Брийзи Джонсън. Че дори останаха без медал?! :outofspace:
Мика Шифрин имаше 6 стотни аванс пред Катарина Трюпе след спускането по-рано днес, но се поддаде на напрежението и издъни работата. Двойката остана дори без медал. ШОК.
Когато говорим за златен медал за Австрия в алпийските ски е все едно Бразилия или Германия да станат световни шампиони по футбол или Новак Джокович да спечели ГШ титла... Винаги ще са фаворити и никога няма да е изненада. Никога. Традиции. Психика. ДНК.
Но по дяволите тази тяхна титла дойде просто от нищото. Браво на Трюпе, че изобщо успя да бие невероятното каране на Ема Айхер, която отново остава на броени стотни от златния медал. Във втора пореден старт.
Но Ема Айхер определено е следващото голямо нещо в женските ски. Още през следващия сезон за СК очаквам да започне да доминира. Та тя е опасна и на четирите дисциплини. А и е млада.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   11.02.2026 14:09

Жалко за Одермат, не са неговите игри, за разлика от сънародника му Франьо фон Алмен, който хем е добър, хем имаше и късмет в комбинацията, просто е неговата олимпиада, а и е много млад още. Очаквах повече от италианците, но забележете, Парис с номер 13 отпадна рано, познато...

П.С. Поредното доказателство, че на Олимпийски игри е различно, справка - Жирардели!

Последна промяна TheExorcist на 11.02.2026 14:10, променена общо 1 път

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   11.02.2026 14:32

Въпрос за пистата Бормио, която е за спускането и супер джи, тези Аржентина и Сан Пиетро, които споменават водещите Чарли и другия са предполагам двата основни участъка от пистата, предполагам, или?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   11.02.2026 14:52

Приключи вече Супер джито, останалите състезатели са на олимпийския принцип.
Франьо фон Алмен пренаписа историята с хеттррик от злато на една олимпиада?! :-o
Франьо изравни легендите Тони Сейлър (Австрия) и великия Жан-Клод Кили (Франция).
При жените няма три златни медала на една олимпиада!
Жалко за моя любимец Марко Одермат. Личеше си колко му е гадно. Дано все пак спечели в коронната си дисциплина - гигантския слалом!
Марко все пак си е гигантист. Той се преквалифицра и разви много и стана много силен спускач и най-вече в супер джито, но Франьо е натуралния спускач, т.е. винаги ще има една леко предимство...
Франьо е и с 4 г. по-млад от Марко, така че може би това ще е новия доминатор в скоростните дисциплини за СК, но това ще се види от следващия сезон.
Браво на Райън Кохрен-Сийгъл! На втора поредна олимпиада взима сребърния медал в супер джито.
И какво нелепо отпадане на Доминатора. Откачи му се автомата на ската?! Много рядко може да се види такова нещо.

Последна промяна Diavolo на 11.02.2026 14:57, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   11.02.2026 16:39

Diavolo написа:
Приключи вече Супер джито, останалите състезатели са на олимпийския принцип.
Франьо фон Алмен пренаписа историята с хеттррик от злато на една олимпиада?! :-o
Франьо изравни легендите Тони Сейлър (Австрия) и великия Жан-Клод Кили (Франция).
При жените няма три златни медала на една олимпиада!
Жалко за моя любимец Марко Одермат. Личеше си колко му е гадно. Дано все пак спечели в коронната си дисциплина - гигантския слалом!
Марко все пак си е гигантист. Той се преквалифицра и разви много и стана много силен спускач и най-вече в супер джито, но Франьо е натуралния спускач, т.е. винаги ще има една леко предимство...
Франьо е и с 4 г. по-млад от Марко, така че може би това ще е новия доминатор в скоростните дисциплини за СК, но това ще се види от следващия сезон.
Браво на Райън Кохрен-Сийгъл! На втора поредна олимпиада взима сребърния медал в супер джито.
И какво нелепо отпадане на Доминатора. Откачи му се автомата на ската?! Много рядко може да се види такова нещо.

Най-интересното днес беше битката между Кохтен-Сийгъл и фон Алмен, много близки и оспорванои спускания. Бях за американеца, но се радвам за фон Алмен, какви Олимпийскиигри за него, най-бързия несъмнено и заслъжен хет-трик. Наистина нещо рядко виждано. Да видим дали ще пренесе формата си и в СК.

На Марко по силните му дисциплини към момента бяха скоростните, ще видим в гигантския, то на Олимпиада всичко е различно :outofspace:

За жените грешиш. Жената Олимпиада, Яница Костелич - 4 медала в Солт Лейк Сити, 3 златни и един сребърен.
В курорта Парк Сити, където бяха състезанията има плоча с името и. :-)

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   12.02.2026 13:55

Ех мамка му, мъглата ли беше, много исках Годжа да спечели, ма май Бриньони ще вземе златото!

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   12.02.2026 14:39

Златната Феде! :yes:
Какво завръщане само за великата Феде Бриньоне. Един от най-чаканите златни медали попадащи в графата - приказка / да се разкаже една история достойна за филм.
За съжаление Линдзи не успя, но Бриньоне успя. Спечели убедително и безапелационно. Жалко за Годжа и Айхер. И добре, че Брийзи се размина сякаш само с уплах.
Много сложно трасе. Някакъв микс между супер джи и ГС - висока скорост + сложни/коварни врати.
Сребро за Роман Мадоли от Франция и бронз за Корнелия Хютер от Австрия.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   12.02.2026 15:45

Много ме е яд за Годжа, невероятна скиорка, печелеше тоя супер джи, но стават такива инциденти. Честито на Бриньоне и пето злато за Италия ( вижте ми прогнозата, Италия ще е в челото по медали ). А има още ски... :-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   12.02.2026 16:41

Diavolo написа:
Златната Феде! :yes:
Какво завръщане само за великата Феде Бриньоне. Един от най-чаканите златни медали попадащи в графата - приказка / да се разкаже една история достойна за филм.
За съжаление Линдзи не успя, но Бриньоне успя. Спечели убедително и безапелационно. Жалко за Годжа и Айхер. И добре, че Брийзи се размина сякаш само с уплах.
Много сложно трасе. Някакъв микс между супер джи и ГС - висока скорост + сложни/коварни врати.
Сребро за Роман Мадоли от Франция и бронз за Корнелия Хютер от Австрия.

Направо скандално трасе :-? подредено от норвежците, скоростно и в същото време с определено несъобразени за тая скорост врати, някакъв микс СГ-ГС, то нямаше ЕДНА състезателка да не направи поне 2-3 грешки, да излезе от линията или да дрифтира повече отколкото трябва и да е на ръба да отпадне или изпусне врата. Разочароващо трасе, зарадо което много от специалистките не показаха това което могат и някак не се получи оспорвано състезание.
Супер-джи спецове, като Годжа, Ема Айхер, Ледецка, Кайра Вилде не завършиха. Искаха да карат бързо, но трасето с тия несъобразени врати не им позволи. Същото се случи и с Брийзи. Не ми хареса.

Единствено Бриньоне успя (макар и тя с няколко грешки) да запази линията и скоростта, тук опита и на гигантистка си каза думата и даде голямо предимство. Браво на нея, голямо завръщане след контузията, отдавна е доказала, че има добра психика. Борбата и с Годжа за най-великата италианка си отива твърдо и категорично в нейна полза.
А има и много големи шансове в ГС-а.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   12.02.2026 17:22

Балет, първо къде намеси норвежците, те в алпайн ги няма от доста време. Второ, Ледецка не е точно супер джи а гигантски слалом експерт. И трето - най вече - Бриньоне ИЗОБЩО не е по-велика от Годжа, ама си е субективно, think about it! :-) ;-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   12.02.2026 17:35

TheExorcist написа:
Балет, първо къде намеси норвежците, те в алпайн ги няма от доста време. Второ, Ледецка не е точно супер джи а гигантски слалом експерт. И трето - най вече - Бриньоне ИЗОБЩО не е по-велика от Годжа, ама си е субективно, think about it! :-) ;-)

Брат, опонираш ме на ски, сериозно ли ??? :-D И даже не четеш какво съм писал

Норвежците днес редиха трасето и вратите - това първо
Второ - Ледецка е олимпийска шампионка в Супер-джи и тази дисциплина определено и е най-силната
Трето - Бриньоне е с по големи успехи от Годжа и на Олимпиада и на Световно и за Светоевната купа - като брой победи и като титли. Няма сравнение към тази дата.

Понякога се включваш ей така да кажещ нещо.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   12.02.2026 17:49

Да брато, аз съм скиор, ти карал ли си ски?!

Първо, ЗАЩО норвежци са редили пистата, нямат състезател...
Второ - Ледецка е сноубордистка основно, провери
Трето - Годжа е ОШ и медали преди, Бриньоне току що взе златото, ако ( ако тъпата дума ) София не се прееба, не е нейната олимпиада!

ЧЕТВЪРТО::: Включвам се, да, ти караш ли ски?! :wave: ;-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   12.02.2026 18:35

TheExorcist написа:
Да брато, аз съм скиор, ти карал ли си ски?!

Първо, ЗАЩО норвежци са редили пистата, нямат състезател...
Второ - Ледецка е сноубордистка основно, провери
Трето - Годжа е ОШ и медали преди, Бриньоне току що взе златото, ако ( ако тъпата дума ) София не се прееба, не е нейната олимпиада!

ЧЕТВЪРТО::: Включвам се, да, ти караш ли ски?! :wave: ;-)

Почти всяка година карам ски, имам много малко години с пропуски. Писал съм го много през годините.
Този март съм на Кронтплатц (Италия). Миналата година бях на Вейл, карал съм в Джаксънхол няколко пъти, Парк Сити, Дийр Вали, карал съм няколко пъти в Канада - Уисълър (няколко пъти) и Монт Трембланд.
Карам сигурно от 30 години, от България - Пампорово, Боровец и Банско.

Това задоволително ли е?

Естествено че Ледецка е и сноубордистка и там е гигантистка, но тук в тази тема говорим за ски и тя в ските е скоростна спускачка - Супер-джи и Спускане. какъв гигамтски слалом намеси.

И къде нямали състезателка норвежците, че не били редили трасето? На 5-о място днес кой е? Абе човек имаш ли някаква представа изобщо какво се случва :outofspace: Стига спам.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   12.02.2026 18:52

Добре стига спам, аз и сноуборд карам, като Естер, не професионално естествено, Боровец и Мальовица основно, не съм бил по споменатите от тебе места, иначе Сърф съм карал в Корнуол и Португалия. Но айде стига с мерене пишки. Това е друга тема! Enjoy the sport! :-)

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ски алпийски дисциплини   |   14.02.2026 16:32

Бразилия злато... тва не е истина просто, само РЕСПЕКТ! :moufan:

Лично аз не се сещам за други зимни ОИ с толкова медали спечелени от състезатели от Гондвана!!! :outofspace:

Последна промяна TheExorcist на 14.02.2026 16:39, променена общо 1 път

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 66 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща