Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 11:59

Отговори на тема  [ 134 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Хокей на лед 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хокей на лед   |   18.02.2026 21:34

И във флашскора го дават, че полуфинала ще е между Канада и САЩ/Швеция.
Аз още когато за първи път писах се учудих, защото го няма никъде това в света номер 1 и 2 да са в един поток. Абсурдно е.
https://www.flashscore.com/draw/CKm2X6L ... VjCr/draw/

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хокей на лед   |   18.02.2026 21:36

Пече се малка изненада между Суоми и Швейцария за кеф на бай Момчи.
Финландия са неузнаваеми. Все едно са им вързали кънките. И темпото е едно такова мудно, все едно играят приятелски мач. Дано в третата третина живне малко мача.
Но Швейцария е изключително сработен и коварен отбор, от този тип дето с тактика и отборна игра ще изпоти на макс всеки един отбор бъкан от звезди. Такива отбори като Швейцария и Чехия са крайно неприятни. С тази разлика, че чехите имат и по-изявени звезди все пак.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хокей на лед   |   18.02.2026 21:41

Ми очертава се 1/2 финал с Канада, ако ще се гледа най-високо класирания отбор и САЩ бие, ама чакай да свърши мача.

Флашкора нищо не дава. Просто така ги е наредил. Няма да има 1/2 финал със САЩ.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хокей на лед   |   18.02.2026 21:47

Въпреки че има златно правило, мач с мач не си прилича, то имам сериозни опасения за Канада. Не ми харесва играта в защита, там където Канада винаги са имали сериозно предимство спрямо всички отбори. Също така в третата третина чисто физически ми изглеждаха уморени, може би и заради онази тежка преса през втората третина, когато чехите почти не минаваха полето си. Не знам.
По принцип това го има и във футбола и тениса, другите два спорта, които следя внимателно. Често когато нямаш сериозна съпротива в поредица от мачове, изведнъж когато срещнеш сериозен съперник, който има и ден и стават сакатлъците. Нещо като рубикон. По тази логика в следващия мач кленовите листа трябва да летят, ама да видим...
Тежко ще е и без Синди Кросби най-вече от психологическа гледна точка. Кросби е нещо като талисман за Канада. С него Канада винаги печели големите турнири.
Искам да видя САЩ и Швеция преди по-сериозни изводи, но имам едно такова усещане, че американците чисто физически са по-силни от канадците, което вещае големи драми. Дали таланта на Селебрини и Макдейвид ще стигне само? Тези двамата са истински магьосници. Според мен най-добрите хокеисти в момента в света, а Селебирни е само на 17 г.
САЩ обаче ги чака много тежък мач, защото Швеция е третия най-звезден отбор тук в Милано Кортина и от мач на мач играят все по-силно.

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хокей на лед   |   18.02.2026 21:50

Diavolo написа:
И във флашскора го дават, че полуфинала ще е между Канада и САЩ/Швеция.
Аз още когато за първи път писах се учудих, защото го няма никъде това в света номер 1 и 2 да са в един поток. Абсурдно е.
https://www.flashscore.com/draw/CKm2X6L ... VjCr/draw/

Остай го флашскора, нали Балета ти писа правилото за сиидовете, а САЩ и Канада имаха аванс след групите, който не може да се стопи, стига да не стане изненада финала ще този който искаш ти :-D

Аз обаче съм разочарован, Канада Чехия беше първия мача който гледах от край до край и честно накрая ме беше яд, исках Чехите да бият.

Последна промяна Prototype_Iblis на 18.02.2026 21:51, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хокей на лед   |   18.02.2026 21:57

Току-що английския коментатор по Евроспорт на който гледам Финландия и Швейцария, каза че победителя от този мач ще играе срещу Словакия.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хокей на лед   |   18.02.2026 22:05

И аз това гледам винаги, английския ЕС

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хокей на лед   |   18.02.2026 22:32

Еми няма да е явно... Изравниха кучетата.

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хокей на лед   |   18.02.2026 22:32

Сега говорих с Иван Чешанков. Ако Щатите бият Швеция, то Канада ще играе с Финландия/Швейцария. Ако обаче Швеция бие ще играе на полуфинал с Канада.

Изображение

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хокей на лед   |   18.02.2026 22:35

Аууу, Суоми как се върна накрая, и без вратар ... Айдеее

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат

goro_levskara написа:
Сега говорих с Иван Чешанков. Ако Щатите бият Швеция, то Канада ще играе с Финландия/Швейцария. Ако обаче Швеция бие ще играе на полуфинал с Канада.

Баш така го смятам и аз.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат

Бай Момчиле, втора поредна драма.
А аз се питам защо Суоми игра този хокей само последните 7, 8 миниути. Гола на Ахо просто ги преобрази.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хокей на лед   |   18.02.2026 22:41

Е ТВА Е СУОМИИИИ!!! :celebrate: :cheers:

Проспаха по-голямата част от мача, но КЛАСАТА СИ Е КЛАСА!

Айде към дублиранетооо!!!

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хокей на лед   |   18.02.2026 22:44

Суомиии :music: :hockey:
Момчи, сори, харесвам ги твоите швейцарци, ама знаеш, че фините са ми втория любим отбор.
Сами сте си виновни, при 2-0 за вас имахте един на един и пропуск, а ставаше 3-0. А след гола на Ахо какво беше това опълчение? При положение, че швейцарците са много по-добре обиграния отбор като сплав в линиите.
Само Словакия мина леко. Другите фаворити се препотиха яко. Да видим сега черешката на тортата, голямото зрелище между САЩ и Швеция. :hockey:

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хокей на лед   |   18.02.2026 22:46

два мача гледах, и двата много яки.
Швейцария Финландия и тук драма, надявам се и сега Швеция Щатите да е същото

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хокей на лед   |   18.02.2026 22:47

goro_levskara написа:

Леле, все зле за Канада, уф. Не можеше ли да играем със Словакия?
Ами има логика да. Ето защо и тези схеми на официалния сайт и укито са и верни един вид, но са и подвеждащи.
И защо по дяволите никъде няма това обяснение? На официалния сайта със сигурност няма, защото търсих!
И нашите коментатори включително Чешанков защо не го поясниха това нещо в ефир, не е ли това работата им? Гледал съм абсолютно всички мачове по хокей на лед и никъде не разясниха схемата, никъде.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хокей на лед   |   18.02.2026 22:52

SUUUOOOOOMIIIIIIIIIIII

Поглеждам - 2:0 за Хелвеция по средата на третата третина, викам си дотук бяха моите хора. Тръгнах да върша една работа, свършвам я, поглеждам ей така, от кумова срама, за протокола... 3:2 за Суоми след ОТ! Бахти шоуто е било. Яд ме е, че нямах време да гледам, но полуфиналът е задължителен.

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хокей на лед   |   18.02.2026 22:54

Diavolo написа:
Току-що английския коментатор по Евроспорт на който гледам Финландия и Швейцария, каза че победителя от този мач ще играе срещу Словакия.

аз не мога да разбера още какво толкова се чудиш, какво като го е казал коментаторът на Евроспорт той да не би да е алгоритъм той е човек който явно не си е свършил работата.Той мисли в фиксиран bracket, а този турнир няма фиксиран bracket

Балета ви го пусна правилото оттам нататък наистина не виждам какво има да се чудите повече.

При IIHF re-seeding по combined ranking, 1 и 2 seed никога не могат да се срещнат на полуфинал, защото най-високият оставащ seed винаги играе срещу най-ниския оставащ seed. Полуфинал CAN–USA е математически невъзможен за всеки който види сийда след груповата фаза.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хокей на лед   |   18.02.2026 23:00

Добре бе човек, знам това, но се подвдох по схемите и липсата на обяснение НИКЪДЕ.
Гледам редовно хокей по цялия свят, отделно не съм пропуснал голям форум от 40 години. И никога не го е имало това чудене и маене.

:uuu:

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Хокей на лед   |   19.02.2026 00:22

Дяволе, Сузуки е отличен играч, но не е точно профилиран голмайстор, по-скоро е много комбинативен и с прекрасно виждане на играта. Не случайно е лидер по точки вече 3-ти сезон за Монреал. Още не съм гледал целия мач (на работа само отделни моменти) и не знам за пропуска му, но важното е, че вкара този трети гол и Канада избегна катастрофата :-) Иначе си абсолютно прав относно Чехия, която е много крив отбор на елиминации и са способни на всякакви изненади.
Една малка поправка: Маклин Селебрини е 19 годишен, а не 17 годишен :-) и по мое скромно мнение, той и Конър Бедар от Чикаго, ако се опазят от контузии ще са следващите големи звезди в НХЛ.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 134 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща