Групова фаза - III кръг - коментари
| Автор |
Съобщение |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Групова фаза - III кръг - коментари | 23.06.2026 14:35
Аре и тоя кръг да се извърти...
 |
|
Hiksa
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 23.06.2026 23:55
От тези, които не е ясно, класират се Корея, Босна, Парагвай, Кот Д' Ивоар, Швеция, Саудитска Арабия, Белгия, Австрия, Алжир, Гана, Хърватия и ДР Конго.
Австралия, Иран, Уругвай, Сенегал, Шотландия са на кантар. Еквадор съм ги отписал - немците не правят тънки сметки. Чехите също нямат шансове на Ацтека.
А аз всичко ще изпусна.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 24.06.2026 09:02
 |  |  |  | Hiksa написа: От тези, които не е ясно, класират се Корея, Босна, Парагвай, Кот Д' Ивоар, Швеция, Саудитска Арабия, Белгия, Австрия, Алжир, Гана, Хърватия и ДР Конго.
Австралия, Иран, Уругвай, Сенегал, Шотландия са на кантар. Еквадор съм ги отписал - немците не правят тънки сметки. Чехите също нямат шансове на Ацтека.
А аз всичко ще изпусна. |  |  |  |  |
Чехите що да нямат? Мексико е твърдо първи и съвсем логично е да излезе с Б отбора.
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 24.06.2026 09:06
1/16 финалите към момента:
Германия - Парагвай Франця - Швеция Корея - Швейцария Холандия - Мароко Португалия - Гана Испаня - Австрия САЩ - Алжир Египет - Чехия Бразилия - Японя Слончетата - Норвегия Мексико - Шотландия Англия - Кабо Верде Аржентина - Уругвай Австралия - Иран Канада - Белгия Колумбия - Хърватска
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 24.06.2026 19:30
Днес започват големите сметки или третите ротации от групите.Мачовете ще вървят паралелно и до последно ще се смята. Според мен ФИФА направиха грешка с това правило да се гледат директните мачове, за мен общата голова разлика винаги е била по-меродавна, защото е комплексен показател от цели 3 мача, а не само от 1 в който е могло и да ти върже. Другото лошо нещо е, че с тези най-добри трети (защото няма как иначе, трябва да са 64 отборите, за да се класират само първите 2 от всяка група за 1/16 финалите ; но световно с 64 отбора едва ли ще видим, не вярвам да стане) отборите в последните 3 групи са облагодетелствани, защото ще знаят всички възможни варианти и всеки ще знае за какво точно се бори и срещу кого ще играе на 1/16 финал и евентуално на 1/8 финал. За 4 дена ще се извъртят тези трети мачове, защото всеки ден ще има по 6 мача от 3 групи. ДнесГрупа A Мексико, ЮАР, Република Корея и Чехия Група B Канада, Босна и Херцеговина, Катар и Швейцария Група C Бразилия, Мароко, Хаити и Шотландия Група A Мексико са твърдо първи и това е единствената константа в групата. И трите други отбори имат шанс да се класират. Република Корея дори и при загуба биха могли да се класират, но става доста сложно със сметките. ЮАР и Чехия задължително ще гонят победата. При равенства за тях и с 2 точки на 3 място ще е почти невъзможно да се очаква класиране за елиминациите. Очаквам ацтеките да излязат с резервите, ама чехите са толкова зле игрово и такова разочарование, че не виждам как ще бият дори Мексико Б още повече на Ацтека, където Мехико нямат загуба в цялата си история на СП! Корейците би трябвало да победят аутсайдера в групата, който за мен заедно с Тунис са най-големите африкански разочарования. Не като резултати, а като игра. Нищо, че ЮАР откраднаха точка на яловата Чехия. ЮАР при победа ще се класират с 4 точки, но не виждам как ще стане. Корейците са по-класният отбор за мен и би трябвало да си спечелят мача. Група B Големият въпрос е дали Швейцария и Канада ще играят за хикс, защото реално в тази група специално и първото и второто място водят до ''леки'' съперници на 1/16 финалите. Т.е. швейцарците освен за честта си не би трябвало на всяка цена да се хвърлят за първата позиция, даже това 1 място може да ги натресе на корейците, вместо на някой по-слаб трети отбор. Само че няма как да се знае... Ами ако този трети е Уругвай или някой по-силен? След това на 1/8 финал за Канада/Швейцария следват в схемата или Нидерландия/Япония/Мароко/Бразилия или Колумбия/Португалия/Хърватия. Най-логичното е Нидерландия и Португалия все пак (заради головата разлика на лалетата и последен мач с Тунис и заради класата на Португалия все пак, би трябвало да стигне за да бият Колумбия). Ако Босна и Катар хиксират ще се самоелиминират (дано), но тук просто Босна са по-класният отбор и ще бият минимално. Катар ще са без двама основни с червени картони, но пък имат реален шанс при победа да се класират за елиминациите. Група C Има традиция, която повелява следното: От 1982 г. насам, Бразилия е печелила всяка една група на световно първенство. Тук обаче ако Мароко вкарат много голове на Хаити могат и да завършат на 1 място по голова разлика, ама се съмнявам... Не са такъв отбор. А и Хаити не са чак толкова зле (дали?). Имам усещането, че гайдарите поне един гол ще вкарат. Шотландия ще се стреми да не загуби с много, защото сега са с 3 точки и равна голова разлика. Визирам борбата за 8-те най-добрите 3-ти в групите. Ако бъдат разгромени от Бразилия може и да не се класират на 1/16 финалите. От друга страна Селесао ще има тежък 1/16 финал при всички положения (Нидерландия или Япония), но все пак според мен на хартия биха искали да избегнат лалетата... Интересно коя публика ще е повече? Шотландската или бразилската??? Това за мен е по-сложно да се предвиди отколкото изхода от мача. 
|
|   |
|
 |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
Регистриран на: 05.06.2012 23:27 Мнения: 2718 Местоположение: planet earth
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 24.06.2026 20:17
Германия няма да бие Еквадор, а Бразилия няма да спечели срещу гайдарите. Това са моите "смели" прогнози 
_________________ "Истинският джентълмен никога не пита жена за годините, мъж за заплатата и софиянец откъде е..."
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13104 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 24.06.2026 22:27
Дяволе, гарантирам ти, че точно 2038 форматът на СП ще е 64 отбора! Ако опираше само до желание, биха го надули още сега, но няма как, понеже домакинствата са гласувани на база кандидатури по схема с 48 отбора и ако решат да променят нещо пост фактум, загубилите кандидати имат правна основа да обжалват решенията и да ги направят невалидни, което би довело до абсолютен хаос и всичко отначало, което пък под чертата би означавало огромни разходи и тотална дискредитация за ФИФА.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 24.06.2026 23:40
Убеден съм, че Събзеро е прав и е въпрос на време да станат 64 отбора, което ще доведе до много повече приходи особено и ако Китай се класират. Всичко е комерс.
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 24.06.2026 23:46
Пускай тема за САЩ-Босна, гяволето. 3-1 ще е според мен.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 24.06.2026 23:56
Заслужена победа на швайците, търсех хикса, не знам защо обаче дадох гол за тъпите катарци!
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 25.06.2026 00:06
Че те тъпите катарци вкараха гол, защо те притеснява, че си го потърсил? А спокойно можеха и повече да вкарат всъщност, при 2:1 удариха греда, имаха и други положения.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 25.06.2026 00:11
Значи съм уцелил резултата, бях заспал на тоя мач, събудих се за швайците и кленовите листа!  Като прогнозирам не гледам прогнозите на другите, ама на тоя мач освен мене май само швабата го хваща на точен!
Последна промяна TheExorcist на 25.06.2026 00:15, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 25.06.2026 00:21
Швейцария 2:1 Босна и Херцеговина Много приятен мач. Кръстоносците явно си търсиха победата, не че е от такова значение, но въпрос на чест може би. Канада имаха две ключови липси в средата на терена, а и бяха доста по-предпазливи като подход. Но винаги е така, когато и равенството те устройва. Обикновено отборът, който играе само за победа (но я желае) печели подобни мачове. Страхотни атаки на швейцарците на скорост. С Манзамби, Емболо и Варгас могат да матират всяка една защита, но проблемът е в защита. Твърде леко се огъват при натиск. Правят някакви хаотични изчиствания. Канада като нищо можеха да им изравнят. Кленовите листа са приятна изненада като игра, като резултат не чак толкова, защото се очакваше да излязат от групата. Какви тъчове само хвърлят тез канадци. От Брентфорд да се учат.
Босна и Херцеговина 3:1 Катар Босна ги убиха до гола на катарците за 2-1 към края на полувремето. Джеко удари гредата, ако беше вкарал ставаше 3-0. След това се дръпнаха инстинктивно, особено след гола. Катарците на свой ред можеха да изравнят 2-2, но и те удариха греда. Много открит мач. Ключовият момент през втората част беше когато Афиф (звездата им) се откъсна и вместо да подаде на съотборника си и той на празна врата да изравни се полакоми и стреля от лош ъгъл и прати топката в аут. Аз ако бях треньор директно го ваден от мача. Безумно отиграване. Но заслужена победа за Босна и балканците ще играят със сигурност 1/16 финал, защото са с 4 точки и 100% ще са един от осемте най-добри отбори.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 25.06.2026 00:47
Вратарчето също е доста лабаво, особено ако го сравним със Зомер. 
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13104 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 25.06.2026 00:58
Швабата този път ги закова и двата на точен! 
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 25.06.2026 01:56
Как си заспал на този мач и си събудил за Швейцария-Канада след като се играха по едно и също време?
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 25.06.2026 01:59
Скотите имат яка публика, но отборът им е антифутболен. Само с търчане и центрирания не става.
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 25.06.2026 02:48
Респект! 
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 25.06.2026 02:54
Бях заспал на дивана, комшите изобщо не съм ги гледал, мислех, че са по-рано, лайвскора ми е бавен, но да, по логика последните мачове са по едно и също време!
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 25.06.2026 03:27
Абе Резо, това 2-2, дето си го дал, от Лох Нес ли ти го казаха?! И аз бях смел в прогнозата, прекалено даже. Ама твойто е несериозна прогноза майна! 
Последна промяна TheExorcist на 25.06.2026 03:28, променена общо 1 път
|
|   |
|
|