Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 13:50

Отговори на тема  [ 140 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Групова фаза - III кръг - коментари 
Автор Съобщение
(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   26.06.2026 04:21

Vendome написа:
Чак по-зле. Ако ни хванат, поне тройка ще ни сложат. Тия са на Световно и играха на две поредни европейски.

Японците имат черен вратар с дръпнати очи. Вероятно е някакъв мелез.

Хайлендърите са дърводелци, с фаворита Хаити направо спукаха топката!

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   26.06.2026 04:30

Япония 1:1 Швеция
Много странен мач. До гола на Маеда след невероятна комбинация японците контролираха мача и стояха по-добре и то без да се влагат чак толкова много. Срещу нидерландците тичаха много по-здраво. И след този гол не знам какво стана, но буквално изпуснаха контрола над мача и даже могат да се радват, че не загубиха. Много красив гол на Еланга, но донякъде и вратарск грешка при него. След този гол сякаш нещо се счупи в японския часовник и шведите могат да съжаляват, че не спечелиха. Упражниха натиск, имаха и положения.
Странна е азиатската психика. Видя се и при корейците срещу ЮАР, макар че между японци и корейци има сериозна разлика. Аз го отдавам и на други причини - сигурността от класирането и прекалено многото ключови липси. При толкова тежки липси вторите и третите варианти се натоварват много повече, а другите просто не са на тяхното ниво и при натрупване на мачове това неминуемо ще даде ефект, колкото и силно да играят с топката в крака японците.

Тунис 1:3 Нидерландия
Тук очаквах разгром, но нидерландците пожалиха горките тунизийци. В интерес на истината нямаше и за какво да натискат и вкарват, пазеха се за 1/16 финала, който за тях ще е много по-труден отколкото протоколния 1/8 финал, който се задава.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   26.06.2026 10:09

Balleta написа:
Оформиха се още две двойки от 1/16 финалите:

Нидерландия - Мароко
Бразилия - Япония

Вини ще наказва япончета, а победителя от другата двойка Нидерландия-Мароко отива в лесен поток на 1/8 финалитв, където ще срещне победителя от Канада - ЮАР

Сайтовете дават за сигурен мач и САЩ - Босна. Не съм проверявал, но явно е така

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   26.06.2026 13:51

Турция 3:2 САЩ
Голово шоу в мач без значение. Често се случва. Американците излязоха с доста резерви, а Балогун така и не влезна. Но дори Б отбора на САЩ играе впечатляващ скоростен футбол. Турците също показаха най-доброто от себе си, особено през първото полувреме, когато зашиха прекрасни комбинации за първите си два гола.
Второто полувреме беше изцяло за американците, но вместо да водят получиха нелеп гол в последните секунди. Американците имаха положения, удариха и греда на Пулишич.
Арда Гюлер показа таланта си в този мач, с някои магични изпълнения, но уви твърде късно.

Парагвай 0:0 Австралия
Тук няма какво да се каже. Супер-умрял мач. Най-лошият мач на този Мондиал. Голяма скука, никакви реални положения за гол, а само няколко анемични удара, колкото да залъжат хората...

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   26.06.2026 15:13

Турците заиграха най-сетне като хората в мач без значение. Това ми подсказва, че май им куца психиката.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   26.06.2026 16:00

Vendome написа:
Турците заиграха най-сетне като хората в мач без значение. Това ми подсказва, че май им куца психиката.

Заиграха ама Щатите спокойно можеха да ги бият и с резервите, при 2-2 мача можеше да отиде и в двете посоки, американците доминираха. А имаха 9 промени в състава.

Турците имат Арда и Йълмаз и дотам, много неефективни се оказаха, въпреки атакуващия си стил.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   26.06.2026 17:36

Имат и Чалханоглу.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   26.06.2026 18:02

Абе не са само те, имат си футболисти турците. Просто нещата се развиха много лошо за тях на това първенство.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   26.06.2026 19:23

Разви се лошо, че ги надиграха първите два мача.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   26.06.2026 20:03

Ама как познах за равенствата. Сега очаквам Франция да треснат Норвегия, Саудитите да минат като победят и равен на Испания-Уругвай. Белгия бият с три гола минимум и Египет и Иран правят миролюбив равен.
Сенегал няма да победят с 3 гола разлика колкото им са нужни.

Последна промяна Hiksa на 26.06.2026 20:05, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   26.06.2026 21:08

Интересна тактика на норвежците. Отказват се да атакуват 1 място. Излизат изцяло с резервите. :dunno:

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   26.06.2026 21:37

Аахаха, кой кого потурчва, кеф!

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   26.06.2026 22:18

След снощните мачове, най-накрая, 15 дни след старта на световното първенство, остават по-малко мачове от вече изиграните.
Остават точно 44 мача до финала на 19 юли.

Жалко, че Холанд няма да стартира и не само той. Ще е голям тест за широчината на състава на този норвежки отбор. Няма да си променям вече дадената мислено за мен си прогноза, въпреки че на хартия за Франция би било много по-лесно.
Сенегал пък се нуждаят от победа с минимум 3 гола разлика. Ирак обаче дали са съгласни?

Кабо Верде може да пренапише историята и да дебютира с класиране за директните елиминации. Между другото тях и равенството ги устройва, но не с 100%-ва сигурност. СА ще гони само победата.

Уругвай също ще гони поне хикса. При 3 точки и равна голова разлика имаш добри шансове.
Испания дали ще са съгласни на това? Защото при миролюбиво равенство те ще са първи в групата без да хабят много усилия.

Иран също ги устройва хикса. Египет още повече.
Белгия ще гони победата. Нова Зеландия също. Предвид открития футбол на кивитата, белгийците най-накрая ще имат шанса да вкарат доста голове, защото се видя, че нисък блок не могат да преодоляват.

Изобщо това ново правило на ФИФА да се гледат преките двубои доведе до много скучни мачове в третите кръгове и фарсове. Не е истина какъв автогол си вкараха. Втори голям гаф след т.нар. пауза за ''хидратация''

* Два рекорда от снощи

Тунис изравни антирекордното постижение на КНДР от 2010 г. за най-много допуснати голове в ГФ - 12.

Еквадор стана едва третият отбор от Южна Америка побеждавал Германия на СП.
Преди това Германия имаше само 2 загуби от южноамерикански отбори и двете на финал: 2-3 от Аржентина 1986 г. на Ацтека и 0:2 от Бразилия на Роналдо Феномена 2002 г. в Токио.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   26.06.2026 22:30

Лелее, ама те мачовете са започнали, а аз си гледам сериалчета.
Защо съм останал с впечатлението, че днес програмата започваше в 00:00 ч. Бг време? :helpless: :uuu:

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   26.06.2026 22:35

Diavolo написа:
Защо съм останал с впечатлението, че днес програмата започваше в 00:00 ч. Бг време? :helpless: :uuu:

Кои сериали, по някой комеди канал :laugh: , изпускаш хеттрика на Дембеле!

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   26.06.2026 22:40

bai Momchil написа:
Интересна тактика на норвежците. Отказват се да атакуват 1 място. Излизат изцяло с резервите. :dunno:

Отначало можеш да останеш с впечатлението, че треньора е олигофрен, но реално на Норге не им трябва тази победа, Франция е много по-класен отбор!

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   26.06.2026 23:15

TheExorcist написа:
Diavolo написа:

Кои сериали, по някой комеди канал :laugh: , изпускаш хеттрика на Дембеле!

Ранчото на Дътън, а преди това Нос Страх.
И таман си пиша ревюто за Бг мама за Дътънови и после си пускам и очерка и какво очаквам за днешните мачове + прогнозите и изведнъж гледам над моето мнение коментират, че за 10 минути им вкарали 2 гола на норвежците и аз си викам, УТФ?! :innocent: :helpless:
Не си спомням друг подобен куриозен случай. Наистина си се бях навил, че мачовете днес започват в полунощ :outofspace: :-D

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   26.06.2026 23:50

То хубаво се шегувам, но това беше капката с която чашата преля.
Твърде много се разкъсвам и не си гледам кефа.
Първо, страшно много ме затормозяват тези игри и това че всичко правя на ръка, вече ми се повръща.
И водех убедително в 'лайв калсирането' на ХалфТайма на Швабата и сега губя 4 точки, евентуално да станат 6 точки и не само ги губя, но и конкурентите ми ще ги имат на сметката си.
А в Манията, където съм на отлична изходна позиция ще загубя 2 точки от всички конкуренти до един. А сигурно не малко са писали и 3-1 за Франция, не съм гледал.
Това беше аз съм дотук с игрите. :-x :uuu:

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   27.06.2026 00:12

Тия Франция им ебаха майката на Норвегия, то беше ясно кой е класата, Норге май го знаеха, че оставиха Ерлинг извън играта, да го пазят за после!

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Групова фаза - III кръг - коментари   |   27.06.2026 00:18

Норвегия 1:4 Франция
Изтървах първите 4 гола в реално време, но ги видях на повторение. От 35-та минута започнах да гледам. И май урочасах мача, защото темпото сякаш умря. Норвегия въпреки, че са с резервите създадоха не малко положения за гол, имаха и дузпа, но беше изпълнена много лошо. Все пак сигнал за защитата на Франция, че резервите на Норге създадоха не малко положения за гол. От друга страна при такъв мач и такава абдикация на норвежкия треньор сигурно и те не са били на макс.
Атаката на Франция е убийствена. Мбапе не вкарва гол и въпреки това французите зашиха 4 гола, а най-стряскащото е, че тези голове падат като на тренировка. Цак, цак и следва матиращ удар с лекота. Дембеле има невероятен удар. Ляв, десен крак, няма значение.

Сенегал 5:0 Ирак
Ирак изравни антирекорда на КНДР (2010) и Тунис (2026) с 12 допуснати гола в груповата фаза на Световно първенство. Донякъде ги оправдава червеният картон, а и да се паднеш в група с Франция, Норвегия и Сенегал...
Какво да се коментира. Няма смисъл от такива мачове на световни първенства. Лъвовете от Теранга можеха да вкарат още толкова. Поне от 35 минута откакто започнах да гледам.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 140 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща