Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 22:58

Отговори на тема  [ 85 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Монте Карло 2013 - тема за коментари 
Автор Съобщение
(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Каза ли нещо, Дяволе?   |   19.04.2013 17:36

Diavolo написа:
alessandron написа:
а Гришата в един момент дори физически биеше Надал

Изобщо в нито един момент не го е бил физически, само и единствено технически.
Още в средата на третия сет започнаха мъките на Григор, последните два гейма едвам тичаше. Крампа беше черешката на тортата.
Но това е аспект, който може да бъде подобрен, справка Мъри и т.н.

Не съм съгласен. Григор от средата на втория сет та до 4:3 гейма в третия притискаше Надал и му взимаше доволно количество разигравания. Факт е, че му взе и един куп точки точно с тичане, включително къси и ала-бала и тва не е само техника. Накрая получи крамп, да, но не е имало дълъг период, в който Григор да почне да отстъпва и да губи физически заради липса на тичане. Реално след пробива при 4:4 вече дойде окапването, а и то защото изоставаше.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Монте Карло 2013 - тема за коментари   |   19.04.2013 17:53

Ами аз забелязах едно леко гримасничене при Григор, още от средата на третия сет, което при него не е театро като при Джокович, Мъри или Дел Потро... При 4-4 (преди самия пробив) нарочно засилваше ударите, не му беше комфортно при дългите разигравания както преди. Закъсняваше и за нагласата си, изкара няколко аута именно защото не може добре да се с нагоди краката спрямо идеалното положение на ракетата. Но може и да греша, така аз видях.
Факт е обаче, че игра по-добре и ча накрая получи крамп, но при всички положения много голям турнир за Григор. Сега да видим в Барселона, където настилката е по-бързичка от тази в МК.
Иначе очаквам най-силна игра на Григор в Мадирд по ред причини, но още е рано за там.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Монте Карло 2013 - тема за коментари   |   19.04.2013 18:14

Магесника Фонини е на полуфинал на мастърс! :ura:
Първи полуфинал за италианнски тенисист тук след 1995 г. (Гаудиенци)

Фабио направо разкова Гаске, разкри пълния си потенциал, да видим как ще играе на полуфинала. :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Монте Карло 2013 - тема за коментари   |   19.04.2013 18:15

vogelfrei написа:
Иначе с тази игра Надал няма да спечели Ролан Гарос при никакви положения, но е и нормално все още да показва колебания, докато си напипа ритъма за големи мачове.

На този етап все още ли даваш най-големи шансове на РГ за ХМДП? :-)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Монте Карло 2013 - тема за коментари   |   19.04.2013 18:25

Diavolo написа:
Магесника Фонини е на полуфинал на мастърс! :ura:
Първи полуфинал за италианнски тенисист тук след 1995 г. (Гаудиенци)

Фабио направо разкова Гаске, разкри пълния си потенциал, да видим как ще играе на полуфинала. :-)

Очаквах аз такова нещо, затова и питах преди днешните мачове за Фабио, но никой нищо не каза. Играх обаче процентно тоя кръг, като гледам почти нищо нема да позная, но титлата е по-важна

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Монте Карло 2013 - тема за коментари   |   19.04.2013 21:43

За мен най-силния мач на турнира (Григор - Рафа) - е, верно, първия сет не беше много качествен, но във втория и третия играха много добре и двамата, даже наш Гришо малко по-добре. Ако беше по-добре физически, даже можеше и до един тайбрек да добута в третия... ама...

И да, Ихвил, аз казах, че не очаквам Григор да вземе сет на Рава (въз основа на последните му изяви срещу топ 4). Даже по-добре се получи във втория сет, че брейкна при 5-2 на ретур. Ако беше станало 5-3 и негов сервис, пробива беше почти сигурен. В тия моменти му трепва ръката.
Но да си призная, че очаквах много по-малко от нашто момче и съм много приятно изненадан (не, че го подценявам, но все пак срещу Рафа и на клей...).
В третия сет си мислех, че Рафа ще го пробие рано рано, но виж ти, той беше по-близо до пробив от колкото Рафа. Жалко накрая, ако беше станало 4-2 щеше да има драмичка :laugh:

Сега само се надявам да се възтанови и в следващите турнири да се представи добре, да му се радваме още :-)

Евала, Грише! Само така! :dance:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Монте Карло 2013 - тема за коментари   |   20.04.2013 16:08

Надал е в лоша кондиция - няма спор след днешния мач с Цонга. Да води с 5:1 гейма във втория сет и да допусне да се стигне до тайбрек, при това да изпусне три поредни мачбола и общо четири, вярно всичките на сервис на Цонга, но все пак клей, казва всичко. Играе много, много назад зад основната линия и гледа само да връща и контраатакува. С такава игра, ако Джокович беше здрав и в кондиция, финалът щеше да е ясен. Въпросът е, че и сърбинът има здравословни проблеми и като нищо ще се стигне до голяма драма утре - е, ако Фонини не вземе сега да бие де ...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Монте Карло 2013 - тема за коментари   |   20.04.2013 17:16

alessandron написа:
Въпросът е, че и сърбинът има здравословни проблеми и като нищо ще се стигне до голяма драма утре - е, ако Фонини не вземе сега да бие де ...

Е не можа Фонини нищо да направи, не му беше ден. :-)
Според мен Надал ще смачка Джоко, ама не съм гледал мача с Цонга днес. Е най-много да го бие (ако не го смаже). Кой знае, дано все пак Джоко направи достоен отпор на Надалът. :laugh:

ICQ YIM WWW
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Монте Карло 2013 - тема за коментари   |   20.04.2013 17:24

Diavolo написа:
Ами аз забелязах едно леко гримасничене при Григор, още от средата на третия сет, което при него не е театро като при Джокович, Мъри или Дел Потро... При 4-4 (преди самия пробив) нарочно засилваше ударите, не му беше комфортно при дългите разигравания както преди. Закъсняваше и за нагласата си, изкара няколко аута именно защото не може добре да се с нагоди краката спрямо идеалното положение на ракетата.

+1! В този мач на Григор психиката беше добре (за разлика от мачовете с Джоко и Мъри), ама физически не издръжа. Щом тука е така, не го виждам в 3 от 5 сета как ще се справи. Макс 2-3 кръг.
Ама до 1-2 години може да го оправи това, както казваш - повече физически тренировки във фитнеса, и ще стане! :-)

Последна промяна Naki на 20.04.2013 17:27, променена общо 2 пъти

ICQ YIM WWW
(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Монте Карло 2013 - тема за коментари   |   20.04.2013 17:25

Надал в никакъв случай няма да смачка Джоко. Даже за мен сърбинът е фаоврит - Надал втори пореден мач играе много пасивно и изтеглен в паната. Ако така играе и утре, а след като и срещу Григор, и срещу Цонга го направи, мисля, че и утре няма да е по-различно, ще яде плескавицата. 5:1 да води на клей срещу Цонга и да допусне да се стигне до тайбрек, за малко и до трети сет, показва, че нещо не е наред с Рафа.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Монте Карло 2013 - тема за коментари   |   20.04.2013 17:31

Някой знае ли, кога точно почва утре финалът?
Дават го 14:10 (демек 15:10 наше време) на официалния сайт, ама във FlashScore.com и LiveScore.com гледам 11:00 преди обед?

@alessandron -- Е ОК, аз не можах да гледам мача на Надал с Цонга (гледах с Григор), ще видим утре какво ще стане. :-)
Това ще бъде 34-ти мач между двамата. :laugh:

Последна промяна Naki на 20.04.2013 17:33, променена общо 4 пъти

ICQ YIM WWW
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Монте Карло 2013 - тема за коментари   |   20.04.2013 18:05

Опа, забравих да кажа - на офиц. сайт пише "Възможни са промени във времената".

ICQ YIM WWW

Отговори с цитат
Мнение  Re: Монте Карло 2013 - тема за коментари   |   20.04.2013 18:36

alessandron написа:
Надал е в лоша кондиция - няма спор след днешния мач с Цонга. Да води с 5:1 гейма във втория сет и да допусне да се стигне до тайбрек, при това да изпусне три поредни мачбола и общо четири, вярно всичките на сервис на Цонга, но все пак клей, казва всичко. Играе много, много назад зад основната линия и гледа само да връща и контраатакува. С такава игра, ако Джокович беше здрав и в кондиция, финалът щеше да е ясен. Въпросът е, че и сърбинът има здравословни проблеми и като нищо ще се стигне до голяма драма утре - е, ако Фонини не вземе сега да бие де ...

Че какво толкова му е на Ноле с кондицията?И вчера и днес малко го гледах,и не изглеждаше чак толкова зле.Да,сигурно глезенът му още не е напълно здрав,ама ако беше нещо чак толкова сложно,щеше да откаже турнира.Утре ако падне ще излезе че Надал пак е изкалитарствал ;) И той не е все още в оптимално физическо състояние.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Монте Карло 2013 - тема за коментари   |   20.04.2013 18:51

Според теб кой ще обвини Надал в калитарстване, ако вземе да спечели титлата утре? Поредната победа за испанеца на финала на този турнир би било напълно логично. Аз от самото начало казах, че всичко друго освен това би било изненада за мен и продължавам да го твърдя. Това, че Джокович е размазал съперниците си вчера и днес хич не ме успокоява.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Монте Карло 2013 - тема за коментари   |   20.04.2013 19:26

Christianssen написа:
alessandron написа:

Че какво толкова му е на Ноле с кондицията?И вчера и днес малко го гледах,и не изглеждаше чак толкова зле.Да,сигурно глезенът му още не е напълно здрав,ама ако беше нещо чак толкова сложно,щеше да откаже турнира.Утре ако падне ще излезе че Надал пак е изкалитарствал ;) И той не е все още в оптимално физическо състояние.

Ами преди вчера и днес не се движеше добре Ноле. След четвъртфиналите и полуфиналите обаче той изглежда по-свежият, не Надал. Време е Надал да гризне дървото в княжеството, Григор малко не му стигна да го катурне, а съм убеден, че Новак сега ще се хвърли, защото това ще е психологически удар - реално заради липсата на точки след Ролан Гарос Надал ще му е най-голямата заплаха за първото място. Ако го бие на турнир, на който Рафа се чувства като риба във вода, може да се отрази при бъдещите им сблъсъци през сезона - всички помним седемте поредни как тръгнаха ...

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Монте Карло 2013 - тема за коментари   |   20.04.2013 21:17

Съгласен съм със Сандро. Ако утре Ноле играе като днес, мисля, че ще има своите шансове и трябва да се възползва. Надал вчера се оплакваше, че пистата му била бавна и топката не отскачала (днес не можах да гледам, но мисля, че беше по-сухо времето). Сега с Цонга гледам във втория сет пак е играл горе-долу слабо, или по-слабо от първия сет.
Утре дори Надал да вземе първия сет, Джокович трябва да го натисне втория, и ако се стигне до трети, мисля че сърбина е фаворит за титлата в 3 сета.
Ако Джокович вземе първия, ще е психологически настроен и няма да отпусне докато не грабне титлата.
При всички случаи, Надал трябва да изиграе два много добри сета, за да спечели (и Джокович да не е на ниво, разбира се).
Това което ми харесва за сега, е че Ноле започна слабо турнира, без да натоварва глезена (макар и 3 сетови срещи, не си даваше много зор) и постепенно вдигна нивото. Мача срещу Монако, първия сет горе-долу, но във втория и третия си показа, че ако натисне, нещата тръгват. Само да не се бъгне утре нещо, че тогава Рафа най-много се надъхва.
Айде Ноле, време е някой да спре серията на Надал. Ако не Гришо, то поне да си ти!!! :laugh:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Монте Карло 2013 - тема за коментари   |   21.04.2013 16:26

Никой ли не гледа финала? На път е да се опече едно хубаво геврече, ако вече не се е случило.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Монте Карло 2013 - тема за коментари   |   21.04.2013 16:28

Какво да гледаме то всичко е ясно :-o Пече се първата загуба на Рафа тука,почти е готова вече;)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Монте Карло 2013 - тема за коментари   |   21.04.2013 16:30

Недей бърза да тикнеш титлата в ръцете на Джокович. Има още време да стане обрат.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Монте Карло 2013 - тема за коментари   |   21.04.2013 16:36

Джокович се разлигави, иначе геврекът си беше готов. Сега само да не вземе да се отпусне твърде много, трябва да си вземе сета - може би е по-добре, че няма да е твърде лесно, защото такива сетове на нула са доста коварни.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 85 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща