Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 20.09.2026 20:38

Отговори на тема  [ 144 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Efbet Първа лига сезон 2026-2027 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   02.09.2026 22:55

Ако Левски запази сегашната си форма, то много трудно някой друг отбор ще го спре за втора поредна титла.
Две принудителни излизания днес, контузии, неприятно, но го има във футбола.

Стойко Сакалиев влиза в щаба на Ангел Стойков и започва работа в Черноморец Бургас.

ЦСКА привлече добре познатия у нас защитник Диниш Алмейда.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   02.09.2026 23:15

https://www.facebook.com/share/r/19AzEQ9jR3/

Oko Flex

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   03.09.2026 00:42

97 години Локомотив София

Отборът е създаден като Железничарски спортен клуба през месец Май 1929 година от група жп работници.

През сезон 1939/40 клубът дебютира в елита и още в първия си сезон там се поздравява с шампионската титла. В хода на сезона към тима се присъединява Крум Милев, който има голям принос за титлата, а впоследствие придобива легендарен статут като треньор на ЦДНА.

На 3-ти Април 1945 клубът започва да носи името "Локомотив", а скоро след това печели и втората си титла.

В началото на съществуването си клубът играе най-често на стадион "Юнак", в края на 50-те години клубът се мести да играе в квартал "Западна фабрика" на стадион който вече не съществува, а през 70-те години се мести на стадиона в район "Надежда". Това става след преставането на съществуване на изкуствения отбор ЖСК Славия, наложено против волята на двата клуба.

През 1964 клуба става за трети път шампион, под ръководствотонна треньора Георги Берков. За КЕШ шведския Малмьо е сразен с 8-3.

През 1978 под ръководството на Васил Методиев-Шпайдела клуба печели последната си шампионска титла.

През 1980 Локомотив достига четвъртфинал за Купата на УЕФА, като са елиминирани Ференцварош, Монако и Динамо Киев.

През 90-те години под президентството на Николай Гигов Локомотив е фактор в шампионата, въпреки че така и не успява да спечели титлата.
В отбора играят отлични футболисти, но едва след идването на Стефан Грозданов за треньор през 2004 тимът започва да показва постоянство, макар и с не толкова звездна селекция. През сезон 2006/07 тимът е най-близо до титлата, като нещата стигат до решителен мач с Левски в Надежда, но Локомотив губи с 3-5, след елементарни грешки в защита.

Под ръководството на Драгомир Окука тимът запазва високото си ниво, но лебедовата песен на клуба е през сезон 2014/15, когато с един евтин, но бояк тим, стават трети в първенството и си спечелват квота за евротурнирите, където така и не участват.
Николай Гигов се отказва и настъпва кошмарът.

Локомотив започва втори живот през 2015, когато е регистриран нов клуб, започнал от окръжната група.
С триста зора клубът се връща в елита, но няма нито пари, нито читав стадион. Големите неуредици около собствеността му не позволяват да бъдат предприети сериозни ремонтни дейности. Така Сектор В остава затворен за агитката на Локомотив, което е голямата им болка.

Известните и заслужили футболисти на клуба не са никак малко. Част от тях са Атанас Михайлов, Никола Котков, Спиро Дебърски, Йордан Стойков, Александър Дудов, Бойчо Величков, Димитър Васев, Георги Бонев, Апостол Чачевски, Трайко Соколов, Стойчо Стоев, Георги Петков, Димитър Пенев.

Най-много мачове за първенство има Йордан Стойков, над 300.

Най-много голове има Никола Котков, следван от Начко Михайлов.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   03.09.2026 08:09

albertz написа:
Ако Левски запази сегашната си форма, то много трудно някой друг отбор ще го спре за втора поредна титла.
Две принудителни излизания днес, контузии, неприятно, но го има във футбола.

Стойко Сакалиев влиза в щаба на Ангел Стойков и започва работа в Черноморец Бургас.

ЦСКА привлече добре познатия у нас защитник Диниш Алмейда.

Трудно ще задържим форма при тези контузии. Имаме 29 футболиста и вече 7 от тях са контузени. Уж смениха лекаря, а играчите продължават да се чупят.

В началото на годината Сакалиев стана заместник - директор на бургаско училище и ми е чудно, че е напуснал, за да почне работа в Черноморец.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   03.09.2026 08:12

Новата за Флекса е топ - Бира, Секс, Око-Флекс.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   07.09.2026 00:24

Локомотив София са се запътили към Втора лига. Те са последни и остават единствения отбор без победа. Първо вината я поема треньорът, така че сигурно Любо Пенев скоро ще си тръгне, но който и да дойде загубена работа. Този отбор си е за Втора лига. Славия поне развиват млади играчи, Септември и те се опитват, участват редовно в младежката шампионска лига като българския представител. Локомотив София, нищо. Нито стадион имат (това тяхното не е стадион), нито публика, нито дават път на своите юноши, цял отбор пълен с наемници, привличат някакви световнонеизвестни чужденци, особено тоя последния нападател, се чудя на макара ли са го ловили, как са го взели?

ЦСКА глътна водичка край морето, сега разни разбирачи викат мача за Суперкупата уреден за ЦСКА, аз не вярвам. Там има пари, но работят хора които нямат качества. Какво разбира от футбол борчето Вангелов, Вальо Илиев много ми беше симпатичен като футболист, но за шеф не става. И той гледа къде е парата, нещо да намаже. Христо Янев си знае неговото, каквито и футболисти да му дадеш, отбора ще играе по един и същ начин. Но тези над него са по-виновни.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   07.09.2026 00:35

Днес скандираха "оставка" феновете на Локо. Не знам към кого точно, като Любо изобщо не беше на мача.

Иначе и тоя мач беше показателен в каква лоша посока върви футболът. Отмениха с вар по един гол и на двата отбора, като за мен и двата не трябваше да се отменят, макар формално да имаше за какво да се хванат (особено на стопкадър ако се гледа). Първо при гола на Локо Лясков изби топката и след това настъпи Видал. След това пък при гола на Лудогорец нападателят (Маркос май беше) докосна с ръка защитника по лицето, но в никакъв случай това не беше удар.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   07.09.2026 20:07

Чаво, къде си чел слухове за уговорен мач за суперкупата?

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   07.09.2026 23:59

За слуховете

Нищо сериозно, разни хлапета по спорталските форуми и други подобни пишат. То слухове за този мач има още от времето на Божков в ЦСКА, но сериозно намаляха, което е добре.
Левски в момента е по-добрия отбор, така че е фаворит.
Доводите на конспираторите са да си спаси Янев поста. Но аз мисля, че с класирането за групивата фаза на ЛК той си осигури време. Ако паднат най-много феновете още повече да го псуват, но нищо повече. А и дори да се махне аз не бих се радвал. Махнаха Стипич, за да дойде Томаш, махнаха Томаш, за да дойде Янев, ясно е, че сериозен треньор, професионалист, няма да дойде в скоро време.

За ВАР

Предполагам, че за българския футбол не върви на добре с тази система. Защото аз по международните терени колко нелогични решения съм виждал от въвеждането на тази система, не може да се изброи.

Мен много ме дразни от известно време как родните журналисти не си казват мнението за дадена ситуация, както беше до не толкова отдавна, когато защитаваха силните на деня от Разград, а сега уж неутрално и риторично питат "Имаше ли дузпа за еди кой си", "имаше ли червен картон за еди кой си играч", Майка ви продажна резняшка, аз да ви питам имаше ли седем гола във вратата на хегемона преди време или да?

Еду

Чета, че Еду е прекратил официално отношенията си с Нотингам. Така че вероятно се доближава до Левски. Но въпреки името това не е гаранция за успех. В Пловдив бяха доволни от поляка Платек (дано не бъркам името), но в ЦСКА също имаше имена с добра визитка като Джарета и Пардю, в Черноморец Бс работеше Фреди Бобич, но не оправдаха очакванията.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   08.09.2026 12:59

Христо Янев напуска ЦСКА след дербито утре.
Преди малко го каза на пресконференция.

Лоша новина за ЦСКА. Аз лично не очаквам нищо добро оттук-нататък освен ако ръководството не е се подготвило с голямо и доказано име.
Ужасна и неблагодарна публика на ЦСКА, да натирят така една легенда на отбора, който става и ляга с ЦСКА. И треньор, който от последното място ни вкара в Европа с класиране в топ 4 и с купа на България и с пробив в Европа и класиране за групите на ЛК.
Преди това с години се лутахме и НИЩО.
И докога в ЦСКА ще се сменят треньорите без да се оставят да работят 2, 3 години?

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   08.09.2026 13:45

Явно слухът за спасяването на Янев със суперкупата издиша. Имя нов слух, сменя го Стойчо Младенов.

Последна промяна Vendome на 08.09.2026 13:45, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   08.09.2026 16:12

Diavolo написа:
Христо Янев напуска ЦСКА след дербито утре.
Преди малко го каза на пресконференция.

Лоша новина за ЦСКА. Аз лично не очаквам нищо добро оттук-нататък освен ако ръководството не е се подготвило с голямо и доказано име.
Ужасна и неблагодарна публика на ЦСКА, да натирят така една легенда на отбора, който става и ляга с ЦСКА. И треньор, който от последното място ни вкара в Европа с класиране в топ 4 и с купа на България и с пробив в Европа и класиране за групите на ЛК.
Преди това с години се лутахме и НИЩО.
И докога в ЦСКА ще се сменят треньорите без да се оставят да работят 2, 3 години?

Е доказано име ще е. Най-големият специалист Кюстендилеца с помощник треньор Животното - минимум финал в ШЛ.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   09.09.2026 01:09

Не намирам за нормално и професионално Христо Янев да каже, че си тръгва преди мача с Левски. Беше нормално да го направи СЛЕД мача.

Преди няколко години Любо Пенев тръгна със загуба от Лудогорец за Суперкупата с 4-0 в София, после не можа да бие Лиепая на "Армията". Натрупа се напрежение, предстоеше мач с ЦСКА 1948. Той бе спечелен с 4-2, след това Любо си тръгна тихомълколм, без пресконференции, без интервюта.

Сезон 2019/20 ЦСКА не тръгна добре в първенството. Дойде Милош Крущич да спасява нещата. ЦСКА наваксва голямо изоставане в точките, завърши на второто място в първенството. За Купата стигна финал с Локо Пд, който загуби след дузпи. Тогава ЦСКА изпусна само една дузпа, но разликата беше, че Локо Пд не изпуснаха. Крущич(така ми го изписва малоумната програма) бе освободен, въпреки че до голяма степен свърши това, за което беше нает.

ЦСКА игра много грозно в мача реванш срещу Карабах. Целта беше постигната, но червените се бяха окопали като някой петоразреден тим. След първия мач с Макаби масово в техните форуми еврейските фенове бяха на мнение, че ЦСКА са пълни дърводелци.
Нестор Ел Маестро се провали във втория си престой в ЦСКА, когато не беше правил нито подготовката, нито беше участвал в селекцията. Но в първия си престой остави по-добри впечатления. Тогава ЦСКА се изправи срещу също солиден тим като Копенхаген, загуби и двата мача, но игра добре и затрудни съперника си.
Преди това игра с австрийския Адмира Вакер Мьолдинг, един тим който за мен е по-силно от Дери Сити и го победи без проблеми два пъти.
Ел Маестро след ЦСКА беше треньор на унгарския Дебрецен, сега е треньор на един от грандовете в Кипър Анортозис. Някой смята ли сериозно, че Янев може да бъде треньор на отбор от елита на Полша, Унгария или Румъния, пък било то и на някой слабак?

Треньорът трябва да получава време. Да, но когато не само няма надграждане, не само няма задържане на едно ниво, а има усещане за спад, то тогава няма никакъв смисъл в това. Вярно е, че не съм гледал чак толкова много мачове и мнението ми може да не е точно, но аз не намирам никаква разликата в стила на Янев или в поведението на отбора от първия мач на Янев до днес. Той си знае своето, няма значение дали е в Ботев Враца или ЦСКА, игровото поведение е едно и също.

Янев няма как да е "един от най-успешните треньори на ЦСКА в последните 20 години".
Миодраг Йешич спечели титлата, би Ливърпул на "Анфийлд", вкара отбора за първи път в групова фаза на евротурнир. Разбира се, да не забравяме, че в онзи сезон есента отбора бе воден от Ферарио Спасов и неговата заслуга за изграждането на онзи състав.

Милен Радуканов пое ЦСКА също в много труден момент.
Би Рапид във Виена в групивата фаза на ЛЕ, с хубав футбол. Би Левски на Герена с 3-1, а сините се бяха настроили за разгром, да подобряват 7-1. Спечели Купата и Суперкупата, остави отбора в добра позиция за атака на титлата.

Не съм доволен от работата на Христо Янев. Не съм доволен и от неговото поведение на раздяла. Можеше да го направи и по много по-добър начин.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   09.09.2026 14:40

Чета в Блиц, че ако ЦСКА бие днес, Янев със сигурност остава.
Пълна аматьорщина от "треньор", ръководство, клуб. Нарочно ли го правят не знам, искат съвсем да откажат хората да се интересуват от този клуб.
Блиц са малко по сензациите, но нищо чудно да е вярно.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   09.09.2026 14:55

Съмнява ме Янев да остане дори и да победи. Дори напротив, ще си тръгне с вдигната глава. Дано, защото лично за мен го заслужава! Ок, не е Моуриньо или Анчелоти, но как пък толкова много хора минага през този пост и всички не ставаха.. то не бе Илич, не бе Томаш, не бе Акрапович, кой ли не.. всичките не стават. Струва ми се Клоп и Пеп да поемат заедно отбора в момента, и те няма да стават. Разбира се играчите са топ!

Иначе по мое мнение като страничен наблюдател (не съм бил на мач на Армията от 2016-а година), читател и слушател, ако някой в момента гони хората, това са хората с прякори, но Джуджето не е един от тези прякори.
И пак като наблюдател, ми се струва че като клуб, това което е в момента ЦСКА започна да се развива никак не лошо и стадиона е само една от стъпките в правилна посока. За съжаление докато тези, които са на път да се ширят на не чак толкова голям стадион, определят кой може и кой не, кой е предател и кой с какъв състав трябва да излиза, то следващия след Ицо ще е поредния неможеш и лимитиран треньор..

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   09.09.2026 16:11

Първо, радвам се че и други хора, извън обичайните заподозрени се включват и споделят мнението си.
Действително в ЦСКА често се сменят треньори, но това е така и в повечето български клубове. Но българските клубове далеч не са единсрвенитз в света, които го правят. И Лудогорец в силните си години често сменяха треньорите си. Дори смениха и Йоргачевич, който им донесе тру купи за един сезон. И макар и в клуба да не го изтъкнаха като официална версия, то аргументите бяха, че да, той може и да е спечелил три трофея, но отборът не търпи развитие.
Разликата с ЦСКА е, че в Разград се печелеха титли и смяната на даден треньор не излизаше на преден план.
Не искам да сравнявам ЦСКА с Челси, но по времето на Абрамович в клуба имаше една необичайна практика за Англия често да се сменят треньори. Даже Роберто Ди Матео, който донесе първата ШЛ в историята на клуба, на следващия сезон не тръгна убедително и скоропостижно бе сменен. Но колко успехи имаше Челси като клуб при Абрамович и колко преди и след него. Разбира се, парите които той даваше не бяха никак малко и това не трябва да се пренебрегва като фактор.

Защо ЦСКА не успява толкова дълго време? Има съвкупност от причини. По времето на Ганчев Лудогорец се радваше на осезаем държавен комфорт, съдийски комфорт, медиен комфорт, че беше почти невъзможно да го бутнеш.
Отделно, при Ганчев и след него, клубът продаваше най-добрите си играчи при първа по-добра оферта, без да има готов вариант с адекватен заместник. Така стана и с Антон Недялков, Кирил Десподов, Валентин Антов, Годуйн Коялипу и други.
При Ганчев неговото вмешателство в работата на треньора и това на близките му хора не работеше в интерес на клуба. Бруно Акрапович за мен си тръгна не поради спортни причини, а защото имаше сериозно неразбирателство със Стойчо Стоилов.

Не искам да гледам в паницата на другите отбори, но налагането на мнение до определена степен на всички останали фенове далеч не тръгва от Кюстендилеца и Животното.
Иво Савов - Маймуната беше готов на саморазправа и при най-малкото кривване от правия път на някой друг привърженик. Твърди се, без да съм го виждал лично, че той е ударил шамар на Ферарио Спасов след един мач. Дучето също така често си позволяваше да обижда обикнивените привърженици. Нещо повече, макар и не масово, той насъскваше разни здрави момчета от агитката да тормозят други стари привърженици, които не бяха от неговата орбита или по някакъв начин го засенчваха.

Да, Животното също имаше разправия с Лаптопа на стадиона, но тогава Коцето не беше никакъв в клуба. За това което стана пи време на мача с Базел преди няколко години, на всичко които следят е ясно. Но Енимълс далеч не са най-черните. Спомням си след една загуба от Левски Кюстендилеца не искаше да се поздравява отбора след мача, но аз инстинктивно се развиках ЦСКА,ЦСКА! , включиха се и други хора за кратко. Тръгнах си от сектора нормално, никой не е идвал да ми търси сметка.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   09.09.2026 20:08

Ако Божинката и Блиц познаят, конспиративната теория може да се окаже вярна. Левски спря да играе второто полувреме. А преди третия гол имаше фаул в атака.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   09.09.2026 20:30

Аз рядко мрънкам срещу съдиите, но първо преди третия гол имаше фаул. Второ, Око - Флекс го прегърнаха в кръста и събориха, но дори не гледаха ситуацията на ВАР. Трето, при ситуацията с Кристиян Димитров латиносът му изви крака.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   09.09.2026 20:39

Така е Чаво, Челси сменяха треньори ама не и под натиск от Скънторпеца, тартора на ултрас фракцията Бизоните, а щото Абрамката така си преценяше.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2026-2027   |   09.09.2026 20:48

Браво на Христо Янев.
Но не мога да се зарадвам истински. Въпреки четворката писана на вечния съперник. ЦСКА направо размаза Левски през второто полувреме. И какво от това? Янев напуска заради вредители като Ники Александров и идиотите от сектор А.
Не ми се коментира повече.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 144 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща