Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 18:17

Отговори на тема  [ 410 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Следваща
~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
 ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   21.05.2013 00:16

:tennis:

В петък се тегли жребия, а турнирът започва в неделя.

Тази година основния въпрос е дали Джокович ще се присъедини към Федерер и Надал и ще имаме трима с кариерен шлем в една епоха, нещо което едва ли някога ще видим отново... Или пък Надал ще спечели за 8 път купата на мускетарите и ще пренапише за пореден път историята.
При жените основния въпрос е ще спре ли някой доминацията на Серина Уилямс, която ако спечели РГ и предвид предстоящия сезон на трева ще изпочупи много рекорди.

Основния фаворит за титлата си остава за пореден път Рафаел Надал, това едва ли учудва някого. А и в момента се намира в най-добрата спортна форма от всички в тура. Въпросът е какво ще стори Новак, за когото това е може би последния шанс за титла в Париж, тъй като догодина ще е много трудно за всички от сегашния Топ 4. 2011 г. беше във формата на живота си, но един магически Федерер го спря на полуфинал. 2012 г. се хвана на свирката на Надал и тръгна да се надиграва с него на всички клей турнири и накрая на финала в Париж, Рафа беше видимо по-свежия от двамата. А тази година е различно. Джокович спечели последния мач между двамата и има психологическото предимство и със сигурност ако се повтори финалът от миналата година, то резултатът няма да е така еднопосочен, а и с тези ранни отпадания в Мадрид и Рим, Ноле има много гориво в запас.
Други фаворити нямам, ако някой друг спечели извън Рафа или Ноле, то аз ще бъда меко казано шокиран...
Може би има известен шанс за някой биг хитър, който да намери формата на живота си и да има шанс с жребия, т.е. полуфинал между Надал и Джокович с над 5 часа здраво тичане и драма и евентуално победителя да е уморен на финала, това е може би единствената възможност за някой друг да триумфира, но пак мижав шанс.

Григор Димитров стана първия българин, който ще бъде поставен в основната схема на турнир от шлема!
Сега остава да подобри и още един рекорд. Да стане първия българин, който е преодолял 2 кръга от ГШ. Вярвам, че това ще стане. С тази цел беше пропуснат и Дюселдорф тази седмица (турнирът се излъчва по Евроспорт)

При жените честно казано не виждам коя ще спре Серина, която в момента не само е в страхотна форма, но и чисто психологически изглежда толкова спокойна и уверена. Ако има опасности за нея, то те се казват Ли На, Сам Стоусър и Йелена Янкович, но която и да е от трите трябва да изиграе най-добрия мач в живота си, а Серина по някакъв начин да се изнерви, публиката да я погне и да стане драмата... Твърде сложно.
Не вярвам Шарапова да защити титлата си, дори и Уиляма да отпадне.

От Пиронкова също не очаквам нищо, почти сигурно отпадане още в 1 кръг.

:tennis:

Последна промяна Diavolo на 31.05.2013 11:41, променена общо 2 пъти

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   21.05.2013 01:35

Защо ще бъде трудно за топ 4 догодина? Кой ще ги бие в 3 от 5?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   21.05.2013 02:22

По-трудно не толкова заради мижавата конкуренция която се задава, но самия Топ 4 ще е по-изцеден/изхабен. Фед не го коментираме, Мъри едва ли ще е фактор на клей до края на кариерата си, дори и Лендъл не можа да го научи да играе константно силно на тази настилка. Надал прави много силен сезон и има всички индикации да го завърши изцяло много силно, а той досега не е правил два поредни толкова силни сезона, а Джокович вече се задъхва. след невероятната 2011 г. на следващата защити само 1 ГШ титла, загуби номер 1 в света макар и за малко, но пък завърши много силно годината. Тази година започна отлично в Мелбърн, но след това неспицифични за него ранни отпадания, изглежда цялата му програма е направена така че да е форсиран максимално за двете седмици в Париж и ако пак не успее това ще е и сериозен психологически удар. Според мен с оглед тенденцията от 2011 г. насам, то 2014 г. ще е доста по-слаба за Ноле за неговите наложени стандарти след като спря глутена:)
А за конкуренцията колкото и да е кекава, то все пак я има и след 1 г. тези момчета ще са още по-опасни, защото ще са укрепнали още физически и ментално. Играчи като Григор, Янович, Росол, защо не и Гулбис ще са много по-опасни. Има и доста биг хитъри, които винаги могат да използват момента при отслабени кондиционно Топ 4 и да ги побеждават по-честичко. На 1 място слагам Дел Потро, който тази година напомни за себе си в ИУ, но след това пак проблеми, може би следващата година ще е по-добра за него и така.
Колкото повече годинки минават толкова по-сложно ще става за Джокович да спечели в Париж, сега не казвам, че това на 100% е последния му шанс, но един от последните и може би последния идеален момент за триумф.

Последна промяна Diavolo на 21.05.2013 02:23, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   21.05.2013 11:35

Определено Надал и Джокович са основните фаворити на този турнир и ще е доста голяма изненада ако някой от тях не го спечели, аз пак казвам че Надал не е в някаква невероятна форма, просто има психика, а вече и опита си казва думата, плюс това формата тук е 3 от 5.
Дяволе, не съм съгласен с теб относно Дел Потро, специално на червено според мен той няма силите, а и играта да направи нещо голямо, не само тази година а и въобще. Колкото до Пиронкова, навремато съм тренирал с баща и, по-точно той беше треньор на най-малките и повярвайте ми няма по-тъп човек от него, бях изненадан даже и от това което постигна.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   22.05.2013 15:09

Появи се информация, че Анди Мъри и Хуан Мартин Дел Потро ще пропуснат турнира. Има ли нещо вярно?

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   22.05.2013 18:39

да, потвърдено е вече и на официалния сайт на АТП. и двамата пропускат турнира, с надежда (особено за Мъри) да са 100 % фит за Уимбълдън. жалко, винаги е по-добре да няма големи липсващи, но турът стана много тежък и зачестяват неприятните контузии. дано стане хубав турнир, с драматични мачове!

ВАМОС РАФА!

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   22.05.2013 19:29

Според мен предвид отказите на Мъри и Дел Потро и ако Надал и Джокович са в една половина, има шанс и някой друг да грабне титлата. Дано Ферер не се пречка излишно. Най-яко ще е Гулбарата да направи рън ала Феркерк. :-D

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   23.05.2013 00:15

Има вероятност и Вавринка да пропусне турнира, но и да се пусне, то ще играе с травма, така че една на ум със Стан. :-(
Жалко за това, както и за липсата на Дел По.
Ей, много чупливи тия бе. Стан направи една серия Ещорил-Мадрид и след това се скапа. Дел По би Мъри и Ноле в ИУ и след това се скапа :blink: :-o

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   24.05.2013 13:24

Жребият е готов - Надал и Джокович са в една половина :-(

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   24.05.2013 13:29

Бушар - Пиронкова
Гришо и Джоко може да се слешнат в трети кръг.

Ага- Серина, Аза - Мария
Федерер- Ферер, Надал - Джоко

Бердъх - Монфис първи кръг

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   24.05.2013 13:34

IchWill написа:
Жребият е готов - Надал и Джокович са в една половина :-(

Мдааа.Интересно.Ако бяха в различни потоци,всичко друго освен нов финал между тях щеше да е голяма изненада за мен.Сега пред Фед се открива добра възможност да стигне финала.Не ми се вярва Ферер да го спре евентуално ако се срещнат.Жалко че Дел Потро и Мъри ги няма.По-интересно щеше да е с тях без съмнение.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   24.05.2013 15:49

Григор с Файа (3-0/3-1), после протоколен мач в 2 кръг и сблъсък с Джокович :-)
Целта е да има 3 кръг и нов рекорд за българския мъжки тенис.
А там вече ще е много по-трудно отколкото в Мадрид, но Григата има оръжията да вгорчи живота на топ фаворита, Ноле.
-
Цветана отпада още в 1 кръг срещу Бушар :-)

Доста труден жребий за топ фаворитите Надал и Джокович, но и преодолим също така. Няма ги Бердих, Цонга за Ноле, няма и Вава за Ноле, има Вава за Надал, но Стан играе много трудно срещу Рафа. Е, сбъдна се мечтата на Хенман за мач Надал - Вавринка, айде да видим :)
Много гаден жребий за Бердих, който играе първо с Монфис и после с Гулбис :outofspace: В тази половина ще е сеч. Тук са и Ферер, Цонга и Федерер.
Изключително лесен жребий за Федерер до 1/4 финала, същото важи и за Ферер.

Ноле е с хита от миналата година Гофен, после Додиг после Гришата в 3 кръг (хмм) след това Райбера (който го е побеждавал тук и то с 3-0' 2009 г.) и на 1/4 финал един измежду Хаас/Изнър/Южни/Вердаско/Типсаревич.
Кофти съперници като за първи кръгове, но на 1/4 финал мисля, че ще му е лесно освен ако не се падне с Хаас и то свеж Хаас.

Рафа почва с бигхитъри. Първо Брандс, после най-вероятно Клижан, в 3 кръг го чака Росол или Фонини. Моля се за Росол! :devil:
На 1/8 финал ако срещне Пер ще е тегаво доста, защото и публиката ще е срещу него. А на 1/4 финал един измежду Вавринка, Янович или Гаске.
По-неприятен жребий на 1/4 финала отколкото Ноле, но една идея по-добри първи кръгове.

В третата четвърт ще е лудница.
1 кръг: Бердих - Монфис, а после победителя от този мач срещу Гулбис в 2 кръг :helpless: Тук е и Нико Алмагро, който ще чака един от тримата на 1/8 финал.
Най-долу в тази трета четвърт е Пикс Ферер, отличен шанс за него с малко изхабена енергия да стигне до 1/4 финала, не виждам съперници тук за Давид...
И после на 1/4 финал Пикс - Бердих/Гулбис/Алмагро
В последната четвърт ще е истинско чудо ако не се стигне до 1/4 финал между Цонга и Федерер.

Изобщо отличен шанс за всички в долната половина за финал а защо не и за нещо повече след като двамата топ фаворити се събраха в едната половина. :-)

При жените и без това тоталната фаворитка Серина Уилямс изтегли най-дългата възможна клечка и има много лесен жребий.
Евентуално Винчи в 4 кръг и Кербер на 1/4 финал да имат някакъв мижав шанс, ама изглежда невероятно. На 1/2 финал, Серинка ще чака Радванска, Ерани или Ана Иванович :-D
В долната половина ще е сеч! :outofspace: :devil:
Тук се наблъскаха Шарапова, Азаренка, Ли На, Стоусър, Йлена Янкович и Петра Квитова!

Прогнозирам титли за Надал и Серина! :devil:

Последна промяна Diavolo на 24.05.2013 15:50, променена общо 1 път

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   24.05.2013 19:25

Доста тъп жребий, чиято цел явно е да гледаме полуфинали Ферер - Федерер и Надал - Джокович и финал Надал - Федерер, а същевременно се дава шанс и на Цонга, като единствен французин, който може да направи нещо. :sick: Как може Гулбис от цяла схема точно при Бердих да отиде и в секцията на Ферер при това, Григор с Джокович възможно най-рано (искат си повторение на шоуто от Мадрид хората), Вава при Надал, при Фед никой, аре стига...

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   25.05.2013 00:24

Така, днеска като гледах жребия се гътнах... :-o Дойде ми някакво странно усещане, малко реално и доста съмнително - тази година РГ ще бъде турнира на изненадите.

Обяснение: (малко налудничаво, но все пак има някаква вероятност)
Стори ми се, че тази година нито един от фаворитите няма да достигне полуфиналите! :laugh: Луд съм, нали!

Първо: Джокович
Не знам тия ранни отпадания в Рим и Мадрид дали са умишлени за да спести енергия и да е 'топ' за РГ (иска ми се да е така) но не знам защо, имам предчувствието, че нещо не е във форма Нолката и тази година пак ще се издъни, и не срещу Надал. Ако се довлачи до полуфинала, мисля, че ще победи Надал - и то в 3 или макс 4 сета. (Да, луд съм)
Първата "заплаха" за Ноле - не, че ще го победи, ама ако Гришо стигне 3-ти кръг, мисля, че ще хвърли всичко и ако има сили и ден, може да го вкара в 5 сета. (Луд съм)
После идва Райбера, и тук мисля, че няма да му е лесно. Виждам поне сет за Райбера... но ще видим.
След това, следващата заплаха е Томи Хаас. Не съм много сигурен дали ще успее да стигне до четвъртфиналите, но ако стигне, може като нищо да го тресне на Джокович, стига да е 'фит'.
Ако стигне полуфинал срещу Рафа (дано) ще е финал преди финала - мисля всички сте съгласни. Тук Нолката ще бъде супер мотивиран и вярвам, че ще бъде на финала.

Второ: Надал
Рафа е във форма, и никой освен Джокович, Себайос и Гришата не можа да му се опре до сега (този сезон).
Пъвро ми се струва, ще може да има малко "проблеми" срещу Росол, но е меко казано тъпо да се твърди подобно нещо. Но, ако Росол му върви сервиса, Рафа сигурно ще връща от паната, но с малко късмет и ако пусне пердето, може спокойно да му вземе един сет на Рафо... и ако си повярва... кой знае. (Смях в залата)
После - надявам се Беноа Пер. Играч, който показа добра игра в Рим и мисля ще даде всичко от себе си и също е способен да му вземе сет на Надал... по-нататък вече... you never know.
Нататък - Янович/Вавринка. Не знам дали Йежи ще го добута до мач с Рафа (да бие Вава и после Гаске... малко трудно) но дори и да го стори, ще е свършил бензина и едва ли ще има сили за 3-та поредна голяма победа. Но все пак си е "опасен". За Вавринка смятам, че има някакъв шанс срещу Рафа единствено ако се абстрахира от собствените си страхове. Чоук-чоук...
После Джокович. Вече писах по-отгоре.
Кажи речи, срещу Рафа... в 3 от 5... баце, смешно е да се твърди, че някой освен Джоката има шансове... ама не знам, 2009 не е толко далечна...

Трето: Ферер
Не знам, ама и тоя ми се струва, че ако се срещне с някой по-така... може да то блъсне.
Първо - преди Раонич, не виждам кой може да му се опъне. Милош си е много зле на клей... видяхме го. Но ако вземе да праска над 75% първи сервис... може и да стане някоя 5-сетова драма. Не мисля, че има много големи шансове срещу Давид, но си е за вземане под внимание.
Второ - Алмагро/Гулбис/Бердих. Все ми се струва, че чудовищенце ще се пропука срещу който и да е от Гулбис/Бердих. А първия мач Бердих - Монфис си е потенциална 5-сетова драма. Дано не свърши бензина Бердихчо, защото срещу Гулбис пак си е потенциален 5-сетов спектакъл. Мамка му, тия ще свършат бензина много преди да срещнат Ферер. Но Гулбис ми се струва, че може да направи "нещо" на този турнир. Дано...

Четвърто: Федерер
Значи тука първите 2 мача са пълен ташак, но после с Бенето - :thanks:
После - Симон не вярвам да му се опъне много... но ако има ден, може и да му създаде някой проблем/сет в повече.
Ето тук идва и поражението - ЦОНГА! Ако Али стигне до мач с Роджър, ГОАТ стяга куфарите.
И сериозно смятам, че Цонги може да направи финал тази година. Стига да е надъхан, може да се противопостави и на Джокович и на Надал. (Да, луд съм) Все пак, в Париж сме, Франция... публиката ще вика Але-Али Але-Али. И това какво ли може да му покачи освен адреналина? Да му даде криле? Най-малко...
Верно, няма опит на това ниво (само един финал на ГШ, загубен от Ноле на АО) но пак повтарям - във Франция сме!
Много ще се зарадвам за Али.

Така... и най-вероятно да не стане нищо от споменатото до тук, но всички сме свободни да мечтаем, нали? :laugh:
Очаквам изненади, макар и клея да не е настилката на изненадите. Но... Мадрид нещо май пречупи каръка.
Верно, не е едно и също 2/3 и 3/5, ама аз си се надявам :-D

Последна промяна Нема Значка на 25.05.2013 00:25, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   25.05.2013 18:24

Ето го скромното ми мнение за жените, утре ще пусна подобно за мъжете. С една дума обаче все си мисля, че Джокович ще е вторият човек, който ще бие Надал тук. За Ноле по-трудното е в първите три кръга, Райбера го е бил тук, да, ама по онова време Джокович не беше този Джокович, сега никъв шанс. Иначе както казва Хенман, аре Гулбис да се събере малко, да тресне Бердих и да вземе да направи рън до 1/4 финал, ма къвто е несериозник ...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   25.05.2013 22:49

Григор Дуимитров
Този пък кой е? Не го знам. :laugh:

ICQ YIM WWW
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   25.05.2013 23:22

Naki написа:
Григор Дуимитров
Този пък кой е? Не го знам. :laugh:

Е не може да бъде - не може да има такива кретени!! :besnyo: :besnyo:
Как може, за 2-3 година (може би повече) пишат Григор като ДиМитров - със главна буква М!
:uuu: :uuu:

ICQ YIM WWW

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   26.05.2013 08:19

Сандре, Бушар игра в Старсбург и достигна полуфинал.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   26.05.2013 08:37

Banditoo написа:
Сандре, Бушар игра в Старсбург и достигна полуфинал.

Ооо, мерси, не съм видял ъпдейта в УТА. Ще го поправя.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   26.05.2013 08:38

Ето ги мъжете.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 410 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Следваща