Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 23:56

Отговори на тема  [ 410 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Следваща
~ Ролан Гарос - тема за коментари ~ 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   06.06.2013 20:45

Няма значение.
Говорим за чиста техника и потенциал, остави всичко друго.
Иначе много добре знаеш, че Серина има по-добър баланс над твоята любимка и повече успехи като цяло, така че няма смисъл от мерене.
Да, Ерани няма добър сервис, но в тази форма в която е Серина от 1 г. насам не виждам какво можеш да и противопоставиш.
Проблема на Серина винаги е бил Серина. Има някои демони в главата, които много и пречиха през кариерата и продължават. Има уникалния талант сама да се вкарава в дупки и след това да излиза от тях по-най-трудния възможен начин, но това не винаги става, сам знаеш. :-)
Понеже аз съм пристрастен, поне се вслушай в думите на Граф и Навратилова според които Серина е най-добрата тенисистка за всички времена.
Поне си съгласен, че има най-добрия сервис и ретур (на книга), е след като си съгласен с това не знам защо се дърпаш за другото... ;-)

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   06.06.2013 20:46

Разбира се, че Щефи Граф е най-добрата тенисистка в историята. Едно е срещу боткини като Азаренка и Шарапова, които й блъскат в комфортната зона на Серена, друго щеше да бъде срещу постоянната смяна на темпото и слайса на Граф. Да не говорим за атлетичността и бързината по корта на германката. Щом една Кузнецова успя да я разбалансира Серена с обикновени сечени сервиси и няколко къси топки, смятай.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   06.06.2013 20:59

За колко време я разбалансира?
Взе и сет, ОК, Света е отлична тенисистка и е различна от боткините, но не е взела мача, нали.
Граф имаше само сечен бекхенд, Хенмане, друг бекхенд нямаше. Просто имаше шанса да бъде най-големия атлет в едни кризисни за женския тенис години и беше изпреварила времето си.
Добре, че онзи побъркан немски психопат наръга Селеш, защото нямаше да я има тази легенда за Щефи.
Уилямс започна своята кариера именно докато все още Граф и Селеш се състезваха, мина през легендите от края на 80 те и 90 те години, сега спори с трето поколение тенисистки.
Такова дълго спортно дълголетие и то успешно (защото на пръстите на едната ръка се броят тези, които имат положителен ХТХ срещу нея ; сещам се на прима виста само за Аранча Санчес-Викарио с 4-3 или нещо такова беше) срещу всякакви състезателки с възможно най-различния тенис, който предлагат не помня и не е имало.

Последна промяна Diavolo на 06.06.2013 21:03, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   06.06.2013 21:01

Тоя Виландер не смее да даде прогноза за утре на Надал и Ноле, говори някакви общи приказаки, ебати страхливеца :uuu:
Днес каза, че Азаренка ще спечели и след края на мача в студиото наговори куп глупости по адрес на мача, направо пяна от яд му капеше от устата, че е сбъркал. :uuu:

Последна промяна Diavolo на 06.06.2013 21:03, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   06.06.2013 21:12

Дяволе, не претендирам да съм спец по тенис, но Граф има уникални постижения още при легендите от 80-те. Не забравяй, че има календарен Голям шлем плюс олимпийска титла. Друг постигал ли е това? Освен това, за какви кризисни години в женския тенис говориш? Нейната кариера започва в епохата на Евърт и Навратилова, преминава през време със силни тенисистки като Селеш, Санчес - Викарио, Новотна, Сабатини, Мартинес и завършва по времето на Хингис.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   06.06.2013 21:20

Серена е само на 31 години, ти вече говориш за нея все едно е Джими Конърс?! Има голямо дълголетие, ако я сравняваме с Енен, Клайстерс, Каприати и Моресмо, които просто не издържаха и се отказаха рано по една или друга причина. Иначе продължителността на кариерата й е нормална.

Слайс бекхендът е изключително оръжие особено когато говорим за женски тенис, а този на Граф е изкуство. И ако онези години били кризисни, интересно какво да кажем за сегашните? :-D Кимико Дате Крум, без да е била никога някаква съперничка на Граф, през този сезон на 42 години стигна до 3 кръг на турнир от Големия Шлем, побеждавайки 6-2 6-0 12-та поставена в схемата!!! И как така Граф "имала шанс", че била невероятен атлет?? Звучи така все едно е плод на някакъв късмет, а не на лични качества и талант.. Нали я знаеш оная приказка на специалисти по леката атлетика, че Граф, ако е искала, щяла без проблем да спечели олимпийско злато на 100 метра? Докато Серена, въпреки мощта си, винаги е била тромава по корта и е срещала затруднения, когато трябва бързо, рязко и често да сменя посоките.

Това за Селеш е много изтъркана теория. Убеден съм, без да съм гледал статсове, че балансът няма как да е позитивен за Селеш дори преди наръгването - в ГШ и общо.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   06.06.2013 21:50

Henman написа:
И двете трябва да се насочат към дърводелство според мен.

За Маша и Вика ли говориш? Направо го кажи "дървосекачество" и имаме сделка! :laugh: :rofl:

Последна промяна Diavolo на 07.06.2013 00:56, променена общо 1 път

ICQ YIM WWW
(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   06.06.2013 21:56

Не сключвам сделки с мушмороци, които само дебнат за бонуси в играта с прогнози. :rofl:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   06.06.2013 22:05

Кимо Дате-Крум хубаво я даваш за пример, ама тя както не е имала шанс навремето срещу Граф, така и сега няма шанс срещу Серина. Разбирам какво целиш с този пример, но генерализирай така нещата обхващайки цялото сегашно поколение...
Иначе специално за поколенията и за мен точно това поколение в момента е най-слабото като личности и изобщо тенис възможности, но Серина не е постигнала успехите си само през тези години. Тя започна от края на 90 те години и така до днес.
Най-силната и година когато постигна Серина СЛЕМ (най-великото постижение след златния шлем на Граф) 2002/2003 г. дори и тогава не беше толкова уверена и спокойна колкото сега. Това че е наследила гена на майка си Орасин е в неин минус относно движението по корта и въпреки това имайки тези успехи, то още повече и вдига кредитите. Физиологията и костната система не се контролират, мъкнеш ги със себе си и ако ги надмогнеш и превърнеш в свое оръжие, то само и единствено респект!

за Граф - Селеш, ХТХ беше 6-4 за Щефи преди наръгването в Хамбург по време на мача с Маги Малеева, но на ГШ беше 3-3, като Моника беше в серия от 3 победи от 4 мача на ГШ и всичко това финални мачове!!
Но този ХТХ беше направен заради ранните победи на Щефи над още младата и тепърва навлизаща Моника. 3-0 за Граф, след това до наръгването баланса бе 4-3 за Селеш. Точно в най-силните и години, когато беше на върха на ранглистата и силите и дойде тази трагедия.

За останалите тенисистки за които говори Стенли, всичките бяха меки и технични, удобни за силовата Граф. Селеш беше ново поколение състезател, първата която проправи път за силно удрящите тенисистки и от двете страни.
После се появиха Дейвънопорт, Каприати, сестрите, белгийките, рускините и т.н.
Относно сечения и бекхенд, ами то тя не можеше да удари бекхенда по друг начин освен сечено, как няма да го усъвършенства този удар... :-D

Виж сега няма смисъл да споря, това е все едно да кажа, че Надал е по-велик от Федерер. Веднага ще ми скочат с разни рекорди и титли и с право. Граф е по-велика от Уилямс, но в никакъв случай не мога да се съглася, че е по-добър играч/състезател от нея. По-успешен, да, ГОАТ по този показател, ДА, но не и игрово, не и спортно-технически.

Иначе за мен най-силните години бяха от края на 90 те години до средата на новото хилядолетие, хайде и малко до към краят му.

Последна промяна Diavolo на 06.06.2013 22:08, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   06.06.2013 22:08

Naki написа:
Направо го качи "дървосекачество" и имаме сделка!

Хаха, добре казано :-D

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   06.06.2013 22:57

Henman написа:
Не сключвам сделки с мушмороци, които само дебнат за бонуси в играта с прогнози. :rofl:

1) Не съм и никога не съм бил мушмурок! :besnyo: :besnyo:
Простодушен и наивен съм и не мога (почти) да лъжа - виж дефиницията за "мушмурок", съвсем друго е. ;-)

2) Абе ти не прочете ли!? НЕ гледам какво пишете, тези бонуси съм хванал (случайно) защото съм писал така мачовете, НЕ съм гледал, че вие другите сте писали различно!
Коя част от написаното не разбираш!? :no: :no: :ireful: :ireful:

Последна промяна Naki на 06.06.2013 23:03, променена общо 2 пъти

ICQ YIM WWW
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   06.06.2013 22:59

Diavolo написа:
Naki написа:
Направо го качи "дървосекачество" и имаме сделка!

Хаха, добре казано :-D

Опа, сори - няма едит вече, моля редактирай ми постинга - исках да напиша "кажи" (а не "качи"). :-)

Последна промяна Naki на 06.06.2013 22:59, променена общо 1 път

ICQ YIM WWW
(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   06.06.2013 23:39

Henman написа:

:laugh: :rofl: а така - кажи му го!

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   07.06.2013 14:23

На линия ли сме :witch: ? ВАМОС!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   07.06.2013 14:53

joy_r написа:
На линия ли сме :witch: ? ВАМОС!

ВАМОС!! На линия!! :-D

Мерси на модератора за едита на грешната дума.

ICQ YIM WWW
(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   07.06.2013 16:15

И кво - педалът Паскал Мария подкрепи Надал в ключов момент, даде аут на брейкпоинт на Ноле, а хоукай показа добра топка, при това не е на тънък косъм, както сме виждали друг път. Дано само сърбинът е добре физически, че сега напусна корта - дали е контузен или прави номера?

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   07.06.2013 16:20

Ноле наистина ли е толкова зле, колкото го описват коментаторите? :-|

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   07.06.2013 16:24

Съдиите за пореден път грешат и то на клей.Само на тоя турнир вече гледах 5-6 грешки.А уж стават от стола и показват отпечатъци.Джоко как е,да не е нещо кунтузен?Какво е това 5-0 :-o

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   07.06.2013 16:25

speranza написа:

Спря да играе след пробива за 0:2, когато Паскал Мария му отсъди топката аут, а не беше. Но още преди това се хвана за бедрото, не е искал официална медицинска, обаче просто не се движи изобщо. Не мисля, че симулира.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ~ Ролан Гарос - тема за коментари ~   |   07.06.2013 16:29

alessandron написа:
speranza написа:

Спря да играе след пробива за 0:2, когато Паскал Мария му отсъди топката аут, а не беше. Но още преди това се хвана за бедрото, не е искал официална медицинска, обаче просто не се движи изобщо. Не мисля, че симулира.

Дано се презареди за следващия сет. Май не става хубав мач.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 410 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Следваща