| Автор |
Съобщение |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Snooker - Masters | 17.01.2013 02:38
Обърна Селби, но беше слабичък, а Уилямс обича да играе срещу него, така че има шанс в петъка за Ем Джей колкото и да не е във форма. Иначе наистина много слаб Мастърс, присъединявам се към Дявола. Но истината е, че снукърът, също като тениса, лека-полека върви към обезличаване. Гледал съм Мастърс с участието на Рони, Хендри, Джими Уайт, Стив Дейвис, Пол Хънтър, Марк Джей, Хигинс, Дохърти и т.н. просто нямаше мач, който да не е уникално шоу за публиката и да не може да бъде определен за финал преди финала. А сега е една сива картинка, мачовете минават и заминават все едно е поредното ПТС турнирче...  Според мен ако Рони не се завърне и ако Хигинс и Уилямс се откажат в близко бъдеще, което изглежда логично с оглед годинките им и очевидно по-слабата мотивация и съответно форма, интересът тотално ще падне. Не виждам кой може да бъде атракция за публиката освен Тръмп, но и той е доста надценен...
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32267 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Snooker - Masters | 17.01.2013 03:12
Дам, егати питбула е този Селби... Много голям боец. Не съм му фен, но браво. Всъщност това беше най-качествения 1/8 финал от всичките...
|
|   |
|
 |
|
Pocko
(Real Green)
|
| 17.01.2013 08:51
Не знам дали дори Селби разбра какво направи  Доста мощен обрат, но и с голяма помощ от страна на Бингам....след като поведе с 5:1 някак си спря да играе и направи няколко доста фрапантни грешки. Честито на Веселяка.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32267 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Snooker - Masters | 17.01.2013 20:26
Робъртсън и Алън направиха мача на турнира 
|
|   |
|
 |
|
Pocko
(Real Green)
|

Re: Snooker - Masters | 18.01.2013 01:37
Последна промяна Pocko на 18.01.2013 01:41, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Snooker - Masters | 19.01.2013 02:00
Селби го разби направо. Кофти, но логично...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

ПТС турнира в София 07-09 юни | 19.05.2013 15:29
Някой мисли ли да ходи и да гледа Ронката и още куп звезди? Аз си купих билет за последния финален ден - 9 юни, неделя за 60 лв. На 9 ред централно място, по-хубавите билети са само най-скъпите от 90 лв. ама те вече са изчерпани.  7 и 8 юни ще ги пропусна, защото съм на бачкане, а и много ще олекна така или иначе. Точно тогава е и финалът на Ролан Гарос при мъжете ама какво да се прави, него ще си го запиша от Евроспорта и е опечена работата. 
|
|   |
|
 |
|
goro_levskara
(Underground)
|

Re: ПТС турнира в София 07-09 юни | 10.06.2013 15:35
Разказвай 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: ПТС турнира в София 07-09 юни | 10.06.2013 16:48
Ами стана невероятно шоу. Имаше 1000 човека публика, 1200 продадени билета общо. Играчите със сигурност не са виждали такова нещо извън Шефилд, да не говорим за атмосфера. За 1/2 финалите и финала цялата трибуна А щеше да се пръсне по шевовете, беше страховито направо. Представям си какво е било за играчите да играят пред такава публика. Робъртсън и Хигинс си го казаха много добре в интервюто след мача взето им от Данчо Божинов. Иначе аз имах много хубаво място, перфектно се виждаше всичко и бях близко до масите и съм много доволен. Също така успях да се снимам с доста от играчите - с Матю Стивънс, Греъм Дот, Антъни Хамилтън, Фъргъл О' Брайън, Скот Доналдсън и Сам Беърд. с ''валето спатия'' Хамилтън дори се чукнехме и изпихме една биричка в барчето. За съжаление изтървах Шон Мърдфи за малко, просто 2 минути по-рано да бях отишъл и щях да го хвана и него, но уви. Можех да се снимам и с Марк Уилямс бях го хванал буквално, но човека му звънна телефона и нещо се ядоса и повиши тон говорейки и докато говореше и влезна вътре видимо ядосан, а впоследствие загуби с 0-4 от Рони О' Съливан на централната маса. Направх и клипчета от финалния мач - представянето на двамата финалисти в началото и после интервютата и награждаването след края на мача. Мога и да ги пусна тук, ама не знам дали може направо от компа да ги кача. Видях се и с Хенмана и той беше на турнира и той може да разкаже  Единственото му съжаление е, че Рони О' Съливан за пореден път се скри от феновете и не ни даде никакъв шанс, но това си се знае за него. Не обича да раздава автографи и пр. Изрично е бил казал за това като условия, имаше си и охрана, специлна за него само и лична кола и така. Хигинс и Робъртсън не успях да ги хвана, защото печелиха всичките си мачове от началото до края и така и не излзнаха на вън, веднага след края на мача се прибираха за релакс в стаичките им, а веднага след финала са ги извели с кола от задния вход, дори и интервюта не са давали доколкото разбрах. Яд ме е, че половината звезди и светила отпаднаха още петък и събота и не можах да ги видя, но нищо де  Много съм щастлив, че се снимах и с великия български спортист, Йордан Йовчев с който също си полафихме малко. Яд ме е само, че забравих да си включа светкавицата и снимката е малко тъмничка, кофти :/ Ама това е защото вътре не дават да се снима със светкавица (по време на игра) и после на вън бях забравил за това и така. Самият турнир не беше чак толкова силен. Най-добрия мач беше Робъртсън - Хоукинс. От 3-0 за Бари до 4-3 за Нийл! За отбелязване е и фантастичната игра на Хигинс от 0-2 фрейма срещу Рони на 1/2 финала та чак до последния фрейм на мача му с Нийл. Имаше късмет, че при 2-0 за Рони и потенциално 3-0 за ракетата последва един флук, Рони направи фаул при фрейм бол, вкара розовата топка в джоба едновременно със синята, след което Хигинс излезна и вкара и синята и розовата и черната и вместо 3-0 за Рони стана 2-1. От там на Рони му падна настреоението и не му се играеше, а Хигинс за 3-2 и 4-2 беше безапелационен, а на финала обърна Робъртсън от 0-1 до 4-1 с фантастичен снукър, все едно го гледаш в най-добрите му години!! Явно на Хигинс му понася климата в София. Миналата година бе финалист, а сега с новта щека взе и титлата. Също така първа загуба за Нийл на финал на ПТС турнир.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: ПТС турнира в София 07-09 юни | 12.06.2013 08:06
Еееее браво за снимките яко, и за Йовчев  Аз пък оня ден, в събота се снимах със Стоичков на едно квартално игрище  Цецо Йончев и Димитър Попов и те бяха там, като Попов игра в мача. Станал 100 кила, ама така е, той кара ТИР, цял ден обездвижване. Вкараха му гол дето и аз щях да спася  Тия хора какво правят не знам,от национал - тираджия. Борис Иванов - Легендата и той кара Тир, само, че е в Атланта, беше в тим с един мой приятел. Иначе нашия Йончев, този от Дира със сигурност е бил и той на мача, ама като не се знаем  А Стоичката е пич иначе, снима се със абсолютно всички поотделно, после автографи дава, не мрънка, обърна доста внимание на децата, евала.
|
|   |
|
 |
|
goro_levskara
(Underground)
|

Re: ПТС турнира в София 07-09 юни | 12.06.2013 11:11
 |  |  |  | Diavolo написа: Ами стана невероятно шоу. Имаше 1000 човека публика, 1200 продадени билета общо. Играчите със сигурност не са виждали такова нещо извън Шефилд, да не говорим за атмосфера. За 1/2 финалите и финала цялата трибуна А щеше да се пръсне по шевовете, беше страховито направо. Представям си какво е било за играчите да играят пред такава публика. Робъртсън и Хигинс си го казаха много добре в интервюто след мача взето им от Данчо Божинов. Иначе аз имах много хубаво място, перфектно се виждаше всичко и бях близко до масите и съм много доволен. Също така успях да се снимам с доста от играчите - с Матю Стивънс, Греъм Дот, Антъни Хамилтън, Фъргъл О' Брайън, Скот Доналдсън и Сам Беърд. с ''валето спатия'' Хамилтън дори се чукнехме и изпихме една биричка в барчето. За съжаление изтървах Шон Мърдфи за малко, просто 2 минути по-рано да бях отишъл и щях да го хвана и него, но уви. Можех да се снимам и с Марк Уилямс бях го хванал буквално, но човека му звънна телефона и нещо се ядоса и повиши тон говорейки и докато говореше и влезна вътре видимо ядосан, а впоследствие загуби с 0-4 от Рони О' Съливан на централната маса. Направх и клипчета от финалния мач - представянето на двамата финалисти в началото и после интервютата и награждаването след края на мача. Мога и да ги пусна тук, ама не знам дали може направо от компа да ги кача. Видях се и с Хенмана и той беше на турнира и той може да разкаже  Единственото му съжаление е, че Рони О' Съливан за пореден път се скри от феновете и не ни даде никакъв шанс, но това си се знае за него. Не обича да раздава автографи и пр. Изрично е бил казал за това като условия, имаше си и охрана, специлна за него само и лична кола и така. Хигинс и Робъртсън не успях да ги хвана, защото печелиха всичките си мачове от началото до края и така и не излзнаха на вън, веднага след края на мача се прибираха за релакс в стаичките им, а веднага след финала са ги извели с кола от задния вход, дори и интервюта не са давали доколкото разбрах. Яд ме е, че половината звезди и светила отпаднаха още петък и събота и не можах да ги видя, но нищо де  Много съм щастлив, че се снимах и с великия български спортист, Йордан Йовчев с който също си полафихме малко. Яд ме е само, че забравих да си включа светкавицата и снимката е малко тъмничка, кофти :/ Ама това е защото вътре не дават да се снима със светкавица (по време на игра) и после на вън бях забравил за това и така. Самият турнир не беше чак толкова силен. Най-добрия мач беше Робъртсън - Хоукинс. От 3-0 за Бари до 4-3 за Нийл! За отбелязване е и фантастичната игра на Хигинс от 0-2 фрейма срещу Рони на 1/2 финала та чак до последния фрейм на мача му с Нийл. Имаше късмет, че при 2-0 за Рони и потенциално 3-0 за ракетата последва един флук, Рони направи фаул при фрейм бол, вкара розовата топка в джоба едновременно със синята, след което Хигинс излезна и вкара и синята и розовата и черната и вместо 3-0 за Рони стана 2-1. От там на Рони му падна настреоението и не му се играеше, а Хигинс за 3-2 и 4-2 беше безапелационен, а на финала обърна Робъртсън от 0-1 до 4-1 с фантастичен снукър, все едно го гледаш в най-добрите му години!! Явно на Хигинс му понася климата в София. Миналата година бе финалист, а сега с новта щека взе и титлата. Също така първа загуба за Нийл на финал на ПТС турнир. |  |  |  |  |
С тебе няма да може да се говори вече бре Иначе браво, забавлявал си се 
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: ПТС турнира в София 07-09 юни | 12.06.2013 21:57
Аз също бях в неделя целия ден - от 9 сутринта до 9 вечерта. Още с влизането в зала Универсиада видях в кафето Малтийското Торнадо Тони Драго по анцуг, но човекът явно току-що се беше събудил и си пиеше кафето и реших да не му досаждам с молба за снимка. Общо взето през целия ден голяма част от феновете се държаха все едно играчите са животни в зоологическата градина, така че не бива да съдим Рони за мерките, които беше взел.
Иначе аз бях на трибуна Б и първо гледах мача на Марк Уилямс от 1/8 финалите. После се прехвърлих на Хоукинс, а след това догледах отпадането на Матю Стивънс. Към трите централни маси, където играеха Рони, Хигинс и Робъртсън нямах почти никаква видимост, което беше ИЗУМИТЕЛНО ТЪПО, тъй като билетът ми беше от най-скъпите (изключваме виповете), а всъщност можех да гледам само страничните маси. Някои от щастливците на трибуна А бяха платили по-малко от мен, но въпреки това бяха на по-хубавите места. Положението стана още по-скапано, когато започнаха 1/4 финалите, защото се играеше само на една от страничните маси и мачът там беше най-скучният от четирите (Хоукинс - Скот Доналдсън), а останалите три си бяха на трите централни. Опитах се да видя нещо от Уилямс - Рони, но не ми се получи, защото операторите и мониторите на ТВ масата бяха точно пред мен и закриваха почти всичко. В крайна сметка се взе решение остатъка от турнира да се наблюдава само от трибуна А, като тези с билет за трибуна Б, като мен, трябваше да седнат след 26-ти ред.. Аз си седнах на 22-ри и се виждаше горе-долу. Иначе последните три мача бяха много хубави, Хигинс показа най-силния си снукър от много, много време насам и залепи за стола както О'Съливан, така и Робъртсън. Вярно, Рони нещастно вкара черната (не розовата, Дяволе) при игра по синя във фрейм номер 3, но ударът така или иначе беше сгрешен, защото изобщо не трябваше да закача черната и щеше да бъде късмет, ако все нещо не се беше объркало. Оттам нататък Хигинс бе безпогрешен и за пореден път затвърди репутацията си на най-неудобен съперник за Ракетата.
Иначе организацията беше перфектна като изключим простотията с разпределението на местата и масите, за която стана дума. Осветление, качество на сукната, транспорт, изготвяне и спазване на програма - всичко беше тип-топ. Напук на приказките на Мейджъра интересът към турнира беше ОГРОМЕН и за решаващите мачове в залата имаше може би 1500 души, ако не и повече. Асен Спиридонов, който беше конферансие, каза, че от края на 60-те, началото на 70-те, когато Академик играел с Реал Мадрид и други колоси на баскетбола, не е виждал такова нещо в залата. И нека да напомня, че най-евтините билети бяха 50 лв, а българите уж са с най-скромните доходи в Европейския Съюз. Другото, което ми направиха впечатление, е, че вече сме изградили основната снукър култура и хората не пляскат след всяка вкарана топка, както беше преди, разпознават качествените сейфти удари, следят точките и реагират, когато се реализира фреймбол и т.н. Дано още догодина ни дадат да направим наистина голям турнир, подобно на Чайна Опън или Малта Къп, защото условия и интерес определено има.
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: ПТС турнира в София 07-09 юни | 12.06.2013 22:36
Тука предполагам, че ти не си чул добре, защото както знаем Асен Спиридонов не може да се обърка :) Сигурно е говорил за мача на Лукойл Академик срещу Реал - не си спомням точно коя година, беше по времето когато в Лукойл играеха ПиЕл и Браянт Смит, някъде в началото на тоя век трябва да е било - тогава залата беше претъпкана а и Лукойл обърнаха Реал от 20 точки пасив и ги биха. То всъщност щом Асен е казал, че не е виждал такова нещо, говори че няма как да става дума за 60те, не е толкова дърт все пак :)
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: ПТС турнира в София 07-09 юни | 12.06.2013 22:37
Не знам кои приказки на Мейджъра визираш, че ги вкара ни клин, ни в ръкав в едно иначе качествено фенско мнение. Никога не съм отричал, че към сн00кера има нереално висок интерес в родната кочинка. То всъщност точно това е най-дразнещото и най-тъжното в цялата работа - че към тази пошла букмейска гейщина, каквато представлява съвременният ТВ-буки-сн00кер, има такъв огромен за родните стандарти интерес, докато редица традиционни за нашите ширини спортове, възпитаващи спортни ценности и двигателна култура, умират в забрава... Иначе принципно самият спорт сн00кер (всъщност не бих нарекъл тази кръчмарска игра спорт, но това е отделен въпрос) си е интересен по своему, но пак казвам - този висок интерес е просто омерзителен за спортната култура на българина. Но какво да се прави, това е положението - винаги сме попивали най-пошлото и елементарното от запада... :/ п.п. Не мислех да се намесвам по който и да е начин в розовите ви дискусии, но това нахално изказване на Хенмана от по-горе ме провокира. Извинявам се, ако съм обидил някого. Пийс, братя, и со здраве! :)
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: ПТС турнира в София 07-09 юни | 12.06.2013 22:46
Универсиада официално събира около 3000 души и аз, който принципно не съм фен на баскета, съм присъствал на поне 3 баскетболни мача през годините, при които залата е била изпълнена докрай. На баче ви Асенчо някой да не му е бръкнал с пръчка в отверса, че се е превъзбудил така с хиперболите?!? Жалко за човека - беше много добър спортен журналист, преди да си продаде задника! 
Последна промяна Medved на 12.06.2013 22:47, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: ПТС турнира в София 07-09 юни | 12.06.2013 22:57
Да, помня го много добре този мач, когато Каспарс Камбала изпусна накрая наказателните удари пред озверялата публика, а в Лукой играеше триото Лодърдейл - Стойков - Смит, но това каза Спиридонката 100 %, Дявола може да потвърди. Може би просто не се сети за подвизите на Лукой в УЛЕБ преди 10-тина години. Иначе снукъра изгражда много повече морално-волеви качества отколкото много други спортове, но айде няма смисъл пак да се хабя. 
 |
|
Medved
|

Re: ПТС турнира в София 07-09 юни | 13.06.2013 00:19
Ама моля ти се, знаем ги тези морално-волеви качества. Предполагам най-важното сред тях е онова особено качество на морала и волята, което са изградили до съвършенство повечето елитни джентълмени с папионки, а именно качеството да се дупиш на някакви палячовци пред целия свят, кълчейки си най-ефектно на масата, така че по незабелязан начин да пропуснеш проклетата топка, щото чичковците с куфарчетата са решили да падаш в конкретния мач. Я кажете честно, снимахте ли се с онзи стожер на морала и волята, дето го хванаха по бели гащи да реди мачове за тотото, взехте ли си автографче нещо?!? :D Айде верно, недей се хаби, баце. Наслаждавай се там на магьосниците с пръчките, коментирай си... Колкото и да е тъга цялата тази история със сн00кера, конкретно ти ме кефиш, че си такъв запален и ентусиазиран фен ;) Жалко само, че такива признати спортни ентусиасти като теб, Дяволето, Спиридонката заробвате време и внимание за една пошла телевизионно-букмейкърска лъжа, маскирана като спорт, но ваш си е изборът, кой съм аз да ви съдя :) 
Последна промяна Medved на 13.06.2013 00:21, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: ПТС турнира в София 07-09 юни | 13.06.2013 00:51
Ако си мислиш, че всички други спортове са чисти като момини сълзи, а снукърът е големият проблем, дълбоко се заблуждаваш. Достатъчно е само да споменем Калчополи, в което бяха замесени грандове като Милан и Ювентус, дрогираните колоездачи начело с Армстронг, уговорките в тениса, в които беше заподозрян дори Николай Давиденко (може да му прегледаш статсовете в уики, само ще ти кажа, че е бивш номер 3 в ранглистата) и т.н. В снукъра, ако има букмейкърски игри, те са на по-ниско ниво - в това съм убеден. В противен случай световното нямаше да бъде печелено непрекъснато от двамата обективно най-добри - Рони и Хигинс. Отделно, ако нещата се решаваха от "чичковците с куфарчетата", отдавна щеше да има китайски финалист на световното например, а такъв вече 10 години няма, въпреки че се подвизават редица класни играчи от тази страна. Според мен ти просто мразиш всичко английско и си си наумил, че е така, без изобщо да си подготвен по темата, но твой си е изборът, кой съм аз да те съдя. 
 |
|
Medved
|

Re: ПТС турнира в София 07-09 юни | 13.06.2013 02:56
Излишна забележка накрая, Хенмане. Дартсът също е английски спорт от групата на кръчмарските, но подчертано му се кефя. Ама сега като се замисля, май не съм хващал стреличките от поне 5 години... А бяха времена, когато Дяволето редовно ядеше пердах на мишената :)))
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: ПТС турнира в София 07-09 юни | 13.06.2013 07:53
Да, аз бех на тоя мач на Лукойл в Уинверсиада. Иначе Реал паднаха и от Плама Плевен през 90-те, с Жоро Младенов, и на тоя мач бях.
|
|   |
|
|