Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 21:07

Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
ATP: Кой ще завърши като номер 1 през 2013 г. 

Анкетата свършва на 06.09.2013 14:14
1. Рафаел Надал 20%  20%  [ 2 ]
2. Новак Джокович 50%  50%  [ 5 ]
3. Анди Мъри 30%  30%  [ 3 ]
Общо гласове : 10

Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
 ATP: Кой ще завърши като номер 1 през 2013 г.   |   08.07.2013 14:14

Дал съм само три опции защото си мисля, че е несериозно да включваме и Давид Ферер в борбата. Не че е невъзможно, но вероятността да стане е изключително минимална.
Така значи, става въпрос за това кой ще завърши като номер 1 в края на годината.

До този момент:

1. Рафаел Надал - 7010 точки
2. Новак Джокович - 6230 точки
-
двамата вече са се класирали за финалния мастърс в Лондон
3. Анди Мъри - 5160 точки

Доста е любопитна ситуацията... Със сигурност ще има здрав трибой до края.
В момента Надал има един да го кажем задоволителен аванс пред Ноле и комфортен пред Мъри, обаче идва най-тежката част от сезона за него.
Бързия хард корт в Северна Америка и после залите.
И все пак Надал изигра само един мач на Уимбълдън и следващия му турнир ще е чак в Канада на Роджърс Къп. Ако коляното не го мъчи и успее да си върне нивото от Акапулко/Инидън Уелс то според мен именно той ще стане номер 1. Още повече, че Джокович е доста изчерпан, струпаха му се много тежки Ролан Гарос и Уимбълдън един след друг.
2012 г. обаче също не беше по-малка тежка за Ноле, даже още повече, но пък видяхме как завърши годината... Хм. Няма да е учудващо ако го повтори, но някак си не е много логично и не го вярвам.
Мъри засега изостава в точките, но пропусна клей сезон, свеж е, а в момента е на гребена на вълната. За него предстои и най-хубавата част от сезона - Роджърс Къп, Синси, УСО, Шанхай - това са си неговите турнири от край време... А и тази година за последен път финалния мастърс ще е в Лондон и Мъри със сигурност ще е нахъсан на макс за победата, а дефакто на последните 3 домашни турнира той печели титлите?!
Така че лично според мен Надал или Мъри. В началото на годината писах за Мъри, но не бях очаквал такава серия от Надал и такова велико завръщане. Ако Рафа е ОК, то би трябвало да завърши като номер 1, още повече че Рафа също е в отлична серия на УСО, има големи традиции в Канада, има финал в Шанхай, а и оспорван финал 2010 г. срещу Федерер на ТМЦ. Въпросът е ще издържи ли физически?
А ако Джокович за 3 поредна година завърши като номер 1, лично според мен това ще е направо гоатско постижение, защото сега конкуренцията е много по-силна отколкото 2004/2007 г. когато Федерер комфортно си доминираше, докато Надал беше млад и се развиваше все още, а другите бяха толкова непостоянни...

-->>

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP: Кой ще завърши като номер 1 през 2013 г.   |   08.07.2013 14:33

Не разбирам, Джоко е №1 с доста пред втория Мъри в ранклистата. Или това е някаква друга класация?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP: Кой ще завърши като номер 1 през 2013 г.   |   08.07.2013 14:34

Това са точките спечелени само през тази година.
В края на годината именно те ще останат + тези, които ще се добавят до краят и.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP: Кой ще завърши като номер 1 през 2013 г.   |   08.07.2013 14:37

Добре, какво означава:
В момента е така -

1 Novak Djokovic (SRB) 12,310 1 Steady
2 Andy Murray (GBR) 9,360 2 Steady
3 David Ferrer (ESP) 7,220 4 Increase1
4 Rafael Nadal (ESP) 6,860 5 Increase1
5 Roger Federer (SUI) 5,785 3 Decrease2

Т.е как само тези от тази година остават? Тия другите махат ли се? Щото гледайки ранклистата в този вид няма никакъв шанс Джоко да не е №1 в края на годината.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP: Кой ще завърши като номер 1 през 2013 г.   |   08.07.2013 17:33

Томи, тази ранглиста отразява 1 година тенис, това е традиционната ранглиста. От 08 юли 2012 до 8 юли 2013 г.

А тази дето аз съм я пуснал отразява точките спечелени само през 2013 г.

Сега ясно ли е? :-)

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ATP: Кой ще завърши като номер 1 през 2013 г.   |   08.07.2013 18:36

с други думи- това е едновремешният Чемпиънс Рейс (класирането започва от 0 точки в началото на годината и отразява постигнатото само през нея) , а другата ранглиста си е 52-седмичната, според която се правят сийдовете (поставените състезатели) на всеки турнир. при нея също Ноле има солидна преднина, но да не забравяме, че Рафа само ще трупа оттук-нататък и ако стигне няколко финала, + 1-2 титли също може да измести Ноле, който има да защитава титли на Роджърс Къп и Шанхай Оупън, както и финали на УСО и Синсинати.
за мен Рафа трябва да се концентрира върху УСО, както и върху финалният Мастърс в Лондон, знам че това са исторически най-трудните турнири за него, но при добра физическа форма и целенасочена подготовка, не виждам защо да не вземе поне едното. гласувам за него разбира се, но има няколко неизвестни - доколко е на 100 % физически и доколко ще може да издържи поредица от турнири на хард неговото контузено коляно. иначе очаквам поредица от интересни мачове по мастърсите между Биг 4 с разменено надмощие.

ВАМОС РАФА!

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]