Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 10:55

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 39  Следваща
Филми 2 
Автор Съобщение
(Arlito)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   07.07.2013 10:44

alessandron написа:
Още един въпрос - аре след 10-20 метра полет във въздуха като се приземиш на гръб върху кола поне некви такива мъъънички травми да трябва да имаш - примерно прекъснат гръбначен стълб и смърт на място, или от мен да мине - инвалид за цял живот ...

Не съм го гледал това, ама ми напомня за една от най-великите сцени в историята на киното - Арни и самолета от Заличителя :)))

(Real Green)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   08.07.2013 00:34

Assault On Wall Street / Нападението над Уолстрийт
Режисьожор: Уве Бол - да, един от най-противоречививите режисьори, но филмът въобще не е лош. Лично аз съм гледал 3-4 негови филма (In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale, Rampage, Postal), които са много добри и този е един от тях...

Последна промяна Keanu на 08.07.2013 00:35, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   12.07.2013 22:28

Няколко изгледани филмчета:

Университет за таласъми 3D
препоръвам :yes: Фен съм на Пиксар, уникални са.
Не е на нивото на първия филм, но също много ми хареса.

Аз, проклетникът 2 3D
амиии, световен хит, голям смях голямо нещо, много препоръки и в крайна сметка не знам някак си не можа да ми хареса, първата част беше по-яка. Разбира се човечетата/слугите са неповторими :-D

Z- та световна война 3D
Е, та да си дойдем на думата :-D :laugh:
Може ли най-големото зомби да не хареса филм в който зомбитата обявяват световна война на човечеството :laugh:
Сериозно, филмът е по книга която не съм чел, надявам се да има продължение ама надали...
Минуси - кратък филм, а и предвидим
Плюсове - изключителен Брад Пит - страхотни ефекти, чувство на обреченост/гибел
Задължително за едно гледане на голям екран! Но няма да попадне сред любимите ми филми.

Самотният рейнджър
Филма го оплюха много яко в имдб и бях доста скептично настроен, но взе, че ми хареса. Приятна, разпускаща приключенска комедийка. Перфектния летен хит за всякакви възрасти. Е, далеч е от класиката Карибски пирати, но все пак не мога да разбера защо така масово не се приема на запад, а все пак говорим за един от най-емблематичните герои на американската култура.
Джони Деп, както винаги е..... ами Деп! :thumbs:

(Primus Maximus)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   13.07.2013 11:43

Да кажа и аз нещо - Самотният рейнджър си беше екстра, на мен също ми хареса. За Z Световната война - близки приятели ми разказаха, че филмът няма почти нищо общо с книгата. Книгата е уникат според тях, а филмът просто се е възползвал от изградената марка и сценаристите са се вихрелили в съвсем различни посоки. Доколкото разбрах май само една сцена от филма дословно отговаря на книгата - другото си е изцяло измислица на сценаристите. Аз затова ще потърся книгата да я прочета, филмът едва ли дори ще го гледам.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   13.07.2013 20:26

Един колега е чел книгата и каза, че филмът бил доста по-слаб и разочароващ. Е, сега сигурно е така... Но зрелището си струва да се види, язък че осраха почти всичко останало.
А тя книгата бил под формата на съобщения/бележки на оцелели, нещо като кратки интервюта, доста странна книга била.

Има я от пролетта у нас на пазара ама не съм се замислял да я купувам и чета, а сега сериозно се замисля и аз.

(Real Green)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   15.07.2013 14:39

Аз не съм чел книгата, но филма наистина не е кой знае какво - само Брат Пит го спасява малко. Общо взето стандартния филм със зомбита само, че са много по-бързи - нямаше почти нищо ново и различно от повечето филми на тази тематика.

Последна промяна Keanu на 15.07.2013 14:39, променена общо 1 път

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   15.07.2013 20:30

Какво мога да кажа за Cafe de Flore, просто мога да се :-)

(Dune Warriors)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   17.07.2013 02:08

Diavolo написа:
Един колега е чел книгата и каза, че филмът бил доста по-слаб и разочароващ. Е, сега сигурно е така... Но зрелището си струва да се види, язък че осраха почти всичко останало.
А тя книгата бил под формата на съобщения/бележки на оцелели, нещо като кратки интервюта, доста странна книга била.

Има я от пролетта у нас на пазара ама не съм се замислял да я купувам и чета, а сега сериозно се замисля и аз.

Книгата си струва - най-малкото е достатъчно различна.
Филмът е друга история. Ако навън е 40 градуса и човек няма какво да прави - става най-вече заради визуалните елементи. Но не е нищо особено.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   17.07.2013 13:47

Ами ще я прочета значи :)

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   17.07.2013 13:53

Нежа полиция (The Heat)
Оказа се една доста приятна и свежарска комедийка. Препоръчвам :)
Сандра Бълок и Мелиса Маккарти са страхотен тандем, а Маккарти вече втори пореден филм избива рибата. :-D

Огненият пръстен (Pacific Rim)
Уфф, невероятно зрелище, направо нямам думи. Ако говорим за ефекти, за правилно и перфектно изхарчен бюджет това е един от най-великите филми на всички времена от този жанр. Задължително да се гледа на голям екран на 3Д и по възможност с Долби Атмос озвучение. Е, тогава направо ще полудее човек. Битките са уникално заснети, направо ти секва дъха.
А и сюжетът е добър, има и философия и препратки към нашия действителен живот. Има и доста смърт. Изобщо гледайте :yes:

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   27.07.2013 23:02

Най-накрая реших да гледам прехвалената Игра на глада. Толкова натруфен филм не бях гледал скоро. Защо всичко ставаше толкова бързо и цялата магия изчезна. Бляк!

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   28.07.2013 13:55

Преди малко направих грешката да изгледам Не поглеждай назад. Само си изгубих времето с него.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   05.08.2013 23:11

Турбо 3D
очаквах повече, но става. анимацийка за бебешори, можеше малко по така, но ок.

Белият дом: Под заплаха
клише отвсякъде, но за убиване на времето става. Код Олимп беше доста по-добър.

Блясък
филма е по действителни събития и е любопитно да се види какви промити мозъци са американците. След Кръв и пот и този филм направоооооооооооо не ми се мисли... :outofspace: :-o

Най-добрата оферта
Много добър филм. Джузепе Торнаторе, какво да ви кажа... Големия режисьор си е голям. Филма не е шедьовър в никакъв случай, но е нещо по-различно едно от най-добрите заглавия за последните два месеца. Обаче успях да се сетя абсолютно всичко, което се случи в края и това някак си му намалява оценката, но какво да се прави като съм толкова проницателен, хаха. ;-)

БСП - Бесни Страшни Пенсии 2
сносно лятно филмче :) И екшън и хумор, ОК за разсейване и малко ведро настроение.

Върколак
Най-накрая качествен филм за великия върколак. Не че е нещо кой знае какво, но е класа над последния X МЕН 3 и предния Върколак: Началото. Хю Джакман е просто неутразим! А и Марико, мммм само да ми падне. Гледах го на Real D 3D + Dolby Atmos и зрелището си го биваше отвсякъде.
Слагам го на 3 място след първите два X МЕН-а, които си остават класиките засега от поредицата.
Останете и по време на надписите, че има важна сцена!

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   06.08.2013 13:06

Цитат:
Най-добрата оферта
Много добър филм. Джузепе Торнаторе, какво да ви кажа... Големия режисьор си е голям. Филма не е шедьовър в никакъв случай, но е нещо по-различно едно от най-добрите заглавия за последните два месеца. Обаче успях да се сетя абсолютно всичко, което се случи в края и това някак си му намалява оценката, но какво да се прави като съм толкова проницателен, хаха.

Най-доброто кино предложение за последните няколко месеца у нас.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   19.08.2013 20:28

Елизиум
Става за едно гледане, но само на голям екран. Очаквах много, много повече от Нийл Бломкамп след великия Сектор 9.
Клише отвсякъде, нищо не ме изненада, Джоди Фостър бе крайно неубедителна. Иначе хубава визия като цяло, един от малкото плюсове.

РПУ Оня свят
Уникална простотия

Сем. Милър
Най-добрата комедия за годината. Има много яки моменти, гледайте.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   26.08.2013 23:12

Пърси Джаксън: Море от чудовища
Става за едно гледане, но си е твърде наивно и клиширано, не ми е сред кой знае колко харесваните персонажи...

Реликвите на смъртните: Град от кости
Много зле. Излагация... А книгите са доста популярни и ми ги хвалят, ама филма нещо не се е получил определено.
Церсей Ланистър играе :-D Много слаба актриса, нявсякъде играе едно и също...
А главния герой е Кай от Здрач :-)

(Primus Maximus)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   01.09.2013 15:39

Banditoo написа:
Най-накрая реших да гледам прехвалената Игра на глада. Толкова натруфен филм не бях гледал скоро. Защо всичко ставаше толкова бързо и цялата магия изчезна. Бляк!

По-добре прочети книгите, преди да видиш втората част. Крайно се учудих как някой е могъл да пропусне почти всичко, което прави книгата чаровна. От намирането на брошката до вътрешния спор в душата на Катнис.

Последно какво гледах аз:

Shaun of the Dead - първа част на прословутата Corneto трилогия. Simon Pegg и Nick Frost са изроди. :laugh: Филмът малко изпуска добре набраната инерция в първите минути, но иначе сериозно препоръчвам.

Wolverine - лично за мен комиксовата адаптация на тази година. Да си гледа работата изключително средният Man of Steel. Hugh Jackman Е Wolvirine. Точно, ясно и категорично. ПП: 3D-то не струваше, а и вече определено чакам Days of the future past след "трейлъра" в кредитите.

We are the Millers - любимата ми комедия до момента през тази година. Nick Offerman и Jason Sudeikis крадат шоуто. :)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   08.09.2013 21:34

Най-накрая реших да видя каква е тая истерия по Зрителна измама. Хареса ми, но определено няма да влезе в списъка с любимите ми филми.

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   20.09.2013 15:50

Няма как един филм да ви хареса повече от една книга както и да е направен каквито и ефекти да са направени който и да участва преживяването от прочитането на една книга е много по - голямо от който и да е филм а и гледната точка на режисьора на моменти е меко казано смешна (особено ако е американец)

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   26.09.2013 21:20

Ридик
:rock: яко пуцанье :razor:
филм само за маниаци на бруталния екшън и на поредицата за Ридик

Коза Ностра
на Люк Бесон
:uuu: нема такава пръчка
как може да се прави такъв филм, голяма излагация на Бесон, а и на кастинга

Заклинанието (The Conjuring)
:witch:
ооо, супер брутален хорър трилър. Това ми е един от най-любимите жанрове - мистичните трилъри с демони, духове и екзорсизъм.
Не се радва на голяма популярност у нас, но може би просто не е за хора със слаби нерви и не се препоръчва много, много. Днес го гледах и в киносалона бях само и аз две жени. Ами жените се изнесоха 30 мин. преди края. :-D
Мани смях, ама в един момент хич не ми беше до смях.
Определено препоръчвам за фенове на жанра! Много силен филм, а и страхотно изигран от актьорите. Особено момичетата на сем. Перон бяха уникални.
Участва и Макензи Фой, малката сладуранка от Здрач: Зазоряване (Ренесме) :-)

Последна промяна Diavolo на 26.09.2013 21:23, променена общо 1 път

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 39  Следваща