Прочетох и третата книга от ''Песен за огън и лед''

Уфф. Значи толкова много неща се случиха не е истина, уф уф уф Най-яката книга от трите до тук. ''Вихър от мечове''
СПОЙЛЕРИЗа съжаление Роб умря

Амии очаквах го, сори Мартин, но не изненада дяволчето, а само го натъжи. А и по много брутален начин. Да отрежат главата на Сив вятър и да я пришият на раменете на Роб. Изроди.

Клане на сватба, къде беше правото на госта... Боклуци. Фрей ми стават враг номер 1. Изместиха Ланистърови.
Не се изненадах и на смъртта на Кейтлин, общо взето след кончината на Едард тя си беше малко или много свободен електрон, а и без Роб... Виж обаче се изненадах от епилога, когато Кат се оказа живааа, макар и изглеждаща като демон на смъртта и без език.

Торос Мирски я е възкресил явно. Но честно казано, да вярно, че е фентъзи, но ми идва малко в повечко... А Берик Дондарион направо безсмъртен, баси като котката 9 живота, не е истина. Някак си този сегмент не ми допада като цяло...
Очаквах и Джофри да пукне, гадината мръсна, оххх какъв кеф преживях не е истина просто.

Направо ми дойде като мощен оргазъм и си го прочетох прословутото му ''задавяне'' поне 10 пъти и как се пенише там копеленцето гнусно.
Голямата изненада обаче беше смъртта на могъщия Тивин Ланистър.

Е, това не го очаквах, поне не и на този етап от романа. Има още толкова много... Защо толкова рано по дяволите. Не че съм се затъжил за него, но някак си той се отличаваше измежду всички с умът си, с харизмата и размаха. Сега кой ще е ''злодеят'' Кой ще е в центъра на събитията. Някак си около него се градеше всичко и очаквах борбата да е срещу него, а то Тирион влезна, натисна арбалета и се оказа, че Тивин не сере злато...
Голямото треперене обаче беше в края когато целия се бях препотил няколко пъти и четях със скоростта на светлината със сърце което аха да изкочи. Естествено, че говоря за схватката между Санса и Лиз в Орлово гнездо. Не можех да повярвам, че Мартин ще жертва Санса и все пак всичко вече мога да очаквам от този психар, направоооооооооооооооооо, уффффф.

Евала на ''Кутрето'' Никога няма да ми стане любимец защото е подъл и двулик, но го разбирам де, много е амбициозен, а е от скромно потекло и как да си пробие по друг начин пътя освен по този... Дано обаче не отнеме девствеността на Санса и нещо повече даже, на малкото птиченце да и хареса нещо, ще повърна.
Моите любимци (Аря, Бран, Джон и Санса + Денерис и Тирион) напредват по плана който съм и начертал.

Бран вече е зад Вала

Дано да срещне триоката врана, изобщо това трябва да е кулминационен сегмент в целия роман!!! Изобщо според мен нещата ще се пренесат на по-късен етап до решаващ съдбините на Вестерос сблъсък и до това хората отново да заживеят като първите (надявам се). Очаквам и появата на горските чеда и страховит сблъсък с другите. Евентуално и Вала да рухне ако се надуе рогът на изобилието. Ако обаче само Станис с помощта на нощния страж се справят с другите ще е малко тъпо... Трябва цялото кралство да зависи от това. Да се знае, всичко да е на везните. Но това сигурно ще стане в последната книга. Сега дори и да има сблъсък (примерно спечелен от нашите ама да е спечелена само битката, а не войната), според мен няма да е най-важния такъв.
Най-голямата ми любимка, Аря вече е в Браавос, йеесссссссс.

Дано да се срещне с Джакен Х'гхар, който 100% е безлик според мен и искам тя да се обучи като такава и да отмъсти на някои боклуци на по-късен етап. Макар че то половината от тия дето тя си ги споменаваше като молитва измряха, даже по-голямата част. Нищо де има много за убиване.
Джон Сняг, хохо вече е Лорд командир на Нощния страж (отново очаквано от мен)!
Само при Санса засега не се получават нещата, а и ако отблъсне Петир Белиш ме е страх малко за нея какво ще се случи, уф.
Данерис почна да покорява град след град и да освобождава роби след роби. Още повече е обикнах.

А армията и от евнуси - Неопетнените е изключително хрумване. Е, малко като в Спарта де...

Тирион успя да избяга, хех бях сигурен, че точно Джайм и Варис ще го измъкнат. Мартин, Мартин за някои неща си доста предвидим. Сега и той ще се запокити някъде по свободните градове, но очаквам да отмъсти на Церсей и или да я унижи и прати в някоя тъмница или да я убие.
Бриен Тартска, както и Давос ми станаха нови любимци. Значи тях ги слагам малко след Денерис, няма значение де.
1) Аря + Бран, Джон и Санса
2) Самуел Тарли, Денерис, Тирион
3) Бриен и Давос
Това са моите хора!
А ето и редуцирания списък на омразните ми такива
1) Церсей и всички Фрей
2) Грегъри Клегейн и всички железни хора, Рууз Болтън, Лорд Дредфорд - боклук, ега Аря му одере кожичката
3) Петир Белиш
Джайм излезна от списъка с омразните ми герои, но и любимец няма да стане.
Той е при симпатиите, кога положителни, кога отрицателни.
Сандор Клегейн не познах, че ще има история със Санса, но ето че имаше такава с Аря. Трябваше обаче повече да се развие тук. Ех, Мартин... Много малко бяха заедно.
Надявам се Грегъри да не почине от отровата на принца на Дорн и на един по-късен етап все пак да има сблъсък между двамата Клегейн. Иначе ще е нелогично някак си.
Симпатиите ми към Варис стават все по-големи, но не е в списъка на хората на дяволчето все още.
Също така не очаквам Станис да е някакъв чак кой знае какъв важен фактор, както и Мелисандра. Просто предчувствие, ще видим.
Някак си няма логика. Или Денерис или най-вероятното да няма крал в края на романа...
Засега кои са умрели:
Едард, Робърт, Ренли, Джофри, Роб, Тивин, Шае, Теон
От тях обаче само Едард беше баш централен персонаж. И Кейтлин щеше да е едва втория такъв случай, но ето че е жива.
Апропо оставам си една скобка - Тивин току-виж и да се окаже, че не е умрял. Все пак книгата завърши и повече от Краслки чертог нито се чу, нито се видя. Според Тирион е умрял, ама не съм на 100% сигурен.. И все пак от една страна няма логика, защото Тивин беше най-големия играч, но пък от друга, тази поредица не е толкова за Едард, Тивин, Робърт колкото за техните поколения... Тук е ключът и за това може и наистина да е умрял. Не знам, 70 на 30 че е мъртъв.